Friday, February 20, 2015

PERJANTAI 20.02.15

PERJANTAI 20.02.15
1.       LUMISATEITA odottavien toiveet tulivat täytetyiksi viime yön aikana. Jerusalemissa arvioitiin hankien nousevan 40 senttiin, täällä Kastellissa ehkä 15 -20 sm. Näkymä on täysin talvinen lumen peittäessä maan, puitten oksat ja lehvästöt. Sade on tauonnut kuuteen mennessä, mutta joitakin harvoja suuria hiutaleita leijailee vielä ilmassa. Suuressa osassa maata koulut ovat suljetut tänään, myös Jerusalemissa ja sen ympäristössä. Luonto noudattaa myös omaa aikatauluansa, kuten se vauva, joka katsoi sopivaksi syntyä ambulanssissa, toisen ambulanssin viedessä lumisateen johdosta vihkimispaikkaansa juuttuneen nuoren parin kotiinsa.
Lämpötila laski yöllä alle nolla-asteen eikä nousse yli kolmen +asteen päivällä. Lauantaina lumisateet muuttuvat vesi- tai räntäsateiksi lämpötilan hieman noustessa. Lehdet eivät ilmesty tänään, ja uutisanti voi olla puutteellinen ja epätarkka, koska toimittajat eivät pääse studioihinsa.  

2.       Ilmavallan hallitsija yritti eilen iskeä taloomme kohdistetulla EMP-hyökkäyksellä, näin minä ainakin tulkitsin tilanteen. Olin täydentämässä tietovarastoani 19.30 maissa eilen illalla, kun ilman varoitusta korvia vihlova pamaus keskeytti työskentelyn ja koneitten sulkemisen kiireesti. Maija-vaimo oli silloin parvekkeella, kun hän näki voimakkaan valoilmiön, joka suuntautui naapurin korkeasta ja edellisten lumisateitten runtelemasta männystä suoraan parvekkeelle, mitä seurasi välittömästi kumea pamaus. Hän, joka ei nuku eikä torku, oli asettanut talomme suojaksi oman ”teräskupunsa” (taivaallinen Iron Dome) josta vihollisen EMP-isku suistui vaarattomana sivuun, vaikka tähtäys oli suunnattu parvekkeelle.

3.       ISRAELISSA vaalitaistelut sen sijaan jatkuvat jos mahdollista entistäkin rumempana ja ilkeämpänä. Vaikka maassa väitetään ihmisten äänestävän puolueita eikä niiden johtajia, käytännössä ainakin johtavat puolueet värittyvät lähes kokonaan puoluejohtajien tekemisistä ja tekemättä jättämisistä, mikä antaa aiheen toivoa, että valittaisiin vain johtaja kullekin puolueelle ja he valitsisivat lähimmät apulaisensa. Ainakin se sujuisi nopeammin ja halvemmalla, mutta olisiko se demokratiaa, jota tarjotaan vaalikarjalle? Toisaalta demokratian tulisi olla kansan valta, mutta käytännössä se on enemmistön ylivaltaa vähemmistön yli, kuten syytetään, eikä demokratia taida toteutua puolueitten sisälläkään, sillä puoluejohtaja määrää viime kädessä, miten päätetään ja mihin pyritään., muuta ovat vain hyödyllisiä idiootteja.

Zionistinen Unionia on ollut Lahav Harkovin artikkelin mukaan pelkkä sekasotku, ja saadakseen jotain järjestystä tilanteeseen, Unioni palkkasi mainosmestarin Reuven Adlerin selvittelemään sotkua. Äänestäjien olisi ainakin hyvä tietää, kuka Unionia johtaa, kriitikot ovat moittineet. Isaac Herzog, joka johtaa Labouria, on painunut jonnekin Hatnuan puheenjohtajan Tzipi Livnin hameenhelman poimuihin, kuten kesken-kasvuisen pojan tuleekin, mutta onko hänessä pääministeriainetta? Entinen pääministeri Ehud Olmert arvioi aikoinaan Livnistä, ettei hänessä ole sitä, mutta heidän tulisi potentiaalisen vaalivoittonsa jälkeen vuorotella hallituksen johdossa. Tällainenko on Israelin tulevaisuus vasemmiston hallitessa maata?

Unioni julkisti Juutalaisen Koti puolueen puheenjohtajasta vaalimainoksia, jossa Naftali Bennettille on piirretty ”hitlerin huuliparta” ja hakaristi otsaan. Lisäksi se lähetti iskujenginsä Bennettin vaalitilaisuuteen aiheuttaen täydellisen hulinan kesken puhetta. Naftali Bennettin vaimo sanoo pelkäävänsä miehensä puolesta. Turvallisuusjohtajat päättivät antaa Naftalille henkilökohtaisen henkivartijan. Bennett iski Likudia vastaan todeten, ettei Likudiin voi luottaa, sillä se antoi Hebronin PA:n arabeille ja Gazan Hamasille, ja voi antaa Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosat PA:n arabeille, ja sen kautta ISIL-joukoille.  
Likudin puheenjohtaja, pääministeri Benyamin Netanyahu pyrkii korjaamaan vauriot, jotka hän katsoo aiheutuneen hänen henkilökohtaisen taloudenhoitonsa valtion maksamista kohtuuttomista menoista, kuten valtiontarkastaja Yosef Shapiro väittää vuosiraportissaan, jonka hän julkisti sopivasti kuukautta ennen vaaleja.
Tuoreitten gallupien mukaan hyökkäykset pääministeriä vastaan eivät näytä pahasti vaikuttaneen mielipiteensä ilmoittaneiden päätökseen, Likudin suosio on edelleen vahva, kuitenkin Sionistisen Unionille yhden edustajan hävinneenä. http://www.jpost.com/Israel-Elections/Poll-Zionist-Union-takes-slight-lead-over-Likud-as-Netanyahu-weighed-down-by-allegations-391654

4.       USA:n presidentti Barack Hussein Obama sanoi, että länsimaitten ja islamin historiassa on omia pimeitä aukkojaan, mutta torjui ”ilkeänä valheena” väitteet, että länsi olisi sodassa islamin kanssa tai että kysymyksessä olisi kulttuurien välinen sota. Hän esitti mielipiteensä Valkoisen Talon järjestämässä väkivaltaisia ääriaineksia koskevassa konferenssissa.
Obama selitti, että kaikkien eri uskontoja edustavien mutta etenkin muslimi-yhteisöjen hengellisten johtajien ja oppineitten velvollisuutena on torjua ne.

KOLMEPÄIVÄISEEN konferenssiin osallistuneet 60 maan edustajat vakuuttivat tekevänsä kaikkensa tukahduttaakseen väkivaltaiset ääriainekset kaikissa muodoissaan. Yhteisessä julkilausumassa todetaan, etteivät aseet yksin pysty tätä laajenevaa ongelmaa poistamaan; siihen tarvitaan suvaitsevuutta ja rauhaa.
Obama ilmoitti USA:n sopineen UAE:n kanssa kansainvälisen tietoliikenneverkoston perustamisesta, joka toimii uskonnollisten ja yhteisöjohtajien kanssa vastustaakseen terroristien propagandaa, ja kehotti muita maita liittymään verkostoon.
Poliittiset kriitikot ovat syyttäneet Valkoista Taloa, että lausunnoissaan se pyrkii välttämään islamin ääriainesten suorittamien hyökkäysten – kuten Pariisissa ja Kööpenhaminassa – liittymisen islamin uskontoon.
USA:n ulkoministeri John Kerry viittasi sosiaaliseen ja taloudelliseen eriarvoon, mikä edistää ääriainesten värväystoimia maailmalla. Kerry haluaa, että suljetaan kaikki rahavirrat ääriaineksille, millä pystytään vaikuttamaan niiden toimintaan.
MYÖS YK:n pääsihteeri esitti oman huolensa ääriainesten aiheuttamasta häirinnästä kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle.
USA:n kansainvälisen terrorinvastaisen keskuksen johtaja Nick Rasmussen totesi islamin militarismin aiheuttaman uhan muuttuvan toistuvasti. Hän viittasi niiden kykyyn hyödyntää kansainvälisiä tietoliikenneyhteyksiä rekrytoinnissaan julistaen niissä toistaan kauheampia videoita murhista ja kidutuksista. http://www.jpost.com/International/Obama-rejects-as-ugly-lie-notion-that-West-is-waring-with-Islam-391650
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Tilanne Libyassa on menossa kaoottiseksi ISIS-joukkojen mellastaessa maassa. Hallitus pyytää länneltä lisää aseita, mutta sitä vaaditaan ensin järjestämään maahan pysyvän hallinnon. ISIS joukkojen murhattua 21 koptikristittyä Välimeren rannikolla Egypti on lisännyt vaatimuksiaan Libyalle.  Sen koneet pommittivat ISIS joukkojen asemia surmaten kymmeniä ja uhaten maahyökkäyksellä maahan. Koptit ovat Egyptistä Libyaan paenneita Egyptin kansalaisia. http://www.timesofisrael.com/us-uk-say-libya-needs-government-before-arms/
·         USA:n Valkoinen Talo on huolestunut tiedottajansa Jen Psakin mukaan, että Abbas voi joutua romuttamaan koko PA:n hallinnon ja ojentamaan avaimet Israelille, kuten se on uhannut usein ennenkin. USA:n kongressi ei ole halukas auttamaan eikä Israel halua vapauttaa pidättämiään n. 127 miljoonaa USD verosaatavia vastavetona Abbasin kieltäytymiselle tulemaan neuvottelupöytään, vaan hakee valtionsa tunnustusta YK:n kautta vastoin kaikkia Israelin kanssa solmimiaan sopimuksia Oslosta alkaen. Abbas sanoo, että varat riittävät pariksi viikoksi, mutta Hamasin talous Gazassa on vieläkin heikommassa jamassa avustajamaiden kieltäytyessä täyttämästä lupauksiaan. YK:n edustaja varoittaa, että Hamasilla on kuitenkin varoja aseistautua entistä vahvemmin, ja että uusi konflikti voi alkaa koska vain. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191604#.VOcPSjAp6PY
·         Labour näyttää hivuttautuvan pienoiseen parin edustajan johtoasemaan Likudiin nähden, mihin Netanyahun talousskandaalit voivat vaikuttaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191608#.VOcRnzAp6PY
·         IDF:n uusi komentaja kenraalimajuri Gadi Eisenkott, joka ylennettiin kenraaliluutnantiksi vakiintuneen käytännön mukaisesti, alkoi työskentelyn oman esikuntansa luomiseksi ja nimittäen ja ylentäen uusia upseereita, mikä liittyy oleellisesti komentajan vaihtoon.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191507#.VOcSWTAp6PY
·         Iranin ylin kaitsija ei ole täysin tyytyväinen maansa ulkoministerin tapaan käyttäytyä P5 +1 maiden kanssa käytävissä neuvotteluissa. Hän kehotti Mohammad Javad Zarifia hillitsemään kiivasta luontoaan ja lopettamaan huutamisen USA:n ulkoministeri John Kerrylle. Liittyykö tämä Obaman ja Khamenein väliseen rakkaussuhteeseen, on vielä selvittämättä, mutta romanssi kukkii ilmeisen lämpimästi salaisista rakkauskirjeistä päätelleen, joita he vaihtavat keskenään. Mitähän Saudi Arabian kuningas ajattelee tästä, sillä hän sentään maksoi Obaman opiskelukulut ja varmisti hänen pääsynsä eliittiluokan yliopistoon Chigagossa, kuten huhutaan. Tosin on epäselvää, miten saudien uusi kunkku asian näkee. Obama kuitenkin viestittää muslimien salaisin käsimerkein kuulumisestaan islamin klaaniin, kuten tapahtui hänen toimiessaan isäntänä Afrikan maiden muslimijohtajien palaverissa. Obama väläytti shahada-käsimerkkiä, etusormi on pystyssä kolmen sormen taipuessa kämmentä vasten peukalon alle. Zarifin kerrotaan kiihtyneen neuvotteluissa joskus niin, että henkivartija ryntäsi paikalle tutkimaan, kenen päätä nyt nirhataan poikki. USA:n edustaja Catherine Ashton vahvistaa huutamisen, mutta sanoo tottuneensa siihen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191602#.VOcTVzAp6PY
·         Italian parlamentti päätti olla käsittelemättä Palestiinan valtion tunnustamis-kysymystä vaan siirsi sen Israelin painostuksesta, kuten väitetään. Italia on itse pahimman terroriuhkan alla ISIS ja IS ryhmittymien luvatessa siirtää taistelut Italian mantereelle. Siksi he pyrkivät saamaan Libyan valvontaansa, josta on lyhyt merimatka joko laivoin turisteina tai pienen purjevenein siirtolaisina Italian mantereelle. IS ja ISIS joukkojen päämäärä on valloittaa Rooma ja siellä Vatikaani, joka edustaa heille kristittyjen vallan murtamista. IS-joukkojen toinen päämäärä on hyökätä Libyasta Egyptiin, jonka presidentti SISI on enemmän kuin huolissaan. Syrjäytettyä presidentti Morsia vastaan nostettu oikeudenkäynti etenee hitaasti. Morsi katsoo olevansa edelleen Egyptin laillisesti valittu presidentti. Presidentti Obama tuki Morsia ja koki pahan takaiskun SISIn syrjäytettyä hänet. Tämän johdosta USA lopetti asetoimitukset Egyptiin antaen sopivan tilaisuuden Venäjälle täyttää tyhjiö. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191601#.VOcXNjAp6PY
·         Lopuksi pieni maantiedon oppitunti vääräoppisille. Saudioppinut sheikki Bandar al-Khaibari selittää aivan vakavalla naamalla, että aurinko kiertää maata kuten se on aina tehnyt. Toiseksi hän todistelee, että USA:n väite laskeutumisesta kuun pinnalle on Hollywoodin keksimä harhautus. Hänen mielestään maa pysyy paikoillaan eikä liiku minnekään. Sheikki puhui UAE:n yliopistossa, jossa opiskelijoitten oli vaikea uskoa korviaan. Mutta sheikillä on oikeus antaa uskonnollinen fatwa, jolla epäilijät eliminoidaan. http://www.timesofisrael.com/saudi-cleric-sun-revolves-around-earth/

Wednesday, February 18, 2015

KESKIVIIKKO 18.02.15

KESKIVIIKKO 18.02.15
1.       LÄMPÖMITTARI osoitti ulkona aivan sääennusteen mukaisesti 3 astetta. Yön aikana oli satanut, mutta nyt taivas oli harhailevien pilvimuodostelmien osittain peittämä, tuulen heikennyttyä. Tämä on kuitenkin tyyntä myrskyn edellä, jolloin laululinnutkin lopettavat viserryksensä pyrkien etsimään suojaa lähestyvää myrskyä vastaan.
Sään ennustetaan pysyvän epävakaisena myrskyn saavuttaessa maan keski- ja eteläosatkin torstain vastaisena yönä tuoden mukanaan runsaat vesisateet, jotka ylemmillä seuduilla kuten Jerusalemissa tulevat lumena. Ennusteissa ei osata selvittää, miten runsasta lumentulo on, mutta ihmiset valmistautuvat joka tapauksessa pahimman varalle suorittaen tarvittavat ruoka- ja tarvikeostokset tänään. Lumisateitten uskotaan ulottuvan Negevin autiomaahan saakka.
Säätilat tänään: Jerusalem 03 -10; Tiberias 10 -12; Suolameri 12 -21; Eilat 10 -22 +C-astetta. Kinneretin vedenpinta nousi 1 sm ollen nyt 212.38 m Välimeren vedenpinnan alapuolella.  http://www.timesofisrael.com/israel-braces-for-major-winter-storm/,

2.       ISRAELIN vaalit 17. maaliskuuta kärjistävät tilannetta puolueitten pyrkiessä varmistamaan menestyksensä, ja kuten Israelissa on tapana, mitä lähemmäksi vaalipäivä tulee, sitä rumemmaksi puolueiden välinen taistelu kiihtyy.
Israelin valtiontarkastaja Yosef Shapiro kiirehti myös oman vuosiraporttinsa julkistamista voidakseen sillä esittää oman mielipiteensä pääministerin, presidentin ja Knessetin varojen käytöstä säädetyn budjetin puitteissa. Tämä antaa oppositiolle kultaisen tilaisuuden mustata Netanyahun ja hänen johtamansa puolueen mainetta juuri ennen vaaleja. Shapiro yksin tietää, oliko tämä sattuma vai tarkoitus.

Tärkein huomio kiinnitetään tietenkin pääministerille budjetoitujen varojen käyttöön, tämä siksikin, että pääministerin taloudenhoito ja sisäiset ristiriidat hänen vaimonsa Saran ja palvelushenkilöitten välillä ovat olleet median riepoteltavina jo muutaman viikon ajan, mitä on ikävä seurata.
Valtiontarkastajan raportin mukaan Netanyahu on ylittänyt budjetoidut varat osin runsaastikin, minkä ohella todetaan hänen tilausruokiensa määrän nousevan vuonna 2011 aikana 92 781 NIS osoittaen selvää nousua edellisvuodesta, vaikka hänellä on yksityiskokki henkilökunnassaan. Aiemmin jo julkisuudessa puitu palautuspulloista saatu 4000 USD oli jäänyt tilittämättä valtiolle.

Pääministeri Netanyahun kolmen asunnon siivoaminen maksoi valtiolle 2009 – 2013 aikana 74 400 NIS kuukaudessa, vuositasolla yli 900 000 NIS. Hänen Kesarean asuntonsa puhdistaminen aiheutti valtiolle 8 200 NIS menot kuukaudessa, vaikka pääministeri asuu pääasiassa virka-asunnossaan Jerusalemissa. Shapiro mainitsi, että puhdistuskulujen pienentyminen 4000 NIS kuukaudessa osoittavat edellisten vuosien kulujen suhteettomuuden.  
Vedenkulutus pääministerin asunnoissa aiheutti ovat muistutuksensa-pääministerillä on yksityinen uima-allas –  eikä menoissa ole eritelty suurempaa maksua määrätyn vedenkulutuksen ylittävältä osalta henkilöä kohti.

VALTiON TARKASTAJAN Yosef Shapiron raportti lienee asiallinen ja oikein laadittu, mutta sen julkistamisen ajoittaminen runsaat 3 viikkoa ennen vaaleja voi herättää epäilyksiä, että sillä pyritään vaikuttamaan Netanyahun ja Likudin uskottavuuteen ja sitä kautta vaalimenestykseen. Haluamatta käydä yksityiskohtaisemmin raportissa esitettyihin lukuihin vaatetukseen, henkilökohtaiseen hygieniaan tukan viimeistelyä myöten, voinemme todeta, ettei pääministerinä tai hänen vaimonaan toimiminen ole välttämättä pelkästään ruusuilla tanssimista, piikkejä siinä saa jalkapohjiinsa.  Ikävintä tässä on viittaus mahdollisiin poliisikuulusteluihin ja potentiaalisiin rikos-syytteisiin, mikä kaikki vaikuttaa kielteisesti kansalaisten mielipiteisiin johtajistaan. http://www.jpost.com/Israel-News/Special-report-Netanyahus-spending-violated-ethics-could-raise-criminal-charges-391286
Netanyhau sanoo omassa lausunnossaan, että valtiontarkastajan raportin julkaiseminen tässä vaiheessa on osa kampanjaa hänen hallituksensa kaatamiseksi. Toinen julkisuudessa esitetty V15 ja One Voice toiminnan laillisuuden jättäminen tutkimatta ja sen siirtäminen vaalien jälkeen, kuten oikeuskansleri Yehuda  Weinstein ilmoitti, herättää myös epäilyjä, että hänen päätöksellään on poliittinen motiivi. Netanyahu sanoo tutkivansa vaimonsa Saran ja Likudin kansanedustajien kanssa strategiaa Shapiron raportin aiheuttamien kielteisen vaikutuksen eliminoimiseksi tai ainakin minimoimiseksi. Steiniz toteaa, että presidentti Peresin henkilökunta- ja hoitokulut olivat 20 kertaa suuremmat 2012 kuin Netanyahun. http://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-ready-to-downplay-comptrollers-report-on-public-funds-391241

3.       PÄÄMINISTERI Netanyahun puhe USA:n kongressissa kolmas maaliskuuta – vain kaksi viikkoa ennen Israelin vaaleja 17.03., herättää edelleen vastakkaisia mieli-piteitä sekä Israelissa että USA:ssa. USA:ssa jopa kysyttiin kansalaisten mielipidettä asiasta, ja siinä enemmistö vastanneista haluaa puheen siirtämistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191483#.VOQ7XTAp6PY,
Netanyhau vakuuttaa pitävänsä puheen sopimuksen mukaan, ellei USA:n kongressi halua siirtää sitä. Monet Israelissa vierailleet tai vierailulla olevat kongressin jäsenet ovat vakuuttaneet, että on hyvä kuulla, miten Netanyahu asiansa esittää, mikä ei tarkoita sitä, että kaikki olisivat samaa mieltä hänen kanssaan.
Israelin presidentti Reuven Rivlin suosittelee puheen siirtämistä, vaikka se ei kuulu hänen mandaattiinsa. Tällä voi kuitenkin olla vaikutusta hänen päätökseensä siitä, kenelle hän antaa hallituksen muodostamistehtävän. Hän on jo vihjaillut voivansa toimia vastoin aiempaa käytäntöä antaa tehtävä eniten ääniä saaneen puolueen puheenjohtajalle. Zionist Union (Labour) ja Likud ovat vuorotelleet gallupeissa johtavasta asemasta. Viimeinen tiedustelu suosii Zionist Unionia, mutta siinä ei ole huomioitu Shapiron raportin vaikutusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191457#.VOQ-pDAp6PY,

4.       1967 voittoisan puolustussodan jälkeen lyötyään viiden arabimaan armeijat Israelilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet järjestää juutalaisten pyhimmän alueen, Temppeli-vuoren, kysymyksen haluamallaan tavalla, mutta sodan sankariksi noussut kenraali Moshe Dayan jänisti ja antoi Vuoren päivärutiinin hoidon palestiinalaisille, käytännössä Jordaniassa toimivalle muslimisäätiölle wafg. Vuoren päämufti nimitettiin Jordaniassa, mutta Jasser Arafat nimitti sinne omat miehensä. Virallisesti Jordania on edelleen muslimien pyhien paikkojen vartija Israelissa, mutta PA pitää omia miehiään Vuorella, joiden tehtävänä on paitsi huolehtia sen siisteydestä myös valvoa järjestyksen säilymistä. Viime aikoina Hamas on palkannut Vuorelle nuoria miehiä verukkeella, että he ovat opiskelijoita.  
Käytännössä vartijoiden tehtävänä on seurata Vuorelle nousseitten ei-muslimien toimia, etteivät he rukoile siellä eivätkä anna edes suunliikkeiden liikkeiden ilmentää äänetöntä rukoilemista. Hamasin palkkaamien nuorten miesten tehtävänä on järjestää mielenosoituksia sekä vieraitten ja poliisien kivityksiä.
Jerusalemin poliisi ei puutu muslimien toimiin, mutta jos ei-muslimit osoittavat poikkeavaa käyttäytymistä, poliisi vie heidät pitkällisiin ja epämiellyttäviin kuulusteluihin lätkäisten heille lopuksi määräaikaisen kiellon nousta Vuorelle. Poliisi ei myöskään näe mitään väärää siinä, että muslimit pelaavat jalkapalloa ja viettävät siestaa Vuorella polttaen siellä leirinuotioitaan.

TUOREET raportit kertovat, että PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas on kiihdyttänyt arabeja uskonnolliseen sotaan Israelia vastaan.  Lyhyen rauhallisen kauden jälkeen PA:n kolme johtavaa muslimioppinutta ovat PMW:n (Palestinian Media Watch) kääntämien lausuntojen mukaan aloittaneet uuden kiihotuskampanjan uusiin Israelin vastaisiin hyökkäyksiin.

PA:n mufti sheikki Mohammed Hussein, Abbasin neuvonantaja muslimeja ja uskontoja koskevissa kysymyksissä Mahmoud al-Habbash sekä PA:n uskontoasiain ministeri sheikki Yusuf Idais ovat uudistaneet vaatimuksia viime vuoden lopulla yleisesti harjoitettuja mutta nyt näyttävämpiä hyökkäyksiä Israelia vastaan.
Sheikki Hussein esitti viime torstaina syytöksen, että Israel tuhoaa Al-Aksa moskeijan Vuorella ja rakentaa kolmannen Temppelinsä sen raunioille. PA:n muslimien pyrkii poistamaan kaikki juutalaisten vaatimukset yli 3000 vuotta vanhaan tietoon Temppelivuoresta juutalaisten pyhimpänä paikkana alkaen siitä, kun Abraham aikoi uhrata poikansa Isakin vuorella, ja kuningas David osti vuoren puimatantereen korkeimman kallion rukous- ja juutalaisen Temppelin rakennuspaikaksi.

Al-Habbash sanoi keskiviikkona, että UNESCO:n tulee estää Israelin hävitystoimet perinnekohteeksi hyväksytyn moskeijan suojelemiseksi.  
Idais sanoi pari viikkoa sitten, että tammikuusta lähtien Israel on tehnyt toista sataa  Al-Aksaa ja Ibrahamin moskeijaa (Machpelan hautakammio Hebronissa)  vahingoittavia hyökkäyksiä. Hän varoitti, että Al-Aksa on suuressa vaarassa ja että vaara kasvaa päivittäin.
Nämä kiihotuspuheet ovat jatkoa marraskuussa al-Abbasin johtamalle kampanjalle aloittaa uskonnollinen Israelin vastainen sota, kuten Habbash silloin tunnusti. Al-Habbash vakuutti PA:n virallisen TV:n lähetyksessä PA:n tukevan jokaista pyhää sotaa (käyttäen termiä ribat) käyvää henkilöä Al-Aksa moskeijan suojelemiseksi. Hän tunnusti avoimesti käyvänsä pyhää sotaa pyhän maapohjan suojelemiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191472#.VORGkjAp6PY
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Israelin poliisilla alkaa olla korkeimman johdon vajausta, sillä 18:sta komentajasta 7 on syytettyinä erilaisista rikoksista, useimmat epäkorrektista kontaktista naispoliiseja kohtaan. Viimeiset kaksi syytöstä esitettiin äskettäin, ja viimeksi poliisi apulaiskomentaja erotettiin virastaan.
·         Zionist Union vaatii poliisitutkimusten aloittamista Netanyahun valtion varojen väärinkäyttämisestä, kuten valtiontarkastajan Yosef Shapiran raportissa osoitetaan.
·         Israel sallii Gazassa viljeltyjen tuotteiden sekä valmistettujen tavaroitten määrän nostamisen vientiin Israeliin tai sen kautta Gazaan.
·         Gazan hakkerit ovat aloittaneet Israelin vastaisen kampanjan syöttämällä laatimiaan porno- ja muita videoita israelilaisiin internetosoitteisiin. Hyökkäysten kohteita ovat erityisesti hallituksen, armeijan, liikennejärjestöjen ja akateemisten instituutioiden sekä yksityishenkilöitten ja muiden internet osoitteet.
·         Dennis Ross sanoo, että USA:n tulee säätää laki, joka oikeuttaa armeijan hyökkäämään iranilaisiin kohteisiin, jos Iran ei noudata loppusuoralla olevaa Iranin ydinsunnitelmaa koskevaa sopimusta, joka on tarkoitus allekirjoittaa kesä-heinäkuussa.
·         Jerusalemin valtuuston jäsen Arieh King syyttää Jerusalemin pormestaria Nir Barkatia, että tämä muuttaa pääkaupungin ja E-1 alueen välisen Nahal Oz laakson täyttöalueeksi sen sijaan, että hän kehittäisi suunnitelman sen käyttämiseksi. Alue on tärkeä pääkaupungin ja E-1 alueen yhdistämiseksi, joka puolestaan yhdistää Maale Adumimin Jerusalemiin.
·         Netanyahu lupaa haredim-juutalaisille, että hän mitätöi heitä koskevaan lakiin sisältyvän syytöksen rikoksesta aseistakieltäytyjille.
·         Hallituksen vastaisen opposition jäsenet lähettivät muuttoauton täynnä tyhjiä pahvilaatikoita Netanyahun Jerusalemin rakennukselle auttaakseen häntä pakkaamaan tavaransa hävittyään maaliskuun vaalit. Tämä on ilkeämielistä halventamista, mikä voi kiihottaa väkivaltaan.

Monday, February 16, 2015

UUTISTAUSTOJA XIX

UUTISTAUSTOJA XIX
1.       Israelin mediassa on keskusteltu vilkkaasti pääministeri Netanyahun puheen taustoista USA:n kongressille maaliskuun 3.päivänä. Yleinen uskomus on ollut, että pääministeri vaarantaa Israelin turvallisuuden suostuessaan kongressin puheen-johtajan John Boehnerin pyyntöön selvittämättä ensin, olivatko kongressin molemmat kamarit sen hyväksyneet ja oliko presidentti Obamaa informoitu ennen kutsun osoittamista Netanyahulle. Etenkin Israelin vasemmistoon kallistuva media sekä oppositiopuolueet Labourin ja Meretzin johdolla ovat pyrkineet käyttämään tätä hyväkseen saattaakseen Netanyahun epäilyttävään valoon.

Labourin, joka omi nimen Zionist Union uskoen sen paremmin haalivan myös uskonnollisesti orientoituvia äänestäjiä, puheenjohtaja Isaac Herzog käytti tätä Mynchenin turvallisuuskonferenssin aikana tavalla, joka sotii vakiintunutta perinnettä ja hyviä tapoja vastaan tavatessaan USA:n ulkoministeri John Kerryn, jolle hän valitti Netanyahun itsepintaisesta päätöksestä puhua kongressille. Tämä oli sitäkin arveluttavampaa, että Kerry neuvotteli samaan aikaan Iranin ulkoministeri Zarifin kanssa Iranin ydinsuunnitelmasta, josta käytävät neuvottelut P5+1 maiden kanssa ovat lähellä ratkaisun löytämistä, kuten USA:n neuvottelijat kertovat.

USA:n kongressin puheenjohtaja John Boehner katkaisi lopulta arvailut ilmoittamalla julkisesti, että hän päätti ottaa laskelmoidun riskin ohittaa presidentti Obama, joka lähes varmasti olisi esittänyt kielteisen kantansa.
Puhuessaan FOX News toimittajalle hän totesi, että Netanyahun viesti Iranille on tärkeä Amerikan kansan kuultavaksi, ja että Valkoisen Talon kanta on joka tapauksessa vastakkainen hänen mielipiteelleen. ”Halusin varmistua, ettei vierailulla ollut mitään häiriötekijöitä. On yleinen salaisuus, että Valkoinen Talo suhtautuu kaunaisesti Netanyahuun. En todellakaan halunnut, että se tulisi väliin asiassa, joka mielestäni tarjosi todellisen mahdollisuuden”.

MIKÄ tässä pallottelussa on Israelin kannalta epämieluista ja jopa vaarallista, on se, että Israel joutui tässä USA:n presidentin ja kongressin välien selvittelyjen jalkoihin, ”heitetyksi bussin alle”, kuten mediassa sanotaan. Boehner vakuuttaa, ettei se todellakaan ollut hänen tarkoituksensa, mutta tarkkailijat ennustavat pahaenteisesti, että se voi maksaa Netanyahulle ja Likudille tappion maaliskuun 17. päivän vaaleissa. Likudin kannatus on edelleen selvästi korkeampi kuin Labourin (27 -24), mutta kukaan ei pystyne arvioimaan, miten tilanne kehittyy seuraavan kuukauden aikana.
Gallupien tulokset heilahtelevat viikoittain suosien milloin Labouria, milloin Likudia. Presidentti Reuven Rivlin antaa hallituksen muodostamisen henkilölle, jolla hän katsoo olevan parhaat mahdollisuudet saada aikaan toimintakykyinen ja kestävä hallitus. Rivlin kritisoi epäsuorasti Netanyahun päätöstä puhu USA:n kongressille vain pari viikkoa ennen vaaleja. Tämä yhdessä sen kanssa, että Netanyahu esti hänen valitsemisensa Knessetin puhemieheksi viimeisten vaalien jälkeen, voi antaa hänelle aiheen kokeilla uutta käytäntöä, eikä antaa hallituksen muodostamista eniten ääniä saaneen puolueen puheenjohtajalle, kuten hän vihjailee. http://www.jpost.com/Israel-News/Rivlin-appears-to-criticize-Netanyahus-Congress-speech-391158
2.       Euroopan juutalaisia vastaan nousseet hyökkäykset ovat saaneet Euroopan juutalais-asukkaat kovan paikan ja kallion väliin: Mikä olisi viisasta tässä tilanteessa: Menevätkö pahimmat vihahyökkäykset ohi ja tilanne rauhoittuu, vai onko uskottava niihin, jotka ennustavat hyökkäysten lisääntyvän, kuten Netanyahu varoittaa.
Ei ole millään tavoin helppoa tehdä ratkaisua puoleen tai toiseenkaan, sillä asuttuaan sukupovien ajan uskollisina kansalaisina ja rakennettuaan elämänsä, perheensä ja toimeentulonsa, olisi hetkessä luovuttava kaikesta ja heittäydyttävä epävarmaan tulevaisuuteen – tosin juutalaiseen – mutta kuitenkin vieraassa maassa vieraine tapoineen ja aloittaa kaikki taas tyhjästä, kuten monet ovat joutuneet tekemään, jotkut useammankin kerran.

Onko kalastajien aika - verkkoineen juutalaisten pyydystämiseksi tulemaan kotiin esi-isiensä maahan - jo kulumassa umpeen, vai onko alkamassa uusi vaihe Jumalan suunnitelmassa: Metsästäjät aseineen, jotka mieluummin haluavat saaliinsa kuolleina kuin elävinä. Monet Toran kirjoituksia tutkivat uskovat asian muuttuneen.
Euroopan juutalaisjohtajat eivät ole mielissään tuhoa ennustavista kehotuksista, he haluaisivat sittenkin jatkaa laumansa paimentamista vaaran merkeistä huolimatta.
Samoin Euroopan maiden johtajat vakuuttavat, että heidän juutalais-asukkaittensa paikka on pysyä paikoillaan ja jatkaa elämäänsä luvaten turvata heidän elämänsä. Uudenaikainen terrorismi ei kuitenkaan tunne rajoja eikä rajoitteita; se iskee sinne, jossa vastustus on vähäisin, eli siviilikohteisiin kaupunkien keskuksissa.  

On totta, ettei uuden elämän aloittaminen Israelissa ole helppoa, työpaikan hankkimisesta ja siihen liittyvistä kielivaikeuksista puhumattakaan.
Israelia uhataan monelta taholta, ja esirukoilijoitten tärkein ja keskeisin rukousaihe on Israelin rajojen ja ilmatilan koskemattomuus ja turvallisuus.
Suurimman ja täydellisimmän tuhon uhka tulee Iranin taholta, joka vannoo hävittävänsä juutalaisvaltion ja tuhoavansa viimeisenkin juutalaisen, koska ”hän on esteenä muslimien mahdin, vapauttajan, tulolle”. Siksi se rakentaa ydinpommia, jota Obama tarjoaa sille määrättyjen rajoitteiden puitteissa, tosin käyttäen termejä ”ydinaseen kynnyksellä oleva valtio”, mistä on enää lyhyt matka ydinasevaltioon.

Obaman tiedetään jo luvanneen Iranille poistaa 80 % sitä vastaan asetetuista sanktioista, ja loputkin sen jälkeen, kun ydinsuunnitelmaa koskeva sopimus on allekirjoitettu. Obama on pitänyt yhteyttä Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein kanssa sekä puhelimitse että salaisin kirjein. Khamenei lähetti vain pari päivää sitten viimeisen kirjeen Obamalle, jonka sisältöä ei tunneta, mutta jonka voi varmuudella uskoa liittyvän loppusuoralla oleviin neuvotteluihin, jotka olisi saatava esityskuntoon ennen kuuvan kuukauden loppua, ja allekirjoitettaisiin kesällä 2015.

IRAN on kaikessa hiljaisuudessa levittänyt vaikutusvaltaansa Irakin ja Syyrian lisäksi Libanoniin, Persianlahden shia-maihin ja Jemeniin, jossa sen tukemat houthi kapinalliset ovat käytännössä ottaneet pääkaupungin Sanaan valvontaansa kiristäen siten Israelin ympärille muotoutuvaa rengasta Levantin maista Punaisellemerelle ja uhaten Israelin laivayhteyksiä Tyynellemerelle ja Kauko Idän maihin, joista Japani ja Intia ovat tärkeimmät. Euroopan yhteyksien joutuessa entistä ahtaammalle Israel joutuu etsimään uusia kohteita Aasiasta, Etelä Amerikasta ja Afrikasta.

TÄSSÄ vaiheessa on vielä mahdotonta nähdä, miten USA:n johtama koaliittio pystyy estämään Islamin Valtion leviämisen ja lujittumisen tehostetuista ilmaiskuista huolimatta. Obama ei halua lähettää maajoukkoja Syyriaan ja Irakiin, eivätkä Irakin ja Bashar Assadin armeijan joukot taida pystyä tuhoamaan voitollisia IS-joukkoja.

Hizbullah pyrkii yhdessä Syyrian armeijan joukkojen kanssa karkottamaan Al-Qaidasta eronneitten ryhmittymien joukot Israelin pohjoisrajan ja Damaskoksen väliseltä alueelta. Tämä tarkoittaa sitä, että Hizbullah tulee valvomaan Syyrian aluetta Israelin pohjoispuolella, ja pystyy levittämään vaikutusvaltaansa ja rakentamaan sinne ohjustukikohtia, joiden suunnittelu on jo alkanut, kuten äskettäin IAF:n ilmaiskussa 3 auton kolonnaa vastaan surmansa saaneet Hizbullahin ja Iranin korkea kenraali osoittivat. He olivat Syyrian Golanilla valmistelemassa ohjustukikohdan rakentamista Israelia vastaan käytävää sotaa varten.

KVARTETIN Lähi Idän lähettiläs Englannin entinen pääministeri Tony Blair kävi paikan päällä tutustumassa Gazan tämän hetken tilanteeseen todeten, että se on malli-esimerkki siitä, miten kaikki meni vikaan ja mitä tulee tapahtumaan laajemminkin alueella, ellei neuvotteluilla ja diplomatialla pystytä ratkomaan ongelmia. Hän totesi, että nykyisillä rajoituksilla neuvottelijat voitaisiin lukita neuvottelutilaan ikuiseksi ajaksi, eikä sopimusta sittenkään saataisi aikaan.
Hän esittää neuvottelujen lähtökohdiksi aivan uudet puitteet, mutta suosittaa kuitenkin entisiä vanhoja: PA:n arabien elinolojen dramaattinen parantuminen; arabien yhtenäinen politiikka, joka tähtää rauhaan ja kahden valtion toteuttamiseen. Kolmanneksi hän suosittaa yhteistyön laajentamista alueen muihin maihin ja kansainväliseen yhteisöön.
Käytännössä Israel käy salaisia neuvotteluja Saudi Arabian, Egyptin ja Jordanian kanssa yhteistyöstä IS:n etenemisen estämiseksi ja sen tuhoamiseksi.
Blairin mielestä diplomatian pysähtyneisyys ja väkivallan kasvu alueen maissa tarjoaa myös uuden mahdollisuuden niille, jotka uskovat yhteistoiminnan ja rauhan aatteisiin. Hän esittää Hamasille uhkavaatimuksen: Sen tulee päättää, haluaako se Palestiinan valtion, vai liittyä islamin ääriliikkeisiin. Blair tarjoaa palestiinalaisten valtiota 1967 linjojen mukaisin rajoin pääkaupunkinaan Jerusalem.
Blair unohtaa tai jättää huomiotta Iranin vaikutuksen ja sen, ettei Israel tule koskaan tekemään itsemurhaa suostumalla PA/PLO:n vaatimiin 1967 linjoihin. http://new.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/BlairYou-could-lock-Israeli-PA-negotiators-in-room-for-eternity-and-peace-would-not-come-391089,

Kastel 16.02.2015

Gavriel

Sunday, February 15, 2015

SUNNUNTAI 15.02.15

SUNNUNTAI 15.02.15
1.       AURINKO ei ollut vielä noussut yösijaltaan vähän kuuden jälkeen, mutta ilma tuntui kolealta kuudesta lämpöasteesta huolimatta. Taivas näytti pilvettömältä, joskin heikko pilviverho levittäytyi alastomuuden suojaksi, mutta tuuli oli heikko, mikä voitaneen lasketa positiiviseksi ilmiöksi. Lämpötilan ennustetaan nousevan 13 lämpöasteeseen. Säätila pysyttelee ennusteen mukaan lähellä tämän päiväista; yölämpötila kuudessa asteessa, nousten päivällä vähän yli 11 astetta.
Säätilat tänään: Jerusalem 04 -13; Tiberias 07 -15; Suolameri 13 -22; Eilat 09 -21 +C-astetta. Tänään voi tulla paikallisia sadekuuroja eri puolilla maata, mutta yleisiä sateita ei ennusteta lähipäivien aikana.

2.       TORSTAIN myrskytuulet toivat mukanaan pahimman hiekka- ja pölysateen viiteen vuoteen, mutta myös aiheuttaen paikoin rannikolla ja maan pohjoisosissa rajuja sateita ja tulvia. Pahimmat tulvien aiheuttamat vahingot tulivat torstaina Nahariyan 63 000 asukkaan kaupungissa, jossa Ga´atonjoen tulviessa yli äyräittensä vedet upottivat autoja lasiensa alareunaan asti ja tunkeutuivat asuntojen alempiin kerroksiin sekä sulkien joitain katuja kaikelta liikenteeltä. 260 ihmistä hoidettiin hengitys-vaikeuksien tai muista myrskyn ja paksun pölyn aiheuttamien ongelmien vuoksi. Hiekka ja pöly, jotka ovat kotoisin joko Saharasta tai Siinailta, tahrasivat kaikki tasaiset pinnat, kadut, polut kasvien lehdet sekä etelän ja lounaan puoleiset ikkunat, jotka vaativat pesua niiltä osin, mitä myöhemmin alkanut vesisade ei pystynyt poistamaan.  Tänään puoli seitsemän maissa aurinko paistaa nätisti.

3.       PARIISIN aiemmissa tulituksissa kuolleiden 17 ihmisen jälkeen maailman huomio kääntyi Kööpenhaminaan, jossa lauantaina 16.00 aikaan terroristit yrittivät osua Krudttoenden kulttuurikeskuksen kahvilaan kokoontuneeseen ihmisjoukkoon, joka oli tullut kuuntelemaan ja keskustelemaan vaatimuksia vapaasta sanasta. Terroristit ampuivat arvion mukaan yli 40 laukausta surmaten yhden 55-vuotiaan miehen ja haavoittaen kolmea poliisia. Kaksi poliisista kuuluivat PET-turvallisuus-joukkoihin, jotka määrittelivät hyökkäyksen terrorismiksi. Ampujat pääsivät pakoon POLO-henkilöautolla, joka löydettiin hyljättynä muutaman km:n päässä. Ruotsalainen 68-vuotias Lars Vilks, joka työskentelee ChalieHebdon pilapiirros-makasiinin toimituksessa, oli luultavasti hyökkäyksen kohde. Hänen henkivartijansa veivät hänet turvaan vahingoittumattomana tulituksen alettua.

Vähän puolen yön jälkeen sunnuntaiaamuna terroristit tulittivat juutalaista synagogaa vartioivia kahta poliisia kohti haavoittaen heitä käsiin ja jalkoihin. Synagogan juutalainen vartija sai surmansa. Terroristit pääsivät pakoon. Synagogaa vastapäätä olevassa baarissa ihmiset seurasivat tulitaistelua terroristien ja paikalle tulleitten poliisin erikoisjoukkojen tulittaessa toisiaan synagogan vartijan maatessa kadulla. Poliisi kehotti kahvilan asiakkaita pysyttelemään poissa ovilta ja ikkunoilta ja suojautumaan huonekalujen taakse. Poliisin ilmoituksen mukaan hyökkääjiä oli kaksi, mutta muutti myöhemmin kantaansa. Turvallisuus-kameran ottamissa epäselvissä kuvissa nähdään mustiin pukeutunut mies, joka oli osittain peittänyt kasvonsa pitäen käsissään mustaa automaattikivääriä.
LÄHEISEN hotellin asiakkaat kuulivat laukaukset ja viestittivät koteihinsa, etteivät he uskalla poistua hotellihuoneistaan.

Ranskan Tanskan suurlähettiläs Farncois Zimeray, joka osallistui kulttuurikeskuksessa pidettyyn tilaisuuteen ja jolla oli tarkoitus puhua siellä, twiittasi omalla sívullaan; ”Olen vielä hengissä”. Poliisin mukaan hän ei ollut haavoittunut, järkyttynyt vain.
RANSKAN presidentti kutsui Kööpenhaminan hyökkäyksiä valitettaviksi ”deplorable” kuin pyrkien välttämään terrori-sanaa, mikä osoittaa Euroopan johtajien pelkoa. Ranskan sisäministeri Bernard Caseneuve matkustaa tänään Kööpenhaminaan osoittaakseen maansa täyden tuen ja voidakseen selvittää Pariisin ja Kööpenhaminan hyökkäysten yhteenkuuluvuutta.

Hyökkäykset on tuomittu kaikissa Euroopan maissa, ja sekä Ruotsin että USA:n tiedustelupalvelu lupaavat jakaa tiedustelutietonsa Tanskan viranomaisten kanssa.
Ruotsalaissyntyinen Lars Vilks on saanut useita uhkauksia henkeään vastaan. Philadelphiassa nainen yritti murhata hänet hänen esitettyään profeetta Muhammedin siaksi, ja Ruotsissa kaksi veljestä yrittivät polttaa hänen kotitalonsa. Nainen tuomittiin 10 vuodeksi vankilaan ja veljekset saivat vankilatuomion aiotusta murhapoltosta. Vilks sanoo, ettei häntä uskalleta enää kutsua luennoitsijaksi hyökkäysten pelossa, mutta sanoo jatkavansa piirrostyötään.

Kööpenhaminan poliisilla on ollut vaikeuksia hyökkäyksen kohteeksi joutuneella alueella lukusista baareista ja ravintoloista poistuvien humalaisten vuoksi. Poliisi kehottaa kuitenkin kansalaisia jatkamaan normaalia elämäänsä poliisin tehostuneesta läsnäolosta ja ajoittaisista liikkumisrajoituksista huolimatta.
Profeetta Muhammad on muslimeille niin pyhä, että hänen esittämisensä piirroksissa on kuoleman uhalla kielletty, vaikka se tapahtuisikin myönteisessä hengessä. http://www.timesofisrael.com/2-deadly-shootings-one-outside-synagogue-within-hours-in-copenhagen/, http://www.wnd.com/2015/02/danish-cafe-shooting-called-terrorist-attack/, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4626559,00.html

4.       KÖÖPENHAMINAN poliisi vahvistaa, että se ampui terroristin Noerrebron rautatie-aseman lähellä terroristiksi epäillyn miehen, joka avasi tulen heitä kohti.
Poliisin mukaan sama mies on vastuussa molemmista tulituksista, ja peruuttaa aiemmin esittämänsä teorian kahdesta tai useammasta terrorista. Surmansa saaneen terroristin nimeä ei ole vielä julkistettu, kuten Walla-news raportoi. Poliisi oli tietoinen epäilyttävästä asunnosta rautatieaseman lähellä ja seurasi sen lähellä tapahtuvaa liikennettä jatkuvasti.
Nordic Jewish Secuarity-neuvoston puheenjohtaja Michal Gelvan kertoi, että synagogassa pidettiin Bat Mitzva-tilaisuus ja että nuorimies, joka vastasi synagogaan pyrkivien turvatarkastuksesta, sai surmansa tulituksessa. Terroristin tarkoituksena lienee ollut päästä sisään synagogaan aloittaakseen massateurastuksen, mutta poliisit ehtivät väliin. Kaksi poliisia haavoittui, mutta terroristi pääsi pakenemaan. Poliisi tavoitti hänet rautatieaseman läheltä ja syntyneen tulitaistelun aikana ampui hänet kuoliaaksi.
EU-maiden turvallisuusjärjestöt pyrkivät selvittämään, ovatko hyökkäykset yksinäisten terroristien ja terroriryhmien suorittamia, vai onko niiden taustalla laajempi muslimien ja äärivasemmiston muodostama yhteinen salaliitto.  Euroopan juutalaisjärjestöt vaativat EU-maita tehostamaan juutalaisten suojelua maissaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191343#.VOBSsjAp6PY, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191346#.VOBXujAp6PY

5.       ISRAELIN YK:n lähettiläs Ron Prosor varoittaa YK:n pääsihteerille Ban ki-Moonille lähettämässään kirjeessä, että Gazassa valtaa pitävä terrorijärjestö Hamas aseistautuu nopeasti vaatien, että kansainvälisen järjestön tulee tehdä kaikkensa sen estämiseksi välttääkseen uuden sodan vuoden sisällä.
6 kuukautta sitten päättynyt Israelin ja Hamasin välinen kesäsota Protective Edge päättyi ratkaisemattomaan Hamasin sotilaallisen siiven izza din Al-Qassamin jäätyä lähes koskemattomaksi – joskin suuria tappioita kärsineenä – hallituksen päätettyä keskeyttää sotatoimet vastoin vaatimuksia Hamasin hallinnon kaatamiseksi. Raketti-tuli Gazasta loppui muutamaa yksinäistä ampumistapausta lukuun ottamatta, mutta Netanyahun hallitus taipui kovan kansainvälisen painostuksen vuoksi ja siksi, että syytökset runsaista siviiliuhreista kasvoivat sietämättömiksi. Hamas käytti siviilejä ihmiskilpinä, mitä kansainvälinen media ja YK eivät ole huomioineet.

PROSOR kertoi kirjeessään YK:lle Wallanews mukaan: Terrorijärjestö (Hamas) uusii kiireellä hyökkäystunneleitaan iskeäkseen Israelin siviilikohteisiin, uusien aseistustaan, terroriin infrastruktuuriaan viitaten sitoutumiseensa taistella Israelia vastaan”, Prosor selittää. ”Hamas työskentelee kellon ympäri palauttaakseen sen aseitten valmistuskyvyn ja sotilaallisen valmiuden. Se on päättänyt iskeä Israeliin sekä maalta että mereltä”.

Prosor kertoo kirjeessään, että Hamas on testannut uusia rakettejaan ampuen kahden kuukauden aikana yli 90 rakettia Välimereen. ”Sen sijaan, että Hamas keskittyisi Gazan uudelleen rakentamiseen, se keskittyy terrorin infrastruktuurin rakentamiseen. Hyökkäystunneleita käytetään sekä soluttautumiseksi Israelin puolelle mahdollisia terrori-iskuja varten että kommando-iskuihin panttivankien saamiseksi, joilla voitaisiin saada vapautettua Israelin tuomitsemia terroristeja.
Iran ja Hamas sopivat äskettäin Iranin aloittavan uudelleen Hamasin taloudellisen tukemisen sen keskeydyttyä Hamasin antaessa pyssymiehiään Syyrian presidentti Assadia vastaan taistelevien kapinallis-joukkojen riveihin. Hamas piti äskettäin suurimmat sotaharjoitukset kuin koskaan aiemmin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191345#.VOBZOTAp6PY

6.       UUTISOTSIKOITA
·         PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas varoitti maailman mediaa ja kansainvälisiä järjestöjä lausunnossaan, että Israel pidättää PA:lle kuuluvia varoja, minkä vuoksi PA on ajautumassa kriisiin. Hän varoitti, että tilanne on vaarallinen, ja että ”hän on pakotettu turvautumaan vakaviin toimiin sen johdosta”. Hän ei yksilöinyt, mitä ne voisivat olla, mutta hän on aiemmin uhannut lopettaa turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa, erota puheenjohtajan toimestaan - jota hän pitää laittomasti hallussaan - hajottaa PA:n järjestönä ja ”ojentaa avaimet Israelille koko konkurssipesän hoitamiseksi”. Hän ei sanallakaan maininnut, että PA on velkaa IEC:n sähköyhtiölle yli 1.5 miljardia NIS maksamattomista sähkötoimituksista ja vedestä, joka kasvaa päivittäin, eikä siitä, että hänen asemansa lepää IDF:n varassa. Abbas vakuuttaa PA:n rauhantahtoa neuvottelujen kautta, mutta kieltäytyy tulemasta neuvottelupöytään. Abbas selittää, että pyytäessään ulkomaita tukemaan PA:n tavoitteita, se ei halua tehdä niistä Israelin vastaisia, vaan tukemaan oikeutta. – Fatahin ja Hamasin tavoitteena ei ole rauha Israelin kanssa, vaan sen tuhoaminen vaiheittain, mikä sisältyy niiden perustamis-dokumentteihin. Abbasin moraali perustuu valheisiin ja puolitotuuksiin. Hän on eurooppalaiseen asuun pukeutunut terroristi, jota hän on ollut aina. http://www.jpost.com/Israel-News/Abbas-warns-Israel-over-held-Palestinian-tax-revenues-391022
·         Iranin vallankumouskaartin IRGC pääasiassa ulkomailla toimiviin erikois-joukkoihin AL-QUDS perustettiin vuosikymmen sitten salainen osasto 190. Läntiset tiedustelujärjestöt ovat seuranneet sen toimia alusta lähtien, mutta koska se toimii lukuisten peitejärjestöjen kautta, se on pystynyt ja pystyy jatkamaan salaista toimintaansa aseitten toimittamiseksi Iranin hyväksi toimiville järjestöille ja valtioille. Sen tarkoituksena on salata toimituksensa tullivirkailijoilta ja muilta, joilla voisi olla intressiä estää niitä. Toiseksi se pyrkii hävittämään toimituksistaan ja toiminnastaan kaikki viittaukset Iraniin. Sen asiakkaita ovat Hizbullah ja Assadin armeija; shia-militaristit Irakissa; Hamas ja Islamic Jihad Gazassa, shia-houthi kapinalliset Jemenissä, jotka juuri ottivat vallan Sanaassa; PLO Arafatin aikana, minkä Iran sanoo aloittavansa uudelleen Juudeaan ja Samariaan, sekä Persianlahden shia-maat ja järjestöt. (JP, Yossi Melman 15.02.)
·         Irakin armeija pystyi estämään ISIS joukkojen hyökkäyksen USA;n tukikohtaan, jossa oli 320 USA:n merisotilasta Irakin armeijan sotilaiden koulutusta johtavia upseereita. USA on jatkanut ilmahyökkäyksiään IS:n joukkoja ja niiden tukikohtia ja asevarastoja vastaan lyhyen taun jälkeen. Myös UAE:n koneet ovat Jordanian rohkaisemina liittyneet ilmaiskuihin.
(JP/ Reuters 15.02.)
·         Israelin arabikansanedustaja Ahmed Tibi kehottaa Israelin arabipuolueita liittymään Islamin Valtioon, koska se sotkee islamin uskonnon. Toinen varoitus koskee päästämästä poikiaan ja tyttäriään taistelemaan IS:n joukkoihin, sillä palatessaan he tuovat vääriä oppeja islamin uskoon.  http://www.jpost.com/Middle-East/Tibi-calls-on-Israeli-Arabs-not-to-join-Islamic-State-that-distorts-Islamic-religion-391023,
·         Eri puolueiden johtajat ovat kritisoineet Netanyahua ja Likudia, etteivät antaneet lupaa IDF:lle suorittaa tehtävänsä loppuun Gazan kesäsodan aikana Hamasin hallinnon lopettamiseksi Gazassa, ja uhoavat pystyvänsä suoriutumaan siitä kahdessa viikossa. (JP 15.02.)
·         Ukrainan aselepo tuli voimaan tänään, mutta kapinalliset ovat tehostaneet hyökkäyksiään ennen sitä saadakseen lisää maata. (JP 15.02.)
linjayhteyksien vuoksi ongelmia.