KESKIVIIKKO 8.8.2012



KESKIVIIKKO 8.8.2012

Egyptin armeija käytti ensimmäisen kerran ilmavoimia Siinain niemimaalla  Jom Kippur sodan jälkeen pommittaessaan paikallisia pyssymiehiä. Taistelut alkoivat, kun pyssymiehet aloittivat Egyptin armeijan asemien tulittamisen. Egyptin joukot vastasivat tulitukseen ja hyökkäsivät Touman kylään, jossa tappoivat noin 20 pyssymiestä. Siinain niemimaasta on tullut Mubarakin jouduttua pois vallasta ei-kenenkään-maa, jossa on monta aseistettua joukkoa, joista monet ovat ääri-islamilaisia. Tähän asti Egypti ei ole halunnut puuttua tilanteeseen Siinailla, mutta nyt sillä ei ole valinnanvaraa. Egyptin ja Israelin välisen rauhasopimuksen mukaan Egypti saa pitää vain vähän joukkoja Siinailla, mutta nyt se on saanut luvan lähettää lisää joukkoja sinne. Arvellaan, että Siinailla on mahdollisesti jopa 2000 pyssymiestä.

Syyriassa kerrotaan, että kapinalliset ovat luopuneet tärkeästä  Salaheddinin lähiöstä Aleppon kaupungissa. Se oli kapinallisten tärkein tukikohta Aleppossa, niinpä, jos he menettivät sen, niin heidän on vaikeaa pitää muuta osaa Alepposta. Kapinalliset ilmoittivat, että he tappoivat Damaskoksessa venäläisen kenraalin nimeltä  Vladimir Petrovich Kojye ja näyttivät todisteita siitä, mutta samanniminen kenraali tapasi reporttereita Moskovassa ja vakuutti olevansa elossa.

Pohjois- Israelissa on paljastunut ryhmittymä, joka salakuljetti Libanonista huumeita ja räjähdysaineita, jotka olivat ilmeisesti tarkoitettu terroristeille. Poliisin saalis oli 21 kg C4:ää, joka oli valmis käytettäväksi sekä ampuma-aseita. Pidätettyinä on yli 10 miestä.

Olympialaisissa Israel ei saanut yhtään mitalia, Viimeinen mahdollisuus oli sattumalta samassa yhteydessä kuin Suomi sai ainoan mitalinsa eli naisten purjelautailussa Israelin edustaja oli jaetulla toisella sijalla yhdessä Suomen edustajan kanssa, mutta viimeisessä israelilainen ei onnistunut ja putosi kuudenneksi.



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019