Thursday, November 08, 2018

TORSTAI 08.11.2018

TORSTAI 08.11.2018
01. USA:n välivaalit on sitten pidetty ja tulokset alkavat olla valmiit, joskin pieniä muutoksia voi tulla tarkastusten edistyessä.

Tulosten mukaan Republikaani-puolue johtaa senaattia, mutta kongressin alahuonetta johtanee Demokraattisen puolueen johtaja Nancy Pelosi.

435-jäsenen Alahuoneen vaalitulokset ovat viimeisten tietojen mukaan 221 demokraateille ja 199 republikaaneille.

100-jäsenen senaattiin republikaanit saivat 52 jäsentä, demokraatit 45 (mukaan lukien 2 riippumatonta jäsentä). Kolmen paikan kohtalo on auki, mutta se ei vaikuttane kokonaistulokseen puolueiden välillä.

Presidentti Trump sanoi lausunnossaan tulosten alkaessa selvitä, että republikaanit saivat suuren voiton, sillä he pitävät senaatin valvontaa tärkeimpänä.
Alahuoneen voiton ansiosta demokraatit voivat haastaa presidentti Trumpin lakialoitteita ja ohjelmaa "Amerikan muuttamiseksi suureksi uudelleen" seuraavan 2 vuoden aikana.

"Valtava onnistuminen tänään. Kiitos teille kaikille" kirjoitti presidentti Trump tiistai-iltana 23.15 aikaan Tweet-sivullaan, jota hän käyttää turvallisuus-miesten varoituksista huolimatta, ettei se kanava ole turvallinen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254377,

02. WND analysoi artikkelissaan vaalien tuloksia puolueiden näkökulmasta. "Ennakoitua sinistä aaltoa ei sitten tullutkaan", eli vaikka demokraatit voittivat kongressin alahuoneen selvällä enemmistöllä, he menettivät senaatin, joka USA:n hallintojärjestelmässä on tärkeämpi kuin alahuone.

WND:n kommentaattori Joseph Curl totesi tuloksista: "Tässä tulevat lurjukset (grazies)! Nancy Pelosi puheenjohtajana; Maxine Waters, Adam Schiff, Elijah Cummings johtajan rooleissa".

Curl näkee välivaalit "joululahjana presidentti Tumpille, koska republikaanit ovat kauan pyrkineet yhdistämään demokraattien ehdokkaat Pelosiin, julkaistuaan 250 Pelosin vastaista TV-mainosta. Tämä pakotti jotkut ehdokkaat kieltämään Pelosin. Mutta Trumpille - häviten alahuoneen, mutta saaden Pelosin takaisin vuoden 2020 hyökkäyskohteena – on toteutunut unelma, ja hän on tietoinen tästä".
Demokraatit voittivat 30 paikkaa alahuoneessa, mutta menettivät paikkoja senaatissa. Arizonan ja Floridan lopullisten tulosten valmistuttua republikaanit ovat voineet voittaa enemmistön 53 -47 tai paremminkin senaatissa.
https://www.wnd.com/2018/11/early-christmas-present-for-trump-as-dems-take-house-majority/,

03. Ynetnews.com julkaisemassa op-ed artikkelissa Eytan Gilpoa tarkastelee USA:n välivaalien tuloksia kysellen: Hyviä uutisia Iranille, huonoja Israelille?

Demokraattien saama valvonta kummassa tahansa kongressin kamarissa vaikeuttaa Trumpin hallintoa ja voi tukkia hänen toiveensa lisätoimista Teherania vastaan. Israelille demokraattien voitto kaivaa maata Trumpin hallituksen Islamilaisen Tasavallan painostamisen alta, ja vaikeuttaa Israelille myönteisen politiikan harjoittamista, Gilboan artikkelissa todetaan.

Gilboa jatkaa todeten, että "maanantaina voimaan tulleiden Iranin vastaisten uusien sanktioitten, ja tiistaina pidettyjen välivaalien välillä on voimakas side.
Tumpin hallituksen Iranin öljy-ja kaasuteollisuudelle asettamien uusien kovien sanktioitten tarkoituksena on huonontaa Islamilaisen Tasavallan taloudellista kriisiä ja samalla lisätä yleistä painostusta Teheranin hallitusta vastaan".

Vuonna 2015 maailman johtavien maiden – mukaan lukien Venäjä ja Kiina – allekirjoittamaa ydinasesopimusta JCPOA edeltäviä sanktioita tukivat kaikki allekirjoittajamaat (myös USA), mutta nyt USA on yksin.
Lisäksi EU-maat ja toiset maailman johtavat maat pyrkivät kaikin tavoin torpedoimaan Amerikan asettamien sanktioitten vaikutukset.

Öljyn ja kaasun vienti on elintärkeä Iranin taloudelle ulkomaisten tulojen muodossa, ja osankin poistaminen siitä voisi olla kriittinen – etenkin keskellä taloudellista kriisiä, joka runtelee Teherania ja on vain pahenemassa.
USA:n hallituksen toiveena on ollut, että kovat sanktiot uhkaavat Teheranin hallitusta, ja kiihdyttävät sen vastaisia mielenosoituksia, tai ainakin johtavat neuvotteluihin nykyisessä sopimuksessa havaittujen raskaiden puutteiden korjaamiseksi.
USA:n toiveena on, että uudessa sopimuksessa käsiteltäisiin ongelmia kuten ballististen ydinaseohjusten testaukset, sekä Iranin hyökkäävä toiminta Lähi-Idän alueen muita maita kohtaan, mitä Iranin ydinase vahvistaisi.
Iranin johto on ilmoittanut, että sanktioitten vaikutus alkaa jo tuntua, ja toivoi siksi USA:n vaalien nostavan demokraatit valtaan kongressissa. Yhdenkin kamain valvonta vaikeuttaisi Trumpin suunnitelmien toteuttamista ja häiritsisi kohteisiin tarvittavien määrärahojen hyväksymistä kongressissa, ja voimistaisi pyrkimyksiä Trumpin syyttämiseksi oikeudessa.

Tämä puolestaan voisi vaikeuttaa tai estää Trumpin uudelleen valinnan 2020 Presidentin vaaleissa.

Vaalien tulokset suosivat siten Iranin toiveita kongressin alahuoneen jouduttua demokraattien valvontaan.
Miten Trump reagoi välivaalien tuloksiin, ei ole vielä tiedossa, mutta hän on vihjaillut radikaaleilla toimenpiteillä. Israel pelkää Trumpin hallituksen Israelia suosivan politiikan vaikeutuvan päinvastaisista vakuutuksista huolimatta.

USA:n radikaalinen vasemmisto ja liberaalit vastustavat Trumpin hallitusta henkeen ja vereen, ja ovat julkisesti uhkailleet verenvuodatuksella, jos vaalit eivät suosi heitä. Tyydyttääkö osittainen kongressin voitto heitä, vai aikovatko he tosissaan lietsoa kapinahenkeä tyydyttääkseen näkymätöntä valtaryhmittymää, jonka väitetään aiheuttaneen Amerikan keskiosista Yhdys-valtoihin pyrkivät karavaanit, laittomasti USA:n etelärajat ylittävät elintaso-pakolaiset, joita valtaosa heistä lienevät? https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389655,00.html,

04. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka terveydentila heilahtelee päivästä toiseen ja sairaalakäynnistä toiseen kertomatta, mikä on hänen todellinen kuntonsa, oli viikonvaihteen aikana Sharm El-Sheikhin loman-viettokeskuksessa keskustellen Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisin kanssa Gazasta sekä Fatahin ja Hamasin sovintokeskusteluista, joita on käyty usean vuoden ajan luvaten välittömiä toimia, mutta jotka ovat lopulta repsahtaneet osapuolten sovittamattomien erimielisyyksien vuoksi.

Lontoossa ilmestyvä Al-Hayat uutislehti raportoi, että presidentti Sisi on pystynyt vakuuttamaan epäluuloiselle Abbasille, miten neuvottelujen alaisina Kairossa jatkuvat Hamasin ja Israelin väliset sopimukset hyödyttämät myös PA:ta. Abbas on kateudesta vihreänä seurannut sivusta – häntä kun ei huolittu mukaan Kairossa käytäviin neuvotteluihin – miten miljardeja USD siirretään Hamasille Gazan kaistalle, eikä hän pääse peukaloimaan niitä ollenkaan. Vanhaa miestä setelien silitteleminen rauhoittaa kummasti.

El-Sisi sai Abbasin hyväksymään Qatarin ruhtinaallisen tarjouksen loppumattomista varoista Gazan rappeutuneen infrastruktuurin uudistamiseksi, sekä juomaveden turvaaminen merivettä puhdistamalla, sähkölaitoksen polttoaineen kuljettamiseksi Israelista, merisataman ja ehkä jopa lentokentän rakentamisen, sekä sotien vaurioittaminen asuntoalueiden uudistaminen ja lisäksi paljon muuta, kaikki Qatarin ja YK:n varojen turvin.

Ensitilassa Qatar toimittaa Gazaan 90 miljoonaa virkamiesten palkkojen maksamiseksi USA:n välityksellä, mutta ei PA:n kassan kautta. Polttoaineen kuljettaminen Israelin kautta sähkövoimalan tarpeisiin jatkuu edelleen.
Al-Akhbar julkaisi 10 kohdan ohjelman, jotka sisältyisivät Israelin ja Hamasin väliseen tulitaukosopimukseen, kuten kerroin aiemmin. Lista ei ole lopullinen.
Israel on jo antanut myönnytyksiä Hamasille, laajentaen kalastusoikeutta 90 merimailiin ja siitä edelleen. Israel salli Gazan viennin ulkomaille satamiensa kautta, ensimmäisen kerran vuosikausiin.

Abbasin kerrotaan suostuneen antaakseen Gazalle "hengitystilaa" sanoo Al-Hayat. Sopimusta toteutetaan kahdessa vaiheessa: Ensimmäinen kestää 2 -3 viikkoa; toinen vaihe toteutetaan 6 kuukauden aikana. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5392527,00.html,

05. Edellä kerrottuja sopimusneuvotteluja ja sopimusten noudattamista tarkastellessa on huomioitava, etteivät arabimuslimit toimi länsimaisten sopimussääntöjen puitteissa ja mukaisesti.

Arabimuslimit eivät toimi itsenäisesti vain kansallisten tai henkilökohtaisten näkökohtien mukaisesti, vaan kaikki on sidottu muinaisiin heimojen välisiin sopimusmenetelmiin sekä Mohammedin tekemiin sopimuksiin juutalais-kylien sekä Mekkan kaupungin kanssa, joita seurataan tunnontarkasti.

Juutalaisyhteisöjen kanssa tehdyt sopimukset olivat lyhyen ajan tulitauko-sopimuksia (hudna), jotka Mohammed rikkoi niin halutessaan.
Mekkan kaupungin kanssa tehty sopimus oli 10 vuotta kestävä hudaibiyan sopimus, mutta Mohammed rikkoi sopimuksen muutaman vuoden kuluttua saatuaan armeijansa kuntoon. Jasser Arafat todisti Etelä Afrikan matkallaan, että Israelin kanssa tehdyt Oslon sopimukset olivat hudaibiyan sopimuksia, jotka hän tulee rikkomaan niin halutessaan.

On odotettavissa, että Israelin kanssa tekemänsä sopimukset Hamas tulee rikkomaan, kuten se on rikkonut aiemmatkin sopimukset.
Islam sitoo jokaisen siihen tunnustautuneen ihmisen kehdosta hautaan, eikä hän voi irrottautua siitä ilman uudestisyntymistä Pyhästä Hengestä.

06. UUTISIA LYHYESTI

Etiopiasta Israelin muuttaneet juutalaiset viettävät vuosittain sigd lomaa, jonka aikana he rukoilevat, paastoavat ja uudistavat liittonsa Jumalan kanssa.
Tänä vuonna he viettivät sigd lomaa keskiviikkona.
Jerusalemissa kulttuuriministeriön ja Etiopian juutalaisten perinnekeskuksen organisoimaan seremoniaan osallistui hengellisiä johtajia, viranomaisia ja lukuisia uteliaita katsojia.

"Tämä on keskeinen lomapäivä Etiopian juutalaisten kalenterissa, jota olemme viettäneet tuhansien vuosien ajan" sanoo tri Simcha Gathon , joka johtaa Etiopian juutalaisten perinne keskusta. Hän teki aliyan 1984, hän kertoi Media Linelle. "Se on uskonnollinen juhla, jonka alkuperä perustuu Raamattuun, ja Toran antamiseen Siinain vuorella. Me rukoilemme rauhaa Siioniin ja koko Israelin kansalle."
Yksi teema heillä on rasismin poistaminen, jota he kokevat Israelissa. Heidän uskotaan kuuluvan Dan heimoon Juudan kuningaskunnassa, joka tuhottiin ja jonka kansa hajotettiin ensimmäisen Temppelin aikana 587 eKr.

Näitä Beta-juutalaisia asuu Israelissa 95 000. Useimmat saapuivat maahan kahdessa vaiheessa, operaatioiden Mooses ja Salomon mukana 1991.
Oikeusministeri Shaked ja presidentti Rivlin kehottivat Etiopian juutalaisyhteisöä esittämään armonanomuksia niiden pääasiassa nuorten pienrikollisten puolesta, jotka eivät ole syyllistyneet väkivaltaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5391927,00.html,

Liikenneministeri Ysrael Katz osallistui tiistaina Omanissa pidettyyn kansain-väliseen liikennekonferenssiin.
Hän kertoo erittäin ystävällisestä vastaanotosta, jonka yhteydessä hän sai myös osallistua perinteiseen miekkatanssiin.

Katz vieraili UNESCO:n maailman perinnekohteessa Nizwa Fort kaupungissa, joka toimi sulttaanikunnan pääkaupunkina Persian lahdella.
Hänen tärkein viestinsä koski laatimaansa suunnitelmaa rautatien rakentamisesta Ashdodista Jordanian ja Saudi Arabian kautta Omaniin, yhdistäen Välimeren ja Persianlahden.

Projektin nimi on "Tracks for Regional Peace" suunnitelma.

USA:n Lähi-Idän lähettiläs Jaon Greenblatt twiittasi Katzin vierailusta todeten: "Israelin liikenne ja tiedusteluministeri Katz osallistuu kansainväliseen liikennekonferenssiin Omanissa. Hän esittelee suunnitelman rautatien rakentamiseksi Jordanian ja Saudi Arabian kautta Persianlahdelle. Jatketaan keskustelua. Suunnitelma tukee omiamme." https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5391689,00.html,

Ainakin 12 ihmistä sai surmansa Keski-Idästä muuttaneen henkilön avattua tulen Californiassa Thousand Ouks baarissa keskiviikkoiltana aamupäivällä.
Sheriffin ilmoituksen mukaan ainakin 6 ihmistä haavoittui.

Suosittu baari sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Los Angeletista. Poliisi ei vielä osannut vahvistaa, onko ampuja poliisin suojissa.
Ampuja ampui ainakin 30 patruunaa puoliautomaattiaseellaan, kertovat Ventura piiritoimisto ja Kalifornian valtatien poliisipartion jäsen.
Baarissa oli silloin satoja ihmisiä.

ABC:n raportin mukaan silminnäkijä sanoo turvallisuusvartija ampuneen miestä ja olettaa, että hän surmasi ampujan, joka käytti savupatruunoita.
Ei ole tiedotettu, että israelilaisia olisi ollut uhrien joukossa.
Tiedot ovat vielä hajanaisia ja epätäydellisiä. https://www.jpost.com/International/Gunman-opens-fire-at-bar-in-California-multiple-people-injured-571370,

Presidentti Donald Trump varoitti laittomien muuttajien ja toiseen kertaan äänestämisestä todeten, että heitä voidaan rangaista. Viranomasilla on kameroita, jotka haravoivat kansanjoukkoja ja jonottavia, ja voivat muutamassa sekunnissa löytää epäillyn henkilöllisyyden.
Texasin kuvernööri lupasi aloittaa tutkimukset väitetyistä laittomien maahan-tunkeutuneitten äänestämisestä.
https://www.wnd.com/2018/11/texas-governor-considers-probe-of-illegal-alien-voting/,

USA:n oikeuskansleri Jeff Sessions erosi virastaan Trumpin suosituksesta.
Häntä on syytetty siitä, ettei hän suostunut tutkimaan väitteitä Venäjän sotkeutumisesta USA:n vaaleihin. Hänen apulaisoikeuskanslerinsa Rod Rosenstein on ilmeisesti seuraava, joka joutuu eroamaan.
Trump twiittasi heti, että USA:n asianajaja Matthew G Whitaker toimii tilapäisesti oikeuskanslerin viran hoitajana.
Heidän toimensa liittyvät jollain tavoin Muellerin suorittamiin tutkimuksiin. https://www.wnd.com/2018/11/attorney-general-jeff-sessions-resigns/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 11 -20; Tiberias 17 -28; Suolameri 19 -27; Eilat 18 -29 +C-astetta, huomenna ja ylihuomenna luvataan sadetta, tänään puolipilvistä.

WND varoittaa menemästä muslimin ajamaan taksiin. USA:ssa muslimi yberkuljettaja joutunee istumaan vankilassa 23 vuotta. hänen väitetään pyrkineen kidnappaamaan autossaan matkaavia naisia. http://barenakedislam.com/2018/11/08/never-hire-a-musim-ride-share-service-driver-either/ ,

Tuesday, November 06, 2018

TIISTAI 06.11.2018

TIISTAI 06.11.2018
01. Tänään on se päivä, jonka jälkeen USA ei ole enää koskaan sama kuin ennen, varoittaa WND lukijoitaan. Sama websivu ehdottaa toisessa artikkelissaan, että historia voi toistaa vuoden 2016 presidentin vaaleja, jotka gallupien mukaan olivat vain vahvistusta vaille Demokraattisen puolueen ja sen ehdokkaan Hillary Clintonin selvä voitto. Artikkelissa todetaan, että analyytikot erehtyivät siksi, etteivät he huomioineet "äänetöntä punaista aaltoa", joka vaalipäivänä muutti tilanteen Republikaanisen puolueen ja Donald Trumpin voitoksi.

Rasmussen Survey ennustaa tämän voivan toistua tänään pidettävissä väli-vaaleissa vastoin ennusteita, sillä "republikaaneja suosivat äänestäjät eivät mielellään halua julkistaa, ketä he suosivat. He muodostavat sen "salatun", äänettömän kansanosan, joka voi ratkaista vaalien tuloksen tänäänkin". Demokraatit uskovat voittavansa ainakin kongressin alahuoneen (House) ja kasvattavansa vaikutustaan myös senaatissa.

02. Amerikan kristillinen johtaja, psykologi, tri James Dobson, joka johtaa perustamaansa James Dobson Family Instituuttia ja sen ylläpitämää päivittäistä Dr. Dobson Family Talk radio-ohjelmaa, sanoi maanantaina:

"Voimalliset sosiaaliset liikkeet ja intohimot (passions) lentävät tuulessa, ja useimmat niistä omaavat vaarallisia seurauksia perheinstituutiolle, uskonnolliselle vapaudelle, lapsillemme ja syntymättömille lapsillemme, kuten maallemme kokonaisuudessaankin".

"Valtiolaiva, jossa me olemme matkustajina, höyryää kohti tuntemattomia vesiä, ja v.2018 välivaalit 06. marraskuuta päättävät suuntamme vuosi-kymmeniksi eteenpäin. Kristittyjen tulee mennä äänestämään saattaakseen
äänensä kuulluksi. Mitä aiot tehdä siinä? Jäätkö sivuun näistä vaaleista?"

"Jumala auttakoon meitä, jos sinä ja minä jätämme täyttämättä moraalisen velvollisuutemme. Meillä äänestäjillä on valta suojella perustuslakiamme, säilyttää hallitusjärjestelmämme ja turvata vapauden siunaukset meille ja jälkeläisillemme".

"Haluatko sinä, veljeni ja sisareni, antaa ajastasi 30 minuuttia mennäksesi äänestämään? Ennen kuin teette sitä, pyydän teitä tutustumaan kysymyksiin, että voisitte antaa informoidun äänenne. Ja ennen sitäkin, painamaan päänne nöyrästi ja rukouksessa armollisen Jumalan edessä, ja pyytää Häneltä ohjausta, miten tehdä valintanne annetuista vaihtoehdoista.
Tehkää kaikkenne voidaksenne vaikuttaa näissä vaaleissa."

Western Journal lehdessä Bryan Chai - todetessaan äärivasemmiston demokraattien tehneen yleisen ylenkatseen kristillisyydelle varsin tunnetuksi - ylistää Valkoisen Talon lehdistösihteerin Sarah Sandersin kommenttia äskeisessä New Yorkerin haastattelussa.

"Todella, jos uskon ihmiset eivät halua osallistua likaiseen prosessiin, silloin he ovat menettäneet koko kutsumuksensa merkityksen" Sanders sanoi. Chai toteaa jo tämän riittäneen vastaukseksi. Mutta hän jatkoi selittäen, että "hän puhuu kristittynä".

"En mene toimistooni olettaen sen olevan kirkkoni. Ei meitä ole kutsuttu menemään paikkoihin, joissa jokainen jo ajattelee meidän tavallamme ja on uskova kuten mekin – meidän tulee mennä paikkoihin, joissa he eivät sitä ole. Meidän tulee viedä sanomamme pimeimpiin ja likaisimpiin paikkoihin, ja tahriintuneimpiin ja kyvyttömimpiin paikkoihin. Jos pystymme vakuuttamaan edes yhden ihmisen, se on sitä, mitä meidän odotetaan tekevän".

Toimittajan ehdotukseen: "Trump tarvitsee siis apua", Sanders vastasi:
"Me kaikki tarvitsemme apua, tämä on kristinuskon perusta. Kukaan ei ole täydellinen. Me olemme kaikki syntisiä". https://www.wnd.com/2018/11/dobson-christians-must-vote-or-god-help-us-all/,

03. Radiokeskustelun juontaja Rush Limbaugh ihmettelee mediakansan tavoin sitä, miksi republikaaninen puolue ei ole hyödyntänyt Trumpin hallituksen saavuttamaa uskomatonta kehitystä ennen 2018 välivaaleja?

Trump on ponnistellut pienentääkseen valvontaa ja veroja, ja hänen isku-lauseensa "Amerikka ensimmäiseksi" on nostanut maan taloutta ja luonut uusia työpaikkoja, vähentänyt työttömyyttä ja nostanut tulotasoa.

Limbaugh sanoo, ettei "Drive-by-Media" ole keskustellut Trumpin saavutuksista, ihmetellen miksi?.
Sitä samaa kyselevät monet muutkin journalistit: "Presidentin näin hyvän talouden vallitessa olettaisi kuuluttavan lähes jokaisessa "Good Morning America" ohjelmassa: Pidetään sama tahti, talous kukoistaa, jatketaan samaa kurssia" sanoo ABC:n Jonathan Karl.

ABC:n George Stephanopoulos: "Onko viisasta keskittyä tähän silloin, kun talous on romahtamassa?"
Fox News Chris Wallace: "Miksi republikaanit eivät kerro kansalle talouden edistymisestä?"
Fox News Juan Williams: "Talous toimii melko hyvin, mikseivät republikaanit saisi jatkaa sen hoitamista?"
CNN:n Jake Tapper: " Talous kukoistaa. Työttömyys on alimpana 49 vuoteen. Vuositulo ylittää 3 %:n sitten 2009. Mutta – kuten tiedät – presidentin loppu viesti ei puhu siitä mitään."

Limbaugh antaa selityksen:
"He odottavat epätoivoisesti Trumpin puhuvan taloudesta, koska he uskovat voivansa saada Trumpin ansaan. Tämä on hämmästyttävää. - He uskovat, että heillä on eräänlainen valta."

"Media haluaa Trumpin lopettavan puheet maahanmuutosta, koska se on kuolemankysymys demokraateille. Tiedätkö mikä kysymys toimii? –
Gallupin ja äänestyksen tosiasioitten mukaan lähiöiden naiset siirtyvät demokraateista republikaaneihin maahanmuuton vuoksi. Talous kukoistaa. "Kyllä Kansa tietää" (kuten Veikko Vennamo sanoi). Trump voi ottaa kunnian siitä. Demokraatit eivät. Ei yksikään demokraatti äänestänyt Trumpin veroalennuksen puolesta."

"Ei ole mitään, mihin demokraatit voisivat sanoa jättäneensä sormenjälkensä sen avustamisessa (Obaman väitteistä huolimatta: Minä aloitin sen). He ovat epätoivoisia. Karavaanit hajoavat. Tämä siksi, että monet karavaanissa ajattelevat: Se ei näytä siltä kuin pitäisi; kuin silloin kun aloitimme matkamme; näyttää, ettemme ole tervetulleita".
https://www.wnd.com/2018/11/limbaugh-teases-media-for-touting-trumps-hot-economy/, https://oathkeepers.org/2018/11/us-troops-lay-down-barbed-wire-along-border-ahead-of-caravan/,

04. Trumpin hallituksen asettamat uudet ja uudistetut - kovimmat koskaan ennen asetetut - sanktiot, tulivat voimaan maanantaista lähtien.
Niiden ulkopuolelle jätetään kuitenkin 8 suurinta tuontimaata.

Maat, joita pakotteet eniten koskettavat Iranin ohella – Englanti, Kiina, Ranska, Saksa, Venäjä ja Euroopan Unioni – ovat markkinoiden menettämisen pelossa kiivaasti vastustaneet niiden asettamista. USA asetti sanktiot Iranin hallitusta vastaan siksi, ettei Iran ole suostunut neuvottelemaan uudelleen v.2015 kansainvälisten Iranin ydinteollisuutta koskevien sopimusten muuttamista ja täydentämistä.

EU-maat haluavat säilyttää 2015 solmitun kv. JCPOA-sopimuksen, ja ovat aloittaneet laajat ponnistelut sen pysyttämiseksi voimassa, koska ne pelkäävät Iranin sanoutuvat siitä irti ja jatkavan ydinteollisuuttaan ja ohjus-kehittelyään ilman mitään pidikkeitä.

USA:n ja Israelin edustajat sanovat, että sopimus nykyisessä muodossaan sallii Iranin jatkavan ydinaseensa rakentamista 5 -10 vuotta allekirjoittamisen jälkeen, eli 2020 - 2025; ja toiseksi siinä ei aseteta mitään rajoituksia Iranin ohjus-teollisuudelle, joka on jatkanut yhä tehokkaampien ja tarkempien ballististen ohjusten kehittämistä ja testauksia. Nämä ballistiset ohjukset yltävät useimpiin Euroopan maihin, ja viimeiset USA:n rannikolle saakka.

Iranin mullah-hallitus on toistuvasti uhannut Israelia täydellisellä tuholla, ja uhkaa myös Yhdysvaltoja ohjusiskuilla. Israelissa nämä uhkaukset otetaan täydestä, ja siksi Israelin hallitus vastustaa JCPOA-sopimusta. EU-maat ilmeisesti uskovat Iranin hallituksen hyvään tahtoon, ettei se hyökkää niitä vastaan, vaikka painostusta voitaisiinkin käyttää ydinaseen varjolla.

Iran aloitti maanantaina ilmatorjuntaharjoitukset vastauksena uusiin sanktioihin, ja presidentti Hassan Rouhani sanoi maansa joutuneet sota-tilanteeseen, mikä nostattaa ennestäänkin kireää jännitystä Lähi-Idässä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389764,00.html,

05. Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi puhuessaan Likudin ryhmä-kokouksessa maanantaina, että vain teknologinen voima voi johtaa sopimuksiin arabimaiden kanssa, sillä myönnytykset katsotaan niissä maissa heikkouden osoitukseksi. Hän ylisti samalla Trumpin hallituksen asettamia Iranin vastaisia entistä kovempia pakotteita.

Natanyaju (Bibi) painotti voiman osoittamisen merkitystä asioidessaan arabien kanssa, sanoen sen osoittamisen olevan Israelin ulkopolitiikan kaikkein tärkein aspekti.

"Miehitys on härkä (bull). On maita, jotka ovat vallanneet ja siirtäneet kokonaisia kansoja, ja maailma pysyttelee vaiti. Voima on avain. Se muuttaa kaiken politiikassamme arabimaailmaa kohtaan".

Netanyahu selitti, että myönnytykset katsotaan heikkouden merkiksi Lähi-Idässä. "Vastakohtana teorialle, että myönnytykset johtavat sopimuksiin arabien kanssa, ne tuovat vain tilapäisen muutoksen, siinä kaikki".

"Oikea tapa toimia on saada edistystä yhteisten intressien kautta, jotka perustuvat teknologiseen voimaan" Bibi selitti.
Hän kutsui maanantaipäivää historialliseksi, koska silloin USA:n hallituksen asettamat Iranin vastaisen uudet sanktiot tulivat voimaan.

"Tänään Washington asetti kovimmat sanktiot Iranille, joita se koskaan on kokenut pysäyttääkseen sen hyökkäyshalun. Haluan toistaa aiemman kiitokseni USA:n presidentti Donald Trumpille rohkeasta, päättäväisestä ja tärkeästä päätöksestä. Uskoakseni se lisää tasapainoa, turvallisuutta ja rauhaa Alueelle".

"Voin jo todistaa näitten sanktioitten vaikutuksia – Iran jo pienentää budjettiaan, rahoitustaan hyökkääviä elementtejä alueensa ulkopuolella". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5390275,00.html,

06. UUTISIA LYHYESTI

Iran syyttää Israelia epäonnistuneesta cyber-hyökkäyksestä. Teheranin teleyhteyksien ministeri esitti syytöksen Israelille, että se oli hyökännyt sen infrastruktuuria vastaan maanantaina todeten, että se epäonnistui valppaitten teknisten tiimien ansiosta.

Ministeri uhkasi samalla Israelia oikeustoimilla kansainvälisillä forumeilla.
Tämä tuli sen jälkeen, kun eräs toinen iranilainen virkailija sanoi Iranin paljastaneen uuden sukupolven Stuxnet viruksen, jonka aiempi versio Iranin ydinohjelmaa vastaan paljastettiin vuosikymmen sitten.

"Sionistinen hallitus – perinteittensä mukaan käyttäen cyber tekniikkaa kuten Styxnet tietokonevirus, teki cyberhyökkäyksen maanantaina Teleyhteyksien infrastruktuuria vastaan", sanoi telecommunication ministeri Mohammad Javad Azari –Jahromi. Hän vakuutti, ettei hyökkäys onnistunut teknisten tiimien valppauden ansiosta. Tietoa täydennetään myöhemmin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389690,00.html,

PA/PLO jatkaa aloittamaansa kampanjaa arabeja vastaan, jotka myyvät maata tai kiinteistöjä israelilaisille.
PA:n poliisi pidätti Jerusalemin itäosassa asuvan arabin, jonka he väittävät syyllistyneen tähän maanpetokselliseen rikokseen, joka Jordanian lakien mukaan oikeuttaa kuoleman rangaistuksen.

Israelin turvallisuusjoukot tekivät asian tultua julkisuuteen ratsian PA:n yleisen tiedustelun toimitiloihin takavarikoiden tietokoneita ja dokumentteja.
Pari PA:n arabia haavoittui ratsian yhteydessä.
PA/PLO:n aloittama kampanja arabeja vastaan, jotka myyvät maata tai kiinteistöjä juutalaisille tai NGO yrityksille, alkoi useita kuukausia sitten.

PA/PLO on ulottanut kampanjansa Jerusalemin itäosaan, joissa niillä ei ole oikeutta toimia. Issam Akel, 53 Jerusalemin itäosan asukas, jolla on sininen ID-kortti. ID-kortti oikeuttaa liikkumaan Israelin alueella, mutta ei anna äänioikeutta parlamenttivaaleissa, kunnallisvaaleissa kylläkin, pidätettiin PA:n poliisin toimesta laittomasti pääkaupungin itäosassa lokakuun alussa.

Hänet vaadittiin yleisen tiedustelun toimistoon Ramallahiin allekirjoittamaan jotain dokumenttia. Hänestä ei ole kuultu sen jälkeen, eikä hänen vaimonsa saanut lupaa vierailla miehensä luona. Akel on USA:n kansalainen, joka hälytettiin laittoman pidätyksen vuoksi. Vasta USA:n konsulin vaatimuksesta vaimo sai tavata miestään sanoen, ettei hänen mielenterveytensä ole hyvä.
(Amerikan konsulioikeudet siirrettiin myöhemmin USA:n ulkoministeriöön).

Vastalauseeksi Israelin poliisi pidätti Adnan Ritin, PA:n Jerusalemin alueen kuvernöörin, sekä PA:n tiedustelujohtajan Jihad Al-Faqeen pääkaupungissa.
Molemmat vapautettiin pian.
Torstai-iltana Rit pidätettiin uudelleen lisäkuulusteluja varten poliisin tehtyä ratsian PA:n järjestämään konferenssiin Ras Al-Amud lähiössä pääkaupungin itäosassa. Hänet päästettiin vapaaksi tuntien kuluttua.
Akel on edelleen laittomasti pidätettynä PA:n vankisellissä Ramallahissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5388828,00.html,

Naisterroristi pysäytettiin Jerusalemin itäosassa hänen yritettyään puukotusta lähellä Mishor Adumimia tiistaina. Nainen yritti puukottaa israelilaista bensiiniasemalla. Hänen kerrotaan uhanneen sotilasryhmää esille ottamallaan puukolla. Yrityksensä jälkeen terroristi piiloutui läheiseen falafel kioskiin kieltäytyen tulemasta ulos.

Hän pääsi pakoon, mutta pidätettiin ollessaan matkalla Alonin kaupunkiin. Pidätettäessä hän uhkasi puukollaan sotilaita, jotka avasivat tulen häntä kohti haavoittaen häntä lievästi.
Hänet hoidettiin paikan päällä ennen vientiä sairaalaan.
Nainen, 37-vuotta, on kotoisin PA:n valvomasta Yattan kaupungista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254336,

Amerikkalainen muslimijohtaja Louis Farrakhan on vierailulla Iranissa. Hän johtaa USA:ssa Nation of Islam järjestöä. Vierailunsa aikana hän osallistui useisiin USA:n ja Israelin vastaisiin mielenosoituksiin. Tilaisuudessa, jossa kunnioitettiin USA:n Iranin lähetystön valtausta Teheranissa 39 vuotta sitten, hän johti huutosakkia, joka huusi "Kuolema Israelille, kuolema USA:lle", sekä verraten niitä pieneksi ja suureksi saatanaksi.

Iranin radikaalinuoret opiskelijat valtasivat USA:n lähetystön 4.marraskuuta 1979, pitäen sen 52 amerikkalaista virkailijaa panttivankeinaan 444 vuorokatta. Heidät vapautettiin 20. tammikuuta 1982.

Puhuessaan sunnuntaina Farrakhan sanoi mm: "Tulin tänne Amerikan Yhdysvalloista, joka kehuu tosiasialla, että se asettaa Islamilaista Tasavaltaa vastaan kovimmat tätä maata vastaan koskaan asetetut sanktiot.
"Eikö olekin totta, että kutsutte Amerikkaa suureksi saatanaksi? Jos uskotte, mitä sanotte, eikö saatana olisi silloin aktiivisena mukana tuhoamassa tätä maata, joka perustettiin uskossa ja käytännössä alistuneena Allahille? Eipä sen pitäisi yllättää meitä, jos saatana haluaa pahaa oikeamielisille? Amerikka tekee vaikeaksi Iranille toteuttaa tehtäväänsä, mutta jos teillä on voimaa kestää koettelemukset, voitto on teidän."
Lokakuussa Farrakhan nimitti juutalaisia termiiteiksi, mutta syntyneen vasta-lausemyrskyn vuoksi muotoili viestinsä: En ole antisemitisti, olen antitermiitti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254334,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -18; Tiberias 17 -26; Suolameri 20 -26; Eilat 18 -27 +C-astetta. Tänään voi sataa, huomisesta lähtien puolipilvistä ja vähän lämpenevää.

Californiaa runtelivat 39 maanjäristystä 24 tunnin aikana asiantuntijoitten varoittaessa muutoksista maapohjassa San Andrean mannerlaattojen murtumalinjoilla.
Seismiset ilmiöt ovat lisääntyneet hälyttävästi tällä alueella kuten pitkin Tyynenmeren ranta-alueita ns. tuliringin (ring of fire) alueella. https://www.zerohedge.com/news/2018-11-03/california-hit-39-quakes-24-hours-scientists-warn-movement-along-san-andreas-fault,


Sunday, November 04, 2018

SUNNUNTAI 04.11.2018

SUNNUNTAI 04.11.2018
01. Libanonilainen uutislehti Al-Ahkbar julkaisi lauantaina osia Kairon keskustelujen alustavasta luonnoksesta, jolla Israelin ja Hamasin välinen tulitauko tulisi voimaan. Luonnoksessa esitetään 10 kohtaa, joista jokainen muodostaa ehdon seuraavalle, kuten ynetnews.com toteaa.
Nämä alustavat varaukset ovat seuraavat:

1. Hamas hillitsee mielenosoituksia Gazan turva-aidalla, rangaisten niitä, jotka rikkovat Hamasin antamia määräyksiä.
2. Maanantaista lähtien mielenosoitukset – mukaan lukien flotillat Gazasta Israelin vesirajaa kohti – lopetetaan Gazan pohjoisosassa Zikim kibbutsin lähellä.
3. "Paluumarssi" kampanja saa jatkua väkivallattomassa muodossa vuoden loppuun saakka.
4. Egypti poistaa 70 % Gazaan asettamastaan saarrosta, kunnes mielen-osoitukset lopetetaan kokonaan.
5. Gazan kalastusoikeutta lisätään 14 merimailiin.
6. Gazan rajanylityspaikat pidetään auki jatkuvasti; 5 000 alle 40-vuotiasta gazalaista saavat työluvat, joten heidät voidaan palkata Israelissa. Ne annetaan kuitenkin vasta, kun PA maksaa 80 % Gazan hallituksen työn-tekijöitten palkoista; Qatar saa maksaa Hamasin virkailijoitten palkat.
7. Egypti työskentelee vankienvaihdon järjestämiseksi Israelin ja Hamasin välillä; näitä keskusteluja ei käydä tämän sopimuksen yhteydessä.
8. Rauhantilan tulee jatkua ainakin 3 vuotta kansainvälisessä valvonnassa YK:n ja Venäjän tukemana.
9. Rafahin terminaali pidetään pysyvästi auki, ja uusi rajanylityspaikka perustetaan tavaroiden viemiseksi Gazaan, jolla tuetaan Gazan voima-laitosta ja infrastruktuuria.
10. Uusien projektien alkamisella perustetaan 30 000 työpaikkaa yliopiston loppututkinnon saaneille Gazassa.

02. Luonnos ei ole lopullinen, sillä keskusteluja jatketaan edelleen, eikä tiedetä, mitä Abbas ja Sissi ovat sopineet Sharm Al-Sheikhin keskusteluissa. Koska PA ei ole ottanut osaa Kairossa käytyihin neuvotteluihin, Abbas voi jäädyttää ne kokonaan, kuten hän uhkailee tekevänsä.
Maanantaina muutamia satoja mielenosoittajia osallistui päivittäisiksi kehittyneisiin protesteihin viidessä kohdassa. IDF joutui käyttämään kyynelkaasupommeja turhan innokkaitten nuorten hillitsemiseksi. Hamas kertoi, että Egyptin tiedusteluviskailijoita osallistui protesteihin tutkiakseen, oliko väkivalta vähenemässä rajan tuntumassa ennen poistumistaan takaisin Egyptiin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5387728,00.html,

Rajan tuntumassa asuvat juutalaisasukkaat estivät tavaroita Gazaan kuljettavien rekkojen pääsyn Kerem Shalomin terminaaliin protestiksi turvallisuustilanteen heikosta tilanteesta. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5388286,00.html,

03. Debkafile (DF) käsittelee Kairossa käytäviä tulitaukoneuvotteluja hieman toisesta näkökulmasta. DF hylkää mantran "rauha rauhaa vastaan" korvaten sen omalla iskulauseellaan: "Rauha käteistä vastaan". DF toteaa, että pitkälliset neuvottelut ovat opettaneet terrorinvastaisille virkailijoille, että alistuminen terroristien vaatimuksiin maksujen/lunnaitten suorittamisesta ovat vaarallisia – jopa Gazan tilanteessakin, jossa sopimus on kääritty "humanitäärisiin kääreisiin", kuten Israelin virkailijat toteavat.

Egyptin presidentti Abdel Fatteh El-Sisi pyrkii kaikin voimin ratkaisemaan yhä vaarallisemmaksi muodostuvan Gazan ongelman ilman uutta sotaa. Koska PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on osoittautunut keskustelujen "Mustaksi Pekaksi", vaikka PA ei osallistukaan Kairon neuvotteluihin, El-Sisi kutsui Abbasin Sharm El-Sheikhin lomanviettokeskukseen, jossa on samaan aikaan World Youth Forum tilaisuudet. El-Sisi antoi jopa Abbasille tilaisuuden esittää 03.11. omat (valheelliset) näkökohtansa Forumin 165 osanottajalle.

Abbasin kutsuminen Siinaille, jossa ISIS taistelee Egyptin joukkojen kanssa, aiheutti suuret turvallisuusjärjestelyt: Egyptin armeijan eteläSiinain yksiköt asetettiin hälytysvalmiuteen ja Forum-paikalle johtavat tiet suljettiin. Poliiseja lisättiin lentokentälle tuleville matkustajille, ja pommienpaljastus-laitteet virkailijoineen siirrettiin normaalitoimistaan ISIS joukkoja vastaan El-Sheikhiin. Tämäkin osoittaa El-Sisin päättäväisyyden onnistua tällä kertaa.

Presidentti El-Sisillä ei kuitenkaan ole paljon tarjottavaa vastahakoiselle Abbasille, vain toiveita ja olettamuksia Hamasin ja muiden terrorijärjestöjen suostumisesta pitkäaikaiseen tulitaukoon ilman vakuuksia, että nuo järjestöt tulevat noudattamaan allekirjoittamiaan sopimuksia. Hamas ei ole suostunut luopumaan aseellisesta siivestään izza din al-Qassam nyt tai lähitulevaisuudessa, kuten ei myöskään rakettituotannostaan tai hyökkäys-tunnelien kaivamisesta Israelin alueelle.

Abbasin vastauksesta El-Sille ei vielä tiedetä, mutta Hamas on jo saanut varman lupauksen 90 miljoonan USD maksujensa suorituksesta 6 kuukauden ajaksi. Hamas esitti Israelille vaatimuksen 15 miljoonasta USD/kuukausi, mikä näyttää toteutuvan YK:n ja Qatarin toimesta, takaajina YK ja Venäjä.
Suunnitelmaan kuuluu mekanismi, jolla varat siirretään Gazaan PA:n välityksellä, mitä aiemmin vastustettiin PA:n harjoittaman kiristyksen vuoksi. Vastaavanlaiset mekanismit ovat kaatuneet, eikä ole takuita niiden onnistumisesta nytkään. Seuraavat päivät osoittanevat, missä mennään. https://www.debka.com/egyptian-gaza-truce-draft-offering-hamas-calm-for-cash-is-unacceptable-to-israel/,

04. Israelissa tapahtui verinen liikenneonnettomuus Suolameren rantatiellä no 90, jossa 8-hengen perhe oli palaamassa kotiinsa lomamatkalta, kun vastaantuleva auto – onnettomuudesta tehdyn videoesityksen mukaan – alkoi heittelehtiä puolelta toiseen ja lopulta rysäytti suoraan lomalaisten autoon nokkakolarissa.
Perheen molemman vanhemmat ja heidän 6 alaikäistä lastaan saivat surmansa nokkakolarissa, mitä täydensi auton syttyminen tuleen.

Perheen vanhemmat Yariv,45, ja Shoshi 45, Atar ja heidän lapsensa 3-, 5-, 7-, 9-, 11- ja 12-vuotiaat, haudattiin keskiviikkona Netanyan rantakaupunkiin. He asuivat Psagotin juutalaiskylässä Samariassa.
Poliisi epäilee, että kolarin aiheuttanut mies oli huumeen tai jonkun muun lääkityksen alainen ajaessaan. Hänellä oli 20 liikennerikosta tunnollaan.
https://www.timesofisrael.com/hundreds-attend-funerals-of-family-of-8-killed-in-car-crash/,

05. Samalla valtatiellä no 90 Jordanin laaksossa tapahtui toinen verinen liikenneonnettomuus.
Sunnuntaiaamuna palestiinalaisia työpaikalleen kuljettava minibussi kolaroi rekka-auton kanssa. Onnettomuudessa sai surmansa 6 palestiinalaista; 5 muuta haavoittuivat, ainakin 4 heistä hengenvaarallisesti.
Muutamat haavoittuneista jäivät loukkuun minibussin rungon romahtaessa. Kaikki haavoittuneet kuljetettiin sairaalan sekä ambulanssilla että armeijan helikopterilla.

Alustavien tutkimusten mukaan rekka alkoi oudosti heittelehtiä laidasta laitaan ajautuen lopulta minibussin kaistalle, jonka kuljettaja pyrki väistämään vastaan tulevaa rekkaa, mutta bussi alkoi samoin heittelehtiä ja rysähti rekan eteen.
Rekka-auton kuljettaja pidätettiin tutkimusten ajaksi. https://www.timesofisrael.com/6-killed-5-hurt-as-minibus-and-truck-collide-in-jordan-valley/,

06. Tel Avivin Rabin-aukiolle kokoontui kymmeniä tuhansia kansalaisia vuosittain pidettävään entisen pääministeri Yitzhak Rabinin teloituksen muisto-tilaisuuteen, joka oli järjestyksessä 23.

Sekä vasemmistoa että oikeistoa edustavat johtajat murehtivat ja vaativat poistettavaksi juutalaista yhteisöä hajottavat ja repivät systemaattisen kiihotuksen ja pelonlietsonnan retoriikan, sekä poliittisten vastustajiensa painostamisesta poliittisten pisteiden haalimiseksi huomioimatta ollenkaan, miten se tulee hajottamaan Israelin kansaa aikana, jolloin juutalainen yhteisö taistelee olemassaolonsa puolesta verenhimoisten haikalojen kärkkyessä sopivaa aikaa hyökätäkseen lopullista armoniskua varten.

Oppositiojohtaja Tzipi Livni sanoi puheessaan, että historia toistaa itseään todeten, että maan vasemmisto on taas kerran oikeistolle soveltuva vihan kohde, jota pääministeri Netanyahu lietsoo liekkeihin. Hän kehottaa katsomaan Bibin kirjoituksia ja videoita tai kuuntelemaan hänen puheitaan voidakseen ymmärtää näitä pahoja tuulia, ideologeja, jotka syyttävät jokaista, joka ajattelee eri tavalla petoksesta.

Sionistisen Unionin puheenjohtaja Avi Gabbai totesi: "Rabin valitsi rauhan ja taisteli Hamasia vastaan; Netanyahu hylkäsi rauhan ja antautui Hamasille".
Yesh Atid-puheenjohtaja Yair Lapid osoitti sovittelevampaa asennetta todeten. "Kiihkoilijoita on sekä oikealla että vasemmalla. Meidän tulee vastustaa heitä, mutta silti eivät kaikki eritavoin ajattelevat ole todellinen uhka, eivätkä vihollisia. Eivät kaikki oikealla olevat teloittaneet Rabinia".
40 % kansasta epäilee yleistä uskoa, että Yigal Amir teloitti Rabinin.

Hallituksen ministeri Tzahi Hanegby edusti vasemmiston mielestä osallisuutta teloitukseen, ja joutui huutojen ja buuauksen kohteeksi. "Teloittaja Yigal Amir halusi surmata miehen politiikan vuoksi, jopa surmatakseen demokratian tai sisällissodan. Monet kansasta ajattelevat tavallani, että Oslon sopimukset oli kauhea virhe ja vastustimme sitä, mutta kun hän surmasi pääministerin, minä kaikkien kavereitteni kanssa tunsin samoin kuin poliittisen kartan vasta-puolella olevat israelilaiset". Hän sanoi olevansa iloinen tulostaan paikalle huolimatta huudoista ja poistumiskehotuksista.
https://www.timesofisrael.com/at-rabin-rally-center-left-leaders-rail-against-politics-of-hate-incitement/,

07. UUTISIA LYHYESTI

Internet lakkoilee taas, joten pyrin lopettamaan ennen ruudun pimenemistä.

Eurovision 2018 voittaja Netta Barzilai aloittaa Euroopan kiertueen marraskuussa. Hän esiintyy Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä ja Englannissa. Hän sanoo haluavansa edistää rakkautta muillekin. "Kun me osoitamme positiivista energiaa toisille, se palaa takaisin meille, tehden maailmasta paremman paikan asua". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5388505,00.html,

F16 hävittäjä oli vähällä kolaroida toisen lentokoneen kanssa sen menetettyä jarrutusominaisuutensa teknisen järjestelmän pettäessä. F16 kärsi vaurioita, mutta kukaan ei haavoittunut. Tapaus sattui keskiviikkona IAF:n tukikohdassa maan eteläosassa. Toinen kone oli F-161 Soufa hävittäjä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5386236,00.html,

Tanska syyttää Irania salaliitosta iranilaisen aktivistin teloittamisyrityksestä Tanskan maaperällä. Tanska esitti syytteen tiistaina Iranin hallitusta vastaan, joka kielsi osallisuutensa yritykseen ja syytti Iranin vihollisia hyvien suhteitten sabotoinnista Euroopan valtioitten kanssa kriittisenä aikana, jolloin USA:n asettamat Iranin vastaiset sanktiot alkavat uudelleen tuntua sen taloudessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5384201,00.html,

Korkeimmanoikeuden tuomariksi valittua tuomaria Kavanaughia vastaan nostettua raiskaussyytettä esittänyt nainen sanoo valehdelleensa, eikä ole koskaan edes tavannut kyseistä henkilöä. Se oli Demokraattien suunnittelema juoni, joka paljastui kyseenalaistaen samalla monien muitten naisten esittämät vastaavanlaiset syytökset Trumpin nimittämiä virkailijoita vastaan. Kyseinen nainen voi joutua syytetyksi oikeudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254225,

Haredi-kansaa ja ortodokseja koskeva asevelvollisuuslaki on muotoutumassa hyväksyttävään muotoon. Haredi kuitenkin vaatii, että siihen tulee sisällyttää kohta, joka oikeuttaa toisenlaisen lain hyväksymisen, jos tämä poistetaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254224,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -22; Tiberias7 -29; Suolameri 20 -29; Eilat 18 -29; aurinkoista, huomenna lämpötila putoaa 3 asetta. Maanantaina voi sataa, ei tiistaina.