Thursday, March 07, 2019

TORSTAI 07.03.2019

TORSTAI 07.03.2019
01. Israel365 rabbi Tuly Weisz toteaa kirjoituksensa aluksi, ettei maailmassa ole toista yhtä paljon kiisteltyä paikkaa kuin maailman hengellisen keskuksen paikka: Jerusalemin Temppelivuori.

Weisz kysyy retorisesti: ”Eikö olisi juutalaisille helpompaa rakentaa kolmas (tai oikeammin neljäs, jos Herodeksen Temppeli luetaan mukaan) Temppelinsä jonnekin muualle kuin suuresti kiistanalaiselle Temppelivuorelle?”

Rabbi Weisz vastaa tähän itse: ”Eivät rabbit valinneet Temppelin paikkaa, eivät edes kuningas David tai kuningas Salomo – Jumala itse sen valitsi”.
https://theisraelbible.com/where-will-third-temple-be-built?utm_source=Israel365&utm_campaign=8d0e3c8c79-I365_Daily_Email_3_6_2019&utm_medium=email&utm_term=0_bb2894f273-8d0e3c8c79-46583905&mc_cid=8d0e3c8c79&mc_eid=f769b7cc84,

Israelissa keskustellaan – joskin kysymyksen arkaluonteisuuden vuoksi kuiskien – eivätkö jotkut arkeologit ole todistaneet, että Temppelin oikea paikka on Ophelin kukkula Gihon-lähteen yläpuolella, eikä lähelläkään ns. Temppelivuorta?

Eräs Weiszin artikkelin kommentoija kyselee: ”Jumala itse käski poistamaan maasta epäjumalat ja niiden palvontapaikat; voisiko Israelin jumala rakentaa pyhän Temppelinsä epäjumalan palvontapaikalle?” Hän myös vaatii, että Israelin tulee poistaa epäjumalat maasta ja lopettaa maailman halun tyydyttäminen.

Eräs uutinen kertoi muutama päivä sitten, että USA ja Saudi Arabia käyvät salaisia keskusteluja Temppelivuoren päivärutiinin valvonnan poistamisesta Jordanian valvomalta Islamin wagf säätiöltä ja sen luovuttamiseksi Saudi Arabialle.

02. Temppelivuori on yksi tärkeimmistä palvontapaikoista Jerusalemissa, aloittaa IsraelUnwired artikkelinsa, jonka aiheena on islamin ja kristittyjen pyhien paikkojen valvonta Jerusalemissa.

Palvontapaikat Jerusalemissa ovat tärkeitä, mutta jos yhden uskonnon jäsenet kieltävät toisten rukoilemisen, eikö olisi aika muuttaa järjestelmää? kysytään.

Juutalaiselle kansalle se on kaikkein pyhin paikka, mutta ongelman muodostaa se: Voivatko he edes rukoilla siellä? Ja kun ei, miksi se ei ole sallittua. Eikö Temppelivuoren omistusoikeus kuulu yksinomaan Israelille?

Se on kiellettyä siksi, että muslimit valvovat Vuorta, eivätkä he salli juutalaisten rukoilla siellä, artikkelissa vastataan kysymykseen.

Vain muslimeilla on oikeus tehdä Vuorella mitä haluavat, jopa pelata siellä jalka-palloa, tai viedä sen Al-Aksa moskeijaan palopommeja ja tuliaseita, joita he käyttävät Vuoren turvallisuudesta vastaavia Jerusalemin poliiseja ja IDF:n sotilaita vastaan karkottaakseen heidät ja turistit Vuorelta.

Islamsäätiön wagfin vartijat seuraavat Vuorelle nousseita tarkaten heidän huultensa liikkeitä, etteivät he vain suorita palvontaansa äänettömässä rukouksessa. Heidän asettamansa säännön rikkojat luovutetaan Jerusalemin poliisille, jotka pidättävät heidät ja vievät heidät poliisiasemalle, jossa heitä hiillostetaan tuntikaudet yrittäen selvittää, ovatko he ehkä kiihottajia.

Joillekin annetaan sakkotuomio, mutta kaikille annetaan kielto nousta uudelleen Vuorelle päiväkausiksi, jopa viikoiksi ja kuukausiksi poliisin harkinnan mukaan.
Se on erittäin traumaattinen kokemus juutalaiselle tai turistille, jonka ainoana tarkoituksena oli palvoa maailmankaikkeuden Luojaa ja Hallitsijaa Hänen valitsemallaan pyhällä Vuorella.

Mutta miksi Vuorella oikeus rukoilla on vain muslimeilla, jotka rukous-kokoustensa jälkeen on ladattu heidän ”saarnaajiensa” toimesta entistä kiihkeämpään vihaan juutalaisia ja kristittyjä kohtaan. ”Tapa heidät, missä ikinä kohtaat heidät”. Eikö tämä ole täydellisesti väärin?

Israelin ja maailman vasemmistoliikkeet väittävät Israelilaisten sortavan muslimeja. Eikö tämäkin esimerkki osoita, miten väärä heidän uskonsa on?
Verratkaamme sitä vaikka tilanteeseen Pyhän Haudan kirkossa, jossa kolme uskontoa jakavat kirkon ilman vaikeuksia (mitä noista nyrkkiotteluista, vuoroista väitellessä). Kuka tahansa voi tulla sisään ja rukoilla kenenkään estämättä.

Miten erilainen tilanne on Temppelivuorella, jossa vain muslimeilla on oikeus rukoilla omaa jumalaansa Allahia. Se on vain mikroesimerkki suuremmasta ongelmasta, eivätkä länsimaat suostu ymmärtämään sitä!

Israel on demokraattisesti hallittu maa, mistä edellä mainitut esimerkitkin
todistavat. Temppelivuori on vain yksi esimerkki siitä, mitä tapahtuu muslimien valvomilla alueilla Juudeassa ja Samariassa. Koska juutalaiset ovat muuttaneet niistä pois, muslimien sortotoimet kohdistuvat niissä asuviin kristittyihin, joiden Jumalan palvelustoimia rajoitetaan ja heidän elintoimiaan kuristetaan.
https://israelunwired.com/the-islamic-vs-christian-control-over-places-of-worship-in-jerusalem/,

03. IsraelUnwired julkaisi Leah Rosenbergin kirjoittaman artikkelin otsikolla: Israelin arabi paljastaa Vasemmiston suurimman salaisuuden. Otan osia siitä alla.

Israelin arabi Abdul Abed El Rachman kertoo artikkelissa siitä, miten ”Vasemmisto käyttää arabia omaksi hyödykseen. He haluavat arabin esiintyvän nöyryytettynä ja poljettuna, että hän voisi kerjätä apua ahdinkoonsa”.

”Vasemmisto käyttää tätä arabin imagoa propagandassaan yleisön kosiskelussa”.
Abdul Rachman kertoo kuitenkin totuuden Israelista.
”Israel on kaunis ja ihmeellinen maa” hän aloittaa. Häntä on aina kohdeltu hyvin koko elinaikanansa. Ei ole syrjintää eikä apartheidia.

”Kansalla on virheellinen käsitys Israelista, ja Vasemmisto on väärässä”.
Abdul Rachman haluaa, että jokainen saa tietää totuuden. Hän kutsuu ”Vasemmistoa miehittäjäksi, mikä on merkittävää maailmassa joka yleisesti kutsuu Israelia miehittäjäksi”.

Artikkelissa todetaan, että ”on todella hämmästyttävää kuulla, miten arabi-(muslimi) kertoo totuuden. Niin monet ihmiset kieltävät Israelin oikeuden olla olemassa ja sen, että Israel on demokratia; vapauden ja tasa-arvon linnake keskellä autoritäärisesti hallittua muslimimerta”.

”Olkoon se sitten tietämättömyyttä tai puhdasta antisemitismiä, se on väärin. Mitä enemmän arabien joukosta nousee ääniä kertoakseen totuuden, sitä paremmin sanoma totuudesta tullaan kuulemaan”.

”On surullista, että Israelilla on niin suuri tarve tulla puolustetuksi, vaikka kaikille pitäisi olla selvää, miten paljon Israel on tehnyt ja tekee maailman hyväksi, josta myös arabit ovat saaneet nauttia. Jokaisella on mahdollisuus todeta artikkelissa esitetyt totuudet oikeiksi, ja se maistuu niin hyvältä”, kuten seuraamassani artikkelissa todetaan.
https://israelunwired.com/the-islamic-vs-christian-control-over-places-of-worship-in-jerusalem/,
Asuin itse 1960-luvulla ylikolme vuotta EteläAfrikassa. Mustille oli varattu eri ovet virastoihin ja valtion laitoksiin, samoin puiston penkit, en voinut mustan rakentajan kanssa mennä yhdessä kahville, vaan hänelle oli tuotava kuppi ja leivos ulos. Musta pappi sanoi hieman väkeviä juotuaan, että jos tilanne muuttuu, hän ensiksi tappaa lähetyssaarnaajat, koska he saarnaavat alistumista. Rodut oli erotettu toisistaan.

Mitään tallaista ei ole Israelissa. Jotka syyttävät Israelia apartheidistä, eivät tiedä, mistä puhuvat. Israelissa ei todellakaan ole apartheidia.

04. Ilma-aseella aseistautunut mies sai jotain aivan muuta, kuin mihin hän oli varautunut astuessaan sisään Taco Bell liiketilaan Clevelandin keskustassa.

Taco Bellin henkilökunta kertoi miehen tulleen sisään klo 22.00 aikaan käyttäytyen hyökkäävästi toisia asiakkaita kohtaan. Hän huusi ensin yhdelle asiakkaalle, syljeskeli häntä ja monia muita heidän jalkoihinsa.

Henkilökunnan pyrkiessä hillitsemään miestä hän veti sivultaan esiin ilma-pistoolin (airsoft gun),
Siinä vaiheessa henkilökunta sai hänet nujerrettua ja riistivät aseen häneltä, jolla he nuijivat miestä useita kertoja päähän pakottaen hänet sisäänkäynnin ulkopuolelle.

Clevelandin poliisin tullessa paikalle mies seisoi typertyneenä rakennuksen ulkopuolella syvä haava otsassaan. He löysivät myös miehen käyttämän aseen ravintolan patiolta, takavarikoiden sen todisteeksi.

Mies vietiin ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa haavaansa. Hänelle suoritettiin myös mielentilatutkimus, kuten Cleveland.com totesi lisäten, ettei 37-vuotiasta miestä vastaan ollut vielä nostettu syytöstä.

Syyskuussa 2017 pari aseistettua miestä tunkeutuivat Cleveland Taco Bellin toiseen liiketilaan käskien asiakkaat makaamaan lattialle.
Kolmella liiketilan henkilökunnan jäsenellä oli aseet mukanaan, ja he tulittivat ryöstöä yrittäviä surmaten toisen heistä.

USA:ssa keskustellaan kiivaasti henkilökohtaisten aseitten kieltämiseksi, tai ainakin rekisteröimiseksi sen käyttäjän nimelle.
Etenkin Demokraatit ja liberaalit vaativat sitä, mutta sen taustalla epäillään olevan katalia poliittisia juonia Republikaaneja vastaan.
https://www.theblaze.com/news/gunman-cleveland-taco-bell-pistol-whip?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Daily-Newsletter__AM-Final%202019-03-06&utm_term=TheBlaze%20Daily%20AM%20-%20last%20270%20days,

05. Khaled Abu Toameh kirjoittaa Gatestone Instituutin julkaisemassa artikkelissa PA/PLO:n ja Hamasin arabien harjoittamasta journalistein pidätyksistä ja kidutuksesta.
- Palestiinan Journalistien Syndikaatti, jota hallitsevat Fatahille uskolliset, tuomitsi Hazem Nasserin pidätyksen ja vaati hänen välitöntä vapauttamistaan.
Syndikaatti totesi, että Nasser oli kutsuttu useita kertoja PA:n turvallisuus-joukkojen kuulusteluihin muutamien edellisten viikkojen aikana, vaikka hän ei ollut rikkonut mitään lakeja eikä häntä syytetty rikoksista.

- PA/PLO:n ja Hamasin maailmassa vain hyvät journalistit ovat niitä, jotka kirjoittavat pahaa Israelista. Itsenäiset journalistit joutuvat siksi etsimään töitä ei-palestiinalaisilta media-yhtiöiltä, mukaan lukien israelilaiset. Siitä huolimatta PAS/PLO/Hamas valvonnan alla asuvat journalistit harjoittavat kovaa itsesensuuria. Abbasin kritiikki on ehdottomasti kielletty.

- On vaikea ymmärtää kansainvälisen yhteisön ja median jatkuva hiljaisuus jatkuvaa median vapauden vastaista hyökkäystä Juudeassa ja Samariassa ja Gazassa. Jos Nasser ja Abu Arafeh olisi pidätetty Israelin viranomaisten toimesta, heidän ahdinkonsa olisi aiheuttanut hyökyaaltoja pitkin maailmaa.

PA jatkaa Juudean ja Samarian alueilla hellittämätöntä palestiinalaisten journalistien turvallisuusverhon suojassa harjoittamaansa murtamista, etenkin niiden, jotka eivät
kuulu Abbasin valvoman Fatahin leiriin. Useita journalisteja on pidätetty tai kutsuttu kuulusteluihin Juudeassa ja Samariassa toistuvasti muutaman viime vuoden aikana.
Tilanne on sama Hamasin valvomalla Gazan kaistalla. Tulkarmista kotoisin oleva Hazem Nasser ja Hebronista kotoisin oleva Abu Arafeh ovat vakiovieraita PA:n pidätysleireissä ja kuulustelutiloissa.
Vuoden alusta lähtien PA:n turvallisuusjoukot Juudeassa ja Samariassa ja Hamas Gazan kaistalla, ovat pidättäneet 16 journalistia kuulusteluihin.
Journalistein pidätyksiä ovat runsaasti lisänneet PA/PLO:n ja Hamasin väliset valta-taistelut, joissa medialla on usein merkittävin osa. https://www.gatestoneinstitute.org/13842/palestinians-arrest-torture-journalists,

06. UUTISIA LYHYESTI

Israel varoitti Hamasia hillitsemään rajalla tapahtuvia väkivaltaisuuksia, tai se tulee kohtaamaan IDF:n suorittaman suuren sotilaallisen operaation.

Israel ja Hamas käyvät epäsuoria neuvotteluja Egyptin välityksellä – Israel kieltäytyy tapaamasta Hamasin edustajia suorissa keskusteluissa. Egyptin johdolla käytävien keskustelujen tarkoituksena on vahvistaa tulitaukojärjestelyjä, joita ovat häirinneet Hamasin tukemat lähes päivittäiset ”paluumarssin” nimellä maaliskuusta lähtien jatkuneet mielenosoitukset raja-aidan tuntumassa, joita Hamas tekee myös öisin.

Libanonilainen Al-Akhbar uutislehti kertoi, että vaikka Israelin hallitus on valmis muotoilemaan sopimusta Hamasin toiveitten mukaisesti, jos mielenosoitukset jatkuvat sopimuksista huolimatta, Israel on pakotettu suureen sotilasoperaatioon. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5474391,00.html,

Oikeuskansleri Avhai Mandelblitin suosituksesta huolimatta Knessetin vaalikomitea hyväksyi Otzma-Jehudit puolueen vaaliehdokkaat yhden äänen enemmistöllä. Vasemmisto aikoo valittaa päätöksestä Korkeimpaan Oikeuteen.

Otzma-Yehudit puolueella on kaksi ehdokasta, Itamar Ben-Gvir ja Michael Ben-Ari, jotka voivat nyt jatkaa vaalityötään odottaen lopullista ratkaisua. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5474805,00.html,

Debkafile (DF) kertoo artikkelissaan, että IRGC:n komentaja kenraali Qassem Soleimani ”sieppasi” Syyrian presidentin Bashar Assadin ja vei hänet Teheraniin vannomaan uskollisuuttaan Iranin ylimmälle kaitsijalle Ali Khameneille 27.02.2019.

Asia tuli julkisuuteen IRGC:n apulaisjohtajan prikaatinkenraali Esmael Qaanin haastattelussa Iranin medialle 06.03.2019, antaen ymmärtää, ettei Assadin matka Teheraniin ollut vapaaehtoinen päätellen siitä, että hän matkusti ilman avustajiaan.

Assad vietiin IRGC:n tukikohtaan Teheranin länsiosassa. Qaanin mukaan Soleimani istui kaiken aikaa Assadin vieressä matkalla Iraniin. Hän tapasi myöhemmin myös presidentti Hassan Rouhanin, joka hämmästyi tavatessaan hänet. Häntä ei ollut informoitu Assadin matkasta, kuten ei myöskään ulkoministeri Mohammed Javad Zarifia, joka ilmoitti eroavansa, koska hänet oli syrjäytetty kokonaan asiassa.

Iranin raaka kohtelu vasallimaansa Syyrian presidenttiä ärsytti siinä äärin Venäjän presidentti Putinia, että hän antoi Israelille vapaat kädet iskeä iranilaisiin kohteisiin Syyriassa tavatessaan Netanyahun 27.03. Moskovassa. Iran painostaa Assadia ilmoittamaan, että iskut Iranin kohteita vastaan Syyriassa ovat iskuja Syyriaa vastaan.
https://www.debka.com/assad-in-tehran-soleimanis-goons-snatched-him-to-swear-allegiance-to-khamenei-putin-retaliates/, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5473962,00.html,

Ramat Gan päärabbi Yaakov Ariel sanoo, ettei hän tavallisesti osallistu politiikkaan, mutta Otzma-Yehudit puolueen vaaliehdokkaitten kieltäminen osallistua 09.04.2019 Knessetin vaaleihin pakotti hänet puuttumaan asiaan. Ariel kertoo aluksi, että Toran moraali vaatii pidättyvyyteen epätarkoista otteista ja tulkinnoista, joita esitetään Toran nimissä.
Tästä johtuen joitakin oikeiston lausuntoja tulee poistaa, sillä vaikka ne eivät suoraan saarnaa väkivaltaa, nuoret oppilaat, joiden harkinta ei ole täysin kehittynyt, voivat käsittää ne siten, että viha ja hyökkäykset vieraita vastaan ovat sallittuja ja jopa suositeltavia.

Tämä ei ole Toran mukaista, ja siksi meidän tulee poistaa moralistisia lausuntoja, jotka luovat paljon vakavampaa moraalista epäoikeudenmukaisuutta.

Vaaran uhatessa ei ole varaa saivarrella, eli ei olla liian hurskaita.
Israelin Torah, Israelin maa ja Israelin kansa ovat kaikkien laskelmien ja eettisten mauttomuuksien yläpuolella.
”Oikeutta, oikeutta pyri toteuttamaan, että eläísit ja perisit maan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260036,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -12; Tiberias 08 -19; Suolameri 1§7 -22; Eilat 13 -22 +C-astetta. Tänäänpuolipilvistä; huomenna ja ylihuomenna aurinkoista. Hieman lämpenevää.

https://www.israelweather.co.il/forecast/index_english.html,

USA:n oikeuslaitokset ovat todenneet, että Ihmisen elämä alkaa hedelmöityksestä. Tämä tarkoittaa, että ihmisalkion tappaminen on lapsenmurha riippumatta siitä, tehdäänkö se ennen syntymää vai sen jälkeen. Joku nainen totesi että jos näin on, hän voi surmata lapsensa koska vain myös syntymän jälkeen ilman seurauksia.
https://thewashingtonstandard.com/woman-boldly-confronts-city-council-on-abortion-does-she-represent-you-women-of-america-video/,
Tuesday, March 05, 2019

TIISTAI 05.03.2019

TIISTAI 05.03.2019
01. PA:n arabijournalisti tri Nasser al-Laham sanoi äskettäin, että Israel on muuttunut niin ylimieliseksi, että jonain päivänä joku ärsyyntynyt voi räjäyttää ydinpommin sen yläpuolella.

Laham lisäsi, että sinä päivänä hän kirjoittaa artikkelin nimellä ”lo Ichpat Li”, tarkoittaen ”ei koske minua”.
Hän antoi kommenttinsa videossa, joka ladattiin YouTube kanavalla maanantaina 16. tammikuuta 2019. Videon käänsi MEMRI, Lähi-Idän Tutkimusinstituutti.

Vuonna 2016 arabioppinut kehotti muslimeja ydinaseita Israelin eliminoimiseksi yhdellä tai kahdella iskulla.
Korkea PA:n virkailija Jibril Rajoub, jota pidetään yhtenä Abbasin seuraaja-ehdokkaana, sanoi. Jos PA:lla olisi ydinpommi, se voisi käyttää sitä Israelia vastaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259911.

Artikkelin yleisökommentteja.
jon totesi: Se vain osoittaa, miten sairaita arabit ovat. Miten me voimme päästää vasemmiston uudelleen valtaan antamaan heille (arabeille), mitä he haluavat. Eivät he halua rauhaa.
Gabby: Eikö hän tajua, että se lopettaisi myös arabien elämän täällä ja Gazassa.
Kysymys ei ole maasta, vaan se on ”vihaan juutalaisia” kysymys.
Michael Pielet: Kuka oli se arabijournalisti, joka vaati pudotettavaksi ydinpommia Israelin ylle? Oliko hänen nimensä kirjoitettu: Mandelblit?
Daniel: Karkota islamin väestö.
IsaacHaskiya: Silloin emme välittäisi miniydinaseen pudotettavaksi Ramallahin ylle. ”Siitä vaan”, sanoisimme samaa logiikkaa käyttäen ilman eettisyyttä.

02. Unkari tulee avaamaan kaupallisen viraston Jerusalemissa 19.03.2019, raportoi Israel Hajom.

Kaupallinen virasto tulee sijaitsemaan Jerusalemin keskustassa, ja sillä tulee olemaan ”diplomaattinen asema”. Avajaisseremoniaa johtaa Unkarin ulkoministeri Peter Szijjaro, joka myös avaa ”Unkarin kulttuurikuukauden” Israelissa.

Unkarin pääministeri Viktor Orban ilmoitti päätöksestään viraston avaamisesta Jerusalemissa useitten kahdenkeskisten tapaamisten jälkeen Israelin pääministeri Benyamin Netanyahun kanssa.

Alustava ilmoitus ei sisältänyt muutoksen aikataulua.
USA muutti lähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin viime toukokuussa, viisi kuukautta sen jälkeen, kun presidentti Trump ilmoitti USA:n tunnustaneen Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

Guatemala muutti lähetystönsä Jerusalemiin kaksi päivää USA:n muuton jälkeen
.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259915,

03. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti Netanyahulle huippukokouksen järjestämistä PA/PLO:n puheen-johtajan Mahmoud Abbasin kanssa keskustelemaan Lähi-Idän rauhanprosessista.

Putin ehdotti huippukokouksen järjestämistä viime viikolla tavatessaan Israelin pääministeri Netanyahun Moskovassa tarjoutuen toimimaan isäntänä Netanyahun ja Abbasin välisessä tapaamisessa, kuten ha´aretz kertoo Lavrovin todenneen maanantaina.

Otteita Lavrovin pitämän yhteisen lehdistötilaisuuden Saudi Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeirin kanssa lausunnoista julkaistiin Venäjän Israelin lähetystön virallisella Twitter-sivulla, jossa sanotaan Netanyahun ja Putinin keskustelleen tilanteesta Israelin ja PA/PLO:n välisissä suhteissa.

Putin vakuutti raportin mukaan, että Venäjän intressin mukaista on selvittää oleva halvaantunut tilanne mahdollisimman pian.

Lavrov kertoi PA/PLO:n johdon osoittavan ”jonkinasteista mielenkiintoa” huippu-kokoukseen kertomatta, mikä taho oli kiinnostunut siitä.
”Uskomuksemme mukaan se olisi kuitenkin hyvin tärkeä askel luottamuksen palauttamiseksi, Ilman sitä on mahdotonta laskea mitään edistyksen varaan Israelin ja PA/PLO:n välisessä konfliktissa” Lavrovin sanotaan lausuneen.

Israelilainen virkailija puolestaan vakuutti, ettei Israelin ja palestiinalaisten välinen kysymys ollut esillä neuvotteluissa Putinin kanssa.

Mahmod Abbasin neuvonantaja ja tiedottaja Nabil Abu Rudeineh paljasti viime viikolla, että Abbas on valmis kolmenkeskiseen kokoukseen Moskovassa, jos Putin kutsuu siihen.

Israelin ja PA/PLO:n väliset rauhankeskustelut jäädytettiin 2014 jälkeen Abbasin rikottua neuvotteluehdot yksipuolisesti liittyen kansainvälisiin sopimuksiin ja konventioihin.

Lavrov kritisoi USA:n rauhantiimin laatimaa sopimusluonnosta sanoen, että se tulee tuhoamaan palestiinalaisten tähänastiset saavutukset Lähi-Idässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259915,

04. USA toi Israeliin edistyneimmän ohjustentorjunta-järjestelmänsä osallistuessaan yli 200 USA:n ja Israelin sotilaan yhteisharjoituksiin.

THAAD-järjestelmä (Terminal High Altitude Area Defense) asennettiin aluksi Nevatim
Lentokentälle, ja siirretään sieltä ennalta ilmoittamattomaan paikkaan Israelin eteläosassa.

THAAD-järjestelmän viime päivinä alkaneen asentamisen tarkoituksena on testata USA:n armeijan kykyä nopeasti asentaa sellaisia järjestelmiä eri puolille maailmaa, kuten USA:n Euroopan komennuskunnan tiedottaja kertoi.

THAAD järjestelmän rakensi Lockheed Martin ja Raytheon Fort Bliss kotiasemassaan, Texasissa. Turvallisuussyistä USA:n armeijan tiedottaja ei kertonut, miten kauan järjestelmän siirtäminen Israeliin kesti.

USA:n armeijan Euroopan komennuskunta totesi: ”THAAD on kaikkein edistynein ilma-ja ohjus-puolustusjärjestelmä maailmassa. Tämän asennusharjoituksen tarkoituksena on osoittaa, että USA:n joukot ovat valppaina ja voivat reagoida nopeasti ja ennalta-aavistamatta mihin tahansa uhkaan kaikkialla koska tahansa.

Osana harjoitusta USA:n joukkoja on siirretty eri paikkoihin Euroopassa. USA ja Israel operoivat järjestelmää kiinteässä yhteistoiminnassa.

Israelin armeijan tiedottaja everstiluutnantti Jonathan Conricus sanoi harjoituksen poikkeavan edellisistä simuloiduista USA:n ja Israelin sotilaallisista harjoituksista, ja niihin kuuluvat taktinen yhteistoiminta maalla. ”Israelin etuna on, että meillä on tilaisuus integroida sitä oman järjestelmämme kanssa simuloidaksemme erilaisia näkymiä.”

Netanyahu ylisti USA:n ja Israelin välisiä suhteita todeten, että ”maailman edistyneimmän järjestelmän integroiminen oman järjestelmämme kanssa tekee meistä entistäkin voimakkaampia hoitaa nykyisiä ja tulevia uhkia koko Lähi-Idässä.
USA:n ja Israelin väliset suhteet eivät koskaan ole olleet voimallisemmat”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5473402,00.html,

05. Indonesia on 260 miljoonan asukkaan muslimienemmistön hallitsema valtio, mutta sielläkin asuu muutamia juutalaisia, jotka eivät vielä ole omaksuneet Jumalansa kutsua lopettaa erämaavaelluksensa kansojen erämaassa tullakseen esi-isisensä maahan ja rakentaakseen sitä Edenin puutarhaksi.

Yaakov Baruch on Indonesian ainoan synagogan rabbi, mutta hän on tottunut pitämään uskonnollisen identiteettinsä tarkasti piilossa, kuten myös hänen piskuinen juutalainen seurakuntansa asuessaan maailman suurimmassa muslimi-enemmistöisessä maassa.

Muutamia vuosia sitten joukko muslimimiehiä lähestyi häntä ja hänen silloin lasta odottavaa vaimoaan heidän kävellessään kauppakeskuksessa uhaten kuolemalla ja kutsuen häntä ”hulluksi juutalaiseksi”. Hän on sen jälkeen jättänyt kalottinsa kotiin.

”Se ei ole toistunut koskaan, koska olen peittänyt juutalaisuuteni julkisuudessa”. Samanlaisia kokemuksia on muillakin 200 juutalaisen seurakunnan jäsenillä, jotka ovat suurelta osin valinneet asuinpaikkansa saariston syrjäisessä kolkassa.

Manado Sulawesin saaressa on yksi harvoista paikoista, joissa Indonesiassa säilyneet juutalaiset – useimmat eurooppalaisten ja irakilaisten kauppiaitten jälkeläisiä, joita ennen toista maailmansotaa arvellaan olleen useita tuhansia – tuntevat tuvalliseksi osoittaa ja harjoittaa julkisesti uskontoaan.

Rabbi Baruchin punakattoinen synagoga sijaitsee 20 km Manadosta etelään Tondanon kaupungissa. Seurakunta on pysyttänyt synagogan viereen 62 jalan korkuisen menoran, ehkä maailman korkeimman.

Shaar HaSyamayim synagoga on ainoa juutalaisten palvontapaikka sen jälkeen, kun toinen synagoga Surabayan kaupungissa hajotettiin v. 2013. Se oli toiminut Israelin vastaisten mielenosoitusten keskuspaikkana vuosien ajan. Uskonnolliset tiukkapipot sulkivat sen 2009, jolloin se jäi rappeutumaan ja lopulta purettiin.

Indonesiaa on pidetty maltillisen islaminopin kannattajana, mutta uskonnon konservatiivinen malli on saanut valtaa maassa viime vuosina.
Jännitys Lähi-Idässä, etenkin Israelin ja palestiinalaisten välillä, läikkyy yli reunojen ja syventää uskonnollista erilaisuutta.

Presidentti Trumpin tunnustettua Jerusalemin Israelin pääkaupunkina nostatti tuhansia kovanlinjan kannattajia mielenosoituksiin Djakartassa. Antisemitismiä esiintyy edelleen runsaasti Indonesiassa.

Rabbi Baruch sanoo, etteivät indonesialaiset tee eroa juutalaisuuden ja Israelin välillä. ”He katsovat, että juutalaiset ja Israel ovat maan vihollisia”. Hän lisää, että suvaitsevaisuus maassa hälvenee entisestään.

Veristen itsemurhaiskujen aalto kirkkoja vastaan Surabayassa viime vuonna nostivat esiin uhat vähemmistöjä vastaan. Shia- ja ahmadis-muslimit, joita sunnit pitävät väärä-oppisina, ovat olleet terrori-iskujen kohteina, mutta myös juutalaiset.

Monique Rijkers yritti rakentaa siltaa eri osien välille, mutta hänen juutalaisuutta käsittelevä TV-ohjelmansa joutui tiukkapipoisten hampaisiin vaatien sen lopettamista.
Juutalaisilla on myös vaikeuksia löytää kosher-lihaa.

Yksi ongelma on se, että ID-kortteja myönnetään vain kuuden eri uskonnon harjoittajille: Islam, Protestantit, katoliset, budhalaiset, hindut ja konfutselaiset.
ID-kortti on elintärkeä hallituksen palveluja hoitaessa, syntyneitten ja avioliittojen rekisteröimiseksi. Juutalaiset saavat kristityille tarkoitetun ID-kortin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5473790,00.html,

06. Suuri ryhmä juutalaisia aktivisteja vaatii hallitusta muodostamaan synagogan Temppelivuorelle, joka olisi aina avoin juutalaisille palvojille.

Sunnuntaina Uskonnollisten Sionistien johtajat kokoontuivat keskustellakseen tilanteesta Temppelivuorella, jota kutsutaan hepreaksi nimellä Har HaBayit. Raportissa ei mainittu, keitä nämä johtajat olivat.

Yleisen juutalaisen käsityksen mukaan Temppelivuori, joka on pyhä juutalaisille, kristityille ja muhamettilaisille, on alue, jossa juutalaisten I ja II Temppeli, Beit HaMikdash, sijaitsivat – tai oikeammin myös kuningas Herodeksen roomalaisen mallin mukaan täysin uudistama III Temppeli sijaitsi.

Koska Herodes Suuri oli juutalaisuuteen pakolla käännytetyn edomilaisen jälkeläinen, hänen uudistamansa pyhättö ei nauttinut samanlaista arvonantoa juutalaisten taholta kuin I ja II Temppeli, vaikka Herodes käytti kalliita materiaaleja ja koristi sitä kullalla ja jalokivillä, mikä katkeroitti hänen narsissista, epäluuloista mieltään.

Muslimit avasivat useita vuosia suljettuna olleen holvikattoisen tilan Kultaisen Portin sisäpuolella vakuuttaen korjaavansa sen muslimien rukoustilaksi, eli moskeijaksi. He pitävät portit avoinna siihen ja uhkaavat väkivallalla, jos Israel sulkee sen uudelleen.

Aktivistit vaativat, että kaikissa tulevissa Temppelivuorta ja sen käyttöä koskevissa sopimuksissa tulee olla juutalaisten rukoilemisen salliminen Vuorella.

Ke. Bezalal Shmotrich (Beit Yehudi) vaati synagogan rakentamista Temppelivuorelle vastapainona siihen, että Hamas terroristi soluttautui 2017 Halamish juutalaiskylään ja murhasi kolme juutalaista, jotka olivat sapattiaterialla.

V.2014 Uskonnolliset Sionisti rabbit Dov Lior, Eliyahu Zinni ja Haim Cohen vaativat Netanyahulle lähettämässään kirjeessä synagogan rakentamista Vuorelle, mutta mitään toimia ei koskaan tehty sen hyväksi.

Useita lakialoitteita on tehty, joissa vaaditaan juutalaisten rukousten sallimista Vuorella muslimien tavoin, mutta hallitus ei ole halunnut muuttaa käytäntöä peläten muslimien vakivaltaisuuksia Vuorella.

Rabbi Mordechai Elijahu (1929 -2010) vaati myös synagogan rakentamista avoimelle kentälle Kalliomoskeijasta koilliseen, lähelle vuoren itäistä muuria.

Temppelivuori sijaitsee C-alueella, ja sen omistusoikeus kuuluu täysin Israelille. 1967 Jom Kippur sodan jälkeen, jossa IDF karkotti Jordanian joukot Vuorelta, kenraali Moshe Dayan luovutti Temppelivuoren päivärutiinin Jordaniassa päämajaansa pitävälle wagfille, muslimisäätiölle, mikä on herättänyt kummastusta Israelissa. https://www.jpost.com/Israel-News/A-synagogue-on-the-Temple-Mount-Activists-call-for-construction-to-begin-582477,

07. UUTISOTSIKOITA

Uusi Oikeisto puolue lupaa, että ”homot voivat käyttää epäitsekästä kohdun vuokraajaa, mutta vain ystävää, joka haluaa auttaa heitä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259916,

Kolmen arabin muodostama jengi syyllistyi maanantaiyönä kahteen perättäiseen terrori-iskuun, ensin heittäen palopommeja autoihin risteyksessä, ja toiseksi rysäyttäen autonsa IDF:n sotilasryhmään, joiden auto oli pysähtynyt maantien varteen. Yksi sotilas haavoittui vaikeasti, toinen lievemmin.

Kaksi jengin jäsentä kuoli sotilaitten luodeista, kolmas haavoittui.
Vaikeasti haavoittunut sotilas oli Kfir-prikaatin Nachshon pataljoonan apulais-komentajan majuri Moshe Eliotzurin veli, joka toimi komppanian komentajana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259920,

Gantz ja Lapid, jotka yhdessä johtavat SiniValkoista puoluetta, tekivät kahden muun johtavan, jäsenen, Yaalonin ja Ashkenazin, kanssa vaalikiertueen Golanilla.
He puhuivat paatoksella armeijan vuosistaan vakuuttaen, että jokainen sotapäällikkö oli sotinut tällä alueella todistellen, että Golan on oleellinen osa Israelia, jota ei koskaan luovuteta viholliselle. Lapid kuunteli korvat punaisina häpeästä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259906,

Paikallisia sateita, luvataan useimmille alueille, mutta myös ukkosmyrskyjä ja rakeita. Lämpötila romahtaa normaalitasoa alemmas.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259918,

Junassa matkustanut nainen nukahti ja herättyään unohti kiireissään junaan laukun, jossa oli lähes neljännesmiljoonaa NIS. Vuoroja valvova virkailija Alon Kayriel pystyi tunnistamaan, että Rosh Ha`ainissa poistunut henkilö oli valittanut rahapussinsa katoamisesta. Ehkä modernit junat ovat liian mukavia, nukahtaminen on seurausta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259922,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 05 -12; Tiberias 11 -21; Suolameri 14 -22; Eilat 13 -22 +C-astetta; tänään sataa, huomisesta alkaen puolipilvistä, vähän lämpenevää..


Sunday, March 03, 2019

SUNNUNTAI 03.03.2019

SUNNUNTAI 03.03.2019
01. Ehkä jotkut näitten artikkeleitten lukijoista ovat ihmetelleet, miksi niissä esitetään uutisia ja kertomuksia pitkin maailmaa Israelin uutisten asemesta.

Maailmamme on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä suureksi kyläksi, jossa yhtä sen asukasta koskevat uutiset koskevat kaikkia sen asukkaita.
Tämä johtuu huimasti kehittyneestä tietojenjaosta; uutiset leviävät välittömästi, ja tietojen välittäjiä kiinnostavat erityisesti tavallisuudesta poikkeavat tilanteet.

Toiseksi moderni Israel on perustamisestaan lähtien joutunut maailman median epätavallisen tarkkailun ja seurannan kohteeksi, jonka jokaista tekoa ja päätöstä tutkitaan suurennuslasin avulla kysymyksissä, joissa muiden kansojen toimet tuskin edes ylittävät uutiskynnystä.

Joku voisi tuntea huomion kohteeksi joutumisen mairittelevaksi, mutta kaiken sen, mitä Israelissa tapahtuu, katsotaan koskevan kaikkia juutalaisia. Tämän johdosta paikalliset ihmiset kaikkialla maailmassa kohdistavat Israeliin kohdistuvan vihansa tai hyväksymisensä lähellään asuvaan juutalaiseen.

Median välittämillä tiedoilla tapahtumista Israelissa on siten merkittävä tai ratkaiseva vaikutus antisemitismin tai antijuutalaisuuden nousuun maailmalla.
Tämän johdosta katson tärkeäksi raportoida tapahtumista siten, kuin ne täällä nähdään, mutta myös pyrkiä paljastamaan valheellista tai tarkoitushakuista tiedonjakamista maailman mediassa.

02. Noam Barkan tarkastelee Magazinen julkistamassa artikkelissaan julkisuudelta pidätettyjä tietoja siitä, millaisiin oloihin monet uudet siirtolaiset joutuivat muutettuaan uuteen kotimaahansa: ”Salainen kertomus Israelin transitleireistä”.

Barkan aloittaa todeten, että juutalaisen valtion alkuvuosina uudet siirtolaiset lähetettiin juutalaisten telttakaupunkiin (ma´abara) kaikkialta maailmasta.

Olosuhteet leireissä olivat kovat, ja vaikka monet järjestystä valvovat olivat itse kasvaneet näissä hökkelikylissä, asukkaiden mielenosoitukset vaiennettiin lujalla kädellä.

Sadoittain telttoja heilui edestakaisin kylmässä tuulessa; rajut sateet kaatuivat niiden ylle, ja teltoissa oli vain mutalattia, joka liejuuntui sateella. Uudet maahanmuuttajat joutuivat jonottamaan useita päiviä päästäkseen suihkuun, toilettiin, tai odottaessaan ruokaa, riisuttuna täydellisesti edes kohtuullisesta yksityisyydestä.

Varmistaakseen, ettei kukaan poistu luvatta siirtolaiskylistä, Israelin hallitus suositteli v. 1949 Israelin poliisia asettamaan leireihin ”leiripoliisit”.

Siirtolaisleirit ympäröitiin aidoilla. Sadat poliisiupseerit vartioivat leiriä, useimmiten varmistaakseen, etteivät siirtolaiset poistu leireistä ilman valvontaa tai itsenäisesti ala etsiä asuntoratkaisua leirin ulkopuolelta; toiset etsivät rikollisia leireistä.

Poliisi toimi yhteistyössä Jewish Agencyn asuttamisosaston kanssa, joka vastasi leirejä ympäröivistä aidoista.
”Pyysimme poliisia ottamaan vastuulleen siirtolaisten pidättämisen, joka oli välttämätön sekä lääkinnällisistä syistä, että opastamaan uusia siirtolaisia uusissa olosuhteissa” sanoo asuttamisosaston johtaja Giora Yoseftal poliisille lähettämässään kirjeessä v. 1951.

Apulaispoliisikomentaja David Nachmias nosti esiin kysymyksen pitkäaikaisen pidätyksen ja poliisin valvomien aidattujen pidätysleirien mielekkyydestä sekä kansalaisten, että median esittämän kovan kritiikin johdosta.

Kansanedustaja Yaacov Meridor esitti Knessetissä kysymyksen: ”Onko kunnioitettu ministeri tietoinen tosiasiasta, että siirtolaisleirit nykyisessä olomuodossaan, antavat kuvan keskitysleireistä? Uskooko arvoisa ministeri, että on Israelin valtion arvon mukaista pitää uusia siirtolaisia piikkilanka-aitojen takana?”

Artikkeli, jota seuraan, on pitkä, enkä katso asialliseksi kääntää koko artikkelia, mutta joitain erityispiirteitä elämästä siellä haluan tuoda esille.

Levi Eden, holokaustista hengissä selvinnyt, palveli myöhemmin poliisina Israelissa ja joutui työskentelemään ma´abarotissa, kertoo tilanteen leirissä muistuttaneen sitä, mitä hän koki holokaustin aikana Unkarissa.

”Ma`abarotin lapset varastivat ruokaa ja kalaa lähellä sijaitsevasta Ma´abarotin Kibbutzista. Tiberiassa he pakenivat hiekkarannoille ja varastivat ruokaa Tel Avivista tulleilta ihmisiltä, jotka tulivat viettämään viikonvaihdetta Kinneretin rannoille. Lapset olivat yksinkertaisesti nälkäisiä. Komentajani varoitti minua toimimasta sosiaalivirkailijana, mutta usein annoin heille kotoa tuomani voileivän ja ostin kioskista teetä, koska tiesin, että he olivat nälkäisiä ”.

Eden kertoo myös varastaneensa ruokaa ghettossa, eikä siksi voinut tuomita heitä, mutta usein hän avasi rikolliset tutkinnot heitä vastaan ja syytti heitä oikeudessa.
Hänen isänsä vietiin työleirille ollessaan 10-vuotias, ja seuraavana vuonna äiti, eikä hän koskaan nähnyt heitä sen jälkeen. Hän pelastui 3 vuotta vanhemman veljensä kanssa. Levi Eden teki aliyan 1948, palveli ensin armeijassa, ja sen jälkeen poliisissa.

Hän sai 1.5 huoneen asunnon Beit Sheanissa, jossa hän asui vaimonsa ja lapsensa kanssa. Siellä oli valtava ma´abara, jonka asukkaat vaihtuivat kaiken aikaa. Ensin tulivat juutalaiset, jota asuivat teltoissa tai parakkiröttelöissä. Heidän muutettuaan taloihin tulivat marokkolaiset juutalaiset. Heidän lähdettyään tulivat Jemenin ja lopuksi Persian juutalaiset.

Eden kertoo muistavansa etenkin Jemenin juutalaiset. ”He muistuttivat keskitysleirin lapsia; he olivat luuta ja nahkaa. Beit Sheanin sosiaalivirkailijat veivät heitä sairaalaan, eivätkä heidän vanhempansa olleet tuntea heitä muodonmuutoksen johdosta päästyään sairaalasta.

Eden mainitsee myös tapauksista, joissa jemeniläisten lapsia hävisi sen jälkeen, kun heidät oli otettu sairaalaan, tai synnytysten jälkeen. Hän epäilee - vaikka ilman todisteita – että nämä lapset voivat kuulua ”kadonneisiin jemeniläislapsiin”, joiden kohtalosta on äskettäin aloitettu tarkemmat tutkimukset.

Hän kertoo myös, että rikollisuutta esiintyi ma´abarot leireissä, johtuen omasta elämän asenteesta, vanhempiensa esimerkistä, kurjista olosuhteista leireissä, masennuksesta tai muista syistä. Jotkut päätyivät alkoholiin ja huumeisiin, jotkut tekivät itsemurhan. Monet yrittivät pakoon, etenkin jos joutuivat sairaalaan, jossa valvontaa ei voitu suorittaa yhtä tarkasti.

1950-luvulla noin 300 000 oli otettu leireihin tai ma´abaroteihin. Rikollisuus oli niissä keskimääräistä suurempi kuin muissa kansalaisryhmissä. Eritoten herätti pahaa verta se, että joitakin siirtolaisryhmiä kohdeltiin etuoikeutettuina kibbutsin toimesta. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5467696,00.html.

03. UUTISOTSIKOITA LYHYESTI

Hallitusten pyrkiessä valvomaan laajenevaa internetiä, erityisesti 2011 arabikevään seurauksena, arabinuoret ovat kokemassa uudenlaisen digital-aktiivisuuden. Sosiaalimedia oli usein se liima joka sitoi yhteen Egyptin presidentti Hosni Mubarakin hallintoa vastustavat ryhmittymät, jotka koostuivat pääosin nuorista. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471665,00.html,

Tamar Asraf kirjoittaa mielipideartikkelissaan: ”Vasemmisto on kuuluttanut ”kahta valtiota kahdelle kansalle” ikään kuin se olisi iskulause, luvaten heille jotakin, josta he itsekin tietävät, ei koskaan tule todellisuudessa toteutumaan, samalla luottaen toivorikkaisiin mielipiteisiin ja puolitotuuksiin”.

”Kaksi valtiota kahdelle kansalle” on hyvä iskulause, jota vasemmisto toistelee mantran tavoin uskotellen, että joskus se johtaa valaistumiseen. Todellisuudessa se on kuitenkin SiniValkoisen puolueen esityslistan avain, vakuuttaa Asraf. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471544,00.html,

Pääministeri Benyamin Netabyahun valmistautuessa puolustautumaan häntä uhkaavia korruptiosyytteitä vastaan, hän pyrkii mitätöimään ne kutsuen niitä ”poliittiseksi salajuoneksi hän kaatamisekseen vallasta”.

Toisaalta hän syyttää vastustajiaan ennenkuulumattomasta noitavainosta, kuten hän sanoi kansallisessa TV-puheessaan. Hän sanoi torstaina, oikeuskansleri Avicajhai Mendelblitin ilmoituksen jälkeen hänen syyttämisekseen useista korruptio-tapauksista, joutuneensa kunnialoukkauksen kohteeksi kampanjassa, jonka ainoa päämäärä on korvata hänet Gantzilla ja Lapidilla, ja vakuuttaa osoittavansa vääriksi kaikki häntä vastaan nostetut syytökset.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471728,00.html,

Oikeuskanslerin ilmoittamien korruptiosyytösten julkistuessa keskiviikkona Israelin poliittinen kenttä on pahoin hajaantunut kahteen leiriin.
Vasemmistojohtajat kehottavat Netanyahua eroamaan virastaan; oikeiston ilmoittaessa jatkuvan tukensa pääministerille ennen 09.04. Knessetin vaaleja.
SiniValkoisten pääehdokas Benny Gantz kehottaa Bibiä tunnustamaan vastuunsa ja eroamaan kunniallisesti.

”Kun olet todistanut syyttömyytesi, voit palata julkiselle areenalle pää pystyssä” Gantz opasti Bibiä, kehottaen häntä taistelemaan laillisuusongelmansa yksityisenä henkilönä eikä valtionjohtajan ominaisuudessa. ”Ilta, jona oikeuskansleri aikoo esittää syytöksensä toimivaa pääministeriä vastaan, on tuskallinen jokaiselle patriotille”. Gantz ilmoitti samalla, ettei hän näe mahdollisuutta liittyä Netanyahun hallitukseen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471702,00.html,

Presidentti Donald Trumpin huippukokous Hanoissa PohjoisKorea diktaattorin Kim Jong Unin kanssa viime viikolla päättyi ilman sopimusta, mutta Trump ylistää kuitenkin tapaamista tyydyttäväksi.

Huomattuaan, etteivät asiat etene Unin kanssa, kuten hän arvioi, Trump päätti kokouksen yhtäkkiä ja peruutti samalla aiemmin sovitun yhteisen julkilausuman. Valkoisen Talon media-sihteeri Sarah Sanders totesi johtajien tavanneen toisensa hyvin hyvässä ja luovassa ilmapiirissä puhuen luopumisesta ydinaseista ja odottavansa innolla seuraavaa tapaamista. Trump sanoi, ettei Un ole valmis sopimukseen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471318,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471155,00.html,

Israelilainen ohjaaja Guy Nattiv voitti Oscarin lyhyellä action-filmillään Skin Academy Awards tilaisuudessa maanantaiaamuna. 20- minuuttia kestävä filmi, jossa näyttelevät Jonathan Tucker, Danielle McDolankd ja Jackson Robert Scott, käsittelee viharikosta ja sen vaikutuksia kahden lapsen, toinen musta ja toinen valkoinen, näkökulmasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469547,00.html,

Likudin veteraanikansanedustaja Benny Begin syyttä pääministeriä yrityksistä lamauttaa kansan luottamuksen Israelin oikeuslaitokseen ja sen toteuttajiin. Likudin kannattajat kuitenkin tukevat melkoisen suurella enemmistöllä Netanyahua.
https://www.timesofisrael.com/likud-mk-blasts-pm-for-trying-to-assassinate-public-trust-in-law-enforcement/,

Uusi Oikeisto puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett tukee Netanyahua, mutta ei anna tukeaan laille, jolla turvattaisiin BIbin immuniteetti syytöksiin. Hän sanoi puolueensa odottavan kunnes syytökset Bibiä vastaan virallisesti julkistetaan.
https://www.timesofisrael.com/bennett-backs-pm-but-wont-support-law-to-give-him-immunity-from-legal-woes/,

Iran ja Hizbullah ovat pystyneet Israelin vastatoimista huolimatta perustamaan joukkojaan asemiin pitkin Israelin pohjoisrajaa. Niiden pääasiallisen tehtävänä on koota taktista informaatiota IDF:n joukkojen liikkeistä Israelin puolella, kertoo Nziv, net uutistoimisto. ”Ne toimivat IRGC:n komentajan kenraali Qasem Soleimanin silminä ja korvina Israelin rajan tuntumassa”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Iranian-Hezbollah-command-forces-located-along-Golan-border-report-582274,

Netanyahu syytti SiniValkoinen puolueen johtajaa Benny Gantzia osallistumisesta terroristien hautajaisiin.
”Media peittelee kaikenlaista kerrottavaa Benny Ganzista. Ei sitä, mitä te ajattelette, ne peittelevät sitä, että vuosi Protective Edge operaation jälkeen Gantz osallistui tuhannen Hamasin surmansa saaneen terroristin hautausseremonioihin. Katsokaa, mikä media peittelee tosiasioita? Sen on vasemmistomedia.” https://www.jpost.com/Breaking-News/Bennett-vote-for-the-right-or-a-Palestinian-state-582277,

Oikeusministeri Ayelet Shaked elättelee edelleen toiveita jatkaa oikeusministerinä uudessa hallituksessa sanoen, että oikeuslaitoksen saneeraus on vielä kesken. Hän lupaa nimittää ensimmäisen haredi-tuomarin korkeimpaan oikeuteen.
”Ei ole loogisesti oikein, että kokonainen kansanyhteisön sektori ei ole edustettuna siinä, missä muutkin sektorit”.
https://www.jpost.com/Israel-News/Ayelet-Shaked-I-will-appoint-first-haredi-to-Supreme-Court-582297,

Netanyahu vahvistaa Venäjän matkansa jälkeen, että Venäjä on samaa mieltä hänen kanssaan, että kaikki vieraat joukot tulee poistaa Syyriasta. Samalla hän antaa tunnustusta Britannian päätökselle määritellä Hizbullah kaikilta osiltaan terrorijärjestöksi. Marxisteja edustava Jeremy Corbyn vaatii pääministeri Mayta perustelemaan päätöstä.
Bibi kehottaa Euroopan maita seuraamaan Britannian esimerkkiä.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PM-Russia-shares-Israels-goal-of-removing-all-foreign-troops-from-Syria-582306,

USA:n palestiinalaisasioitten konsulaatti Jerusalemissa yhdistetään USA:n lähetystöön maanantaista alkaen. ”PA:n asukkaitten palveluita ei enää käsitellä erillisessä USA:n konsulaatissa, vaan ne yhdistetään USA:n lähetystöön maanantaina, sanotaan AFP:n raportissa. Niitä kysymyksiä käsitellään lähettiläs David Friedmanin valvonnassa, eikä enää USA:n pääkonsulin valvonnassa”. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo perusteli päätöstä toimivuuden ja vaikutusvaltaisuuden pohjalta.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PM-Russia-shares-Israels-goal-of-removing-all-foreign-troops-from-Syria-582306,

Miksi oikeuskansleri ei odottanut kuulemista ennen päätöstään? kysyy INN.

ILTV haastatteli Adv Sharon Naharia, Israelin rikospuolustusasianajajaa. Hän vakuuttaa, että päätös oli hätäinen ja se että tulee aiheuttamaan jälkiseurauksia.
”Israelin asiain seuraajille ulkomailla oikeuskanslerin päätös nähdään halpana iskuna, laittomana lyöntinä. Uskon Israelin kansan ajattelevan samalla tavoin., ja sillä tulee olemaan seurausvaikutuksensa. Israelin kansa on hajaantunut, eikä ryhmien välillä keskustella juuri ollenkaan. Pelkään tulevaisuutta.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259756,

Tuoreen gallupin mukaan Netanahulla tulee olemaan vaikeuksia muodostaa oikeisto-hallitusta, todetaan Kan11 gallupissa. Likud menettää kannatusta; SiniValkoinen nousee. Kannatus tällä hetkellä:
Sinivalkoinen 37 edustajaa,
Likud 29;
Uusi oikeisto 7,
Ashkenazi-UTJ 7;
Arabi-Hadash –Taal 7,
Gesher, Meretz, Kulanu, United Right (Jewish Home, Naional Union ja Otzma)
Sephardik-Haredi Shas ja arabi-Raam-Balad kukin 5 paikkaa Knessetissä.

Kolmannes haluaa Bibin eroavan välittömästi, toinen kolmannes haluaa Bibin odottavan, kunnes syytteet tulevat virallisiksi kuulemisen jälkeen.
Neljännes haluaa Bibin jatkavan virassaan syytteiden jälkeenkin.

42 % uskoo median ja vasemmiston vaikuttaneen Mandelblitin päätökseen.
Haastateltuja oli 550; virhe 3.7 %. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259786,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 05 -14; Tiberias 10 -20; Suolameri 13 -23; Eilat 12 -24 +C-astetta, tänään puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna sadetta. Lämpötila laskee pari astetta.

www.israelweather.co.il

Raportteja tulee kaikkialta maailmassa, joissa kerrotaan ihmisten kokevan yliluonnollisten fyysisten pahojen olentojen kohtaamisesta, joista esimerkkejä alla. http://www.stevequayle.com/index.php?s=33&d=2246,
https://www.stevequayle.com/index.php?s=33&d=2245,