Friday, October 30, 2015

PERJANTAI 30.10.15

PERJANTAI 30.10.15
1.       NOUSEVA aurinko värjäsi itäisen taivaanrannan voimakkaan punaiseksi, joka kuitenkin pian peittyi harmaan pilviverhon suojaan. Vanha ystävämme mustarastas oli myös herännyt ja huuteli jotain huomioitaan, josta en kuitenkaan saanut selvää – ehkä ajatukseni olivat muualla. Onhan tänään sapatin aatto ja paljon valmisteltavia tehtäviä senkin takia, että saamme suomalaisia vieraita sapattiaterialle. Ihan miellyttävää saada kuulla omakohtaisia havaintoja synnyinmaani tilanteesta kutsumattomien vieraiden rynnistellessä talousvaikeuksissa olevaan maahan, jossa poliittiset puolueet yrittävät löytää yhteistä linjaa ongelmiensa ratkomiseksi.

ILMA on syksyisen raikas ja kostea viisi vuorokautta jatkuneitten sateitten jälkeen, jotka tosin Jerusalemin alueilla tulivat useimmiten yöllä, kuten on ollut tapana. Rannikkoseudulla ja vuoristoisen osan länteen viettävillä rinteillä sekä Gazassa sateet aiheuttivat tulvia veden virratessa valtoimenaan kaduilla paikoin lähes polveen asti, eivätkä vastuuliset viranomaiset ole keksineet tai halunneet suorittaa tarvittavia varoroimia puhdistamalla ja laajentamalla viemäreitä sekä veden kokoamista altaisiin myöhempää käyttöä varten. Heillä lienee ohjeenaan keskiverto-kansalaisen toteamus: Eihän sateella voi kattoa korjata, eikä katto vuoda muulloín kuin sateella, joten miksi moinen hätäily?

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem: 13 -19; Tiberias 19 -26; Suolameri 21 -28; Eilat 19 -29 +C-astetta. Taivas on edelleen tänään ja lähipäivien aikana puolipilvinen ja paikallisia sadekuuroja voi vielä rulla tänään, mutta keskeytynee huomisesta alkaen.
Lämpötila noussee hitaasti siten, että sunnuntaiksi ennustetaan 15 -23 asteen lämpötiloja. Ilma on kostea ja maa märkä viikon sateitten jälkeen toistaiseksi.

2.       RAUHANKUMPPANIMME – jos noin tunnepitoista termiä voidaan käyttää arabeista, joiden päämääränä on ”jokaisen juutalaisen karkottaminen islamin pyhältä maalta tai kaikki miespuoliset juutalaisten saatetaan päätään lyhyemmiksi naisten ja lasten joutuessa orjuutettuun asemaan” – jatkavat veristä polkuaan toteuttaakseen Allahinsa antamaa käskyä juutalaisten hävittämiseksi, jotta islamin mahdi voisi tulla sekasortoon joutuneeseen maailmaan selvittääkseen vääräuskoisten (infidel) aiheuttamat sotkut ja opastaakseen harhautuneet maailman kansat ainoan oikean uskonnon ja jumalan (Allahin) suojaan. Ohjeena heillä on profeetta Muhammedin omaksuma ohje, jota hän käytti vallatessaan Arabian niemimaan ja sieltä edelleen länteen muinaisen Bysantin keisarikunnan alueet ja edelleen Itävallan rajoille ja Espanjaan pysähtyen vasta Ranskan alueella: ”Käänny tai kuole”.

Yksi IDF:n sotilas haavoittui ja kaksi hyökkäävää terroristia sai surmansa heidän pyrkiessään noudattamaan saamaansa sisäistä käskyä surmata jokainen juutalainen, olkoon siviili tai sotilas, jotta toteutuisi islamin pyhässä kirjassa esitetty havainto: ”Jopa kivet ja kannot huutavat muslimeille, takanani piileskelee juutalainen, tule ja tapa hänet”.

Torstaiaamuna IDF:n tarkastuspisteessä ”checkpoint 160” lähellä Hebronia tiellä Kiryat Arbasta Patriarkkain mausoleumille PA:n arabi puukotti sotilasta päähän, joka kuitenkin pian selvisi ja ajoi hyökkääjää takaa, joka paetessaan yritti puukottaa rajapoliisia. Lähellä tilannetta seurannut toinen rajapoliisi ampui terroristin kuoliaaksi. Poliisi ja armeija ovat omaksuneet varsin suoraviivaisen käytännön käsitellessään potentiaalisia puukottajia, jotka ovat vaarallisia haavoittuneinakin.

Haavoittuneelle sotilaalle annettiin ensiapua paikalla, mutta varmuuden vuoksi hänet kiidätettiin Hadashan sairaalaan tutkittavaksi. Hamas kehotti arabeja myrkyttämään puukkonsa kärjen, mikä voi aiheuttaa tarkempaa tutkimusta pienenkin haavan johdosta, koska ei voida tietää, oliko puukko myrkytetty.

TORSTAINA iltapäivällä lähellä edellistä checkpoint 160 tarkastuspistettä sotilaat pysäyttivät epäilyttävän arabin Shahadah kadulla Hebronissa. Paikka on lähellä juutalaisten rakentamaa ja omistamaa kerrostaloa Beit Hadashah. Sotilaat ilmeisesti kehottivat miestä esittämään henkilökorttinsa, kun hän veti esiin puukkonsa. Sotilaat ampuivat hänet kuoliaaksi.
JP:n tilannetta kuvaavan artikkelin kirjoittajat Tovah Lazarioff ja Yaacov Lappin – joiden kirjoituksissa olen usein havainnut vasemmistoon ja arabi-myönteisyyteen liittyvää uutisointia – kertovat edelliseen liittyen, miten pian tilanteen jälkeen sotilaat juttelivat ja tupakoivat mustaan paitaan ja farkkuihin pukeutuneen juutalaisen nuorukaisen kanssa Beit Hadashan luona. Nuorukainen totesi: ”Hän (arabi) seivoi siellä ja he ampuivat hänet” osoittaen kädellään kohtaa kadulla, missä ammutun arabin verta oli vielä asfaltilla. Arabilapset kulkevat katua pitkin kouluunsa, jonka edessä on mustalla pohjalla PA:n kuvakkeella varustettu kilpi.
Pian juutalaislapset tulivat poistamaan loput veritahrat kadun pinnasta tuomillaan vesipulloilla.
Artikkelin kirjoittajat kertovat edelleen juutalaisryhmästä, joka istuskeli läheisen arabitalon edessä väittäen, että sen arabiasukkaat osallistuvat väkivaltaisuuksiin ja vaativat, että heitä estetään käyttämästä katuovea ja suoraa yhteyttä kadulle, vaan käyttäkööt takaovea turvallisuuden vuoksi.  

VÄHÄN matkan päässä 300 arabia oli kokoontunut arabien täydessä valvonnassa olevan alueensa rajalle pystytetyn tarkastuspisteen läheisyyteen kivittäen sotilaita ja poliiseja, jotka vastasivat siihen kyynelkaasulla ja tarkkuuskiväärin pienikaliberisilla ammuksilla. Sotilaat kertoivat, että kolme arabia oli saanut osuman, joka ei ole hengenvaarallinen.
Aiemmin torstaina arabilapset kivittivät IDF:n sotilaita koulunsa pihamaalla. Sotilaat menivät sisään kouluun ja pyysivät, että koulun johto estäisi oppilaita kivittämästä sotilaita, jotta vältyttäisiin tarpeettomilta yhteenotoilta. Sotilaita ja poliiseja on lisätty runsaasti eri puolille maata ja etenkin kaupunkeihin, joissa väkivaltaisuuksia tapahtuu usein, joista Hebron on yksi vaikeimmista. Hebronissa tapahtui viisi muuta välikohtausta, joissa PA:n arabit yrittivät puukottaa sotilaita ja rajapoliisia.

SAMARIASSA Binyamin alueella Ayosh risteyksessä lähellä Ramallahia 150 PA:n arabia, joiden joukossa liikkuu usein Euroopasta tulleita kiihottajia ja nihilistejä, alkoivat kivittää risteystä suojelevia sotilaita. Sotilaat vastasivat siihen kumiluodeilla ja pienikaliberisillä tarkkuuskivääreillä, joita IDF on ottanut käyttöönsä välttääkseen sotilaan normaaliin varustukseen kuuluvien tappavien tuliaseiden käyttämistä. Armeijan tiedottajan mukaan muutamat arabit saivat osumia.
OFRAN juutalaisyhteisön lähellä teillä no 60 arabi avasi tulen bussipysäkkiä kohti. Kukaan ei haavoittunut. Sotilaat aloittivat alueen haravoinnin ampujan löytämiseksi.

Artikkelin kirjoittajat - kuten monet muutkin juutalaiset journalistit – uskollisesti käyttävät juutalaiskylistä ja kaupungeista termiä ”setlementti” ja niiden asukkaista ”setlerit”sekä Juudeasta ja Samariasta termiä ”Länsiranta” kuin osoittaakseen, että ne kuuluvat miehitettyihin eikä juutalaisille tarkoitettuihin alueisiin. Näitä itseään vihaavia juutalaisia esiintyy toistuvasti kuin syyttävän omatuntonsa pakottamina.

3.       EU:n lempílapsi ja pyhä lehmä PA:n puheenjohtaja Mahmou Abbas, joka teki tohtorin väitöskirjansa Moskovan yliopistossa teesillä, että juutalaiset avustivat Saksan natseja juutalaisten murhaamisessa, ja että uhreja oli korkeintaan miljoonan verran, jatkaa häpeällistä Israelin ja juutalaisten mainetta tahraavaa toimintaansa pitäen puheita ja keskusteluja, joita kaiken järjen ja oikeudenmukaisuuden mukaan tulisi pitää rasistisina ja valheellisina, joiden perusteella häntä voitaisiin syyttää ihmisoikeuksien rikkomisesta ja lukuisista muista rikoksista Haagin kansainvälisessä rikosoikeudessa (ICC). ”Palestiinan valtiossa ei saa olla yhtään juutalaista”.
Koska hän on Jasser Arafatin tapaan ja hänen manttelin-perijänä saanut armon USA:n YK:n ja EU:n silmissä, hän on ”koskematon”. Abbas tosin mieluummin käyttää siviilimanttelia ja kauluspaitaa solmion kanssa kuin Arafatin vaalean ruskeaa sotilasmanttelia voidakseen paremmin soluttautua länsimaisiin piireihin.

Viikon aikana Israelin lehdissä on ollut toistuvia kirjoituksia ja arvioita Yitzhak Rabinista, joka teloitettiin Tel Avivissa 20 vuotta sitten. Erityisesti USA:n presidentti Bill Clinton kertoi avoimesti lämpimistä tunteistaan Rabinia kohtaan. Ehkä kysymys oli jonkin asteisesta hoivaus-mentaliteetista, jota Bill tunsi Yitzhakia kohtaan, jota hän kutsui kotoisesti heprealaisella nimellä ”haver”, kaveri, ystävä.

EU-maiden johtajat tuntenevat samanlaista hoivaus-mentaliteettia Abbasia kohtaan, jolta ei vaadita samaa moraalista ja eettistä käyttäytymistä kuin israelilaisilta, joiden edellytetään olevan esimerkkeinä muillekin.
Käytin aikoinaan Arafatista esimerkkiä ”kotiryssä”, jolla Suomessa NL:n lähetystössä toimivia agentteja kutsuttiin toteamuksella: ”Parempi paholainen, jonka tunnemme, kuin tuntematon”. Heitä siedettiin, vaikka jokainen tiesi, keitä he ovat ja kenen asialla.
Israelin hallitus suhtautuu Abbasin vähän samaan tapaan, antaen hänen riehua maailmalla olettamuksella, ”mitä peto luonnolleen mahtaa, joskus se tulee esiin”.
Monien mielestä Israelin olisi syytä eristää Abbas Mukatan hallintokeskukseen Ramallahissa kuten Arafat aikoinaan, sillä jotkut ottavat hänen valheensa todesta.

MAHMOUD Abbasin viimeisin näyte oli hänen puheensa UNHRC:n erityisistunnossa Genevessä keskiviikkona. Israelin UNHRC:n lähettiläs Eviatar Manor kutsui puhetta ”Israelin vastaisen terrorin ja väkivallan ylistykseksi, jolla hän lisäsi polttoainetta valtoimenaan roihuaviin liekkeihin”. Manor jatkoi todeten, että ”se mitä nähtiin ja kuultiin keskiviikkona Genevessä, oli juutalaisen veren vuodattamisen arkistaminen”.  
Ikään kuin juutalaisten murhaaminen olisi jokapäiväinen ja hyväksyttävä toimi.
Abbas sanoi kuulijoilleen, että viimeisten viikkojen aikana puhjenneet
väkivaltaisuudet ovat Israelin jatkaman miehityksen ja Israelin Temppelivuorella tekemien tasapainotilan muutosten seurausta mainitsematta mitään siitä, että pääministeri Netanyahu vakuutti useasti nykyisen tilanteen jatkuvan, eikä mitään muutoksia siihen sallita. Jordanian kuninkaan Abdullah II:n esittämistä turvallisuuskameroista hän myöskin jätti mainitsematta. Israel on hyväksynyt ne, PA ja Jordanian wagf eivät vielä ole. Arabit epäilevät Israelin yrittävän joitain jekkua.
ABBAS mainitsi, että viimeisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut yli 50 arabia mainitsematta, että PA:n arabien tekemissä 30 hyökkäyksessä kuoli 11 israelilaista, ja useita haavoittui.
Abbas otti esiin Netanyahun äskeisen puheen, jossa ilmoitti historiallisiin lähteisiin viitaten, että Jerusalemin mufti Hajj Amin al-Husseinilla oli tärkeä rooli - asuessaan WW-II:n aikana Berliinissä Hitlerin suojeluksessa – Hitlerin lopullisen ratkaisun muotoutumiseksi natsien kuolemanleireillä, joita Hussein suunnitteli myös Palestiinaan, kun voittoisat Saksan joukot vapauttaisivat Israelin ja Jerusalemin.
Abbas sanoi Geneven puheessaan, että Israel yrittää syyllistää PA:n ja Gazan arabit juutalaisten holokaustiin.

EVIATAR Manor piti Abbasin puhetta erittäin törkeänä ja valheellisena YK:n jäsenmaan häpäisemisenä ja valitti sitä, että UNHRC alistui osallistumaan tällaiseen konferenssiin – vaikka se laillisesti lieneekin oikeutettu huomioiden Abbasin edustaman valtion kuvitteellisen aseman. Manor voi vaín toivoa, ettei tämän kaltaista tosiasioiden vääristelyä ja katteettomia Israelin vastaisia hyökkäyksiä ja sen työskentelyn politisoitumista pääse toistumaan UNHRC:n nimen alla.

”Haluan tehdä täysin selväksi: Juutalaisen veren vuodattaminen ilman, että he voivat puolustautua, ovat menneet kauan sitten. UNHRC on unohtanut, että inhimillinen elämä on yksi perusarvoista ja että se koskee jokaista, myös Israelin juutalaista. Me tulemme käyttämään tätä oikeuttamme puolustautua”, Manor vakuutti.
USA:n Washingtonin reaktio oli tyypillisen hampaaton ja yleistävä, kantaa ottamaton. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-Abbass-UNHRC-is-the-banalization-of-the-spilling-of-Jewish-blood-430327

4.       UUTISOTSIKOITA
·         13-vuotias PA:n arabiterroristia Ahmed Mansaria syytetään murhan aikomuksesta ja toisen haavoittamisesta. Hänen uhrinsa 13-vuotias israelilaispoika, pääsi äskettäin sairaalasta oltuaan lähellä kuolemaa hengenvaarallisten puukoniskujen vuoksi. Mansarin 15-vuotias veli saí surmansa poliisin laukauksista. Ahmed Mansartia hoidettiin Ein Keremin Hadashan sairaalassa hänet pysäyttäneen auton aiheuttamien ruhjeiden vuoksi. Hänet vapautettiin sairaalasta pari päivää sitten. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202688#.VjMwI1P4k6s
·         Knessetin komiteassa oli eilen erityislaatuinen tilaisuus, jossa tutkija esitti havaintonsa käytyään läpi 200 PA:n arabikouluissa käytettävää oppikirjaa. Tilaisuus kehittyi huudoksi ja syyttelyksi ja yksi arabikansanedustaja (Hanan Zoabi) jouduttiin poistamaan salista käsittelyn aikana. Aktivisti David Bedein kertoi Arutz Shevan toimittajalle, että PA:n opetusjärjestelmä palvelee PA:n kiihotuskampanjaa, ja että Israel sallii terrorikoulutuksen tapahtuvan pääkaupungissaan. Bedein ei sanonut häiriintyneensä ”arabien mennessä vähän järjiltään” esityksen aikana, sillä tärkeintä oli saada komitean jäsenet ymmärtämään, että arabilapsille opetetaan jihadia, itsemurhapommituksia ja Palestiinan vapauttamista. Bedein sanoi, että paljastuksista puhuivat ulkoministeriön ja opetusministeriön edustajat, ja että ulkoministeriö tekee kaikkensa informoidakseen PA:n opetustyön tukijoita, mihin niiden varoja käytetään. Opetusministeriö valvoo arabikoulujen opetusohjelmia ja oppikirjoja ja varmistaa, ettei niillä aivopestä lapsia, mutta UNRWA:n kouluissa käy 42 % arabilapsista, eikä ministeriö valvo niiden opetusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202686#.VjMyKVP4k6s
·         Kansainvälinen olympiakomitea IOC poisti Kuwaitilta oikeuden järjestää Aasian ampumamestaruuskilpailujen karsintatilaisuuksia marraskuun 1 – 12 päivien välisenä aikana siksi, että se kieltäytyi päästämästä Israelin edustajaa Yair Davidovichiä tilaisuuteen. Vain pari päivää aiemmin IOC poisti Kuwaitin kansallisen olympiakomitean oikeuden esiintyä maansa edustajana, koska se ei täyttänyt IOC:n asettamaa päivämäärää irrottautua hallituksen valvonnasta. Myös Kuwaitin jalkapalloliitto syrjäytettiin samasta syystä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202683#.VjM3FVP4k6s
·         IDF asetti uusia rajoituksia PA:n arabien liikkumisvapaudelle Juudean ja Samarian alueilla, vaikka poliisi poisti rajoituksia Temppelivuorella. Israelissa pelätään terrorismin lisääntyvän Juudeassa ja Samariassa, eikä PA:n johto ole tehnyt mitään sen estämiseksi. Mahmoud Abbas ei ole tuominnut ensimmäistäkään terrori-iskua, mikä osoittaa, että julkisen maltillisen kuvan sisällä hän tukee sitä. Hän on nimittänyt katuja, puutarhoja ja lasten ja nuorten tilaisuuksia terroristien mukaan, ja PA maksaa jokaiselle terroristille tai surmatun terroristin perheelle kuukausipalkkaa sen mukaan, kuinka monta juutalaista hän sai surmattua. Maksut ovat jopa kolme kertaa suuremmat kuin miehen normaalipalkka.Wednesday, October 28, 2015

KESKIVIIKKO 28.10.15

KESKIVIIKKO 28.10.15
1.       KALSEUDEN TUNTU alkaa leimata säätä Israelissa, ja pelkään pahoin, että sama kylmyyden ja vierauden tuntu on leviämässä myös ihmisten sydämiin. Mutta se on toinen juttu, ensiksi käydään läpi se, minkä inhimillisin aistein havaitsemme.

LÄMPÖMITTARIMME sisäänkäynnin vieressä osoitti aamulla 14 lämpöastetta ja ilma tosiaankin tuntui kalsean viileältä, mikä osittain johtunee korkeasta kosteus-pitoisuudesta. Koko eilisen päivän - ja ilmeisesti jatkuen viime yönä – saatiin paikallisia sadekuuroja, ja sama trendi jatkunee tänään ja huomenna. Perjantaiksi ennustetaan sään selkenevän auringon pilkistellessä pilvien raoista ja päivä-lämpötilan hieman noustessa, Suolamerellä ja Eilatissa yli 30 asteen. Viime yön sateet veivät sähköt 15 000 taloudesta, eikä entisiä ollut ehditty korjata.

LÄMPÖTILAT tänään: JERUSALEM 14 -18; Tiberias 18 -28; suolameri 22 -28; Eilat 19 -27 +C-astetta. Kuten jo mainitsin, syksy on saapunut ja sateet ovat alkaneet, mikä ei ole ollenkaan huono juttu kuuman ja kuivan kesän jälkeen. Sateita on ollut runsaimmin rannikolla ja maan keskiosissa.

2.       JERUSALEM on nousemassa poliittisen keskustelun kärkeen, kuten Toran ilmoitusten mukaan tuleekin tapahtua kuitenkin varoituksella, että ”kuka hyvänsä siihen tarttuu ja yrittää nostaa sitä, repii pahoin itseään”. Tähän sisältyy Kaikkivaltiaan toteamus, että Jerusalem on Hänen, Suuren Kuninkaan kaupunki, jonka Hän itse on valinnut ja sen Temppelivuoren, jonne Hän on asettanut nimensä.
Arabien olisi korkea aika tiedostaa, että pyrkiessään omimaan kaupunkia, Juudeaa ja Samariaa, jotka Jumala on varannut omaan käyttöönsä, he taistelevat Jumalan tahtoa vastaan, mikä tulee loppumaan huonosti, sillä Hän uhkaa hävittää sen kansan. ”Sillä Herra Sebaot on päättänyt, -kuka sen tyhjäksi tekee – Hänen kätensä on ojennettu – kuka sen torjuu?” (Jes.14:27) ”Kumarassa käyden tulevat sinun tykösi sortajaisi pojat ja kaikki sinun pilkkaajasi, heittäytyvät sinun jalkaisi juureen. He nimittävät sinut ”Herran kaupungiksi”, ja Israelin Pyhän Sioniksi”,(Jes.60:14).

JORDANIAN kuninkaan Abdullah II esityksestä USA:n ulkoministeri John Kerry antoi siunauksensa suunnitelmalle, että Jerusalemin Temppelivuoren 15 hehtaarin alueelle asennettaisiin valvontakameroita myöhemmin sovittaviin paikkoihin, joilla tilannetta Vuorella pystyttäisiin valvomaan 24 tuntia vuorokaudessa. Jatkuvat kuvaotokset tulisivat menemään suoraan sekä Jerusalemin poliisille että wagfin toimistoon. Yksityiskohdista on tarkoitus neuvotella erikseen.
Israelin pääminiosteri tarttui esitykseen innokkaasti – ehkä liian innokkaasti – sillä PA/PLO:n johto alkoi epäillä, että sisältyy Israelin juoni, jolla se yrittää muuttaa olevaa tilannetta. Netanyahun vakuutuksia tilanteen säilyttämiseksi ei huomioida. Haaretzin mukaan esityksen kameroista teki Netayahu Kerrylle Berliinissä.

Islamin Säätiön, wagfin edustajana päämufti Muhammad Hussein totesi, että se tutkii esitystä ensin ja päättää sitten Ensi reaktiona mufti kuitenkin totesi, että Israel haluaa asentaa kameran Mughrabi-portin viereen, jonka kautta ei-muslimit nousevat Vuorelle. . Kuningas Abdullah II pahoitti mielensä, että hänen hyvää tarkoittava esityksensä sai näin viileän vastaanoton arabien taholta.
Abdullah II esitti myös, että kuvat julkaistaisiin internetissä jatkuvana virtana, millä varmistettaisiin projektin täydellinen julkisuus kaikilta osin.
Israelin ja Jordanian viranomaiset katsovat, että yleisen turvallisuustilanteen ollessa jännittynyt ja räjähdysaltis, kamerat olisi asennettava muutaman päivän sisällä.
Abbas ei ole vielä määritellyt kantaansa. PA/PLO:n kanta on, että koko ”ongelman ydin on Israelin miehitys” Jerusalemin itäosissa, eikä se voi hyväksyä Jerusalemin kaupungin kehityssuunnitelmia eikä toimia niiden toteuttamiseksi.

PA:n arabien epäilyksenä on, että Israel pystyy käyttämään kameravalvontaa hyväkseen voidakseen tunnistaa kuvissa näkyviä henkilöitä pidättääkseen heitä. Jerusalemin uutiskonferenssissa wagf-neuvoston puheenjohtaja Abdel Azeem Salhab syytti Israelia moskeijan juutalaistamisesta. ”Israel haluaa käyttää kameroita omiin tarkoituksiinsa, mikä ei tule tapahtumaan”, hän vakuutti. Hän kertoi, että wagf esti Israelin poliisia asentamasta kameroista ennen kuin niiden paikoista on sovittu.

Haaretz kertoi artikkelissaan syvästä erimielisyydestä, mikä oli kehittynyt Israelin ja Jordanian välille. Jordania uhkaili kutsuvansa Israelin lähettinsä kotiin, mutta pahinta mitä sitten tapahtui, oli puhumattomuus Netanyahun ja Abdullah II:n välillä.
Kerryn tarkoituksena oli saada tulehtuneet välit kuntoon, missä kameraprojekti auttoi. Jordania vastaa Temppelivuoren päivärutiinista wagfin kautta.
Kerry halusi vaikuttaa myös jännityksen lieventämiseen Israelin ja PA:n välillä, mutta on epäselvää, onnistuiko hän siinä. http://www.timesofisrael.com/jordan-seeking-to-stream-temple-mount-footage-on-internet/

3.       PA:n arabit jatkavat toivottomilta tuntuvia iskujaan israelilaisia vastaan välittämättä henkilön taustoista, kunhan vain on juutalainen, mutta ei muslimi.

Tiistai-iltana arabiterroristi yritti puukottaa IDF:n sotilasta tämän tukiessa hänen henkilöllisyyskorttiaan Hebronissa. Sotilaat olivat kuitenkin varuillaan ja ampuivat miehen kuoliaaksi. Tilanne kehittyi terroristin kuolemaan pienen juutalaisyhteisön Tel Rumeidan lähellä Hebronissa. Sotilas ei haavoittunut. Epäonnistunut terrori-isku oli kolmas 3 päivän aikana. Hebron on aina ollut väkivallan kohteena.

Useita tunteja aiemmin IDF:n sotilasta lähestyivät kahta epäilyttävää arabia bussi-asemalla Etzion risteyksessä. Arabit yrittivät puukottaa heitä onnistuen iskemään yhtä sotilasta päähän. Paikalla olleet sotilaat avasivat tulen surmaten molemmat terroristit. IDF aloitti etsinnät varmistaakseen, ettei paikalla ollut muita terroristeja.

Maanantaina arabi ehti puukottaa IDF:n sotilasta vaarallisesti Beit Anun arabikylän sisäänkäynnin lähellä Hebronista pohjoiseen, ennen kuin hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Sunnuntaina naisterroristi yritti puukottaa IDF:n sotilasta tarkastuspisteessä Hebronissa. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Israelilaisen auton kuljettaja pysähtyi tutkimaan kivittäen jättämiä vahinkoja autoonsa, jolloin arabiterroristi puukotti häntä Etzionin blokista itään. http://www.timesofisrael.com/soldiers-foil-stabbing-kill-would-be-attacker-in-hebron/
Kaksi viikkoa sitten Armon HaNazim bussipysäkillä bussissa puukolla ja pistoolilla riehunut terroristi surmasi 2 ja haavoitti useita, joista yksi menehtyi haavoihinsa eilen nostaen täten kuolonuhrien luvun kolmeen.

4.       PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu tuli esittäneeksi hallituksen istunnossa, että tulisi harkita Israelin henkilökorttien peruuttamista Jerusalemin arabeilta, jotka eniten ovat osallistuneet väkivaltaan. Päätöstä ei tehty, vaan asian käsittely siirtyi toimikuntiin. Kysymykseen tulisivat arabilähiöt kuten Shuafat ja Jebel Mukaber ja ehkä Issawiya. Se tulisi koskemaan korkeintaan 80 000 arabia.

Idea levisi kuitenkin arabilehtiin, ja sieltä edelleen USA:n ulkoministeriön lehdistötilaisuuteen, jossa Al-Guds journalisti Said Arikat esitti kysymyksen ulkoministeriön tiedottajalle John Kirbylle, ”onko ministeriö tietoinen, että Israel aikoo riistää ID-kortit 80 000 Jerusalemin itäosan asukkaalta käytännössä sulkien heidät muurin ulkopuolelle?” Hän esitti jatkokysymyksen; ”Eikö tätä voida kutsua etniseksi puhdistamiseksi?”  Henki oli laskettu ulos pullosta, ja USA:n ulkoministeriö joutui vastaamaan tahallisen ilkeään kysymykseen.  Kirby kiemurteli ulos suorasta vastauksesta vastaten vanhalla kliseellä pidättyä kiihottamasta vastapuolta.

Kysymykseen tarttui AP:n kirjeenvaihtaja Brad Klabber, jota vaati Kirbyltä selvää vastausta: ”Onko 80 000 ihmisen henkilökorttien mitätöiminen väärin vai ei?” Ulkoministeriö joutui tuomitsemaan Israelin suunnitelmat kohtuuttomina ja väärinä. Israelissa katsotaan, että tällaisten hyökkäysten tarkoituksena on riistää Israelilta oikeus itsepuolustukseen hillittömän terrorismin alaisena. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/state-dept-press-pool-suggest-israeli-security-move-is-ethnic-cleansing-and-wrong/2015/10/28/0/

5.       ISRAELIN päärabbit kiistelevät keskenään siitä, kuka on syyllinen nykyiseen väkivaltaan. He etsivät siihen syyllistä uskonnolliselta kannalta katsoen, kuka on rikkonut Mooseksen lakia, vai ovatko muut syyt sen takana.
Sefardi päärabbi Yitzhak Yosef katsoo, että syyllisiä ovat ne juutalaiset, jotka vastoin kieltoa nousevat Temppelivuorelle. Mutta koska ei tarkoin tiedetä, missä Temppeli sijaitsi, he tietämättään astuvat pyhitetylle alueelle, jossa vain vihityillä papeille oli oikeus liikkua ensin suoritettuaan rituaalisen puhdistuksen. Eivätkö arabien likaiset jalat saastuta Temppelialuetta? Tai turistien, joita seilaa missä sattuu?

Ashkenazi päärabbi David Lau on eri mieltä. Hän sanoo, ettei Temppelivuorelle nousemisen ja terroriaallon leviämisellä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Keskustelu käytiin päärabbien Yosef ja Lau kesken, jossa oli mukana Yehuda Glick. Lau selitti saaneensa tiedusteluraportin, jossa selvitetään, että terrorismi sai alkunsa PA/PLO:n harjoittamasta propagandasta, valheellisesta kiihotuksesta, jota levitettiin arabikadulle. Lau lisäsi, että ”ne jotka levittävät väärää tietoa Vuorelle nousemisen ja terrorin yhteydestä, levittävät valheita, epäsopua ja riitaa”.

Lau tuomitsi myös kymmenien rabbien kirjoittaman kirjeen, jossa juutalaisia kiellettiin nousemasta Vuorelle kireän turvallisuustilanteen vuoksi. Kirje julkaistiin äskettäin, mutta sen ongelma on siinä, että allekirjoitukset saatiin ennen terrorin puhkeamista, eivätkä rabbit olleet tietoisia sen julkaisemisesta.
Joittenkin mielestä arabit käyttävät hyväkseen rabbien kieltoa juutalaisille olla nousematta Vuorelle, koska se osoittaa terrorismin oikeutuksen rangaistuksena juutalaisille, jotka eivät pidä Temppeliä ja sen aluetta pyhänä. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/chief-rabbis-battle-over-who-is-to-blame-for-current-arab-terrorism/2015/10/28/
6.       UUTISOTSIKOITA
·         1900-luvun alkupuolella syntynyt rabbi Haim Shvili tutki laatimassaan kirjassa ”Lunastuksen laskelmat”, jonka hän julkaisi 1935, Hesekielin kirjassa ilmoitetusta Googin ja Maagogin sodasta Danielin esittämän kronologian mukaan. Silloin maailman johtava suurvalta oli Iso-Bitannia, eikä USA:n tai Venäjän suuruudesta tiedetty mitään. Rabbi Shvili kertoi kuitenkin, että Venäjän johtama koaliittio tulee hyökkäämään Israeliin. Laskelmiinsa perustuen hän esitti suuren sodan puhkeamista 1990 succot-juhlaviikon aikana, joka alkoi 03.10. sinä vuonna. Suursotaa ei syntynyt, mutta Temppelivuorella puhkesi succotin aikana rajuja mellakoista, joissa 23 arabia kuoli ja 150 haavoittui. Maailma tuomitsi Israelin sen johdosta.  Shvili ei kertonut, miten kauan sotatila jatkuu, mutta että se aloittaisi messiaanisen ajan, ja että sodan jälkeen Israel olisi itsenäinen, ja Jerusalem olisi turismin, pyhiinvaelluksen ja Toran opiskelun keskus. Perustuen Hesekielin lukuihin 38 ja 39 Shvili ennusti, että mahtava maailmanvalta, joka johtaa Israelin vastaista sotaa, on Venäjä. Hes.38:2 on kirjoitettu: ”Sinä ihmislapsi, käännä katseesi Gogiin, Roshin, Meshekelin ja Tubalin ruhtinaaseen.” Rosh tarkoittaa Venäjää, Mesek ja Tubal ovat Venäjän alaisia maita Balkanilla.
Shvili katsoi, että juutalaisten massamuutto NL:n alueilta tulisi olemaan valtava ihme. NL oli suljettu maa, joka ei päästänyt kansalaisiaan vapaasti ulkomaille. NL:n hajottua 1.6 miljoonaa juutalaista pääsi lähtemään, yli miljoona heistä tuli Israeliin. Shvili ennusti, että 70 maan koaliittio tulee vastustamaan USA:n johtamaa koaliittiota Lähi-Idässä, Syyriassa ja Irakissa. Venäjän johtama koaliittio tulee hyökkäämään Golanille matkallaan Egyptiin, mutta heidät pysäytetään Almagorin kaupungin lähellä Kinneretistä pohjoiseen. Tämä kuvio on muotoutumassa tällä hetkellä Syyriassa. https://www.breakingisraelnews.com/52225/75-year-old-vision-predicted-russias-role-syrian-conflict-final-war-gog-magog-jewish-world/?utm_source=Jerusalem365&utm_campaign=2d57163a90-Jerusalem365+Email&utm_medium=email&utm_term=0_966f66c607-2d57163a90-20169989&mc_cid=2d57163a90&mc_eid=d9a605144e#S9rlKBgIzrPGpUVl.97
·         Venäjä viimeistelee valtavan ohjusarsenaalin toimittamista Iranille 800 miljoonan USD sopimuksen mukaisesti. Rosoboroexport pääjohtaja Anatoly Isaikin kertoi journalisteille tiistaina Sputnikin välittämän tiedon mukaan. Toimituksiin kuuluu S-300 ohjustentorjuntaan kehitetyn järjestelmän modernisoiminen. Siitä edelleen kehitetyt versiot S-400 tai S-500 eivät kuulu toimituksiin. S-300 järjestelmä otettiin käyttöön NL:ssa 1979. Toimitusten alettua Iran peruu 4 miljardin USD kanteen S-300 toimitussopimuksen rikkomisesta. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/report-russia-readying-missile-system-for-iran-in-800-million-deal/2015/10/27/
·         Jerusalemin alueoikeus torjui Islamilaisen liikkeen pohjoisen haaran räikeän Israelin vastaisen johtajan sheikki Raed Salahin pyynnön 11 kuukauden vankeus-tuomion mitätöimiseksi tai minimoimiseksi. Salah on jatkuva riesa Temppelivuorella, jossa hän järjestää toistuvia välikohtukasia poliisin kanssa huudellen heille hävyttömyyksiä ja jopa fyysisesti pyrkien poistamaan poliisit Vuorelta tai sen läheisyydestä. http://www.jewishpress.com/news/appeal-denied-anti-israel-islamist-raed-salah-to-serve-11-months/2015/10/27/
·         Pääministeri Yitznak Rabibin kuolemasta on 20 vuoitta, minkä muistoksi lehdissä spekuloidaan hänen teloitustaan ja sen vaikutuksia. Salaliittoteoria ei ole kuollut, vaan nousee aina uudelleen esiin. Gallupin mukaan enemmistö uskoo, että Rabin ammuttiin matkalla Sairaalaan, eikä Rabinin aukiolla, jossa Yigal Amir ampui kahdesti hänen selkäänsä. Kolmas laukaus ammuttiin edestä, ja se teki reiän hänen pukunsa oikealle puolelle lävistäen myös tilaisuuden laululehtinen, joka oli Rabinin povitaskussa. Kolmas laukaus todettiin sairaalan alkuperäisessä raportissa, mutta poistettiin uusituista varsiosta. Ehkä totuus selviää vasta nykyisten vaikuttaja-henkilöitten poistuessa näyttämöltä, kun ei tarvitse pelätä henkeään. 55 % gallupiin vastanneista sanoo, että Amir on syytön ja tulisi vapauttaa. 73 % sanoo, että kyseessä oli Rabinin vastainen salaliitto. Presidentti Reuven Rivlin vakuutti, ettei hän koskaan armahda Amiria, vaikka käytäntö vaatisi. http://www.jewishpress.com/news/poll-majority-of-religious-zionists-dont-believe-yigal-amir-killed-rabin/2015/10/26/
·         Salakähmäistä jos mikään. Presidentti Obama solmi sopimuksen Indonesian kanssa maitten talouden liittämisestä yhteen ilmoittamatta sopimuksen sisältöä edes kongressin tai hallituksen jäsenille. Kysymyksessä on TPP, Trans Pacific Partneship, jossa on 11 jäsentä ja useita maita odottaa vuoroaan. Tämä kuuluu siihen Agenda 2030 järjestelmään, joka toteutuu salaa. http://www.wnd.com/2015/10/obama-in-secret-pact-with-worlds-largest-muslim-country/
·         USA ja Kiina ovat lähes sodan partaalla, vaikka Venäjä olisi uskottavampi vastustaja, sillä Kiina omistaa suuren osan Yhdysvaltoja. USA:n hävittäjä USS Lassen rikkoi tahallisesti Kiinaan määrittelemiä aluevesirajaa Etelä Kiinan merellä lähellä keinotekoista saarta. 3 kiinalaista sota-alusta ankkuroi Floridan satamaan. Kiinalaisia sukellusveneitä on nähty Alaskan rannikon läheisyydessä. Jotain lienee muhinoimassa. http://www.infowars.com/china-not-frightened-to-fight-a-war-with-us-after-warship-incident/, http://allnewspipeline.com/Major_False_Flag_Alert_Now.php.
·         Saksalaiset katsoivat kauhulla islamistien marssia kaupungeissaan, joista Hannofer on artikkelissa. Tämäkö on tulevaisuutemme, he kauhistelevat? http://www.breitbart.com/london/2015/10/27/watch-german-citizens-panic-this-is-our-future-as-muslims-march-through-city/
·         Islamin saarnaaja piti Temppelivuorella tulikivenkatkuisen puheen, jossa hän tervehti kalifaattia, joka hävitettyään miniarabivaltion tulee vapauttamaan Jerusalemin ja tuhoamaan juutalaiset. Ali Abu Ahmad sanoi sen toteutuvan pian ja rangaistuksen saavuttavan Israelin. Eikö tämä ole kiihotusta? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202564#.VjCxuVP4k6sSunday, October 25, 2015

SUNNUNTAI 25.10.15

SUNNUNTAI 25.10.15
1.       SE ON sitten kesä mennyt oikein virallisesti ja alkaa talvi. Viime yön aikana kellon viisareita oli tarkoitus siirtää tunnilla taaksepäin, mikä antoi ihan mukavasti lisäaikaa aamun askareille. Minä olin unohtanut koko asian, mutta vaimo toppuutteli aamulla, mihinkäs sinulla sellainen kiire, nukutaan vain ihan rauhassa tunnin verran.
Hassua vain, että edellisenä aamuna samaan aikaan oli ulkona niin pimeä, että oli sytytettävä ulkovalot, ja tänä aamuna oli jo täysin valoisaa.
Kuin asian vahvistukseksi ennusteet lupaavat sateita koko viikoksi tästä päivästä alkaen. Tänään sunnuntaina on vielä 27 astetta lämmintä, mutta huomisesta alkaen lämpötila putoaa siten, että maanantaiksi ennustetaan 22 asteen lämpötilaa.

LÄMPÖTUILAT tänään: Jerusalem 20 -27; Tiberias 23 -33; Suolameri 26 - 34; Eilat 24 -35 +C-astetta. Kuten edellä viittasin, lämpötilat laskevat pilvisyyden ja sateitten johdosta roimasti, Eilatin lukemat ovat keskiviikkona 22 -28 astetta. Lienee hyväksi itsetunnolle vilvoitella välillä viikkojen helteiden jälkeen.

2.       PAHIN vimma näyttäisi olevan laantumassa puukkosankareitten tantereilla, mutta kysymyksessä voi olla vain taktinen peräytyminen joukkojen uudelleen ryhmittämiseksi. Tappioluvutkin ovat kasvaneet melkoisiksi ilman näyttävää tulosta. Israelilaisia saatiin tapettua vain 10 ja 150 haavoitettua omien tappioitten noustessa ainakin kaksinkertaisiksi. Mutta muutoksia on tulossa, kuten raportit kertovat.

Islamic Jihadin poliittisen toimiston korkea jäsen Muhammad al-Hindi kehottaa n[G1] imittämään yksinäisten susien suorittaman väkivallan intifadaksi, ja toimintojen koordinoimiseksi nimittämään yhteisen johtajiston, jolla tulisi olla realistinen tavoite, johon intifadalla pyritään.
Facebookin sivullaan julkaisemillaan teeseillä hän arvioi, että ”setlementtitoiminnan ja maan varastamisen lopettaminen sekä setlementtien purkaminen Jerusalemissa ja Länsirannalla voisivat olla realistisia tavoitteita, joita voidaan esittää kansainväliselle yhteisölle. Kotirintamalla ne voisivat yhdistää hajanaisia ryhmittymiä”.
Yhteinen johto voisi toimia yksityisten aktivistien koordinoimiseksi yhteiseen ríntamaan, sekä huolehtia marttyyrien perheistä, vangeista sekä henkilöistä, joiden talot on tuhottu. Sen tulisi myös järjestää massamielenosoituksia, kuten hän esitti.

Muhammad al-Hindi sanoi ehdottomasti vastustavansa kansainvälisiä yrityksiä väkivallan lopettamiseksi, ja kehotti mielenosoituksiin YK:n pääsihteerin Ban ki-Moonin ja USA:;n ulkoministeri John Kerryn Israelin vierailuja vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202373#.Vixtw1P4k6s

3.       GAZAN yliopiston dekaani professori tri Sabhi al-Yaziji sanoo internetissä julkaisemassaan ja MEMRI:n kääntämässä artikkelissa, että kaikki Israelin juutalaiset – mukaan lukien naiset ja lapset - ovat vapaata riistaa (fair game).

TRI Yaziji, joka toimii Islamilaisen yliopiston Koraanin tutkimusten dekaanina, totesi Hamasin AL-AKSA TV:lla antamassaan haastattelussa, että terrorihyökkäyksiä tulisi tehdä kaikissa Israelin laajoissa kaupungeissa, mukaan lukien Tel Aviv ja Haifa.
Hän täsmensi lausuntoaan todeten: Sotilasoperaatiot ja pommitukset tulisi suorittaa Israelin sydämessä, Haifa, Yaffa, Tel Aviv ja Hadera. kuten aiemminkin on tehty, sillä ”sellaiset iskut haavoittavat Israelia eniten”
Islamilaista Yliopistoa pidetään Hamasin vahvana linnakkeena ja Hamas käyttää sitä rakettiensa kehittämiseen.
Hamas johtaja Khaled Mashaal piti luennon Gazan islamilaisessa yliopistossa IDF:n operaatio Defensive Pillar operaation jälkeen. Khaled ylisti Hamasin raketti-iskuja Tel Avivi ja Jerusalemia vastaan. Tel Aviviin ammutut raketit aiheuttivat jonkin verran tuhoa, mutta Jerusalemia kohti ammutut raketit jäivät lyhyiksi tai Iron Dome tuhosi ne ilmassa. Niiden suurin teho on pelkoreaktion nostattaminen ihmisissä.
Kansainvälinen Punainen Risti järjesti Yliopiston tiloissa - huolimatta sen Hamasn-yhteyksistä – kansainvälisen konferenssin humanitaarisesta lainsäädännöstä islamin sharia-lain valossa.

MEMRI on paljastanut useita artikkeleita, joissa kiihotetaan arabeja Israelia vastaan. Viimeisin esimerkki on islamin johtavan oppineen Hamasin virallisessa TV:ssä antama lausunto, jossa hän kehottaa terrorijärjestöjä huolehtimaan siitä, ettei yhtään juutalaista – elävänä tai kuolleena – jää islamin ja muslimien maahan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202383#.Vixy6lP4k6s

4.       TERRORIHYÖKKÄYKSIÄ
Käyn seuraavassa luettelonomaisesti läpi viimeisimpiä terrori-iskuja.

Kiryat Gatissa räjähti pysäköity auto haavoittaen kahta ja saattaen useita muita shokkitilaan. Poliisin arvion mukaan räjähdys voi olla alamaailman teloitusyritys. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202376#.Vix8H1P4k6s

Puukotusyritys estettiin kahdessa erillisessä yrityksessä, yksi Jerusalemissa; toinen Tel Avivissa. Jerusalemin Nablus kadulla kävellyt mies sai häntä puukolla uhanneen arabin pudottamaan puukkonsa ja pakenemaan sen jälkeen. Hän vei arabin pudottaman puukon poliisiasemalle raportoiden tapauksesta.

Yattan arabikylästä kotoisin oleva 17-vuotisa nuorukainen yritti lähellä Hebronia lauantaina iltapäivällä ruuvimeisselillä aseistautuneena hyökkäillä juutalaisia kävelijöitä vastaan. Poliisi kävi hakemassa nuorukaisen kuulusteltavaksi.

Jalamen tarkastuspisteessä katukaupustelijaksi naamioituinut arabi yritti puukottaa turvallisuusvartijaa. 16-vuotias terroristi onnistui hämäämään vartijoita päästäkseen lähelle tarjoten passanger Tembo-pakettia. Päästyään puukoniskemän etäisyydelle hän heitti paketin maahan vetäen puukkonsa esiin. Vartijat olivat kuitenkin varuillaan ja ampuivat hänet kuoliaaksi. Tarkastuspistettä lähellä Jeniniä kutsutaan nimellä Gilboa Crossing, sen vartijat ovat osaksi puolustusministeriön palkkaamia yksityisjärjestön jäseniä, osaksi IDF:n sotilaita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202363#.Vix_-VP4k6s
Lähes 2 vuotta Har Nofin synagoggaan tehdyn terrori-iskun viimeinen kuolonuhri rabbi Haim Yehiel Rotman menehtyi saamiinsa haavoihin. Hän oli 55-vuotias, hänellä oli 10 lasta.

5.       NETANYAHU vakuuttaa, että hän tulee estämään juutalaisten rukoukset Temppelivuorella. Tämä on ollut yksi kuumista kysymyksistä, mikä sai USA:n ulkoministeri John Kerryn sovittamaan matkan Ammaniin sovittelemaan Israelin ja PA/PLO:n välillä. Juutalaisten keskuudessa alkaa olla pinna kireällä nähdessään, miten Jerusalemin poliisi yhdessä islamin säätiön wagfin kanssa tarkkailevat huolellisesti, etteivät vaan huulet liiku hallitsemattomasti tuulen mukana.,

Heitä myös ärsyttävät musliminuorukaisten toistuvat hyökkäykset kivin ja polttopulloin Vuorelle nousseita turisteja – juutalaisia ja muita -, mistä poliisi syyttää juutalaisia ja poistaa kaikki ei-muslimit Vuorelta, mutta sallii hyökkääjien jäädä sinne.
Toiseksi muslimilapset pelaavat jalkapalloa Vuoren tasanteilla, eikä se häiritse Jerusalemin poliisin rauhaa millään tavoin. Juutalaisille se on pyhäin häväistys. Pääministerin tarkoituksena on palauttaa Vuorella vallinnut tasapainotila, vaikka se onkin juutalaisia sortava ja vastoin tehtyjä sopimuksia.

UNESCO päätti hyväksyä PA/PLO:n tekemän esityksen, jolla Patriarkkain Mausoleumi Hebronissa ja Raakelin hautakammio Betlehemin lähellä tunnustetaan arabien perinnekohteiksi. Olihan Ismail todella Abrahamin poika, mutta syntynyt avioliiton ulkopuolella. Raakel oli Abrahamin pojanpojan Jaakobin vaimo, eikä siten liity mitenkään arabien ja islamin perinteisiin.

Kolmas törmäyskohde on, Jaakobin pojan ja Egyptin pääministeriksi nostetun Josefin hautakammio Nablusin (Sikemin) lähellä, jonka voisi kuvitella kiinnostavan arabeja paljon enemmän. Kuitenkin Nablusin asukkaat ovat toistuvasti pyrkineet tuhoamaan sen, useimmiten sytyttämällä sen tuleen, joitten jäljet Israel käy korjaamassa.
Edellisen vuoksi näyttääkin siltä, etteivät nuo juutalaisille arvokkaat kohteet Temppelivuori, Patriarkkain mausoleumi, Raakelin ja Josefin hautakammiot merkitse arabeille uskonnollisesti juuri mitään – ehkä Al-Aksaa lukuun ottamatta – niitä käytetään vain hyväkseen kansainvälisessä operaatiossa Israelin laillisuuden kieltämiseksi ja juutalaisten historiallisten siteiden Israelin maahan kumoamiseksi.  

Kuukauden alusta 8 israelilaista on kuollut ja tusinoittain haavoittunut yhteenotoissa arabien kanssa. Yksi israelilainen ja yksi eritrealainen surmattiin erehdyksessä.
Perjantaina israelilainen pariskunta ja heidän 3 lastaan haavoittuivat aranien palopommeista lähellä Beit Eliä, jonne oli kokoontunut kymmeniä arabeja.
Kuukauden alusta 52 PA:n arabia on kuollut ja yksi Israelin arabi sai surmansa hyökätessään turvallisuusjoukkoja vastaan.
Perjantaina 80 PA:n arabia haavoittui mellakoidessaan IDF:n ja poliisin joukkoja vastaan Juudeassa ja Samariassa, sekä Gazan kaistalla, josta he pyrkivät tunkeutumaan Israelin puolelle turva-aitaa.

HaBeit HaYehudi, Juutalainen Kotimme, puolueen jäsenet – antaessaan tunnustusta pääministerin ponnisteluille tasapainotílan palauttamiseksi Vuorelle – sanovat etteivät edes Jordanian esittämät ja Kerryn ja Netanyahun hyväksymät 24 tunnin valvontakamerat pysty estämään juutalaisten rukouksia Temppelivuorella. Alkaa tuntua siltä, että Netanyahulla voi olla vaikeaa voittaa seuraavia vaaleja, niin turhautuneita kansalaiset alkavat olla Netanyahun venkoiluun luoviessaan Israelin haavoittuvaa purtta karikkoisessa ja verenhimoisten haitten täyttämällä ulapalla. Israelilla ei ole ystäviä. Kanadan vaihdettua Israelin ystävänä tunnetun Harperin Israeliin epäluuloisesti suhtautuvaan Justin Trydeuhun, jota pidetään Obaman ideologian kannattajana, Israel menetti yhden viimeisitä ystävistään.
Intian pääministerin Israelin vierailun aikana uskottiin, että Intia olisi muuttanut kurssiaan, mutta viimeinen YK:n äänestys osoitti Intian edelleen tuomitsevan Israelin ja suosivan sen sijaan petollisen valheellista PA/PLO:n hallitusta.

Netanyahu esitti ylpeillen äskettäin, etteivät rakennustyöt ole kasvaneet hänen valvontansa aikana Juudeassa ja Samariassa, mutta toisaalta hän vakuuttaa kannattavansa Juudean ja Samarian rakentamista. Vastauksena suoraan kysymykseen, onko rakennuskielto voimassa Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöissä, hän vastasi kierrellen, ettei ole voimassa, mutta lisäten: ”Ei siellä paljon rakenneta”. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-pledges-to-prevent-jewish-prayer-on-temple-mount/

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Ariye Deri tunnustelee mahdollisuutta erota talouden ministeriöstä, koska hän ei voi hyväksyä kaasuteollisuusjärjestöjen kanssa laadittua yhteistyö-sopimusta, jolla niiden ja Israelin valtion väliset suhteet sovittaisiin. Lähinnä on kysymys siitä, paljonko järjestöt joutuvat maksamaan osinkoja valtiolle.  Vuosia kestänyt kinastelu ja sopimuksen viipyminen ovat karkottaneet osan osakkaista toisiin kohteisiin, joita löytyy Iranista ja Egyptistä. http://www.timesofisrael.com/deri-may-quit-economy-ministry-to-allow-gas-deal-through/
·         Nuoria lapsia Gazassa osallistui laisille kohdistettuun TV-ohjelmaan, josta vastaa Al-Gitab Gazassa. Nuoret lapset oli puettu islamin hijab ja keffieh asuihin. He ylistivät nuorten arabien antautumista kuolemaan puolustaessaan Jerusalemia. ”Kunnia ja ikuisuus puhtaille marttyyreillemme. Me tervehdimme heidän perheitään ja kunnioitamme nuoria sankareita, jotka uhrasivat elämänsä Jerusalemin hyväksi ja noita suuria sanakarillisia tekoja”, yksi tytöistä lausui. Me rakastamme heitä ja suutelemme heidän käsiään, koska he ovat todellisia sankareita.”, juontaja lisäsi.
Värikästä rekvisiittaa vasten lapset julistivat kymmenien arabien saaneen surmansa sotilaitten ja poliisien ampuessa heidät kylmäverisesti ja syyttäen ampujia, että he valheellisesti syyttävät arabeja puukotusyrityksistä, vaikka he olivat viattomia. Hän väitti, että IDF:n sotilaat heittävät veitsen näkemänsä arabin lähelle saadakseen aiheen hänen ampumisekseen. ”Israel taistelee tankein ja lentokonein, me taistelemme kivin, mutta emme pelkää. Israelilaiset rakasravat elämää enemmän kuín kuolemaa ja siksi pelkäävät”. http://www.timesofisrael.com/kids-tv-show-in-gaza-hails-palestinian-attackers-as-true-heroes/
·         Israelilainen autoilija joutui kivisateeseen Gush Etzionissa Sair risteyksessä.  Pysäytettyään autonsa mies meni ulos tarkastaakseen vaurioita, mutta arabi puukotti hänta. Hänet vietiin kohtalaisessa kunnossa sairaalaan, Sotilaat etsivät puukottajaa. Tapaus sattui 10. 00 aikaan sunnuntaina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202391#.ViynMVP4k6s
·         Ensimmäiset syysmyrskyt toivat mukanaan raesateita, suurimmat rakeet kämmenen kokoisia Useita henkilöitä haavoittui niistä mutta vielä enemmän myrskyn kuljettamista esineistä ilmassa. Yksi henkilö kuoli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202393#.ViynwFP4k6s
·           [G1]it