Friday, December 11, 2015

PERJANTAI 11.12.15

PERJANTAI 11.12.15
1.       TÄNÄÄN perjantaina on vielä aurinkoista ja suhteellisen lämmintä, joten nauttikaamme siitä. Huomenna ja ylihuomenna sateet alkavat uudelleen – ehkä useimmilla paikkakunnilla vain paikallisina kuuroina, mutta lämpötila alenee tämän päivän lukemista siten, että tiistaiksi ennustetaan vain 5 -14 lukemia, maanantaiksi jopa 11 asteen huippulukemaa. Lumisateita ei ole ennustettu vielä, mutta kokemuksen mukaan ne tulevat yllättäen, joten on syytä varautua siihenkin.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 7 -16; Tiberias 9 -21; Suolameri 12 -21; Eilat 8 -21 +C-astetta. Kinneretin pinta nousee +0.05 sm, mikä huomioidaan tyydytyksellä.

2.       Tulkoon tässä yhteydessä huomioiduksi sekin, että pääministeri Netanyahun suurikokoinen valkoinen Kaia-koira on huomannut, ettei pelkkä haukkuminen riitä. Joskus on turvauduttava järeämpiin painostuskeinoihin – poliitikon koira kun on, joka on tottunut siihen, että politiikka on saastaista peliä, jossa puututaan henkilö-kohtaisuuksiin. Joka tapauksessa oma koira puri itse pääministeriäkin – tietenkin ilman henkilökohtaisuutta, kuten politiikassa on tapana sanoa – ja jopa kutsuttuja vieraitakin, mikä ei ollut ”poliittisesti korrektia”, kuten politiikassa sanotaan.
Sille pitäisi panna lappu kaulaan, jossa lukisi kuten joissakin rekka-autoissa Suomessa aikoinaan: ”Olen isokokoinen, mutta en aina hyvätapainen”.

Varokaa sitä BIBIn isoa valkoista, se voi purra ihan huomion herättämiseksi. Keskiviikon hanukka-tilaisuudessa Bibin kotona se Kaia-rontti puri peräti kahta vierasta, ja oli aiemmin iskenyt hampaansa Bibin ”persuksiin”. Kaialle oli hankittu raivotauti (rabies) rokotukset hyvissä ajoin, joten Bibi pysytellee aisoissaan. Yksi pureman kohteeksi joutunut vieras oli Tzipi Hotovelin puoliso Or Alon ja toinen Sharren Haskel. Mitä outoa lienee havainnut heissä, koirilla kun on tarkka hajuaisti, ilmeisesti myös poliittisissa kysymyksissä. Sharren Haskel on ammattimainen eläin-hoitaja. Hän leikki Kaian kanssa, kunnes se tympääntyi ja puri häntä käteen.
Siitä tulisi mainio parlamenttiryhmän kurinpitäjä, joka ei välitä titteleistä. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-also-bit-by-own-dog-earlier-this-year/,

3.       USA:n republikaanien johtava presidenttiehdokas Donald Trump. jonka piti vierailla Israelissa ja myös Temppelivuorella 28.joulukuuta, ilmoitti siirtävänsä vierailua siihen, kunnes hän voi suorittaa sen Yhdysvaltain arvovaltaisena presidenttinä.
Trump itse sanoi sovitun vierailun siirtämisen johtuneen kahdesta syystä: Ensimmäinen oli se, ettei hän halunnut hämmentää hyvää miestä – kuten hän Bibiä kutsuu – tunkemalla itsensä vierailulle, joka jo etukäteen aiheutti vastalauseita ja varoituksia poliittisesta kiihotuksesta, jollaiseksi nousu Temppelivuorelle katsotaan.

Tuskinpa Trumpin nappaskengät ovat sen saastaisemmat kuin entisen terroristin ja Hamasin jäsenten, jotka pelaavat siellä jalkapalloa ja salakuljettavat moskeijaansa Vuorelle pommeja, kiviä ja puukarttuja hyökätäkseen Vuorelle nousseita pyhiin-vaeltajia vastaan; tai juutalaistenkaan, jotka pyhiinvaellusmatkansa yhteydessä haluavat nousta Vuorelle, jolla lienevät entisten juutalaisten Temppelien rauniot.
Temppelien paikka ei toisten tutkijoitten mukaan ole Vuorella, vaan sen itäpuolella.  

Trumpin toinen syy vierailunsa siirtämiseksi on hänen omien sanojensa mukaan se, että se olisi häirinnyt hänen vaalityötään, mikä 13 %.n johtoasemesta huolimatta seuraavaan kilpailijaan Ted Crueziin, tarvitsee jatkuvaa valvontaa.
Trumpin lausunto koskien maahan Obaman luvalla ilman tarvittavaa valvontaa tunkeutuvia muslimeja herätti melkoista kohua sekä USA:ssa että myös Israelissa, jossa arabikansan-edustajat vaativat vierailun peruuttamista ja vaativat päätöstä, ettei Trump ole tervetullut Knessetiin, mikä ei ollutkaan hänen ohjelmassaan.

Trump selitti lausuntoaan, että kielto olisi tilapäinen, kunnes USA ehtisi kunnolla tutkia tilannetta, koska ilman taustatietojen tutkimista maahan päästettyjen joukossa voi olla vaarallisia terroristeja tai IS:n jäseniä. ”Kielto on puhtaasti turvallisuuteen liittyvä, eikä ole tarkoitettu islamin vastaiseksi”, hän selitti todeten, että kaikkien uskontojen harjoittajilla on samankaltainen oikeus päästä maahan.

Netanyahu ilmoitti puolestaan, että hän haluaa keskustella jokaisen USA:n presidentti-ehdokkaan kanssa, vaikka heidän vaalityösään antamansa lausunnot eivät aina olisivatkaan hänen toiveittensa mukaisia.
TRUMP totesi CNN:n haastattelussa, ettei tapaamista Netanyahun kanssa ollut sovittu, eikä se ollut kynnyskysymys vierailun toteuttamiseksi. Hänen lausuntonsa on kuitenkin saanut 2/3 kannatuksen GOP:n oikeiston parissa, mihin on varmaan vaikuttanut viimeiset terrori-iskut kotona ja Euroopassa, sekä paljastukset islamin rakentamista harjoitusleireistä sekä islamin ääriainesten valvomista moskeijoista Yhdysvaltain alueilla, jotka on strategisesti hajautettu tärkeitten kohteitten läheisyyteen, ja joitten välille on rakennettu langaton tietoliikenneyhteys. Tämä on herättänyt kansalaisten huolta muslimien suunnitelmista väkivaltaisuuksista maassa.  http://www.timesofisrael.com/trump-cancels-israel-trip-will-meet-pm-after-i-become-president/, http://www.newsmax.com/Headline/trump-cancel-israel-trip/2015/12/10/id/705259/?ns_mail_uid=8637072&ns_mail_job=1646026_12102015&s=al&dkt_nbr=fupho8jb, http://allnewspipeline.com/Russia_WW3_Putin_ISIS_Nuclear_War.php,

Fox-news juontaja Bill O Reilly yritti naulita Trumpin lausuntoonsa todeten, ”ettei voida loukata koko islamin uskontoa”. Trump sanoi olevansa eri mieltä ja lisäsi olevansa hyvin tietoinen, ”ettei hänen lausuntonsa ollut poliittisesti korrekti, mutta että jonkun oli sanottava ääneen, mitä kansan enemmistö ajattelee”.  Trump tähdensi vastaukseksi Reillyn inttämiseen, ettei kysymys ole uskonnollinen, vaan se liittyy kansalaisten turvallisuuteen. Trump heitti okaan Hillary Clintonin suuntaan todeten: ”Hillary on hupijuttu. Hän oli huonoin ulkoministeri, mitä USA:lla on koskaan ollut. Hän aiheutti koko tämän ongelman”. Hän sanoi, ettei hän välitä siitä, miten liikeasiat kärsivät hänen presidentin vaalityönsä vuoksi. http://www.theblaze.com/stories/2015/12/10/you-cant-insult-the-whole-religion-bill-oreilly-confronts-donald-trump-on-his-proposed-muslim-ban-and-heres-how-trump-responds/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Firewire%20-%20HORIZON%2012-10-15%20FINAL&utm_term=Firewire,

Valkoinen Talo on aloittanut Trumpin vastaisen kampanjan peljätessään hänen voittavan vaalit. Toiseksi Obaman läheisin neuvonantaja ja USA:n todellinen johtaja, ”Rasputin” kuten häntä nimitetään, Valeri Jarrett, paljasti laittomat e-mailit, jotka nyt näyttävät upottavan Hillary Clintonin presidenttihaaveet. Julkisuudessa liikkuu huhuja, joitten mukaan republikaanit ovat valmiit tukemaan lopullisissa äänestyksissä Hillarya, jos Trump voittaa republikaaninen ehdokasvaalit. Jotkut esittävät suoraan hänen eliminoimistaan, ellei muu auta. Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest meni henkilökohtaisuuksiin Trumpin vastaisuudessaan. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3351604/Vacuous-sloganeering-outright-lies-fake-hair-White-House-launches-unprecedented-personal-attack-Donald-Trump.html, http://www.thecommonsenseshow.com/2015/12/07/the-muslim-brotherhood-has-taken-over-the-white-house/,
Ranskan turvallisuusjoukot ovat tehneet lukuisia ratsioita moskeijoihin ja muihin Islamin laitoksiin ja löytäneet niistä runsaasti aseita, pommeja tai tarvikkeita niiden rakentamiseksi sekä jihadin ja iS:n propagandamateriaalia. Ranska aikoo sulkea 160 moskeijaa siksi, että niissä julistetaan vihaa ja iskuja maata vastaan. http://allnewspipeline.com/France_Raids_Mosques_Finds_ISIS_Propaganda.php

4.       Siirryttäessä kotoisempiin kysymyksiin on taas koeteltava lukijoitten kärsivällisyyttä, ja käydä läpi viimeksi tapahtuneet väkivaltaisuudet, joita nuo ”amalekilaisiksi” kutsumani serkut suorittavat kohentaakseen omaa asemaansa Allahinsa edessä.
Eilen ehkä ilkein hyökkäys tapahtui maantiellä Samariassa lähellä Beit Aryeh juutalaiskylää. Hyökkäys tallentui videolle. Times of Israel otsikoi hyökkäyksen varovaisesti ”ilmeisesti epäillyksi auto-hyökkäykseksi Samariassa” torstaina iltapäivällä. En tarkoita noilla nimityksillä henkilökohtaista, toiminta on yhtäläinen.
Videon mukaan musta Isuzu henkilöauto ajoi tahallaan sotilasryhmään, joka toimitti jotain maantielle pysäyttämänsä ajoneuvon vierellä, viistäen siten, että koko sotilas-ajoneuvo liikkui paikaltaan sotilaitten jäädessä autojen väliin. Mustan auton kuljettaja pakeni paikalta, mutta auto löydettiin hylättynä läheisen Rantis-kylän läheltä. IDF:n sotilaalle jakama puoliautomaattikivääri löytyi auton sisältä.
Törmäyksessä haavoitu 4 IDF:n sotilasta, yksi heistä hengenvaarallisesti. http://www.timesofisrael.com/four-injured-one-seriously-in-apparent-west-bank-car-ramming-attack/

Shin Bet ilmoitti pidättäneensä aikaisin perjantaina torstain auto-hyökkäykseen epäillyn arabin. Shin Betin ja IDF:n naamioituneiden Duvdevanin erikoisjoukkojen ja poliisin avustamina pidättivät 37-vuotiaan Mehmet Abed al-Halim Abed al-Hadim Salemin lähellä Tel Avivia vain hiukkasen vihreän linjan itäpuolella. ToI:n Judah Ali Gross käyttää artikkelissaan termiä ”väitetty yliajaja” kuvaillessaan tahallista hyökkäystä sotilasryhmän, joka videoitiin eikä antane päilyjä hyökkäyksestä, joskin ajajaa ei näy siinä. Tämä on journalistin tarpeetonta itsesensuuria: lapio ja lapio, ja terroristi on terroristi, vaikka voissa paistaisi.
Terroristi on kotoisin al-Lubban al-Gharbi arabikylästä Samariassa.
Hänellä on yhteyksiä Hamasin kanssa, ja hän kärsi 2001 puolen vuoden vankilatuomion Israelin vankilassa.
Kuulusteluissa Salem tunnusti rikoksensa ja sanoi saaneensa motiivin siitä, mitä Israel suunnittelee Temppelivuorelle, sekä siitä, että IDF teloittaa arabilapsia. Hän syytti myös median kiihotusta rohkaisuksi hyökkäykseen.

Terrorisrtien hyökkäyksiä on tapahtunut koko edellisen viikon aikana. Keskiviikkona israelilaista pariskuntaa kohti ammuttiin laukauksia Avnei Hefetz juutalaiskylän lähellä. Molemmat haavoittuivat, autoa ajanut mies vaikeammin.
Aiemmin keskiviikkona terroristi puukotti kahta ihmistä Hebronissa Abrahamin Mausoleumin lähellä, toinen heistä sotilas, toinen entisen Jewish Home kansanedustajan Orit Strockin poika. http://www.timesofisrael.com/soldier-wounded-in-thursday-car-attack-released-home/

Vauva haavoittui arabien kivisateessa valtatieltä Beitar Illitiin johtavalla tiellä Jerusalemin suuntaan. Muut autossa istuneet eivät haavoittuneet, ja 6-kuukauden ikäiselle vauvalle annettiin ensiapu kadulla. Artikkeli ei anna lisätietoja. Hänet vietiin läheiseen sairaalaan lähempiä tutkimuksia varten. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/baby-hurt-in-arab-rock-attack-near-beitar-illit/2015/12/10/
Ynet.news mukaan vauva oli 3-viikon ikäinen. Hän sai silmiinsä lasinsiruja, jotka poistettiin Shaare Zedek-lääkintäkeskuksessa Jerusalemissa. Avile-vauvan äiti Rachel Mamo ajoi autollaan viiden lapsensa kanssa ulos Beitar Illitistä, kun kivet iskivät hänen autoonsa yllättäen. Ymmärtämättä, mitä hänen pitäisi tehdä, hän painoi jarrut pohjaan pysäyttäen auton, mitä normaalitilanteessa ei saa tehdä, sillä siinä voi joutua terroristien piirittämäksi ja lähihyökkäyksen kohteeksi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4737703,00.html

5.       Israelin arabikansanedustajien liittoutuman johtaja Aayman Odeh kieltäytyi osallistumasta Amerikan juutalaisyhteisöjen presidenttien tilaisuuteen, koska samoissa rakennuksissa toimii Jewish Agency ja muita sionistisi yhdistyksiä. Tuskinpa hänen kieltäytymistään monikaan jäi itkemään, vaikka juutalaiset ovat niin eripuraista porukkaa, että heitä riittää jokaiseen lähtöön, ja he ovat äänekästä joukkoa, joten voihan olla, että joku haikaili Odehia.

Wednesday, December 09, 2015

KESKIVIIKKO 09.12.15

KESKIVIIKKO 09.12.15
1.       HYISELTÄ tuntui aamuinen viima kuuden maissa, vaikka lämpöä oli mittarin ja ToI:n ennusteen mukaan 8 plus-astetta. Taivas oli heikon pilviverhon peittämä nousevan auringon värittäessä niitä idänpuolen taivaalla vaalean punaisiksi. Ennusteen mukaan taivaankannen tulisi olla tänään ja kahtena seuraavana päivänä pilvetön, ja vasta lauantaina pilvipeitto vahvistuu tuoden paikallisia sateita mukanaan; lämpötilan pudotessa myös 7 -10 asteen tienoille tämän ja parin seuraavan päivän maksimilukemista 15 astetta.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 8 -15; Tiberias 10 -23; Suolameri 15 -23; Eilat 10 -23 +C-astetta. Israeliin matkustavien olisi syytä varata villaista ja tuulen/sateen pitävää kevyttä asustetta, ettei vilu pääse yllättämään.
Tapio-ystävämme valitti viimeisen Israelin vierailunsa jälkeen sairastuneensa salmonellaan, ja epäili vihanneksia syyllisiksi. Aapeli Saarisalo syötti ryhmänsä jäsenille valkosipulia ennen Egyptin matkaa kertoen, että toisten ryhmien kiemurrellessa vatsataudissa matkan jälkeen hänen ryhmänsä säilyi siltä.
Sää oikuttelee taas monissa osissa maailmaa. Norjan etelärannikko on raporttien mukaan hukkumassa meriveteen merenpinnan noustessa tuntuvasti.
Tulivuorten toiminta on myös aktivoitunut, raportteja tulee Etelä Amerikasta, Kauko Idästä ja jopa Italiasta. Azerbaian sen sijaan kärsii 7.2 asteen maanjäristyksestä.

Haifan tuli pidätti satoja - ellei tuhansia – PA:lle matkalla olevia nukkeja, joiden se katsoi osallistuvan kiihotukseen. Niillä oli kivi tai puukko toisessa heittokädessä ja ne oli UAE:ssä puettu vahvoihin talviasuihin ja panssariverkko huiveihin, kuten oikeaoppisen tuleekin tehdä. Israelin turvatarkastus on tunnetusti huippuluokkaa. http://www.timesofisrael.com/israel-seizes-thousands-of-plush-rock-thrower-dolls-headed-for-pa/,

2.       Venäjän kiloluokan sukellusvene oli kenenkään huomaamatta päässyt livahtamaan turvallisuusrenkaan läpi Syyrian rannikolle alkaen siellä pommittaa risteily-ohjuksillaan Raqqan kaupungin miehittäneitä IS:n joukkoja. USA:n taholta todetaan, että tämä sukellusvene on liukas kuin ankerias ja vaikeasti havaittavissa, sillä sen moottorit eivät pidä meteliä, hiljainen kun on luonteeltaan. Moskovan ilmoituksen mukaan asiasta oli indormoitu sekä USA:n että Israelin viranomaisia.
Venäjän puolustusministeri Sergey Shoigu ilmoitti Putinille, että Kalibr risteilyohjukset ammuttiin Rostov-on-Dov sukellusveneestä sen ollessa sukelluksessa ja että ohjukset osuivat tarkalleen maaleihinsa.
Putin selitti, että tämä risteilyohjus voidaan varustaa joko tavanomaisin tai ydinkärjin toivoen, ettei ydinkärkiä tarvitsisi koskaan käyttää.
Puolustusministeri Shoigu lisäsi, että Venäjän ilmavoimien TU-22 pommittajat osallistuivat myös iskuihin Syyriaa vastaan pommittaen ammusvarastoa, kranaatteja valmistavaa tehdasta sekä öljylaitteistoja. Pommittajat tekivät 60 ilmaiskua, USA:n ilmoituksen mukaan sukellusveneestä ammuttiin ainakin 10 ohjusta.

TURKKI sanoo, että venäläinen hävittäjä TU14, jonka Turkki ampui alas, oli 17 sekunnin ajan Turkin alueella, ja kieltäytyy pyytämästä anteeksi tapahtumaa.
Venäjän taholta torjutaan perättömänä Turkin väite, että venäläisen sota-aluksen kulkiessa Bosborussalmessa, yhdellä sotilaalla aluksessa oli it-ohjus käsissään.
Turkki syyttää Venäjää tahallisesta provokaatiosta, mutta Venäjän ulkoministeriön tiedotteen mukaan sillä on oikeus puolustautua, eikä se loukannut Montreaux-sopimusta, kuten ministeriön tiedottaja Maria Zakharova selitti. Ministeriön edustaja viittasi myös ilmaiskuista Syyrian armeijan tukikohtaan, jossa useita kuoli ja haavoittui, mutta ei maininnut USA:n osuutta iskuun. Syyrian ilmoituksen mukaan USA:n johtama koaliittio pommitti Deir al-Zoar tukikohtaa sunnuntaina surmaten 3 Syyrian sotilasta ja haavoittaen 13.  USA kiistää väitteen viitaten mahdollisuuteen, että Venäjän koneet pommittivat tukikohtaa erehdyksessä.

Jännittynyttä tilannetta Syyriassa ja Irakissa lisäävät tiedot, että IS:n kaliifi Bagdadi oli antanut ultimaatumin Turkille vetää joukkonsa pois Irakin alueelta. Turkilla on joukkoja Mosulin lähettyvillä, mistä myös Irakin hallitus protestoi, koska se ei ollut sopinut joukkojen sijoittamisesta Irakin alueelle hallituksen kanssa. Bagdadin uhkavaatimus vakavista seurauksista voi tarkoittaa IS:n iskuja Turkin alueella.
Carnerie instituutin Moskovan keskuksen mielestä Venäjän toimet Syyriassa merkitsevät sitä, että se on päättänyt pysytellä Syyriassa pitkän aikaa. Nämä lienevät ne koukut, jotka Israelin Jumala panee Googin leukoihin nostattaen hänet sotaan joukkoineen, hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja. (Hes.38;4) http://www.timesofisrael.com/russian-submarine-fires-on-islamic-state-hub-in-syria/

3.       KIIVAISTA pommituksista ja poliittisista toimista huolimatta IS;n aseman heikentämiseksi, sen joukkoihin virtaa jatkuvasti uutta taistelija-ainesta ympäri maailman. Tiedustelun neuvontaryhmän Soufan raportin mukaan Islamin Kalifaatin joukoissa taistelee nyt ainakin 27 000 ulkomaista henkilöä, eli puolet sen taistelijoitten lukumäärästä.
Raportin mukaan rekrytointi ei tapahdu enää pelkästään ilmoittelemalla internetin kautta, vaan suoran kontaktin avulla henkilöltä henkilölle. Täten samaan perheeseen tai sukuun, klaaniin, kuuluvia ryhmiä tulee liittyäkseen taisteleviin IS:n joukkoihin.

SOUFAN ryhmän mukaan taistelijavirran ehtymiseksi kehittyneemmän seurannan tai IS;n talouden kuristustoimien kautta eivät ole tuottaneet toivottua tulosta. Vaikka nämä 86 maasta tulleet henkilöt – miehet ja naiset – ovat pääosin ilman sotilaskoulutusta, he saavat pikakurssin saavuttuaan kohteeseensa ja lisäksi käytännön kokemusta todellisissa olosuhteissa. Heitä opastetaan islamin periaatteissa ja vahvistetaan henkisesti uhrautumaan islamin aatteen hyväksi.
Suurin vaata piilee siinä, että nämä aktivoituneet ja aivopestyt henkilöt, joille on annettu tarvittava alkeellinen aseiden, räjähdysaineiden ja pommien käsittelytaito, jatkavat toimiaan palattuaan kotimaihinsa. Heidän seuraamisensa on vaikeaa, koska he ovat kotimaansa kansalaisia pystyen liikkumaan vapaasti. He ovat otollinen ase IS:n tai muitten terrorijärjestöjen tavoitteiden saavuttamiseksi.

NEW YORKISSA päämajaansa pitävän Soufan ryhmän IS on jokaisen terrorijärjestön toiveitten toteuma, Sillä on suuria alueita valvonnassaan, sillä on runsaasti uudenaikaisia aseita, joita se sai vallattuaan hallituksen tukikohtia Irakissa ja Syyriassa, ja lisäksi sen taistelijoilla on tietotaito niiden käyttämiseksi. Joukkojen liikkumista varten se on hankkinut runsaasti Toyota autoja, joiden avulla siirtyminen paikasta toiseen tapahtuu nopeasti ja halvalla. IS ei ole käyttänyt raskasta aseistusta, mutta sillä on niitäkin, ja IS suunnittelee oman uuden lentokentän rakentamista. IS:n talous on vahva sen takavarikoitua useitten pankkien varat, kuten tapahtui Mosulissa, ja sen öljyntuotanto takasi vankan pohjan. Öljyä kuljetettiin tankkiautoilla Turkkiin, joka mielellään osti halpaa öljyä. Sekä USA:n johtama koaliittio että Venäjä ovat pommittaneet näitä tankkiautoja, mikä tietenkin häiritsee öljybisnestä.

USA:n johtama koaliittio on myös yrittänyt drone-koneillaan surmata IS:n johtajia, kuten se teki Jemenissä Al-Qaidan johtajille. Yritykset osua Ali Bakr al-Bagdadiin eivät ole onnistuneet, vaikka kertaa hänen sanottiin haavoittuneen pahoin, IS:n johtoryhmä ei turvallisuussyistä anna haastatteluja eikä usein lausuntojakaan, vaan haluaa pysytellä taustalla. Se on raporttien mukaan syvästi uskonnollinen, ja siihen kuuluu islamin uskon shia-haaraan syvästi perehtyneitä oppineita.

IS:n ulkomaisten joukkojen kokonaisvahvuus on 27 000 – 31 000, 86 maasta. Niiden vahvuus kasvoi viimevuodesta, jolloin se oli 8 000 ulkoimaista taistelijaa. Valtaosa heitä on maista, joissa IS:n vaikutus on suuri. Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän maista heitä on 8 000 taistelijaa; Euroopan maista 5 000; entisen NL:n maista 4 700.
Souifan ryhmän mukaan 20 -30 % heistä palaa kotimaihinsa muodostaen suuren vaaran hallituksille. Pariisin kuusi pommi-iskua olivat IS:n agenttien suorittamia. Niissä kuoli 132 ihmistä ja haavoittui runsaasti. http://www.timesofisrael.com/report-foreign-fighters-in-syria-and-iraq-have-doubled/
Irakin joukot sanovat vallanneensa IS:n joukoilta laajoja alueita Ramadin kaupungin läheltä. IS valtasi kaupungin toukokuussa tänä vuonna. Irakin joukot ovat kauan taistelleet Ramadin omistuksesta Bagdadista 100 km länteen. Se on Anbar provinssin pääkaupunki. Sen vapauttaminen on tärkeä myös Irakin armeijan itsetunnon kohentamiseksi, joka on kärsinyt kovia takaiskuja IS:n taholta. Irakin armeijan tiedotteen mukaan IS:n joukoilla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin antautua tai kuolla, ja heidät tuhottiin täydellisesti. http://www.timesofisrael.com/iraq-retakes-large-part-of-ramadi-from-is-officials/,

4.       ISRAELIN korkea turvalisuusjohtaja varoittaa, että on vain ajan kysymys, koska IS iskee israelilaisiin kohteisiin.
Hän selittää, että kiivaiden ilmapommitusten vuoksi Syyriassa ja Irakissa Islamilainen kalifaatti on muuttamassa strategiaansa, ja suunnittelee hyökkäyksiä etenkin niitä maita vastaan, jotka taistelevat sitä vastaan Syyriassa ja Irakissa.
IAF on tehnyt muutamia rajoitettuja ilmaiskuja Syyriassa sovittuaan niistä ensin Venäjän kanssa, joka S-400 IT-ohjuspattereittensa tutkalla valvoo Syyrian ilmatilaa.

Turvallisuusvirkailijan mukaan Israelilla on vaikeuksia aina olla selvillä, kuka siellä pommittaa ketä, tai on jo pommittanut. IS ja sen kanssa yhteistoiminnassa olevat järjestöt ovat löysästi liittyneet toisiinsa ilman selkeää rakenteellista keskusjohtoa.
Tämä myös tuo mukanaan mahdollisuuden yllätysiskuihin Israelia vastaan.
IDF harjoitteli viime viikolla tilannetta varten, jossa lähtökohtana oli valmistautuminen äkillisiä tilanteita varten, kuten hyökkäys Siinailta rajan yli Israelin alueelle. Nykyaikaisin hälytys ja tunnistuslaittein varustettu aita ei ole 100 %:n
varma, minkä todistivat kuusikymmentä arabia, jotka ylittivät sen korkeita tikkaista käyttäen ja alueen beduiinien opastuksella. http://www.timesofisrael.com/is-attack-on-israel-a-matter-of-time-official-says/

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Israelin ollessa jatkuvasti muslimien iskukohteena sekä henkilökohtaisesti että valtiona, IDF käy toistuvasti vaarallisilla pelastusretkillä Syyrian puolella tuoden pahoin haavoittuneita taistelijoita Israelin puolelle saamaan hoitoa haavoihinsa. IDF teki videon eräästä tällaisesta pelastusoperaatiosta viha-mielisessä maassa, jonka kanssa se on muodollisessa sotatilassa. IDF paljasti, että se on pelastanut taistelurintamalta 2000 haavoittunutta. He joutuvat usein taistelemaan aikaa vastaan, sillä pahoin haavoittuneet kuolevat pian verenvuotoon, ellei heille anneta nopeaa elvytystä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/204631#.VmfschT4k6s
·         Joulu lähestyy Betlehemiinkin, vaikka sen ympärillä tapahtuu jatkuvia puukotuksia, joihin IDF vastaa kovilla panoksilla useimmiten surmatun hyökkääjän, joka voi olla mies tai nainen, jopa selvästi alaikäinen. PA kehotti Betlehemin kristittyjä pienentämään juhlamenojaan, sillä PA:n johdolla on vaikeuksia valvoa edes omia poliisejakaan, kuten on ilmennyt.
Al-Quds yliopisto Jerusalemissa kehitti kokonaan uuden idean. Se rakensi joulukuusen, jonka oksille ei ole ripustettu perinteisiä jouluun kuuluvia kuvia tontuista ja joulupukeista, tai maitten lippuja. Yliopiston joulukuuseen on ripustettu ”marttyyrien” kuvia, jotka suoritettuaan sankarillisen puukotuksen vanhan naisen selkään tai niskaan, tai nuorta poikaa tai tyttöä vatsaan, joutuivat ”epäonnekseen” IDF:n sotilaan maalitauluksi.
·         Al-Quds yliopiston keskustorille pystytetyn suuren ”joulukuusen” paljastus- tilaisuuteen oli kutsuttu ylipiston johtavia henkilöitä, uskonnollisia johtajia, Kreikkalaisortodoksien arkkipiispa Atallah Hanna sekä Betlehemin mufti sheikki Abdul –Majid Ata Amana. Sadoittain opiskelijoita ylipistosta ja Jerusalemista osallistui tähän räikeään pyhäinhäväistykseen kirkon ja islamin johtajien todistaessa. Joulukuusta vartioi joukko nuoria keffiet pääsään ja PLO:n liput käsissään. Israelissa vaaditaan tilaisuuden järjestäjiä ja kirkon johtajia oikeuteen uskonnollisen rauhan ja tasapainon häiritsemisestä sekä kristittyjen uskonnon vastaisesta toiminnasta ja häpäisystä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/204624#.VmfuPhT4k6s

Sunday, December 06, 2015

SUNNUNTAI 06.12.15

SUNNUNTAI 06.12.15
1.       Time of Israel, ToI, sääennusteen mukaan tänään on pakkaspäivä, ja siltä se tuntuikin kuuden maissa aamulla, kova viimainen tuuli tuntui hyytävän kylmältä. Ennusteen mukaan yölämpötila oli 0-astetta, päivälämpötila noussee 10 asteen tienoille. Taivas on aurinkoinen tänään ja lähipäivien aikana – ehkä huomenna tilapäinen puolipilvisyys – ja lämpötilat noussevat siten, että keskiviikon lämpölukemat ovat 7 -15 lämpöastetta. Talviturkki on kaivettava esiin.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 0-10; Tiberias 6 -19; Suolameri 10 -20; Eilat 6 -20 +C-astetta.
Toivotan kaikille lukijoille siunattua Suomen itsenäisyyspäivää. Rujouksissani ja toivelistallani on, että suloinen Suomen maa ja sen katajainen kansa selviäisi kunnialla ja itsenäisenä –tai itsenäiseksi - edessä olevien kuukausien aikana, jolloin maailman poliittinen tilanne voi muuttua hyvinkin radikaalisti, eivätkä ennusteet näytä positiivisilta.

2.       Eteläisellä pallonpuoliskolla ihmiset kärventyvät äärimmäisessä helteessä, Australiassa 45 astetta varjossa ja paikoin ylikin, mutta tarkkailijat näkevät Venäj[G1] än valmistautuvan ydinsotaan, mistä yhtenä osoituksena on ”tuomiopäivänkoneen” varustaminen käyttökuntoon parin viikon kuluessa. Se tuodaan Lähi-Itään, ja samaan aikaan maailman suurin sukellusvene tulee sekin Syyrian rannikon edustalle mukanaan 200 ydinkärjin varustettua ohjusta. USA:n ohjussuojaukseen rakennettu risteilijä höyryää puolestaan Mustallemerelle kuin ärsyttääkseen presidentti Vladimir Putinia, jos hän sitä tarvitsee poltettuaan päreensä Turkin isottelun takia.

Englanti, Saksa ja Ranska ovat USA:n ohella aktivoimassa toimintaansa Syyrian rintamalla, jossa rintamalinjat ovat jo ennestään sekavat. Tarkkailijoilla on vaikeuksia seurata, kuka siellä pommittaa ketäkin ja ketä tulisi tukea. Länsimaat ovat myös luvanneet tuoda sotilassaappaitaan hävittäjien ohella saastuttamaan islamin pyhiä paikkoja. Sääliksi käy Syyrian historiallisten kohteiden kohtalo siviili-ih[G2] misistä puhumattakaan, sillä maa pommitetaan ja tuhotaan soraläjäksi. Koskahan on Damaskoksen vuoro, sekin tulisi ilmoitusten mukaan tuhota asumiskelvottomaksi? http://www.thebigwobble.org/2015/12/southern-hemisphere-misery-temperatures.html, http://www.express.co.uk/news/world/624421/Russian-Doomsday-plane-nuclear-war-launch-two-weeks,
Uusi ja entistä vaarallisempi konflikti on kehittynyt Etelä Kiina merellä, jota Kiina haluaa valvontaansa rakentaen sinne keinotekoista saarijärjestelmää USA:n ja alueen maiden varoituksista huolimatta. Kiinan ohella vesialueista ja alueen johtoasemasta kiistelevät Intia, Japani ja Etelä Korea, mutta monet muut alueen maat (ainakin Indonesia, Filippiinit, Vietnam, Malesia ja Singapore) ovat erittäin huolestuneita tilanteen kehittymisestä. Vesialueitten valvonta ja omistus voivat aiheuttaa vaikeuksia kansainväliselle meriliikenteelle, missä USA tulee kuvaan mukaan 12 maan TPP-sopimuksen (Trans Pacific Partnership) puitteissa, jossa USA on mukana. USA käyttää 1 triljoona USD vuosittain alueen turvallisuutta takaavan sotilaallisen mahdin ylläpitämiseksi. http://www.marketoracle.co.uk/Article53214.html, https://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Pacific_Partnership

3.       Maailman ilmastonmuutos konferenssiin osallistuvat yli 12 Afrikan maata vakuuttavat ponnistelevansa saadakseen Afrikan tuhotut aarniometsät uusituiksi. Kuten Etelä Afrikan edustaja totesi, operaatio toteutetaan puu puulta AP:n raportin mukaan, mutta operaatio on mittasuhteiltaan ja kustannuksiltaan valtava.
Maailman Luonnonvarojen Instituutin (WRI) raportin mukaan maailma on menettänyt ihmisten toimien johdosta yli puolet aarniometsistään.

Wanjira Afrikan maiden aloite on lyhennetty muotoon AFR100. Siinä Afrikan maat vakuuttavat palauttavansa aarniometsiä 100 miljoonan hehtaarin (386 000 neliömailin) alueille vuoteen 2030 mennessä, kuten instituutti raportoi.  
WRI:n toimitusjohtaja Andrew Steer antaa tunnustusta Afrikan maiden johtajille, jotka osoittavat johtajantaitoaan kunnianhimoisten vakuutusten johdosta, sillä ne maat ovat olleet viimeisinä turvaamassa aarniometsien jatkuvuuden ja säilymisen hengissä takaamiseksi aavikoitumista vastaan.

Kenian NOBELIN rauhanpalkinnon saajan Wangari Mathain tytär Wanjira Mathai kutsuu AFR100 Afrikan mantereen laajuista sopimusta ennen näkemättömäksi. Wanjira Mathai johtaa äitinsä perustamaa Green Belt (Vihreä Vyöhyke) järjestöä.
Hän uskoo AFR100 projektin hyödyttävän sekä maalaisyhteisöjen että kaupunkien asukkaita antaen heille uusia virikkeitä asuinalueittensa kehittämiseksi.
YK:n järjestämän Ilmastonmuutos konferenssin sivussa pidetyn Globaali alue-foorumin osanottajat Maailmanpankki ja Saksan hallitus muitten osanottajien kanssa lupasivat 1 miljardi USD kehitysvaroista ja 540 miljoonaa USD yksityisistä varoista AFR100 projektin edistämiseksi.

Yli 12 Afrikan maan joukossa AFR100 toteuttamiseksi ovat Etiopia, Kenia, Uganda, Burundi ja Ruanda ovat luvanneet miljoonia projektille, sillä nämä maat ovat kasvavan aavikoitumisen uhan alla, joka syö jatkuvasti viljelysmaata.
Afrikan maissa yleinen korruptio ja joittenkin maitten keskinäiset ristiriidat hupenevien vesivarojen hyödyntämisestä ja jakamisesta voivat aiheuttaa pahaakin vauriota projektille, mutta kansainvälisen seurannan ja avustusten varassa sillä on kuitenkin toteutumisen mahdollisuudet. Projekti AFR100 voi liittyä myös kansain-väliseen Agenda 2030 toteuttamiseen saman ajan kuluessa. http://www.timesofisrael.com/at-climate-talks-african-nations-pledge-to-restore-forests/

4.       JUUTALAISTEN vuotuiset hanukka-juhlat alkavat tänä iltana, jolloin sytytetään kaksi ensimmäistä kynttilää, ja joita lisätään yksi illassa, kunnes kaikki 9 kynttilää on sytytetty. Hanukka-aika on tarkoitettu valon juhlaksi, jonka aikana lapsille järjestetään lukuisia tilaisuuksia leikkeineen ja kisoineen sekä leivonnaisineen.
Juhla-aikaa vietetään jatkuvan terroriin varjossa, mutta sen ei anneta estää suunnitelmien ja tilaisuuksien järjestämistä, joskin häirintää voi esiintyä.
PA:n puheenjohtaja selitti televisioidussa puheessaan, ettei hän voi tuomita väkivaltaisuuksia, joissa viattomia siviili-ihmisiä haavoitetaan ja surmataan, sillä ne ilmentävät nuoren kansan rauhanomaista protestia miehittäjää vastaan. Entinen terrorijohtaja ja – rahoittaja ei näe mitään väärää siinä, että nuoret aikuiset ja lapset 11-vuotiasista lähtien kiihotetaan puukottamaan israelilaisia mullahien luvatessa heille sankarin sädekehän ja pääsyn Allahin puutarhaan, jos heidät surmataan.
Kokonainen sukupolvi on aivopesty tunnottomien muslimi-johtajien toimesta osaksi kuolemankulttuuria, jossa kesäleireillä lapsille opetetaan sotilaskoulutusta ja aseen-käsittelyä, mullahien ja leirien johtajien keskittyessä kehittämään heidän tietojaan ja taitojaan islamin pyhän kirjan Koraanin opetusten mukaan. Muhammed itse opettaa siellä, että ”juutalaiset ovat sikojen ja apinoiden jälkeläisiä, halveksittuja, koska he hylkäsivät totuuden, jonka profeetta heille ilmoitti”.  

PARIISIN chabad ilmoittaa, että se toimii hanukka-järjestelyissään suunnitelmansa mukaan, eikä anna pimeyden valtojen varjostaa kyntteleiden tuomaa voittoa pimeydestä. Kyntteleiden sytyttämisseremonioita järjestetään kaikkialla Pariisin alueella. Marraskuun 13. perjantaipäivän kuusi terrori-iskua aiheuttivat pelon, että terroristit voivat uusia hyökkäyksensä uusin voimin.
”Periaatteesta johtuen Chabad on aina ottanut asenteen, että juutalaisen aktiivisuuden pienentäminen on antautumista terrorille, alistumista pimeydelle, jota hanukka-kyntteleiden on tarkoitus karkottaa”, sanotaan Chabad Lubavitch päämajan julkaisemassa päätöstä selittävässä tiedotteessa.

13.marraskuuta tehdyissä iskuissa sai surmansa 132 siviiliä ja satoja haavoittui. Poliisi suositteli Chabad-järjestölle tilaisuuksien peruuttamista, koska jännitys on edelleen korkealla turvallisuusjärjestöjen selvitellessä hyökkääjien taustoja, mutta tutkimusten painopiste on siirtynyt Brysselistä ja Pariisista Lontooseen.
Viime tiistaina pidetyn Chabad-järjestön ja poliisin välisissä keskusteluissa poliisi antoi luvan 19 julkisen tulen sytyttämisseremonian järjestämiselle.
Yksi tilaisuuksista on suuren menoran vuosittainen sytyttäminen Pariisin käynti-korttina tunnetulla Eiffel-tornilla viimeisen 25 vuoden ajan.
Viime vuonna tilaisuuteen osallistui 6 000 pariisilaista ja turistia.
Chabad-järjestön uhmakkaasta päätöksestä huolimatta olla välittämättä terroriuhasta, maa polttaa Ranskan juutalaisten jalkojen alla, koska myös yleinen anti-semitismi ja Israelin ja juutalaisten vastaisuus on kasvanut sietämättömäksi aikana, jolloin muslimien invaasio uhkaa tuhota koko EU:n rakennelman. http://www.timesofisrael.com/rejecting-terror-threat-paris-to-light-up-with-hanukkah-celebrations/, http://www.timesofisrael.com/spotlight-of-paris-attacks-probe-turns-on-britain/,

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Haifassa asuva arabi aikoo syyttää Class-Deal online myymälää rasismista sen työntekijän ilmoittaessa ostajalle: ”Me emme palvele arabeja”. Ynetnews artikkelin mukaan 26-vuorias arabiasiakas vaatii 200 000 NIS korvauksia. Hän oli jättänyt tilauksen Dingly Industry Group heinäkuussa. Toimituksen viipyessä hän otti yhteyden toimituspalveluun, jossa valitettiin tilausten ruuhkautumista ja postin hitautta, vaikka toimitus luvattiin 15 -35 työpäivän aikana. Viikkoa myöhemmin Gereis, joka toimii Mega super-marketin pääkassanhoitajana, sai yllättävän vihaisen ja torjuvan vastauksen: ”Kuule, senkin arabi, me emme myy arabeille, sinä koira ja terroristi”. Gereis yritti sovitella jännitystä, mutta syytökset vain kovenivat ja lopulta luuri lyötiin hänen korvaansai. Gereis aikoo nostaa syytteen tapauksen johdosta. http://www.timesofisrael.com/online-store-rep-calls-arab-customer-a-dog-terrorist/
·         Arabiterroristi puukotti kolmea ihmistä Lontoon maanalaisella, yksi puukotetuista on hengenvaarassa. Terroristi huusi: Tämä on Syyrian puolesta. Poliisi ampui taserilla terroristia ja pidätti hänet. Poliisi joutui käyttämään taser-rauhoittajaa kuusi kertaa ensimmäisen epäonnistuttua.  Scotland Yard pitää Itä-Lontoossa tapahtunutta hyökkäystä terrori-iskuna. Englannin kuningashuoneen vastauksessa pääministeri Netanyahun kutsuun prinssi Charlesille vierailla Israelissa todetaan, ”ettei se ole mahdollista, sillä liian monia maamiinoja on tiellä vierailla maassa, joka miehittää palestiinalaisten maata ja asuu kiistanalaisten rajojen sisällä”. Vastausta voidaan pitää korkea tason loukkauksena Lähi-Idän ainoaa toimivaa demokratiaa vastaan. Toiseksi vastauksessa viitataan, että Israelin päämiesten vierailut ovat luoteeltaan niin poliittisia, ettei niihin voida suostua. Vasta poliittisen ratkaisun jälkeen kuninkaallinen vierailu on mahdollista toteuttaa juutalaisten asuttamaan maahan, todetaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/multiple-stabbings-in-london-underground-terror-attack-video/2015/12/06/
·         60 % amerikkalaisista katsoo, että USA on sodassa ISIS:n kanssa, mutta presidentti Barack Hussein Obama ei näe mitään sotaa. Obama ei koskaan suostu käyttämään nimitystä radikaali islam. Ehkä hän on oikeassa, koska valtaosa muslimeista tukee väkivaltaa. Islam on islam, kuten Turkin presidentti Erdogan totesi, eli koko kansa on radikalisoitunut. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/most-americans-but-not-obama-says-us-at-war-with-radical-islam/2015/12/05/

.  
 [G1]
 [G2]isitä puhumattakaan