Sunday, August 23, 2015

SUNNUNTAI 23.08.14

SUNNUNTAI 23.08.15
1.       SUNNUNTAIPÄIVÄ aloittaa uuden viikon ennusteiden mukaan pilvettömänä ja lämpöisenä ellei peräti helteisenä riippuen siitä, miten joku sen määrittelee. Lämpötila pysyttelee uskollisesti 30 asteen tienoilla ja jatkuu edelleen seuraavina päivinä, vain pieni horjahdus alaspäin rikkoo muuten ehjän sarjan kuin taitovoimistelijan esityksessä. Yölämpötilat ovat samoin melkoisen tasaisesti 20 asteen tuntumassa, joskin kosteudesta johtuen yöilma tuntuu viileältä helteisen päivän jälkeen. Tässä toistunee sama ilmiö, jonka suomalaiset ”rauhanturvaajat” havaitsivat Siinain autiomaan 40 asteen helteissä: Pistäydyttyään rakentamansa telttasaunan 80 -100 asteen löylyissä ulkoilma tuntui viileältä – ainakin jonkin aikaa. Paikalliset arabit ja beduiinit ihmettelivät suomalaisia höyrypäitä, eikö 40 astetta ollut tarpeeksi korkea heille? Eipä heillä ollut tuntumaa siitä, miten ihanalta tuntuu - tarvottuaan hikisenä ja pölyisenä partioretkellä aavikolla – pistäytyä saunan lämmössä ja sen jälkeen pestä rasvaisen hikiset pölykerrokset pois iholtaan.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 20 -30; Tiberias 26 -38; Suolameri 30 -39; Eilat 29 -39 +C-astetta. Näin Times of Israel mukaan; JP antaa paljon korkeampia lukuja, mutta kerrankos sitä sattuu, että vanha levy oli juuttunut paikoilleen.

2.       ISRAELIN entinen puolustusministeri Ehud Barak, joka sanoi vetäytyvänsä pois politiikasta ja antautuvansa hoitamaan edullisia liikeasioitaan - joskin osoittaen kiinnostusta palata vallan käytäville, kertoo valmistamassaan kolmessa videossa, että Israel oli hyvin lähellä iskeä Iranin ydinlaitoksia vastaan 2010 -2012, mutta että silloiset ministerit Moshe Yaalon ja Yuval Steintz saivat ”kylmät varpaat” ja estivät iskujen toteuttamisen.

TV-kakkonen julkaisi yksilöidyt videot perjantai-illan lähetyksessään. TV-kakkosen taholta kerrotaan lauantaina myös, että Barakia vihattiin hänen kollegojensa taholta, ja että useat korkeat poliitikot ja turvallisuusjohtajat ovat hyvin vihaisia Barakin esittämistä versioista vuosilta 2010 -2012, ja etteivät ne täysin vastaa todellisuutta. Pääministeri Netanyahun kanslia ei ole vielä komentoinut asiaa.
Artikkelin mukaan Barak pyrki estämään videoitten julkaisemisen, mutta ei siinä onnistunut.

BARAK kertoo videossa, että pääministeri Netanyahu halusi iskeä Iranin ydinlatoksiin vuonna 2010, mutta puolustusministeri Moshe Yaalon esti sen selittäen, ettei IDF ollut valmistanut toteutuskelpoista suunnitelmaa operaation toteuttamiseksi.
Uusi yritys haluttiin toteuttaa b. 2011, mutta ministerit Moshe Yaalon ja Yuval Steinitz vastustivat sitä, ja siitä luovuttiin.
Vuonna 2012 suunniteltu yritys raukesi siihen, että Israel ja USA pitivät silloin yhteisiä sotilasharjoituksia, eikä haluttu vetää Yhdysvaltoja mukaan iskuihin.

TV-2 antaa ymmärtää myöhemmissä lähetyksissään, ettei kenraali Gabi Ashkenazi armeijan komentajana epäillyt iskujen suorittamista siinä määrin kuin Barak esittää, ja että IDF oli suorittanut runsaasti valmisteluja iskujen suorittamiseksi.
TV-2 kertoo myös, ettei kenraali Ashkenazi ollut ainoa korkea virkailija, joilla oli epäilyksiä Iranin operaation onnistumisesta. Iskuista Iraniin varoittivat Mossadin
johtaja Meir Dagan sekä ministerit Dan Meridor ja Eili Yishai.

BARAKIN epäillään pelaavan poliittista peliä esittäessään versioitaan tapahtumista, sillä Barak ja Ashkenazi tuntevat avointa vihaa toisiaan kohtaan.
Ashkenazi on ilmaissut halunsa liittyä politiikkaan vapauduttuaan epäilyistä osallisuudesta Harpazin tapaukseen. Sionistinen Unioni kutsui jo Ashkenazin tervetulleeksi puolueen jäseneksi.

TV-kakkosen julkistamat videot ovat osa materiaalia, jonka pohjalta Danny Dor ja Ilan Kfir laativat Ehud Barakin elämäkertateosta. Barak yritti estää videoitten julkistamisen, mutta sotilassensuuri antoi TV-kakkoselle luvan julkaista ristiriitoja herättävät videot. Barakin ylisuuri ego ei hyväksy muita vahvoja ihmisiä lähellään, ja siksi myös hänen ja puolustusministeri Yaalonin keskeiset välit ovat ongelmalliset.
Netanyahu ja Barak pelkäsivät Iranin ydinteollisuuden saavuttavan tason, jolla sen katsottaisiin saavuttaneen immuniteetin iskuja vastaan mahdollisen ydinsäteilyn vuoksi. Tämä tilanne on edelleen ajankohtainen Iranin päästyä teknisessä kehityksessään ydinaseen kynnykselle. http://www.timesofisrael.com/israels-leaders-furious-over-barak-tapes-describing-aborted-plans-to-hit-iran/

3.       IRANILAINEN virkailija kenraali Ali Hossein-Tash. joka vuosikymmen sitten johti Iranin ydinteollisuutta aikana, jolloin sen epäiltiin valmistavan ydinasetta, tullee nykyisten tietojen mukaan johtamaan IAEA:n vaatimia Iranin ydinlaitosten tarkastuksia. Hän toimii nykyisin Iranin turvallisuuskysymysten ylimmän kansallisen turvallisuusneuvoston apulaissihteerinä.
Hossein-Tash on se iranilainen virkailija, joka laati Iranin ja IAEA:n välisen salaisen sopimuksen. Tämä sopimus on liitteenä P5-1 maiden ja Iranin välisessä Wienin sopimuksessa. Sitä ei ole jaettu julkisuuteen, ei edes Kongressin jäsenille. Asiasta kertoi AP raportissaan viime viikolla.

PARIISISSA toimiva Iranin toisinajattelijoitten ryhmä ”Iranin Vastarinnan Kansallinen Neuvosto” (NCRI) sano julkistamassa tiedotteessaan, että Hossein-Tash on sotilaskomentaja, jonka tehtäviin kuuluu Iranin ydinteollisuuden sotilaallistaminen.
”Ali Hossein-Tash on korkea Iranin Vallankumouskaartin (IRGC) komentaja, jonka tehtäviin on kuulunut Teheranin pomminrakentamisen projektit useiden vuosien aikana”, kertoo Shahin Gobadi, NCRI:n ulkomaanasioitten jäsen Daily Mail lehdelle. ”Tässä asemassaan hän on ollut kiinteästi mukana pommin rakentamisprojektissa ja on täysin tietoinen ohjelman haavoittuvuudesta ja sen kätkemistaktiikasta”.

JULKKISUUTEEN vuotaneitten tietojen mukaan IAEA sallii Iranin ottavan IAEA:n vaatimia maanäytteitä epäilyttävistä kohteista, joista Parchin sotilastukilohta Teheranin lähellä on yksi epäilyttävimmistä. Iranin uskotaan suorittaneen siellä kokeita ydinpommin laukaisumekanismista. Iran on yrittänyt vuosien aikana siivota arkaluonteiset jäljet. Iran vaatii, että kaikkiin IAEA;n haluamiin tarkastuksiin tulee esittää lupahakemus 24 vrk ennen tarkastuksen suorittamista.
Hossein-Tash nimitettiin 2007 Imam Hussein yliopiston johtajaksi, joka liittyy läheisesti IRGC:n toimintaan. Yliopistossa on Iranin väitteen mukaan rauhanomainen ydintutkimusosasto, kuten BCRI tiedottaa.
TIETO salaisesta sopimuksesta Iranin ja IAEA;n välillä aiheutti melkoista ristivetoa USA;n kongressin jäsenten keskuudessa, mutta sekä Obaman hallitus että IAEA selittävät että kysymys on normaalitoiminnasta. USA:n ulkoministeriön tiedottaja kielsi ehdottomasti tiedot, että IAEA sallii Iranin suorittavan maastonäytteiden ottamisen tutkimuksia varten.
Epäuskoisen kongressin jäsenet epäilevät, etteivät edes Obaman hallituksen jäsenet ole saaneet kopiota Iranin ja IAEA:n välisestä salaisesta sopimuksesta. Obaman rehentely Wienin sopimuksen julkisen tarkastelun kestävyydestä, joka perustuu asioiden vertailuun eikä luottamukseen, on joutunut varsin omalaatuiseen valoon.
Obama kutsui puheessaan yliopistossa USA:ssa Wienin sopimusta nimellä vahva sopimus (strong deal), joka muistuttaa Raamatun ilmoittamaa antikristuksen tekemää sopimusta, jonka hän rikkoo kesken sopimuskauden. (Dan.9:27) http://www.timesofisrael.com/secret-iaea-deal-inked-with-reported-ex-head-of-iran-nuclear-bomb-effort/

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Juutalainen reggae laulaja Matisyahu, jonka konsertti ensin peruutettiin BDS-liikkeen painostuksesta, koska hän kieltäytyi etukäteen tukemasta PA:n arabien valtiovaatimuksia Israelin alueille, saa sittenkin kansainvälisen kohun vuoksi esiintyä Espanjan festivaaleissa. Hän on USA:n kansalainen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199785#.VdlyW4r7RsU
·         Israel on hyvää vauhtia muuttumassa poliisivaltioksi, ainakin näin väitetään INN:n artikkelissa. Yaalonin päätettyä ja annettua käskyn hallinnollisista pidätyksistä. Se herätti poliisin koomastaan, jossa se on ollut suhteissaan arabien suorittamiin rötöksiin, ja on nyt onnellisena alkanut jakaa kuuden kuukauden pituisia kieltoja israelilaisille nuorille, jonka mukaan he eivät saa poistua kodeistaan kuuden kuukauden aikana. Lauantai-iltana yksi nuori Maale Adumimista sai tällaisen rajoitteen. Hän ei saa poistua kodistaan eikä mennä Juudean tai Samarian alueille, eikä saa ottaa yhteyttä tovereihinsa. Tätä pidätysmuotoa on aiemmin käytetty arabiterroristeja vastaan, mutta nyt tehokkaasti juutalaisia nuoria vastaan, joista jotkut haluavat kyhätä majoja autioille kukkuloille. Näiden kahden käskyn lisäksi poliisi teki öisen ratsian Od Yosef Chai Yeshivan tiloihin Yitzharissa. Rajapoliisi miehitti tilat vuosi sitten, mutta päätti vapauttaa ne nyt antaakseen poliisille vapaat kädet. Poliisi teki ratsian myös Kumi On tiloihin. Mitä ne niistä etsivät, on mysteeri. Ehkä huhut jonkin korkean virkailijan teloittamisesta ovat saaneet poliisin hereille. Parin viikon aikana poliisi on antanut juutalaisille 14 hallinnollista pidätysmääräystä. Honenu järjestö on avustanut lukuisia nuoria poliisin aloittamaa käytäntöä vastaan.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199786#.Vdlyu4r7RsU
·         Entinen ulkoministeri Avigdor Liberman läksyttää entistä puolustusministeri Ehud Barakia, jota hän kutsuu lavertelijaksi, salassa pidettävien valtion salaisuuksien julkistamisesta valmistellessaan poliittista paluutaan Israelissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199787#.Vdl4Q4r7RsU
·         57-vuotias Beit Sheanin asukas koki epämiellyttävän yllätyksen ollessaan
perheensä kanssa lomailemassa Ganei Huga luonnollisen lähteen muodostamassa laaksossa Beit Sheanissa viikon vaihteen aikana. Vedessä ollessaan Ruth Maman tunsi oudon iskun päähänsä. Tuntematon ampuja oli havainnut hänet altaalla Jordanin puolelta rajaa ja ampui naista päähän. Hänen miehensä toimii henkivartijana puistossa. Hän kutsui välittömästi ambulanssin paikalle, joka evakuoi hänet Afulan sairaalaan. Aivokuvauksessa havaittiin, että ilmeisesti Kalashnikovilla Jordaniasta ammuttu luoti oli juuttunut hänen päähänsä, mutta ei vahingoittanut hänen aivosolujaan. Ruth Maman sanoi uskoneensa, että kivi iski häneen, mutta vasta sairaalassa selvisi, miten lähellä kuolemaa hän oli ollut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199784#.Vdl5eor7RsU
·         Shas-puolueen puheenjohtaja talouden ministeri Arie Deri sanoo, ettei hän voi pysyä vaiti nähdessään, miten sapatinrauhaa rikottiin Tel Avivissa työntekijöitten alettua raivata räjäytetyn Maariv-sillan jäännöksiä. Deri kutsuu tapausta törkeäksi rikokseksi sapattikäskyä vastaan, kuten hän selitti pääministerille ja liikenneministerille lähettämässään kirjeessä. Deri vakuutti, että Shas tulee seuraamaan, ettei kevyen rautatien työmaalla rikota sapattikäskyä seuraavan viiden vuoden aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199783#.Vdl83Yr7RsU
·         PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoutui irti PLO:n puheen-johtajuudesta, mutta pysyy PA:n puheenjohtajana ilman kansan antamaa valtuutusta. Hän yrittää taktikoida ennen seuraavia PLO:n hallituksen vaaleja. Saeb Erekat vakuuttaa, ettei uutinen ole totta. PLO:n virkailija Wassel Abu Youssef sanoo, että puolet PLO:n 18 henkilön hallituksesta sanoutuivat myös irti. Palestiinan kansallisen neuvoston PNC tulee kokoontua kuukauden sisällä valitsemaan hallituksen jäsenet, Yousef selittää. PNC:llä on 740 jäsentä, osa heistä asuu ulkomailla, eikä se kokoontunut viimeisen 20 vuoden kuluessa. Abbas allekirjoitti 1993 Oslon sopimukset PLO:n nimissä toimiessaan järjestön pääsihteerinä. Abbasilla on ollut vaikeuksia Hamasin kanssa, joka kilpailee sen kanssa avustuksista. Iran kieltäytyi äsken vastaanottamasta Abbasia tämän pyytäessä vierailulupaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199780#.Vdl-hor7RsU
·         PA:n arabit ja Samarian juutalaisasukkaat iskivät yhteen lauantaina Esh Kodesh juutalaisyhteisön lähellä. Juutalaiset sanoivat arabien sytyttäneen tuleen heidän viinitarhansa ja peltonsa sapattiaamuna. Paikalle kutsutut IDF:n sotilaat saivat palautettua järjestyksen, mutta arabit väittävät useiden arabien haavoittuneen mellakan aikana. Juutalaiset sanoivat sammuttaneensa arabien sytyttämät palot, mutta arabit alkoivat kivittää heitä, mihin he joutuivat vastaamaan puolustautuakseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199775#.VdmB3Yr7RsU
·         Poliiasi pidätti 9 Jerusalemin Beit Haninan arabia epäiltyinä osallisuudesta palopommin heittämisestä israelilaista autoilkijaa kohti aiemmin tässä kuussa haavoittaen kolmea israelilaista. 27-vuotias nainen sai palovammoja hänen paetessaan palavasta autostaan miehensä kanssa. Auto jatkoi
kulkuaan haavoittaen yhtä jalankulkijaa. Toinen sai palovammoja yrittäessään sammuttaa palavaa autoa. Arabit pidätettiin kaksi viikkoa sitten, Heitä syytetään palopommin heittämisestä juutalaisen omistamaan taloon Beit Hanínassa. Kukaan haavoittunut siinä iskussa, mutta se aiheutti vaurioita rakennuksessa.  http://www.timesofisrael.com/nine-arrested-for-east-jerusalem-firebombings/
·         Emily Landau kirjoittaa, että Obaman valitsema Wienin sopimuksen neuvottelutiimi kieltäytyi kuulemasta neuvoja ja varoituksia. Lisäksi Obama on kehittänyt ”catch-22”, jonka puitteissa sopimusta vastaan esitetty kritiikki kääntyy esittäjä vastaan, sekä ennen allekirjoitusta että sen jälkeen. http://www.timesofisrael.com/obama-administration-played-catch-22-on-iran-deal-fumes-israeli-arms-control-expert/
·         Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei kehottaa Mekkaan matkustavia muslimeita käyttämään hyväkseen tilaisuutta levittääkseen Iranin ajamaa ideologiaa, jonka mukaan Islamin todelliset viholliset ovat USA ja Israel. http://www.timesofisrael.com/khamenei-urges-islamic-unity-against-real-enemies-us-and-israel/
·         Israelin pelkona on, että Hizbullah voi saada Iranilta pitkälle kehitettyjä aseita Israelia vastaan. Iran esitteli lauantaina 500 km:n kantomatkan maasta maahan ohjuksen Fateh-313, jolla se ulottuu pitkälle Israelin alueelle Libanonista käsin. Armeijan teollisuuden mukaan ohjus käyttää kiinteää polttoainetta ja se on yksi tarkimmista koskaan valmistetuista. http://www.timesofisrael.com/israel-concerned-new-iran-missile-may-reach-hezbollah/
·         Islamin Valtio on iskenyt silmänsä Damaskoksen valtaamiseksi, mitä se pitää elintärkeänä, mutta etenee varovaisesti kohde kohteelta. Se uskoo Assadin hallituksen kaatuvan, kun tärkeitä tukikohtia on vallattu. http://www.timesofisrael.com/damascus-is-in-islamic-states-crosshairs/
·         Tutkijat ovat havainneet, että holokaustin uhrit ovat siirtäneet kokemuksensa jälkeläistensä geeneihin, kertoo brittilehti the Guardian. http://www.theguardian.com/science/2015/aug/21/study-of-holocaust-survivors-finds-trauma-passed-on-to-childrens-genes
·         Marokosta kotoisin oleva terroristi oli Ranskan poliisin kirjoissa, mutta pystyi hyvin aseistautuneena haavoittamaan kolmea matkustajaa Pariisin ja Amsterdamin välillä kulkevassa junassa. Matkustajat, heidän joukossaan 3 USA:n armeijan sotilasta, pystyivät neutraloimaan terroristin, ennen kuin hän ehti aloittaa massamurhan junassa.  http://www.debka.com/article/24830/Train-gunman-French-intelligence-fails-again-to-distinguish-between-informer-and-Islamist-terrorist
·         ISIS joukkojen teurastaja ”jihadi John” sanoo palaavansa Englantiin suorittaakseen uusia murhia Allahinsa hyväksi. http://www.jpost.com/Middle-East/ISIS-Threat/ISIS-butcher-Jihadi-John-vows-to-return-to-Britain-for-more-beheadings-412974

Post a Comment