Friday, September 01, 2017

PERJANTAI 01.09.2017

PERJANTAI 01.09.2017
01. SE ON sitten syksy, vaikkei kesä ole edes alkanutkaan, sanoi entinen auringonpalvoja. Se tarkoittaa sitä, että koulut alkavat tänään Israelissa ja myös sitä, että tarvitsin lisäpeitettä aamuyöstä. Jotkut ennustelijat varoittavat, että tämän kuukauden aikana tulee tapahtumaan suuria muutoksia maailmassa. Saapa nähdä, miten käy. Joillakin ikävuosi ainakin vaihtuu, mutta se tuskin on maailmaa järisyttävä tapahtuma.

02. Noin 2 272 000 opiskelijaa aloittavat aherruksensa lukuvuonna 5777 -5778. Opetusministeriö lupaa lisätä opintomahdollisuuksia etenkin syrjäisillä alueilla pohjoisessa ja Negevissä, joissa vain 7 % opiskelee enimmillään viidessä matematiikan yksikössä. Ministeriö lupaa kaksinkertaistaa tämän 14 %:in viiden vuoden sisällä. Englantia opiskelee 17 %, mitä on tarkoitus nostaa 65 %:in viiden vuoden kuluessa.
Toinen päämäärä on pienentää luokkien kokoa, etenkin alimmalla tasolla. Vaikeutena on kuitenkin koulun johtajien ja apujohtajien puute luokkien määrän kasvaessa.
Tänään aloittavat ehkä pitkänkin opintoputkensa 163 000 lasta, edellisvuonna 161 000. Toisen opintovuotensa aloittavia on noin 123 000, edellisvuonna 121 000.
Koulujen alkaminen on perinteisesti antanut myös poliitikoille mahdollisuuden esittäytyä julkisuudessa, eikä tämä ole poikkeus. Presidentti Reuven Rivlin pyrkii ahtamaan ylipursuneen ahterinsa elämänsä ensimmäistä koulupäiväänsä aloittavien pulpettiin Nofei Haselah koulussa Maale Adumimissa pormestari Benny Kasrielin todistamana. Rivlin osallistuu ensimmäisen asteen ensimmäiselle opintotunnille.
Pääministeri osallistuu opetusministeri Naftali Bennettin kanssa Harish-koulun avajaisseremonioihin Haifassa. http://www.jpost.com/Israel-News/First-day-of-class-for-Israeli-students-Room-to-improve-503969

03. Rabiininen oikeus (sanhedrin) teki päätöksen, jonka mukaan israelilainen messiaaninen pari ei voi saada juutalaista hää-seremoniaa. Oikeus tutki ennen päätöstään hääparin taustoja ja asian tultua käsitellyksi erityispaneelissa ja saatuaan asiantuntijan mielipiteen kristinuskon ja lähetyskultin toiminnoista sekä kuulusteltuaan hääparia, tuli lopputulokseen, että tunnustaessaan Jeesuksen Jumalaksi ja otettuaan kasteen Isän, Pojan ja Pyhän hengen nimeen, he olivat luopuneet juutalaisuudestaan ja kääntyneet toiseen uskontoon.
Kysymyksen monimuotoisuuden vuoksi Tel Avivin rabbiininen oikeus halusi ennen päätöstään sekä kuulla rabbiinisen oikeuden varapresidentin ja kahden kokeneen rabbiinin oikeuden tuomarin mielipiteet, joiden näkemykset perustuivat kristinuskon ja lähetystoiminnan asiantuntijaan, että kuulustella hääparia.
Pari tunnusti uskovansa Jeesukseen Messiaana sekä olevansa kastettu "Pyhän Kolminaisuuden Nimeen". He myös sanoivat tehtäväänsä kuuluvan Evankeliumin levittämisen toivoen koko juutalaisen kansan tunnustavan Jeesuksen Messiaakseen.

Tuomarit viittasivat korkeimman oikeuden päätökseen vuodelta 1992, jossa oikeus päätti, ettei juutalainen USA:ssa asuva paris-kunta ole oikeutettu saamaan Israelin kansalaisuutta paluu-oikeuslain perusteella, koska kristinusko ei kuulu juutalaisuuteen.
Messiaaniset juutalaiset puolestaan viittaavat Jesajan kirjan sanoihin: "Paaduta tämän kansan sydän, kovenna sen korvat, sokaisen se silmät, ettei se näkisi silmillään eikä kuulisi korvillaan, ei ymmärtäisi sydämellään, eikä kääntyisi ja tulisi parannetuksi".
(Jes.6:10; Rm11:7 -8)
Rabbiininien oikeus sanoi lopuksi, että voidakseen tulla hyväksytyksi pariskunnan tulee luopua kristinuskostaan ja lupautua noudattamaan Maimonideen 13 uskon periaatetta. https://www.timesofisrael.com/messianic-israeli-couple-cannot-marry-in-jewish-ceremony-rabbinical-court-rules/,JP 31.08.2017.

04. UUTISIA LYHYESTI
• Israel vaatii, että UNIFIL poistaa majuri Yahya Husseinin etu-vartioasemasta, koska hän on Hizbullahin yhdysupseeri. Israel valittaa, että YK:n rauhanturvaosaston Etelä-Libanonissa sijaitsevassa komentokeskuksessa työskentelevä majuri Hussein on Hizbullahin agentti ja
hänet tulee poistaa välittömästi keskuksesta. Israelin näkemyksen mukaan Hizbullah sijoitti Husseinin UNIFIL:n komentokeskukseen lisätäkseen vaikutustaan Libanonin armeijan sisällä. Raportissa todetaan, että Hussein on ensimmäinen korkea Libanonin armeijan upseeri, joka toimii Hizbullahin hyväksi. YK:n turvallisuusneuvosto päätti keskiviikkona jatkaa UNIFIL:n mandaattia rauhanturvaajana Libanonissa. YKTN lisäsi samalla UNIFIL:n oikeutta tehdä tarkastusmatkoja EteläLibanonin kyliin, joihin se on tähän saakka tarvinnut Hizbullahin suostumuksen ja valvonnan. Israel on toistuvasti vuosien kuluessa valittanut, ettei UNIFIL ole pystynyt suorittamaan tehtäväänsä estää Hizbullahia aseistautumasta vastoin YKTN:n kieltoa, koska siltä on puuttunut tarkastusoikeus.
https://www.timesofisrael.com/israel-says-lebanese-officer-on-israel-border-a-hezbollah-plant-report/,
• Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah kehotti Libanonia sieppaamaan Dov-vuoren Israelilta. Televisioidussa puheessaan, jonka hän tavallisesti antaa salaisessa bunkkerissaan EteläLibanonissa, hän tunnusti tehneensä harvinaisen poikkeuksen turvallisuuteensa tekemällä salaisen vierailun presidentti Bashar Assadin luokse Damaskoksessa. Hänen puheensa pääpaino oli kuitenkin kehotus "aloittaa suunnitelmat ja toteuttaa itsenäiset päätökset Shebaa-farmin ja Kfarshouba-kukkulan vapauttamiseksi", kuten hän vaati puheessaan, jonka englanninkielinen versio julkaistiin Nahametnews web-sivulla. Shebaa-farmi – tunnettu nimellä Dobvuori – on pieni maapalanen, jonka Israel valtasi Syyrialta 1967 sodassa, mutta jota Libanon vaatii omakseen, vaikka se on 1950-luvulta lähtien kuulunut Syyrialle.
https://www.timesofisrael.com/hezbollah-chief-urges-recapture-of-mt-dov-from-israel/
• IAEA sanoo lausunnossaan, että vaikka USA:n presidentti Trump syyttää Irania JCPOA-sopimuksen hengen vaan ei sopimus-rikkomisesta, Iran kuitenkin pääosin noudattaa sopimuksen sille antamia rajoitteita. IAEA hylkäsi samalla Iranin armeijan vakuutukset, ettei Iran tule koskaan sallimaan ulkomaiden tarkastuksia sen sotilasasemissaan. IAEA katsoo, että sen tarkastajilla tukee olla ja on vapaa oikeus tehdä tarkastuksia haluamissaan johteissa valitsemanaan aikana. Lisätäkseen USA:n painostusta Iranille USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley tapasi IAEA:n johtajan Amanon viime viikolla tehdäkseen selväksi USA:n näkemyksen, että Iranin sotilaskohteet ovat osa IAEA:n tarkastusmandaattia.
Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanslian virkailija välitti presidentin kieltävän kannan IAEA:n tarkastuksista. Iranin hallituksen tiedottaja Mohammad Bagher Nobakht torjui tarkastusvaatimukset kuvitelmina.
Amano kieltäytyi suoraan vastaamasta journalistien kysymyksiin todeten, ettei hänen instituuttinsa reagoi uutisraportteihin. Hän kuitenkin selvitti AP:n toimittajalle, ettei IAEA tee erotusta siviili- ja sotilaskohteen välillä pyrkiessään varmistamaan, että Iran noudattaa sitoumuksiaan. IAEA on kuitenkin joutunut taipumaan pakon edessä ja antaa Iranin suorittaa maastotutkimuksia ja ottaa maanäytteitä IAEA:n haluamista kohteista. https://www.timesofisrael.com/un-atomic-energy-agency-iran-complying-with-nuclear-deal/
• USA:n armeijan korkea upseeri kenraaliluutnantti Stephen Townsend sanoo joittenkin tiedustelutietojen vahvistavan olettamuksia, että IS:n johtaja Abu Bakr al-Bagdadi voi sittenkin olla elossa, eikä saanut surmaansa Venäjän ohjusiskussa, kuten aiemmin on raportoitu. Useassa yhteydessä hänen uskottiin haavoittuneen pahoin tai jopa kuolleen, mutta hän ilmestyi aina uudelleen julkisuuteen. https://www.timesofisrael.com/us-commander-is-leader-al-baghdadi-probably-still-alive/
• Rotterdamin juutalaisyhteisö jätti poliisille syytteen protestoijia vastaan, jotka 22.07. mielenosoitusten aikana huusivat iskulauseita, joissa vaadittiin juutalaisten tappamista, koska he surmasivat Jeesuksen. Mielenosoitukseen osallistuivat BDS liike ja Al Aqsa säätiö,
joka salaisen palvelun mukaan on Hamasin etujärjestö. Protestoijat viittasivat Khaybarin massamurhaan, jossa Mohammed seuraajineen surmasivat kaikki antautuneet juutalaiset miehet alistaen naiset ja lapset orjikseen. https://www.timesofisrael.com/protesters-chant-about-killing-jews-at-netherlands-rally/
• Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, joka valmistelee Ottoman-imperiumin kaltaisen islamin sulttaanikunnan perustamista Lähi-Itään, kritisoi perjantaina joitakin hänen henkivartijoitansa vastaan nostettuja syytteitä protestoijien pahoinpitelemisestä toukokuun Valkoisen Talon vierailun yhteydessä. Tilanteesta otetussa videofilmissä on mukana 19 ihmistä - niiden joukossa Erdoganin henkivartijoita – kurdien järjestämässä mielen-osoituksessa Erdoganin ja Trumpin tapaamisen jälkeen. USA:n virkailijat lisäsivät listaan useita nimiä seurattuaan henkivartijoitten törkeää kurdien pahoinpitelemistä ja potkimista. Erdogan kyseli, miksi USA salli kurdi-mielen-osoittajien päästä 50 m:n päähän hänestä.
https://www.timesofisrael.com/erdogan-blasts-scandalous-us-indictment-of-turkish-bodyguards/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -28; Tiberias 24 -36; Suolameri 26 -36, Eilat 25 -37 +C-astetta. Huomiset lämpötilat lähellä tämän päiväisiä.
Onko tässä Euroopan loppu sellaisena kuin me sen tunnemme, kyselee Infowars artikkelissaan. 4 EU-maata, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja ja EU, lähettivät edustajansa Pariisiin sopimaan yhteysestä projektista, jolla Afrikan maat voivat lähettää uutta kotimaata/elintasoa havittelevat Eurooppaan turvallisesti EU:n suojeluksessa. Ne varmaan sopivat myös kunkin EU-maan kiintiöistä, mikä sitoo niitä ilman vastaväitteitä YK:n hyväksymän NWO:n ja Agenda 2030 toteuttamiseksi. Siinä tuhotaan juutalaiskristillinen kulttuuri ja kansanperinteet hukuttamalla ne piittaamattomien massojen alle. https://www.infowars.com/this-is-it-the-total-destruction-of-europe-has-just-been-decided-upon/

Wednesday, August 30, 2017

KESKIVIIKKO 30.08.2017

KESKIVIIKKO 30.08.2017
01. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi vieraillessaan PA:n pääministeri Rami Hamdallahin luona Ramallahin Mukatan hallintokeskuksessa tiistaina tekevänsä kaikkensa kahden valtion periaatteen toteuttamiseksi.
"Haluan ilmaista hyvin voimallisesti en vain YK:n pitäytymisen vaan myös henkilökohtaisen velvoitteeni tehdä kaikkeni kahden valtion periaatteen toteutumiseksi" Guterres vakuutti. Hän totesi edelleen, ettei ole olemassa toista vaihtoehtoa.

Kaikella kunnioituksella YK:n korkeinta virkamiestä kohtaan, mutta hänen tulisi edustaa siellä kristillisiä länsimaita ja niiden juutalaiskristillistä kulttuuria eikä omaa itseään.
Pääsihteerin Raamatun tuntemiseen lienee jäänyt aukkoja, jos hän ei tiedä, että Israelin rajat määriteltiin siinä lähes 4 000 vuotta sitten, jossa myös todetaan, ettei mitään toista uskontoa harjoittavaa kansaa saa jäädä asumaan rajojen sisäpuolelle. Tämä rajoitus annettiin siksi, ettei tuo kansa voisi vieroittaa juutalaisia pois annettujen käskyjen noudattamisesta ja viekoitella heidät palvomaan omia epäjumaliaan. (2Ms:23:31 -33)

USA:n Israelissa vierailevan kongressin jäsenten delegaation jäsenistä useat esittivät kritiikkiä USA:n hallituksen jumiutumisesta kahden valtion periaatteen taakse, vaikka sen toteuttaminen on osoittautunut yhä vaikeammaksi vuosien kuluessa. He vaativat uusien vaihto-ehtojen tutkimista Israelin ja PA:n arabien välisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Pääsihteeri Guterres tapasi Mukatan keskustelujensa jälkeen Ramallahissa perheiden äitejä, joiden puoliso tai lapsia kärsii Israelin vankiloissa heille annettuja tuomioitaan terroritekojensa tähden. Tapaamista ei ollut suunniteltu, mutta Guterres suostui kuuntelemaan heitä, vaikka asia esiteltiin hänelle siten, että arabilapset halusivat antaa hänelle anomuksen.
Lasten mukana olivat kuitenkin myös heidän äitinsä, jotka halusivat esittää omat ongelmansa puolisonsa tai aikuisten lastensa kärsiessä tuomioitaan Israelin vankiloissa.
PA:n uutistoimiston Wafan mukaan äitien joukossa oli Latifa Abu Hamid, jonka 4 aikuista poikaa kärsivät elinkautistaan eri terrori-syytteistä. Yksi Hamidin poika osallistui lokakuussa 2000 kahden IDF:n sotilaan lynkkaukseen. Toinen poika hankki aseita toisen intifadan aikana verisiä iskuja varten siviilejä vastaan Tel Avivissa. Kaikki neljä Hamidin poikaa olivat pidätyshetkellä terrori-
järjestöjen aktiivijäseniä, kuten MEMRI raportoi.
PA:n julkaiseman raportin mukaan pääsihteeri osoitti sympatiaa terroristien vaimoille heidän omaistensa ahdingon vuoksi.
YK:n julkaisemalla lausunnossa kuitenkin todetaan, että pääsihteeri suostui protokollan vastaiseen tapaamiseen, mutta raportit Guterresin osoittamasta sympatiasta terroristien vaimoille ovat virheellisiä.
PA:n arabijohtajat kunnioittavat terroristeja maksaen tuomittujen ja surmansa saaneiden omaisille palkkoja, joiden määrä ylittää suuresti normaalisti maksetut palkat, kutsuen operaatiossa kuolleita terroristeja "marttyyreiksi"ja nimittäen yleisiä tapahtumia, lasten leirejä, puistoja ja rakennuksia heidän nimensä mukaan.

Guterres tapasi maanantaina pääministeri Benyamin Netanyahun. Hän kritisoi setlementtien rakentamista, mutta vaati samalla, että PA/PLO/HAMAS:in arabien tulee tuomita terrorismi. Israel syyttää arabijohtajia Israelin vastaisesta kiihotuksesta, jota harjoitetaan avoimesti lastentarhoista lähtien kaikissa opintolaitoksissa korkeimpaan asteeseen saakka, sekä julkisissa tiedotusvälineissä. Kokonainen sukupolvi on menetetty heidän mielensä myrkyttämisen vuoksi juutalaisen alentamiseksi sikojen ja apinoitten jälkeläisiksi.
PA:n pääministeri Rami Hamdallah vaati YK:ta pakottamaan Israelia noudattamaan kansainvälistä lakia sekä kansainvälisen oikeuden toteuttamista, mikä Hamdallahun mukaan on puuttunut alueelta 70 vuoden ajan, kuten Wafa raportoi. Se varmaan pitää paikkansa nimenomaan PA:n hallitsemilla alueilla.
https://www.timesofisrael.com/un-chief-said-to-meet-families-of-palestinian-terrorists-in-ramallah/
02. Hurrikaani Harveyn uhrimäärä on noussut 18:en. Säätiedot kertovat tilanteen parantuvan, mutta toisaalta Harvein pelätään tekevän uuden rantautumisen Arkansasin alueelle. Kansallisen sääpalvelun mukaan sademäärät tullevat vähenemään Houstonissa keskiviikkona vain 30 % mahdollisuudessa sade- kuuroista ja ukkosmyrskyistä torstaiksi. Perjantaina aurinko voittanee asemansa taivaalla lämpötilan myös noustessa.

Yli 17 000 ihmistä on etsinyt suojaa Texasin suojarakenteista, mutta määrän uskotaan edelleen kasvavan, todetaan Punaisesta Rististä Amerikassa. Evakuoitujen käyttöön suunnitellut rakennukset ja instituutiot ovat joutuneet venyttämään maksimi-kiintiöitään, sillä ihmisiä tulee myös Texasin ulkopuolelta.
Uhrilukujen uskotaan nousevan, sillä asuntoihinsa jääneitä on kuollut hoidon tai ruuan puutteeseen. Jotkut tulvavesien varaan jääneet ovat voineet huuhtoutua kauas asuinpaikastaan.

Federaation ja paikalliset pelastusryhmät sanovat evakuoineensa yli 13 000 tulvavesistä Houstonissa ja sen ympäristössä.
Lousianian kuvernööri lupasi ottaa vastaan Harveyn uhreja Texasista. Megakirkon johtaja Joel Osteen joutui avaamaan kirkkonsa ovet kansan protestien vuoksi ensin kieltäytyessään. Kirkossa on istumapaikkoja 16 000 ihmistä varten.
Sääpalvelun mukaan Harvey kävi hakemassa uutta puhtia mereltä ja tullee aiheuttamaan suuria sademyrskyjä tehdessään uuden rantautumisen Arkansasissa, Tennesseessä ja osissa Missouria.
"Ei tilanne ole vielä ohi", varoitetaan sääpalvelusta. "Vielä on paljon maa-alueita ja suuri määrä ihmisiä tullevat tuntemaan myrskyn voiman".
Tällaisiin luonnonkatastrofeihin liittyy myös rikollisuus. Rikolliset ainekset tunkeutuvat tyhjiksi jääneisiin koteihin varastaen arvo-esineitä ja kalleuksia. Lousianian kuvernööri John Bel Edwards lupaa asettaa ulkonaliikkumiskiellon alueille. Poliisipäällikkö sanoo, että sitä rikkovat pidätetään, kuulustellaan ja tutkitaan ja pidätetään. Houstonissa 60-vuotias poliisiupseeri joutui autollaan työhän mennessään tulvaveden saartamaksi ja hukkui partioautossaan.
Houstonin 70 vuotta vanha vesiallasta suojaava pato alkoi vuotaa yli lisäten nouseviin tulvavesiin oman panoksensa. San Jacinto joen, joka laskee vetensä mereen, rinnalla risteilee putkia, teitä ja siltoja, joita ei ole suunniteltu tällaista tulvaa varten. Ne voivat luhistua, minkä vaara lisääntyy, ellei vettä saada alenemaan.

PRESIDENTTI Donald Trump vieraili myrskyalueella, mutta pysyttäytyi syrjässä pahimmilta alueilta, ettei häiritsisi avustus-töitä. Hän palaa kuitenkin alueelle keskustellen uhrien kanssa. Myrsky ja sen aiheuttamat tulvat ovat halvaannuttaneet USA:n neljänneksi suurimman kaupungin Houstonin talouselämän. https://www.timesofisrael.com/death-toll-from-harvey-rises-to-at-least-18-as-rain-forecast-improves/

03. UUTISIA LYHYESTI
• Hallitus ja poliisi sopivat tiistaina antaa Knessetin jäsenille luvan testiluonteiseen pääsyyn Temppelivuorelle, mutta vain kaksi heistä lopulta halusi käyttää tilaisuutta hyväkseen. Hallituksen ministereiltä ja kansanedustajilta kiellettiin pääsy Vuorelle lokakuussa 2015. Kielto koski aluksi vain juutalaisia kansanedustajia, mutta ulotettiin sitten koskemaan myös arabeja. Hallitus ja poliisi päättävät yhdessä, annetaanko lupa heille pysyvästi vaiko vain tilapäisesti riippuen rauhan säilymisestä Temppelivuorella. Arabikansanedustajia kuitenkin päästettiin Vuorelle vielä kiellon ollessa voimassa. Jordania esitti tuomitsevan lausuntonsa poliisin päätöksestä sallia kansanedustajien pääsyn Vuorelle, jonka päivärutiinista vastaa Jordaniassa päämajaansa pitävä islamilainen säätiö wagf. https://www.timesofisrael.com/holy-access-the-twists-and-turns-of-the-two-year-ban-on-mks-at-the-temple-mount/
• New Yorkin tuomari esti sata vuotta vanhan synagogan purkamisen. Tuomari asetti tilapäisen kiellon lokakuuhun saakka saatuaan tietää, että 17 Chevra Anshei Lubavitch synagogan hallituksen jäsentä eivät tienneet, että 2 jäsentä olivat myyneet synagogan yhtiölle, joka rakentaa siihen asunto-kerrostalon. Myyntihinta oli myös aivan alakanttiin.
Asian kuuleminen suoritetaan syyskuun 8. päivänä. Chevra Anshei Lubavitch toimi rakennuksessa 1906 lähtien ja osti sen omakseen 1914. Se myytiin rakennusyhtiölle 3.1 miljoonan USD hinnasta. Se on vanhin toimiva synagoga New Yorkin Borough puistossa. https://www.timesofisrael.com/ny-judge-blocks-demolition-of-historic-synagogue/
• Libanonin sopimus Hizbullahin kanssa kuljettaa maan itärajalla olevat ISIS-joukot busseilla Syyrian Irakin rajalle, on aiheuttanut pahaa kärhämää Irakissa. Irakilaiset sanovat, että sen sijaan, että se olisi tuhonnut heidät, se dumppaa ne Irakin rajalle. 600 ISIS taistelijan sallitaan siirtyä pois busseilla Hizbullahin neuvotteleman sopimuksen mukaan, mikä on ainoa keino paikantaa libanonilaisten sotilaitten jäännösten sijainti. IS sieppasi heidät 2014 ja myöhemmin surmasi heidät. Irakin pääministeri Haider al-Abadi sanoi hallituksensa pyytäneen selitystä Libanonista. "Totta puhuen, olemme onnettomia sopimuksesta ja pidämme sitä vääränä. Terroristien siirtäminen Qalamoun vuoristosta Libanonin rajalla Irakin rajalle, on arveluttava ja häväistys Irakin kansalle". https://www.timesofisrael.com/lebanons-negotiated-is-evacuation-angers-many/
• PohjoisKorean johtaja Kim Jong Un ilmoittaa olevansa ylpeä sen ohjusten ampumisesti Japanin yli Tyynellemerelle. Hän kehottaa armeijaa ampumaan vielä useita ohjuksia samalla kun jännitys alueella kasvaa. PohjoisKorean media sanoi keskiviikkona ohjuskokeen tarkoituksena olevan edistää maan kyvykkyyttä iskeä Guamiin saakka. Ohjuksen kärki-osaan voidaan asentaa ydinpommi. Korean keskusuutis-toimisto KCNA sanoi, että se oli keskipitkän matkan ohjus Hwashong12, jonka PK uhkasi ampua Guamiin. Japanin armeijan laskelmien mukaan ohjus lensi 2 700 km, nousten 550 km:n korkeuteen ylittäessään Hokkaidon saaren. PK näyttää kiihdyttävän ballististen ohjusten kehittämistä siten, että ne yltävät Amerikan mantereelle. https://www.timesofisrael.com/north-korean-leader-urges-more-missile-launches-targeting-pacific/
• Venäjän ilmavoimat ovat saaneet käyttöönsä 4 A 50 SRDLO kehittyneintä ennakkovaroitus-ja valvontakonetta Syyrian rintamalle. Ne on sijoitettu Venäjän kunnostamaan Khmeimim lentotukikohtaan Latakian lähellä Syyriassa. Koneen Shemei M tutka pystyy tehokkaasti havaitsemaan kaiken liikkuvan ilmassa ja maassa 600 km:n etäisyydellä. Ilmassa lentäessään se valvoo kaikkea lentotoimintaa Israelin alueella. Se lähettää tietonsa suoraan Venäjän yhteiseen valvontakeskukseen, jossa päätetään, miten tietoihin tulee reagoida. Koneet tulevat tehokkaasti rajoittamaan USA:n ja Israelin ilmavoimien operaatioita Syyriassa. Venäjän ilmapuolustus Syyriassa on saanut käsiinsä neljä synkronoitua toimintavälinettä: Pantsir S1 taktinen liikkuva maasta ilmaan asejärjestelmä Damaskoksen ulkopuolella; S-400 torjuntaohjus asennettuna Dhahaer ram Ahmed vuorenhuipulle Latakiassa; sekä laivojen tuhoamiseen P-800 Onics Yakhont risteilyohjus rannikon suojaamiseksi.
http://www.debka.com/article/26202/Russian-Syrian-anti-air-radar-covers-all-of-Israel
• Presidentti Trumpin nimittämän lähettiläs kansainvälisissä neuvotteluissa Jason Greenblatt sanoi vieraillessaan tiistaina Ziv sairaalakeskuksessa Safedissa, että maailmassa kiertelevät kertomukset Israelista ovat yksi puoli, mutta kertomukset Israelin toiminnasta Syyrian sairaiden ja Syyrian sodassa haavoittuneiden auttamiseksi osoittavat, että rauha alueella on sittenkin mahdollinen. USA:n lähetystön mukaan Israel on hoitanut 3 500 Syyriassa haavoittunutta sairaaloissaan, niistä Ziv-keskuksessa yli 1000 potilasta. Tiistaina Greenblatt meni Gilboan risteykseen (Jalame) lähellä Jeniniä kuulakseen useista yhteisistä projekteista Israelin ja PA:n välillä. Niihin kuuluvat 33 miljoonan kuutiometrin veden toimitukset vuodessa; Katzin suunnitelmat Haifan sataman yhdistäminen rauta-tiellä Sheikh Hussein sillalle Jordaniassa, johon Jenin voitaisiin yhdistää. Hän kutsuu projektejaan nimellä "Rauhakiskoilla", joka antaisi Jordanialle, Saudi Arabialle ja Persian Gulfmaille rautatieyhteyden Välimerelle Haifan ja Ashdodin kautta.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Greenblatt-World-needs-to-take-notice-of-Israels-treatment-of-Syrian-wounded-503723
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -29; Tiberias 23 -36; Suolameri 26 -32; Eilat 26 -39 +C-astetta. Huomenna asteen verran vähemmän.Sunday, August 27, 2017

SUNNUNTAI 27.08.2017

SUNNUNTAI 27.08,2017
01. ONKOHAN USA:n kongressi lopultakin näkemässä valon? Näin voisi päätellä Israelissa viikon ajan vierailevan kahden puolueen delegaation jäsenen, USA:n kongressin asevoimien paneelin puheenjohtajan Mac Thornberryn (R-Tex) antamasta lausunnosta ennen lähtöään kotimatkalle Yhdysvaltoihin. "Kongressin parissa on tunne, että ehkä on aika katsoa kopin ulkopuolelle löytääkseen muita vaihtoehtoja Israelin ja PA:n välisen konfliktin ratkaisemiseksi". Hän sanoi edelleen, että jotkut keskeiset otaksumat, jotka ovat hallinneet Lähi-Idän diplomatiaa- kuten Palestiinan valtion perustaminen Länsirannalle – ovat herättäneet yhä useamman kongressin jäsenen kyselemään niiden mielekkyyttä.
Kongressin delegaation matkan, johon osallistui viisi kongressin jäsentä ja yksi senaattori, oli järjestänyt kristillisperusteinen järjestö USIEA, jonka yhtenä päämääränä on järjestää opinto-matkoja kongressin jäsenille Israeliin. Järjestön taholta selitettiin, että koska matka ei ollut virallisesti USA:n hallituksen tukema, se saattoi viedä vieraansa "setlementteihin", mikä ei ole sallittua hallituksen tukemilla matkoilla.
Delegaatio tapasi tiistaina pääministeri Netanyahun, mutta vietti suurimman osan ajastaan Arielin kaupungissa, käväisten myös Hebronissa.
Myös muutamat muut delegaation jäsenet ilmaisivat saaneensa tuntuman, että on korkea aika yrittää muita ratkaisumalleja. USA:n eri sotarintamalla kunnostautunut Steve Russsel (R-Okl) esitti johtopäätöksenään, että kolmesta vaihtoehdokasta kaksi – tilanteen jatkuminen tai assimilaatio – on kokeiltu, mutta kolmas vaihtoehto, joka perustuu toisen osapuolen eliminoimiseen, on kokeilematta. Hän selitti että historioitsijana ja sotilaana, hän katsoo Israelin halunneen toisen kahdesta ensimmäisestä, mutta kolmas vaihtoehto astuu kuvioihin silloin, kun kumpikaan ei halua suostua kahteen ensimmäiseen vaihtoehtoon. Hänen käsityksensä mukaan tilanne on ajautunut kolmannen vaihtoehdon tasolle.
Trumpin nimittämä Jared Kushnerin johtama neuvottelutiimi ei edes maininnut lausunnossaan kahden valtion periaatetta tavattuaan PA/PLO:n puheenjohtajan Abbasin Ramallahissa. http://www.jpost.com/Israel-News/Top-US-congressman-Time-to-think-beyond-two-state-solution-503474.

02. KORKEA Valkoisen Talon virkailija kielsi lauantaina ehdottomasti arabimaailmassa suositussa Al-Hayat lehdessä julkaistun uutisen, jonka mukaan USA:n delegaatio – pyrkiessään epätoivoisesti aloittamaan rauhankeskustelut Israelin ja PA/PLO:n välillä – tarjosi Abbasin johtamalle delegaatiolle mahdollisuutta "setlementti-toiminnan" jäädyttämiseksi, mikä tulisi johtamaan Netanyahun johtaman hallituksen kaatumiseen. VT:n virkailija torjui suoralta kädeltä uutisen: "Ei ole totta. Näitä lausuntoja ei koskaan annettu".
Al-Hayat raportoi aiemmin lauantaina Trumpin nimittämän tiimin sanoneen Abbasille torstaina tapahtuneen vierailun yhteydessä Ramallahissa, että Israelin suostuminen "setlementtien" rakentamisen jäädyttämiseen ei voi olla ennakkoehtona rauhankeskustelujen jatkumiselle, ja että rakentaminen "setlementeissä" jatkuu.
TV-kanava 10 raportoi lauantain ohjelmassaan, että PA:n arabi-tiimi teki selväksi amerikkalaisille, ettei heillä ole aikomustakaan keskeyttää stipendien maksamista Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien arabeille tai heidän omaisilleen. VT kielsi myös tämän raportin perättömänä todeten, ettei asiasta keskusteltu.
Abbas totesi keskustelujen jälkeen olevansa vakuuttunut USA:n tiimin antautumisesta rauhanprosessin edistämiseen. http://www.timesofisrael.com/us-denies-kushners-team-told-abbas-a-settlement-freeze-would-topple-netanyahu/

03. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahloud Abbas tapaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin Ankarassa tiistaina, kertoi Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu.
Fatahin korkea virkailija sanoi: "Turkki tulee vaikuttamaan positiivisesti Fatahin ja Hamasin välisen kiistan lopettamiseksi". Hamas voitti PA:n alueilla pidetyt vaalit 2006 ja kaappasi vallan Gazassa seuraavana vuonna syrjäyttäen PA:n vallan Gazassa.
Hamasin ja Fatahin välillä on käyty useita sovintoneuvotteluja Kairon välittäminä, mutta ne eivät ole onnistuneet.
PA on aloittanut Hamasin taloudellisen kiristyksen saadakseen sen luopumaan otteestaan Gazassa. PA on katkaissut varojen luovuttamisen Gazaan, mikä on aiheuttanut kriisejä sähkön-toimituksissa, ja terveys- ja muissa palveluissa, sekä poistanut palkkojen maksun tuhansilta työntekijöiltä Gazassa.

Fatahin korkea virkailija Jibril Rajoub kertoi PA:n radiossa aiemmin viime viikolla, että PA:n johto toivoo Abbasin ja Erdoganin välisten keskustelujen vaikuttavan positiivisesti kiistan ratkaisemiseksi.

Turkki on Hamasin läheisimpiä tukijoita ja on avustanut sitä miljoonien USD arvosta viimeisen 10 vuoden aikana. Hamas on kuitenkin viime aikoina pyrkinyt lähestymään Egyptiä, eikä ole varmuutta, missä määrin Turkki pystyy käyttämään vaikutus-valtaansa Hamasiin.
http://www.jpost.com/Middle-East/Abbas-to-meet-Erdogan-in-Ankara-Tuesday-503494

04. UUTISIA LYHYESTI
• Presidentti Trumpin ja median, etenkin CNN:n, välinen kiista näkyi entistä selvemmin CNN:n uutisotsikoissa: "Hurrikaani Harveyn rantautuessa Texasin rannikolle presidentti Trump alle-kirjoitti sheriffi Joe Arpaion armahduksen". Tämä on tyypillinen esimerkki lehdistön käyttämästä vihjailevasta tyylistä kuitenkaan sanomatta suoraan. Arpaio tutki vuosikaudet presidentti Obaman presidenttiyden laillisuutta tullen lopputulokseen, että Obaman syntymätodistukset olivat kaikki väärennöksiä. Ne eivät kuitenkaan ole johtaneet syytetoimiin oikeudessa. Arpaio itse joutui syytetyksi asemansa väärinkäyttämisestä.
Trumpin vastustajat Washingtonissa kritisoivat presidentti Trumpin päätöstä armahtaa Arizojan entinen sheriffi. Trump sanoi lausunnossaan: "Ilmoitan täten mielihyvin antaneeni täyden armahduksen 85-vuotiaalle Amerikan patriootille Sheriffi Joe Arpaio. Hän piti Arizonan turvallisena". http://www.timesofisrael.com/critics-trump-pardon-is-another-affront-against-judiciary, /http://www.timesofisrael.com/ajc-slams-shameful-trump-pardon-for-ex-sheriff-joe-arpaio/,
• Tel Avivin ja Jerusalemin välille rakennettu joskin ei vielä julkisessa käytössä olevan express-junaliikenteen valmistelujen vuoksi 3 Tel Avivin rautatieasemaa olivat kiinni, mikä aiheutti valtavat ruuhkat ja viivästykset. Asemat olivat kiinni 10 vuorokautta ja aukaistaan tänään. Express liikenne aloitetaan huhtikuussa 2018, mutta sitä koeajettiin äskettäin. Matka sillä kestää 28 minuuttia nykyisen 60 minuutin asemesta. Juna kulkee 160 km/h ja juna lähtee jokaisen 15 minuutin välein. Työt aloitettiin 2001, ja niiden kustannukset ovat 7 miljardia NIS. Juna ylittää vihreän linjan kahdesti: Latrunissa ja Mevaseret Zionissa, minkä johdosta saaden vastalauseita vasemmiston ja pro-arabien taholta. http://www.timesofisrael.com/after-more-than-a-week-tel-aviv-train-stations-reopen/
• USA:n Meksikonlahden rantakaupungit alkavat vähitellen saada tuntuman katastrofin seurauksiin hurrikaani Harveyn jäljiltä. Yksi ihminen menetti henkensä Texasissa.
Fyysisten tuhojen jäljessä tulevat massiiviset tulvat, jotka voivat saattaa myrskyn iskemien kaupunkien ja kylien pysyvän asumiskelvottomina viikkoja tai kuukausia. Myrsky Harvey oli suurin USA:ssa yli 10 vuoteen. Sadekuurojen ennakoidaan jatkuvan vielä useita päiviä. Myrsky tuhosi rakennuksia ja runteli voimalaitoksia suurella osalla rannikkoa, mikä aiheutti sähkönjakelun keskeytyksen sadoilta tuhansilta. Rannikkoseudulla sijaitsee useita merkittävimpiä öljyjalostamoja, joiden toiminta keskeytyi. Tämä tulee nostamaan bensiinin hintaa USA:ssa. Myrskyiset tuulet olivat pahimmillaan 215 lm/h, kuten Corpus Christi pienen kaupungin Rockportin alueella. http://www.timesofisrael.com/one-dead-in-texas-as-harvey-wreaks-havoc/
• Jotkut juutalaiset ovat valmiit maksamaan jopa 500 USD italialaisesta etrogista, jota juutalaiset käyttävät sukkotin sadonkorjuun juhlallisuuksien aikana. http://www.timesofisrael.com/some-jews-are-paying-upwards-of-500-for-an-italian-etrog-this-year/
• Pääministeri Netanyahun vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet oikeuskansleri Avichai Mandelbittin kodin ulko-puolella, joka heidän mielestään pitää pääministerin syytekirjelmiä pöytälaatikossaan ilmoittamatta omaa kantaansa. Korkein oikeus antoi luvan mielenosoituksiin, jotka eivät ylitä 500 ihmistä. Käytännössä heitä on ollut 3000, joka on oikeuden päätöksen karkea loukkaus. http://www.timesofisrael.com/hundreds-turn-out-as-anti-netanyahu-protests-resume-near-ags-home/, http://www.jpost.com/Israel-News/Erdan-Protesters-against-Mandelblit-are-anarchists-503481,
• PA:n pääministeri Rami Hamdallah sanoo siirtäneensä päätöksen toteuttamisen yli 6 000 Gazan työntekijän siirtämisestä varhennetulle eläkkeelle. Monet heistä toimivat terveys- ja opetusaloilla. Virkailijat ovat huolissaan, mitä vaikutuksia sillä tulisi olemaan Gazan siviilien keskuudessa, joiden määräksi arvioidaan 1.8 -2 miljoonaa. http://www.timesofisrael.com/pa-shelves-plan-to-fire-6000-gaza-civil-servants/
• EU vaatii, että Israelin tulee rakentaa uudelleen EU:n varoilla pytytetyt kaksi parakkikoulua, jotka IDF oli tuhonnut, sillä ne oli pystytetty laittomasti Israelin täyden valvonnan alaiselle C-alueelle. Ne oli pystytetty Bagu Al.Baba ja Jubbet a-Dib beduiinikyliin lähellä Eizariyaa Jerusalemin ulkopuolella. http://www.jpost.com/Israel-News/EU-demands-Israel-rebuilt-illegal-Palestinian-school-structures-503398
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 21 -32; Tiberias 25 -39; Suolameri 28 -39; Eilat 29 -42 +C-astetta, huomenna asteen verran alhaisemmat.