Friday, August 10, 2012

PERJANTAI 10.08.12


PERJANTAI 10.08.12

1. ISRAELIN kabinetti antoi torstai-illan kokouksessaan luvan Egyptille lähettää viisi helikopteria Siinaille metsästämään sinne pureutuneita terroristeja, jotka hyökkäilevät valikoivasti sekä Israeliin että Egyptin sotilaita ja tukikohtia vastaan Siinailla. Egypti lähetti aiemmin 40 panssaria ja satoja sotilaita Rafian alueille puhdistamaan tätä Gazan rajalla sijaitsevaa kaupunkia sinne pesiytyneistä pyssymiehistä. Israelin hallituksen luvan mukaan helikopterit voivat toimia Siinailla useiden päivien ajan. Hallituksen päätös luvan antamiseksi Egyptin armeijalle lisätä asevoimiaan Siinailla voi herättää vastalauseita, sillä se on vastoin Knessetin 1979 vahvistamaa rauhansopimusta Israelin ja Egyptin välillä, ja sen määräysten laajentaminen olisi voinut vaatia Knessetin hyväksymisen. Toiseksi tämä sinänsä järkevä päätös järjestyksen palauttamiseksi Siinain niemimaalle voi tulla pysyväksi ja olla alkuna loputtomille vaatimuksille sopimuksen peruuttamiseksi tai ainakin muuttamiseksi.

DIPLOMAATTILÄHTEIDEN mukaan Israelin viranomaiset kertoivat Egyptin virkailijoille, että Egypti voi ajoittaen tuoda lisävahvistuksia Siinaille, mutta että Israel edellyttää Egyptin tukkivan Sudanin ja Libyan rajojensa kautta virtaavan aseitten salakuljetuskanavan.
Israelin taholta kehotettiin Egyptin hallitusta sallimaan Siinain beduiinien osallistumisen turismipalveluihin, mikä osittain otettiin heiltä pois, mikä pakotti beduiininuorukaiset etsimään korvaavia ansiomahdollisuuksia salakuljetuksesta ja muista laittomista toimista.
Egyptin armeija halusi vahvistaa Siinailla olevia joukkojaan vastauksena sunnuntaina Rafian kaupungin alueella sen tukikohtaan tehdyn hyökkäyksen johdosta, jossa terroristit surmasivat 16 Egyptin sotilasta, varastivat kaksi autoa, toinen niistä panssaroitu, joilla he pyrkivät Israelin puolelle. Israelin armeijan yksiköt tuhosivat ne niiden päästyä rajan yli.

INN:n artikkelin mukaan Egypti toi Siinaille 60 panssarivaunua, 12 panssaroitua joukkojen kuljetusautoa (APV), 30 panssaroitua kuljetusvaunua, yli 20 panssaroitua jeeppiä sekä 10 sotilaspoliisin käyttämää jeeppiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158770#.UCSaSHVHT-k

2. QATARISSA toimiva websivu Bawaba Ash Sharq kertoi kirjoituksessaan, että sunnuntaina Siinain Rafian tukikohtaan tehdyn hyökkäyksen suoritti Army of Islam niminen Gazassa toimiva al-Qaidan tukema pieni terrorijärjestö, joka vaatii sharia-lain soveltamista Gazassa. Web-sivun kirjoituksen mukaan terroristit, yhteensä lähes 30 miestä, hyökkäsivät armeijan tukikohtaan kolmella autolla sotilaitten istuessa päivä-paaston lopettavalla aterialla. He surmasivat 16 sotilasta ampuen heitä päähän, varastivat kaksi autoa pakottaen yhden sotilaan ajamaan toista surmaten hänet jonkin matkan päässä tukikohdasta. Heidän neljän autoletkansa, jonka  viimeisessä oli 8 – 10 pommivöillä varustettua miestä, pyrki ylittämään Israelin rajan Kerem Shalomin rajanylityspaikan kautta. Havaittuaan IDF:n sotilaat osa pommivöillä varustetuista terroristeista sytytti pommivyönsä, yhden auton IAF tuhosi ohjuksillaan, kolmas vaunu räjähti syttyen tuleen ja polttaen siinä olleet kuusi terroristia.

EGYPTIN tiedustelupäällikkö Mouran Mowafy tunnusti tiistaina, että heillä oli vihje hyökkäyksen suorittamisesta, mutta ettei hän uskonut muslimin hyökkäävän Ramadanin paastopäivän lopettavan illallisen aikana. Presidentti Mohammed Mursi erotti hänet kuten myös Siinain kuvernöörin pyrkien tällä hälventämään epäilyksiä Egyptin päättäväisyydestä taistella terroristeja vastaan Siinailla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158766#.UCSgjHVHT-k

3. TUNNETTU israelilainen arabiasiain asiantuntija Ehud Jaari kertoi armeijan radion lähetyksessä näkemyksenään, että Siinain terrori-isku oli suoraa seurausta Gazan juutalaisten karkotuksista ja armeijan vetäytymisestä sieltä v. 2005. Hän kertoo, etteivät Siinain beduiinit – mikä voi olla totta myös Negevin beduiineista – ole koskaan olleet erikoisen hartaita muslimeja. Hän viittaa englantilaisen sata vuotta sitten Siinailla toimineen salaisen agentin havaintoon, etteivät he millään tavoin osoittaneet tuntevansa muslimitapoja, eivät maininneet Mohammedia eivätkä osanneet edes rukoilla, kuten muslimin tulee.

JAARI katsoo, että Gazan karkotukset v. 2005 aiheuttivat Siinain beduiinien muodon-muutoksen välinpitämättömistä muslimeista – ei suinkaan fanaattisiksi muslimeiksi tai fundamentalisteiksi, vaan Gazasta tulleen ideologisen vaikutuksen ja sen talouteen kiinnittymisen johdosta liikemiehiksi osallistuen tuottavaan taloudelliseen toimintaan.
Jaari viittaa beduiiniajattelijaan Ashraf Ananiin, joka sanoi asiasta näin: ”Tulipallo aloitti pyörimisensä Gazasta Siinaille. Ensiksi Egyptin koillisosa kiinnittyi Gazan talouteen salakuljetuksen ja salakuljetustunnelien kautta. Toiseksi salafi-ideologian vaikutus virtasi Gazasta Siinain beduiineille, jotka omaksuivat sen ehdottomuuden oman penseän uskonnollisuutensa vastapainoksi. Näin kaikki tapahtui Siinailla.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158763#.UCSmPnVHT-k

4. PA:n entinen tiedustelujohtaja Gazassa Mohammed Dahlan sanoo Egyptin TV:n haastattelussa, että Hamas on syyllinen Rafiassa tapahtuneeseen hyökkäykseen Egyptin sotilaita vastaan tukemalla ja kiihottamalla Gazassa toimivia pienjärjestöjä terrori-iskuihin. Dahlan mainitsi, ettei Gaza ole piiritettynä ja ettei sieltä puutu mitään.
Hän sanoi, että Hamas on rakentanut Gazassa ilmapiirin, joka suosii terrorismia.
DAHLAN perusti PA:n estävän turvallisuusjärjestön Gazassa ja johti sitä 1994 – 2000 välillä. Dahlan joutui Mahmoud Abbasin vihan kohteeksi syyttäen tätä ja hänen poikiaan korruptiosta ja PA:n varojen siirtämisestä omille tileilleen, minkä johdosta hänet erotettiin Fatahista.

DAHLAN syytti Hamasin pääministeriä Ismail Haniyheia, että tämä osoittaa kiittämättömyyttä presidentti Mursia vastaan tukemalla hyökkäyksiä Egyptin sotilaita vastaan. Sekä PA että Fatah ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen syyttäen Hamasia Rafian hyökkäyksestä. Dahlan esitti moitteensa presidentti Mursille, joka tapasi Ismail Haniyehin Kairossa viime viikolla.
Dahlan väitti, että Hamasin johtajat saavat osansa salakuljetuksesta tunnelien kautta, eivätkä siten tunne tarvetta niiden sulkemiseksi. Hän sanoi, ettei Gazan väestö hyödy salakuljetuksesta, minkä johdosta hän sanoo Hamasin piirittävän Gazan väestöä. Hän sanoi Sudanin lähettilään kertoneen hänelle toivovansa, että kunpa Sudanin kaupoissa olisi tarjolla tavaroita yhtä runsaasti kuin Gazassa hänen käytyään siellä.
Hamasin johto kiistää väitteet, että sillä olisi mitään yhteyttä Rafian hyökkäykseen. Dahlan  kehotti Egyptiä pitämään Hamasia hyökkäykseen syyllisenä ja toimivan siten Egyptin intressejä vastaan. Hamasin johtajiin kuuluva Salah Bardaweel sanoo, etteivät hyökkäyksen tehneet olleet palestiinalaisia tai Hamasin jäseniä, kuten Egyptin tiedustelu on todennutkin.

5. UUTISOTSIKOITA
-          Pankkivirkailijat ja Beirutin asukkaat ovat huolissaan USA:ssa toimivien painostusryhmien julkistamien raporttien johdosta, joiden mukaan Hizbullah ja Iran käyttävät Libanonin pankkeja laajamittaiseen rahanpesuun, kuten Beirutin valtalehti kertoo torstaina uutisessaan. Syytösten taustalla on New  Yorkissa toimiva ryhmä United against Nuclear Iran(Ydinasein varustettua Irania vastustava unioni), joka julkisti kolme kuukautta kestäneiden tutkimustensa tulokset. Niissä se esittää Hizbullahin ja Iranin vaikutusvallan Libanonin pankki- ja vakuutusmarkkinoilla. Epäiltyjen listalla on Libanonin keskuspankki Banque de Liban, joka on toiminut Hizbullahin ja Iranin suurten rahalähetysten välittäjänä. Raportin pelätään lisäävän amerikkalaisten järjestöjen Beirutin rahaliikenteen boikotointia. Libanonin valtion velka/BKT on neljänneksi suurin maailmassa, mikä aiheuttaa syvää huolestumista. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=280782
-          Kofi Ananin luopuessa YK:n hänelle uskotusta Syyrian välitystehtävästään hänen paikkansa tullee saamaan Algerian veteraanidiplomaatti Lakhar Brahmini. Hän tulee toimimaan sekä YK:n että arabiliiton hänelle antamien valtuuksien turvin  Syyriassa. 78-vuotias Brahmini on toiminut YK:n lähettiläänä monissa ongelmatilanteissa, mm. Irakissa, Afganistanissa, Haitissa ja Etelä Afrikassa. YK:n huhtikuussa lähettämät 300 rauhantarkkailijaa Syyriassa katsoivat myös tehtävänsä epäonnistuneen, kuten myös useat YK:n turvallisuusneuvostolle esitetyt lauselmat Kiinan ja Venäjän vastarintaan.  http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=280763
-          Oikeus päätti pitää aiemman päätöksensä, jonka mukaan 8 Hebronin kukkuloilla olevaa arabikylää on tyhjennettävä, koska ne sijaitsevat IDF:n harjoitusalueella, jossa suoritetaan kovapanosammuntoja. Neljä kylää 12:sta saavat pitää laiduntamis-oikeutensa, mutta muiden on muutettava viimeistään marraskuussa. Valituksen 12 kylän tyhjentämisestä teki ACRI (Assosiation of Civil Rights in Israel) kylien puolesta. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=280764
-          Israelin viranomaiset ovat vakuuttuneet, että kesän aikana ja viime torstaina Israelissa riehuneet tulipalot ovat arabien uusi terroriase Israelia vastaan. Torstaina raportoitiin useita laajoja paloja varsinkin maan pohjoisosassa, mutta myös Jerusalemin lähialueilla. Pohjoinen Kiryat Tivon-kaupunki joutui evakuoimaan satoja asukkaita palon levitessä asutusalueille tuhoten viisi asuinrakennusta. Poliisi pitää mahdottomina väitteitä, että kuiva ja helteinen sää heikon valvonnan ohella olisi syynä viiteen samanaikaisesti samalla alueella syttyneeseen paloon, vaan se osoittaa selvän ja järjestelmällisen suunnitelman toteuttamista. Poliisi asetti erityisen tutkimus-tiimin selvittämään spontaanisti syttyneiden palojen syitä.  http://www.timesofisrael.com/officials-fear-wave-of-fires-may-be-new-kind-of-terror-attack/
-          Iranin filmifestivaali kutsui israelilaisen lyhyen videon tehneen David Shadin festivaaleille Iraniin tutustuttuaan hänen tekemään lyhyeen filmiin nimellä ”Gentle Dog” (Ystävällinen Koira). Festivaalin johtajat lähettivät Shadille viisumihakemus-kaavakkeen asian vahvistamiseksi. Ongelmia voi tuottaa tavanomaisten diplomaatti-suhteiden puuttuminen maitten välillä, mutta jo ele on mainittava.  http://www.timesofisrael.com/iranian-festival-accepts-israeli-movie-invites-director-to-attend/

Thursday, August 09, 2012

TORSTAI 09.08.12


TORSTAI 09.08.12

1. MATKA entisille kotokunnaille on tehty ja läheisiä sukulaisia tavattu osin vuosien laiminlyönnin jälkeen pankkiasioitten ohessa. Pankit kun ovat tulleet entistä epäluuloisemmiksi paljastuneitten faksilla tai puhelimella hoidettujen tilisiirtojen suhteen, minkä johdosta sovittiin siirrosta sähköiseen tilinkäyttöön verkkopankin muodossa.
Tulomatka tänne taistelujen lähituntumaan sisälsi pari säikähdystä, joista selvittiin kuitenkin vain säikähdyksellä ja lisääntyneinä matkatunteina. Helsingistä Istanbuliin matkalla ollut kone oli lähes tunnin myöhässä, ja koska Istanbulin lentoterminaalin sekavan ohjauksen ja ilmoitusten vuoksi, mitä täydensi terminaalin täyttävä Mekkan pyhiinvaellukselta palaavan joukon innostunut pyörinä, oikeaa porttia Tel Avivin koneeseen ei löytynyt ajoissa.
Turkin lentomatkailun ansaitsee täyden kunnioituksen sen myötämielisestä suhtautumisesta ahdingossa olevaa kohtaan järjestämällä korvaavan lennon seuraavaan koneeseen ilman kustannuksia, paitsi että lentoaika piteni 7 tuntia. Toinen säikähdys oli laukun kohtalo, joka matkusti ilman isäntää ensimmäisessä koneessa, mutta löytyi kuitenkin ilman ongelmia.
Markku-poikani ansaitsee runsaan kiitoksen raportin laatimisesta runsaan viikon aikana.  Nämä ovat kuitenkin pikku perunoita isojen turnipsien joukossa, joista seuraavassa.

2. KUTEN edellisessä raportissa kerrottiin, Siinain ääri-islamia edustavat järjestöt tekivät uskaliaan hyökkäyksen Egyptin armeijan tukikohtaan Rafiassa, mikä sai Egyptin toimimaan ennen näkemättömällä tavalla, eli se lähetti ilmavoimansa ensimmäistä kertaa ilmaiskuihin oletettuja terroristien pesäpaikkoja vastaan. Niiden aiheuttamista tuhoista ei ole selkeää kuvaa, mutta Israelin johto kiirehtii ilmoittamaan, etteivät ne ehkä rikkoneet voimassaolevan rauhansopimuksen kohtia, joissa määritellään Egyptin armeijan vahvuus ja toimien laatu Siinain alueella. Puolustusministeriön diplomaattisen ja turvallisuusosaston johtaja kenraalimajuri Amos Gilad näkee niissä vain Egyptin päättäväisyyden saada Siinain asiat järjestykseen, joka on sen velvollisuus, ja joka on myös Israelin edun mukaista.
Presidentti Mursi vastasi tähän – ehkä estääkseen kritiikkiä – erottamalla Egyptin tiedustelujohtajan, joka tunnusti saaneensa vihiä iskusta ennen sitä, sekä Siinain alueen kuvernöörin. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4266511,00.html

3. HAMASIN valvoma TV-yhtiö Al-Aqsa TV julkaisi ohjelmassaan 27.07. ja 03.08. egyptiläisen uskonnollisen vaikuttajan Sallah Sultanin moskeijassa pitämät saarnat, jotka MEMRI taltioi ja käänsi ymmärrettävään muotoon. Sultan perusti USA:ssa Ohiossa Islamilaisen Tutkimus-keskuksen. Sultan kertoi saarnoissaan ”matkustelleensa ympäri maailmaa, ja tavanneensa Al-Aksan, Jerusalemin ja Palestiinan vankien kannattajia, jotka janoavat juutalaisen verta, ja jotka vannovat odottavansa luvattua sotaa Zionin poikia vastaan, kunnes Palestiinan on vapautettu kokonaisuudessaan”. Hän kertoi, että Egyptin edellisen hallituksen aikana 30 000 israelilaista tunkeutui joka kuukausi Egyptiin saastuttaen sitä Egyptin poliisin antaessa heille suojaa heidän juodessa itsensä humalaan ja kiihottaen tappeluja.
Sultan esitti kirpeää kritiikkiä israelilaisten Egyptin matkojen suhteen sanoen heidän viettelevän egyptiläisiä nuoria tyttöjä ja poikia ja kiihottaen heitä Egyptin vastaisiin toimiin. Aiempina vuosina hän oli yksi niistä, jotka syyttivät juutalaisia arabilasten vereen leivotusta matzasta, pääsiäisleivästä, mikä on täysin mahdoton syytös, koska juutalainen Laki kieltää veren syönnin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158722#.UCN_P3VHT-k

4. USA:n tiedustelujärjestöjen yhteisraportissa NIE vuodelta 2007 väitettiin, että Iran oli luopunut ydinteollisuuden kehittämisestä vuonna 2003, mikä näkökulma on hallinnut USA.n virallista Iranin politiikkaa vuosikaudet.
Viimeisessä vastaavassa USA:n tiedustelujärjestöjen raportissa asiaa käännetään ainakin 180 astetta. Siinä tunnustetaan Iranin jatkaneen ydinteollisuutensa ja myös pommin rakentamisen kehittämistä siten, että Iranilla on käyttövalmis ydinpommi viimeistään lokakuun ensimmäisellä viikolla. Täten USA:n ulkopoliittinen linjaus alkaa lähentyä sitä, mistä Israelin johtajat ja asiantuntijat ovat varoittaneet vuosikaudet.
SAUDI ARABIASTA tulleet tiedot sen sijaan eivät lupaa hyvää Israelille mahdollisen konfliktin aikana Iranin kanssa. Saudit ovat julkisuuteen vuotaneen tiedon mukaan uhanneet ampua alas israelilaiset koneet, jotka pommituslennoillaan Iraniin ylittäisivät Saudi arabian rajan.
Toiseksi Saudi Arabia on hankkinut Kiinasta ohjuksia,. jotka voidaan varustaa ydinkärjillä. Aiemmin on kerrottu, että Saudi Arabia on hankkinut atomipommeja Pakistanista, joiden mukana lienee myös ohjusten kärkiin soveltuvia versioita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158741#.UCODWXVHT-k

5. ISRAELIN tiedustelun sieppaamat puhelinviestit kertovat, että Libanonin ja Burgasin välillä
käytyjen keskustelujen perusteella Iranin osuus Burgan pommituksiin Bulgariassa vahvistuu. Lukuisten puhelinkeskustelujen todetaan huomattavasti lisääntyneen juuri ennen kohtalokasta israelilaisia nuoria lomailijoita kuljettavaa bussia vastaan tehtyä pommi-iskua. Puheluja oli käyty pitemmän ajan kuluessa, mutta ne lisääntyivät selvästi kolme päivää ennen iskua. Bulgarian viranomaiset eivät ole pystyneet tunnistamaan pommi-iskun tekijää, eikä se myöskään voine syyttää Hizbullahia iskusta ilman lisätodisteita, jota EU ei pidä terrori-järjestönä päinvastaisista todisteista huolimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158742#.UCOGn3VHT-k

6. ISRAELIN armeijan komentaja Benny Gantz totesi Siinailla äskettäin tapahtuneen hyökkäyksen Egyptin armeijan tukikohtaan Rafiassa jatkuen sieltä Israelin puolelle rajaa, osoittavan taas kerran, miten hauras rauhantila ja tasapaino Lähi Idässä on.
Ganntz totesi, että onnistuneen tiedustelun ja operatiivisen osastojen yhteistoiminnan ansiosta Israelin alueelle tarkoitettu pommi-iskut pystyttiin eliminoimaan.
Hän sanoi puheessaan komennuskunnan ja henkilöstön yhteisillä neuvottelupäivillä, että terrorijärjestöt jatkavat Israelin vastaisten iskujen suunnittelemista ja toteuttamista, minkä johdosta IDF:n tulee olla vahva ja aina valppaana.
Siinailla tapahtunut hyökkäys ei tullut Israelille yllätyksenä, sillä sellaista osattiin odottaa ja toiseksi Israelin tiedustelu varoitti IDF:n sotilaita terroristien toimista ja suunnitelmista.
Puolustusministeriö antoi taas kerran vakavan varoituksen israelilaisille pidättyä matkustamasta lomamatkalle Siinain suosittuihin lomakohteisiin terrorivaaran vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158724#.UCOJCHVHT-k

7. USA:n ulkoministeriön julkistaman raportin mukaan USA kritisoi Israelin hallituksen omaksumaa politiikkaa Temppelivuorella Jerusalemissa. Israelin viranomaiset ovat kieltäneet juutalaisten  - kuten myös turistien - rukoilemisen vuorella, mutta asettamatta mitään rajoituksia muslimeille Temppelivuorella.
Israel Hajom-uutisen mukaan USA:n ulkoministeriö esittää vakavaa kritiikkiä Israelin vuorella harjoittamasta politiikasta, joka sortaa muiden uskontojen edustajia.
Tämän politiikan takana on Israelin poliisin omaksuma kanta, jonka mukaan se ei halua sallia toimia, jotka voisivat provosoida muslimeja, vaikka virallisesti Temppelivuorella ei ole mitään rajoituksia eri uskonnoille, minkä myös korkein oikeus on todennut ja vaatinut poliisia muuttamaan käytäntöään virallisen politiikan mukaiseksi. Raportissa todetaan myös, että vaikka kaikkien sallittaisiinkin nousta vuodelle, vain muslimeille sallitaan oikeus rukoilla siellä. Islamin wafgin asettamat tarkkailijat seuraavat vuorelle nousseitten ei-muslimien huulien liikkeitä ja eleitä, ja jos on pienintäkin epäilystä niiden tarkoittavan äänetöntä rukousta, ”rikoksen” tehnyt pidätetään ja luovutetaan Israelin poliisille, joka hiostaa heitä pitkällisissä kuulusteluissa, joissa heitä uhkaillaan ja lopulta vaaditaan sopimus, etteivät he koskaan toista rikostaan tai heitä ei päästetä sinne koskaan.
Raportti kritisoi sitä, ettei vuodesta 2000 lähtien ei-muslimeja päästetä sisälle Al-Aksa moskeijaan, mutta myös juutalaisten ortodoksien ylivaltaa muihin ryhmiin verraten.

8. ISRAELIN arabien muodostama Hizbullah-solu salakuljetti maahan aseita ja räjähdysaineita. Voimakkaiden pommien ohella solun asevalikoimassa oli mukana M-16 kivääreitä. Pommit oli salakuljetettu Israeliin Libanonista, ja niitä oli tarkoitus käyttää pommi-iskuihin Israelin alueella.
Poliisi pidätti kaikkiaan 12 miestä taukseen liittyvän salailun hellittäessä. Useimmat heistä olivat Ghajarin kylässä asuvia salakuljettajia sekä terroristeja Nasaretin ja Galilean alueilta.
Salakuljettajat oli tuoneet Israelin puolelle 20 kg C 4 muoviräjähdettä pommeja varten.
Ainakin osa pidätetyistä olivat tietoisia, että aseet ja räjähteet tulivat Hizbullahilta.
Shin Betin taholta todettiin tämän todistavan Hizbullahin ja huumekauppiaiden läheisistä suhteista kuten siitä, että Hizbullah käyttäytyy rikollisliigan tavoin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158707#.UCOP8HVHT-k

9. PA sulki neuvottelujen mahdollisuuden aloittaessaan Palestiinan valtion perustamisen YK:n
ja sen elimien kautta. Abbas uskoi kolmannen maailman valtioitten edustajien avulla saavuttavansa sen, mitä hän ei saa neuvotteluissa Israelin kanssa, ja aikoo jatkaa tätä tuhoon tuomittua politiikkaansa, joskin esittäen seuraavan hakemuksensa USA:n presidentin vaalien jälkeen, etteivät ne sekoittaisi Obaman uudelleen valinnan mahdollisuuksia. Linkissä olevassa artikkelissa annetaan historiallisia asiatietoja, miten nykyiseen tilanteeseen jouduttiin vastoin aiempia päätöslauselmia ja sopimuksia.
Tarkkailijat toteavat, ettei Israelin ja palestiinalaisten väliseen ongelmaan ole olemassa mitään loogista ratkaisua. Ilmeisesti tämä tarkoittaa sitä, että vain Lähi Itää ravisteleva suuri tapahtumasarja mahdollisine sotineen antavat tilaisuuden uusiin lähtökohtiin. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4265363,00.html

Wednesday, August 08, 2012

KESKIVIIKKO 8.8.2012KESKIVIIKKO 8.8.2012

Egyptin armeija käytti ensimmäisen kerran ilmavoimia Siinain niemimaalla  Jom Kippur sodan jälkeen pommittaessaan paikallisia pyssymiehiä. Taistelut alkoivat, kun pyssymiehet aloittivat Egyptin armeijan asemien tulittamisen. Egyptin joukot vastasivat tulitukseen ja hyökkäsivät Touman kylään, jossa tappoivat noin 20 pyssymiestä. Siinain niemimaasta on tullut Mubarakin jouduttua pois vallasta ei-kenenkään-maa, jossa on monta aseistettua joukkoa, joista monet ovat ääri-islamilaisia. Tähän asti Egypti ei ole halunnut puuttua tilanteeseen Siinailla, mutta nyt sillä ei ole valinnanvaraa. Egyptin ja Israelin välisen rauhasopimuksen mukaan Egypti saa pitää vain vähän joukkoja Siinailla, mutta nyt se on saanut luvan lähettää lisää joukkoja sinne. Arvellaan, että Siinailla on mahdollisesti jopa 2000 pyssymiestä.

Syyriassa kerrotaan, että kapinalliset ovat luopuneet tärkeästä  Salaheddinin lähiöstä Aleppon kaupungissa. Se oli kapinallisten tärkein tukikohta Aleppossa, niinpä, jos he menettivät sen, niin heidän on vaikeaa pitää muuta osaa Alepposta. Kapinalliset ilmoittivat, että he tappoivat Damaskoksessa venäläisen kenraalin nimeltä  Vladimir Petrovich Kojye ja näyttivät todisteita siitä, mutta samanniminen kenraali tapasi reporttereita Moskovassa ja vakuutti olevansa elossa.

Pohjois- Israelissa on paljastunut ryhmittymä, joka salakuljetti Libanonista huumeita ja räjähdysaineita, jotka olivat ilmeisesti tarkoitettu terroristeille. Poliisin saalis oli 21 kg C4:ää, joka oli valmis käytettäväksi sekä ampuma-aseita. Pidätettyinä on yli 10 miestä.

Olympialaisissa Israel ei saanut yhtään mitalia, Viimeinen mahdollisuus oli sattumalta samassa yhteydessä kuin Suomi sai ainoan mitalinsa eli naisten purjelautailussa Israelin edustaja oli jaetulla toisella sijalla yhdessä Suomen edustajan kanssa, mutta viimeisessä israelilainen ei onnistunut ja putosi kuudenneksi.