TIISTAI 24.12.2019

TIISTAI 24.12.2019
”Tulemme Jeesus pienoinen, nyt Betlehemiin seimelles, Sun Henkes meille suo ja ohjaa meidät Isän luo”.
Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja Hän oli täynnä armoa ja totuutta. Sillä Laki ja Oikeus tulivat Mooseksen kautta, mutta armo ja totuus tulivat Jeesuksen Kristuksen kautta; ja me katselimme Hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta, kuin Jumalan ainoalla Pojalla on Isältä.
Ei ole taivaankannen alla annettu ihmisille muuta Nimeä, jonka kautta voisimme pelastua, kuin Jeesus Kristus.
Ei kukaan voi lähestyä Jumalaa muutoin, kuin Minun kauttani, Jeesus sanoi.
UUTISIA ISRAELISTA
01. Israelissa on meneillään hanukka, jonka aikana sytytetään jokaisena iltana yksi kynttilä lisää, tänä iltana 1+3.
Chanukah, kuten se kirjoitetaan heprealla, juhlitaan ihmetekojen ja donut-levonnaisten voimalla, joita leipomot tarjoavat joka vuosi uusin sovelluksin, mutta varoittavat gluten-pitoisuudesta, joka voi joillekin coliaciaa sairastaville jo pieninä annoksina olla hengenvarallinen.

Lahjojen ostaminen ja antaminen kuluvat myös hanukkaan.

Juutalaiset pitävät Hanukkaa valon juhlana, joka toistuu kaikissa sitä kuvaavissa kirjoituksissa, kuin vastapainona kristittyjen joulun vietolle, jolloin kadut ja tavaratalot varustetaan runsailla joulu-aiheisilla valoilla ja mainoksilla sekä joululauluilla.

Tämä antanut aiheen moittia kristittyjen joulunviettoa materialisena markkina-hulinana, joka viehättää lapsia, mutta myös heidän vanhempiaankin, jota juutalaisetkin lapsiperheet voivat muistella kaiholla muutettuaan Israeliin, toisten pyrkiessä siitä eroon.
https://www.ynetnews.com/article/HyNBpmCRS#autoplay,

02. Israelin hallituksen territorioitten toimien koordinaattorin tiedottaja kertoi aiemmin päätöksestä kieltää joulun viettoon haluavien pääsyn Israeliin, mutta antoi myöhemmin Reutersin mukaan uuden tiedotteen, jonka mukaan Gazan kaistan kristityt voivat matkustaa joulun viettoon Jerusalemiin ja Länsirannalle arabijohtajien ja ihmisoikeusryhmän esittämien vastalauseiden johdosta.

Israelin turvallisuusvirkailijoitten ensisijaisena huolena on suojella maassa asuvia kansalaisia ja vierailijoita potentiaaliselta väkivallalta, mikä suurten joukkojen kokoontuessa houkuttaa iskemään silloin.

”Toiset ihmiset kaikkialta maailmasta saavat matkustaa Betlehemiin, mutta meillä Gazan kristityillä ei ole sitä oikeutta, vaikka pitäisi” valitti paikallisten kirkonjohtajien neuvonantaja Wadie Anu Nassar Reutersille.

PA:n siviilioikeuksien komissionin virkailija Saleh al-Zig kertoi Gazassa, että 55 vanhusta ovat saaneet luvan, ja 850 luvanhakijan tapauksia tutkitaan turvallisuuden kannalta.
https://www.timesofisrael.com/facing-backlash-israel-says-itll-allow-christian-gazans-to-go-to-jerusalem/, https://www.ynetnews.com/article/S1vX11n2RS,

03. Viime viikkojen aikana Gazasta ammuttujen rakettien ja kranaattien vuoksi IDF pienensi gazalaisten kalastajien oikeutta Välimerellä 10 meri-peninkulmaan, mutta rajalla jatkuneesta jännityksestä huolimatta poisti myöhemmin kaikki rajoitteet kalastusoikeuksille.

Maanantaina gazalainen mies tunkeutui turvallisuusaidan läpi Israelin puolelle, ja uhkasi hänen toimiaan seuraavia sotilaita veitsellään.
Sotilaat joutuivat lopulta ampumaan hänet.

Perjantain viikoittain toistuviin ”paluumarsseihin” osallistui muutamia tuhansia gazalaisia, joista useita satoja pyrkivät vahingoittamaan IDF:n sotilaita, mutta artikkelissa ei kerrota yksityiskohtia tilanteesta.
https://www.timesofisrael.com/israel-reopens-full-gaza-fishing-zone-despite-lingering-border-tensions/,

04. Israelilainen NGO-järjestö esittää, että Israelin tulee verottaa territorioissa asuvia arabeja, joille PA maksaa ”pay-for-slay” (maksu- murhasta) korvauksia kuukausittain.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit määritteli ”pay-for-slay” maksut verotettavaksi tuloksi tuloverolain mukaisesti samalla, kun hän arvioi, että kansallisen työoikeuden tulisi hylätä anomukset valtion taloustuki-maksuista arabiperheelle, joka saa PA:n pay-for-slay maksuja.

PA maksaa kuukausipalkkaa Juudean ja Samarian arabeille tai heidän perheilleen, jotka ovat menehtyneet operaatiossa, tai jotka Israelin oikeus on tuominnut eripituisiin vankeusrangaistuksiin.

Palestiinan mediatarkkailu (PMW) NGO-järjestön johtaja Naurice Hirsch selitti, että tämä avaisi hallitukselle mahdollisuuden koota verotuloja miljoonien NIS arvosta maksuja terroristeilta, jotka eivät ole maksaneet veroja saamistaan varoista.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-NGO-to-govt-Tax-Arab-Israeli-terrorists-on-pay-for-slay-income-611936,

05. Kuuluisa israelilainen ravintolajohtaja Asaf Granit avasi uuden ravintonansa Shabour 3 kuukautta sitten Pariisissa.

Ranskalainen daily Le Figaros gastronominen opas Le Fifaroscope arvioi Nocamelsin raportin mukaan Shabourin Pariisin parhaaksi ravintolaksi. Lisäksi Shabour ravintola on voittanut muitakin ravintola-alalla tehtyjä laatuarviointeja syyskuun avaamisensa jälkeen.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-restaurant-voted-best-in-Paris-after-3-months-in-business-611917,

06. Likudin puheenjohtajuudesta kilpaileva Gideon Sa´ar sanoo, että hän haluaa nykyisestä pääministeristä Benyamin Netanyahusta (Bibi) Israelin tulevaa presidenttiä, jos hän voittaa vaalit.

Likudin tarkoitus oli pitää primaries, puolueen vaaliehdokkaiden valinta-vaalit, mutta Netanyahu peruutti ne, kuten edellisetkin. Syyksi ilmoitetaan ajan niukkuus ennen maaliskuun 2. päivän Knesset-vaaleja.
https://www.jpost.com/Breaking-News/BREAKING-Likud-cancels-primaries-611903,

07. Israel pääkaupunki Jerusalem ”maalattiin” sinipunaiseksi organisaation ”Shalva” avustamiseksi, joka tukee vammaisia lapsia.

Jerusalemin vanhan kaupungin muurit, Safra-aukio ja Chords-silta kukin saivat sinipunaisen värityksen valon-juhlallisuuksien ensimmäisenä iltana.

”Me kunnioitamme, mitä Shalva tekee Israelissa, mikä ymmärrykseni mukaan on tienviitta koko maailmalle” Bibi sanoi. ”Se mitä Shalva kuuluttaa, on se, että jokaisella ihmisellä on sielu”.
https://www.jpost.com/Israel-News/Jerusalem-goes-purple-in-support-of-Shalva-611893,

08. Sara Netanyahu valitti antaessaan oman todistuksensa oikeudessa työntekijänsä esittämästä valituksesta huonosta kohtelusta, että häntä pelottaa ottaa uusia työntekijöitä, koska ”hän elää varjossa ennalta tuomittuna” ilman oikeuden päätöstä.
https://www.jpost.com/Israel-News/Sara-Netanyahu-testifies-in-employee-mistreatment-lawsuit-against-her-611890,

09. Gideon Sa´ar sytytti hanukkakynttilän patriarkkain mausoleumissa pian sen jälkeen, kun turvallisuusmiehet olivat pidättäneet 16-vuotiaan, kehitysvammaista näyttelevän pojan, jolla on suuri veitsi piilotettuna paitansa alle, hänen pyrkiessään sisään mausoleumiin.

Sa´ar julkaisi tilannetta kuvaavan kuvan FB:n sivullaan.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Suspect-with-knife-attempted-to-enter-Cave-of-Patriarchs-in-Hebron-611877,

10. Jerusalemin kaupunginvaltuuston jäsen Aryeh King julkaisi FB-sivullaan videon, jossa nähdään arabien tulittavan Maaleh HaZeitim lähiön koteja ilotulitusraketeilla.

”Vain minuutteja sitten muslimi-terroristit avasivat moniputkisella it-raketinheittimellä tulen juutalaiskoteihin Öljyvuorella” King kirjoitti.

King kehotti oikeusministeri Amir Ohanaa ja ministeri Gilad Erdania laatimaan lain, jolla it-raketteja suoraan ihmiseen tai hänen kotiinsa 10 sekunnin ajan tarkoituksellisesti kohdistaman tulituksen avanneita terroristeja voidaan haavoittaa kuolettavasti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273591,

11. Sunnuntaina 44-vuotias Alexander Leibmanin Haifasta menetti Egged bussinsa hallinnan ja aurasi sillä teräsbetonista tehtyyn bussipysäkkiin ja ulos tieltä no 947 lähellä Ben Gurionin lentokenttää.

Onnettomuudessa sai surmansa neljä ihmistä, ja haavoittui 14 muuta.
Leibman vakuuttaa, ettei hän puhunut puhelimessa eikä ollut väsynyt, eikä kuitenkaan pysty selittämään, mitä tapahtui, sillä tekninen virhe on myös suljettu pois. Häntä syytetään holtittomasta ajamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273579,

12. Tel Avivin E-scootterin ajajille vaaditaan kypäräpakkoa sekä ajokkiensa rekisteröintiä. Ajokorttia ei sentään vielä vaadita.

Sama ongelma on havaittu muualla maailmassa ja sitä halutaan säädellä valvontamekanismien avulla.
https://www.jpost.com/Israel-News/Helmets-license-plates-to-be-compulsory-for-Tel-Aviv-e-scooters-611873.
UUTISIA MAAILMALTA
01. USA:n demokraatit ihmettelevät, tarkoittaako Kongressin Edustajain-huoneen päätös presidentti Trumpin syyttämisestä oikeuksien väärinkäyttämisestä ja kongressin toiminnan häiritsemistä sitä, että se on voimassa, vai voidaanko sanoa, ettei päätös ole enää laillinen?

Alan Dershowitz sanoo Gatestone Instituutin julkaisemassa artikkelissa, että ”Edustajainhuone häiritsee Senaatin työtä ja käyttää väärin valtaansa sillä, ettei se siirrä syytedokumenttejaan Senaattiin”, sen omia termejä käyttäen.

Dershowitz päätyy kahteen vaihtoehtoon. Joko Senaatti odottaa loputtomiin dokumentteja, tai se aloittaa oikeustoimet ilman niitä, mihin sillä on oikeus, ja kutsuu haluamansa todistajat.

Enemmistöjohtaja Nancy Pelosi ei voi jatkaa tilannetta loputtomiin - mikä voi olla hänen tarkoituksensakin Trumpin kiristämiseksi ja hänen uskottavuutensa minimoimiseksi valmistellessaan 2020 vaaleja.
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwGCQfqhVtdfRMStjsDQvdtHHxC
https://www.thegatewaypundit.com/2019/12/president-trump-posts-chilling-meme-after-lawless-democrats-vote-to-impeach-him-for-non-crimes/,
https://www.huffpost.com/entry/house-judiciary-committee-raises-prospect-more-impeachment-articles_n_5e013c43e4b05b08bab99ff2,

02. Kreikan hallitus paljasti sunnuntaina, että Israelin ja Kreikan hallitukset allekirjoittavat pian sopimuksen suuren kaasuputken rakentamiseksi, jolla siirretään Lähi-Idän öljy- ja kaasuvaroja Eurooppaan.

Tämä siitä huolimatta, että Turkki uhkaa estää öljy- ja kaasuputken rakentamisen ilman sen lupaa Turkin ja Libyan ”talousvyöhykkeen” kautta. Tästä on kehkeytymässä uusi vaarallinen tilanne, elleivät länsimaat ja NATO pysty tyynnyttelemään ristiriitoja.

Missä on USA:n 6. laivasto, joka normaalisti purjehti Välimerellä?
https://www.jpost.com/Israel-News/Despite-delays-Leviathan-partners-target-gas-flow-within-days-611959,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -16; Tiberias 12 -22; Suolameri 14 -24; Eilat 14 -25 +C-astetta, eteläosassa aurinkoista, pohjoisessa tänään ja huomenna koko maassa sadetta, kuten myös torstaina. Viilenevää.

Pääministeri Netanyahu näyttää saaneen kylmät varpaat lupauksestaan liittää Jordaninlaakso ja juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa Israeliin. Hän pelkää, että ICC julkaisee pidätysmääräyksen hänestä interpolin kautta.

ICC:n pääsyyttäjä Bensouda otti vastaan jatkuvia PA:n lähettämiä delegaatioita, viimeisen 2 viikkoa ennen päätöstään aloittaa tutkimukset väitetyistä sotarikoksista. Hän kävi kouluaan Nigeriassa, joka on yksi pahimmista korruption ja lahjonnan keskuksista.


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019