Friday, March 11, 2016

PERJANTAI 11.03.2016

PERFJANTAI 11.03.2016
Hyvät Israelin ystävät ja muutkin Isra<eupdaten lukijat, katson olevani selityksen velkaa Keskiviikon raportin loputtua kuin kanan lento Markun lisäämällä lyhyellä lisäyksellä Gabrielin fyysisestä kunnosta.
Katsokaahan se alkoi siitä, että tuli maininneeksi pienestä rintakivusJa,.ja koska meillä on demokratian mukainen päätäntäjärjestelmä, jossa sattuu olemaan naisenemmistö. Tämä enemmistö päätti, että ukkelin täytyy mennä välittömästi ja samana päivänä Makkabin lekurin vastaan-otolle Mevasseretiin. Tämä ranskalaista sukujuurta ole ruskeasilmäinen lekuri ensin moitittuaan, miksi vasta nyt, antoi välittömän lähetteen Makkabin fyysisille tutkimuslaitokselle Jerusalemissa, jonne Markku käänsi autonsa keulan opittuaan, ettei kannata rimpuilla vastaan.
 Laitoksella aloitettiin välittömät tutkimukset ja niitä arvioitiin myös välittömästi. Keskeinen tulos oli, että infarkti voi olla tulossa koska tahansa, koska valkuaisaineita oli sekoittunut vereen liikaa tai jotain sellaista.
Niin sitten itseään terveenä pitänyt ukkeli - rintakipua, onhan niitä muillakijn- havaitsi istuvansa pyörätuolissa. - käveleminen  oli kielletty – ja ennen pitkää ambulanssissa lääkäreistä muodostetun puolen tusinan iskujoukon kanssa, jonka tarkoiteuksena oli pyrähtää aktiivitoimintaan heti, jos pelättyjä oireota ilmenisi. Ukkelin ilme oli huvittunut seuratessaan tätä näytöstä, mutta Shaare Zedekin sairaalan henkilökunta ei ollut ensinkään huvittunut. Vakavailmeisinä he alistivat ukkelin uusiin testeihin ja tutkimuksiin, ja niiden valmistuttua pikavauhtia ukkelille tilattiin aika seuraavana päivänä sairaalan kirurgiselta osastolta.
Aikansa odoteltuaan yksi kirurgeista kärräsi hänet vuoteessaan leikkaussaliin, suureen ja kylmään. Valmistelujen jälkeen paikalle ilmestyi naiskirurgi, joka alkoi valmistella omaa työtään. Hän istui jonkinlaisen kojeen äärellä, johon oli asennettu röntgenlaite. Poltettuaan ensimmäisen kipeää tekevän reiän hän alkoi työntää ohutta metallilankaa haavasta suoneen seuraten sen etenemistä röntgenlaitteella. Hänen kojeensa antoi vauhtia langan etenemiselle kumeilla paukauksilla. Kolmisen tuntia aherrettuaan hän alkoi olla voiton puolella, todeten, että koko aortta oli tukkiutunut lähes kokonaan, kuten monet muutkin suonet rintakehän alueella.
Operaatio täytyi kuitenkin keskeyttää kirurgin suureksi harmiksi luonnon vaatiessa oman osansa huomioimista. Ukkeli oli saanut selvän todisteen, miten heiveröinen ihmisen voima ja vahvuus lopulta ovat. Operaation jälkiselvittelyt alkoivat sairaalassa, jossa ukkeli joutui makaamaan pystymättä esittämään edes kunnon vastalausetta, sillä naiskirurgin operaatiot olivat vieneet viimeisetkin voimanrippeet. Sairaanhoitajat ja lekurit pyörivät hänen ympärillään jatkuvasti ottaen lämpötilan ja -paineen lukemat, EKG yhä uudelleen ja monia muita testejä, ettei mitään ollut jäänyt huomioimatta. Oman lukunsa muodostavat sairaalan tarjoamat ´ruoka-annokset, joita jokainen voi arvioida oman makunsa mukaan.
Ukkeli oli kuitenkin ikionnellinen sairaalan lääkärien päätettyä antaa hänelle luvan siirtyä sapatin viettoon perheensä periin. He kuitenkin varustivat hänet tarvittavilla pillereillä ja kirjoitetuilla ohjeilla. Se oli tosi inhimillinen teko, joka kannattaa merkitä aikakirjoihin heidän hyväkseen.

Operaatio tukkeutuneitten verisuonien avaaminen aiheuttaa omat ongelmansa, kuten sen, että ukkelin tulee harjoittaa elimistöään siihen, että tukkeutuneitten verisuonien tilalla on avoimien ovien päivät, jolloin verta on runsaasti tarjolla, eikä se ole ihan kívuton toimi sekään.
Ukkeli joutunee myös harkitsemaan raporttien jatkuvuuden ja missä muodossa ja aikatauluissa niitä voidaan jatkaa. Raporttien laatiminen todellisista oloista Israelissa ja sen lähiympäristössä on kuitenkin siksi tärkeää, ettei sitä sovi katkaista pienen rintakivun vuoiksi. 

Thursday, March 10, 2016

KESKIVIIKKO 09.02.16

KESKIVIIKKO 09.03.2016
01.                    KESKIVIIKKOAAMU alkoi puolipilvisenä, mutta ajankohtaan nähden suhteellisen lämpöisenä, sillä mittarissa olki 18 astetta, mikä päivän mittaan kipua 27 asteen tienoille. Ihan mukavaa talvisäätä, vai mitä?
Mutta kuten, kuten Lähi-Idässä on tapana, tilanteet vaihtelevat nopeasti ja arvaamatta. Huomenna vastaavat luvut ovat 11 -19, nousten taas perjantaina asteen tai parin verran.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -27; Tiberias 17 -28; Suolameri
23 -32; Eilat 21 -31 +C-astetta.
Kuten taisin jo mainita, lämpötila heittelee taas epävakaisesti puoleen jos toiseenkin. Perjantaiksi luvataan aurinkoista säätä, mikä tuntuu ihan mukavalta puolipilvisyyden lomassa.

Minulla ovat tietyt epämukavuudet jatkuneet rinnan alueella, minkä vuoksi teen tätä raporttia pätkittäin. Pyydän vastaavasti kärsivällisyyttä, jos normaali julkaiseminen viivästyykin.

02.                   USA:n varapresidentti Joe Biden aloitti eilen lyhyen Israelin vierailunsa. Samaan aikaan syytökset lentelevät Atlantin yli puoleen ja toiseen, joissa Netanyahun syytetään kieltäytyneen osallistumasta AIPAC:n tilaisuuksiin USA:ssa, koska se olisi ”pakottanut” hänet tapaamaan presidentti Obaman, mitä hän ei syytösten mukaan halua tässä vaiheessa. Valkoisen Talon kansliasta rauhoiteltiin, että taustalla on puhdas aikataulu-ongelma, ei sen dramaattisempaa. 

ARABIT olivat järjestäneet Bidenille omat vastaanotto-seremoniansa lähettäen terroristit iskemään useissa kohteissa – edellyttäen, että joku antaa heille määräyksiä iskukohteista ja ajoista. Kolmessa israelilaisessa kaupungissa terroristit iskivät haavoittaen ja pyrkien tappamaan, jos mahdollista.

Tel Avivissa meren rannalla terroristi haavoitti surmasi 29-vuotiaan USA:n kansalaisen, jatko-opiskelijan, ja haavoitti 12, heidän joukossaan 4 amerikkalaista, ennen kuin poliisi pysäytti hänet ampuen hänet kuoliaaksi. Surmansa saanut amerikkalainen oli Taylor Allen Force, sotaveteraani Texasista.
USA:n ulkoministeriön tiedottaja John Kirby tuomitsi hyökkäykset Tel Avivissa Petah Tikvassa ja Jerusalemissa, mutta unohti mainita, että ne sijaitsevat Israelissa.
Jerusalemin itäosassa terroristit käyttivät hyökkäyksessään tuliaseita haavoittaen vaarallisesti kanta rajapoliisia.
Petah Tikvassa kauppaliikkeessä asioinut mies tunsi jonkun hyökkäävän häntä kohti ja puukottaen häntä useita kertoja yläruumiiseen. Uhri onnistui tyrkkäämään hyökkääjän pullotelinettä vasten- Uhri pystyi sieppaamaan lattialle pudonneet verisen puukon ja alkoi puukottaa hyökkääjää useita kertoja  siten, että hyökkääjä kuoli haavoihinsa. Uhri vietiin kohtalaisessa kunnossa sairaalaan, jossa hän pystyi vastamaan haastattelijan kysymyksiin sairasvuoteelta käsin.


Gavriel joutui eilen sairaalaan rintakipujen takia, tänään sepelvaltimo laajennettiin ja ehkä huomenna kotiin. Vielä ei ole tietoa, milloin voi alkaa raporttien kirjoittamisen.

Sunday, March 06, 2016

SUNNUNTAI 06.03.2016

SUNNUNTAI 06.03.2016
01.TÄMÄ on taas yksi niistä aamuista, jolloin tuntu on kuin 10 000 metrin hiihtäjällä, joka tuntee läkähtyvänsä ja maaliin on vielä pitkä matka. Siinä vaiheessa ei ole tärkeää sijoitus vaan maali-viinan ylittäminen. Chambers kertoo aamun avauksessaan samasta tunteesta, kun ei ole mielessä mitään kohottavaa, ei näyttämövalaistusta eikä kannattajia hyvä-huutoinen, vain sama harmaa ahertaminen mitättömän tuntuisissa tehtävissä. Minulla tämä voi liittyä islam-raportin laatimiseen, jonka jälkeen sain flunssan oireet niitä seuraavine jälkitauteineen. Lisäksi naapurin hyökkäys samaan aikaan väittäen osaa tontistamme omakseen vastoin selviä asemakaava- ja tonttipiirustuksia. Ne repivät sielun hajalle, mikä osoittaa vihollisen toiminnasta hänen kauttaan. Mies käytti rumaa kieltä Michael tytärtämme kohtaan ja heitti häntä kivellä. Tämäkin osoittanee, mistä lähteestä kivitykset tulevat.

Kun Mooseksen lähettämät 12 vakoojaa palasivat matkaltaan, 10 heistä antoi negatiivisen raportin: ”Maa on kyllä hedelmällinen ja ilmasto suotuisa, mistä todistaa tuomamme viiniköynnöksen varsi kypsíne rypäleinen. Mutta maassa asuu vahvoja kansoja linnoitetuissa kaupungeissaan; näimmepä siellä jättiläisiäkin. Jos menemme sinne, he murskaavat meidät”. Tämä nostatti kansan parissa mielenosoituksen, jota johtivat Egyptistä israelilaisten mukaan liittyneet toisten kansojen edustajat, joilla ei ollut juutalaisten näkyä Luvatusta Maasta, ja jotka eivät tunteneet Israelin Jumalaa. He halusivat kivittää Mooseksen, valita uuden johtajan  ja palata Egyptiin Se oli musertava ja masentava isku yli 80-vuotiaalle Moosekselle: Vielä 40 vuotta erämaassa eripuraisen kansan johtajana.
Toisessa kertomuksessa kerrotaan, miten epäjumaliin katsominen köyhdyttää ihmisen mielikuvituksen, koska ihmisen edellytykset ovat maallisen rajoitetut. Jeesus kehotti pelkäämään häntä, joka voi hukuttaa helvettiin sekä ruumiin että sielun, mitä ihminen ei voi ruumiin surmaamisen lisäksi tehdä. Tämä epäjumala on minä ítse. Siihen katsominen saa ongelmien kasaantumisen näyttämään ylivoimaiselta ja tappiolliselta. (Mt 10:28)
Siksi meidän tulee ”suunnata katseemme Häneen, jolta jokainen hyvä anti ja täydellinen lahja tulevat, Valkeuksien Isään, Häneen, jonka tykönä ei ole muutosta eikä vaihteen varjoa”. (Jaak 1:17)

02.Palataksemme takaisin maan pinnalle, on aika tarkastella tämän päivän sääennustuksia. Ne näyttävät ensituntumalta ilahduttavilta, sillä puolipilvisyydestä huolimatta ilman lämpötila alkaa uudelleen nousta siten, että, keskiviikon lukemiksi ennustetaan 12 -24 asteen lämpölukemia. Siinä voisi jo harkita villapaitojen ja ylimääräisten vaatekertojen vähentämistä. Miehillä tämä tulee aina jälkijunassa, mutta nuoret naiset alkavat liikkua kaduilla minihameissa ja shortseissa. Onneksi Israelissa on vähän matuja, niistäkin pääosa ”syntisessä” Tel Avisissa.
Eurooppaan saavuttuaan matut uskovat tulleensa paratiisin esikartanoihin naisten liikkuessa kaduilla puoli-alastomina, mikä kiihottaa heidät seksuaaliseen hurmioon. Muslimien paratiisissa virtaa vesi-, maito- ja viinivirtoja, ja ne 72 neitsyttä liikkuvat läpinäkyvissä vaatteissa näyttäen kaikki heidän salaiset paikkansa. Koska Euroopassa alkaa olla vaikeaa löytää nuoria neitsyitä, he ovat siirtyneet kokeilemaan 6 -9 vuotiaita tyttölapsia.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 9 -17; Tiberias 12 -22; Suolameri 18 -25; Eilat 21 -31 +C-astetta. Puolipilvinen ja aurinkoinen taivas vaihtelevat päivittäin. Kinneretin vedenpinta nousi viisi sm.

03.Israelin terveysministeriön ilmoituksen mukaan maassa työskentelee 12 000 prostituoitua.
Heistä 62 % ovat äitejä; 11 % alaikäisiä; 52 % on muuttanut entisen NL:n alueen maista; jokainen heistä palvelee km. 5.5 asiakasta päivässä.
Hallitukselle tehdyn kansallisen tutkimuksen mukaan seksuaali-ammatissa työskentelee 12 000 naista ja 1000 miestä.
Tutkimuksen mukaan prostituoituja työskentelee maassa 11 420 – 12 730, heistä arvioiden mukaan 95 % on naisia, 5 % miehiä ja naisista 11 % on alaikäisiä, kuten TV-2 kertoi torstaina.

USEIMMAT naiset kertovat antautuneensa ammatiin saadakseen rahaa, joko äkillisen menojen kasvun vuoksi tai jouduttuaan huumeenmyyjien uhriksi. Monet kertoivat myös kuvitelleensa pääsevän siitä irti nopeasti, mutta käytännössä se ei onnistu niin yksinkertaisesti, kuten eräs heistä kertoi.
Kaksi kolmasosa kertoi joutuneensa ammattiinsa taloudellisen ahdinkotilan vuoksi, vain 7 % sanoi siihen liittyneen huume- sidonnaisuuden.
700:stä haastatellusta naisesta 52 % kertoi tulleensa entisen NL:n maista; 18 % aloitti ammattinsa ennen täytettyään 18 vuotta.
62 % naisista on äitejä ja 20 % omaa akateemisen loppututkinnon.
He palvelevat km. 5.5 asiakasta päivässä.

Virallisesti prostituutio on laitonta Israelissa, mutta siitä on kehittynyt oma ammattikuntansa arvoltaan 1.2 miljardia NIS vuosittain. TV-2:n mukaan 42 % palveluista hoidetaan hienovaraisesti huoneistoissa, joissa samat asiakkaat vierailevat säännöllisesti. Vain 6 % työskentelee kaduilla ansaisten paljon vähemmän kuin ammattilaiset, joiden toiminta on vakiintunut.
18 % ammatin tuotoista tulee saattopalveluksista; 16 % hierontalaitoksista, jouhin liittyy huumeiden käyttö; 18 % tulee strip-klubeista ja vastaavista toiminnoista. http://www.timesofisrael.com/12000-women-work-in-prostitution-in-israel-govt-says/

04.HALLITUKSEN muodostamisen vuosipäivän aattoja pidetty mieli-pidetiedustelun mukaan hallitus menettäisi enemmistön nykyisessä kokoonpanossaan.
Benyamin Netanyahun johtama Likud säilyttäisi suuremman puolueen asemansa, mutta sen edustajamäärä Knessetissä putoaisi nykyisestä 30:stä 26:een. Isaac Herzogin johtama Sionistinen Unionin edustajamäärä romahtaisi nykyisestä 24:stä 18:an. Toiseksi suurimmaksi puolueeksi nousisi Yair Lapidin johtama Yesh Atik; sen nykyinen edustajamäärä 11:stä nousisi 19:ään. Naftali Bennettin johtama Jewish Home nostaisi edustajiensa lukumäärän 8:sta 11:en. Joint Arablist saisi 13 edustajaa, ja Kulanun edustajamäärä putoaisi 10:stä seitsemään. Israel Beitenu 8 (6); UTJ 7 (6), Shas 6 (7), Meretz 5 (5). http://www.timesofisrael.com/poll-coalition-would-lose-majority-yesh-atid-would-soar-if-elections-held-today/

05.Hamasin julkistama propagandafilmi rohkaisee PA:n poliiseja seuraamaan niiden poliisien esimerkkiä, jotka ovat nostaneet aseensa IDF:n sotilaita vastaan saaden surmansa yhteenotoissa.
Filmi on tarkoitettu Juudeassa ja Samariassa toimiville PA:n poliiseille. Filmi esitettiin TV-10 kanavalla perjantaina. Filmi on luultavasti kuvattu Gazassa ja muilutettu Israeliin.

Filmissä PA:n poliisin pukuun puettu mies ajaa autollaan PA:n valvomassa kaupungissa. Hän näkee kadun varteen pystytetyn julisteen: Sankarimarttyyri Amjan Sukkari – PA:n virkailija, joka ammuttiin kuoliaaksi IDF:n tiesululla Samariassa tammikuussa.

Hän ajaa eteenpäin, kun tuulen tuoma lentolehtinen liimautuu hänen tuulilasiinsa. Lehtisessä kerrotaan kertoen PA:n arabien kuolemasta IDF:n luodeista. Heitettyään lentolehtisen hän näkee joukon IDF:n sotilaita, jotka ahdistelevat ja potkivat kehitys-häiriöistä arabia. Poliisi painaa kaasun pohjaan suunnistaen kohti IDF:n sotilaita. Filmi katkaistaan siinä vaiheessa.
http://www.timesofisrael.com/hamas-video-urges-pa-policemen-to-attack-idf-troops/

06.PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun sisaren kanssa naimisissa oleva tri Hagai Ben-Artzi uhkaa erota Likudista ja liittyä Jewish Home-puolueeseen, ellei hän omaksu Bennettein suunnitelmaa, jossa esitetään Juudean ja Samarian liittämistä Israeliin.

Ben-Artzi kehottaa Likudin äänestäjiä äänestämään Juutalaista Kotia, ellei Netanyahu virallisesti luovu ajamasta kahden valtion periaatetta ja liitä C-alueet Israeliin, joissa Israelilla on Oslon sopimuksen mukaisesti täysi turvallisuus- ja siviilivastuu. Näillä alueilla asuu arviolta 50 000 PA:n arabia, juutalaisasukkaitten määrä ilman Jerusalemin ympäristöä on n. 380 000, ja kasvaa nopeasti, huolimatta siitä, että Netanyahun hallitus on harjoittanut tiukkaa rakennustoiminnan rajoittamista.
(JP:n vakiokolumnisti Martin Sherman käsittelee kahden valtion periaatteen tuhoisaa vaikutusta Israelin turvallisuudelle perjantain 4.03.2016 kolumnissaan nmellä The Australian Jewish Establishment – a Sequel, ei vielä julkaistu internetissä)  

PA on systemaattisesti kannustanut arabeja muuttamaan C-alueille saadakseen sen kautta rakennettua ”facts on the ground”, todisteita arabeista C-alueilla. Tässä sitä ovat tukeneet sekä presidentti Obaman hallitus että EU, joka laittomasti ilman rakennuslupia pystyttää elementtirakenteisia parakki-tyylisiä rakennuksia, mistä Maale Adumimin ja Jerusalemin välinen ns. E1 alue on typpiesimerkki. Rakennukset pystytetään useimmiten viikon vaihteen aikana, jolloin Juudean ja Samarian hallinnosta vastaavat virkailijat ja tarkastajat ovat poissa virkapaikoiltaan.

Tämä toiminta on EU:n harjoittamaa ”rikollista”, laitonta toimintaa puuttumalla itsenäisen valtion sisäisiin asioihin pyrkimyksenään pakottaa omaa itsekästä näkemystään Israelin ja PA:n välisiin suhteisiin, eivätkä Israelin hallitukset ole pystyneet vastaamaan siihen tarvittavalla tarmokkuudella.
Sopiva vastaveto olisi C-alueitten liittäminen Israeliin etenkin huomioiden, että PA:n ennustetaan romahtavan koska tahansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208952#.Vtv5uCpxfhQ

07.UUTISOTSIKOITA
·        Israelin laivasto valmistautuu Hamasin esittämään uhkaan ottaa Välimerellä käyttöönsä Iranin tapaan nopeakulkuisia tykkiveneitä, joilla se voisi uhata IN:n aluksia sekä rannikko-kaupunkeja. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/05/israeli-navy-gears-up-for-hamas-offshore-threat/
·        Libanonin esittämän väittämän mukaan Israelin laivaston alus rikkoi Libanonin vesialuetta torstaina n., 130 m:n syvyydellä. Tilanne kehittyi 4.17 pm Beirutin aikaa Ras Naqouran lähellä. Alus poistui alueelta 2 minuutin jälkeen. Libanonin puolustus-ministeriö jätti valituksen aluevesirajan loukkauksesta UNIFIL joukoille. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/05/israeli-naval-vessel-violates-lebanese-waters/
·        Tuomioistuin tuomitsi pakistanilaisen miehen 13 vuodeksi vankilaan painettuaan like-nappia artikkeliin, jossa kerrottiin
profeetta Muhammedista. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/05/pakistani-muslim-is-jailed-for-13-years-for-liking-a-post-which-referred-to-the-prophet-mohammed-on-facebook/
·        Saksassa mamujen aiheuttamien seksuaalirikosten määrä osoittaa rajua kasvua tuhansien uusien raporttien saavuttaessa virkailijoiden virkapöydän päivittäin.
Seksuaalirikosten määrä on kasvanut rajusti liittokansleri Merkelin ilmoitettua ottavansa kaikki halukkaat Saksaan. Heitä on tullut yli miljoonan Lähi-Idästä Aasiasta ja Afrikasta. Heidän mukanaan ovat tulleet yhä nousevat seksuaalirikokset, raiskaukset ja murhat, mutta myös taudit, joiden luultiin jo kuolleen. Poliisi ei edes halua nähdä eikä kuulla mitään, koska hän itse voi joutua vaikeuksiin. Poliisi pelkää yleisen järjestyksen romahtavan kesällä uusien mamu-virtojen rynnistäessä Eurooppaan ja ennen kaikkea Saksaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/05/germany-muslim-migrant-rape-crisis-worsens-as-thousands-of-reports-filter-in-about-sexual-assaults/
·        Italian senaatin puheenjohtaja Pietro Grasso kehottaa poistamaan islamin vastaisen epäluulon sekä torjunnan, vaikka se tuhoaa Euroopan. Hän ounastelee, että entäpäs jos muslimit ovatkin oikeassa sharia-lakeineen? http://www.jewsnews.co.il/2016/03/05/italys-senate-speaker-we-must-reject-suspicion-and-resentment-against-islam-even-though-they-are-destroying-europe/
·        Muslimi lento-oppilas uhkaa surmata USA:n republikaanien pääehdokkaan Donald Trumpin, koska hän tuli sanoneeksi, että islam on vaarallinen. Eipä kauas osunutkaan! http://www.jewsnews.co.il/2016/03/06/muslim-flight-student-was-furious-that-president-front-runner-donald-trump-implied-that-muslims-are-dangerous-so-he-threatens-to-kill-him/
·        Ruotsi on nyt liittynyt virallisesti islamin puolustajiin julistaen, ettei kukaan Ruotsissa saa solvata islamia eikä hallituksen sitä koskevaa politiikkaa. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/06/disgraceful-sweden-is-now-banning-its-citizens-from-criticizing-muslim-refugees-and-the-government-policy-towards-them/