Sodoman Merkki

Sodoman Merkki

Olen pyrkinyt uskollisesti seuraaman maailman tapahtumia sekä taloudellisella että poliittisella rintamalla, eivätkä merkit vaikuta ollenkaan positiivisilta, ainakin tavallisen ihmisen kannalta asioita tarkastellaan ilman hengellistä tai uskonnollista sisältöä.
Maailma näyttää elävän suurta muutosvaihetta, mistä huutavimpina esimerkkeinä ovat kuohunnat Lähi Idässä – tosin ainakin toistaiseksi laantuneina, ellei kyse ole hengähdys-tauosta, aikalisästä, kuten urheilukielellä todettaisiin – , ja maailman ehdottoman suurvallan USA:n vaikutuksen ellei peräti mahdin väheneminen jättäen kentän avoimeksi uusille valtaryhmittymille, joista Kiina rynnistää näkyvimpänä ja määrätietoisimmin täyttämään USA:n jättämän valtatyhjiön. Paikallisina yrittäjänä on Iran, joka vielä kilpailee Turkin kanssa Egyptin vaipuessa vallankumouksen syövereihin, ja Saudi Arabian ikääntyvän ja sairaalloisen saudi-dynastian keskittyessä valtansa säilyttämiseen toistuvia sisäisiä hyökkäyksiä vastaan.

Ehkä merkittävin USA:n vallan perijä on ryhmittymä, johon kuuluvat Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä Korea, ja josta käytetään lyhennystä BRICS (Brasil, Russia, China, South Korea). Se ei kuitenkaan ainakaan vielä ole muotoutunut sitovaksi liittoutumaksi.
Kuten aikaansa seuraava lukija hyvin tiedostaa, yhdessä poliittisen muutoksen kanssa kilpailevat maailman talouden syvenevät ongelmat, mitä asiantuntijat seuraavat henkeään pidätellen: Tuleeko täydellinen romahdus, vai vieläkö pystytään jatkamaan tämänkin hetteikön yli? Tosin jotkut sanovat, että koko ongelma on muutaman maailman rikkaimman suvun järjestämä ja suunnittelema oman talous- ja valtaryhmittymänsä etujen varmistamiseksi ja maailman poliittisen vallan anastamiseksi varsin ilkein päämäärin.

MAAILMAN tapahtumien ja kehityskulkujen rinnalla olen pyrkinyt seuraamaan myös tilanteiden mahdollisia hengellisiä ja uskonnollisia ulottuvuuksia voidakseni tarkkailla, miten niitä voisi sovittaa yhteen Raamatun ilmoitusten ja ajankohtaisten sanomien kanssa.
Jeesuksen Kristuksen toiminnan aikana Juudeassa ja Samariassa aikansa fariseukset ja kirjanoppineet, jotka pitivät maansa valtaa käsissään Rooman tarkassa valvonnassa, olivat erittäin kiinnostuneita tästä ”Ihmisestä, jos Häntä voidaan sanoa ihmiseksi”, kuten historioitsija Josefus Hänestä totesi, pyrkien selvittämään Hänen voimansa salaisuuden, ja vaativat Häneltä merkkiä taivaasta. Jeesus vastasi heille: ”Tälle sukupolvelle ei anneta muuta merkkiä kuin profeetta Joonaan merkki, sillä kuten hän oli kalan vatsassa 3 päivää ja yötä, samoin Ihmisen Poika tulee olemaan maan povessa kolme päivää ja yötä”.

VOISIMME kysyä, mikä on meidän aikamme merkki?
Jeesuksen opetuslapset kyselivät samaa asiaa: Mikä on Hänen tulemuksensa merkki, ymmärtämättä, että se koski kaukaista aikaa, eikä heidän sukupolveaan.
Jeesus kuitenkin kertoi heille, ettei Jumalan valtakunta tule siten, että voitaisiin sanoa täällä se on tai tuolla: ”Sillä niin kuin salama lemahtaa yhdestä taivaan äärestä toiseen, niin on Ihmisen Poika päivänänsä oleva.” Sitten Hän kertoi, että se on oleva kuten Nooan aikana: ihmiset syövät, juovat, naivat ja menevät miehelle siihen päivään asti jona Nooa meni arkiinsa, ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki.
Toiseksi Hän otti esimerkin Lootin päivistä: He söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat siihen hetkeen saakka, jolloin Loot lähti Sodomasta, jolloin alkoi sataa taivaasta tulta ja tulikiveä, mikä hukutti heidät kaikki lisäten: Samoin käy myös sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy. (Lk.17:26-30)

MIKÄ OLI Sodoman synti?
”Katso, tämä on sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään, mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut. He kerskailivat ja tekivät kauhistuksia Minun edessäni, ja Minä, kun sen näin, tuomitsin heidät pois.” (Hes.16:49-50)
Juuda lisää tähän oman ilmoituksensa: ”Samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavoin kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihan himoihin, ovat varoittavina esimerkkeinä kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.” (Juuda 7. jae).
PROFEETTA Jeremia, joka joutui näkemään Jerusalemin ja Temppelin tuhoutumisen Babylonian tunnottomien sotilaitten käsissä, valittaa näin:
”Tyttäreni, minun kansani, syntivelka on Sodoman syntiä suurempi; Sodoma hävitettiin yhtäkkiä kätten siellä riehumatta.” (Valv. 4:6)

JOS JEREMIA valitti kansansa syntien suuruutta, meidän tulisi pukeutua säkkipukuun ja ripotella tuhkaa päälaelle, kuten juutalaiset tekivät syvän katumuksen ja surun merkiksi.
Onko meidän edes syytä luetella, missä aikamme yhteiskunta on rikkonut Jumalan Lakeja vastaan, sillä nehän kerrottiin jo edellisissä otteissa Jumalan Sanasta?
MONET valtiot ovat säätäneet lakeja, joiden mukaan niistä puhuminen julkisesti on rikos. Tässä USA on osoittautunut edelläkävijäksi, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin.
Näyttää olevan, että runsas maallinen siunaus, ”joutilas toimettomuus”, synnyttää ihmisissä kaikenlaisia perverssejä haluja ja himoja, joilla täyttää elämänsä tyhjyys, koska työskentely leipänsä hankkimiseksi, mikä normaalisti tuo ihmiselle tyydytyksen ja tarkoituksen tunteen, on jäänyt pois; eikä miehen ja naisen välinen suhde ole avio- vaan seksisuhde, nautinnonhimo.
Se synnyttää ihmisessä myös alkuperäisen halun olla Jumalan kaltainen, säätää ihmisen elinikä ja manipuloida ihmisen ja eläinten perintötekijöitä Jumalan lain vastaisesti, jopa sekoitella niitä toisiinsa ihmisen ja eläimen sekasikiön (chimera) muodostamiseksi.

EDELLÄ kerrotun perusteella voidaan tehdä johtopäätös, että sukupolvi, joka odottaa Mestarinsa tuloa noutamaan omansa, jatkaa elämäänsä kuten ennenkin, ilman mitään suuria äkillisiä tai rajuja muutoksia ja kokonaisvaltaisia katastrofeja. Tähän sisältyy myös havainto, että Mestariaan odottava kansa tekee valmisteluja selvien viitteiden opastamina, joskaan tietämättä tarkkaa päivämäärää, sillä sen tietää Taivaan Isä yksin; ja jos Hän ei ilmaissut sitä edes omalle Pojalleen tai taivaan enkeleille, ei Hän kerro sitä meillekään.

TÄMÄ Mestariaan odottavien ja valmisteluja suorittavien määrä on ilmeisesti pieni joukko. Hänen tulonsa tapahtuu yhtäkkiä, varoittamatta, keskellä ihmisten normaalitouhuja: Yksi on nukkumassa, toinen työssä pellollaan, kolmas puuhaa jotain muuta askaretta, kun Isä-Jumala antaa käskyn pasuunan soittajalleen ja ylienkelilleen toimia ja Pojalleen luvan mennä hakemaan seurakuntansa, Hänen maan päällinen ruumiinsa, ennen maailmaa kohtaavaa tuhoa. ”Älä pelkää, sinä piskuinen lauma, sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan, joka on ollut valmistettuna maailman perustamisesta lähtien”.

SEURASIN yhtenä päivänä IAF:n hävittäjien harjoituksia korkealla pilvien tasolla, välillä häviten sen suojaan tai valon välähtäessä ohjaajan lasikuomusta. Sen voi hädin tuskin erottaa paljaalla silmällä, eikä ihmisen kokoista hahmoa erota siellä lainkaan. Kun Jeesus tulee omiaan vastaan tänne pilvien tasolle, eivät kaikkien silmät näe Häntä; se tapahtuu Hänen toisen tulonsa yhteydessä, kun ”maailman sukukunnat parkuvat nähdessään Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella”. (Mt.24:30)

TÄSSÄ yhteydessä on tarpeen kysyä, mitä synti on syvimmältä olemukseltaan? Se ei ole niinkään synnin tekemistä, vaan salaista tai avointa kapinaa Jumalan tahtoa vastaan.
Kuten Jeesus opetti, jokaisella ihmisellä on valmiudet langeta mihin tahansa syntiin, jos vain olosuhteet ovat siihen otolliset, sillä sen juuret piilevät ihmisen sydämessä, josta lähtevät pahat ajatukset, haureudet, aviorikokset, murhat, jotka ulos tullessaan saastuttavat ihmisen. Vain Jumalan Pyhä Henki voi säilyttää uudestisyntyneen ihmisen nuhteettomana siten, ettei hän pystyy vastustamaan himojensa vaatimuksia.

SEURATESSANI internetin kautta lukuisia ilmoituksia, joitten sisältöä en tässä yhteydessä halua tarkemmin seuloa, olen ollut havaitsevinani yhden yhteisen piirteen, ja se on niiden keskeisen sanoman kiireellisyys, hoputtaminen, ikään kuin aika alkaisi loppua. Vaikka niissä usein tuntuu enemmän tai vähemmän astian maku – Pyhä henki käyttää ihmisen henkistä potentiaalia, hänen persoonaansa, kulttuuriaan ja terminologiaansa sanomansa välittämiseksi – yhdet tuntuvat yli kuohuneilta, toiset pohjaan palaneilta, kolmannet tarpeettoman kilteiltä ja voimattomilta - , niiden yhteisenä sanomana on voimakas kehotus selvittää asiansa itsensä, naapurinsa ja Jumalansa kanssa, ja katsoa, etteivät tämän maailman huolet, ongelmat ja pelot ole saaneet meitä valtaansa ja eksyttäneet pois kaidalta polulta, ettei se päivä yllättäisi meitä kuin varas aamuyöstä, kun uni on syvimmillään.
Elämme aikaa, josta Sana sanoo näin: Joka on pyhä, pyhittyköön edelleen, ja joka on syntinen, tehköön edelleen syntiä. (Ilm.22:11-12)
”Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.” (Dan.12:10)
Kastel 11.10.2011 Gavriel