Wednesday, October 28, 2015

KESKIVIIKKO 28.10.15

KESKIVIIKKO 28.10.15
1.       KALSEUDEN TUNTU alkaa leimata säätä Israelissa, ja pelkään pahoin, että sama kylmyyden ja vierauden tuntu on leviämässä myös ihmisten sydämiin. Mutta se on toinen juttu, ensiksi käydään läpi se, minkä inhimillisin aistein havaitsemme.

LÄMPÖMITTARIMME sisäänkäynnin vieressä osoitti aamulla 14 lämpöastetta ja ilma tosiaankin tuntui kalsean viileältä, mikä osittain johtunee korkeasta kosteus-pitoisuudesta. Koko eilisen päivän - ja ilmeisesti jatkuen viime yönä – saatiin paikallisia sadekuuroja, ja sama trendi jatkunee tänään ja huomenna. Perjantaiksi ennustetaan sään selkenevän auringon pilkistellessä pilvien raoista ja päivä-lämpötilan hieman noustessa, Suolamerellä ja Eilatissa yli 30 asteen. Viime yön sateet veivät sähköt 15 000 taloudesta, eikä entisiä ollut ehditty korjata.

LÄMPÖTILAT tänään: JERUSALEM 14 -18; Tiberias 18 -28; suolameri 22 -28; Eilat 19 -27 +C-astetta. Kuten jo mainitsin, syksy on saapunut ja sateet ovat alkaneet, mikä ei ole ollenkaan huono juttu kuuman ja kuivan kesän jälkeen. Sateita on ollut runsaimmin rannikolla ja maan keskiosissa.

2.       JERUSALEM on nousemassa poliittisen keskustelun kärkeen, kuten Toran ilmoitusten mukaan tuleekin tapahtua kuitenkin varoituksella, että ”kuka hyvänsä siihen tarttuu ja yrittää nostaa sitä, repii pahoin itseään”. Tähän sisältyy Kaikkivaltiaan toteamus, että Jerusalem on Hänen, Suuren Kuninkaan kaupunki, jonka Hän itse on valinnut ja sen Temppelivuoren, jonne Hän on asettanut nimensä.
Arabien olisi korkea aika tiedostaa, että pyrkiessään omimaan kaupunkia, Juudeaa ja Samariaa, jotka Jumala on varannut omaan käyttöönsä, he taistelevat Jumalan tahtoa vastaan, mikä tulee loppumaan huonosti, sillä Hän uhkaa hävittää sen kansan. ”Sillä Herra Sebaot on päättänyt, -kuka sen tyhjäksi tekee – Hänen kätensä on ojennettu – kuka sen torjuu?” (Jes.14:27) ”Kumarassa käyden tulevat sinun tykösi sortajaisi pojat ja kaikki sinun pilkkaajasi, heittäytyvät sinun jalkaisi juureen. He nimittävät sinut ”Herran kaupungiksi”, ja Israelin Pyhän Sioniksi”,(Jes.60:14).

JORDANIAN kuninkaan Abdullah II esityksestä USA:n ulkoministeri John Kerry antoi siunauksensa suunnitelmalle, että Jerusalemin Temppelivuoren 15 hehtaarin alueelle asennettaisiin valvontakameroita myöhemmin sovittaviin paikkoihin, joilla tilannetta Vuorella pystyttäisiin valvomaan 24 tuntia vuorokaudessa. Jatkuvat kuvaotokset tulisivat menemään suoraan sekä Jerusalemin poliisille että wagfin toimistoon. Yksityiskohdista on tarkoitus neuvotella erikseen.
Israelin pääminiosteri tarttui esitykseen innokkaasti – ehkä liian innokkaasti – sillä PA/PLO:n johto alkoi epäillä, että sisältyy Israelin juoni, jolla se yrittää muuttaa olevaa tilannetta. Netanyahun vakuutuksia tilanteen säilyttämiseksi ei huomioida. Haaretzin mukaan esityksen kameroista teki Netayahu Kerrylle Berliinissä.

Islamin Säätiön, wagfin edustajana päämufti Muhammad Hussein totesi, että se tutkii esitystä ensin ja päättää sitten Ensi reaktiona mufti kuitenkin totesi, että Israel haluaa asentaa kameran Mughrabi-portin viereen, jonka kautta ei-muslimit nousevat Vuorelle. . Kuningas Abdullah II pahoitti mielensä, että hänen hyvää tarkoittava esityksensä sai näin viileän vastaanoton arabien taholta.
Abdullah II esitti myös, että kuvat julkaistaisiin internetissä jatkuvana virtana, millä varmistettaisiin projektin täydellinen julkisuus kaikilta osin.
Israelin ja Jordanian viranomaiset katsovat, että yleisen turvallisuustilanteen ollessa jännittynyt ja räjähdysaltis, kamerat olisi asennettava muutaman päivän sisällä.
Abbas ei ole vielä määritellyt kantaansa. PA/PLO:n kanta on, että koko ”ongelman ydin on Israelin miehitys” Jerusalemin itäosissa, eikä se voi hyväksyä Jerusalemin kaupungin kehityssuunnitelmia eikä toimia niiden toteuttamiseksi.

PA:n arabien epäilyksenä on, että Israel pystyy käyttämään kameravalvontaa hyväkseen voidakseen tunnistaa kuvissa näkyviä henkilöitä pidättääkseen heitä. Jerusalemin uutiskonferenssissa wagf-neuvoston puheenjohtaja Abdel Azeem Salhab syytti Israelia moskeijan juutalaistamisesta. ”Israel haluaa käyttää kameroita omiin tarkoituksiinsa, mikä ei tule tapahtumaan”, hän vakuutti. Hän kertoi, että wagf esti Israelin poliisia asentamasta kameroista ennen kuin niiden paikoista on sovittu.

Haaretz kertoi artikkelissaan syvästä erimielisyydestä, mikä oli kehittynyt Israelin ja Jordanian välille. Jordania uhkaili kutsuvansa Israelin lähettinsä kotiin, mutta pahinta mitä sitten tapahtui, oli puhumattomuus Netanyahun ja Abdullah II:n välillä.
Kerryn tarkoituksena oli saada tulehtuneet välit kuntoon, missä kameraprojekti auttoi. Jordania vastaa Temppelivuoren päivärutiinista wagfin kautta.
Kerry halusi vaikuttaa myös jännityksen lieventämiseen Israelin ja PA:n välillä, mutta on epäselvää, onnistuiko hän siinä. http://www.timesofisrael.com/jordan-seeking-to-stream-temple-mount-footage-on-internet/

3.       PA:n arabit jatkavat toivottomilta tuntuvia iskujaan israelilaisia vastaan välittämättä henkilön taustoista, kunhan vain on juutalainen, mutta ei muslimi.

Tiistai-iltana arabiterroristi yritti puukottaa IDF:n sotilasta tämän tukiessa hänen henkilöllisyyskorttiaan Hebronissa. Sotilaat olivat kuitenkin varuillaan ja ampuivat miehen kuoliaaksi. Tilanne kehittyi terroristin kuolemaan pienen juutalaisyhteisön Tel Rumeidan lähellä Hebronissa. Sotilas ei haavoittunut. Epäonnistunut terrori-isku oli kolmas 3 päivän aikana. Hebron on aina ollut väkivallan kohteena.

Useita tunteja aiemmin IDF:n sotilasta lähestyivät kahta epäilyttävää arabia bussi-asemalla Etzion risteyksessä. Arabit yrittivät puukottaa heitä onnistuen iskemään yhtä sotilasta päähän. Paikalla olleet sotilaat avasivat tulen surmaten molemmat terroristit. IDF aloitti etsinnät varmistaakseen, ettei paikalla ollut muita terroristeja.

Maanantaina arabi ehti puukottaa IDF:n sotilasta vaarallisesti Beit Anun arabikylän sisäänkäynnin lähellä Hebronista pohjoiseen, ennen kuin hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Sunnuntaina naisterroristi yritti puukottaa IDF:n sotilasta tarkastuspisteessä Hebronissa. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Israelilaisen auton kuljettaja pysähtyi tutkimaan kivittäen jättämiä vahinkoja autoonsa, jolloin arabiterroristi puukotti häntä Etzionin blokista itään. http://www.timesofisrael.com/soldiers-foil-stabbing-kill-would-be-attacker-in-hebron/
Kaksi viikkoa sitten Armon HaNazim bussipysäkillä bussissa puukolla ja pistoolilla riehunut terroristi surmasi 2 ja haavoitti useita, joista yksi menehtyi haavoihinsa eilen nostaen täten kuolonuhrien luvun kolmeen.

4.       PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu tuli esittäneeksi hallituksen istunnossa, että tulisi harkita Israelin henkilökorttien peruuttamista Jerusalemin arabeilta, jotka eniten ovat osallistuneet väkivaltaan. Päätöstä ei tehty, vaan asian käsittely siirtyi toimikuntiin. Kysymykseen tulisivat arabilähiöt kuten Shuafat ja Jebel Mukaber ja ehkä Issawiya. Se tulisi koskemaan korkeintaan 80 000 arabia.

Idea levisi kuitenkin arabilehtiin, ja sieltä edelleen USA:n ulkoministeriön lehdistötilaisuuteen, jossa Al-Guds journalisti Said Arikat esitti kysymyksen ulkoministeriön tiedottajalle John Kirbylle, ”onko ministeriö tietoinen, että Israel aikoo riistää ID-kortit 80 000 Jerusalemin itäosan asukkaalta käytännössä sulkien heidät muurin ulkopuolelle?” Hän esitti jatkokysymyksen; ”Eikö tätä voida kutsua etniseksi puhdistamiseksi?”  Henki oli laskettu ulos pullosta, ja USA:n ulkoministeriö joutui vastaamaan tahallisen ilkeään kysymykseen.  Kirby kiemurteli ulos suorasta vastauksesta vastaten vanhalla kliseellä pidättyä kiihottamasta vastapuolta.

Kysymykseen tarttui AP:n kirjeenvaihtaja Brad Klabber, jota vaati Kirbyltä selvää vastausta: ”Onko 80 000 ihmisen henkilökorttien mitätöiminen väärin vai ei?” Ulkoministeriö joutui tuomitsemaan Israelin suunnitelmat kohtuuttomina ja väärinä. Israelissa katsotaan, että tällaisten hyökkäysten tarkoituksena on riistää Israelilta oikeus itsepuolustukseen hillittömän terrorismin alaisena. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/state-dept-press-pool-suggest-israeli-security-move-is-ethnic-cleansing-and-wrong/2015/10/28/0/

5.       ISRAELIN päärabbit kiistelevät keskenään siitä, kuka on syyllinen nykyiseen väkivaltaan. He etsivät siihen syyllistä uskonnolliselta kannalta katsoen, kuka on rikkonut Mooseksen lakia, vai ovatko muut syyt sen takana.
Sefardi päärabbi Yitzhak Yosef katsoo, että syyllisiä ovat ne juutalaiset, jotka vastoin kieltoa nousevat Temppelivuorelle. Mutta koska ei tarkoin tiedetä, missä Temppeli sijaitsi, he tietämättään astuvat pyhitetylle alueelle, jossa vain vihityillä papeille oli oikeus liikkua ensin suoritettuaan rituaalisen puhdistuksen. Eivätkö arabien likaiset jalat saastuta Temppelialuetta? Tai turistien, joita seilaa missä sattuu?

Ashkenazi päärabbi David Lau on eri mieltä. Hän sanoo, ettei Temppelivuorelle nousemisen ja terroriaallon leviämisellä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Keskustelu käytiin päärabbien Yosef ja Lau kesken, jossa oli mukana Yehuda Glick. Lau selitti saaneensa tiedusteluraportin, jossa selvitetään, että terrorismi sai alkunsa PA/PLO:n harjoittamasta propagandasta, valheellisesta kiihotuksesta, jota levitettiin arabikadulle. Lau lisäsi, että ”ne jotka levittävät väärää tietoa Vuorelle nousemisen ja terrorin yhteydestä, levittävät valheita, epäsopua ja riitaa”.

Lau tuomitsi myös kymmenien rabbien kirjoittaman kirjeen, jossa juutalaisia kiellettiin nousemasta Vuorelle kireän turvallisuustilanteen vuoksi. Kirje julkaistiin äskettäin, mutta sen ongelma on siinä, että allekirjoitukset saatiin ennen terrorin puhkeamista, eivätkä rabbit olleet tietoisia sen julkaisemisesta.
Joittenkin mielestä arabit käyttävät hyväkseen rabbien kieltoa juutalaisille olla nousematta Vuorelle, koska se osoittaa terrorismin oikeutuksen rangaistuksena juutalaisille, jotka eivät pidä Temppeliä ja sen aluetta pyhänä. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/chief-rabbis-battle-over-who-is-to-blame-for-current-arab-terrorism/2015/10/28/
6.       UUTISOTSIKOITA
·         1900-luvun alkupuolella syntynyt rabbi Haim Shvili tutki laatimassaan kirjassa ”Lunastuksen laskelmat”, jonka hän julkaisi 1935, Hesekielin kirjassa ilmoitetusta Googin ja Maagogin sodasta Danielin esittämän kronologian mukaan. Silloin maailman johtava suurvalta oli Iso-Bitannia, eikä USA:n tai Venäjän suuruudesta tiedetty mitään. Rabbi Shvili kertoi kuitenkin, että Venäjän johtama koaliittio tulee hyökkäämään Israeliin. Laskelmiinsa perustuen hän esitti suuren sodan puhkeamista 1990 succot-juhlaviikon aikana, joka alkoi 03.10. sinä vuonna. Suursotaa ei syntynyt, mutta Temppelivuorella puhkesi succotin aikana rajuja mellakoista, joissa 23 arabia kuoli ja 150 haavoittui. Maailma tuomitsi Israelin sen johdosta.  Shvili ei kertonut, miten kauan sotatila jatkuu, mutta että se aloittaisi messiaanisen ajan, ja että sodan jälkeen Israel olisi itsenäinen, ja Jerusalem olisi turismin, pyhiinvaelluksen ja Toran opiskelun keskus. Perustuen Hesekielin lukuihin 38 ja 39 Shvili ennusti, että mahtava maailmanvalta, joka johtaa Israelin vastaista sotaa, on Venäjä. Hes.38:2 on kirjoitettu: ”Sinä ihmislapsi, käännä katseesi Gogiin, Roshin, Meshekelin ja Tubalin ruhtinaaseen.” Rosh tarkoittaa Venäjää, Mesek ja Tubal ovat Venäjän alaisia maita Balkanilla.
Shvili katsoi, että juutalaisten massamuutto NL:n alueilta tulisi olemaan valtava ihme. NL oli suljettu maa, joka ei päästänyt kansalaisiaan vapaasti ulkomaille. NL:n hajottua 1.6 miljoonaa juutalaista pääsi lähtemään, yli miljoona heistä tuli Israeliin. Shvili ennusti, että 70 maan koaliittio tulee vastustamaan USA:n johtamaa koaliittiota Lähi-Idässä, Syyriassa ja Irakissa. Venäjän johtama koaliittio tulee hyökkäämään Golanille matkallaan Egyptiin, mutta heidät pysäytetään Almagorin kaupungin lähellä Kinneretistä pohjoiseen. Tämä kuvio on muotoutumassa tällä hetkellä Syyriassa. https://www.breakingisraelnews.com/52225/75-year-old-vision-predicted-russias-role-syrian-conflict-final-war-gog-magog-jewish-world/?utm_source=Jerusalem365&utm_campaign=2d57163a90-Jerusalem365+Email&utm_medium=email&utm_term=0_966f66c607-2d57163a90-20169989&mc_cid=2d57163a90&mc_eid=d9a605144e#S9rlKBgIzrPGpUVl.97
·         Venäjä viimeistelee valtavan ohjusarsenaalin toimittamista Iranille 800 miljoonan USD sopimuksen mukaisesti. Rosoboroexport pääjohtaja Anatoly Isaikin kertoi journalisteille tiistaina Sputnikin välittämän tiedon mukaan. Toimituksiin kuuluu S-300 ohjustentorjuntaan kehitetyn järjestelmän modernisoiminen. Siitä edelleen kehitetyt versiot S-400 tai S-500 eivät kuulu toimituksiin. S-300 järjestelmä otettiin käyttöön NL:ssa 1979. Toimitusten alettua Iran peruu 4 miljardin USD kanteen S-300 toimitussopimuksen rikkomisesta. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/report-russia-readying-missile-system-for-iran-in-800-million-deal/2015/10/27/
·         Jerusalemin alueoikeus torjui Islamilaisen liikkeen pohjoisen haaran räikeän Israelin vastaisen johtajan sheikki Raed Salahin pyynnön 11 kuukauden vankeus-tuomion mitätöimiseksi tai minimoimiseksi. Salah on jatkuva riesa Temppelivuorella, jossa hän järjestää toistuvia välikohtukasia poliisin kanssa huudellen heille hävyttömyyksiä ja jopa fyysisesti pyrkien poistamaan poliisit Vuorelta tai sen läheisyydestä. http://www.jewishpress.com/news/appeal-denied-anti-israel-islamist-raed-salah-to-serve-11-months/2015/10/27/
·         Pääministeri Yitznak Rabibin kuolemasta on 20 vuoitta, minkä muistoksi lehdissä spekuloidaan hänen teloitustaan ja sen vaikutuksia. Salaliittoteoria ei ole kuollut, vaan nousee aina uudelleen esiin. Gallupin mukaan enemmistö uskoo, että Rabin ammuttiin matkalla Sairaalaan, eikä Rabinin aukiolla, jossa Yigal Amir ampui kahdesti hänen selkäänsä. Kolmas laukaus ammuttiin edestä, ja se teki reiän hänen pukunsa oikealle puolelle lävistäen myös tilaisuuden laululehtinen, joka oli Rabinin povitaskussa. Kolmas laukaus todettiin sairaalan alkuperäisessä raportissa, mutta poistettiin uusituista varsiosta. Ehkä totuus selviää vasta nykyisten vaikuttaja-henkilöitten poistuessa näyttämöltä, kun ei tarvitse pelätä henkeään. 55 % gallupiin vastanneista sanoo, että Amir on syytön ja tulisi vapauttaa. 73 % sanoo, että kyseessä oli Rabinin vastainen salaliitto. Presidentti Reuven Rivlin vakuutti, ettei hän koskaan armahda Amiria, vaikka käytäntö vaatisi. http://www.jewishpress.com/news/poll-majority-of-religious-zionists-dont-believe-yigal-amir-killed-rabin/2015/10/26/
·         Salakähmäistä jos mikään. Presidentti Obama solmi sopimuksen Indonesian kanssa maitten talouden liittämisestä yhteen ilmoittamatta sopimuksen sisältöä edes kongressin tai hallituksen jäsenille. Kysymyksessä on TPP, Trans Pacific Partneship, jossa on 11 jäsentä ja useita maita odottaa vuoroaan. Tämä kuuluu siihen Agenda 2030 järjestelmään, joka toteutuu salaa. http://www.wnd.com/2015/10/obama-in-secret-pact-with-worlds-largest-muslim-country/
·         USA ja Kiina ovat lähes sodan partaalla, vaikka Venäjä olisi uskottavampi vastustaja, sillä Kiina omistaa suuren osan Yhdysvaltoja. USA:n hävittäjä USS Lassen rikkoi tahallisesti Kiinaan määrittelemiä aluevesirajaa Etelä Kiinan merellä lähellä keinotekoista saarta. 3 kiinalaista sota-alusta ankkuroi Floridan satamaan. Kiinalaisia sukellusveneitä on nähty Alaskan rannikon läheisyydessä. Jotain lienee muhinoimassa. http://www.infowars.com/china-not-frightened-to-fight-a-war-with-us-after-warship-incident/, http://allnewspipeline.com/Major_False_Flag_Alert_Now.php.
·         Saksalaiset katsoivat kauhulla islamistien marssia kaupungeissaan, joista Hannofer on artikkelissa. Tämäkö on tulevaisuutemme, he kauhistelevat? http://www.breitbart.com/london/2015/10/27/watch-german-citizens-panic-this-is-our-future-as-muslims-march-through-city/
·         Islamin saarnaaja piti Temppelivuorella tulikivenkatkuisen puheen, jossa hän tervehti kalifaattia, joka hävitettyään miniarabivaltion tulee vapauttamaan Jerusalemin ja tuhoamaan juutalaiset. Ali Abu Ahmad sanoi sen toteutuvan pian ja rangaistuksen saavuttavan Israelin. Eikö tämä ole kiihotusta? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202564#.VjCxuVP4k6sPost a Comment