Tämä sukupolvi I

ELÄMMEKÖ MAAILMANHISTORIAN KÄÄNNEKOHDASSA

1. Otsikkokysymys voitaisiin yhtä suurella syyllä kirjoittaa muotoon: Voiko inhimillinen rotu selviytyä 21. vuosisadan yli? kuten Ronald Baileyn kirjoittama artikkeli oli otsikoitu.(reason 18.07.08 http://www.reason.com/news/printer/127626.html) Oxfordin Inhimillisyysinstituutin johtaja Nick Boström toteaa artikkelin alussa, että hyvä uutinen on se, ettei tuhoutumiskatastrofia ole tapahtunut, ei yhtään. Mutta lisää: Ei vielä. Hän kertoo, että 99.9 % kaikista maapallon lajeista on kuollut sukupuuttoon.
Hän viittaa 73 000 vuotta sitten tapahtuneeseen Toban superpurkautumiseen, joka todennäköisesti aiheutti maailmanlaajuisen talven, mikä puolestaan pudotti inhimillisten esi-isiemme määrän siten, että vain 500 sukukelpoista naista selviytyi (joskin muutamat ovat eri mieltä). Neanderthalin sukulaisemme kuolivat 33 000-24 000 vuotta sitten. Lord Martin Rees ennustaa, että sivilisaatiollamme on 50/50 mahdollisuudet selviytyä 21. vuosisadalle.
BOSTRÖM kertoo, että riskin maailmanlaajuisesta katastrofista oikeuttavat järkisyyt, kuten supertulivuoret, asteroidi-iskut sekä ydinsodat, joilla on kaikilla potentiaalinen kyky saada aikaan maailmanlaajuinen tuhoisa ilmaston jäähtyminen. Katastrofi-scenariot aiheuttavat myös yleisiä metodologisia, analyyttisiä ja kulttuurihaasteita, Boström esittää, ja lisää, että potentiaalisten katastrofien laajempi kuva on välttämätön oikean toimintatavan ja informatiivisen tärkeysjärjestyksen omaksumiseksi. ”Aikamme ihminen on kuitenkin turvallisempi kuin pronssiajalla, jolloin ihmisen keski-ikä oli 18 vuotta, kun se meillä on 64 vuotta. Kuitenkin, 15 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain tarttuviin tauteihin, 3 miljoonaa HIV-tartuntaan, 18 miljoonaa sydänsairauksiin ja 8 miljoonaa syöpään. Mutta suurimmat riskit aiheutuvat kuitenkin inhimillisistä lähteistä, joista suurimmat ovat ydinsota, biotekniset vitsaukset sekä nanotekninen asekilpailu. Hyvä uutinen on se, että pahimmat riskit ovat sittenkin vuosikymmenien päässä”, hän spekuloi. www.stevequayle.com

2. EDELLINEN kirjoitus perustui Oxfordin maailmanlaajuisen katastrofiriski konferenssin luentoihin, joihin perustuu myös jatkokirjoitus, joissa läsnä olleita ihmisiä peloteltiin miljardeilla uhreilla seuraavan vuosikymmenen kuluessa. Konferenssissa käsiteltiin asteroidit, komeetat, ja gammasäteet läheiseltä supernovalta, jotka voisivat pyyhkäistä ihmisrodun olemattomiin. Vanhat ”malthusian” uhkat ylikansoituksesta, luonnonvarojen ehtyminen ja nälänhätä käsiteltiin samoin. Yksi uhkakuva oli kuitenkin ylitse muitten: Ihmisen älyllisyys.
IHMISEN kekseliäisyys sai aikaan vieläkin mahtavat ydinarsenaalit, joita USA ja Venäjä hallitsevat, vaikka niitä pienennettiin: 65 000-26 000 ydinasetta kylmän sodan ajoista. USA:lla on kuitenkin 10 685 ydinpommia, Venäjällä 14 000, joista USA:lla on 4 275 pommia aktivoituina, Venäjällä 5 192. Kummallakin maalla on 2000 ydinpommia jatkuvassa 15 minuutin hälytys-valmiudessa.
JOS VENÄJÄ laukaisisi suurimman sukellusveneensä kaikki 12 ohjusta, joissa on yhteensä 48 ydinpommilla varustettua taistelukärkeä, niillä olisi viiden megatonnin tuhovoima. Suunnattuina Yhdysvaltain kohteisiin se surmaisi 7 miljoonaa amerikkalaista välittömästi. USA:n vastaisku useisiin satoihin Venäjän sotilaallisiin tukikohtiin tuhoaisi 8-12 miljoonaa venäläistä. Tällainen iskujenvaihto voisi tapahtua vahingossa, kuten oli lähellä1995. Norja ampui silloin avaruuteen säätiedustelu-satelliitin, minkä Venäjän sotilaalliset virkailijat uskoivat olleen USA:n sukellusveneestä ampuman ballistisen ohjuksen tarkoituksena tuhota Venäjän vastaisku elektromagneettisella pulssilla (EMP). Virkailijat vaativat presidentti Boris Yeltsiniä käskemään välittömän vastaiskun länsi-valtoihin. Yeltsin onneksi kieltäytyi uskoen, että kysymyksessä oli erehdys.
USA:N JA VENÄJÄN ydinarsenaalien ampuminen kokonaisuudessaan aiheuttaisi 105-230 miljoonan amerikkalaisen kuoleman sekä 28-56 miljoonan venäläisen kuoleman välittömästi. Yksi välittömiä ydinsodan seurauksia olisi nopea ilmaston jäähtyminen auringonvalon estyessä pölyn ja savun vuoksi. Luennoitsija Cirincione totesi, että vaikka ydinsota rajoittuisi vain esim. Pakistanin ja Intian väliseksi, sen aiheuttama saaste pudottaisi maapalon ilmastoa 1-2 astetta. Maapallo siirtyisi silloin pieneen jääkauteen.
Cirincione näki ainoan hyvän uutisen siinä, että neuvotellaan kertakaikkisesta ydinpommin kieltämisestä maailmanlaajuisesti. Hänen arvionsa Iranin ydinpommista heittävät suuresti siitä, miten Israelissa asia nähdään. Sen sijaan hän uskoi, että Syyria oli peitellyt Saddam Husseinin ydinpommin tekoaineet bysanttilaisen rakennuksen alle jossakin laaksossa.
TERRORISMIN asiantuntijat Gary Ackerman Marylandin yliopistosta ja William Potter Montereyn kansainvälisen tutkimuksen instituutista arvelivat, että maailmassa on 19 terroriryhmää, jotka voisivat olla kiinnostuneita hankkimaan ydinaseita, joko ostamalla radioaktiivista materiaalia yksinkertaista pommia varten tai valmiin pommin. Maailmassa on 1700 tonnia korkealle rikastettua uraania (HEU), pommiin tarvitaan 40 kg. Siviilikohteissa on varastoitu edellisestä määrästä 50 tonnia. Jokaisella on hintansa, sanoivat mafiapomot.
YKSI TÄLLAINEN ydinasetta havitteleva ryhmä on al-Qaida, jonka tiedetään tutkineen sen mahdollisuutta. Kaksi pakistanilaista asiantuntijaa vieraili al-Qaidan johtajan bin Ladenin luona Afganistanissa ennen syyskuun 11.päivän 2006 New Yorkin pommi-iskua. Kaksi ryhmää tunkeutui ja piti hallussaan Etelä Afrikassa Pelindaba ydinlaitosta marraskuussa 2007. Heidät pidätettiin, mutta päästettiin pian vapaaksi.
TEKOÄLY (artificial intelligence, AI) oli yksi konferenssin aiheita, josta kertoi Eliezer Yudkowsky. Hän näki sen valtavat potentiaalit, sillä se olisi miljoona kertaa nopeampi kuin ihmisaivot. Mutta hän katsoi myös, että siihen voi sisältyy ihmiskunnan tuhon ainekset, jos sellainen tekoäly osoittautuukin vihamieliseksi.
NANOTEKNOLOGIAN mahdollisuuksia käsiteltiin konferenssissa viimeiseksi. Sen idea käsittää molekyyli valmistamisen, jossa hyödynnetään triljoonia hyvin pieniä koneita valmistamaan suurempia. Sellaiset nanotehtaat voisivat valmistaa vesisuodattimia, aurinkosoluja ja mikseipä talojakin, mutta myös aseita. Nanoaseet olisivat huomattavasti tehokkaampia kuin perinteiset aseet, mikä houkuttaa ensi-iskun mahdollisuuteen. Nanotekniikka tarkoittaisi kuitenkin työpaikkojen menetyksiä ja sosiaalisia levottomuuksia. http://www.reason.com/

3. VOIKO EMP ISKUSTA SELVIYTYÄ?
http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=70472
Asiaa tarkastelee yllä mainittu artikkeli, joka julkaistiin WND:n web-sivulla. Liittovaltion komission julkistaman raportin mukaan USA tulisi kokemaan suuria tuhoja EMP-iskun seurauksena: Sähkövirta katkeaisi, hallitsemattomia tulipaloja kaasunjakelu järjestelmien räjähtäessä, tietoliikenne järjestelmän katkeamisen vuoksi palokuntia ei voida kutsua paikalle eikä tiedotuksia välittää paikkakunnilta toisille. Tätä tapahtuisi kaikkialla.
Pienemmässä mitassa monet meistä ovat kokeneet tällaista yhteyden katkeamista salamoinnin yhteydessä, mikä voi tuhota koneita ja laitteita. Nämä ovat kuitenkin lastenleikkiä verrattuna siihen, mitä todellinen EMP saisi aikaan.
EMP tarkoittaa elektromagneettista pulssia, joka äkillisesti nostaa sähkövirran jännitteen rajusti yli sallittujen rajojen, mikä puolestaan katkaisee sähkövirran jakelun ja pysäyttää kaiken, mikä tarvitsee sähkövirtaa.
EMP voidaan saada aikaan räjäyttämällä ydinpommi 40 – 400 km korkealla maanpinnan yläpuolella. Tällainen räjähdys tuhoaisi sähköiset laitteet laajalla alueella. Sen säteilevä vaikutus pienenee etäisyydestä johtuen, mutta ei kokonaan. On huomioitava, etteivät myöskään armeijan sähköiset tiedotusvälineet ja hallintajärjestelmät toimisi.
EMP iskun vaarallisuus johtuu siitä, ettei sellaisen aikaansaaminen vaadi kehittyneitä ohjaus-järjestelmiä ydinlatauksen saamiseksi halutulle alueelle. Kuljetusvälineeksi kelpaa Kathusha- tai vastaava karkeatekoinen raketti, joka voidaan ampua täysin viattomalta näyttävältä pinta-alukselta rannikon läheisyydessä.
Valtiot, jotka haluavat vahingoittaa toista valtiota, voivat tilata tehtävän joltain terrorijärjestöltä anonyymisti palkkiota vastaan.
TOINEN TAPA valtiolla on ampua itse ballistinen ohjus satojen tai tuhansien kilometrien päästä. Iranin Shihab-3 on yksi esimerkki kuljetusvälineestä, joka yltää kaikkialle Israeliin ja suureen osaan Euroopan valtioita. Sen kehitetty versio ulottunee Yhdysvaltoihin saakka. Iranin tiedetään kokeilleen Shihab-3 ohjuksen ampumista Kaspianmerellä olevalta alukselta korkealle ilmakehään, jossa se räjäytettiin.
KIINA on samoin kokeillut EMP:n vaikutusta yhteisön selviytymiseen kuten myös tiedonvälityssatelliittien tuhoamista ohjuksella. Federaation raportissa oletetaan, että jotkut suurvallat kuten Venäjä ja Kiina voisivat olla tukemassa EMP hyökkäystä ottamatta siihen itse aktiivista osaa. Kiina käyttää vuosittain valtavia summia asejärjestelmiensä kehittämiseen, mikä keskusjohtoiselle valtiolle on ominaista. Esimerkkinä tästä alla oleva kirjoitus. http://www.janes.com/news/security/jir/jir080421_1_n.shtml
RAPORTISSA analysoidaan, mitä vaikutuksia täysimittainen EMP-isku saisi aikaan USA:ssa: Se tulisi vaikuttamaan sähkönjakeluun, pankki- ja talousjärjestelmään, öljyn ja luonnonkaasun saatavuuteen, kuljetuksiin, ruokaan, veteen, hätäpalveluihin, avaruusjärjestelmiin sekä hallituksen toimintaan. Sähkövirran osuus on oleellinen osa näissä kaikissa.
LUKUISAT ihmiset menehtyisivät pelkästään siksi, että heiltä puuttuisivat välttämättömät tarvikkeet elämän säilyttämiseksi. Raportissa vaaditaan välittömiä toimia kriittisten elementtien toimimiseksi kriisioloissa. Tämä varmaan koskee myös suurelta osin henkilö-
kohtaista valmistumista ja varastojen kuten kuivamuonan keräämiseksi pitkää eristystä varten, myös varaosien ja tarvittavan korjaustiimin muodossa lähiympäristössä.
Raportissa arvioidaan, että vahinkojen korjaaminen EMP-iskun jälkeen vaatisi vuosia ellei vuosikymmeniä.

3. SAMSON OPTIO
www.stevequayle.com julkaisi äskettäin raportin, jossa kuutta eri mahdollisuutta ydinsodan puhkeamiseksi. Artikkeli julkaistiin alun perin osoitteessa http://www.carolmoore.net/nuclearwar/alternatescenarios.html
Artikkelin alussa tutkitaan eri mahdollisuuksia, jotka voisivat aloittaa täysimittaisen sodan. Syy voi olla väärinymmärrys, hyökkäyksellinen, ennaltaehkäisevä tai kostotoimi.
Artikkelissa spekuloidaan, että jos ydinaseiden käyttö on aloitettu, se todennäköisesti tulee kiihtymään kunnes kaikki parikymmentä tuhatta ydinpommia on käytetty.
TARKASTELTAESSA syitä ydiniskuun toista valtiota vastaan artikkelissa esitetään, että mikä tahansa suurimittainen hyökkäys supervaltojen tai niiden kanssa liittosuhteessa olevan maan alueelle voi aiheuttaa massiivisen vastaiskun. On mahdollista, että USA, Venäjä, Kiina, Israel, Intia ja Pakistan voivat käyttää osan ydinarsenaalistaan iskuun toista ydin- tai tavanomaisin asein varustettua maata vastaan jouduttuaan itse ydiniskun runtelemaksi, todetaan artikkelissa.
YDINASEIN suoritettu hyökkäys maista kuten Pakistan, Venäjä ja Kiina tai terrorijärjestön toimesta voi aiheuttaa Israelin massiivisen vastaiskun.
Tämän voi aiheuttaa myös joukkotuhoasein tehty suurhyökkäys Israeliin, mikä laukaisisi kaikki sen potentiaaliset voimavarat vastaiskuun. Tämä on ns. Samson optio, jota Israel käyttää vasta aivan viimeisenä keinona eloon jäämiseksi.
TARKASTELTAESSA artikkelissa esitettyä kuutta mahdollisuutta ydinsodan leviämiseksi laajamittaiseksi, huomio kiintyy siihen, että jokaisessa scenariossa Israelin ydinaseet tulevat mukaan. Israel ei ole missään virallisesti tunnustanut, että sillä olisi ydinaseita, joskin joku kokematon ministeri tai yliopiston professori on sellaista vihjaillutkin. Eräs tietoja Dimonan tutkimusreaktorin toiminnasta englantilaiselle lehdelle paljastanut Mordechai Vanunu joutui 18 vuodeksi vankilaan paljastuksistaan. Se ei kuitenkaan muuttanut maan virallista kantaa.
Eräs asiantuntija arvioi, että Israelilla on 400 ydinpommia.
KUUDESTA ERI mahdollisuudesta huomio kiinnittyy kolmanteen.
Siinä kuvitellaan, että Israel hyökkää tavanomaisin pommein Iranin ydinlaitoksia vastaan, kuten myös Syyriaan ja Libanoniin.
Nämä maat, Iran, Syyria ja Libanon vastaavat Israelin hyökkäykseen massiivisella raketti- ja ohjus-hyökkäyksellä käyttäen perinteisiä pommeja, mutta myös bio-/kemiallisia tai ydinkärkiä. Kuvitelman mukaan Israel vastaa tähän ydinpommi-iskuin.
Israelin hyökkäävästä iskusta raivostunut Pakistan iskee ydinpommeillaan Israeliin ja myös Israelin liittolaismaahan Intiaan. Tässä vaiheessa Israel turvautuu ns, Samson-optioon ja hyökkää ydinaseillaan arabimaitten pääkaupunkeihin, mutta myös ”antisemiittiseen” Eurooppaan ja Venäjälle, arvioidaan tutkielmassa.
Venäjän aluekomentajat vastaavat hyökkäämällä ydinaseillaan Israeliin ja sen liittolais-
maihin Amerikassa ja Euroopassa sekä Kiinaan tuhotakseen sen ydinasearsenaalin. USA tulee vastaamaan tähän hyökkäämällä ydinaseillaan Venäjälle ja Kiinaan.
Kiina käyttää jäljellä olevat ydinaseensa Venäjää, Yhdysvaltoja sekä Intiaa vastaan, joka vastaa omilla ydinaseillaan Kiinaan.
TÄMÄ KOLMAS vaihtoehto kuudesta on erittäin ajankohtainen, joskin Israelin nykyinen hallitus ainakin ulkopuolisen silmin katsottuna tuskin omaa tarvittavaa päättäväisyyttä ja rohkeutta maailmanpalon aloittamiseksi, joka voisi tulla paikalliseksi tarkoitetun iskun seurauksena, kuten artikkelissa spekuloidaan.

4. ISRAELIN SEURAAVA SOTA
Israelin olemassaolo sen perustamisesta lähtien - ja lähes vuosisata ennen sitä – on ollut toistuvia sotia. Kaiken tämän keskellä Israel on rakentanut kukoistavan ja jopa kadehdittavan demokraattisen valtion keskelle laajaa arabikansaa. Eipä ihme, että pääministeri Olmert tuli kerran lausuneeksi USA:n matkallaan, että ”Israel on väsynyt taistelemaan”, vaikka se onkin ollut voittoisa. Mutta Israel ei voi vieläkään asettua levolle laakereilleen.
HAARETZ julkaisi 26.07.08 artikkelin nimellä ”Kuinka monta ohjusta ammutaan Iranista, Syyriasta ja Libanonista seuraavan sodan aikana”. Asiantuntijana on kenraalimajuri Eitan Ben Eliahu, joka johti Israelin ilmavoimia 1996-2000. Israel solmi rauhansopimukset Egyptin ja Jordanian kanssa, joitten rajat ovat olleet rauhalliset siitä lähtien. Vain kutsumattomia työnetsijöitä pyrkii Egyptin puolelta rajaa Israeliin lähes vartioimattoman rajalinjan yli.
Mutta pohjoisessa kytee viha ja kostonhalu. Israel on muodollisessa sotatilassa Libanonin ja Syyrian kanssa, jotka kumpikin etsivät tilaisuutta uuteen voimien koetukseen. Perinteinen vihollinen Irak rauhoittui USA:n rynnättyä sinne armeijoineen, mutta viha Israelia kohtaan kytee sielläkin. Irakin todellinen luonto nähdään sitten, kun USA vetää joukkonsa maasta.
IRAN ON puolestaan omaa luokkaansa. Sillä ei pitäisi olla mitään vaatimuksia Israelin suhteen kuten ei mitään kostotoimiakaan. Siitä huolimatta sen presidentti Ahmadinejad kuuluttaa maailman mediassa Israelin – tai sionistisen vahingon, kuten hän sitä pilkkaa - täydellistä tuhoa. Ahmadinejad sanoo olevansa islamin messiaan airut, edellä kulkija, joka perusti järjestön tutkimaan islamin messiaan tuloa ja rakensi puistokadun hänen tuloaan varten. Mutta koska islamin opetuksen mukaan hän ei voi tulla, ennen kuin juutalaiset on tapettu, Iranin presidentin ohjelmassa ensimmäisenä on juutalaisvaltion tuhoaminen. Ja koska se ei onnistu tavanomaisin menetelmin, hän on keskittänyt suuren maansa voimavarat ydinteollisuuden ja ydinpommin kehittämiseen. Koska pommi täytyy viedä kohteeseensa, hän on myös keskittynyt ohjusten rakentamiseen, joilla yltää sionistiseen valtioon.
PALATAKSEMME artikkelin otsikkokysymykseen, annetaan kenraali Eliahun ohjata meitä. Hän opettaa meille ensiksi historiaa: Asemasodan aikana 1968-1970 arabit olivat oppineet kuudenpäivän sodasta piilottamaan koneensa maanalaisiin tiloihin sekä hankkimaan ilmatorjuntaohjuksia. Tämä johti siihen, että Israel menetti noina vuosina satakunta konetta. Tämän seurauksena Israel päätti turvautua maasta ilmaan laukaistaviin ohjuksiin, joilla vihollisen koneita tulitettiin niiden tultua ulos suojaluolistaan. Tämän ansiosta pudotettiin 104 vihollis-konetta.
JOM KIPPUR-SODAN 1973 aikana Israel tuhosi 277 viholliskonetta; Libanonin ykkössodan aikana 99 syyrialaiskonetta ilman omia tappioita sekä tuhosi 17 ohjuspatteristoa.
PERSIANLAHDEN sota 1991 toi Israelille kokonaan uuden haasteen. Irak ampui sodan aikana 39 ohjusta Israelin siviilikohteisiin, mikä toi kotirintamapuolustuksen uuteen valoon. Turvallisuusbudjetti nostettiin uusien haasteiden myötä 50 miljardiin USD.
Kotirintaman puolustus koki seuraavia haasteita: Vihollinen pyrkii iskemään siviilikohteisiin; varoitusaika on lyhyt sodan alkamisesta rintamalinjojen muodostamiseksi; sota voi kestää viikkoja, kuten Libanonin kakkossota opetti; vihollinen voi käyttää bio-kemiallisia aseita.
HIZBULLAH ampui Libanonin kakkossodan aikana Israeliin 4 200 rakettia ja ohjusta sen
14 000 raketin kokonaismäärästä. Ammutuista raketeista 200 oli keskimatkan raketteja. Israelin ilmavoimat IAF teki kaikkiaan 11 870 lentohyökkäystä Libanoniin, eli 340 päivässä.
IAF tuhosi niiden aikana 93 ohjusalustaa, joista 50 tarkkojen tiedustelujen tuloksena sodan alkupäivänä, sekä 33 yksinkertaisempaa ”putki-rakettia”. Hizbullah on kolminkertaistanut asearsenaalinsa; sillä oletetaan olevan n. 40 000 rakettia ja ohjusta, osa pitkänmatkan.
TULEVASSA SODASSA Syyria ja Iran voisivat ampua yhteensä 250 – 300 pitkänmatkan ohjusta Israeliin (Shihab ja Scud) ja lisäksi 5000 lyhyenmatkan rakettia lähinnä Libanonista.
Yhden ohjuksen torjumiseen tarvitaan kaksi torjuntaohjusta, eli kaikkiaan 500 –700 torjunta-ohjusta. Lisäksi Israelin tulee pitää 200 torjuntaohjusta reservissä. Lyhyen matkan rakettien tuhoamiseen käytetään maavoimia. Sodan arvioidaan kestävän 20 päivää.
KENRAALI ELIAHU toteaa tässä sen perusvirheen, minkä IDF teki Libanonin kakkossodan aikana, että se luotti IAF:n kykyyn estää raketti-iskut Israeliin, minkä johdosta lähes miljoona ihmistä joutui niiden tulen alaiseksi pakottaen ihmiset muuttamaan tilapäisesti etelään, asumaan suuren osan ajasta pommisuojissa tai peläten asunnoissaan. Sen johdosta Israelin voitto sodassa jäi kyseenalaiseksi, mitä arabivaltiot ja terrorijärjestöt ovat tehokkaasti käyttäneet hyväkseen propagandassaan julistaen maailmalle, että Israelin voittamaton armeija on lyöty ja että Israelin tuhoaminen on alkanut.
VARUSTAUTUMINEN bio-kemiallisten aineiden käytön varalta tulevassa sodassa on kysymys, johon ei Israelissa ole ehkä paneuduttu tarpeellisella vakavuudella. Entiset kaasunaamarit kerättiin pois, koska ne eivät täyttäneet vaatimuksia, eikä uusia ole jaettu. Jos Israel iskee Iraniin marraskuun ja tammikuun välisenä aikana, kuten jotkut ennustavat, kansalla ei ole mitään suojavarustuksia ei-perinteisen sodankäynnin varalta.

4. VOIMARYHMITTYMIÄ LÄHI IDÄSSÄ
Lähi Idässä tapahtuu voimakasta liikehdintää, mikä enteilee uusien voimakenttien muodostumista. USA:n vaikutuksen ja voiman heikkeneminen aiheuttaa alueelle tyhjiön, joka tulee täyttymään. Vielä ei kuitenkaan pysty näkemään, miten se muotoutuu, mutta oireita on nähtävillä. Iran on ilman muuten äänekkäin ja näkyvin vallantavoittelija, mutta sillä on yksi ongelma: Se kuuluu shia-muslimeihin, mutta arabien enemmistö on sunni-muslimeja.
SAUDI ARABIA on varovasti pyrkinyt ohjailemaan kehitystä suuren rahan voimalla. Se pyrkii ohjailemaan Libanonin itsenäistymistä ja irtautumista Iranin ja Syyrian vaikutuspiiristä. Saudien toimet ovat kuitenkin liian hitaita ja niistä puuttuu vallankumouksellinen kiihko, mikä vakuuttaisi kansoja. Tällä hetkellä avainvaltioita ovat Irak, Afganistan ja Turkki. Afganistan näyttää olevan kallistumassa Iranin suuntaan, Irakista ei voi vielä sanoa, mutta vihjeitä on sen ja Iranin lähentymisestä. Tähän vaikuttaa myös Iranin ja USA:n salainen lähentyminen, joskin se on vielä pinnan alla. Tämä on kuitenkin rohkaissut epäileviä lähentymään Irania.
SELKEIMMIN uusi kehityskulku näkyy Turkissa. Turkki julistautui Kemal Atatyrkin johdolla ei-uskonnolliseksi tasavallaksi, jossa perustuslain noudattamista valvoo maan vahva armeija. Näin oli viimeisiin vuosiin saakka, jolloin uusi sukupolvi nuoria poliitikkoja nousi valtaan.
He ovat avoimesti haastaneet armeijan perinteisen valvojan aseman, mistä esimerkkinä on nykyisen hallituksen suorittama eläkkeellä olevien kenraalien joukkopidätys ja oikeustoimet.
JOTKUT TARKKAILIJAT ovat avoimesti näkemässä muslimien maailmanvallan (imperiumin) muotoutumisen Lähi Itään. Persianlahden rikkaat öljyvaltiot menevät sinne, missä ne kokevat saavansa tarvitsemansa suojan. Pakistan alkaa olla kypsä muuttumaan entistä selvemmin islam-johtoiseksi islamilaiseksi tasavallaksi, kuten myös Afganistan.
Muinaisten imperiumien alueita ja levittäytymistä voi katsella alla olevan osoitteen kartoista. Se mukana oleva teksti on mielenkiintoinen, mutta vain englanniksi.
http://www.joelstrumpet.com/?p=1383#more-1383 http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/JG22Ak02.html
SYYRIA JA LIBANON ovat näissä valtakuvioissa jo siinä määrin Iranin vallan kahleissa, etteivät länsivallat löytäne sellaisia täkyjä, joilla ne voitaisiin saada irrotetuksi. Syyrian nuori diktaattori Bashar Assad alkaa väläytellä luontaisia taipumuksiaan salaisiin toimiin ja kähmintään, joista hänen isänsä oli kuuluisa ja joiden vuoksi häntä pelättiin. Tätä miestä kannattaa seurata, hänen uransa ei ole vielä edes alkanut.
EGYPTI näyttää jäävän näissä kaavailuissa syrjään. Se pyrkii sovittelemaan Israelin ja palestiinalaisten välisissä asioissa, joista Israelin kannalta kiireisin on Gilad Shalitin vapauttaminen. Hamasilla ei kuitenkaan ole kiirettä, se odottaa saavansa enemmän Israelin lähes halvaantuneelta hallitukselta. Myös Egyptissä on odotettavissa johtajanvaihdos. Jää nähtäväksi, onnistuuko se verettömästi maan voimakkaan muslimiveljeskunnan odottaessa tilaisuuttaan korvata Mubarakin maallistunut hallitus islamilaisella.
Erään analyysin mukaan Saudit pyrkivät kosiskelemaan Turkin sunni-muslimeja yhteiseen ruotuun Irania vastaan. Saudien oma sotilasmahti on vähäinen, mutta Turkilla on perinteitä ja Naton jäsenenä se on saanut länsivaltain aseistusta ja sotilaskoulutusta ja on niiden ansiosta ja yli 70 miljoonan asukaslukunsa vuoksi merkittävä tekijä myös sotilaallisesti.
TILANNE jatkunee toistaiseksi edellä kuvatun kaltaisena, mutta jos USA ja/tai Israel päättävät hyökätä Iranin ydinlaitoksiin, tilanne muuttuu radikaalisti. USA näyttää tämän hetken tietojen mukaan suosivan diplomaattisia keinoja ja jopa diplomaattisuhteiden solmimista Iranin kanssa. Tämän vaikutus tuntuisi Iranin vallan ja vaikutuksen nopeana lisääntymisenä.
Tämä puolestaan tarkoittaisi, että islamilaisen kalifaatin muodostaminen alkaisi toden teolla. Muutamia vuosia tarvittaisiin vallan vakiinnuttamiseen ja uusien valtarakenteiden muodostamiseen, minkä aikana Israel voisi elää suhteellista rauhanaikaa. Se tulisi olemaan kuitenkin valheellinen rauhantila, sillä ”Israel koetaan kalifaatissa tahrana islamin muslimimeressä, joka tulee pyyhkäistä pois islamin messiaan tieltä”.
VENÄJÄN vaikutus lähi Idässä tuntuu toistaiseksi lähinnä aseiden toimitusten muodossa.

5. UUTISAIHEITA
TIEDEMIEHET tutkivat mahdollisuuksia muodostaa tietokoneita, jotka toimisivat symbiosissa ihmisaivojen kanssa. He puhuvat hermosiirrännäisistä (microchips), jotka pystyisivät lukemaan ihmisaivojen sähköisiä signaaleja, eikä vain sitä, vaan jotka toimisivat itsenäisesti lisätäkseen sen tehokkuutta ja yhteistoimintaa aivojen oppiessa uusia asioita, kertovat Floridan yliopiston tutkijat The Daily Galaxyn artikkelissa ”Uutisia planeetta maasta ja sen ulkopuolelta”. http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2008/06/researchers-dev.html
Nämä ”aivotietokoneet” on ohjelmoitu monimutkaisilla algoritmeilla, jotka voivat tulkita ajatuksia. Ne ottavat vastaan käskyjä, mutta eivät ole soveltavia ongelman selvittäjiä.
Tutkijat käyttivät kokeissa rottia, joitten aivoihin ympättiin pieniä elektrodeja. Rotat opetettiin liikuttamaan robottikättä kohdetta kohti käyttäen ”ajatuksiaan”. Systeemi toimi vaikka etäisyyttä lisättiinkin.
TUTKIJOITTEN unelmana on rakentaa ”tietokoneita”, pieniä elektrodeja (microchips), jotka voisivat välittää aivoihin suunnattomasti tietoa, ja jotka pystyisivät myös kommunikoimaan aivojen kanssa. Mutta voitaisiinko ulkopuolisella laitteella vaikuttamaan ihmisen symbiosissa olevaan ”tietokoneeseen”? Tiedemiehet näkevät tässä vaaran manipuloida kansaa yli-ihmisiin, joilla on elektrodi, ja ali-ihmisiin, joilta se puuttuu tai joita voidaan ohjelmoida elektrodin avulla. Menetelmä näyttäisi soveltuvan hyvin Pedon valtakuntaan.
Vrt. http://www.israelupdate.achlak.net Antikristuksen valtakunta.
DNA-TUTKIMUKSET ovat yksi tieteenhaara, jonka suosio ja jossa saavutetut edistykset ovat saamassa ennen näkemättömiä ulottuvuuksia. Ei enää riitä eläimen tai ihmisolion kasvattaminen kloonaamalla, kopioimalla, vaan nyt pyritään yhdistämään ihmisen ja eläimen perimää. Ehkä tiedemiesten tarkoituksena ei lopultakaan ole saada syntymään ihmisen ja eläimen sekasikiö (chimera), kuten he vakuuttavat. Ehkä heidän päämääränään on todella vain saada syntymään emosoluja (stem cell), joita he tarvitsevat tutkimuksissaan kehittää uusia tapoja taistella sairauksia vastaan, kasvattaa ihmisen ruumiin osia kuten ihoa tai jokin sisäelin. Ongelma on siinä, ettei munasoluja ole tarpeeksi, siksi lehmä tuli kuvioihin.
ENGLANNISSA viimeksi tiedemiehet saivat luvan käyttää lehmän munasolua, josta imetään pois sen oma DNA ja sen tilalle asetetaan ihmisen DNA. Tällainen munasolu pystytään hedelmöittämään laboratorio-oloissa, joista artikkeli ei kerro tarkemmin. Sen seurauksena solu alkaa elää ja lisääntyä. Englannissa annetun luvan perusteella solukko saa kasvaa 14 vrk laboratorio-oloissa, eikä sitä saa asentaa ihmisen tai eläimen kohtuun.
Menetelmän arveluttavin seikka on siinä, että lehmän munasolu puhdistettunakin vielä sisältää jäänteitä lehmän DNA:sta. Kuten tiedetään, DNA saa ominaisuuksia molemmista vanhemmistaan, joita se vaihtaa keskenään. Tässä tapauksessa se voi saada niitä lehmän DNA:sta, arvelevat tiedemiehet. Lehmän ohella myös sian munasoluja käytetään tutkimuksissa, mutta jostain syystä vähemmän apinan, jonka väitetään olevan perimältään (genome) lähimpänä ihmistä. http://www.minnpost.com/stories/2008/07/22/2632/the_next_big_stem_cell_fight_mixi
TUOMIOPÄIVÄNKONE on nimeltään 4.4 miljardia puntaa maksanut maailman suurin atominhalkaisija CERN, jonka 100 maata ovat rakentaneet Sveitsin ja Ranskan rajalle. Sillä on tarkoitus 10 000 fyysikon ja tiedemiehen valvonnassa saada aikaan ”pikku pamaus”, joka pääsisi mahdollisimman lähelle maailmankaikkeuden alun ”isoa pamausta”. Atomin osat, joihin protoni kuuluu, kiihdytetään n. 27 km:n matkalla voimakkaitten magneettien avulla lähelle valon nopeutta. Partikkelit kulkevat 27 km:n matkan 11 245 kertaa sekunnissa, ennen kuin ne törmäävät toisiinsa. Törmäys saa aikaan kuumuuden, joka on 100 000 kertaa korkeampi kuin auringon. Tiedemiehet uskovat saavansa 15 miljoonaa gigabittiä tietoa vuodessa. Tiedemiehet myös uskovat, että tömäyksessä saadaan syntymään uusi materiaali.
Mutta se voi synnyttää myös ns. mustan aukon tai useampia niitä. Kukaan ei tiedä, imevätkö ne mustaan nieluunsa koko maapallon tai peräti tunnetun maailmankaikkeuden.
http://www.gather.com/viewArticlePF.jsp?articleId=281474977385393

6. NIBIRU
Tämä mystinen taivaankappale, josta käytetään myös nimitystä Planeetta X, lienee tällä hetkellä vielä kymmenien miljoonien kilometrien päässä omalla laajan ellipsin muotoisella radallaan. Mutta laskelmien mukaan se lähestyy maapalloa, ei törmätäkseen siihen, vaan leikaten sen kiertoradan, maya-kalenterin mukaan 21.12.2012. Se lähestyy maapalloa eteläiseltä pallon-puoliskolta, mikä on saanut tiedemiehet kiireesti rakentamaan tarkkailuaseman eteläiselle napajäätikölle, jossa sitä voidaan paremmin tarkkailla.
VAIKKA Nibiru on vielä kaukana, sen vaikutus tuntuu jo. Auringon purkausten säännön-mukaisuus 11 vuoden jaksoin on viivästynyt vuosilla. Toisaalta tiedemiehet seuraavat huolestuneina maapallon puoleksi nestemäisen sisäaineksen liikkumista, mikä aiheuttaa muutoksia maan magneettikentässä. Pahimmillaan sen uskotaan jopa repivän jähmeitä pintakerroksia mukanaan aiheuttaen veden yläpuolisten maakerrosten siirtymistä.
Muutokset voisivat siirtää maapallon magneettiset navat kokonaan uusiin paikkoihin.
Näiden muutosten arvioidaan johtuvan Nibirun äärettömän suuresta magneettikentästä.
Muita Nibirun lähestymistä ennakoivia ilmiöitä ovat punaiset sateet, joista kertoo otsikko:
http://www.zetatalk.com/index/reddust.htm
NIBIRU tunnettiin jo vuosituhansia sitten. Siitä kirjoittivat sumerilaiset ja maya-kansa 3400 vuotta sitten. Sumerilaiset antoivat tälle vaeltavalle planeetalle nimen Nibiru, risteävä planeetta. Molemmat kansat osasivat laskea, koska se vierailee uudelleen maan lähellä.
Vanhat kirjoitukset, joita on koottu ns. Kolbrin raamattuun, kertovat juutalaisten paosta Egyptistä, jonka yhteydessä esitetään selviä viitteitä, joita voisi pitää Nibirun vierailuna maan läheisyydessä. Kirjoitukset lisäävät mielenkiintoisia yksityiskohtia Raamatun kertomuksiin.
http://www.bibliotecapleyades.net/hercolobus/kolbrin_00.htm#Contents
Niissä kerrotaan ”tuhoajasta (destroyer), joka kulki raivoten taivaitten yli vihan päivinä”.
”Se oli kuin aaltoileva savupilvi hehkuen punertavana, ei ruumiinmuotoisena. Sen suu oli pohjaton aukko, josta tuli liekkejä, savua ja tuhkaa”. (vrt.Ilm.9:11)
KIRJOITUKSESSA todetaan, että ”ihmiset unohtavat tuhoajan; vain viisaat tietävät, minne se meni, ja että se tulee takaisin määrättynä aikana”. Kirjoitus jatkaa vapaasti käännettynä:
”Kun veri putoilee maahan, tuhoaja ilmestyy ja vuoret avautuvat ja syytävät ilmoille tulta ja tuhkaa. Puut tuhoutuvat ja kaikki elävät eliöt uppoutuvat siihen. Vedet nielaistaan maan pinnalta ja meret kiehuvat. Taivaat palavat kirkkaina ja punaisina, maanpinta muistuttaa väriltään kuparia, jota seuraa pimeä päivä. Uusi kuu ilmestyy, murtuu ja putoaa.
Ihmiset pakenevat kauhuissaan. He kuulevat pasuunan ja tuhoajan taisteluhuudon ja he etsivät suojaa maankoloista. Kauhu syö heidän uskonsa ja heidän rohkeutensa kuin veden rikkonaisesta astiasta. Vihan liekit syövät heidät ja tuhoajan henkäys kuluttaa heidät.
Sellaisia olivat taivaallisen vihan päivät muinoin, ja sellaisina ne tulevat takaisin tuomion päivinä. Ajat sen liikkeistä ovat viisaitten tiedossa. Nämä ovat merkkejä ja aikoja, jotka edeltävät tuhoajan paluuta: 110 sukupolvea kuluu länteen ja kansat nousevat ja tuhoutuvat. Ihmiset lentävät silloin ilmassa kuin linnut ja uivat merissä kuin kalat. Ihmiset puhuvat toisilleen rauhasta, mutta teeskentely ja petos ovat heidän sydämessään.
Naiset tulevat muistuttamaan miehiä ja miehet naisia, halujen tyydyttäminen tulee olemaan ihmisen ajankulu. Ennustajien kansa nousee ja tuhoutuu ja heidän kielensä tulee olemaan oppineitten kieli. Lain antajien kansa hallitsee maata, mutta tulee taantumaan mitättömäksi”.
KERROIN web-sivuni www.israelupdate.achlak.net aiheessa ”Tulevaisuuden näkymiä 2007”, miten 70 x juutalaisten riemuvuosien lukumäärällä 49 antaa tulokseksi 3430 vuotta. Jos edellinen Nibirun vierailu tapahtui juutalaisten Exoduksen aikaan, seuraava vierailu on 3430 vuotta sen jälkeen, kuten sumerilaistenkin laskelmat osoittavat melko tarkasti. Ongelmana vain on se, ettei meillä ole tiedossa, minä vuonna juutalaisten Exodus Egyptistä tapahtui.
EDELLÄ esitettyjen hajanaisten kirjoitusten perusteella voinee jokainen omien havaintojensa lisäksi tajuta, että elämme rajua muutosten aikaa. Profeetta Jesaja kertoo kirjassaan useissa kohdissa, miten ”sinä päivänä” ihminen masentuu ja mies painuu maahan, ja kehottaa ihmisiä etsimään suojaan kallion sisältä, piiloutumaan maan peittoon Herran kauhua ja Hänen kirkkauttansa pakoon, kun Hän nousee maata kauhistuttamaan, tai miten kauhu ja kuoppa ja paula on maan asukkaan edessä. ”Sillä korkeuden ikkunat avautuvat ja maan perustukset järkkyvät. Maa hoippuu ja hoipertelee kuten juopunut, huojuu kuin lehvämaja. Raskaana painaa sitä sen rikkomus, se kaatuu eikä enää nouse”. (Jes.2:10; 6:18; 10:23; 13:13; 19:10; 24:19-20)
Tälle ajalle on ominaista, että ihminen pyrkii
- Jumalan asemaan, hallitsemaan ihmisen elämää syntymästä kuolemaan
- saavuttamaan ikuisen elämän tieteen keinoin
- rakentamaan uudelleen Baabelin tornin, joka ulottuu taivaaseen.
- Jotkut valtiot ja yksityiset rakentavat suuria maanalaisia luolastoja, jotka varustetaan kaikin mukavuuksin ja ruokatarpein pitkäaikaista oleskelua varten. Ne on tarkoitettu vain johtajatasolle, johtaville tiedemiehille tai muuten vaikutusvaltaisille ihmisille.
- Ihmisten lukumäärää pienennetään kahteen miljardiin sodan, nälän ja tautien kautta.
Näihin päämääriin liittyvät DNA:n manipuloinnit, ihmisen kytkeminen osaksi tietokonetta, joka tarkkailee hänen terveydentilaansa ja määrittelee tarvittavan hoidon tai elimen vaihdon, millä ihmisen elinikää jatketaan määrättömästi, he kuvittelevat. Vain valitut saavat tämän oikeuden.
MIELENHALLINTA, uusin vaara ihmiskunnalle: http://educate-yourself.org/mc/

ARABIEN outo halu rakentaa toinen toistaan korkeampia torneja ja mielikuvituksellisia kaupunkeja on sekin yksi ajan merkki. Tästä lienee näkyvimpänä esimerkkinä saudien suunnitelma rakentaa yli puolitoista kilometriä korkea torni Punaisenmeren rantaan.
Profeetta Malakia sanoo näin: ”Jos Edom sanoo: Me olemme ruhjotut, mutta me rakennamme rauniot jälleen, niin Herra Sebaot sanoo näin: He rakentakoot, mutta Minä revin ne maahan ja heidän nimensä olkoon; Jumalattomuuden maa ja kansa, johon Herra on vihastunut iankaikkisesti:” (Mal.1:4)
JESAJA sanoo näin: ”Herra Sebaotin päivä kohtaa kaikkea ylevää ja korskeaa ja kaikkea ylhäistä, että se maahan kaatuu, kaikkia Libanonin setripuita, noita korkeita ja ylhäisiä, kaikkia Baasanin tammia, kaikkia korkeita vuoria ja kaikkia ylhäisiä kukkuloita, kaikkia korkeita torneja ja vahvoja muureja, kaikkia Tarsiin laivoja ja kaikkea kallista ja ihanaa.” (Jes.2: 12-16)
SUURVALLAT, USA, Venäjä ja Kiina ovat vuosikaudet kokeilleet elektromagneettisilla järjestelmillä, josta käytetään lyhennystä HAARP (High-frequence Active Auroral Research Program), jolla pystytään manipuloimaan paitsi säätiloja ja aiheuttamaan maanjäristyksiä, myös vaikuttamaan ihmisen henkiseen tasapainoon. Uutistietojen mukaan sekä Kiinassa että USA:ssa toistuvat epänormaalit sääolot olisivat Haarp järjestelmien kokeiluja. Menetelmällä pystyy eliminoimaan suuria kansanjoukkoja ilman, että kansat ovat siitä tietoisia.

JEESUKSEN ILMOITUKSET lopun aikaa ennakoivista merkeistä ja tapahtumista (Mt.24 ja Lk. 21) ovat vaikeaselkoisia siksi, että Hän puhuu niissä vuoroin kansalleen Israelille ja vuoroin lopun ajassa eläville kristityille. Jos tätä ei huomaa ja ymmärrä, sanomaa on vaikea tulkita. Hän kuitenkin varoittaa, että ”tulee vääriä profeettoja ja jopa vääriä Kristuksia, jotka eksyttävät monia, ja varoittaa seuraamasta heitä, sillä Ihmisen Poika tulee kuin varas yöllä”. Hänen tulostaan tietää vain Isä yksin, ei edes Poika. Paavali puhuu suuresta eksytyksestä.
Jeesus varoittaa, että ”ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa, sillä taivaitten voimat järkkyvät. Silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella”. (Lk.21:26-27)
”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”. (Lk.21:28)
Kastel 30.07.08 Gavriel

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 28.06.2020

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 25.06.2020