Thursday, August 22, 2019

TORSTAI 22.08.2019


TORSTAI 22.08.2019
01. Jerusalem Post käsittelee pääkirjoituksessaan PA/PLO:n uudelleen herättämää YK:n yleiskokouksen (UNGA) 10.11.1975 hyväksymän päätöslauselman ottamista uuteen käsittelyyn, jossa julistetaan, että ”sionismi” – Israelin valtion peruskivi, jolla juutalaiset tunnustetaan Pyhän maan (aiemmin tunnettu nimellä Palestiina) alkuperäiseksi kansaksi ja johon heillä on oikeus – ”on rasistinen yritys”.

UNGA:n päätöslauselma 3379 hyväkyttiin äänin 72 - 35, 32 poissa olevaa, eikä liene mikään sattuma, että se hyväksyttiin Saksan natsien Kristallnacht, tai ”lasinsirpaleitten yön” 37. vuosipäivänä 10.11.1975.

Päätöslauselma peruutettiin UNGA:n yleisistunnossa 17.12.1991, 1.5 kuukautta ennen Madridin konferenssia, jonka jälkeen kansainväliset suhteet kapaloistaan päässeen Israelin kanssa alkoivat avautua.

Israelin silloinen YK:n lähettiläs Haim Herzog - joka valittiin Israelin kuudenneksi presidentiksi - antoi oman määritelmänsä sionismista 3 700 sanan puheessaan, jota pidetään klassillisena historian opetuksena, ja jota usein vieläkin toistetaan.

”Sionismi on juutalaisen kansan kansallisen yrityksen (liikkeen, movement) nimi, ja moderni ilmaisu muinaisesta juutalaisesta perinteestä” Herzog sanoi puheessaan YK:n yleiskokouksessa. ”Sionismin aate, joka asetettiin Raamatussa, on ollut ja on edelleen oleellinen osa juutalaista uskontoa”.

”Sionismi merkitsee juutalaiselle kansalle samaa kuin Afrikan ja Aasian vapautusliikkeet ovat olleet niiden omille kansoilleen”.

”Sionismi on yksi dynaamisimmista ja elinvoimaisimmista kansallisista liikkeistä inhimillisessä historiassa. Historiallisesti se perustuu ainutlaatuiseen ja katkea-mattomaan yhteyteen ulottuen 4 000 vuoden taakse Kirjan Kansan ja Raamatun maan (Pyhän Maan) välillä.” Näin sanoi Haim Herzog.
https://www.jpost.com/Israel-News/Backward-to-belligerence-599192,

02. 28 vuotta UNGA:n päätöslauselman jälkeen YK:n asettama ”komitea rotusyrjinnän poistamisesta” (UNCERD) kokoontui ensimmäistä kertaa ”saadakseen tietää, miten on mahdollista, että on olemassa Israelin vastaisia ja antisemiittisiä ennakkoluuloja ja kiihottamista vihaan PA/PLO:n mediassa ja virkamiesten puheissa, ja mitä ne tekevät tämän retoriikan valjastamiseksi?” kuten Tova Lazaroff raportoi.

Keskiviikkona pidetyssä kuulemisessa PLO:n YK:n lähettiläs Genevessä Ibrahim Khraishi sivuutti komitean ohjelman ja nosti esiin väitteen, että ”se on Israelin retoriikka, joka perustuu rasismiin”, eikä PA/PLO:n harjoittama.

”Haluan muistuttaa, että 1975 UNGA (YK:n Yleiskokous) hyväksyi päätöslauselman 3379, jonka mukaan sionismi on rasistinen” Khraishi sanoi. ”Tämä on ongelman juuri, jota meidän tulee tutkia”. Hän unohti kokonaan UNGA 1991 päätöksen, jolla päätös no 3379 mitätöitiin.

”Sionistinen liike oli Israelin valtion perustamisen takana” Khraishi sanoi väittäen PA/PLO:n arabien joutuneen ”sionismin vangeiksi”.

”On totta, että sionismi oli vastuussa Israelin valtion poliittisesta muodostamisesta, ja että se on myös osa 3 500 vuotta kestänyttä juutalaista historiaa, miksi sitten ei tänään vuonna 2019?” kysyy Tova Lazaroff.

UNCERD tutki istunnossaan useita NGO-järjestöjen laatimia kirjallisia esityksiä, niiden mukana UN Watch, NGO Monitor ja IMPACT-se, jotka antoivat komitealle esimerkkejä PA/PLO:n arabien vihapuheista ja antisemitismistä juutalaisia ja Israelia vastaan.

Niihin kuului klassisia esimerkkejä juutalaisvastaisista stereotyypeistä, ja PA:n politiikka rahamaksuista terroristeille, jotka surmasivat juutalaisia, kuten myös ”stipendejä” noitten terroristien perheille.

IMPACT-se osoitti miten Israelin vastainen väkivalta ja kuolleitten (operaatioissa surmansa saaneiden) ylistäminen on ujutettu jopa koulukirjojen perusmatematiikan tehtäviinkin. Komitea kuitenkin torjui kaiken todistusaineiston.

”Tämä oli ensimmäinen UN raportti törkeästä rasismista ja syrjinnästä PA:ssa, ja vastauksena PA/PLO:n edustaja YK:ssa torjui kaikki esitetyt havainnot, ja sen sijaan uudisti vihamielisyytensä Israelia vastaan herättäen henkiin iljettävän ”Sionismi on rasismia” retoriikan” sanoi Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon vastauksessaan.

”PA/PLO:n johdon tässä muodossa harjoittama antisemitismi tulisi tuomita maailman näyttämöllä. Se osoittaa, että he ovat ongelma – jatkaessaan kansansa kiihottamista juutalaisia ja juutalaista valtiota vastaan”, Danon sanoi. ”On häpeäksi YK:lle, että se antaa käyttää itseään yhä uudelleen Israelin tuomitsemiseen.”
https://www.jpost.com/Israel-News/Backward-to-belligerence-599192,

03. Amerikan juutalaiset ovat perinteisesti äänestäneet valtaosin demokraatteja, mikä tuli räikeästi ilmi Baruck Obaman presidentin vaalien yhteydessä, joissa 78 % Amerikan juutalaisista äänestivät häntä.

Presidentti Donald Trump Tweettasi sivullaan todeten, että ”Amerikan juutalaiset, jotka äänestävät demokraatteja, pettävät uskollisuutensa uskonnolleen ja Israelille”.
Tämä lausunto ymmärrettiin joillakin tahoilla antisemiittiseksi.
Trumpin varsinainen tarkoitus oli kuitenkin pyrkiä hajottamaan demokraatit, kuoria pois heiltä juutalaisten tuki, sekä valkoisten evankelisten kristittyjen aseman vahvistaminen.

Välittämättä aiemman lausuntonsa herättämästä kritiikistä Trump toisti sen hieman silotellummassa muodosta: ”Käsitykseni mukaan, jos äänestät demokraatteja, olet uskoton juutalaiselle kansalle ja uskoton Israelille. Ja vain heikot ihmiset voisivat lisätä tähän jotain” Trump selvitteli kantaansa.

Toiseksi Trump yrittää vaikuttaa maansa värillisiin äänestäjiin, joiden joukossa on myös runsaasti aidosti evankelisia kristittyjä.
V. 2018 AP Votecast vaalikarjan havainnoissaan sai selville, että 72 % juutalaisista äänestäjistä tukevat kongressin alahuoneen demokraattisia ehdokkaita. 74 % heistä sanoi vastustavansa tapaa, jolla presidentti Trump hoitaa virkaansa.

”Demokraatit syleilevät edelleen ja puolustavat kaikkein kiihkeimpiä antisemiittejä keskuudessaan, jotka sympatisoivat ja tukevat terrorijärjestöjä, jotka haluavat poistaa Israelin maailman kartalta” Trumpin kannattaja Michael Glassner sanoi lausunnossaan. ”Juutalaisena uskon vahvasti, että presidentti Trump on oikeassa osoittaessaan, että vain yksi puolue – demokraatit – sallivat anteeksipyydellen sellaisen antijuutalaisen myrkyn levittämisen vapaasti keskuudessaan”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5573436,00.html,

04. Donald Trump mahtailee, että Israelin juutalaiset rakastavat häntä kuin Jumalan (Pojan) toisena tulemisena lainatessaan salaliittoteorian teoreetikkoja, jotka väittävät, etteivät Amerikan juutalaiset tiedä, mitä heidän tulee tehdä tai sanoa nousevassa kritiikissä presidentin kutsuessa demokraatteja epäluotettaviksi.

Trump lainasi keskiviikon lausunnossaan konservatiivisen radion juontajaa Wayne Rootia, joka on aiemminkin kannattanut salaliittoteorioita, myös Obamaa koskevia.

”He rakastavat häntä kuin Jumalan toisena tulemisena – mutta Amerikan juutalaiset eivät tunne häntä eivätkä pidä hänestä. He eivät enää tiedä, mitä tekevät tai sanovat. Se on ymmärrettävää, mutta OK., jos hän tekee kuin on tehnyt, hän on hyvä – kaikille juutalaisille, mustille, homoille, jokaiselle. Ja mikä tärkeintä: Hän on hyvä jokaiselle amerikkalaiselle, joka haluaa työtä” Trump lainasi Rootia.

Trump julkisti häntä ylistäviä lausuntoja kriitikkojen syyttäessä häntä antisemitismin aseistamisesta sekä hyökkäävien kielikuvien käyttämisestä kysellessään juutalaisten kansalaisten uskollisuutta Yhdysvaltoihin ja Israeliin.

Trumpin kiihtyneisiin huomautuksiin ovat vaikuttaneet kongressin alahuoneen neljän naisen koplan (squad) avoin vihamielisyys Israelia ja tuki PA/PLO:n arabeille.
Trump sanoi tiistaina: ”Minun mielestäni jokainen juutalainen kansa, jotka äänestävät demokraatteja, ilmaisevat täydellisen tietämättömyytensä tai suuren uskottomuutensa”.
”Minne demokraatit ovat hävinneet? 5 vuotta sitten ei voitu edes keskustella Israelille annetun tuen leikkaamisesta, koska kaksi kansaa, jotka vihaavat Israelia ja juutalaista kansaa, en usko heidän edes keskustelleen siitä”. Trump vakuuttaa, että demokraatteja äänestävät Amerikan juutalaiset ovat anti-israelilaisia.

Hän myös väittää, että ”neljän naisen koplasta on tullut demokraattisen puolueen kasvot”, mihin hänen uskotaan pyrkineen hyökätessään näitä 4 keltanokkaa vastaan.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7379429/Trump-boasts-Israeli-Jews-love-like-second-coming-God-quotes-conspiracy-theorist.html,

Presidentti Trumpia on verrattu Persian kuninkaaseen Kyyrokseen, joka salli juutalaisten palata Israeliin ja rakentamaan tuhotun juutalaisten Temppelin. Hänestä on jopa painettu hopeisia mitaleita, joissa ovat Kyyroksen ja Trumpin kasvojen sivukuvat rinnakkain. Vaikuttivatko nämä rinnastukset Tumpin päätöksiin Jerusalemista Israelin pääkaupunkina ja USA:n lähetystön muuttoon sinne, ovat arvailuja, mutta monet uskovat, että Trump harkitsee Temppelin rakentamista Jerusalemiin, ja – niin kerrotaan - kyselleen Bibiltä mahdollisuudesta sen rakentamiseksi.

05. Kaksi Israelin arabia Tamran arabikaupungista ovat syytettyinä salaliitosta suorittaa murhia, yhteyden luomisesta ulkomaisen agentin kanssa sekä kouluttautumisesta terrorismiin.

Amin Yassin on 22-vuotias lääkintäopiskelija, ja 28-vuotias Ali Armush, molemmat pohjoisesta Tamran arabikaupungista. Heidät pidätettiin heinäkuussa Shin Betin ja Israelin poliisin toimesta. Armush otti yhteyttä kolme vuotta sitten syyrialaiseen mieheen nimeltä Riah, joka pyysi häntä liittymään Syyrian ISIS kapinallisiin, mutta se ei toteutunut. Valmistautuminen suunnitelman muiden osien toteutumiseen jatkui.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5573604,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267758,

06. Israelilaisten kiintynyt muovista valmistettuihin pusseihin ja muihin esineisiin alkaa tuntua Tel Avivin hiekkarannoilla, joista Tel Avivia pidetään kolmanneksi eniten saastuneeksi Välimeren rannikoista.

Suurempien, helposti havaittavien muovien lisäksi hiekan seassa on runsaasti mikro-muovia, pieniä muovisia osia, joita aurinko ja suola hajottavat.
Nuoret vapaaehtoiset ovat havahtuneet hiekkarantojensa surkeasta kunnosta ja pyrkivät keräämään suurimman osan talteen tuhottavaksi.

Israelissa yleisen siisteyden ja kunnossa pidon harjoittaminen etenkin puistojen piknikalueilla osoittaa tapakulttuurin jälkeenjääneisyyden. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5573449,00.html,

07. Kolmea 20-vuotiasta Israelin arabia syytetään torstaina veljensä puukottamisesta ja kuulumisesta LGBT yhteisöön. Islamissa ei hyväksytä seksuaalista eri tavoin orientoitumista, vaikka nuoria poikia kutsutaan ”säihkyviksi timanteiksi”.

Avoimesti homouteen tunnustautuvat teloitetaan islamin sharialain mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267759,

08. Israelissa keskustellaan yhä julkisemmin, miten suhtautua naisiin, jotka haluavat mukaan taistelujoukkoihin, myös tankkeihin ja muihin tiloihin, joissa kosketusta toisen sukupuolen kanssa on vaikea välttää, vaikka uskonnollinen häveliäisyys niin vaatii.

Keskustelua käydään myös IDF:n sotilaitten parissa, vaikka päätöksiin johtavat keskustelut tulisi käydä Knessetissä ja armeijoiden esikunnissa.
Armeijan tehtävä on selvä: Tuhoa vihollinen, siinä keskeisin, loppu on vain koristelua.

Keskustelua ovat kärjistäneet muutamat uudet parlamentaarikot, joista Bezalel Smotrich on äänekkäin, eikä kainostele esittää mielipiteitään, jotka eivät aina miellytä kaikkia. Hän ajaa halachaa myös armeijan joukkoihin, mikä tuo ongelmia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267756,

09. PA/PLO:n ikääntynyt, ilman mandaattia hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas osoittaa testosteronin muodostumisen jatkuvan vielä höperöasteellakin, ehkä vain osoittaakseen pääministerilleen Shtayehille kaapin paikan.

Videoidussa puheessaan Jalasun pakolaisleirissä lähellä Ramallahia, hän vannoi, ”ettei palestiinalaisia voida siirtää kotimaastaan”, ja että ”jokainen sionistisen miehityksen rakentama talo tuhotaan ja heitetään historian roskalaatikkoon”, raportoi MEMRI, joka seuraa PA/PLO:n julkaisuja internetissä, kääntää ja julkaisee niitä sivuillaan.

Seuraavassa muutamia bar Abbasin iskulauseita:

Palestiinalaiset ovat kanaanilaisten jälkeläisiä, jotka asuivat täällä 5000 vuotta sitten.
Hän sanoi hylkäävänsä Varsovan ja Manaman konferenssien päätökset.
Jerusalem kuuluu palestiinalaisille kuulijoiden toistellessa: ”Jerusalemiin me marssimme miljoonien marttyyrien voimalla”, mikä oli Jasser Arafatin taisteluhuuto.

Hän hylkää palestiinalaisten marttyyrien kutsumista terroristeiksi, ja että terroristivangit tulevat saamaan palkkansa, vaikka rahaa ei ole, ja 5 neuvonantajaa saivat kenkää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267752,

- Gazasta muuttaa yhä suurempi määrä ulkomaille Hamasin painostuksen vuoksi. Muutamat israelilaiset lupaavat maksaa heidän matkansa, jos näin tapahtuu, ja ovat kuulostelleet maita, jotka olisivat halukkaita ottamaan heidät vastaan.
- Arabien joint list kuuluttaa laittomasti asepalvelun välttämistä. Israelin arabeilla ei ole asepalveluvelvollisuutta, vapaaehtoisuus kiinnostaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267753,
- Arabilehti Asharq Al-Awsat sanoo, että USA ja Venäjä antoivat Israelille luvan pommittaa iranilaisia kohteita Iraqissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267744,
- Jordaniasta kotiinsa Israeliin palaava arabimies yritti kuristaa Allenbysillalla siviilipuvussa olevan sotilaan puhelinjohdolla. Sotilas pääsi pakoon, mutta arabi otettiin kiinni ja vietiin kuulusteluihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267711,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -31; Tiberias 24 -38; Suolameri 26 -38; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna vähän lämpenevää.
Tuesday, August 20, 2019

TIISTAI 20.10.2019


TIISTAI 20.08.2019
01. PA/PLO on uuden pääministerinsä Mohammad Shtyehin rohkaisemana tehostanut kampanjaansa taistelussa Israelin kanssa Juudean ja Samarian omistuksesta, vaikka ”se tietää että siellä on Herra”, kuten Hesekiel sanoo käsitellessään kysymystä näiden ikuisten vuorien omistusoikeudesta.

”Koska sinä olet sanonut: Ne kaksi kansaa ja kaksi maata(Juudea ja Samaria) ovat minun, me otamme ne omiksemme (hyvin tietäen), että siellä on Herra”.
(Hes 35:10)

PA/PLO:n viimeisin näyte omistusoikeutensa näyttämiseksi on sen kehotus arabeille muuttaa Jordan joen laaksoon luvaten hallituksen tukea kustannusten peittämiseen.

Kuten JP:n artikkelissa kerrotaan, Kuolleenmeren pohjoispuolella sijaitseva, Jordanin joen ja Samarian kukkuloiden välinen laakso on pinta-alaltaan 30 % Juudean ja Samarian alueista, ja siellä asuu 65 000 PA/PLO:n arabia ja 11 000 juutalaista. 90 % alueesta kuuluu Israelin hallinnon alaiseen C-alueeseen.

PA/PLO lupaa tukea PA:n yliopistoista valmistuneille, jotka ovat halukkaita elämään Jordanin laaksossa, sanoi Shtayeh avatessaan PA:n viikkokabinetin istunnon Ramallahissa.

Hän lupasi ”hallituksen tutkivan jokaista hakemusta tuen antamiseksi niille yliopistoista valmistuneille, jotka ovat valmiit asumaan Jordanin laakson arabikylissä työskennellen paikallisten asukkaitten kanssa tuotteiden valmistamiseksi”.

Shtayeh ei yksilöinyt, mitä hän tarkoitti tuotteiden valmistamisella.

Israelin turvallisuudesta vastaavat virkailijat ovat kaikissa lausunnoissaan todenneet Jordanin laakson elintärkeän merkityksen maan puolustamiseksi Idästä tulevaa uhkaa vastaan.

Silläkin uhalla, että jotkut lukijat ehkä pitävät tätä jaarituksena, asiain toistamisena, jota lukiessa he kyllästyvät kunkin luvun toista kappaletta lukiessa,
haluaan kuitenkin toistaa, mihin taistelu maasta ja vallasta perustuu.(2Pit12 -13)

”Koska sinä (Seirin vuoren asukas) olet pitänyt ikuista vihaa ja vuodattanut Israelin lasten verta miekan terällä heidän onnettomuutensa päivänä, jolloin heidän syntivelkansa oli jo täyttynyt, sen tähden, niin totta kuin Minä elän, sanoo Herra Jumala, Minä teen sinun maasi verivirraksi ja veri on sinua vainoava; Totisesti, vereen saakka sinä olet vihannut, ja veri on sinua vainoava”.

”Sen tähden, niin totta kuin elän, Minä valmistan sinut verenvuodatukseen, ja verenvuodatus on sinua seuraava, ja koska sinä et ole luopunut veren vuodattamisesta, se tulee seuraamaan sinua”.(Hes.35:5 -6, engl. käännös)
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PA-offering-grants-to-Palestinians-who-move-to-Jordan-Valley-599072,

02. Arabimuslimien ryhmät Gazassa kehottavat ”Juudean ja Samarian sekä Gazan arabimuslimeja sytyttämään asuttamansa maan tuleen”.

He viittaavat viime viikolla neljän nuoren Gazan arabin yritykseen tunkeutua Israelin eteläosaan kutsuen sitä ”laajan räjähdyksen ennusmerkiksi”.

”Me olemme varoittaneet sionistista vihollista heidän jatkuvista rikoksistaan, mutta vihollisen johto jatkaa leikkimistä tulella” sanotaan usean eri ryhmän laatimassa lausunnossa, joka julkaistiin Gazassa toimivassa Safa-Press Agencyn lehdessä tiistaina.
”Gazan kaista on kiehuva tulivuori, joka räjähtää vihollisen kasvoille ja sotilaitten komentajien kasvoille”.

Muslimiarabien ryhmät Gazassa pitävät ”Israelia vastuussa lauantaina neljää nuorta ihmistä kohtaan tehdyistä rikoksista, jotka nousivat Gazassa siksi, että se jatkaa Gazan saartamista; ja toistuvasti hyökkää pyhää kaupunkia ja Al-Aksa moskeijaa vastaan, kuten myös jatkaa rikoksiaan vankeja kohtaan”.

Vastarintaryhmät kehottavat ”PA:n turvallisuuspalvelussa toimivia poikia kääntämään aseensa Sionistista vihollista ja raiskaajia kohti” vaatien ”PA:ta peruuttamaan turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa ja vapauttamaan vasta- rinnan kädet Juudeassa ja Samariassa ottaakseen roolinsa sionistisen vihollisen voittamiseksi”.

Tiistaina IDF poisti palvelusta 4 IDF:n sotilasta tutkimusten ajaksi, joilla pyritään selvittämään, miksi Hamasin rajapartion jäsenen Hani Abu Salah tulitettua IDF:n sotilaita haavoittaen heistä kahta kuten myös heidän upseeriaan, kolme paikalle vahvistukseksi kutsuttua Golanin Prikaatin sotilasta eivät vastanneet Salahin tulitukseen.

Tutkimuksissa todetaan, että operaatiossa toimittiin kiitettävästi, mutta että osaston komentaja ja sotilaat kuten myös hänen avustajansa, joka saapui myös paikalle, pyrkivät välttämään kontaktia Abu Salahin kanssa.

Golanin Prikaatin komentaja eversti Shai Klapper vapautti ryhmän johtajan ja kaksi sotilasta taistelutehtävistään, koska he eivät toimineet odotetulla tavalla operaation aikana. Myös autonkuljettaja vapautettiin toimistaan.

Raportissa todetaan edelleen, että alle 20-vuotaitten arabinuorten tulitukset ja kotitekoisin pommein tehdyt pommihyökkäykset tulevat lisääntymään, koska ”nuoret eivät näe mitään toivoa muutoksesta parempaan”. Hamasin johto Gazassa ”tulee jatkamaan Juudean ja Samarian arabien rekrytointia iskujen tekemiseen”. Tämä tarkoittanee ns. lapsi-intifadaa.

Ynetnews.com sanoo, että raportti luovutettiin PA:lle ennen kahden PA:n arabin suorittamaa murhaa, joissa 18-vuotias Dvri Sorek murhattiin Gush Etzionissa 08.08, ja kaksi sisarusta, 19 vuotias Noam Nevies ja hänen veljensä 17-vuotias Nahum haavoittuivat hengenvaarallisesti Gush Etzionissa perjantaina autolla tehdyssä terrorihyökkäyksessä.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-factions-warn-Gaza-is-a-boiling-volcano-599071,

03. Sheri Oz kertoo INN:n julkaisemassa artikkelissa erilaisesta tutkimuksesta, joka tehtiin arabinaisten ongelmista ns. miehitetyissä territorioissa. Se on erilainen jo siksi, ettei siinä kertaakaan mainita sanaa ”miehitetty”, tai edes Israel.

Tutkimuksen johtivat Itaf Elktateeb (IUG Yliopisto Gaza) ja Dimity Peter (Massachusetts Yliopisto), tietojen kokoamista tukee Zamala Fellowship Program, akateemisille tutkimusvaroja myöntävä Palestiinan Pankin perustama järjestö, jota rahoittavat monet palestiinalaisjärjestöt. Sheri Oz pitää hämmästyttävänä sitä, että PA:n viranomaiset antoivat sille julkaisuluvan syyttämättä Israelia.

Tutkimuksen nimi on ”Vammautuneitten naisten kielto mennä naimisiin Palestiinassa: Kulttuuriin perustuvia näkökohtia vammautuneille”.

”Oikeus avioitumiseen, perheeseen ja vanhemmuuteen sisältyy artiklaan 23 vammautuneen henkilön oikeuksista. Tutkimuksen tarkoituksena on tutkia fyysisesti vammautuneitten naisten pääsyä avioliittoon Palestiinassa”.

Tutkimuksessa haastateltiin 17 naista, jotka olivat vammautuneet alle 16-vuotiaina. 14 heistä eivät olleet naimisissa. Vaikka nämä naimattomat naiset uskoivat olevansa fyysisesti valmiit naimisiin, ja joillekin oli tehty tarjouksia, heidän perheensä tai potentiaalisen miehen perhe estivät avioitumisen.

Tutkimus nostattaa esiin useita kysymyksiä koskien valtaa ja tasa-arvoa, ja syventää ymmärrystämme sukupuolten välisistä kysymyksistä, sukupuolen roolista ja kyvyttömyydestä palestiinalaisessa ympäristössä, sekä perhesiteistä ja kulttuurin asettamista fyysisistä normeista ja kyvyistä.

Ovatko arabifeministit edes tietoisia tästä tutkimuksesta? Ja jos ovat, eikö heidän olettaisi tekevän jotain näiden syrjittyjen naisten hyväksi?
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24324,

04. Yaminan (Oikeistopuolueitten unionin) puheenjohtaja Ayelet Shaked ennustaa, että hyökkäykset häntä vastaan vain lisäävät puolueen äänestäjien määrää. Yaminan johtajistoon kuuluvat Bezalel Smotrich ja Naftali Bennett lupaavat, että vasemmiston hyökkäykset heitä vastaan vain lisäävät sen suosiota kentällä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267644,

05. Lodin asukkaat protestoivat melusaasteen vuoksi lentokentän sisäänkäynnin edustalla tänään aloittaen jo viideltä. He ovat kyllästyneet nousevien matkustajakoneitten aiheuttamaan meluun kaupunkinsa yllä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267647,

06. Ukrainan presidentti Volodomyr Zelensky lupaa vieraalleen Israelin pääministeri Benyamin Netanyahulle antavansa tukensa juutalaisten toiveille synagogan rakentamiseksi Umaniin Ukrainassa lähelle Breslovin rabbin hautapaikkaa. Massiiviseen juutalaiskeskukseen suunnitellaan 20 000 hengen synagogaa ja rituaalista kylpylää.

Umanissa ei ole tarpeeksi kookasta synagogaa, jonne mahtuisivat kymmenet tuhannet juutalaiset ympäri maailmaa osallistuakseen uuden vuoden juhliin. Uamin kaupunginneuvosto hyväksyi suunnitelmat, mutta sen paikasta kiistellään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267646,

07. Neljä vuotta sitten holokaustin opettaminen poistettiin Israelin koulujen opetus-ohjelmasta, mutta se on tulossa takaisin lisättynä PohjoisAfrikan juutalaisia kohdanneella holokaustilla, kuten opetusministeri rabbi Rafi Peretz päätti tehden holokaustin opetuksen pakolliseksi kouluissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267642,

08. Israelin Labor-puolueen puheenjohtaja Amir Peretz ennustaa SiniValkoisen puolueen hajoavan vaalien jälkeen. Peretz valmisteli heittäytymistä kilpailuun presidentin paikasta, mutta muutti suunnitelmiaan vaalien johdosta.

09. Labor menee vaaleihin yhdessä Gesher-puolueen kanssa, tälle liittoutumalle ennustetaan vain kuusi Knessetin jäsentä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267641,

10. Juutalaisten johtajat antavat tunnustusta Paraguain päätökselle julistaa Hamas ja Hizbullah terrorijärjestöiksi. Amerikan juutalaisjärjestöjen presidenttien konferenssissa ylistettiin presidentti Mario Abdo Benitezin ja Paraguain hallituksen päätöstä no 2 307, jolla ISIS, Al-Qaida, Hamas ja Hizbullah julistetaan terrorijärjestöiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267639,

11. UNRWA:n virallinen tiedottaja Sami Mushasha sanoi maanantaina, että yli 525 000 opiskelijaa aloittavat opiskelun järjestön 711 kouluissa Syyriassa, Jordaniassa, Libanonissa, Gazassa ja PA:n alaisissa leireissä Juudean ja Samarian alueilla. UNRWA:n vuosibudjetti on1 miljardi USD, mutta vaje on 150 miljoonaa USD. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267638,

12. Taglight Birthright peruutti kaikki toimintansa Gazan turva-aidan läheisyydessä vedoten turvallisuuden jännittymiseen maan eteläosassa.

Järjestö tuo ulkomailla asuvia juutalaisia vapaalle matkalle Israeliin. Järjestön johtaja Daniel Greenberg lähetti E-mailin matkan johtajille ja järjestäjille todeten: ”Hyvä organisoija, huomio tämä: Viikonvaihteen tapahtumien vuoksi päätettiin rajoittaa Birthright opastettujen matkojen suorittamista Gazassa”.(eivät ne varmaan käyneet Gazassa aiemminkaan, Hebronissa ehkä) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267613,

13. Ali Khamenein sotilaallinen neuvonantaja Ali Shamkhani, joka toimii myös Iranin ylimmän turvallisuusneuvoston sihteerinä, totesi NBC News haastattelussa, ettei Iranin olisi pitänyt koskaan allekirjoittaa 2015 JCPOA-sopimusta. Hän syytti Yhdysvaltoja alueen jännityksen nousemisesta sanktioillaan, vaatien toisten valtioitten antautumista ilman neuvotteluja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267636,

14. Qatarin lähetti Mohamed Emadi on matkalla tuomaan lisää rahaa Hamasille Gazaan, kuin joulupukki Suomessa joulun tienoilla, vaikka summat lienevät korkeammat. Lähinnä ne on tarkoitettu puutteessa oleville perheille, mutta Hamas saanee käpälänsä joka tapauksessa niihin. Al-Quds raportoi Emadin tapaavan myös Israelin virkailijoita keskiviikkona.

Qatarin lahjoittama summa on 100 USD 60 000 perheelle Gazassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267635,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 26 -38; Eilat 26 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lähes samat lukemat.


Sunday, August 18, 2019

SUNNUNTAI 18.08.2019


SUNNUNTAI 18.08.2019
01. Minun on vaikea ymmärtää ja vielä vaikeampi hyväksyä, miksi riippumattomana, Israelin keskustan ja sitoutumattomien äänitorvena pidetty Jerusalem Post julkaisee päivästä toiseen etusivun ykkösartikkeleinaan USA:n kongressin ”squad-koplaan” kuuluvien kahden Israelia solvaavien, BDS järjestöä tukevien, kahden jäsenen Ilman Omarin ja Rashida Tlaibin suunniteltua, mutta nyt peruttua Israelin vierailua, suurilla kuvilla varustettuina?

Lieneekö tämän kampanjan taustalla pääministeri Benyamin Netanyahun aseman saattaminen naurunalaiseksi kuvaamalla hänet heikoksi ja ulkomaitten johtajien, ennen kaikkea presidentti Trumpin, ohjailemaksi, joiden mielipiteet hänen täytyy ensin selventää voidakseen tehdä omat päätöksensä?

Trump sanoi omassa Tweedissään, että hän oli näiden kahden naisen Israelin vierailua vastaan, mutta tarkoituksena ei ollut vaikuttaa Netanyahun päätökseen. Hän kuitenkin letkauttaa siinä, että ”tämän kampanjan suurin voittaja oli Tlaibin isoäiti, jonka ei nyt tarvitse tavata Rhasidaa”.

JP:n artikkelin kirjoittaja Herb Keinon arvioi, että Trumpin tarkoituksena oli saada USA:n kongressin demokraatit tukemaan Omaria ja Tlaibia, kuten kävikin. Täten USA:n kongressi tukee myös BDS-liikettä, Keinon päätteli. Oliko tämä Trumpin asettama ansa kongressin demokraattien sitomiseksi?
https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahus-vs-Rashida-Tlaib-and-Ilhan-Omars-calculations-598923,

02. Gazasta ammuttiin ainakin kolme rakettia Israelin puolelle viikonlopun aikana.

IDF:n ohjustentorjuntajärjestelmä Iron Dome eliminoi kaksi niistä, mutta kolmas läpäisi torjunnan ja putosi Sderotissa yhden asuintalon takapihalle. Asukkaat olivat juosseet turvahuoneeseen, jossa he kuulivat raketin räjähdyksen, joka ei kuitenkaan aiheuttanut ihmisvaurioita, mutta levitti sirpaleita lähistöön.

Paikalle saapuneet lääkintäpartion miehet löysivät ainakin kuusi ihmistä, jotka tarvitsivat lääkinnällistä hoitoa. Kaksi heistä olivat vammautuneet juostessaan suojatilaan, ja neljä muuta – mukaan lukien 79-vuotias nainen, jota hoidettiin muiden mukana saamansa shokin vuoksi.

Saapuvasta raketista hälytettiin Sderotissa, Gevim-ja Nir Am kibbutseissa, kertoi IDF:n tiedotustoiminnan tiedottaja.
”Olemme rekisteröineet kolmen raketin ampumisen Gazasta Israelin puolelle. Iron Dome eliminoi niistä kaksi” hän raportoi virallisesti.
”IAF:n koneet hyökkäsivät kahteen Hamasin maanalaiseen infrastruktuuriin vastauksena raketin ampumiseen Israelin eteläosaan useita tunteja sitten, Uhreista tai niiden aiheuttamasta tuhoista ei ole raportoitu”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5570717,00.html,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267543,

03. Sderotin pormestari Alon Davidi reagoi kaupunkiaan vastaan tehtyyn rakettihyökkäykseen toteamalla: ”Vain voiman käyttö tulee pysäyttämään Hamasin”.

”Laaja sotilasoperaatio täytyy aloittaa nyt Hamasin eliminoimiseksi. Vain voiman käyttö voi pysäyttämään Hamasin” Davidi totesi sunnuntaiaamuna Galai Tzahal (armeijan radion) haastattelussa.

Ainakin neljä rakettia ammuttiin Gazasta perjantai- ja lauantai-iltana. Iron Dome eliminoi niistä kolme, neljäs putosi asuntorakennuksen takapihalle lauantai-iltana.

Pormestari Alon Davidi on jo pitkään vaatinut laajan sotilasoperaation aloittamista Gazassa: ”Annetaan armeijan tehdä tehtävänsä. IDF:n voima on mahtava, mutta kun pidät käsiä selkäsi takana, etkä iske Hamasin taistelijoihin tai sen poliittisiin johtajin, silloin suljemme silmämme todellisuudelta.”

”En hyväksy tapaa millä armeija hylkää siviilit, tämä on järjetöntä. Älä hellitä. Meillä on hyvä hallitus ja pääministeri joka rakastaa Gazan kaistaa ja Israelin kansaa. Kehotan heitä tekemään aloitteen ja osoittamaan Hamasille, kuinka suuren virheen se on tekemässä” Davidi sanoi Arutz Shevan haastattelussa useita viikkoja sitten.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267548,

04. Arabimedia raportoi kolmen terroristin saaneen surmansa IDF:n estäessä heidän soluttautumisyrityksensä turva-aidan läpi Israeliin Gazan pohjoisosasta.

Terroristit yrittivät murtautua turva-aidan läpi lauantain vastaisen yön aikana, raportissa kerrotaan.

IDF:n sotilaat havaitsivat heidän yrityksensä Gazan pohjoisosasta. Paikalle kutsuttu IDF:n helikopteri ja tankki tulittivat terroristeja heidän yrityksensä aikana surmaten kaikki 3 terroristia, kuten raportissa kerrotaan. He olivat varustautuneet Kalashnikov kiväärein, kranaatein ja RPG-laukaisualustoin.

IDF:n mukaan terroristeja oli kaikkiaan viisi. Miten kahdelle kävi, ei selviä raportista. Sotilaat eivät kärsineet vaurioita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267549,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5571030,00.html,

05. Gazan päänsärynohessa PA/PLO:n arabit yrittävät kaiken aikaa muistuttaa Israelin juutalaisasukkaita, että he ovat niitä ”alkuperäisiä kanaanilaisia, jotka asuttivat maata jo 5 000 vuotta sitten”, kuten Abbas julisti sormeaan heristellen.

Jos heidän esi-isiään yritetään jollain tavoin jäljittää, sanoisin heidän tapojensa perusteella, että he ovat amalekilaisten jälkeläisiä, jotka asuivat vuosituhansia sitten Medinan ja Mekan tienoillaArabian niemimaalla, mutta joutuivat lähtemään kovan kuivuuden ja sen tuomien muurahaisten, niiden kaikkein
pienimpien, vuoksi evakkoon, hyökkäillen Egyptistä pakenevia israelilaisia vastaan, kuten Mooseksen kirjassa kerrotaan.

06. Yksi näiden ”amalekilaisten jälkeläisistä”, hyökkäsi kahta israelilaista nuorta vastaan yrittäen surmata heidät autollaan Gush Etzionissa perjantaina. Auto oli varustettu Israelin rekisterikilvillä.

PA:n arabi ajoi autollaan kovalla vauhdilla siirtyen sitten ajokaistaltaan iskeäkseen bussipysäkille juoksevaan kanteen nuoreen, veli ja sisar. Auton iskussa haavoittui 17-vuotias Nahum Nevies ja hänen sisarensa, 19-vuotias Noam, Nahumin vammat ovat vakavat, Noamin kohtalaisen vakavat.

Bussipysäkki on suojattu teräspylväin, mutta he olivat vielä sen ulkopuolella auton iskiessä heihin. Auton kuljettaja-arabi menetti autonsa hallinnan, se suistui pysäkin takana olevaan kuoppaan ja kääntyi ympäri. Arabikuljettaja pyrki pakoon, mutta bussipysäkillä odottanut vapaavuorolla ollut turvallisuusmies ampui hänet.

Nuorten israelilaisperhe oli valmistautumassa lomamatkalle pohjoiseen, mikä saa nyt jäädä odottamaan rauhallisempaa aikaa – jos sellainen koskaan tulee Israeliin. Tämä on tavallisen israelilaisen arkea.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267541,

07. 39-vuotias mies sai surmansa ja 17-vuotias poika haavoittui kahden auton nokkakolarissa Jordanin laaksossa sunnuntaiaamuna.
Onnettomuus tapahtui valtatiellä no 90 lähellä Kibbus Afikimia.

MDA:n paikalle saapuneet lääkintämiehet totesivat 39-vuotiaan miehen saaneen surmansa välittömästi; toista autoa ohjannut 17-vuotias nuorukainen haavoittui vatsaan. Hän oli tajuissaan, kun hänet vietiin sairaalaan kohtalaisessa kunnossa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267551,

08. Viikoittaisissa ”paluu”mellakoissa Gazan turvallisuusaidalla mielenosoittajia oli kokoontunut kaikkiaan 5 000 Gazan arabia, vaikka Hamas vakuutti siirtävänsä mielenosoitukset muslimien paastokuukauden ajaksi.

Ilmapalliterrorismi jatkui myös perjantaina; syttyvillä aineilla varustetut pallo-ryppäät aiheuttivat kolme pientä paloa Gazan rajan lähellä. Autonrenkaitten polttamisen vuoksi ilma oli täynnä kitkerää mustaa savua.

Mellakoitsijat heittivät käsikranaatteja ja kotitekoisia pommeja sotilaita kohti pyrkien savun suojassa murtautumaan turva-aidan läpi.
IDF käytti mellakantorjumisvälineitä massojen hajottamiseksi.
Hamasin terveysministeriö ilmoitti, että 38 ihmistä haavoittui IDF:n luodeista.

Ilmapalloterrorin sytyttämät palot Israelin puolella olivat rajoitettuja, ja paikalle saapuneet palomiehet sammuttivat ne nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267520,

09. 40-vuotias Israelin poliisimies joutui kahden arabinuoren puukotuksen kohteeksi torstai-iltana Jerusalemin vanhassa kaupunginosassa. Poliisi haavoittui kohtalaisesti yläruumiiseen ennen kuin poliisit ehtivät reagoida.

Paikallaolleet muut turvallisuusmiehet ampuivat arabinuoria kohti surmaten heistä toisen; toinen haavoittui vakavasti ja vietiin sairaalaan.
Onkohan tässä alkamassa uudenlainen ”lasten intifada”, jossa pahaa aavistamattomat turvallisuusmiehet eivät osaa varoa lapsia puukottajina.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5569948,00.html,

10. Pelkkien vihaa ja kostoa merkitsevien uutisten ohessa vähän kotoisempia uutisia.

Ashkelonin Bar Kochba rantahietikolle on syntymässä uudenlainen mielikuvitus-maailma, Festive Sculpture Gallery tällä viikolla, kuten ynetnews otsikoi maailman johtavien hiekka-kuvanveistäjien luodessa mielikuvituksen tuotteita hiekasta.

Heidän tuotteittensa inspiroivat kertomukset, kuten Gulliver, Moana, Pieni Merenneito, kaunotar ja hirviö, Aladdin ja lukuisia muita klassisen ja myyttisten henkilöitten inspiroimina. Niiden luomiseen tarvitaan tonneittain hiekkaa.

Täytyy ihmetellä ihmisen luomisvoimaa ja taiteellista inspiraatiota silmäillessä kuvia näistä hämmästyttävistä luomuksista, jotka hävitetään Hiekkaveistos-Festifaalien loputtua.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5569893,00.html,

11. Maailman joutuessa uuden helleaallon kouriin on vaikea jättää huomiotta lähes rikollista riippuvuuttamme saastumista aiheuttavista, globaalin lämpötilan muuttavista fossiilipolttoaineista, kuten CTECH calcalista aloittaa raporttinsa.

Raportissa esitellään viisi israelilaista alkavaa yritystä, jotka pyrkivät kehittämään voimaa kehittäviä menetelmiä, jotka ovat ”vihreämpi, kestävämpiä ja aikaa myöten halvempia”, kuten ne lupaavat.

Veteen-perustuva polttoaine: Electic Global, perustettu 2014, Electric Globals Technology eristää hydrogeenia vedestä, valjastaa sen kehittämään sähkövoimaa autoteollisuuden tuotteitten voimanlähteeksi. Yhtiö sijaitsee maan pohjoisosassa Tirat kaupungissa Karmelissa ja Melbournessa Astralian Carltonissa. Sen tuote tuottaa kaksinkertaisen mahdollisuuden muihin energialähteisiin verraten, se on uudelleen käytettävä, eikä se säteile (no emissions).

ECO Wave Power LTD on Tel Avivissa sijaitseva yhtiö, joka hyödyntää merta ja meren aaltoja sähkövoiman kehittämiseksi.

ElectReon Wireless LTD on kolmas yhtiö. Se kehittää johdotonta lataus-infrastruktuuria, jotka voidaan asentaa maanteille sallien sähköautojen latautumisen niiden ajaessa niiden kautta, eikä auton tarvitse pysähtyä.

NewCO2Fuels Ltd (NFC) käyttää korkeaa lämpötilaa muuttaakseen CO2:n carbon monoxideksi (CO) ja oxygen O2 ja veden hydrogeniksi H2 kaasumaisiksi voimanlähteiksi. Prosessin vaatima korkea lämpötila voidaan saada joko aurinkolämmittimistä tai teollisuuslaitosten ylimääräisestä lämmöstä.

Solaris Synergi Isreal Ltd toimii Jerusalemissa. Se kehittää prosessia, jossa auringonlämpöä hyväkseen käyttävä järjestelmä rakennetaan veden varaan, joka sallii luonnonvalon ja ilman tunkeutumisen veteen häiritsemättä meren eläimiä.
Sen kehittämä prosessi on valmis asennettavaksi kaupalliseen käyttöön.
https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3767766,00.html,

12. USA:n kongressin alahuoneen enemmistöjohtaja Nancy Pelosi sanoi perjantaina, että USA:n ja Israelin välinen kiinteä suhde kestää presidentti Donald Trumpin ja pääministeri Benyamin Netanyahun ”heikkoudet”, jotka tällä viikolla heiluttivat diplomaattisia normeja estämällä kahden USA:n kongressin jäsenen vierailun Israelissa.

Pelosi kertoi AP:n toimittajalle, että Netanyahun ja Trumpin heikkous yhdessä aiheuttivat ”ei”-politiikan.
”Meillä on syvä ja kestävä suhde Israelin kanssa, joka kestää Donald Trumpn ja Benyamin Netanyahun. Me emme voi antaa heidän heikkoutensa estää voimassa olevan yhteytemme (jatkumista)”.

Pelosi vihjaisi, että kongressin tulee hyväksyä Israelilla myönnetyt avustukset, eikä se ole riippuvainen kummastakaan johtajasta, millä hän halusi painottaa, että maiden väliset suhteet tulevat jatkumaan ilman muutoksia.

Israelin ulkomaan asioista päättävät virkamiehet sekosivat käsitellessään kysymystä Ilhan Omarin ja Rashida Tlaibin vierailua Israelissa. Lupa kiellettiin ja myönnettiin, uudelleen kiellettiin mutta ”myönnettiin inhimillisiin perusteisiin viitaten, kuitenkin pidättyen loukkaavien lausuntojen antamisesta”, mikä oli liikaa avoimesti Israelia tuomitsevalle BDS-liikkeen kannattajalle. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5570536,00.html.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -30; Tiberias 24 -37; Suolameri 25 -37; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lähes samat lukemat.