TORSTAI 18.07.2019

TORSTAI 18.07.2019
01. Egyptistä Israeliin siirtynyt lämpöaalto nostatti lämpötilat useissa paikoissa yli 40 C-astetta, mitä pahensivat alhaiset kosteuspitoisuudet. Rannikkoalueilla kosteusasteet alenivat alle 40 %, sisämaassa ne laskivat alle 25 %, mitä ilmaston asiantuntijat pitävät harvinaisena keskikesän ilmastossa, mutta ”tarjosivat mitä parhaan pyykinpesuilman”.

Helteen mukana tulivat tulipalot keskiviikon iltapäivän aikana.
Laaja palo syttyi lähellä Moshav Aderetia Beit Shemeshin alueella.
Toinen massiivinen pensas- ja metsäpalo raivosi Barta´an arabikylässä Wadi Arassa. Näille alueille lähetettiin suuret määrät palokuntalaisia sekä sammutustöihin erikoistuneita lentokoneita.

Kaikkiaan pari sataa kotia jouduttiin evakuoimaan Wadi Aran yhteisöissä Barta´a, Arara ja Katzir, sekä Moshav Aderetissa ja Roglit, joiden asukkaita jouduttiin myös evakuoimaan.

Haifan alueella tulipalo roihusi vuoristossa Check Post risteyksen ja Neve Sha´anan välillä sekä läheisessä Nesherin kaupungissa.

Or Yehudan lähiön Ramat Pinkasissa Israelin keskiosissa syntyneet palot sytyttivät tuleen useita koteja. Lähiön sisäänkäynnin vierellä ja lähinnä lähestyvää tulirintamaa olleiden talojen asukkaat evakuoitiin ja liikenneyhteydet niihin suljettiin. Palo saatiin pian hallintaan ja sammumaan.

Erillisiä paloja syttyi Modi´inissa, Petah Tikvassa, Kfar Savassa ja Kfar Yonassa maan keskiosissa, sekä Ashdodissa maan eteläosassa lähellä Gazaa. Jerusalemin Malhan kanjonissa (supermarket) paloi 10 autoa, mutta palo saatiin hallintaan 45 minuutissa ennen sen leviämistä ympäristöön.

Terveysministeriö kehotti tiistaina etenkin korkeaan ikään päässeitä kansalaisia ja niitä, jotka kärsivät kroonisista sairauksista, välttämään tarpeetonta helteessä ja auringon valossa oloa ja fyysisiä rasituksia, sekä pyrkien pysymään ilmastoiduissa tiloissa ja juomaan runsaasti vettä.

Ilma oli tulipalojen johdosta pilvinen ja tuulet voimistuivat päivän aikana, mikä aiheutti seuraavan aamun sumuisen ja epäselvän ilman.
Lämpö alkoi heiketä iltapäivän kuluessa kosteuspitoisuuden noustessa. Varokeinona avoimen tulen sytyttäminen maastossa kiellettiin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5552268,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266099,

Korkein lämpötila mitattiin Israelissa Suolameren alueella muinaisen Sodoman alueella, jossa elohopea kipusi ennätysmäiseen lukuun 49.9 +C-astetta.
Korkein koskaan mitattu lämpötila mitattiin kesäkuussa 1942 Kibbutz Tirat Txvissa Jordan joen laaksossa: 54 +C-astetta (129 F-astetta).

Maastopalojen yhteydessä on aina ollut mukana mahdollisuus, että niitä sytytettiin tahallisesti. Varmaan sitä tutkitaan näissäkin tapauksissa.

https://www.timesofisrael.com/israel-bakes-as-temperature-climbs-to-near-record-49-9c/,

02. Helteistä välittämättä poliittinen ilmapiiri alkaa vähitellen lämmetä sekin, vaikka syyskuun 17.päivän vaaleihin onkin vielä aikaa.

Arutz Shevan teettämän viimeisen gallupin suositusten mukaan, jossa mitattiin sekä puolueiden sisäisiä että niiden välisiä voimasuhteita,
Entinen oikeusministeri Ayelet Shaked on suosituin ehdokas johtamaan oikeistopuolueiden koaliittiota, jos sellainen saadaan aikaan.

Gallupin suoritti Dialog Instituutti prof. Camil Fuchsin johdolla.

Ayelet Shakedia suosittaa 45 % vastanneista, jotka edellisissä vaaleissa äänestivät United Right, New Right tai Zehut puolueita.

Entinen opetusministeri Naftali Bennett sai 19 % kannatuksen;
Liikenneministeri Bezalel sai 12 % kannatuksen;
United Right puheenjohtaja Rabbi Rafi Peretz sai vain 5 %:n kannatuksen.

10 % ei halunnut vastata; 7 % haluaa jonkun muun; 2 % ei äänestä.

Puolueiden välinen kannatus on tällä hetkellä:
Likud saa 31 edustajaa Knessetiin;
SiniValkoinen 28 edustajaa;
Joint Arabilista 11 paikkaa;
Israel Beitenu 8 paikkaa;
Labour 8 paikkaa;
Shas 8 paikkaa
UTJ 7 paikkaa, kuten myös Meretz;
Ehud Barakin perustama Israeli Demokcratic Party 4 paikkaa;
United Right ja New Right saisivat 4 paikkaa kumpikin;
Zehut puolue ei ylitä vaalikynnystä.

(Gallupissa ei tutkita mahdollisuutta oikeistopuolueitten yhtymistä vaaliliittoon, mutta toisissa gallupeissa sille luvataan jopa 12 paikkaa.)

Oikeistopuolueet saisivat ilman Libermanin Israel Beitenua 54 paikkaa,
kun vasemmistoblokki saisi 58 paikkaa Meretzin ja arabipuolueitten kanssa, joten kumpikaan ryhmittymä ei saisi yli 61 paikkaa, joka tarvitaan toimintakykyisen hallituksen muodostamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266136,

03. Maailma on menossa entistäkin oudompaan ja sekavampaan suuntaan päätellen aamupäivän artikkeleista.

Japanista artikkeli kertoo tuntemattoman miehen hyökkäyksestä Animation produktion studiotiloihin Kyotossa kirkuen ”Te kuolette”, ja kaadettuaan jotain nestettä lattialle, sytytti studiotilat tuleen tänään torstaina, kuten hyökkäyksessä hengissä säilyneet kertoivat.

Syntyneessä infernossa oletetaan ainakin 20 ihmisen saaneen surmansa ja mahdollisesti tusinan verran jääneen loukkuun rakennukseen.
Useita ihmisiä haavoittui tulipalossa, jotkut heistä hengenvaarallisesti, kertoivat japanilaiset viranomaiset.

Yksi ihminen kuoli pian palon alkamisen jälkeen palovammoihin, sanoi palokunnan virkailija Satoshi Fujiwara. Pelastajat löysivät ainakin 20 ihmistä kuolleina ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, hän lisäsi. Rakennuksessa arvioidaan olleen noin 70 ihmistä hyökkäyksen alkaessa.

Tusinoittain ihmisiä uskotaan jääneen loukkuun kolmanteen kerrokseen. Hyökkäyksen tekijä haavoittui myös, ja hänet vietiin toisten haavoittuneiden kanssa sairaalaan.
Poliisi aloitti epäillyn miehen kuulustelut, häntä syytetään tuhopoltosta. Silminnäkijät kertovat, ettei mies kuulunut studion henkilökuntaan.

Japanin NHK kansallisen TV:n ottamissa videoissa harmaa savu nousee palavan rakennuksen ikkunoista, jotka särkyivät kuumuudessa.
Naispuolinen läsnäolija todistaa TBS TV:lle kuulleensa ihmisten huutoja, toisten huutaessa apua. ”Musta savu nousi ikkunoista, ja yksi mies pyrki raahautumaan ulos ikkunasta rakennuksen ylimmissä kerroksissa.”

Joitakin ihmisiä raahautui ulos palavasta talosta avojaloin ja pahoin palaneina.
Kyoyo Animation, tunnettu nimellä KyoAni, perustettiin 1981 animaatio- ja koomillisten kirjojen tuottajana; sen erityisesti yläkoulutytöille tarkoitettuja; menestysteoksia ovat ”Lucky Star”, ”K-On!” ja ”Haruhi Suzumiya”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5552958,00.html,

04. WND kertoo julkaisemassaan artikkelissaan, että presidentti Trump on luoteeltaan taistelija, ja hän tarvitsee vastustajakseen taistelijan, joka on pelottavampi kuin hän itse on. Hän aloitti taistelun Washingtonin eliittejä vastaan, jonka hän voitti 2016 vaaleissa.

Trumpin viimeaikaiset sanalliset hyökkäykset Demokraattisen puolueen neljää, äärimmäistä, hajottavaa ja radikaalia jäsentä vastaan, joiden ympärille demokraatit kokoontuvat, ovat itse asiassa hyökkäyksiä Demokraattista puoluetta vastaan, sanoo Rush Limbaugh radiolähetyksessä keskiviikkona.

Hän selittää, että Trumpin päämääränä on paljastaa nämä neljä radikaalia ja sen kautta Demokraattinen puolue koko maailman nähtäväksi. Hän käyttää lausunnoissaan heitä loukkaavaa kieltä, pakottaen heidät tulemaan ulos kuorestaan reagoidakseen siihen.

Sitten he alkavat hyökätä alahuoneen puheenjohtajaa Pelosia vastaan, syyttäen häntä ja presidenttiehdokas Bideniä rasisteiksi, kuten kaikkia muitakin: Trump on rasisti, samoin kaikki muut, jotka ovat eri mieltä heidän kanssaan.

Limbough kutsuu Trumpin taktiikkaa nerokkaaksi. Näitä neljää radikaalia vasemmistonaista; Rashida Tlaib ja Ilhan Omar – molemmat muslimeja – sekä Alezandria Ocasio Cortez ja Ayanna Presley, presidentti Trump käyttää hyväkseen hajottaakseen demokraattisen puolueen, jonka julkisen imagon nämä neljä naista ovat tuhonneet Amerikan kansan silmissä.

Mitä tällä on tekemistä Israelin kanssa? Paljonkin, kuten seuraavat artikkelit selittävät.
https://www.wnd.com/2019/07/trump-wants-to-run-against-something-scarier-than-he-is/,

05. Ilhan Omar esitti tiistaina kongressin alahuoneelle pro-BDS lakiesityksen, jossa vakuutetaan amerikkalaisten oikeutta protestoida; tämä samaan aikaan, kun Senaatissa keskustellaan anti-BDS lain hyväksymisestä.

Omarin lakiesityksen päämääränä on mitätöidä lakeja, jotka säädettiin Israelin vastaisen boikotoinnin poistamiseksi, vaikka esityksessä ei erikseen mainita Israelia.
Hänen esitystään kannattaa Rhasida Tlaib,(M-D) jonka perhe on palestiinalainen, sekä John Lewis Georgiasta, joka in tunnettu ihmisoikeuksien puolustaja.
https://www.timesofisrael.com/fresh-from-row-with-trump-ilhan-omar-pushes-pro-bds-resolution-in-house/,

06. USA:n Demokraattisen puolueen kaksi radikaalijäsentä Ilhan Omar ja Rashida Tlaib suunnittelevat propagandamatkaa Israeliin ja PA/PLO/HAMASIN valvomille alueille ensi kuussa.

Pääministeri Benyamin Netanyahu on joutunut visaisen kysymyksen eteen: Miten suhtautua USA:n demokraattisen puolueen kahden radikaalijäsenen vierailuun.

Omar kertoi Jewish Insider keskiviikkona, että hän ja Tlaib suunnittelevat matkaa Israeliin ja Länsirannalle lähiviikkojen aikana.
Pääministeri harkitsee ilmoittavansa heille, etteivät he ole tervetulleita Israeliin.

Syyksi hän voi ilmoittaa kongressin kahden radikaalijäsenen ilmeisen Israelin vastaisuuden, sekä heidän antamansa tuki Israelin vastaiselle liikkeelle.
https://www.timesofisrael.com/pm-to-decide-if-bds-supporters-omar-and-tlaib-allowed-to-visit-israel-report/,

USA:n demokraattien kannatus on Israelilla erittäin tärkeä, mutta nämä neljä radikaalia ovat ottaneet sen edustajat kongressin alahuoneessa panttivangeikseen uhaten radikalisoivansa koko puolueen.

”Demokraatit pyrkivät irrottautumaan neljästä edistyksellisestään, mutta nyt he ovat pakotetut syleilemään heitä” kirjoitti Tweet sivullaan maanantaina. ”Tämä merkitsee sitä, että he kannattavat sosialismia, Israelin ja USA:n vihaamista! Eikä se ole hyvä Demokraateille”.

”He puhuvat pahaa maastamme. He haluavat murskata perustuslain, eliminoida arvot, jotka rakensivat tämän mahtavan maan” Trump kirjoitti.

07. USA:n puolustusministeriö harkitsee Israelissa valmistetun HERO-120 miehittämättömän koneen hankkimista ”etäisammuksiksi” Amerikan erityisoperaatioille.

Inside Defense, puolustusosasto, hakee Kongressin lupaa 6.9 miljoonalle USD välittömäksi hankinnaksi määrittelemättömän määrän kanisteri-ammuttujen taktisten antistruktuuri/anti-armor loiter-ammusten hankkimiseksi, joita valmistaa UVision. (loiter: paikallan pysyvä, vetelehtijä).

HERO 120 pystyy kantamaan erilaisia taistelukärkiä, 1,3 kg -4.5 kg.
Se pystyy nousemaan 1500 jalan korkeuteen; se on varustettu GPS/INS navigaatiolla sekä sähkö-optisella/infrared tiedustelu ja ohjauspaketilla. https://www.jpost.com/Israel-News/US-Department-of-Defense-eyeing-Israeli-suicide-drone-596083.

08. USA uhkaa poistaa Turkin F-35 ohjelmasta, vaikka se haavoitta strategisia yhteyksiä. Turkin presidentti Erdogan on ehdottomasti päättänyt jatkaa Venäjän toimittamien S-400 IT-ohjusten hankkimista ja asentamista taistelukuntoon. Kaksi ensimmäistä lähetystä ovat jo Turkissa.

Israel saa lähipäivinä kaksi uutta F-35 konetta 14 lisäksi. https://www.jpost.com/Breaking-News/US-removing-Turkey-from-F-35-program-596016,

09. Iran miehitti ulkomaisen öljytankkerin, joka kuljetti 1 miljoona litraa raakaöljyä, sekä otti sen 12 miehistön jäsentä panttivangeiksi. Iranin armeija ei kertonut aluksen nimeä tai identiteettiä eikä sen omistajamaata. Aluksen kapasiteetti on 2 miljoonaa litraa.

IRGC ilmoitti, että he miehittivät aluksen iranilaisen Larak-saaren eteläpuolella Hormuzan salmella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266158,


SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -32; Tiberias 24 -37; Suolameri 27 -41; Eilat 27 -43 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, vähän viilenevää.

Jouduin yllättävästi hammaslääkäriin, jonka vuoksi artikkeli on myöhässä.
















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019