Thursday, October 25, 2018

TORSTAI 25.10.2018

TORSTAI 25.10.2018
01. Gazasta ammuttiin keskiviikkoiltana raketti, jonka vuoksi hälytyssireenit soivat 23.15 aikaan Urim ja Patish juutalaisyhteisöissä Eshkol ja Mehavim alueilla maan eteläosissa. Tuhannet asukkaat joutuivat kiirehtimään lähellä sijaitseviin pommisuojiinsa.
Asukkaat kuulivat räjähdysten ääniä, mutta raporteissa ei kerrota, olivatko ne rakettien räjähdysääniä vaiko torjuntaohjusten aiheuttamia.

Edellinen raketti-isku tehtiin viime viikon keskiviikkona Beershebaan, jossa raketti tuhosi 2-kerroksisen asuntotalon päätyasunnon, mutta jossa asuva äiti pelastui 3 alaikäisen tyttärensä kanssa ehtien hädin tuskin pommisuojaansa.
IDF:n tiedottaja sanoi, että riippumatta siitä, kuka raketit ampui, IDF pitää Hamasia vastuullisena kaikkeen Gazasta Israeliin tehtyyn väkivaltaan.
Iron Dome laukaisi torjuntaohjuksen lähestyvää rakettia kohti ilmeisesti osuen siihen.

Israelin puolustusvoimat tekivät välittömästi iskuja kolmea Hamasin sotilaallista kohdetta vastaan kohteiden ollessa: sotilastukikohta; harjoitus-leiri sekä aseiden tuotanto- ja varastorakennus, mukaan lukien Rafia ja KhanYounis.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/IDF-launches-offensive-on-Hamas-terrorist-targets-throughout-Gaza-570243,

Arutz Sheva täydentää edellistä artikkelia todeten, että IDF iski kahdeksaa Hamasin kohdetta vastaan yön aikana. IDF:n tiedottaja vakuuttaa, että "IDF on valmistautunut lukuisiin erilaisiin tilanteisiin ja tulee päättäväisesti toteuttamaan sille annetun vastuun Israelin siviilien suojelemiseksi".
Raketti ammuttiin Gazasta Israeliin 23.15 aikaan keskiviikkoiltana Eshkolin alueneuvoston alueelle. Iron Dome ampui torjuntaohjuksen, mutta se ei osunut, vaan raketti putosi aukealle pellolle räjähtäen ilman vaurioita.
IAF:n kone iski tuhopolttohenkilöstöä vastaan Gazassa kertomatta osuivatko koneen ampuvat ohjukset kohteiseensa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253743,

Opetusministeri Naftali Bennett (Beit Yehudi) vaati turvallisuuden palauttamista Gazan rajan pinnassa asuville asukkaille ennen talitauko-neuvottelujen aloittamista. Hän puhui keskiviikkona Kansallisten Turvallisuustutkimusten Instituutissa, jonka aiheena oli Cyber Regulation.

Bennett selitti, ettei hänen kritiikkinsä kohdistu IDF:n eteläisen alueen komentajaa vastaan, joka on erinomainen komentaja. Mutta sekä komentaja että IDF saavat ohjeensa poliittiselta portaalta, jossa on runsaasti huomautettavaa.
Hän kertoi eteläisen komentajan todenneen puhuessaan turvallisuus-tilanteesta Gazan rajan tuntumassa, "että IDF pyrkii vahingoittamasta tuhopolttajia, ettei se aiheuttaisi harmeja hasbarah (tiedotus) ponnisteluille ulkomailla".

Tämän johdosta Bennett vaatii oikeistohallitusta määrittelemään Israelin turvallisuuspolitiikan. "Haluan sanoa tämän selvästi: Oikeistohallituksen harjoittama turvallisuuspolitiikka koskee ennen kaikkea turvallisuutta. Vasta sen jälkeen on aika huolehtia tulitauosta. Israelin turvallisuus on tärkeämpi kuin järjestelyt Hamasin kanssa. Meidän ei tule alistua Hamasin kiristykseen".

Bennett kuvaili asiaa näin: "Gazasta harjoitetaan raakaa väkivaltaa meitä kohtaan, mutta me pidättäydymme ampumasta, koska tulitaukoneuvottelut ovat käynnissä ja haluamme saada ne valmiiksi" jatkaen: "Me pyytelemme terroristeilta: älkää koskeko aitaan; älkää ylittäkö sitä; älkääkä yrittäkö tuhota sitä. Asenteemme tulisi olla: Ei mitään suvaitsevuutta terroristeille; turvallisuus ja normaali elämä rajan pinnassa asuville israelilaisille".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253726.
https://www.jpost.com/Middle-East/Egypt-warns-Abbas-No-sanctions-on-Gaza-570209,
02. Keskiviikkona pidetyssä seremoniassa vaihtui Gaza-divisioonan komentava upseeri. Seremoniaa johti eteläisen komennuskunnan johtava upseeri kenraalimajuri Herzi Halevi, mukana oli muiden divisionien komentajia, perheenjäseniä ja muita osanottajia.

Prikaatinkenraali Eliezer Toledano ottaa komennon prikaatinkenraali Yehuda Foxilta, joka on johtanut sotilaallisia operaatioita alueella kahden ja puolen vuoden ajan. Alla otteita kenraalimajuri Halevin puheesta.

"65 kilometriä Gazan turvallisuusaitaa, 365 neliökilometriä maa-aluetta; raskasta vihamielisyyttä täynnä olevat Gazan portit.
Yehuda, sinä olet kantanut hartioillasi tätä raskasta taakkaa runsaan kahden vuoden ajan, olet kantanut sitä asettaen asukkaitten hyvinvoinnin ensimmäiseksi; kuin henkilö, joka tehnyt kaikkensa, ettei muistosanoja täällä Gazaan rajoittuvilla alueilla ole enää tarpeen lausua – kuten Moshe Dayan lausui Roi Rotbergista".

"Elämme sekavaa aikaa. Moshe Dayanin eulogiasta olemme edistyneet, kehittyneet, asemamme vihollisen yli on selvä ja kouriintuntuva.
Kaksi viikkoa sitten yleisesikunnan komentaja osoitti tälle divisioonalle kirjeen kunnioituksesta sen hyvin merkittävän tunnelinlöytökyvyn ansiosta, sen kyvystä hoitaa pitkän aikajakson tapahtumat raja-aidalla ja turvallisuuden parantamisesta. Me olemme tehneet ja haluamme tehdä kaikkemme parantaaksemme todellisuutta, suurella päättäväisyydellä, nähden merkittävät uhkat ja ymmärtäen käytössämme olevat vaihtoehdot".
"Meidän tulee aina muistaa perheet, joiden elämä on raunioitettu, kaikkia niistä. Ja erityisesti Levin perhettä, joka menetti poikansa Gazan rajalla kolme kuukautta sitten, aina Shaulin ja Goldin perheitä myöten, jotka ovat odottaneet 4 vuotta tuodaksemme poikamme kotiin hautausta varten Israelissa, aina muihin kaatuneitten ja haavoittuneiden perheisiin, jotka ovat toipumassa erilaisten tapahtumien vuoksi. Jatkamme työtä selvittääksemme, mitä tulee selvittää, ja tukeaksemme, missä vain voimme".

"Hyvää onnea teille Yehuda ja Eliezer, omalla polullanne. Olemme lähestymässä uutta jännittynyttä viikonvaihdetta. Jatkamme tehdäksemme kaikkemme Gazan kaistaa ympäröivän alueen asukkaitten hyväksi ja Israelin valtion turvallisuuden vuoksi.
Jos kaikki alueen asukkaat olisivat paikalla, tiedän, että sinua odottaisivat pitkät jonot ihmisiä, jotka haluavat puristaa kättäsi ja kiittää syleillen. Täällä ovat heidän neuvostojensa edustajat – jatketaan yhteistyötä heidän kansaan monen vuoden ajan turvallisen ja vauraan alueen hyväksi". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253723,

03. UUTISIA LYHYESTI

Israelin puolustusministerin Avigdor Libermanin mukaan ainoa keino saada jännittynyt tilanne laukeamaan Israelin ja Hamasin välillä Gazankaistan raja-aidalla on antaa Hamasille tuntuva isku, joka saa sen molemmat korvat soimaan. Jewsnews tulkitsee tämän merkitsevän sotaa, jolla tuhotaan terroriryhmät ja eliminoidaan Israelin Gazan kaistaan rajoittuvan Israelin maan tuhoaminen. Lähes puolet alueen metsistä on jo poltettu ja aiheutettu Israelille kymmenien miljoonien NIS menetykset, puhumattakaan niiden aiheuttamista vahingoista ympäristölle, kasvillisuudelle ja eläimille. https://www.jewsnews.co.il/2018/10/25/israel-readies-for-war-defense-minister-says-that-only-a-powerful-blow-delivered-by-the-idf-will-stop-the-palestinian-arson-terror-that-has-destroyed-parts-of-the-jewish-state.html,

PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas heikkenee silmissä. Eilen hänet komennettiin kahdesti Gazan sairaalaan pneumanian ja korkean kuumeen vuoksi. Sairaala ei anna tietoja, mikä häntä lopulta vaivaa, mutta hänen kasvonsa ovat pöhöttyneet kuin sikotaudissa ja avustajat joutuvat tukemaan häntä portaita noustessa.

Netanyahu uskaltaa jopa paljastaa, että ilman Israelin armeijan tukea Hamas kaataisi välittömästi Abbasin hallinnon Juudeassa ja Samariassa, kuten se teki Gazassa. Puhuessaan keskiviikkona PohjoisAmerikan juutalaisten Federaation tilaisuudessa Israelissa hän paljasti myös, ettei hän halua käyttää sanontaa kahden valtion periaate, tai Palestiinan valtio, koska sellaista valtiota ei tule olemaan hänen aikanaan. Hän puhuu palestiinalaisten itsehallinnosta, jossa Israel vastaa turvallisuudesta. Yhä enemmän nykyisen tilanteen mukainen sopivasti, edelleen kehitetty ratkaisumalli on Sveitsin mallin mukainen kanttoni-järjestelmä puoli-itsenäisine kaupunkivaltioineen, jonka asukkaat kantavat Israelin ID-kortteja ja joilla on vapaa liikkumisoikeus koko maan alueella.

Abbasin korvaan kuiskuttelijan Nabil Abu Rudeinahin omaksuma hokema itsenäisestä Palestiinan valtiosta 1967 sotaa edeltävin aselepolinjoin pääkaupunkinaan Jerusalem on Jasser Arafatin jättämä paranoija, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia järkevässä ajattelussa, elleivät Israelin johtajat halua tehdä itsemurhaa koko juutalaisen kansan tuhoamiseksi, mikä voi hyvinkin toteutua, ellei juutalaista kansaa – sekä Israelissa että galutissa - hajottavia erimielisyyksiä pystytä nopeasti poistamaan tai tasoittamaan.

Muslimit itse paljastavat, ettei kyse ole maasta – sitä heillä on tarpeeksi – vaan uskonnollisesta hegemoniasta Lähi-Idän alueella. Juutalaisuutta muslimit pitävät omien suunnitelmiensa globaalista kalifikunnasta pahimpana esteenä. Siksi juutalaisuus on tuhottava tai alistettava mitättömäksi.

Isaac Herzogin johtama Jewish Agency antoi lausunnon, jonka se perustaa Israelin itsenäisyysjulistukseen, mutta hylkää Knessetin päätöksen "Israel kansavaltio" lain. Tällä lailla vahvistetaan juutalaisten oikeus koko Luvattuun Maahan Israelin kansalaisten toimesta, eli se hyväksyy sille annetun lupauksen ikuisesta perintöoikeudesta, minkä Israelin Jumala vahvisti vannoen ja kättä kohottaen Abrahamin aikana. (JP 25.10.2018)

Egypti, joka on vuosien aikana pyrkinyt välittämään Hamasin ja Fatahin olemattomien suhteitten korjaamiseksi, sekä osallistumaan Hamasin ja Israelin välisen pitkäaikaisen aselevon solmimiseksi, varoitti Abbasia julistamasta uusia Gazan vastaisia sanktioita, joilla PA/PLO:n itsensä nimittämä johtaja pyrkii kuristamaan Gazan kansaa kapinaan Hamasin hallintoa vastaan. Ellei Abbas kuuntele Egyptin varoitusta, se saattaa voimaan 2017 Hamasin lopettaman Gazan "hallinnollisen komitean", eli vahvistaa Hamasin nykyistä hallintoa syrjäyttäen PA:n kokonaan. (JP 25.10.2018)
https://www.jpost.com/Middle-East/Egypt-warns-Abbas-No-sanctions-on-Gaza-570209,

Kiinan varapresidentti Wang Qishan jatkaa kolmen päivän vierailuaan Israelissa. Hän on osoittautunut kultivoituneeksi vanhaksi herrasmieheksi, joka antaa kuvan tasapainoisesta ja miellyttävästä henkilöstä. Häntä sanotaan Kiinan kakkosmieheksi presidentti Xin jälkeen, joten hänen vaikutusvaltansa lienee suuri, vaikka emme tunne Kiinan valtasuhteita.
Kiina ja Israel ovat löytäneet paljon yhteistyömahdollisuuksia; Kiinalla on volyymia, työntekijöitä ja voimavaroja keskitetyn hallintonsa vuoksi, ja Israelilla on tarjota runsaasti ideoita, henkistä luovuutta ja innovaatiokykyä, jota se voi käyttää ilman kansallisia, uskonnollisia ja perinteisiä pidikkeitä lähtien luomaan uutta lähes tyhjästä. Tämä ennakkoluuloisuuden puute antaa juutalaisille tilaisuuden mennä ennen kokeilemattomille poluille, ja tämä on juurisitä, mitä Kiina haluaa Israelilta.
Netanyahu haluaa edistää maitten välistä kauppaa tarjoamalla vapaakauppa-oikeutta maitten välille.

Kiina oli 2017 Israelin toiseksi tärkein kauppakumppani arvoltaan10 miljardia, ja se on jo tämän vuoden aikana kasvanut 30 %. Sen edelleen kasvattamiseksi on tärkeää, että israelilaiset yhtiöt saavat jalansijaa Kiinassa, ja vastaavasti kiinalaiset yhtiöt Israelissa.
Maitten välinen lentoliikenne on nyt 50 lentoa viikossa, mutta sen kasvattamisesta neuvotellaan. Kiinalla on suuria odotuksia turistimatkojen lisäämiseksi maitten välillä. Kiinassa on arviolta yli 35 miljoonaa kristittyä, joilla on suurta intressiä nähdä omin silmin pyhiä paikkoja Israelissa.
https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-pushes-for-free-trade-with-China-570246,

Wang Qishin matkan varsinainen aihe oli osallistuminen "Innovation konferenssiin 2018 -2021", mutta sen ohella hän tutustui juutalaisten ja kristittyjen pyhiin paikkoihin.
Hän vieraili ensimmäiseksi Länsimuurilla ja Pyhän haudan kirkossa Jerusalemissa, ja myös Betlehemin Syntymäkirkossa tutkien innostuneena sen jokaista soppea. Hän osoittaa paljon suurempaa ja aitoa mielenkiintoa juutalaisuuteen ja siitä kehittyneeseen kristinuskoon.

Betlehemissä hän tapasi PA/PLO:n johtoa, johti jota PA:n pääministeri Rami Hamdallah Abbasin sairauden vuoksi. Hamdallah pyysi Qishiniä tukemaan Abbasin rauhansuunnitelmia, joka lienee lähellä sitä, mitä Kiina esitti omana rauhansuunnitelmanaan vuosia sitten.
Qishin ja Netanyahu perustivat yhteisen Israelin innovaatiokeskuksen. https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-Chinese-vice-president-launch-Israeli-Innovation-Center-570259,

Netanyahu syyttää entistä ministeri- Gideon Shaaria hänen asemansa kaatamisyrityksistä yhdessä presidentti Reuven Rivlinin kanssa, johon hänen välinsä ovat olleet aina huonot. Rivlin ei voi antaa anteeksi, ettei Netanyahu antanut hänen jatkaa Knessetin puhemiehenä, mitä paikka hän oli pitänyt monien vuosien aikana.
Netanyahun väite voi pitää paikkansa, sillä presidentti voi vaalien jälkeen suositella parhaaksi katsomaansa henkilöä hallituksen perustamiseksi. Poliittisen kentän hajanaisuus antaa tilaisuuden kaikenkarvaisiin kamelikauppoihin. Shaar vaatii, että Netanyahun tulee todistaa väitteensä.
https://www.jpost.com/Israel-News/Former-Likud-minister-Gideon-Saar-fears-Netanyahu-will-have-him-killed-570256,
Jerusalemin vanhan kaupungin Syntymäkirkossa tarvitaan korjauksia, mutta paikkaa hallitsevat koptikristityt eivät haluaa Israelin antiikkihallinnon suorittamia korjauksia vaan tekee ne itse.
Poliisit kutsuttiin paikalle, jotka nujakoivat koptikristittyjen kanssa St Michael the Archangel kappelin ulkopuolella. Poliisit pidättivät yhden koptipapin, mikä sai Egyptin ulkoministeriön esittämään vastalauseen poliisin käyttäytymisestä. Kappelia käyttävät myös Etiopian ja Egyptin ortodoksikirkot.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5379055,00.html,

Jordanian kuninkaan Abdullah II:n päätös peruuttaa 1994 rauhansopimuksen liitteenä olevat sopimukset kahden Jordanialle kuuluvan maakaistaleen vuokraoikeus juutalaisille maanviljelijöille ei ilmaisesti tullut yllätyksenä, koska kirjoitus siitä oli jo seinällä, mutta kuten ynetnews.com vakuuttaa, Israelin hallituksen saamattomuus ja "Sea Canal" sopimuksen Israelia koskevien kohtien jättäminen huomiotta aiheutti pahaa verta Jordanian hallituksessa, jossa sitä on kyllä muistakin aiheista.

Jordania tarvitse vettä, ja sitä se olisi saanut Aqaban lahteen rakennettavan meriveden puhdistuslaitoksen ansiosta, mutta Israel ei ole täyttänyt velvollisuuksiaan laitoksen rakentamisesta ja putken asentamisesta Punaisestamerestä Suolamereen, jota uhkaa kuivuminen vuosikymmenessä.
Ynetnews.com sanoo Israelin odottavan, kunnes asia laukeaa kasvoille.
Israelin hallitusta moititaan "kriisinhallinta-komiteaksi".
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5379012,00.html,

PA/PLO:n arabit jatkavat omaa julistamatonta sotaansa Israelia vastaan.
PA:n arabi sai surmansa yön aikana mellakoissa Tammum-arabikylän lähellä IDF:n mennessä suorittamaan etsityn terroristin pidätystä. 50 kylän asukasta kivittivät sotilaita kivin ja kotitekoisin pommein sekä ilotulitusraketein.
Sotilaat joutuivat käyttämään kovia luoteja surmaten 21-vuotiaan miehen, lisäksi he pidättivät yöllä 16 epäiltyä Juudean ja Samarian alueilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5378472,00.html,

Sotilaat asettivat tiesulkuja Halhulin lähellä pysäyttääkseen auton, josta tulitetiin sotilaita tiistaina. Sotilaat ampuivat takaisin, uhreista ei tiedetä, mutta sotilaat eivät kärsineet vahinkoja.
Maanantaina arabiterroristi puukotti armeijan kuljettaa Hebronissa. Kuljettaja ampui hyökkääjää surmaten hänet. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5378189,00.html,

USA:n ja Venäjän välit ovat myös ajautumassa vaaralliselle tasolle. USA vetäytyi irti maitten välisestä sopimuksesta, joka kieltää keskimatkan ohjusten kehittelyn ja rakentamisen. NATO siirtää aseistustaan yhä lähemmäs Venäjän rajaa, mikä ärsyttää presidentti Putinia. Venäjä on myös siirtänyt ohjuksiaan etenkin Ukrainan rajoilla.
Putin ilmoitti, että Venäjä vastaa USA:n suunnitelmiin kehittää ohjuksiaan samalla mitalla. Lisäksi Putin sanoo Venäjän voivan kohdistaa vastaiskuja maihin, joitten alueilla on USA:n luovuttamia ohjuksia. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5379017,00.html,

Antiikkivarkaat ovat pahoin vaurioittaneet 2000 vuotta vanhan Horvat Devoran raunioita alaGalileassa. Poliisi pidätti kaksi kylän asukasta, jotka olivat syyllistyneet rikolliseen vandalismiin. Rooman vallan aikana alueella toimi Davrita juutalaiskylä, se sijaitseen Tzipori alueella, jossa oli runsaasti juutalaista aktiviteettia sinä aikana 2000 vuotta sitten. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5372364,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -24; Tiberias 21 -29; Suolameri 22 -31, Eilat 22 -30 +C-astetta. Tänään ja huomenna pitäisi sataa vettä, mutta eipä ole näkynyt. Lauantaiksi luvataan selkenevää ilman sateita.

Israelin Hula-puistossa talvehtii lähes 400 lintulajia. Siitä on kehittymässä yksi maailman merkittävimmistä lintujen muuttoreiteistä. Yli 35 600 kurkea laskettiin Israelin Abamon Hulapuistossa, osana puiston "kurkiprojektia". Tarkoitus on löytää tasapaino kurkien ruokahalun ja maanviljelijöitten vilja-peltojen välillä aiheuttamatta tarpeetonta tuhoa kummallekaan. https://www.jpost.com/Israel-News/Thousands-of-cranes-migrate-through-Agamon-Hula-Park-en-route-to-Africa-570169,

Maahanmuuttokaravaanin järjestäjät koordinoivat toimiaan jo USA:ssa asuvian kanssa kehottaen heitä ampumaan USA:n rajan ylittäviä muuttajia estämään lähetettyjä poliiseja ja sotilaita ampumalla heitä selkään.
Karavaaneja suunniteltiin jo vuosia sitten, ja rahoittajia etsittiin.
http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3329-audio-archive-intel-migrant-caravan-coordinating-with-illegals-inside-usa-to-shoot-troops-and-cops-in-the-back-as-border-is-stormed,

Mielenkiinnolla seurataan hurrikaani WILLA:n muuttoreittiä, koska sen arvioidaan voivan hajottaa Hondurasista lähteneet muuttajat taivaan tuuliin, vaikka WILLA:n voimakkuus onkin pienentynyt sen rantauduttua. Rajut sateet ja tuulenpuuskat voivat kuitenkin aiheuttaa pahaa epäjärjestystä. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6309895/Hurricane-Willa-expected-bring-Noreaster-season.html,

Euroopan ja Skandinavian kannalta mielenkiintoa kuitenkin virittää ja huolestuttaa pohjoisAmerikan yli kulkeva "jet stream", ilmavirta, joka voi ohjata Golfvirran, joka normaalisti kulkee Skandinavian vierestä, suoraan pohjoiseen tulematta ollenkaan Euroopan rannoille. Tämä aiheuttaisi kylmiä talvia ja kovia pakkasia, ja suurta kärsimystä Euroopan asukkaille. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6309895/Hurricane-Willa-expected-bring-Noreaster-season.html,
Tuesday, October 23, 2018

TIISTAI 23.10.2018

TIISTAI 23.10.2018
01. Tilanne Gazan kaistalla, jota terrorijärjestö Hamas hallitsee, ei osoita minkäänlaisia helpottumisen merkkejä lukuisista sovitteluyrityksistä huolimatta, joita sekä YK että Egyptin tarjonneet taloudellisten etujen ja Qatarin runsaitten varojen turvin.

Israelin turvallisuuskomitea, joka on hallituksen avainministerien muodostama etäispesäke, on käsitellyt kysymystä useissa kokouksissaan, mitä vauhditti Gazasta ammuttu Gradraketti, joka hajotti Beershebassa 4-henkisen perheen 2-kerroksisen kodin. Yksinhuoltajaäiti 3 alaikäisen lapsensa kanssa säilyivät hengissä paettuaan viimeisellä sekunnilla pommisuojaan.

Puolustusministeri Avigdor Liberman sanoi komitean istunnossa Israelin käyttäneen kaikkia mahdollisia optioita Gazan hallitsijoita vastaan paitsi iskemällä terroriryhmää kovimmalla mahdollisella iskulla, jota hän suosittelee tilanteen muuttamiseksi. Hän ei yksilöinyt, mikä se kovin isku voisi olla turvautumatta ydinaseisiin, joitta Israelilla väitetään olevan.

Kuten HalTurnerradioshow esitteli artikkelissaan, IDF siirsi 60 panssarivaunua ja panssaroitua miehistön kuljetusajoneuvoa Gazan rajan tuntumaan, mutta pitäen ne turvallisen matkan päässä Hamasin kiihottamista linkomiehistä. Ehkä Hamas kertoo propagandassaan Gazan urheitten kivilingoilla aseistautuneiden nuorten aktivistien pysäyttäneen IDF:n panssarivoimien hyökkäysyritykset Gazan kaistalle. Artikkeleissa irvaillaan IDF:n kustannuksella, varmaan aiheetta, sillä ei IDF vastaa politiikasta.

"Mikään vähempi kuin iskien Hamasia kovimmalla ja raskaimmalla lyönnillä ei auta meitä Gazassa" hän selitti. "Se ei ole toiminut aiemmin, eikä se toimi nytkään, eikä myöskään tulevaisuudessa".
Liberman toisti suosituksensa Knessetin ulko- ja puolustuskomitean istunnossa. "Ei Israelilla ole varaa käydä sotia, jos on tarjolla vaihtoehtoja. Me olemme saavuttaneet tilanteen, jossa toista vaihtoehtoa ei ole olemassa. Olemme tyhjentäneet kaikki optiomme, ja päätös on nyt tehtävä".

Liberman puolusteli päätöstään avata rajanylitysterminaalit Gazan kaistalle:
"Heillä on uusi ase nimeltään "Paluumarssi"; meillä ovat rajanylityspaikat. Olen pyrkinyt korreloimaan väkivallan ja taloudellisen toiminnan välillä.
Kun siellä on väkivaltaa, Gazan talous kärsii vaurioita". Hän sanoi avanneensa terminaalit, koska tilanne oli vakiintunut, vaikka ei rauhoittunut.

Liberman eritteli Hamasin käyttämää väkivaltaa rajalla näin:
"Rajaprotestit ovat vakiintuneet väkivallaksi, jonka Hamas on aiheuttanut. Tuhansia ihmisiä kuljetetaan busseilla protestikohteisiin, eivätkä ne ole ilmaisia. Mellakoissa surmansa saaneesta Hamas maksaa 3000 NIS; vakavasti haavoittuneesta 500 ja lievemmin haavoittuneesta 250 NIS" Liberman selvitteli tilannetta turva-aidan lähettyvillä. (Tietääkseni PA maksaa korvauksia mellakassa tai operaatiossa henkensä menettäneitten omaisille)

Aiempi tiedustelujohtaja kenraalimajuri Aharon Zeevi-Barkash valitti, että hänen nähdäkseen Israelin pelotusvoima Hamasia vastaan on rapautunut.
"Strategisen pelotusvaikutus Hamasiin on edelleen olemassa siksi, että he ovat tietoisia, ettemme me halua miehittää Gazaa. Rajakonflikteissa sitä ei ole olemassa, ja jos emme pysty palauttamaan sitä, Gazan rajan tuntumassa asuvien kansalaisten elämästä tulee yhtä helvettiä (ikään kuin esimakua siitä ei olisi jo koettu huhtikuun alusta lähtien).

Zeevi-Farkash sanoi, että Beersheban asuntotaloon tehdyn Hamasin raketti-iskun tarkoituksena oli aiheuttaa pelkoa Israelissa. "Hamas on huomioinut kaikki Israelin tekemät uhkaukset ja halusi demonstroida, mitä tapahtuu Israelin puolella rajaa, jos niitä toteutetaan". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377201,00.html,

02. Hondurasista alun perin alkunsa saanut 2000 mailin marssi Amerikkaan on kulkenut Guatemalan kautta Meksikoon, jossa se mursi raja-aidat ja – portit jatkaakseen sieltä Yhdysvaltoihin, on matkan aikana lisännyt voimaansa. Raporttien mukaan marssijoita on nyt 7 000 -10 000, ja marssijoiden kärkiosa on USA:n ja Meksikon välisellä sillalla uskoen voivansa päästä massa-ryntäyksellä Yhdysvaltoihin. Minne he siellä menisivät, on epäselvää, mutta päämäärä on saavutettu, jos astuvat jaloillaan Amerikan maaperälle.

Marssia seuranneet ovat ihmetelleet, mistä he saavat varoja ehkä viikkojen ellei kuukausien pituiseen matkaansa, tai invaasioonsa, kuten puheradion juontaja Rush Limbaugh sitä nimittää. WND:n artikkelissa todetaan, että kuumat poliittiset kysymykset liittyvät siihen, mukaan lukien Demokraattien pyrkimys saada presidentti Trump näyttämään tunteettomalta, jos hän erottaa laittomat vieraat perheet heidän tultuaan Yhdysvaltoihin.

Demokraatit syyttävät puolestaan presidenttiä invaasion käyttämisestä siirtääkseen keskustelun heidän keskusteluaiheestaan terveyshuollosta.
"Karavaanin" alkuperä saataneen kuitenkin selville vasta sitten, kun selviää, kuka tai mitä tahot ovat koordinoineet kampanjan, artikkelissa todetaan. Ovatko ehkä huumekartellit mukana? Ehkä heidän joukossaan on rikollisia ja ISIS-terroristeja, kuten huhutaan, jopa sadoittain.

Voivatko ihmiset ilman suostuttelua tai uhkauksia noin vain lähteä kahden tuhannen mailin patikkamatkalle? He tarvitsevan huoltoa, mutta missä ovat toilettitilat, missä he pysähtyvät syömään? Joittenkin nähdään mutustelevan jotain suussaan, mutta kuvissa ei näytetä, miten kaikki tapahtuu. Ulostavatko he jokiin ja tienvarsiin? Missä nukkuvat? Missä ovat ympäristönvalvojat?

Presidentti Trump twiittasi sivullaan maanantaina Washington Examinerin mukaan: "Joka kerran, kun näet karavaanin, tai ihmisiä tulevan laittomasti, tai yrittävän tulla maahamme laittomasti, ajattele ja syytä demokraatteja siitä, etteivät he antaneet meille ääniä muuttaaksemme pateettiset maahan-muuttolait. Ajattele puoliväliäänestystä!"

Trump sanoi, "ettei poliisi rajan eteläpuolella pystynyt keskeyttämään karavaania, ja varoitin, että alueella on ISIS:n jäseniä äskettäin saatu kiinni. On surullista, etteivät Meksikon poliisi ja armeija pystyneet keskeyttämään karavaanin marssia kohti USA:n etelärajaa. Rikollisia ja tuntematon määrä Lähi-Idästä on sekoittunut heihin. Hälytin poliisin rajapartiot ja armeijan, että kysymys on kansallisesta hätätilasta. Lakia täytyy muuttaa". https://www.wnd.com/2018/10/who-really-launched-caravan-invasion-of-america/,

Raporteissa kerrotaan, että invaasiokaravaanit, joita on useampia, ovat Meksikon ja Guatemalan ennalta suunniteltuja aseettomien ihmisten hyökkäyksiä (sota) USA:n itsenäisyyttä vastaan. HalTurnerradioshow.com kertoo jopa 50 000 ihmisen ryntäyksestä Yhdysvaltain etelärajaa vastaan samaan aikaan. Tarkoituksena lienee saada massiivinen tapahtuma ennen marraskuun 6. päivän puolivalin vaalia – joko pakottaen presidentin käyttämään armeijaa aseettomia siviilejä vastaan, mikä saisi amerikkalaiset oksentamaan internetissä esitetyistä siviilien kohtelusta - tai päästämään tunkeutujat maahan, mikä romuttaisi Trumpin poliittisen aseman.
http://halturnerradioshow.com/index.php/news/u-s-national-news/3322-white-house-art-4-sec-4-authority-to-act-on-foreign-invasion-force-approaching-southern-border-courts-have-no-say

03. Kim Yehezkelin ja Ziv Hajbin, jotka murhattiin Barkatin teollisuuspuistossa tehdyssä terrori-iskussa, vanhemmat kyselevät, miksi murhaajan kotitalo on edelleen pystyssä, ja vaativat sen välitöntä tuhoamista. Murhaaja on myös edelleen vapaalla jalalla.

Uhrien vanhemmat kirjoittivat kirjeen pääministeri Benyamin Netanyahulle, näyttäen sen ensin Arutz Shevan toimittajalle. Siinä sanotaan: "Kaksi viikkoa sitten inhottava rikollinen murhasi meidän kaksi lastamme, Kim Yehezkel ja Ziv Hajbi. Terroristilla ei ollut taloudellisia ongelmia. Hän toimi tehtaassa, jossa lapsemme työskentelivät, nauttien korkeasta elintasosta".
"Sen sijaan, että olisi tullut töihinsä, hän pysyi poissa kaksi viikkoa suunnitellen huolella viattomien juutalaisten murhaamista; juutalaisten, joitten kanssa hän työskenteli 5 kuukauden ajan samassa tehtaassa".

He kuvailevat kirjeessään pääministerille, miten julmasti terroristi toimi pakottaessaan arabisiivoojaa sitomaan Kimin kädet – päästäen arabin menemään – ja surmaten sitten Kimin, jonka jälkeen murhaaja meni Zivin toimistoon ampuen hänet siellä. Yhtä naista hän ampui vatsaan. Murhaaja pääsi pakenemaan aseineen, eikä häntä ole tavoitettu laajoista etsinnöistä huolimatta. Ilmeisesti hänellä on suojelijoita, jotka pystyvät estämään turvallisuusmiesten etsintöjä.

Uhrien vanhemmat vaativat turvallisuusjoukkoja toimimaan välittömästi ja jättämään huomiotta murhaajan perheen anomusta talon säästämiseksi. He syyttävät murhaajan perheen käsittelyä silkkihansikkain ja vaativat kirjeessään, että koko perhe karkotetaan Gazan kaistalle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253644,

04. Jordanian kuningas Abdullah II päätti lopettaa vastoin Israelin ja Jordanian välistä rauhansopimusta israelilaisille maanviljelijöille vuokraamansa alueet Naharayim/Baqura Jordanjoen laaksossa ja Zofar/Al Ghamr Arava-alueella Negevissä.

Israelin pääministeri Yizhack Rabin allekirjoitti 1994 kuningas Husseinin kanssa sopimuksen, jolla noiden kahden alueen omistusoikeus vahvistettiin vuokraamalla ne 25 vuoden ajaksi maan omistusoikeutensa esittäneille maanviljelijöille Jordanian hallinnon alla, joilla he ovat työskennelleet siitä alkaen. He valittavat menettävänsä elantonsa, jos vuokraoikeus poistuu.

Kuningas Abdullah II tiedotti Israelin hallitukselle 21.10.2018, ettei Jordania jatka rauhansopimuksen liitteenä olevia vuokrasopimuksia.

Kaksi viikkoa aiemmin Ammanissa järjestettiin suuria Israelin vastaisia mielenosoituksia. Debkafile (DF) arvioi, että nämä ovat voineet olla perussyy Abdullahin äkilliselle päätökselle peruuttaa rauhansopimuksen liite.
DF pitää selvänä, että päätös on Jordanian tarkoin harkitsema testi Israelin suhtautumisesta rauhansopimuksen peruuttamiseen, mitä Muslimiveljesten kiihottamat mielenosoittajat ovat toistuvasti vaatineet.

Toinen syy on Jordanian poliittinen asettautuminen Turkin, Syyrian ja Qatarin liittoutumaan. Jordanian pääministeri tri Omar al-Razzaz on käynyt tiiviitä keskusteluja Turkin ministereitten kanssa saadakseen turkkilaiset lopettamaan vientitavaroittensa lähetykset Haifan kautta, ja suuntaamaan ne Syyrian ja Jordanian kautta. Tämän toteuttamiseksi Jordania avasi Nassib- rajaterminaalin Syyrian rajalla vastoin USA:n ja Israelin vastustusta.
Kuningas Abdullah II pyrkii parantamaan suhteitaan Syyrian presidentti
Bashar Assadin kanssa, ja valmistelee korkean tason Syyrian hallituksen,
ulkoministeri Walid Moallemin johtaman, delegaation vierailua Jordaniassa.

DF arvioi Jordanian leikkivän tulella, sillä kysymys on siitä, kuka arabirintamaa johtaa, Turkki, Egypti vai Saudi Arabia. Qatar on mukana leikissä suurine varoineen, joille se ei löydä tuottavaa sijoitusta, ja Iran on mukana pitkälle kehittyneen ohjus- ja ydintekniikkansa vuoksi.
Perinteisesti johtaja on ollut Egypti; Turkki ja Iran eivät ole arabimaita.
Jordanian ajattelua ohjaavat sen syvät talousvaikeudet. https://www.debka.com/abdullah-cuts-down-jordans-peace-treaty-with-israel-while-reorienting-his-policy-on-detente-with-turkey-syria-qatar/,

05. Israelin vaikutusvaltaiset hallitusministerit ovat kritisoineet katkerasti suunnitelmia vedentoimitusten lisäämistä Jordanialle sen tekemän päätöksen johdosta mitätöidä 1994 rauhansopimuksen liitteinä olleet sopimukset.

He pitävät järjettöminä vesitoimitusten lisäämistä hashemiittien kuningas-kunnalle sen mitätöidessä rauhansopimuksen liitteitä, toisten muistuttaessa, että kriisi maitten välillä on oikeasti Israelin hallituksen muodostama.

Kaksi vuotta sitten Jordanian vesihallituksen johtaja Saad Abu Hammour varoitti Israelin diplomaatteja, että hänen maansa on pakotettu vaatimaan Naharayim ja Tzofar territoriot pois ja mitätöimään vuokraoikeudet, kertovat neuvotteluissa mukana olleet korkeat virkailijat Yedioth Ahronoth lehdelle.

Jordania on suuresti loukkaantunut havaitessaan, ettei Israelin hallitus kunnioita 26.02.2015 solmittua sopimusta ns. "Sea Canal" merikanava projektin toteuttamiseksi, jolla Jordania ja Israel yhteistoimin rakentavat vedenpuhdistuslaitoksen Aqabaan, josta pumpattaisiin puhdistettua vettä Jordaniaan ja Israeliin. Israel lupautui ostamaan 35 -50 miljoonaa kuutiota vettä vuodessa, sekä rakentamaan 200 km pitkän putkiyhteyden suolaisen meriveden johtamiseksi Punaiseltamereltä Suolamerelle, joka on kuolemassa veden puutteeseen.
"Sen jälkeen tilanne on jähmettynyt paikoilleen ilman mitään edistystä. Hallitus tekee, mitä tahtoo rikkoen jatkuvasti sopimuksia Jordanian kanssa. Se on häpeällistä ja sopimatonta. Hallituksen petosten vuoksi Jordania ei enää luota meihin" virkailija sanoo.

Pääministeri Netanyhau sanoo matkustavansa Ammaniin keskustelemaan Jordanian kuninkaan päätöksestä, mutta Jordanian ulkoministeri Ayman Safadi vakuuttaa, että päätös on lopullinen eikä sitä voida enää muuttaa.

Israel toimittaa sopimuksen mukaan 45 miljoonaa kuutiota vettä vuodessa Jordaniaan, mutta toimitusten määrää on nostettu 55 miljoonaan kuutioon vuodessa. Israelin virkailijat pitävät toimitusten lisäämistä absurdina, etenkin suhteiden heiketessä ja kuningas Abdullah II:n toistuvien Israelin vastaisten lausuntojen vuoksi. Viittaaminen inhimilliseen hätään ei paljon auta kylmien tosiasioitten edessä: "Miksi ojentaa auttavaa kättä, johon toinen sylkee".
Jordanialle ja palestiinalaisille annettu vesi tulee Genessaretinjärvestä, joka kuivuu sekin vuosikausia kestäneen kuivuuden vuoksi. Israel suunnittelee puhdistetun veden pumppaamista järveen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377593,00.html,

06. UUTISIA LYHYESTI

Mossadin johtaja Yossi Cohen varoitti maanantaina Iranin laajentumis-haaveista, joilla se pyrkii muodostamaan shia-crecent (shia-kuunsirpin) yhteisön Iranista Irakiin, Syyriaan ja Libanoniin (johon väljästi tulisi liittymään Gazan kaista). Hän esitteli varoituksensa talousministeriön konferenssissa.

"Israelin tärkeimpiin kohteisiin kuuluu Iranin vaikutusvallan poistaminen Lähi-Idästä. Sillä on vahva edustus Libanonin rajalla Hizbullahin kautta; samoin Syyrian Israelin vastaisella rajalla. Se on lisäksi nostamassa asemaansa Irakissa sekä poliittisesti että sotilaallisesti.
Irakin sisällä he toimivat samoin kuin muuallakin Lähi-Idän maissa, hyödyntäen niissä asuvia shia-muslimeja".

Cohen varoitti, että ellei heitä työnnetä pois Lähi-Idästä, he tulevat pian saavuttamaan tason, jossa he toimivat hallitsemattomasti laajentumis-pyrkimystensä toteuttamiseksi. Israel löysi useita Iranin vakoiluasemia Syyriasta Israelin rajan tuntumassa vastoin aseleposopimuksia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377626,00.html,

Israelin tiedustelulähteet ovat vahvasti sitä mieltä, että 2 Grad-raketin ampuminen johtui joko järjestelmän toimintahäiriöstä, tai salaman iskusta. Turvallisuuskabinetin jäsen kertoi, että tämä poisti ministerien vaatimukset sotilaallisen operaation aloittaiseksi Gazassa, vaikka IAF tekikin ilmaiskuja Hamasin kohteita vastaan enemmän muodon vuoksi. Herättää vain vähän ihmettelyä, oliko raketti ohjelmoitu iskemään Beershebaan ja toinen Tel Aviviin? Tässä tapauksessa Hamasilla on tarkasti ohjelmoituja ohjuksia, joita ohjataan GPS-järjestelmän avulla.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377704,00.html,

Unkarissa syntyneen ja Amerikkaan muuttaneen juutalaisen miljardöörin George Sorosin kodin postilaatikon läheltä löydettiin pommi, jonka pioneerit kävivät neutraloimassa. Soros ei ollut silloin itse kotona.
Soros on liberaalijärjestöjen suurin rahoittaja maailmassa, ja avoimien rajojen kannattaja. Liberaalit ovat nykyisin enimmäkseen marksilaisen ideologian läpitunkemia, vaikka esiintyvät vihreän liikkeen kannattajina ja nimissä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377749,00.html,

Kiinan toiseksi vaikutusvaltaisin mies varapresidentti Wang Qishan tuli vierailulle Israeliin osallistuakseen Kiinan ja Israelin joint-komitean konferenssiin innovaatio-yhteistyön edistämiseksi maitten välillä, joka sovittiin toukokuussa 2014. Qishan johtaa yhteiskomitean istuntoa Netanyahun kanssa. Hänen mukanaan tuli suuri delegaatio, jonka edustajat kuuluvat Kiinan 13 ministeriöön.
Kiina on erittäin kiinnostunut Israelin innovaatiokyvystä, mistä ovat todisteina maan nouseminen useilla aloilla maailman johtavien maitten kärkeen.
Qishan meni maahan tultuaan ensimmäiseksi Länsimuurille, jossa hän työnsi oman lappunsa kivien rakoon. Hän sanoi tutkineensa tarkoin Israelin ja juutalaisten historiaa, joka on Kiinan tavoin ikivanha kulttuuri. https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3748151,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 -29; Tiberias 23 -36; Suolameri 27 -36; Eilat 26 -36 +C-astetta, puolipilvistä, huomenna vähän viilenevää, torstaina voi sataa osissa maata.

Italiassa satoi sunnuntai-iltana Roomassa valtavia kasoja rakeita ja ajoittaisia kuurosateita, jotka saartoivat ihmisiä autoihinsa pääsemättä liikkumaan, näin etenkin Rooman itäosissa ilman lämpötilan pudotessa roimasti.
http://strangesounds.org/2018/10/cars-blocked-after-massive-chunks-of-hail-and-torrential-rain-hit-rome-italy.html,

Sunday, October 21, 2018

SUNNUNTAI 21.10.2018

SUNNUNTAI 21.10.2018
01. Israelin mahtava armeija on menettänyt pelottelukykynsä ainakin Gazan arabien keskuudessa. Torstaina IDF vei Gazan rajan tuntumaan kaikkiaan 60 panssari- ja panssaroitua joukkojenkuljetusvaunua (APC) näyttääkseen noille paksukalloille, että IDF on tosissaan ja valmiina hyökkäämään turva-aidan länsipuolelle, jos mellakat jatkuvat. Lisäksi Egypti oli varoittanut Hamasia, että tällä kertaa IDF näyttää olevan tosissaan.

Jakoiko Hamas Egyptin varoituksia kaadereilleen Gazassa vai ei, on epäselvää.
Joka tapauksessa turva-aidan länsipuolelle kokoontui arviolta 10 000 gazalaista käyttäytyen edellisten mallien mukaan: Linkokiviä, kotitekoisia pommeja, käsikranaatteja ja ilotulitusraketteja käytettiin aseina sotilaita vastaan panssareiden pysytellessä taaempana, Jokunen onnistui katkomaan turva-aidan teräslangat ja pääsi Israelin puolelle perääntyen pian takaisin.
Autonrenkaitten polttaminen päästi ilmoille kitkerää, mustaa savua saaden aikaan ilmastokatastrofin, jolta maailma sulkee silmänsä ja nenänsä.

IDF käytti tapansa mukaan mellakantorjuntavälineitä ja – menetelmiä turvautuen lopulta kumiluoteihin tilanteen kehittyessä vaaralliseksi.
Hamasin terveysvirkailijoiden mukaan 130 ihmistä haavoittui. Pyromaanipalloryppäitä lähetettiin myös Israelin puolelle sytyttäen tulipaloja Kissufimin, Beerin ja Shokedan metsiköissä, jotka vielä olivat säästyneet hyökkäyksiltä. Yksi pallorypäs kuljetti mukanaan käsikranaattia Eshkol-alueella. Ihmisvahinkoja ne eivät ole aiheuttaneet, vaikka tarkoitus on selvä. Lähes puolet alueen metsiköistä on jo poltettu.

IAF iski ohjuksillaan lauantaina pyromaanisolua vastaan Gazassa, mutta ei kertonut mahdollisista tuloksista.
IDF kiittelee itseään, että jokapäiväisiksi kehittyneet väkivaltaisuudet Gazan turva-aidan länsipuolella ovat osittain laantuneet, mutta eivät loppuneet.

Hamas sanoi perjantaina julkiasemassaan lausunnossa, että "Gazan kansan kestävyys ja osallistuminen massoittain 30. viikon "paluumarssiin" saarron lopettamiseksi ovat vakavin reaktio Israel-vihollisen uhkauksille, samalla kun se muodostaa suuren kiihokkeen kansallemme".
Hamasin virkailija Ismail Radwan lisäsi, "ettei mikään taho ole pyytänyt heitä lopettamaan protestinsa", vaikka IDF ja Egypti ovat sen tehneet. Radwan kertoi, etteivät edes egyptiläiset pyytäneet sitä, vaan vakuuttivat, että heillä on oikeutensa protestoida.

Israelin turvallisuuskabinetti käsitteli kysymystä torstaina sen jälkeen, kun Gazasta ammuttu Grad-raketti tuhosi yksinelättäjä-äidin ja hänen kolmen alaikäisen lapsensa kodin Beershebassa keskiviikon aamutunteina.
Kabinetti ei löytänyt yksimielisyyttä, miten vastata Gazasta jatkettuun väki-valtaan ja tuhopolttoihin. Päätöksessä kehotettiin armeijaa iskemään edelleen terrorikohteita vastaan, toisen suositellessa armeijaa koventamaan vähitellen vastaiskujaan turva-aitaa tuhoavia terroriryhmiä vastaan.
Puolustusministeri Avigdor Liberman suositti paljon päättävämpiä otteita. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5375605,00.html, https://www.debka.com/more-than-10000-palestinian-rioters-hurl-33-firebombs-at-israeli-troops/,

02. ADF:n raskaitten aseitten siirto Gazan rajan tuntumaan on mystinen juttu. Israelin lehdistö vaikeni siitä kokonaan, mutta ulkomaiset lehdet kertovat vapaasti "Israelin tankkien massoittamisesta Gazan rajan tuntumaan, ja sodan puhkeamisesta välittömästi, kuten näyttää".
Halturnershow kertoo Israelin mobilisoinnista kuvien kanssa, että "Israel päätti muuttaa "Rules of Engagement", eli yhteenottojen säännöt, jatkuvien mellakoiden ja tuhopoltto/raketti hyökkäysten vastustamiseksi". "Gaza on nyt suljettua sotilasaluetta, ja pääsy sinne suljettiin suurilla betoniblokeilla".

"Uusia Iron Dome patteristoja on asennettu kiireesti Israelin keskiosissa sijaitsevien kaupunkien suojelemiseksi raketti-iskuja vastaan", raportti kertoo lisäten, että kabinetin istunnossa Liberman suositti kovempia otteita hyökkäyksiä vastaan, mutta Netanyahun suosittelema IDF:n toimiminen vain terroristiryhmien pyrkiessä iskemään Israeliin, sai enemmistön tuen. Egyptin liput on poistettu Gazan alueilla, kerrotaan artikkelissa, kysyen miksi?
Israeliin tulevien matkustajakoneitten lentoreittejä on muutettu raportin mukaan turvallisuuden vuoksi. Näin kertoo HalTurnerShow. http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3308-israel-deploys-tanks-armor-seals-area-with-cement-blocks,

03. Ynetnews.com käsittelee artikkelissaan Trumpin nimittämän tiimin laatimaa Lähi-Idän rauhansuunnitelmaa, "Vuosisadan sopimusta", vaikka sitä ei ole julkistettu.

USA:n hallituksen pyrkimyksistä PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin suostuttelemiseksi suosiollisemmaksi Trumpin nimittämän rauhantiimin suunnitelmille, josta on merkkejä valunut medialle uutissulusta huolimatta, on saanut Israelin päättäjät epämukavan tunteen valtaan, että tiimin suunnitelmiin kuluu Jerusalemin esittämiseksi kahden valtion periaatteen mukaisesti Palestiinan valtion pääkaupungiksi.

Abbas on systemaattisesti boikotoinut Trumpia ja hänen nimittämäänsä rauhantiimiä siitä lähtien, kun Trump tunnusti Jerusalemin Israelin valtion pääkaupungiksi, kuitenkaan määrittelemättä sen rajoja.
Trump on sen jälkeen varoittanut Israelia, että hän antoi Israelille valtavan lahjan tunnustaessaan Jerusalemin aseman ja poistaen sillä rauhan-keskustelujen pahimman esteen, ja että nyt on Israelin vuoro antaa joku vastalahja PA/PLO:n arabeille.

Israelissa pelätään, että arvaamaton presidentti Trump voi sisällyttää maininnan Jerusalemin itäosasta johonkin puheeseensa, vaikka ei virallisesti ilmoittaisikaan sitä. Abbasille se merkitsisi selvää tunnustusta.
Abbas on näytellyt vihaista vanhaa höperöä, joka ei halua jatkaa mitään yhteyksiä amerikkalaisten kanssa, ja on kieltänyt avustajiaankin pitämään selvä hajuraon Trumpin ja hänen edustajiensa kanssa.
USA alisti Jerusalemin konsulaattinsa suoraan lähetystönsä alle, mikä oli yksi lisäpiikki PA/PLO:n arabeille, joilla on ollut konsulaatin kautta yhteys USA:n ulkoministeriöön. Tämä vaikutuskanava poistuu nyt.

Trumpin hallitus rekrytoi liikemiehen ja WJC:n presidentin Ron Lauderin sovittelemaan USA:n ja PA/PLO:n välillä. Lauder on Trumpin ystävä.
Lauder tapasi viime viikolla PA/PLO:n pääneuvottelijan Saeb Erekatin ja tiedustelujohtajan Majed Farajin, jolla on luottamussuhde Abbasiin.
Valkoinen Talo kieltää, että Lauder toimii Trumpin asiamiehenä, mutta "pyrkii kuitenkin vakuuttamaan Abbasille, että tiimin laatima suunnitelma on parempi, kuin mitä hän voi uneksiakaan".

Israelin virkailija, joka ei halua nimeään julkistettavaksi, paljastaa, että Trumpin hallitus toimii kolmella periaatteella: Jokainen neuvottelupöytään tuleva joutuu tekemään myönnytyksiä, eivätkä ne ole yksipuolisia. Toisaalta jokainen, joka jättää pöydän, joutuu maksamaan hinnan; jokainen, joka ei suostu esitetyn mallin hyväksymiseen, menettää oikeutensa esitykseen ja saa tyytyä alempaan myönnytykseen jatkoneuvotteluissa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5376022,00.html,

04. USA:n etinen Israelin lähettiläs Daniel Shapiro arvioi, että "USA:n Jerusalemin konsulaatin (PA:n pseudolähetystön) yhdistäminen (Daniel Friedmanin johtamaan) lähetystöön vihjaa käsittääkseni selvästi, ettei Palestiinan valtio ole osa Trumpin vuosisadan sopimusta".

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo ilmoitti torstaina, että tehokkuuden vuoksi USA:n pääkonsulin virasto Jerusalemissa, joka on hoitanut suhteita PA/PLO:n kanssa, yhdistetään USA:n Jerusalemin lähetystöön, joka hoitaa suhteita Israelin valtion kanssa.
USA:n paikallista keskustelua PA:n kanssa hoidetaan tästä lähtien Palestiinan kysymysten yksikön kanssa lähetystön valvonnassa.

Shapiron mukaan tämä merkitsee selvää muutosta USA:n politiikassa.
USA:n hallituksella on ollut konsulaatti Jerusalemissa 19.vuosisadan keski-vaiheilta lähtien hoitaen amerikkalaisia matkailijoita.
1993 Oslon sopimusten jälkeen se tuli hoitamaan diplomaattisia suhteita PA:n kanssa Länsirannalla, Shapiro selvitti.
"Kahden erillisen lähetystön toiminta ennakoi vahvasti, että Israel ja PA/PLO ovat kaksi erillistä kokonaisuutta. USA:n konsulaattiin nimittämät diplomaatit eivät olleet valtuutetut Israelin valtioon, koska konsulaatti hoiti PA/PLO:n arabien asioita, ja lähetystö suhteita Israelin kanssa".

"Useimmiten Jerusalemin pääkonsuli oli lähetystön johtaja. Sen seurauksena pääkonsulilla ja lähettiläällä oli itsenäiset yhteyskanavat USA:n hallituksen kanssa Washingtonissa. Yhdistäminen vähentää palestiinalaisten toiveita itsenäisyydestä, koska se ilmaisee, että palestiinalaiset ovat Israelin valtion auktoriteetin alla, tai osa sitä", Shapiro selvittää.

"Käsittääkseni on täysin selvää, ettei Palestiinan valtio ole osa Trumpin rauhansuunnitelmaa; se voi jopa viitata yhden valtion ratkaisuun.
PA/PLO:n kysymysten käsittelyn "alistaminen" lähetystöön siirtää kysymyksen lähemmäksi totuuden hetkeä: tukeeko USA kahta valtiota vaiko yhtä".

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoi, "ettei yhdistäminen merkitse USA:n politiikan muutosta Jerusalemin, Länsirannan ja Gazan kaistan kysymyksessä. Kuten presidentti Trump ilmoitti joulukuussa 2017, USA ei ota kantaa lopullisen ratkaisun alueisiin tai rajoihin. Selkeät rajalinjat koskien Israelin itsenäisyyttä Jerusalemin alueella kuuluvat lopullisen aseman neuvotteluihin molempien osapuolten välillä".

Israelin entinen USA:n lähettiläs Michael B Oren sanoi JP:n toimittajalle, että "yhdistäminen tarkoittaa täydellistä muutosta koko näkymässä".
Yhdistäminen seuraa USA:n lähetystyön muuttoa Tel Avivista Jerusalemiin toukokuussa ja syyskuun päätöstä sulkea PA/PLO:n toimisto Washingtonissa.

USA:ssa toimiva JStreet, juutalainen vasemmistolais-NGO-painostusryhmä, ilmaisi paheksumisensa sanoen: "Trumpin hallitus työskentelee askel askeleelta USA:n suhteitten tuhoamiseksi palestiinalaisiin ja kaikkien suhteitten lopettamiseksi Palestiinan johdon kanssa. Trumpin hallitus tekee kaikkensa Israelin oikeiston agendan hyväksi – pysyvä miehitys ja yhden valtion painajaisuni".
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Does-US-closure-of-pseudo-embassy-to-PA-hint-at-one-state-solution-569860,

05. Pääministeri Benyamin Netanyahu on vaikeassa rakosessa pyrkiessään luovimaan hallitusta heiluttavan ristiaallokon vuoksi. Päämäärä voi kaikilla hallituskumppaneilla olla sama, mutta polku ja menetelmät sinne pääsemiseksi voivat erota suurestikin toisistaan.

Kiireisin kysymys laittomasti EU:n ja YK:n tuen turvin rakennettu beduiinien hökkelikylä, jonka korkein oikeus on useasti määrännyt tuhottavaksi, on perusteiltaan täysin triviaalikysymys, mutta hallituksen arkuus ja rohkeuden puute on nostanut sen kansainväliseksi uutisaiheeksi. Korkeimman oikeuden antama määräaika sen tuhoamiseksi umpeutui viime kuun lopussa.

170 beduiinin asuttama Khan Al-Ahmar kyläpahanen on kyhätty strategisesti tärkeälle paikalle Maale Adumimin itäpuolelle Jerusalemista Suolamerelle johtavan valtatien varteen, muodostaen potentiaalisesti erittäin vaarallisen tilanteen liikenteelle, koska sinne pesiytynyt terroristi voi yksinäänkin sulkea liikenteen pelkästään uhkaamalla tulittaa ohi ajavia autoja. Kylä sijaitsee C-alueella, jossa Israelilla on täysi siviili- ja turvallisuusvastuu.

Pääministerin kanslia ilmoitti lauantaina viivyttävänsä Khan al-Ahmar kylän tuhoamista ja sen asukkaitten siirtämistä toiseen paikkaan voidakseen tutkia kaikki sovittelumahdollisuudet. Viivyttely on kuitenkin aiheuttanut sen, että yhä useampi osapuoli on puuttunut asiaan.
Viimeksi Haagissa sijaitseva ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bensouda uhkasi syyttää Israelia sotarikoksista, jos se toteuttaa kylän tuhoamisen. Sama neitokainen uhkaa myös löytää aiheita sotarikoksista Gazan rajakahinoissa viitaten Rooman sopimuksiin, jotka oikeuttavat syyttämään maailman johtajia, jos on aihetta.

Puhuessaan USA:n talousministerin Steven Mnuchinin kanssa Netanyahu painotti toimivansa oikeuden päätöksen mukaisesti, mutta että tuhoamista on siirretty lyhyeksi määräajaksi. "Khan al-Ahmar tullaan evakuoimaan, tämä on oikeuden päätös ja meidän politiikkamme mukaista, joka toteutetaan".

"Kylän evakuoimiseen annettu aika sopimuksen kautta määritellään kabinetin kokouksessa, jonka kutsun kokoon tänään. Me asetamme aikarajan, joka on lyhyt, ja uskon voivamme toteuttaa evakuoinnin sopimuksen mukaisesti". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253539, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253537,

06. UUTISIA LYHYESTI

Gazan kaistaa hallitseva terrorijärjestö Hamas julkaisi uuden videon, jossa se uhkaa Israelia: "Älä poistu pommisuojastasi".

"Hyökkääväisyytesi vuoksi sinä et koskaan jätä pommisuojaasi", sanotaan perjantaina julkaistussa videossa, jossa esitetään pätkiä näkymiä Hamasin
terroristien valmistautumisesta raketin laukaisuun Israeliin.
Sapelien kalistelu alkoi keskellä Egyptin valvomia sovintoneuvotteluja pitkän aselevon solmimiseksi Israelin ja Hamasin välillä, sekä samaan aikaan käytäviä sovintokeskusteluja Hamasin ja Fatahin välillä, joita käydään myös Kairossa.
Molemmat keskustelut takkuavat pahoin Fatahin puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kieltäessä ne laittomina, koska hän epäilee salaliittoa Israelin ja Hamasin välillä hänen ja Fatahin ohittamiseksi.

IDF:n tiedottaja tunnustaa, että hetkellisestä rauhallisemmasta tilanteesta huolimatta perjantain mellakoissa oli useita tilanteita, joissa käytettiin pommeja, kranaatteja, rajan ylittämistä. IDF toimi niiden torjumiseksi. Ei tämä ole tilanne, jonka voisimme hyväksyä, terrorismin tulee loppua". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253523,

Pääministeri Netanyahun poika Jair Netanyahu ei pysty hillitsemään kieltään, mikä saa hänet toistuvasti vaikeuksiin ja median palstoille.
Hän kirjoitti FB:n sivulleen kriittisen artikkelin mediahenkilöä vastaan kutsuen häntä (Ofira Assayag) "törkeäksi pedoksi". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253522,

Puukon kylään piilottanut arabi lähestyi lauantaina Har Adarin kylän sisäänkäyntiä, mutta paikalla ollut vartija epäili hänen tarkoitustaan oudon käyttäytymisen vuoksi. Vartija pidätti hänet, ja arabi tunnusti kuulusteluissa, että hänen tarkoituksensa puukottaa kylän asukasta piilottamallaan puukolla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253519,

Tuhansien juutalaisten odotetaan osallistuva entisen Yitzhak Rabinin kuoleman 23.vuosipäivän muistotilaisuuteen sunnuntai-iltana.
Rabin teloitettiin 04.11.1995 edelleen epäselvissä olosuhteissa, joita ei ole selvitetty asiallisesti. Tilaisuus järjestetään Rabin aukealla Tel Avivissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5376189,00.html,

Qalandian tarkastuspisteessä Jerusalemin pohjoispuolella vartioivien kahden sotilaspoliisin epäillään syyllistyneen rahan varastamiseen palestiinalaisilta tarkastuksen yhteydessä, sekä kahden naisturistin seksuaalisesta ahdistelusta. Yksi epäillyistä palvelee IDF:n hyökkäysjoukoissa, toinen on turvallisuustarkastaja IDF:n rajantarkastuspataljoonassa. Molemmat ovat sotilasarvoltaan korpraaleja.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5376187,00.html.

Länsimaiset tiedustelulähteet uskovat, että Fars Air Qeshm Boeing 747, aktiivinen Teheranin ja Damaskoksen linjalla, teki epätavallisen lennon Beirutiin viedäkseen sinne pitkälle kehitettyjen asejärjestelmiä Hizbullahille, niiden mukana GPS osia täsmäohjuksien osumatarkkuuden parantamiseksi. Kone lensi ensin Teheranista Damaskokseen, josta se teki oudon lennon Beirutiin parin tunnin kuluttua. Seuraavana päivänä kone lensi Libanonista Dohaniin, jonne se laskeutui puolen yön jälkeen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5375842,00.html,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -26; Tiberias 22 -32; Suolameri 24 -34; Eilat 24 -34 +C-astetta, huomenna vähän lämpene; puolipilvistä, etelässä aurinkoista.

Vastoin ennusteita Eilatissa koettiin rankkasateita, jotka aiheuttivat tulvimista Eilatin lentokentällä ja Arava-alueella. Lentokenttä suljettiin muutamaksi tunniksi, mutta avattiin uudelleen iltapäivällä. Tie 90 oli osittain suljettuna. Tulvien vuoksi osa lennoista ohjattiin Ben Gurioniin.
Iltapäivällä tulvat iskivät Nahal Paraniin,Nahal Tzofariin, Nahal Barakiin ja Nahal Ashushiin Arava-alueen eteläosissa. Vaihteleva säätila jatkunee tänään, mutta maanantaina ennustetaan ennätyslämmintä säätä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5375690,00.html,

Yli 2000 maahantunkeutujaa pyrkii Hondurasista Meksikon kautta Yhdysvaltoihin huolimatta Trumpin varoituksista lähettää armeijaa vartioimaan rajaa. Karavaani alkoi San Pedro Sulasta, Hondurasista. He ovat ylittämässä Suchiate virtaa siltaa pitkin, osa turvautuessa kaikenlaisiin kokoamiinsa lauttoihin virran ylittämiseksi. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6299107/Mexico-stems-tide-Dozens-migrant-caravan-families-risk-river-crossing-makeshift-rafts.html,

Hallitsematon maahantunkeutujien negatiivista vaikutusta Ranskasta ja Saksasta pakenevat ihmiset pyrkivät löytämään rauhallisempia asuinpaikkoja Unkarista. Euroopassa tapahtuu asukkaitten massavaihto barbaaristen muuttajien tunkeutuessa rauhallisiin ja kehittyneisiin kaupunkeihin ja kyliin saaden paikalliset asukkaat pakenemaan.
Viranomaiset eivät suojele heitä, vaan kiinnittävät kaiken huomionsa maahanmuuttajiin, joita länsimaiset asianajajat puolustavat käyttäen hyväkseen länsimaiden lainsäädäntöä, joka oli laadittu toisenlaisia olosuhteita varten. Unkari kieltäytyi vastaanottamasta
laittomasti maahan tunkeutuvia massoja saaden EU:n vihat päälleen.
https://www.breitbart.com/europe/2018/10/20/french-flee-to-hungary-to-escape-effects-of-mass-migration/,