Thursday, September 19, 2019

TORSTAI 19.09.2019

TORSTAI 19.09.2019
01. Princetonin Yliopiston Tieteen ja Globaaliturvallisuuden Ohjelmassa todetaan Yliopiston suorittaman simulaatio-tutkimuksen tuloksena, että Hesekielin kirjan luvussa 38 ilmoittama Gogin ja Magogin sota on täysin mahdollinen aikamme globaalin jännityksen täyttämässä ja teknisen edistyksen tilanteessa.

WND:n, alun perin Breaking Israel News, julkaisemassa raportissa todetaan: ”Vaikka on ollut lukuisia tulkintoja ajankohtaisista kirjoituksista, useat tukijat ovat samaa mieltä, että se on lyhyt, erittäin väkivaltainen, koko maailman käsittävä sota”- lisäten, että ”Jumalan lapset tulevat siinä voittamaan”.

Princetonin Yliopiston suorittaman Simulaation tulokset osoittavat 90 miljoonan ihmisen menehtyvän massiivisen ydinsodan vuoksi tuntien kuluessa.

Artikkelissa viitataan Jesajan ilmoitukseen samasta ajankohdasta, joka muistuttaa ydinsotaa:

”Voi paljojen kansojen pauhua – ne pauhaavat kuten meri pauhaa, ja kansakuntien kohinaa, ne kohisevat kuin valtavat vedet kohisevat”.

”Kansakunnat kohisevat, niin kuin suuret vedet kohisevat, mutta Hän nuhtelee niitä, ja ne pakenevat kauas pois, ne karkotetaan niin kuin akanat tuulessa vuorilta, niin kuin lentävät lehdet rajuilmassa”.
”Katso, ehtoolla on oleva kauhu, aamun tullen heitä ei enää ole. Tämä on riistäjiemme osa, ryöstäjiemme arpa”. (Jes17:12 -14)

Jesaja ilmoittaa 2:19 ”ihmisten pyrkivät piiloutumaan vuorten luoliin ja maan onkaloihin Herran kauhua ja Hänen valtansa kirkkautta pakoon, kun Hän nousee maata kauhistuttamaan”.

Jesaja ilmoittaa 13:10 -12 ”sodan jälkiseurauksista, jotka muistuttavat ydintalvea, jossa tuhka ja pöly ilmassa vähentävät auringon valon ja lämmön vaikutusta”.

”Silla taivaan tähdet ja Kalevanmiekat eivät loista valollansa; kuu ei kirkkaana kumota. Minä kostan maanpiirille sen pahuuden ja jumalattomille heidän pahat tekonsa, Minä lopetan julkeitten kopeuden ja painan maahan väkivaltaisten ylpeyden. Minä teen kuolevaiset harvinaisemmiksi kuin Ofirin kulta”.
(Jes13:10 -12).
https://www.wnd.com/2019/09/study-end-times-gog-magog-war-prophecy-realistic/,
02. Artikkeli jatkuu käsitellen Princetonin ohjelman simulaation soveltamista Yhdysvaltain ja Venäjän välisen jännityksen kehittymistä avoimeksi sodaksi.

BIN raportoi: Princetonin projekti kehitettiin USA:n ja Venäjän välille muodostuneen jännityksen kehittymisestä sodaksi.

Simulaatio perustuu realistisiin ydinvoimien asenteisiin, kohteisiin ja uhrilukujen arviointeihin. Arvion mukaan 90 miljoonaa ihmistä menehtyy tai haavoittuu muutamien tuntien sisällä konfliktin alkamisesta. Siinä huomioidaan SGS:n arvio ja illustraatio ydinkonfliktin lisääntyvästä riskistä ydinsopimusten mitätöimisen johdosta.

Sodan alkuvaiheissa Nato uhkaa Venäjää, joka vastaa siihen ydinpommin varoituslaukauksella, johon Nato vastaa yhdellä taktisella ilmahyökkäyksellä.
Venäjä reagoi siihen lähettämällä 300 ydinkärkeä lentokoneilla ja lyhyenmatkan ohjuksilla NATO:n asemia ja joukkojen keskityksiä vastaan.

Nato vastaa ampumalla 180 ydinpommia Venäjän esimerkkiä seuraten. SGS arvioi 2.6 miljoonan ihmisen menehtyvän ensimmäisen 3 tunnin sisällä.

Euroopan tuhoutuessa NATO ampuu 600 ydinpommin strategisen ydiniskun Venäjän ydinjoukkoja vastaan sekä maalla että sukellusveneissä sijaitsevista asemistaan.

Venäjä ampuu varoituksen, jota seuraavat siiloista, liikkuvista asemista ja sukellusveneistä suoritetut ohjusiskut suurimpia asutuskeskuksia ja taloudellisia keskuksia vastaan.

Seuraavan 45 minuutin sisällä SGS arvioi 85.3 miljoonan ihmisen menehtyneen, lopullisen uhriluvun noustessa 91.5 miljoonaan; 34.1 miljoonaa kuolonuhria muutamien tuntien aikana, ja 57.4 miljoonaan haavoittuneen kuten BIN toteaa.
Ydinsäteilyn uhrien määrää ydinsodan jälkeen ei ole arvioitu raportissa.

18-luvun Torah-auktoriteetit arvioivat omiin laskelmiinsa perustuen Gogin ja Magogin sodan nimellä kulkevan sodan kestävän 12 minuuttia, mikä ei olisi ollut mahdollista silloin käytettävissä olevan teknologian aikana.
https://www.wnd.com/2019/09/study-end-times-gog-magog-war-prophecy-realistic/,

03. Edellisessä artikkelissa viitataan USA:n ”kylmän sodan” aikana NUKEMAP web-sivun pohjalle tekemiin erilaisiin ydiniskuihin kaikkialla maailmassa pyrkien arvioimaan niiden aiheuttamat uhriluvut.

Erään USA:n teettämän NUKEMAP simulaation mukaan ydinhyökkäys tulisi vaatimaan 335 miljoonan venäläisten ja kiinalaisten kuoleman 72 tunnin kuluessa.
Pentagon arvioi, että Venäjän vastaiskut vaatisivat 88 miljoonan USA:n kansalaisen kuoleman, eli kolmanneksen USA:n silloisesta asukasluvusta.

BIN raportoi, että edellisissä simulaatioissa arvioidut uhriluvut kalpenevat Sakarian kirjassa esitettyjen Gogin ja Magogin sodan uhrilukujen rinnalla. Sakarian ilmoituksen mukaan kaksi/kolmasosaa Israelin kansasta tuhoutuu siinä, ja jäljelle jäävä kolmasosa joutuu kulkemaan tulen läpi.

”Näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: Kaksi kolmasosaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmasosa jää jäljelle. Ja sen kolmannen osa Minä vien tuleen. Minä sulatan heidät, niin kuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niin kuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi Minun nimeäni, ja Minä vastaan heille. Minä sanon: ”Se on Minun kansani” ja se sanoo: ”Herra minun Jumalani”.
(Sak13:8 -9; 12:10 -13)
https://www.wnd.com/2019/09/study-end-times-gog-magog-war-prophecy-realistic/,
Hesekielin luvuissa 38 ja 39 esitetyt sodat kuvaavat Gogin ja Magogin nimellä tunnettua kahta eri sotaa, joista jälkimmäinen on pakanakansojen viimeinen hyökkäys Israelia vastaan.
Gogin sota on siten kaksivaiheinen, jonka toista osaa kuvataan luvussa 39.

04. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu (Bibi), joka selvästi odotti saavansa gallupeista huolimatta selkeän voiton kuten edellisissäkin vaaleissa, näyttää kuitenkin nähneen näkymättömän käden kirjoituksen seinällä, ja kutsuu vahvinta kilpailijaansa SiniValkoisen todellista johtajaa Benny Gantzia seuraavin sanoin:

”Vaalitaistelun aikana minä kuulutin oikeistohallituksen muodostamista, mutta epäonnekseni vaalien tulokset näyttävät, ettei se ole mahdollista. Kansa ei tehnyt päätöstä kahden blokin välillä”.

”Siksi ei ole muuta mahdollisuutta kuin muodostaa laaja yhteyshallitus, niin laaja kuin mahdollista, joka muodostuu kaikista ryhmistä, joille Israelin valtio on kallis” Netanyahu sanoi Benny Gantzille lähettämässään viestissä jatkaen:

”Eilen tapasin ystäväni oikeistopuolueissa, ja teimme päätöksen esiintyä yhtenä blokkina yhteisellä delegaatiolla (hallitus)neuvotteluissa”.
”Nyt pyydän Sinua, ke. Benny Gantz: Benny meidän tulee muodostaa laaja yhteys-hallitus tänään. Kansa odottaa meidän molempien osoittavan vastuuntuntoa ja työskentelevän yhteistoiminnassa”.

”Siksi pyydän Sinua Benny, tavataan tänään, mihin kellonaikaan tahansa, polkaistaksemme liikkeelle sen, joka on päivän ohjelma tänään. Meidän ei sallita pyrkiä – eikä siihen ole mitään aihetta – kolmansiin vaaleihin, mitä vastustan. Päivän ohjelma tälle päivälle on tämä – laaja yhteyshallitus tänään”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269134,

05. Alla olevassa linkissä on 17.09.2019 Israelin parlamenttivaalien viralliset tulokset, kun 96.5 % äänistä on laskettu:
Sinivalkoinen 33 jäsentä, Likud 31; Joint Arabi-lista 13; Shas 9; UTJ 8; Israel Beitenu 8; Yamina 7; Labor-Gesher 6; Demokraattinen Unioni 5 jäsentä.

SiniValkoisen suunnittelema blokki sai 57 jäsentä; Likudin johtama blokki 55.
Kumpikaan ryhmittymä ei siten pysty muodostamaan toimintakelpoista hallitusta, jolla tulisi olla vähintään 61 kansanedustajan tuki.

Viktor Libermanin johtama Israel Beitenu säilyy edelleen ”kuninkaantekijän” asemassa, ellei yhteyshallitusta saada runnottua kasaan. Liberman halutaan jättää sellaisen hallituksen ulkopuolelle, mutta ongelman muodostavat Yair Lapidin ja uskonnollisten puolueiden, UTJ ja Shas, väliset huonot välit.

”Kahden kirjekuoren” äänestäjien, joihin kuuluu diplomaatteja, turvallisuus-henkilöitä, kehitysvammaisia, sairaaloiden potilaita ja hoitajia sekä vankeja, yhteensä n. 180 000, äänten laskenta on vielä kesken.
https://www.timesofisrael.com/updated-tally-shows-blue-and-white-increasing-its-lead-over-likud-to-33-31/,

06. Uutislähteet ovat täynnä analyyseja ja arvioita, mikä meni pieleen, vai onko Israelin kanssa todella näin hajaantunut koko kansan eloonjäämistä uhkaavien hyökyaaltojen pyyhkiessä maan rannikoita uhaten tuhota koko valtion.

Israelin väkiluku oli maan itsenäistyessä vuonna 1948 vain 806 000, mutta se on 11-kertaistunut 70 – vuoden aikana, ja nyt sen kerrotaan ylittäneen 9 miljoonan asukkaan rajan. Tästä määrästä 74.3 % ovat juutalaisia, arabeja 20.9 %, ”muita” ovat kristittyjä ja muista uskontoja edustavat kansalaiset 4.8 %.

Muslimeja on 18 %, kristittyjä 2 %, druuseja 2 %.
Maailman juutalaisten määrä on 14.5 miljoonaa, joista 46 % asuu Israelissa.

Israelissa arabimuslimit ovat vapautetut asevelvollisuudesta, mutta he voivat palvella armeijassa vapaaehtoisina.
Haredikansa on samoin vapautettu asepalvelusta Ben Gurionin aikoinaan annettua heille luvan keskittyä yeshiva-opintoihin, heitä oli silloin muutamia satoja.
Nyt heidän määränsä lienee lähes kolmannes juutalaisasukkaitten määrästä, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia puolustuksen laatijoille, sillä Israelilla on pitkät rajat potentiaalisia vihollisia vastaan, ja maan puolustuksesta vastaavan armeijan miesvahvuus on pahasti alimitoitettu. Tämän johdosta Israelilla ei ole varaa pitkäaikaisiin sotiin, vaan ne pyritään päättämään pian teknisellä ylivoimalla.

Israelilla ei tosiaankaan olisi varaa jättää kolmannesta potentiaalisista asukkaistaan ilman sotilaallista koulutusta ja opetusta nykyaikaisten aseitten käyttämisestä niiden kehittyessä yhä monimutkaisemmiksi.

Historiatietojen mukaan erilaista uskonnollista ryhmittymää edustavat juutalaiset ovat taistelleet keskenään vielä vihollisen piirittäessä Jerusalemia.

Netanyahua on syytetty siitä, että hän hajotti kansaa sen sijaan, että olisi pyrkinyt yhdistämään sitä, mistä vaalien tulos on kuvaava esimerkki. Häntä syytetään ”kannibalismista”, pienten oikeistopuolueitten syömisestä Likudin äänimäärän kasvattamiseksi.

Netanyahun lupaamat alueliitokset Jordanjoen Laaksossa, Juudean ja Samarian C-alueilla ja juutalaisyhteisöissä, kuten myös Hebronin juutalaisyhteisöissä, joutunevat nyt odottamaan uusia vaaleja.

Presidentti Trumpia on moitittu siitä, ettei hän ottanut kantaa ja kannustanut Netanyahua hänen esittämiinsä alueliitoksiin, mikä maksoi hänen voittonsa.

Yamina-puolueen puheenjohtaja Ayelet Shaked vakuuttaa, ettei hänen johtamansa puolue ole tehnyt sopimusta Likudin kanssa yhteisestä blokista.

Liberman sen sijaan esitti useita vaatimuksia, joita hän vaatii liitettäviksi sopimusasiakirjoihin minkä hyvänsä blokin kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269139, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269130,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269122,
https://www.timesofisrael.com/a-look-at-judaisms-place-in-israeli-politics/,

07. Raamatun ajan paimentolaisina pidetyt Edomilaiset, joiden varsinainen asuin-alue oli Seirin vuoristo Jordanian eteläpuolella, mutta josta he siirtyivät Israelille kuuluneille alueille Israelin ja Juudean monarkian tuhoutumisen ja juutalaisten karkottamisen jälkeen, ovat olleet kehittyneempiä kuin on luultu.

Edomin kuningaskunnasta on ollut vähän arkeologian todistuksia, mutta arkeologien löytämien viimeisten todisteiden mukaan he ovat olleet aikansa korkean kulttuurin edustajia.

Arkeologien kaivaukset todistavat kehittyneestä kuparin kaivauksista Arava-laaksossa 11-vuosisafalla eKr Egyptistä tulleen know-how:n opettamina. Kuparin sulatus oli melkoisen monimutkainen prosessi, mihin tarvittiin tietoa ja taitoa. Arkeologit ovat saaneet tietoja siitä sivutuotteitten hylkymateriaaleista.

Kuningas Salomon kuparikaivokset sijaitsivat Timnassa ja Faynassa Timnasta pohjoiseen Jordanian puoleisessa Aravalaaksossa.

Makkabiajan kuningas Hyrkanus antoi Rooman kehotuksesta edomilaisille ultimaatumin joko kääntyä juutalaisuuteen tai muuttaa pois. Monet heistä jäivät ja kääntyivät, joista tunnetuin edustaja oli Israelin kuningas Herodes Suuri.

Herodes surmautti juutalaisen sanhedrinin jäsenet lähes täysin asettaen heidän tilalleen omia suosikkejaan, ehkä edomilaisten jälkeläisiä. Tämä osaltaan voisi selittää Jeesuksen vastenmielisyyden sanhedrinin jäseniä, fariseuksia, kansan vanhimpia ja pappeja kohtaan, joissa oli edomilaisia käännynnäisiä.
https://www.timesofisrael.com/bible-era-nomadic-edomite-tribesmen-were-actually-hi-tech-copper-mavens/,

SÄÄTILATTÄNÄÄN

Jerusalem 19 -32; Tiberias 24 -39; Suolameri 27 -38; Eilat 25 -40 +C-astetta, aurinkoista, pohjoisessa heikkoa puolipilvisyyttä.

Kiinassa kehitetty sosiaalinen credit score”, ansioitten kasvattaminen, on leviämässä yllättävästi myös Amerikkaan. Se korvaa opillisten ja akateemisten ansioitten laadun, mikä voi aiheuttaa aivovuotoa korkeimmista oppilaitoksista.
https://lauraloomer.us/2019/09/18/new-senate-committee-calls-for-law-enforcement-to-police-social-media/#.XYNlGSTVKpp,

Tuesday, September 17, 2019

TIISTAI 17.09. 2019

TIISTAI 17.09.2019
Pyydän saada esittää nöyrän kiitokseni Taivaan Isälle Teistä kaikista, jotka muistitte minua Antti86v. projektin johdosta joko viestittäen internetin kautta tai hiljaa sydämessänne.
Hän joka tuntee ihmisen sydämen ajatukset, rekisteröi kaikki meidän ajatuksemme ja tekee merkinnän siitä elämän kirjaan, joten mitään ei ole joutunut hukkaan.
01. Israelin Vaalit
Tänään on se päivä, jolloin Israelin juutalainen kansa ja siihen liittyneet eri kansojen edustavat valitsevat Israelille uutta pääministeriä, tai uudistavat entisen mandaatin.
Kaikkiaan 6 394 030 äänioikeutettua ovat velvollisia esittämään oman mielipiteensä siitä, mihin suuntaan kansan tulisi suunnistaa tästä eteenpäin. Vaalipaikkoja on 10 543 eri puolilla maata, ja ne avaavat ovensa klo 07.00 tai 08.00 (kaupungin koosta johtuen) ja sulkevat illalla klo 20.00.
Nyt valittava Knesset on järjestysluvultaan 22. Äänioikeutettuja ovat kaikki Israelin yli 18-vuotiaat kansalaiset. Vaalipäivä on kansallinen vapaapäivä, ja julkinen liikenne- ja muut palvelut toimivat Keskusvaalikomitean päätöksellä normaalisti. Kuljetusta tarvitseville tarjotaan ilmaista palvelua.
Kaupunkien sisäinen julkinen liikenne on ilmainen vaalipäivän aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268999,

Pääministeri Benyamin Netanyahu kävi vaimonsa kanssa tiistaina esittämänsä oman rukouspyyntönsä tai kiitoksensa kuluneesta vuosikymmenestä Israelin kansan johtajana.
”Rukoilin Israelin kansan ja Israelin valtion puolesta, sekä Israelin säilymisestä ikuisesti” hän paljasti median edustajille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268990,

02. Puoluejohtajat pyrkivät kosiskelemaan äänestäjiä viimeiseen hetkeen saakka, usein varsin utopistisin tavoittein, jotka he säännön mukaan pyrkivät unohtamaan vaalien mentyä ohi. Gantzin vaalipuhe jouduttiin katkaisemaan sen jatkuessa säädetyn ajan yli.

Mielenkiinnolla seurattiin Netanyahun lupauksia, joita hän esitti sekä Jordanjoen Laaksoa että Juudean ja Samarian juutalaisia yhteisöjä koskevilta osiltaan.

Hän piti viimeisen hallituksen istunnon Jordanjoen Laaksossa antaen kaupungin oikeudet Mevo´ot Jericho juutalaisyhteisölle luvaten että se yhdessä koko jokilaakson kanssa liitetään Israelin valtioon, kuten myös kaikki juutalaisyhteisöt Juudean ja Samarian alueilla – ehdolla, että hän voittaa vaalit.
Netanyahu käväisi myös tapaamassa Hebronin ja Kiryat Arban juutalaisia, joille ”hän lupasi liittää heidän asuma-alueensa Israeliin voitettuaan vaalit ja muodostettuaan uuden oikeistolaisen hallituksen”.

Netanyahu antoi ymmärtää, että näillä hänen lupauksillaan on USA:n presidentti Donald Trumpin periaatteellinen suostumus, ja että kaikki maa-alueita koskevat päätökset tehdään yhteisymmärryksessä Valkoisen Talon kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268990,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5589754,00.html,

03. Liikenneyhteydet Israelista Juudean ja Samarian arabialueille kuten myös Gazaan suljetaan vaalipäivän ajaksi; vain humanitääriset tapaukset ovat poikkeuksia, kuten Israelin Puolustusvoimien (IDF) tiedottaja ilmoitti maanantaina.

Liikennekielto koskettaa kymmeniä tuhansia, enimmäkseen rakennuksilla työskenteleviä, PA:n arabeja, joilla on työskentelylupa Israelissa.
Israelin kansalaisilla on kuitenkin oikeus liikennöidä Israelin ja Juudean ja Samarian välillä, mutta valvonta on tänään tavallista tiukempaa. https://www.timesofisrael.com/west-bank-gaza-crossings-to-be-closed-for-palestinians-on-election-day/,

04. Israelin poliittinen kartta on kokenut täydellisen muodonmuutoksen viimeisten vuosien aikana.

Perinteisesti vahva vasemmisto on nuijittu maan rakoon ja sen tärkein edustaja Labour liukastelee gallupien mukaan lähellä putouskynnystä. Sen tilalle on noussut Ehud Barakin johtama Demokraattinen puolue, joka johtaa gallupeissa Labouriin nähden, mutta pysynee 6 -7 edustajan tienoilla.

Labourin dramaattinen kaatuminen alkoi katastrofaalisten Oslon sopimusten myötä, joilla Jasser Arafatin johtamat Syyrian taisteluissa karaistuneet taistelijat päästettiin Labourin suosiollisella avustuksella ensin Gazaan ja Jerikoon, ja sitten kaikkiin arabienemmistöisiin kaupunkeihin ja kyliin.

Keskustaa ja vasemmistoa edustava SiniValkoinen, kenraalijuntan johtama, puolue, on noussut Likudin johtaman oikeistosiiven vakavimmaksi haastajaksi.
Viimeisissä luvallisissa gallupeissa puntit näitten välillä olivat lähes tasan, vaikka mielipidetiedustelut Israelissa harvoin osuvat kohdalleen.

Presidentti Reuven Rivlinillä voi olla vaikea tehtävä pitää tunteensa kurissa lopulta päättäessään, kenelle hän antaa hallituksen muodostamistehtävän. https://www.timesofisrael.com/vowing-annexation-charging-voter-fraud-king-bibi-seems-set-to-extend-rule/,
Uuden oikeistolaisen puolueen Yaminan vahva voimanainen Ayelet Shaked pelkää, että Netanyahu teki sen taas, eli haavoitti pahoin hänen puoluettaan, joskaan ei pystyne pudottamaan sitä Knessetistä, kuten 2016 vaaleissa.
Hän vetoaa Israelin naisiin ja niihin äänestäjiin, jotka Bibi sai houkuteltua pois silloisen ”Juutalainen Koti” puolueesta, palaamaan kotiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269007,

05. Puheet kahden valtion perustamisesta Israelin perinteiselle maalle ovat lähes täysin poistuneet retoriikasta. Siten Bibi hakee etäisyyttä 2009 Herzliassa lupaamastaan tuesta arabivaltiolle juutalaisten pyhille paikoille Juudeassa ja Samariassa. Siksi hän lupailee näitten alueitten liittämistä Israeliin.

Keskustelujen taustalla kummittelevat olettamukset ja aavistelut USA:n rauhantiimin laatimasta suunnitelmasta, joka julkistettaneen vaalien jälkeen.

Yaminan puheenjohtaja keskusteli Arutz Shevan edustajien kanssa maanantaina käsitellen pelkojaan ja toiveitaan vaalien johdosta.

Hän sanoo Trumpin suunnitelmasta hyväksi sen, että siinä Jordanjoen Laakso tunnustetaan kuuluvaksi Israeliin, mutta että Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöt – edustaen 3 % alueesta – tulevat jäämään yksittäisinä saarekkeina arabivaltion sisään, entisillä Israelin täyden hallinnon alaisilla C-alueilla.

”Kun Trumpin suunnitelma julkistetaan vaalien jälkeen, Bibi tulee kutsumaan SiniValkoisen hallitukseen, joka tulee hyväksymään Palestiinan valtion”, Shaked ennustaa, vaikka ei hänelläkään ole tietoa USA:n suunnitelman sisällöstä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268992,

06. Jordanian kuningas Abdullah II ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanovat puhelinkeskustelunsa päätteeksi olevansa huolestuneita Israelin suunnitelmista Jordanjoen Laakson ja Juudean ja Samarian C-alueitten liittämistiedoista Israelin valtioon.

He molemmat vakuuttavat, ”ettei kahden valtion periaatteelle ole vaihtoehtoa, ja pitävät Netanyahun esittämiä sovreignty-esityksiä vaarallisina”.
EU lisäsi tähän oman tuomitsevan kantansa varoittaen, että ”esitys vaarantaa rauhan mahdollisuudet Lähi-Idässä”.

YK:n pääsihteeri Natonio Guterres kutsui lausunnossaan ”Netanyahun esityksiä laittomina estäen alueellisen rauhan muodostamisen”.
Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Englanti ovat vahvasti alueliitoksia vastaan ilman sopimuksia osapuolten välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268998,

07. PA:n hallitus piti kokouksensa Jordanjoen Laaksossa pääministeri Mohammed Shtayyehin johdolla Fasayil arabikylässä maanantaina.

Shtayyeh sanoi kokouksen jälkeen, että ”Jordanin Laakso on oleellinen osa Palestiinan valtiota, ja että muutokset sen asemaan ovat tyhjän veroisia”. Hallituksen käsityksen mukaan ”juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia”, ja sanoi ”nostavansa syyteitä Israelin valtiota vastaan Haagin kv. ICC oikeudessa Palestiinan maan miehittämisestä ja hyödyntämisestä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268993,

08. Pääministeri Benyamin Netanyahu vaati viime viikolla entistä voimallisemman vastauksen antamista Gazasta ammuttuihin raketteihin.

Kabinetin istuntoon osallistuivat IDF:n komentaja Avi Kochavi, ISA:n henkilöstö-päällikkö Nadav Argaman ja oikeuskansleri Abvichai Mandelblit, jotka vaativat, että Bibin tulee tuoda hallituksen hyväksyttäväksi esittämänsä voimakkaamman vastineen antamiseksi Hamasille Gazassa.

Netanyhau perääntyi kuitenkin eikä uskaltanut kutsua hallitusta kokoon. Siihen ehkä vaikuttivat tosiasiat, että Bibi halusi siirtää vaaleja, ja rajoitetun sodan kautta vaikuttaa oikeusministerin vaatimiin oikeustoimiin häntä vastaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268981,

09. Iranin presidentti Hassan Rouhani, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa huippukokouksessa maanantaina, luultavasti Istanbulissa Turkissa.

Rouhani syytti Israelia, Sionistista vihollista, Syyriaan tekemiensä hyökkäystensä kaksinkertaistamisesta laajentaen niitä myös Libanonin alueelle.
”Alueen mailla on oikeus puolustautua näitä hyökkäyksiä vastaan, ja siksi vihollisen tulee kantaa vastuunsa”.

Israel ei kommentoi syytöksiin iskuista Iranin tukemia sotilaallisia ryhmiä vastaan Irakissa, mutta NYT (New York Times) kertoi IDF:n tehneen useista ilmaiskuja ammusvarastoja vastaan Irakissa.
Rouhani vaati amerikkalaisten poistumista Irakista todeten, että USA toimii siellä vastoin Irakin tahtoa. Myös Idlibin kohtalosta sovitaan huipputapaamisessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268994,

10. USA:n presidentti Donald Trump esitti äskettäin potentiaalisesta raakaöljyn vajauksesta tyydyttämään maailman tarpeet Saudi Arabian öljyntuotannon romahtaneen puoleen entisestään jalostuslaitoksia tehtyjen iskujen johdosta, että USA voisi avata varmuusvarastonsa, jotka ovat suurimmat maailmassa.

Raportin mukaan USA:n Texasissa ja Louisianassa entisiin suolakaivoksiin varastoitiin 640 miljoonaa tynnyriä raakaöljyä, ollut siellä 1970-luvulta lähtien.

Arabien petrolia tuottavien maiden järjestön jäsenmaat – Iran, Irak, Qatar ja Saudi Arabia kieltäytyivät toimittamasta öljyä Yhdysvaltioihin sen tukiessa Israelia 1973 sen jouduttua arabimaiden yllätyshyökkäyksen kohteeksi.

Sota kesti vain 3 viikkoa, mutta vientikielto kesti maaliskuuhun 1974, aiheuttaen öljynhintojen nelinkertaistumisen 3 USD:sta 12 USD:in tynnyriltä.

USA:n kongressi hyväksyi lain Energy Policy ja Conservation Act v. 1975 raakaöljyn varastoimiseksi estääkseen uuden suuren toimitusongelman.
Öljyä varastoitiin ihmisen tekemiin luoliin jopa 1 km maan alle. Se on halvempi ja turvallisempi tapa kuin maanpäälliset varastot.
Luolien kemiallinen koostumus ja geologinen paine estävät öljyn vuotamisen.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49720026.

11. Iranin raportoidaan kaapanneen UAE:n omistaman tankkerin Persianlahdella, sen salakuljettaessa öljyä Hormuzan salmen kautta, kuten Iran selittää.

Trump varoittaa, että se tietää, ketkä ampuivat tuhoisat ohjukset Saudi Arabian öljynjalostuslaitoksiin, ja on ladannut aseensa ja virittänyt ne valmiiksi. Raporteista selviää, että iskut tehtiin Iranin valmistamilla risteilyohjuksilla.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo oli äskettäin Riyadissa tavaten siellä kuningas Salmanin. Trump haluaa selvittää ensin, ketkä tuhon aiheuttivat ja miten Saudi Arabia haluaa vastata siihen. Saudit tuskin haluavat sotaa Iranin kanssa, eikä sillä ole tarvittavia sotilaallisia resursseja siihen.

Sivusta katsoen Saudi Arabian puolustusvalmistelut eivät vastaa tämän päivän vihollisten hyökkäyskapasiteettiin; sen öljyn jalostuslaitokset ovat puolustus-kyvyttömiä piittaamatonta hyökkääjää vastaan.

Siinä olisi sopiva sauma toimittaa muutamia kymmeniä Iron Dome tai David Sling (Arrow II) patteristoja suojaamaan arkoja laitteistoja.
https://www.wnd.com/2019/09/trump-u-s-locked-loaded-attackers-saudi-oil/,
https://www.wnd.com/2019/09/iran-seizes-another-ship-carrying-oil-strait-hormuz/

12. Kiinan hallituksen virkailijat vaativat, että valtion hyväksymissä protestanttisissa kirkoissa pappien tulee perustaa saarnansa uuteen kirjaan, jonka tekstiin on sulautettu Kungfutsen (Confucius) oppeja.

Kiinalainen ihmisoikeusmakasiini Bitter Winter raportoi, että Three-Self Patriotic liikkeen papistoa Yuzhoun kaupungissa on käsketty opettamaan Raamattua kiinalaisen kulttuurin suurennuslasin kautta osana Kiinan kommunistisen puolueen ponnisteluja kiinalaistaa kristinoppi.
https://www.wnd.com/2019/09/chinese-state-sanctioned-church-pastors-told-preach/.

SÄÄTILAT TÄNNÄN

Jerusalem 17 -29; Tiberias 22 -37; Suolameri 17 -29; Eilat 24 -38 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää.

Sunday, September 15, 2019

SUNNUNTAI 15.09.2019


SUNNUNTAI 15.09.2019
Koska joudun huomenna käymään Hadashan sairaalassa keskipäivän aikaan, aloitan uutisaiheitten käsittelyn lauantaina shabatin lopussa ja jatkan sunnuntaina.
01. Saudi Arabian itärannikolla Abqaiqissa valtion omistaman yhtiön Aramcon suurimpaan öljyn prosessilitokseen Khurais öljykentällä drone koneilla tehdyt ilmaiskut aiheuttivat useita räjähdyksiä laitoksessa ja sytyttivät sen tuleen.

Valtion media raportoi, että tulipalot on nyt saatu hallintaan.

Iranin tukemien houthi-kapinallisten tiedottaja sanoi Jemenissä, että kapinalliset olivat lähettäneet 10 drone-konetta hyökkäykseen laitosta vastaan.

Houthi-kapinallisten sotilaallinen tiedottaja Uahya Sarea totesi al- Masirah TV-lähetyksessä, että uusia iskuja on odotettavissa. Beirutissa toimivan TV-asema on houthi-kapinallisten omistuksessa. Sarea sanoi ”iskun olleen suurimman Saudi Arabiassa toteutetun jalojen ihmisten yhteistyön kautta kuningaskunnassa”.

Iskujen odotetaan vaikuttavan syvästi maailman öljymarkkinoilla. Aramcon laitokset vastaavat 7 % globaalista tarpeesta. Koska ei vielä tiedetä, miten pahat iskujen aiheuttamat vahingot ovat, ei pystytä arvioimaan sen kokonaisvaikutusta maapallon öljytuotteiden tarpeen tyydyttämiseen.

Saudi Arabia on vuosien ajan iskenyt kapinallisiin kohteisiin Jemenissä, ja nyt houthi-kapinalliset ovat löytäneet sopivat aseet iskeä takaisin.
Presidentti Trump arvioi, että Iranilla on kätensä iskuissa, mutta sitä ei ole vielä pystytty todistamaan.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49699429,

02. Maailman palaessa ja ”pakanakansojen taistellessa keskenään”, Israelissa valmistaudutaan tiistaina 17.09. 2019 pidettäviin parlamenttivaaleihin.

Vaalitaisteluja luonnehditaan edellisiäkin rumemmiksi, jossa on hyökätty suoraan ehdokkaitten henkilökohtaisiin tietoihin ja paljastuksiin.

Kilpailu vallasta on keskittynyt kahden valtapuoleen johtaman ryhmittymän, Likudin johtaman oikeistoblokin, ja SiniValkoisten johtaman vasemmisto-keskustan väliseksi kamppailuksi.

Likudin puheenjohtaja, pääministeri Benyamin Netanyahu on hallinnut Israelin maata ja poliittista rintamaa lähes yksinvaltaisin ottein, mutta gallupien mukaan hänen asemansa on osoittanut horjuntaa, mikä on pakottanut hänet vaali-lupauksissaan etenemään aiemmin kielletyille alueille: Pyhän Maan jakamisen, eli kahden valtion perustamisen, estämiseen.

Bibi lupasi liittää Jordanin Laakson Israeliin pian vaalien jälkeen edellyttäen, että hän saa hallituksen muodostustehtävän vielä kerran.

Samalla hän vihjaili, että myös Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ja sen mukana Israelin valvomat C-alueet liitetään myös Israeliin tulevien vuosien aikana, minkä hän sanoo Trumpin hyväksyvän. USA:n rauhansuunnitelman poliittinen osa julkistetaan vaalien jälkeen.

Viimeisen sallitun ennen vaaleja suoritetun gallupin mukaan Netanyahu on johtamansa oikeistoblokin kanssa hivuttautumassa johtavaan asemaan suhteessa SiniValkoiseen, ja saanee hallituksen muodostamistehtävän.

Oikeistoblokki saa sen mukaan 58 -59 edustajaa Knessetiin, jossa on 120 jäsentä. Myös uskonnolliset puolueet Shas ja UTJ ovat kasvattaneet kannatustaan, mikä voi muodostaa pahoja esteitä hallitusta muodostettaessa.
https://www.timesofisrael.com/final-polls-have-netanyahu-edging-toward-majority-right-wing-bloc/, https://www.timesofisrael.com/seeking-right-wing-support-pm-says-votes-for-otzma-yehudit-will-go-to-trash/,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268866,

03. UUTISIA LYHYESTI

USA:n Donald Trump kirjoittaa tweet-sivullaan keskustelleensa Netanyahun keskinäisen puolustussopimuksen solmimisesta Israelin kanssa, ja sanoo odottavansa tapaamista Bibin kanssa vaalien jälkeen.

”Odotan keskustelujen jatkamista Israelin vaalien jälkeen tavatessamme YK:n yleiskokouksen aikana myöhemmin tässä kuussa” Trump sanaili varoen kuitenkin suoraan Netanyahun suosittelemista seuraavaksi pääministeriksi.
https://www.timesofisrael.com/trump-says-he-and-netanyahu-discussed-defense-pact-hope-to-continue-talks/,

Terrorijärjestö PFLP väittää Gazassa ampuneensa alas IDF:n dronen, mutta paikalliset asukkaat sanovat sen kuuluneen Islamic Jihadille.
IDF kieltää sen dronen-koneitten lentäneen Gazassa sinä aikana.
https://www.timesofisrael.com/gaza-group-claims-it-shot-down-idf-drone-may-have-actually-hit-islamic-jihad/,

IDF:n sotilas peitenimeltä ”Aleph” päätti muuttaa asumaan 28 ystävänsä kanssa Kerem Shalomiin nähtyään juutalaisyhteisön ponnistelevan uusien jäsenten vähyyden vuoksi. Hän kuului aiemmin IDF:n Hamasin hyökkäystunnelien etsimiseen erikoistuneeseen ryhmään.

TV-13 perjantain raportin mukaan Aleph palveli IDF:n riveissä kibbutsin alueen lähellä ja päätti tehdä jotain sen asukkaitten määrän kasvattamiseksi. Hän kertoo työssään ”iloitsevansa kuullessaan joitain kaivamisen ääniä, koska hän tietää voivansa pelastaa ihmishenkiä hyökkäystunnelin paljastamisella”. https://www.timesofisrael.com/idf-soldier-in-anti-tunnel-unit-moves-to-gaza-border-kibbutz-with-28-friends/,

Pääministeri Netanyahu joutui naurunalaiseksi jouduttuaan kesken vaali-puhettaan pakenemaan suojatilaan hälytyssireenin varoitettua raketin lähestymisestä. Hän ei kiirehtinyt, vaan viivytteli mikkinsä takana kehottaen ihmisiä rauhoittumaan ja poistumaan harkitusti.

Netanyahu varoitti puheessaan, jota hän jatkoi Iron Domen tuhotessa molemmat hälytyksen aiheuttaneet raketit, että sota Gazan rintamalla voi puhjeta koska vain, jonka hän vahvisti palattuaan Sochista keskusteluaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.
Näissä keskusteluissa Venäjän yksinvaltiaan kanssa Bibi yritti saada Putinin hyväksymisen Israelin halulle toimia itsenäisesti Iranin aiheuttamaa uhkaa vastaan, mille Putin ei voinut antaa avointa valtakirjaa.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-war-in-gaza-could-break-out-before-the-elections/,

Vandaalit kävivät tuhrimassa hakaristejä brittien toisen maailmansodan sankarien hautakiviin Eindhovenissa Hollannissa.
Mierlo sotilashautausmaa joutui toisen kerran viime viikkojen aikana häpäisyn kohteeksi Hollannin viettäessä 75 vuosijuhlaa maan vapauttamiseksi natseilta.
https://www.timesofisrael.com/vandals-paint-swastikas-on-british-world-war-ii-graves-in-netherlands/,

Saudi Arabian edustaja sanoo houthi-kapinallisten ilmaiskujen rampauttaneen puolet kuningaskunnan öljyntuottamis-kyvystään, minkä seuraukset tunnetaan maailman öljyntuotannon laskemisella 5 %.

Saudien energiaministeri prinssi Abdulaziz bin Salman sanoi CNN:n mukaan 5.7 miljoona tynnyriä päivässä tuotannon kärsivän iskujen johdosta.
Opecin viimeisen 2019 tiedotteen mukaan Saudi Arabian kokonaistuotanto on 9.8 miljoonaa tynnyriä päivässä.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo syytti Irania iskuista Saudi Arabian laitoksiin. ”Teheran on tehnyt lähes 100 iskua Saudi Arabiaan Rouhanin ja Zariffin uskotellessa pitäytyvänsä diplomatiaan. Iran on iskenyt maailman energian tuotantoa vastaan. Ei ole todisteita, että dronet tulivat Jemenistä” hän twiittasi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268887,

Minnesotan synagogan polttamisesta epäilty henkilö on pidätetty USA:ssa.
Poliisi pidätti 36-vuotiaan henkilön epäiltynä 119- vuotta vanhan synagogan polttamisesta Duluthissa, Minnesotassa perjantaina, kertoo CNN.

Synagoga syttyi tuleen aikaisin maanantaiaamuna tuhoten sen rauniokasaksi. Muutamia juutalaisten uskonnollisia reliikkejä pelastettiin, niistä 8 Torah-rullaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268889,

Hamasin johtajistoon kuuluva Kahlil al-Hayya uhkaa Israelia, että se tulee maksamaan kovan hinnan, iskiessään Gazaan.

Hän vakuutti, etteivät Israelin esittämät uhkaukset pelota ”vastarintajärjestöjä”. Hän väitti Netanyahun äskettäin esittämien uhkausten pian alkavasta sodasta Gazan rintamalla kuuluvan hänen vaalipropagandaansa.

Ulkoministeri Israel Katz sanoi viime sunnuntaina, että Israelin konflikti Gazan terrorijärjestöjen kanssa on lähellä huippukohtaa varoittaen, että seuraavassa konfliktissa terrorijärjestöjen johtajat tullaan poistamaan ja sen joukot tuhoamaan täysin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268891,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268881,

36 Israelissa tuomioitaan kärsivää terroristia ilmoittivat lauantaina aloittaneensa syömälakon vankilavirkailijoiden asennettua puheluja estäviä laitteita vankilaan.

Syömälakon aloittaneet terroristit tuomittiin ja heitä rangaistiin muuttamalla heidät eristysselleihin vain matrassi ja peitto mukanaan.

Israelin vankilapalvelun IPS edustaja sanoi, että puheluja estäviä laitteita tullaan asentamaan kaikkiin turvallisuusosastoihin Israelissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268886,

Yamina-puolueen johtajat vastasivat lauantai-iltana Bibin äskeisiin kampanjoihin ja videoesityksiin äänten kalastelemiseksi pieniltä oikeistopuolueilta.

”Bibi pyrkii eliminoimaan Yaminan ja uskonnollisen sionismin” puolueen vastineessa todetaan. ”Emme ole kuulleet sanaakaan Shasin äänestäjiä vastaan.”
”Jos Yamina ei saa tarpeeksi ääniä, se jää pieneksi, ja Likud tulee muodostamaan hallituksen vasemmiston kanssa. Vain vahvistunut Yamina voi estää sen”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268880,

04. Yamani-puolueen johtajistoon kuuluva, entinen opetusministeri Naftali Bennett jatkaa ”vuosisadan sopimuksen” kritisoimista kutsuen sitä ”Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen painajaiseksi”.

Bennett esitteli Deal of the Century” sopimukseen kuuluvan kartan, jossa vakuutetaan sen aiheuttamista vaaroista juutalaisyhteisöille, suurille ja pienille, koska PA/PLO:n arabikylät ja kaupungit ympäröivät niitä.

Kartassa musta alue on Palestiinan valtio, yli 90 % Juudean ja Samarian maasta. Kartassa valkoiset läiskät edustavat yksittäisiä juutalaisyhteisöjä, joita PA/PLO:n musta alue ympäröi 360 asteella, eli saartavat niitä täysin.

”Vain vahva Yamina pystyy estämään sen” Bennett vakuuttaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268893,

IDF esti aseitten salakuljetuksen Libanonista Israeliin.

Metulan kaupungin läheisyyteen asetetut IDF:n sotilaat havaitsivat epäilyttävän henkilön heittävän pussinsa raja-aidan yli Israelin puolelle.

Sotilaat löysivät pussista aseita, tv12 raportin mukaan 17 pistoolia ja muita aseita. IDF aloitti poliisin kanssa tutkimukset tapahtuman johdosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268873,

Amsterdamissa juutalaista isää ja hänen poikaansa yrittänyt puukottaja ja surmaaja sanoi poliisikuulusteluissa unohtaneensa, miksi hän teki sen.

Häntä syytetään miehentapon yrityksestä. Taha Ewis Bakri Ghani ei kiellä pahoinpitelyään, joka tapahtui maaliskuussa, katukaupustelijoita Martin Colmans ja hänen poikaansa Sharonia vastaan Albert Cuyp Marketilla. Ghania syytetään myös Colmansin vaimon pahoinpitelemisestä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268865.

Viikoittaisiin ”paluumarsseihin” Gazan turva-aidan varrella osallistui perjantaina 5300 Gazan arabia. Hamas ilmoittaa 55 mielenosoittajaan haavoittuneen kahinoidessaan IDF:n sotilaitten kanssa, 29 heistä sotilaitten luodeista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268863,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -27; Tiberias 23 -33; Suolameri 24 -34; Eilat 23 -36 +C-astetta, aurinkoista; pohjoisosissa pientä pilveilyä tänään ja huomenna.

Oklahoman kaupunkia USA:ssa ovat heiluttaneet oudot sykkivät aallot, jotka askarruttavat tutkijoita. Niitä on havaittu kesän aikana pitkin Oklahoman aluetta hämmästyttäen uusilla mysteereillä, miten energia siirtyy maan ja ilman kautta. ”Se muistuttaa sydämen sykintää”, kuvailee geofyysikko Jake Walter.
https://www.nationalgeographic.com/science/2019/09/strange-waves-rattled-entire-state-scientists-know-why/,