Friday, December 08, 2017

PERJANTAI 08.12.2017

PERJANTAI 08.12.2017
01. USA:n presidentti Donald Trumpin toteuttaessa vaalipuheissaan toistamansa lupauksen tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi sekä kehotus Valkoisen Talon henkilökunnalle aloittaa valmistelut USA:n lähetystön muuttamiseksi Tel Avivista Israelin pääkaupunkiin on yllättänyt sekä valtioitten johtajat ja median edustajat siinä määrin, että rapottien mukaan se oli heille yllätys ja useille jopa shokki. Heidän ajattelunsa perustunee yleiseen trendiin, että poliitikot lupaavat kaikenlaista ennen vaaleja, mutta voittaessaan ne, unohtavat kaiken lupaamansa. Tämä näkyy joissakin suomalaistenkin sosiaalisessa mediassa julkaisemissa kirjoituksissa.

Presidentti ei ole poliitikko, sen on jokainen hänen puheitaan ja päätöksiään seurannut tunnustanut, useimmat kuitenkin valittaen menneen hyvän ajan päättymistä, jolloin "jokainen teki sitä, mikä hänen mielestään oli oikein".
Israelin johto kutsuu presidentti Trumpin päätöstä historialliseksi, ja Jerusalem Posti pääkirjoitus kutsuu sitä historiallisen epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseksi. Kuten media oikein toteaa, Trump ei puheessaan poistanut arabien vaatimuksia, vaan jätti ne tulevien keskustelujen varaan. Kriitikot ovat valittaneet, ettei hän millään tavoin vihjannut, mihin nämä keskustelut tulisivat perustumaan ja mikä tulisi olemaan niiden päämäärä.
Media on aiemmin julkistanut osia Trumpin nimittämän ja vävypoikansa Jared Kushnerin johtaman tiimin valmistelemasta rauhan-suunnitelmasta, joiden todenmukaisuuden Valkoinen Talo kiistää. Sen jälkeen mediassa esiteltiin NYT:n julkistama "saudisuunnitelma", joka monin tavoin murskaa perinteiset kuviot fiktiivisestä Palestiinan valtiosta, kuten edellisessä raportissa kerroin. Saudi Arabia puolestaan kiistää sen todelliseksi, mutta kuka sen olisi laatinut, ellei sen takana olisi ollut kruununprinssi Mohammed bin Salmanin johtama tiimi? http://www.wnd.com/2017/12/bolton-weve-been-living-in-a-delusion/, http://www.wnd.com/2017/12/u-n-pushing-for-65-million-to-teach-palestinians-to-fight-israel/,

02. Kuten oli odotettavissa, presidentti Trumpin puhe on herättänyt varsin ristiriitaisen vastaan-oton, eikä vähiten arabimaailmassa. Saudit sanovat hylkäävänsä sen, kuten myös monet muutkin "maltillisina" pidetyt arabimaat; eräiden raporttien mukaan kaikki 57 muslimimaata ovat sitä vastaan.
Kiivaimmin siihen on reagoinut Turkki, joka ei ole arabimaa, mutta jonka yksinvaltias presidentti Recep Tayyyip Erdogan on tulisimmin reagoinut sitä vastaan uhaten keskeyttää kaikki suhteet Israelin kanssa. Hän on OIC:n johtajana kutsunut sen jäsenmaat Turkkiin keskustelemaan syntyneestä tilanteesta, ja uhkaa laajentaa sen koko muslimimaailmaa koskevaksi, ellei Trump muuta kurssiaan, Hän tuskin voisi peruuttaa sitä, joten hän odottanee muita toimenpiteitä. Trump kuitenkin allekirjoitti "Waiverin" pian puheensa jälkeen, jolla ulkoministeriön muuttoa siirretään kuudella kuukaudella. USA:n kongressi teki 1995 päätöksen USA:n lähetystön siirtämiseksi Jerusalemiin, mutta kaikki sen jälkeen valitut
USA:n presidentit ovat käyttänet veto-oikeuttaan "veivaten" muuttoa 6 kuukautta myöhemmäksi.
Presidentti Erdogan esittää myös islamilaisen liigan perustamista Jerusalemin tilanteen vuoksi. Tämä on mielenkiintoista, sillä profeetta Hesekiel ilmoitti kirjassaan liigan (liiton) perustamisesta. (Hes.30:4 -5)

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään perjantaina keskustelemaan Jerusalemin aseman muuttamisesta, mikä YK:n mukaan tulee tapahtua vain osapuolten neuvottelujen avulla.
PA/PLO:n ja Hamasin arabien reaktiot ovat kiivaita ja ne avoimesti kehottavat muslimeja nousemaan
väkivaltaiseen vastarintaan. Puheenjohtaja Mahmoud Abbas lensi Ammaniin keskustelemaan kuningas Abdullah II:n kanssa, mutta niistä ei ole annettu tietoja julkisuuteen.
Mielenosoituksia syntyi Gazassa ja kaikkialla Juudeassa ja Samariassa, joissa koulut ja laitokset suljettiin 3 päivän ajaksi päästäen opiskelijat ja koululaiset kaduille mellastamaan. Israelin ja USA:n lippuja poltettiin ja iskulauseissa vannottiin "Al-Aksan suojelemista" ja "Jerusalemin vapauttamista miljoonan marttyyrin voimalla", mikä oli Arafatin käyttämä iskulause.
Mielenosoituksia syntyi myös Jordaniassa ja Turkissa. Turkki kehotti aloittamaan uuden intifadan, mitä myös Hizbullahin pääsihteeri Nasrallah vaati. Hamasin johtaja Ismail Haniyeh kutsui Trumpin päätöstä sodanjulistukseksi. Gazasta ammuttiin muutamia raketteja Israelia kohti, mutta ne putosivat mereen. IAF kävi silti tuhoamassa muutamia Hamasin asemia.

Ajankohta ja vuosi 2017 ovat merkittäviä myös profeetallisesti. Sillä se on 70 vuotta YK:n 1947 hyväksymästä Israelin maan jakosuunnitelmasta. Vuosi 2018 on puolestaan 1948 vuotta Jerusalemin toisen Temppelin tuhoamisesta v. 70, joka puolestaan on 1948 vuotta Adamin luomisesta.

Rooman paavi Francis I avasi myös suunsa sanoen, että sisäinen paine saa hänet puhumaan, Hän kehotti säilyttämään Jerusalemin tasapainotilan ja käyttämään viisautta ja varovaisuutta konfliktin laajenemisen estämiseksi. (Jes 29:14; 1Kor1:19) Jumala näyttää tuhoavan viisaiden ajatukset ja varovaisuuden, sillä Hän toteuttaa omaa suunnitelmaansa oman aikataulunsa mukaan. http://www.dailycrow.com/daily-updates/,, https://journal-neo.org/2017/12/03/american-calamity-get-ready-for-the-day-of-reckoning/.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5150649/Amid-warnings-Trump-forges-ahead-Jerusalem-capital.html.
https://doomerdoug.wordpress.com/,

03. UUTISIA LYHYESTI
• PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas oli huonosti informoitu ilmoittaessaan, ettei israelilaisilla ole koskaan ollut yhteyttä Jerusalemiin: "USA:n presidentti Trumpin päätös tänään ei muuta tosiasiaa Jerusalemin kaupungin asemasta, eikä anna laillisuutta tälle väitteelle, koska se on arabikristittyjen ja -muslimien kaupunki, Palestiinan valtion ikuinen pääkaupunki". Kaikki kuitenkin tietävät, ettei Palestiinan valtiota ole koskaan ollut olemassa, kuten myytti kansasta nimeltä "palestiinalaiset" on sekin pelkkä harha.
Arkeologit tunnustavat löytöihinsä perustuen, että Jerusalemin muslimi-identiteetti muodostui islamin syntymisen aikoihin, mutta kahden israelilaisen arkeologin mukaan kaupunki oli alkuperäisesti yhteiselon ja suvaitsevuuden tyyssija. He perustavat käsityksensä siihen, että arkeologisten löytöjen mukaan he käyttivät islamilaisia ja juutalaisia uskonnollisia symboleja rinnan, kuten löydetyt islamin hallinnon varhaisajan kolikkolöydöt osoittavat, joissa on korkokuva juutalaisesta menorasta. "Muslimit jopa katsoivat olevansa Israelin kansan jatkuvuus". Samoja symboleja käytettiin myös tarve-esineissä, joiden alkuperä on 1300 vuotta vanha Umayyad ajalta. Toinen todiste on Nuban arabikylästä löydetty kirjoitus, joka yhdistää Kalliomoskeijan ja Temppelivuoren. Kirjoitus on 1000 vuotta vanha Kufic kirjoitus, joka viittaa Mekkaan ja kuuluu näin: "Allahin, armollisimman nimessä, tämä alue, Nuba ja kaikki sen rajat ja koko alue, kuuluvat Bayt Al-Maqdis moskeijaan, kuten uskollisten komentaja Umar al-Khattab totesi vihkiessään sen Allahin kunniaksi". Löydöt julkistaneet arkeologit sanovat saaneensa runsaasti palautetta kaikkialta Lähi-Idästä, ja sanoivat toivovansa, että löydettäisiin uusia vastaavan-laisia todisteita juutalaisten ja muslimien läheisestä toiminnasta. https://www.timesofisrael.com/archaeologists-expose-muslim-jewish-dialogue-in-jerusalem-from-1300-years-ago/
• Israel asetti turvallisuusmiehensä korkeaan hälytysvalmiuteen lisäten satoja poliiseja Jerusalemin alueille ja Temppelivuorelle odottaessaan mahdollisesti väkivaltaisia mielen-osoituksia. Vuorelle nousulle ei kuitenkaan asetettu erityisiä rajoituksia. https://www.timesofisrael.com/amid-recognition-row-hundreds-of-cops-deploy-in-jerusalem-before-muslim-prayers/
• Trump osallistui Valkoisen Talon järjestämään hanukka-tilaisuuteen, jonka yhteydessä hän kiitteli päätöksiään Jerusalemista ja lähetystön muutosta todeten, että paikalla oli varmaan onnellisia ihmisiä. https://www.timesofisrael.com/at-white-house-hanukkah-party-trump-celebrates-his-jerusalem-decision/
• Raportin mukaan Indonesiassa ja Malaysiassa tuhannet muslimit marssivat osoittaakseen tuomiotaan Trumpin päätöksille huutaen: Long live islam ja tuhotkaa sionistit. Joissakin plakaateissa todettiin Jerusalem Palestiinan ikuiseksi pääkaupungiksi. https://www.timesofisrael.com/malaysians-indonesians-protest-trumps-jerusalem-move/
• Hallitus käsitteli suunnitelmaa, jolla Jerusalemiin rakennetaan presidentti Trumpin päätösten rohkaisemana 14 000 uutta asunto-yksikköä, niistä 6 000 vihreän linjan itäpuolelle. 5 000 asuntoyksikköä Atarotiin Jerusalemin pohjoispuolelle; 1 000 asunto- yksikköä Pisgat Zeeviin, raportoi Hadashot. https://www.timesofisrael.com/14000-housing-units-planned-for-jerusalem-6000-over-green-line/
• Valkoinen Talo pyrkii hillitsemään Israelin liiallista intoa, eli UK Kekkosen sanoi: "Älkää elämöikö itsenäisyydellä", eli pankaa jäitä hattuun, turha tässä on ärsyttää vihaista petoa.
https://www.timesofisrael.com/us-asks-israel-to-restrain-response-to-jerusalem-announcement/
• Ulkoministeri Rex Tillerson sanoi Trumpin vain todenneen tosiasian, ei siinä sen ihmeellisempää tapahtunut. Venäjän arvion mukaan turvallisuus voi kärsiä, ja EU ennustaa päätösten johtavan alueen entistäkin synkempiin aikoihin. EU on YK:n tavoin pahasti jäänyt jälkeen kehityksestä, kuin eno veneestä.
https://www.timesofisrael.com/amid-backlash-tillerson-says-jerusalem-recognition-just-reality/
• Maailman johtajat sanovat Pariisin konferenssissa pyrkivänsä laillistavan Saad Haririn Libanonin pääministerinä. Hariri pyrkii pelastamaan Libanonin Iranin ja Saudi Arabian välisestä valtakamppailusta, jossa piskuinen Libanon voidaan heittää bussin alle. https://www.timesofisrael.com/world-leaders-to-re-legitimize-lebanons-hariri-at-paris-talks/
• USA:ssa jatkuvat naisten emansipaatioiskut, nyt oli vuorossa senaattori Al Franken, joka joutui eroamaan senaatista pyrkiessään osoittamaan naisille miehisyyttään. Franken on entinen komedianäyttelijä, joka eroamis-puheessaan Senaatissa iski myös Ttrumpin ja republikaanisen poliitikon Roy Mooren suuntaan, joka pyrkii senaattiin, vaikka häntä epäillään teini-ikäisten asiattomasta häirinnästä. Lisää on tiettävästí jonossa,
https://www.timesofisrael.com/franken-takes-swipe-at-trump-as-he-quits-us-senate/
• Britannia ja EU lopulta löysivät ehdot, joilla sotkuiseksi kehittynyt avoliitto brexit voidaan lopettaa kunniallisten ihmisten tavoin. Viimeinen kanto tässä kaskessa oli sovun löytäminen PohjoisIrlannin rajakiistassa. https://www.timesofisrael.com/britain-and-eu-reach-historic-deal-on-brexit-divorce-terms/
• Princeronin Yliopiston kampusalueelle levitetttiin antisemiittisiä julisteita, joissa syytetään juutalaisia hyötyvän eniten taloudessa ja mediassa ja että juutalaiset ovat enemmistönä viimeaikaisissa seksi-skandaaleissa. Juutalaiset yhdistetään valkoisten ylivaltaan, joka on paha asia. https://www.timesofisrael.com/anti-semitic-flyers-posted-on-princeton-university-campus/,
• https://www.timesofisrael.com/man-holding-palestinian-flag-smashes-windows-of-amsterdam-kosher-restaurant/, https://www.timesofisrael.com/jewish-groups-call-on-uc-berkeley-to-fire-lecturer-over-anti-semitic-tweets/ https://www.timesofisrael.com/large-swastika-painted-on-home-of-jewish-family-in-north-carolina/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 4 -13; Tiberias 9 -21; Suolameri 13 -22; Eilat 9 -23 +C-astetta, huomenna lämpenee muutaman asteen, ei sateita.


No comments: