Friday, March 11, 2016

PERJANTAI 11.03.2016

PERFJANTAI 11.03.2016
Hyvät Israelin ystävät ja muutkin Isra<eupdaten lukijat, katson olevani selityksen velkaa Keskiviikon raportin loputtua kuin kanan lento Markun lisäämällä lyhyellä lisäyksellä Gabrielin fyysisestä kunnosta.
Katsokaahan se alkoi siitä, että tuli maininneeksi pienestä rintakivusJa,.ja koska meillä on demokratian mukainen päätäntäjärjestelmä, jossa sattuu olemaan naisenemmistö. Tämä enemmistö päätti, että ukkelin täytyy mennä välittömästi ja samana päivänä Makkabin lekurin vastaan-otolle Mevasseretiin. Tämä ranskalaista sukujuurta ole ruskeasilmäinen lekuri ensin moitittuaan, miksi vasta nyt, antoi välittömän lähetteen Makkabin fyysisille tutkimuslaitokselle Jerusalemissa, jonne Markku käänsi autonsa keulan opittuaan, ettei kannata rimpuilla vastaan.
 Laitoksella aloitettiin välittömät tutkimukset ja niitä arvioitiin myös välittömästi. Keskeinen tulos oli, että infarkti voi olla tulossa koska tahansa, koska valkuaisaineita oli sekoittunut vereen liikaa tai jotain sellaista.
Niin sitten itseään terveenä pitänyt ukkeli - rintakipua, onhan niitä muillakijn- havaitsi istuvansa pyörätuolissa. - käveleminen  oli kielletty – ja ennen pitkää ambulanssissa lääkäreistä muodostetun puolen tusinan iskujoukon kanssa, jonka tarkoiteuksena oli pyrähtää aktiivitoimintaan heti, jos pelättyjä oireota ilmenisi. Ukkelin ilme oli huvittunut seuratessaan tätä näytöstä, mutta Shaare Zedekin sairaalan henkilökunta ei ollut ensinkään huvittunut. Vakavailmeisinä he alistivat ukkelin uusiin testeihin ja tutkimuksiin, ja niiden valmistuttua pikavauhtia ukkelille tilattiin aika seuraavana päivänä sairaalan kirurgiselta osastolta.
Aikansa odoteltuaan yksi kirurgeista kärräsi hänet vuoteessaan leikkaussaliin, suureen ja kylmään. Valmistelujen jälkeen paikalle ilmestyi naiskirurgi, joka alkoi valmistella omaa työtään. Hän istui jonkinlaisen kojeen äärellä, johon oli asennettu röntgenlaite. Poltettuaan ensimmäisen kipeää tekevän reiän hän alkoi työntää ohutta metallilankaa haavasta suoneen seuraten sen etenemistä röntgenlaitteella. Hänen kojeensa antoi vauhtia langan etenemiselle kumeilla paukauksilla. Kolmisen tuntia aherrettuaan hän alkoi olla voiton puolella, todeten, että koko aortta oli tukkiutunut lähes kokonaan, kuten monet muutkin suonet rintakehän alueella.
Operaatio täytyi kuitenkin keskeyttää kirurgin suureksi harmiksi luonnon vaatiessa oman osansa huomioimista. Ukkeli oli saanut selvän todisteen, miten heiveröinen ihmisen voima ja vahvuus lopulta ovat. Operaation jälkiselvittelyt alkoivat sairaalassa, jossa ukkeli joutui makaamaan pystymättä esittämään edes kunnon vastalausetta, sillä naiskirurgin operaatiot olivat vieneet viimeisetkin voimanrippeet. Sairaanhoitajat ja lekurit pyörivät hänen ympärillään jatkuvasti ottaen lämpötilan ja -paineen lukemat, EKG yhä uudelleen ja monia muita testejä, ettei mitään ollut jäänyt huomioimatta. Oman lukunsa muodostavat sairaalan tarjoamat ´ruoka-annokset, joita jokainen voi arvioida oman makunsa mukaan.
Ukkeli oli kuitenkin ikionnellinen sairaalan lääkärien päätettyä antaa hänelle luvan siirtyä sapatin viettoon perheensä periin. He kuitenkin varustivat hänet tarvittavilla pillereillä ja kirjoitetuilla ohjeilla. Se oli tosi inhimillinen teko, joka kannattaa merkitä aikakirjoihin heidän hyväkseen.

Operaatio tukkeutuneitten verisuonien avaaminen aiheuttaa omat ongelmansa, kuten sen, että ukkelin tulee harjoittaa elimistöään siihen, että tukkeutuneitten verisuonien tilalla on avoimien ovien päivät, jolloin verta on runsaasti tarjolla, eikä se ole ihan kívuton toimi sekään.
Ukkeli joutunee myös harkitsemaan raporttien jatkuvuuden ja missä muodossa ja aikatauluissa niitä voidaan jatkaa. Raporttien laatiminen todellisista oloista Israelissa ja sen lähiympäristössä on kuitenkin siksi tärkeää, ettei sitä sovi katkaista pienen rintakivun vuoiksi. 
Post a Comment