Thursday, March 10, 2016

KESKIVIIKKO 09.02.16

KESKIVIIKKO 09.03.2016
01.                    KESKIVIIKKOAAMU alkoi puolipilvisenä, mutta ajankohtaan nähden suhteellisen lämpöisenä, sillä mittarissa olki 18 astetta, mikä päivän mittaan kipua 27 asteen tienoille. Ihan mukavaa talvisäätä, vai mitä?
Mutta kuten, kuten Lähi-Idässä on tapana, tilanteet vaihtelevat nopeasti ja arvaamatta. Huomenna vastaavat luvut ovat 11 -19, nousten taas perjantaina asteen tai parin verran.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -27; Tiberias 17 -28; Suolameri
23 -32; Eilat 21 -31 +C-astetta.
Kuten taisin jo mainita, lämpötila heittelee taas epävakaisesti puoleen jos toiseenkin. Perjantaiksi luvataan aurinkoista säätä, mikä tuntuu ihan mukavalta puolipilvisyyden lomassa.

Minulla ovat tietyt epämukavuudet jatkuneet rinnan alueella, minkä vuoksi teen tätä raporttia pätkittäin. Pyydän vastaavasti kärsivällisyyttä, jos normaali julkaiseminen viivästyykin.

02.                   USA:n varapresidentti Joe Biden aloitti eilen lyhyen Israelin vierailunsa. Samaan aikaan syytökset lentelevät Atlantin yli puoleen ja toiseen, joissa Netanyahun syytetään kieltäytyneen osallistumasta AIPAC:n tilaisuuksiin USA:ssa, koska se olisi ”pakottanut” hänet tapaamaan presidentti Obaman, mitä hän ei syytösten mukaan halua tässä vaiheessa. Valkoisen Talon kansliasta rauhoiteltiin, että taustalla on puhdas aikataulu-ongelma, ei sen dramaattisempaa. 

ARABIT olivat järjestäneet Bidenille omat vastaanotto-seremoniansa lähettäen terroristit iskemään useissa kohteissa – edellyttäen, että joku antaa heille määräyksiä iskukohteista ja ajoista. Kolmessa israelilaisessa kaupungissa terroristit iskivät haavoittaen ja pyrkien tappamaan, jos mahdollista.

Tel Avivissa meren rannalla terroristi haavoitti surmasi 29-vuotiaan USA:n kansalaisen, jatko-opiskelijan, ja haavoitti 12, heidän joukossaan 4 amerikkalaista, ennen kuin poliisi pysäytti hänet ampuen hänet kuoliaaksi. Surmansa saanut amerikkalainen oli Taylor Allen Force, sotaveteraani Texasista.
USA:n ulkoministeriön tiedottaja John Kirby tuomitsi hyökkäykset Tel Avivissa Petah Tikvassa ja Jerusalemissa, mutta unohti mainita, että ne sijaitsevat Israelissa.
Jerusalemin itäosassa terroristit käyttivät hyökkäyksessään tuliaseita haavoittaen vaarallisesti kanta rajapoliisia.
Petah Tikvassa kauppaliikkeessä asioinut mies tunsi jonkun hyökkäävän häntä kohti ja puukottaen häntä useita kertoja yläruumiiseen. Uhri onnistui tyrkkäämään hyökkääjän pullotelinettä vasten- Uhri pystyi sieppaamaan lattialle pudonneet verisen puukon ja alkoi puukottaa hyökkääjää useita kertoja  siten, että hyökkääjä kuoli haavoihinsa. Uhri vietiin kohtalaisessa kunnossa sairaalaan, jossa hän pystyi vastamaan haastattelijan kysymyksiin sairasvuoteelta käsin.


Gavriel joutui eilen sairaalaan rintakipujen takia, tänään sepelvaltimo laajennettiin ja ehkä huomenna kotiin. Vielä ei ole tietoa, milloin voi alkaa raporttien kirjoittamisen.
Post a Comment