Thursday, February 28, 2019

TORSTAI 28.02.2019

TORSTAI 28.02.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu joutui lyhentämään vierailuaan Kremlissä voidakseen palata mahdollisimman pian takaisin vastaamaan oikeuskansleri Avichai Mandelbitin tänään esittämiin syytöksiin neljässä eri tapauksessa.

Keskusteltuaan presidentti Vladimir Putinin kanssa 3 tunnin ajan Netanyahu kertoi reporttereille tehneensä selväksi Putinille, että Israel tulee jatkossakin suojelemaan itseään Iranin harjoittamaa aggressiota vastaan Syyrian alueelta. Tapaaminen oli ensimmäinen heidän välillään venäläisen vakoilukoneen alas ampumisen jälkeen Syyriassa, jossa kaikki koneen 15 miehistön jäsentä menehtyivät.

Bibin ja Putinin tapaamisen yhteydessä IDF:n sotilastiedustelun johtaja majuri Tamir Heiman esitteli Putinille tiedustelun keräämiä todisteita Iranin pyrkimyksistä rakentaa tukikohtia Syyriaan ja esitteli keinoja, joilla Israel pyrkii estämään ne.

Lisäksi ministeri Zeev Elkin, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Meir Ben-Shabbat, Bibin kansliapäällikkö Yoav Horowitz ja poliittinen neuvonantaja Reuven Ezer osallistuivat tapaamiseen.

Netanyhau kertoi reporttereille keskustelujen sujuneen hyvin, ja että ne keskittyivät pääosin IDF:n aktiivisuuteen alueella, sekä Iranin kaivautumiseen Syyrian maaperälle. ”Esitimme esimerkkejä keinoista sen estämiseksi.”

”Presidentti Putin osoitti ymmärtävänsä Israelin turvallisuustarpeet ja sanoi keskustelujen olleen tuottoisia. Israelin ja Venäjän väliset suhteet ovat selviytyneet vaikeuksista, ja ovat nyt palanneet yhteistoiminnan polulle”.

Bibi sanoi, että venäläiskoneen ampumistapausta käsiteltiin keskusteluissa, ja että Israelin huoli Venäjän toimittamasta S-300 IT-ohjusjärjestelmästä oli myös esillä.
Bibi vakuutti tehneensä Putinille Israelin kannan täysin selväksi, mutta myös sen, että Israel haluaa jatkaa sotilaallista yhteistoimintaansa Venäjän kanssa voidakseen estää tulevaisuudessa tarpeettomien vastakohtien ja vaarojen tapahtumista.

”Keskustelimme asioista täysin avoimesti ja rehdisti hyvin suorasukaisesti käsitellen niitä kaikilta puolilta. Tapaamisen päättyessä voimme yhdessä todeta tapaamisen tuottaneen tuloksia” Netanyahu selitti yhteenvetona.

Netanyahu selitti myöhemmin journalisteille, että Iranin joukkojen vetäminen pois Syyriasta on sekä Israelin että Venäjän intressien mukaista, ja että sovittiin
erityisen tiimin perustamisesta tämän päämäärän toteuttamiseksi.

”Puhuimme yksityiskohtaisesti Iranin ja sen edustajan Hizbullahin läsnäolosta Golanilla ja niiden yrityksistä käyttää Syyriaa päämääränsä toteuttamiseksi” Bibi selitti todeten tehtyyn kysymykseen, että Israel jatkaa operaatioitaan Syyriassa. Venäjän pyrkimyksistä välittää Hamasin ja Fatahin välillä ei keskusteltu.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471104,00.html,

02. Ha`aretz kertoo artikkelissaan Netanyahun ja Putinin välisestä tapaamisesta Kremlissä keskiviikkona iltapäivällä. Netanyahu totesi sanoneensa Putinille, että ”suhteemme estivät tarpeettoman kitkan armeijoittemme välillä ja edistävät turvallisuutta alueella”.

Bibi myös totesi, että he ovat tavanneet 11 kertaa syyskuusta 2015 lähtien, sekä pyrkineensä vakuuttamaan Putinille, että Iran on suurin uhka alueen rauhalle.

Myöhemmin keskiviikon aikana Putin ilmoitti hyväksyvänsä Netanyahun esittämän kutsun osallistua Jerusalemissa uuden monumentin paljastamistilaisuuteen, joka järjestetään II maailmansodan aikana Leningradin piirityksen aikana surmansa saaneiden ja hengissä säilyneiden muistoksi ja kunniaksi.
”Kiitos, minä tulen” Putin vastasi hymyillen suopeasti.

Putin on vieraillut aiemminkin Israelissa käyden samalla Länsimuurilla, ja hänellä ilmiselvästi lämmin sydän Israelia kohtaan, ja hyvät muistot maasta.
https://www.haaretz.com/israel-news/our-ties-helped-prevent-friction-between-armies-netanyahu-tells-putin-in-moscow-1.6976467,

03. Deal of the Century, vuosisadan sopimus, ei isällä Palestiinan valtiota, kertoo Al-Quds lehtiartikkelissaan.

Raportissa kerrotaan edelleen, että itsenäisen valtion asemesta sopimus esittää Palestiinan autonomiaa Gazan kaistalle poliittisilla ja taloudellisella siteillä Juudeaan ja Samariaan, kuten Al-Quds raportoi torstaina. Raportista ei selviä, mikä on Juudean ja Samarian asema, ulottaako Israel lainsäädäntönsä C- ja ehkä myös B-alueille?

PA/PLO ja Israel neuvottelevat keskenään Juudean ja Samarian C-alueista, jotka ovat Oslon sopimuksen mukaisesti Israelin täydessä siviili- ja turvallisuusvastuussa. Käytännössä alueita ja niiden rakentamista valvoo GOCAT-järjestelmä, jossa IDF:lla on hallitseva asema, mikä oikeuttaa kutsumaan niitä sotilasvalvonnan alaisiksi.

Juutalaisten C-aleille rakentamat kylät ja kaupungit jäävät Israelin valvonnan alaisiksi, mutta niiden laajentaminen nykyisten kuntarajojen ulkopuolelle on kielletty.

Sopimuksen puitteissa vahvistetaan Israelin, Jordanian ja PA/PLO:n välistä yhteistyötä. PA/PLO saa jatkaa nykyistä käytäntöä päivärutiinin hoitamiseksi Temppelivuorella, tai ainakin Al-Aksa moskeijassa, kuten raportissa sanotaan.

IDF poistaa useimmat tarkastuspisteensä Juudean ja Samarian alueilla antaen siten PA/PLO:n arabeille vapaan liikkumisen koko Länsirannan alueilla. C-alue jää Israelin täydelliseen valvontaan, mutta B-alueen kohtalo on epäselvä. Israel vastaa nyt sen turvallisuudesta, mutta PA hoitaa sisäiset asiat. A-alue on PA/PLO:n valvonnassa.

Al-Quds raportin mukaan 25 miljardia USD tullaan investoimaan Gazan ja Länsirannan alueille, ja lisäksi USA luovuttaa 40 miljardia USD Egyptille, Jordanialle ja ehkä myös Libanonille varmistaakseen näiden maiden suostumisen sopimuksen toteuttamiseen.

Presidentti Trumpin vävypoika Jared Kushner, joka johtaa Trumpin nimittämää rauhan-tiimiä, kiertää USA:n liittolaismaita Lähi-Idässä saadakseen niiden tuen sopimukselle.

Vieraillessaan UAE:ssa hän kertoi suunnitelmasta, mutta jätti suuren osan pois myöhempiä hienosäätöjä varten. Hän ei myöskään maininnut Palestiinan valtion itsenäisyyttä, mikä antaa aiheen otaksua, että Juudean ja Samarian palestiinalais-alueilla toteutetaan jonkin asteinen itsemääräämisoikeus Israelin turvallisuusvastuun alaisena, mikä ei tulle tyydyttämään PA/PLO:n johtoa.

Al-Quds raportti julkistettiin 3 päivää sen jälkeen, kun Kushner antoi haastattelunsa
SkyNews Arabi uutistoimistolle Abu Dhabissa.

Hän sanoi Al-Qudsille haluavansa ”avata joitain yksityiskohtia alueen maille saadakseen niiden suositukset, miten on parasta jatkaa”, sekä ”antaa niille muutamia yksityiskohtia, joita haluamme painottaa, etenkin taloudellisissa näkymissä, jotka ovat kaikkien käytettävissä, jos alueelle saavutetaan pysyvä rauhantila”.

Kushner totesi ”paljon kulutetun aikaa ja tupakkaa pyrittäessä muodostamaan rauhan-tilaa Israelin ja PA/PLO:n välille, jota monet arabimaat pitävät avain- kysymyksenä koko alueen rauhalle ja turvallisuudelle. Entiset reseptit eivät toimineet, joten hän haluaa luoda jotain uutta toisista näkökulmista katsoen”.

Kushner tapasi keskiviikkona Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin, jonka kanssa hän keskusteli yhteistyön lisäämiseksi Turkin ja USA:n välille, sekä taloudellisten tilaisuuksien kohottamiseksi alueella, sekä Trumpin hallituksen ponnisteluista rauhan-tilan saavuttamiseksi Israelin ja PA/PLO:n välille.

Israelin ja PA/PLO:n välisistä rajoista hän totesi: Yhteisesti sovitut rajat osapuolten välillä varmistavat tavaroiden ja ihmisten vapaan liikkumisen Länsirannan alueella, mikä johtaa otollisiin tilaisuuksiin talouden ja turvallisuuden kehittämiseksi ihmisten elinolojen kohentumisen muodossa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471333,00.html,

04. Ynetnews.com julkaisemassa Shimrit Meirin artikkelissa kummastellaan, miksi PA/PLO:n arabit eivät koskaan menetä tilasuutta menettää tilaisuutta? Miksi he automaattisesti sanovat jyrkästi EI Trumpin hallituksen heille tarjoamaan rauhan-mahdollisuuteen ja taloudelliseen nousuun tietämättä mitään sen sisällöstä?

Vaikka jättäisimme pois Trumpin ilmeisen mieltymyksen Israelille ottaessaan Jerusalemin pois neuvotteluista ja muuttaessaan lähetystönsä sinne, on vaikea tajuta, miksi kädestä suuhun elävät ihmiset kyynisesti torjuvat esityksiä, jotka tulisivat oleellisesti nostamaan heidän elintasoaan, edes keskustelematta asiasta?

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas voi vielä saada lupauksen Saudi Arabian ikääntyneeltä kuninkaalta toimimatta hänen selkänsä takana, mutta koko maailma tietää, mitä kuningas Salmanin poika MBS puuhaa diplomaattisella rintamalla.
PA/PLO ja sen ikääntynyt, sairaalloinen johtaja Abbas ovat auttamatta jäämässä sivuun maailman kehityksestä, eikä aika ei suosi heitä.

Meir viittaa Egyptin TV:n uutisankkuriin, joka kummastelee samaa asiaa:
”Jos haluat vapauttaa koko Palestiinan – ahlan wasahlan- siitä vaan, mutta sitä ennen sinun tulee yhdistyä. Jos haluat valtiosi Israelin rinnalle, miksi toistelet kieltoasi EI, EI kun sinulle tarjotaan valtiota hopealautasella?

Meir kummastelee, mikä on Kushnerin vaikutin hänen itsepäisesti jatkaessaan tarjouksensa pitämistä esillä, vaikka toinen sylkee käteesi? Odottaako hän PA/PLO:n arabien muuttaman mielensä? Luultavasti ei, koska hän ei edes vaivaudu tarjoamaan haastattelua PA:n valvomille uutistoimistoille, vaan antaa sen arabitoimistoille. Ei mikään arabimaa toimisi Kushenerin tavoin: ”Jos kerran hylkäsit tarjoukseni, en jää sinun paksupäisyytesi vangiksi. Tarjous ei ole enää voimassa”.

Eräs irakilainen journalisti twiittasi sivullaan: Jos PA/PLO olisi käyttänyt kaiken arabimaista saamansa varat vuodesta 1948 lähtien, se olisi voinut rakennuttaa 50 Tel Avivin kokoista kaupunkia, 40 Dubain kokoista, ja 30 Riyadin kaltaista kaupunkia.
Tällä viikolla journalisti sai artikkelistaan lukuisia suosiollisia tykkäyksiä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5470836,00.html,

Edellinen artikkeli on hyvä, mutta siinä ei puututa millään tavoin muslimien tapaan suhtautua pitkäaikaisiin tai lopullisiin sopimuksiin infidelin kanssa. Muslimien tekemä sopimus on sama kuin Muhammedin tekemä 10–vuoden sopimus Mekkan asukkaitten kanssa, jonka hän rikkoi sen puolivälissä saatuaan vahvistettua joukkojaan.

Sitä kutsutaan Hudaybiyyan sopimukseksi. Jasser Arafat kutsui solmimaansa Oslon sopimusta tällä nimellä puhuessaan EteläAfrikassa. Olisi syytä tutkia Islamin oppeja.
https://www.google.co.il/search?client=opera&hs=aMM&biw=571&bih=607&tbm=isch&q=muhammedin+sopimus+Mekan+kanssa&chips=q:muhammedin+sopimus+mekan+kanssa,online_chips:mekan+valloitus&sa=X&ved=0ahUKEwjEtdzRod7gAhVLLVAKHR8JAb4Q4lYIKSgD
05. Pääministeri Benyamin Netanyahu palasi Moskovan matkaltaan eilisiltana tänne herhiläisten pesäpaikkaan, jossa häntä odottavat myrkylliset pistimet valmiina iskemään. Häntä odottavat syytökset korruptiosta, rikoksesta ja luottamuksen rikkomisesta, mitä seuraavat hänen kuulemisensa ennen oikeudenistuntoa.

Israelilais-amerikkalainen miljardööri Arnon Milchan, jonka runsaskätisesti antamat hyvän ystävän lahjat ovat antaneet aiheen syyttää korruptiosta, vaikka ei niiden antaja Milchan tarvinnut - eikä saanut - muuta kuin lämpimän kädenpuristuksen.
Häntä vastaan ei nostettane syytöksiä.

Ehkä historioitsijat joskus tulevaisuudessa pystyvät selvittelemään, mistä tässä kokonaisuudessaan on lopulta kysymys, mutta sivusta katsoja jää hämmästelemään ihmisluonnon tai – sydämen pahuutta. Kuinkahan moni Netanyahun syyttäjistä heittäisi ensimmäisen kiven, jos heidät asetettaisiin aviorikoksesta kiinni saadun naisen syyttäjien asemaan? Onkohan kellään heistä puhtaat jauhot omassa pussissaan? (Joh. 8:3 -11)
https://www.jpost.com/Israel-News/AG-expected-to-announce-intent-to-indict-PM-Netanyahu-for-bribery-tomorrow-581950,

06. Kansainvälisesti tunnettu, ehkä yksi Israelin tunnetuimmista lakimiehistä, Hawardin yliopiston professori Alan Dershowitz kirjoitti avoimen kirjeen oikeuskansleri Avichai Mandelblitille, joka julkaistiin JP:n torstain numerossa Uri Bollagin esittelemänä, ja julkaistiin sitä ennen Ha`aretzissa.
Otan siitä muutamia kohtia.

Dershowitz mitätöi korruptio- ja rikossyytökset Netanyahua vastaan, sillä ne uhkaavat demokraattista prosessia.
Laillisesti valitun pääministerin kaataminen laajalla ja ennen kokemattoman laajalla ja laajenevalla rikoslailla vaarantaa demokraattisen prosessin.
Harvardin yliopiston professori ottaa esiin kolme tapausta. 1000, 2000 ja 4000, joiden pohjalta syytteiden uskotaan nousevan. Dershowitch hylkää syytösten laillisuuden perustuen käytettävissä olevaan todistusaineistoon.

Tapaus 1000 esittelee sikarit ja shampagne lahjuksina, joilla pyrittiin saamaan etuisuuksia. Kuitenkin ne ovat hyvän ystävän antamia lahjoja, eikä miljardööri tosiaankaan tarvinnut mitään vastalahjaa – hänellä on kaikkea ilmankin. Laissa ei myöskään määritellä, kuinka monet lahjat ovat hyväksyttäviä ja mitkä eivät.

”Suhde politiikan ja median välillä – tai poliitikkojen ja julkaisijoiden välillä – on liian hieno-varainen, vaikeasti selitettävä sekä monimutkainen kysymys raskaskätisen rikoslain käsittelyyn. Poliitikkojen päätökset saavat usein motivaationsa median instituution käsittelystä yrittäessään saavuttaa haluamansa tuloksen”.

”Se muistuttaa sanontaa: raaputa selkääni, niin minä raaputan sinun selkääsi”.
Dershowitz kehottaa oikeuskansleria antamaan Netanyahulle vapauden jatkaa tärkeää työtänsä, ja antaa kansan ratkaista vaaleissa, hyväksyvätkö he pääministerin toimet vaiko eivät. (JP 28.02.2019)

07. UUTISIA LYHYESTI
Likud esitti korkeimmalle oikeudelle pyynnön vain muutamia tunteja ennen oikeuskansleri Mandelbitin odotettua julkistamista siirtää sen vaalien jälkeen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471349,00.html,

Tulvat veivät mukanaan henkilöauton matkustajineen Arazim-laaksossa lähellä pääkaupunkia. Kaksi miestä pelastettiin onnistuneesti autosta torstaina.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471435,00.html,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259718,

Jewish Home ja National Unionin puolueiden välinen vaalisopimus asettaisi ”äärioikeistoa” edustavan Itamar Ben Gvirin tai Michael Ben Arin paneliin joka valitsee tuomarit maassa, jos heidät valitaan Knessetiin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471397,00.html,

Ben Drod Yemini kirjoittaa JP:n opinion osiossa, että mitä hyvänsä Mandelblit sanoo torstaina, pääministeri on jo tuomittu kansanoikeudessa. Lisäksi monet uskovat, että oikeusjärjestelmä on korruptoitunut ja on päättänyt tehdä kaikkensa pääministerin pään menoksi.
Oikea tapa olisi taputtaa Bibiä päälaelle ja lähettää hänet kotiinsa ilman rikos-oikeudellista prosessia, joka repii kansan hajalle. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471351,00.html,

SiniValko-puolueen puheenjohtajaa Benny vastaan USA:ssa asuva nainen Nava Jacobs on nostanut syytteen sukupuolisesta häirinnästä, joka pilasi hänen koko elämänsä. Tämä tapahtui molempien opiskellessa HaKFar HaYarok nuorisokylässä. Nava oli silloin 14-vuotias, Gantz ylemmällä luokalla noin v. 1976. Gantz kieltää tapauksen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471302,00.html,

IAF iski kahteen kohteeseen vastauksena palloryppääseen liitetyn pommin räjähtäessä sen osuttua asuntorakennukseen Eshkol alueneuvoston alueella tuhoten sitä osittain. IAF iski ainakin yhteen Hamasin sotilassiiven tukikohtaan Gazassa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471185,00.html,

Israel ei hyväksy YK:n hankkimia todisteita sotarikoksista Hamasin valvomien ”paluu-marssin” mielenosoitusten yhteydessä. ”Ei mikään instituutio voi kieltää Israelin oikeutta puolustaa kansalaisiaan väkivaltasista hyökkäyksistä”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259716,

Gennessaretin järvenpinta nousi 6 sm 24 viimeisen tunnin aikana sateitten ansiosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259706, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259712,

Donald Trump kiitteli suurta tapaamista ja erittäin hyvää dialogia Twitterissään nautittuaan aterian Kim Jong Unin kanssa Hanoissa.
Valkoinen Talo lupasi antaa virallisen lausunnon myöhemmin torstaina.
Trump sanoi tuntevansa erityistä suhdetta PohjoisKorean johtajaa kohtaan, ja kehotti kärsivällisyyteen ydinaseistavapaan Korean luomiseksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471155,00.html,

Intia ja Pakistan ovat lähellä avointa sotaa kummankin maan pudottaessa alas toistensa hävittäjiä Kashmirin yläpuolella, ja iskiessä ohjuksillaan toistensa alueille.
Kaksi viikkoa sitten maitten välit alkoivat kuumeta Pakistanin Jaish e-Muhammad terroristin räjäytettyä pomminsa bussia vastaan, joka kuljetti Intian rajapoliiseja. Iskussa sai surmansa 44 rajapoliisia, isku oli verisin 1947 iskun jälkeen. https://www.debka.com/major-clashes-bring-india-and-pakistan-to-brink-of-third-war-over-kashmir/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 04 -08; Tiberias 08 -14; Suolameri 13 -19; Eilat 11 -22 +C-astetta, sadetta luvataan koko maahan, kuten myös lauantaina; huomenna puolipilvistä. Lämpötila nousee asteen huomenna.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,


Tuesday, February 26, 2019

TIISTAI 26.02.2019

TIISTAI 26.02.2019
01. Presidentti Donald Trumpin nimittämän Lähi-Idän rauhantiimin johtaja Jared Kushner on 5-päivän vierailulla Lähi-Idässä saadakseen arabimaitten tukea ”deal of the century”, vuosisadan sopimukselleen, joka tultaneen julkaisemaan Israelin Knesset-vaalien jälkeen huhtikuussa.

Puhuessaan Sky News Arabia uutistoimistolle Abu Dhabissa Kushner sanoi johtamansa rauhantiimin työskennelleen parin vuoden ajan pyrkiessään formuloimaan ”realistisen ja oikeudenmukaisen ratkaisun noille kysymyksille, joka mahdollistaa ihmiset elämään parempaa elämää”.

Kushner vakuutti, että ”suunnitelma on hyvin yksityiskohtainen ja keskittyy ratkaisemaan rajakysymykset – ja jos pystymme ratkaisemaan tämän tosiasian ja tuomaan rauhan ilman pelottelua, silloin voimme taata ihmisten vapauden”.

Haastattelu annettiin englanniksi ja tulkattiin arabiaksi.
Se julkistettiin sen jälkeisenä päivänä, kun Uusi Oikeisto-puolueen johtaja Naftali Bennett sanoi Trumpin ja Likudin johtajan, pääministeri Benyamin Netanyahun koordinoivan suunnitelman julkistamisen perustaakseen Palestiinan valtion vaalien jälkeisen päivänä.

Kushner sanoi haastattelussa tiimin keskittyneen neljään keskeiseen kysymykseen.
”Ensimmäinen on vapaus, jossa haluamme ihmisten nauttivan oikeudestaan tarttua tilanteeseen, uskontoonsa ja palvontaansa uskostaan rippumatta,
kuten myös kunnioituksesta”.

”Ihmisten arvokkuus tulee varmistaa. Heidän tulisi kunnioittaa toisiaan ja hyödyntää tilaisuuksiaan parantaa elämäänsä antamatta konfliktien häiritä heidän lastensa tulevaisuutta ja turvallisuutta”.

Hän sanoi Trumpin toivovan, että Gazan kaista ja Länsiranta yhdistetään yhteisen johdon alle vastoin nykyisin vallitsevaa tilannetta.
Palestiinalaiset haluavat korruptiosta vapaan hallituksen, joka huolehtii heidän intresseistään, hän vakuutti.

UAE:n vierailu lisäksi Jared Kushner vierailee Bahrainissa, Qatarissa, Omanissa ja Saudi Arabiassa saadakseen tukea suunnitelmalle. Hänen mukanaan matkustavat USA:n Lähi-Idän lähettiläs Jason Greenblatt ja USA:n Iranin lähettiläs Brian Hook.
Kushner kiitteli sitä, että Washington oli pystynyt salaamaan suurimman osan suunnitelmasta, edellisten suunnitelmien vuotaessa julkisuuteen ennen aikaisesti häiriten niiden pohjalla käytyjä neuvotteluja.

Kushner paljasti, että suunnitelmaan kuuluu laaja taloudellinen komponentti, ja ettei taloudellinen vaikutus tule rajoittumaan Israeliin ja palestiinalaisiin, vaan ulottuu koko alueelle, Jordaniaan, Egyptiin ja Libanoniin.

Hän sanoi Iranin muodostavan suurimman uhan turvallisuudelle ja tasapainolle alueella. ”Teheran työskentelee agenttiensa kautta rahoittaen terrorijärjestöjä. Iran on epätasapainon ja terrorismin takana alueella, mikä lisää pakolaisten määrää ja vähentää taloudellisia tilaisuuksia”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Kushner-Trumps-peace-plan-will-focus-on-drawing-the-borders-of-Israel-581768,

02. Israelin poliittiset puolueet - niistä etenkin oikeiston äänestäjiä kalastelevat – tarttuivat välittömästi tilaisuuteen hyökätäkseen Kishnerin esittämiä näkökohtia vastaan.

Naftali Bennett (Uusi Oikeisto) totesi videon osoittavan, että Netanyahuun kriittisesti suhtautuvilla mielipiteillä on oikeutuksensa.

”Kushnerin sanat todistavat sen, minkä jo tiesimme. Vaalien jälkeisenä päivänä tulevat painostamaan Netanyhau-Lapid-Gantz hallitusta Palestiinan valtion perustamiseksi tien no6 varteen, hyväksymään Jerusalemin jakamisen – ja Netanyahu on pakotettu alistumaan” Bennett ennusti.

Bennett sanoi ”Bibin ja Trumpin koordinoineen suunnitelman julkaisemisen välittömästi naalien jälkeen. Jopa Likudin ryömiminen koaliittioon vasemmistolaisen Lapid-Ganz-puolueen kanssa on jo ymmärretty”. Siksi Bennett suosittaa voimallisen uuden oikeiston muodostamista Uusi Oikeiston ympärille. Hän sanoo tukevansa Netanyahua, mutta painostavansa häntä keskeyttämään toimet Palestiinan valtion muodostamiseksi. ”Oikeisto tai Palestiina”, hän sanoo.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Kushner-The-peace-plan-will-focus-on-drawing-the-borders-of-Israel-581738,

03. National Unionin puheenjohtaja, ke. Betzalel Smotrich, joka on no 2 oikeistolaisen unionin ehdokaslistalla, kertoo pitkähkössä Arutz Shevan haastattelussa kansan luottavan edustamaansa oikeistolaiseen unioniin.
Otan siitä tärkeimpiä aiheita tähän artikkeliin.

”Uskon kaikkien ymmärtävän meidän tehneen välttämättömät ja tarvittavat askeleet säilyttääksemme uskonnollisen sionistisen säilymiseksi Knessetissä ja varmistaaksemme oikeistolaisen blokin ja hallituksen Trumpin vuosisadan sopimuksen paljastuessa julkiseen tarkasteluun” Smotrich ennustaa.

Smotrich sanoo, että Oikeistolainen Unioni on tärkeä myös Israelin juutalaisen identiteetin säilymiseksi.
”Voi meitä, jos saamme Bibin, Bennettin ja Gantzin Lapidin kanssa - kaikkine vihjauksineen - muodostaman hallituksen juutalaisen identiteetin tärkeissä kysymyksissä Israelin valtiolle. Äänestäessäsi meitä äänestät ainoaa puoluetta, joka on todella antautunut Uskonnollisen Sionismin arvoihin ja näkyyn”.

Hän sanoo, ”ettei yksi ääni Oikeistoblokin sisällä lisää tai vähemmän, ole tärkeää, mutta on vain yksi puolue, joka ei ole omistautunut itseensä, ei opportunistisille poliittisille tavoitteilleen, tai miten se saisi yhden paikan tai toisen nopeimmin, mutta on uskoutunut uskonnollisen kansan idealle ja arvoille”.

Hän ei myöskään ole huolissaan Sinivalkoista puoluetta mairittelevista mielipide-tiedusteluista, koska ”liitos vasemmistoon on hyvä. Israelin valtion vaalit ovat oikean ja väärän, näyn ja arvojen tien, ja opportunistien joukon välillä, jolla ei ole epä-poliittisia tai ei-taloudellisia yhteistä nimittäjää, ja joka on PR:n ja median konsulttien tuotosta, jossa ne sanelevat heidän puheensa ja telepromtinsa”.

Smotrich sanoo, että ”Lapidin ja Gantzin ainoa yhteinen nimittäjä on kaataa oikeistolainen hallitus, ja uskon kansan olevan järkevämpi; se on vastuullisempi ja haluaa tietää aamulla, minne ollaan menossa. On olemassa eräänlainen PR kampanja-harjoitus, mutta kuten jo sanoin, uskon Israelin kansaan. Uskon, että useimmat heistä haluavat (turvallisen) tien, ei Bibin vastaista puoluetta tai oikeiston vastaista hallitusta”.

Smotrich sanoo, että oikeistosiiven blokki johtaa vielä, ja se on tärkeää, ei se, miten monta paikka Likud saa suhteessa SiniValkoiseen. Vain Bibi pystyy muodostamaan enemmistön koaliittiossa, ja siksi presidentin tulee antaa hallituksen muodostaminen hänelle.

Mutta jos Bibi on liian vahva, tulemme päätymään Yamitin tai Hebronin luovutukseen tai Gush Katifin karkotuksiin Gazasta Smotrich varoittaa. ”Olemme nähneet, mihin liian suuri ja voimakas Likud pystyy”.
Hän tukee Bibin johtaman Likudin muodostamaa koaliittiota, johon ei aina voi luottaa. Ei ole tärkeää tietää vain pari johtavaa ehdokasta, vaan koko ehdokas-lista, että kaikki ovat eettisiä ja luotettavia, jotka uskovat Toraan ja uskoon, ja joihin siksi voidaan luottaa ja uskoa.

Smotrich varoittaa, että suuri vaara on siinä, että Trump ja Netanyahu välille on kehitelty kompromissisuunnitelma. Bibi on tietoinen tästä, eikä Trump olisi voinut tehdä mitään Bibin tietämättä tai hänen selkänsä takana. Tämä ohjelma sisältää - kaikkine vihjeineen - hyvin arveluttavia komponentteja.

”Me taritsemme voimakkaan Knessetin onnistuaksemme vastustamaan sitä ja tehdäksemme selväksi Bibille, ettei hän voi suostua vaarallisiin kompromisseihin, ei mihinkään juutalaisia yhteisöjä tai Jerusalemia koskevia”.

”Netanyahun käytös viimeisten päivien aikana Temppelivuorella on yksin-kertaisesti häpeällistä” Smotrich sanoo.
”Amona tuhottiin” – kuten hän sanoi – ”oikeuden päätöksen mukaisesti, kuten myös Netiv HaAvot juutalaiskylä”. Beduiinikylä Khan Al.Ahmar sen sijaan jatkaa.

Mutta Kultainen (Armo-)Portin viereinen tila suljettiin 2003 myös oikeuden päätöksellä, eikä päätöstä ole purettu. Kuitenkin arabien hyökättyä joukolla saadakseen Portin aukaistuksi ja sen takana olevan korkean tilan muodostamiseksi muslimien pysyväksi rukoustilaksi, Netanyahu alistui ja antoi periksi arabivälivallan ja Jordanian uhkausten edessä, aivan samoin, kuin hän peräytyi päätöksestä metallin-paljastimien asettamisesta Temppelivuorelle johtaviin käytäviin kuukausia aiemmin.

Smotrich arvioi, että Bibillä tulee olemaan vaikeaa muodostaa hallitusta Gantz-Lapid SiniValkoisen puolueen kanssa vaalien jälkeen, sillä Bibin ovelaa juonittelua vaalien jälkeen tulevat rajoittamaan ainakin jotkin häntä vastaan nostetut rikossyytteet. Siksi hän uskoo vahvan Oikeiston voivan estää nämä suunnitelmat. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259560,

04. Jerusalemin Temppelivuoren itäosan muurissa sijaitseva portti, jota kutsutaan nimellä Kultainen Portti, tai Armoportti (hepreaksi Sha`ar HaRachamimi), on luultavasti vanhin vanhan kaupungin porteista. Se rakennettiin joko 520 AD, tai 7. vuosisadalla Kristillisen historian mukaan. Portti rakennettiin aiemman portin tilalle, jonka kaarifasadi on nähtävissä portin yläosassa.

Portti suljettiin Ottomanin sulttaanin Suleimanin käskystä 1541. Sen ulkofasadi itään on säilynyt alkuperäisenä 16-vosisadalta lähtien. Sen kaksoisosien kautta on yhteys holvattuun korkeaan tilaan, jota muslimit olivat käyttäneet rukoustilanaan vuoteen 2013 saakka, jolloin se suljettiin Israelin oikeuden päätöksellä, koska muslimit käyttivät sitä poliittiseen tarkoitukseen. PA:n arabien äskettäin avaama portti ei ole Kultainen portti, vaan sisätilojen välinen portti.

Israelin poliisi pidätti kaksi wakfin johtavaa virkailijaa kuulusteluihin, mutta vapautti heidät myöhemmin ilman jatkotoimia. He vakuuttivat, että kyseinen alue kuuluu erottamattomasti Al-Aksa moskeijaan, eikä juutalaisilla ole mitään asiaa sinne.

Kristillisen tarinan mukaan Neitsyt Marian vanhemmat tapasivat portin luona enkelin Marialle antaman ilmoituksen jälkeen, ja siksi se on Jeesuksen syntymän symboli. Apogryfikirjoitusten mukaan Jeesus kulki portin kautta palmusunnuntaina.

Muslimit nimittävät porttia nimellä Bab Al-Dhahasbi tai Bab Al-Zahabi, tarkoittaen Kultainen Portti tai Ikuisen Elämän Portti, jonka luona Allah päättää kunkin ikuisesta elämästä. Se suljettiin 1541 Suleimanin toimesta, mutta aiemmin jo 810 muslimien toimesta, sen avasivat ristiretkeläiset 1102, mutta Saladinin voitettua ristiretkeläiset
se muurattiin uudelleen umpeen 1187, eikä sitä liene avattu sen jälkeen.

Juutalaisen tarinan mukaan Messias tulee Kultaisen Portin kautta Jerusalemin kaupunkiin. Tämä lienee yksi syy Kultaisen portin sulkemiseksi. Muslimit ovat haudanneet kuolleitaan portin eteen voidakseen estää juutalaisten Messiaan pääsyn, koska juutalaiset välttävät hautausmaita etteivät saastuisi. Myös juutalaiset uskovat, että ”kansojen viimeinen tuomio pidetään Kultaisen portin luona”.

”Sitten Hän vei minut takaisin pyhätön ulommalle portille, joka antoi itään päin, mutta se oli suljettu.
Niin Herra sanoi minulle: ”Tämä portti on oleva suljettuna; sitä ei saa avata eikä kukaan saa tulla siitä sisälle, sillä Herra, Israelin Jumala, on käynyt siitä sisälle. Se on oleva suljettuna.
Ruhtinas ainoastaan saakoon ruhtinaana istua siellä ja aterioida Herran edessä. Käyköön hän sisälle porttieteisen kautta ja tulkoon ulos samaa tietä”. (Hes44:1- 3.)
http://www.magdalenepublishing.org/blog/jerusalems-golden-gate-history-prophecy/,
http://www.seetheholyland.net/tag/golden-gate/,
https://biblewalks.com/sites/GoldenGate.html,

05. UUTISIA LYHYESTI

Entinen Israelin hallituksen energia- ja infrastruktuuri ministeri Gonen Segev tuomittiin Jerusalemin alueoikeudessa 11. vuokeksi vankeuteen vakoilusta Iranin hyväksi, mutta syytös petoksesta pudotettiin sopimusneuvottelujen kautta. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5470232,00.html,

Ben Gurionin ja Tel Avivin yliopistojen tutkijat yhdessä EcoPeace Middle East NGO:n kanssa varoittavat, että Gazan kaistan heikko Infrastruktuuritilanne voi aiheuttaa vaarallisten tautiepidemioitten syntymisen, mikä voi pakottaa Gazan asukkaat etsimään apua Israelin viranomaisilta.
IDF:n sotilaat ovat oppineet selviytymään Gazan asettamista haasteista, mutta uusi haaste uhkaa iskeä Gazasta, ja se on vähintään yhtä vaarallinen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5470235,00.html,

Argentiinan päärabbi Gabriel Davidovich joutui vaimonsa kanssa brutaalin ryöstön ja pahoinpitelyn kohteeksi kodissaan. Heidät vietiin sairaalaan hengenvaarallisessa kunnossa.
Hyökkääjät huusivat heille: ”Me tiedämme, että sinä olit Amia-juutalaiskeskuksen rabbi Buenos Airesissa”. He varastivat rahaa ja kalleuksia. Hyökkääjiä ei ole vielä saatu kiinni.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5470130,00.html,

USA:n presidentti Trumpin vaatimus rakentaa muuri USA:n ja Meksikon väliselle rajalle on vähintään yhtä tärkeä huumeiden salakuljettamisen estämiseksi USA:n markkinoille, kuin laittomien siirtolaisten holtittoman pääsyn estäminen maahan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469687,00.html,

Israelin ja Palestiinan arabien välinen jatkuva konflikti varasti EU:n ja arabiliiton ensimmäisen istunnon Siinain niemimaalla Sharm el-Sheikissä. 50 maan edustajat koskettelivat myös terrorismin vastaista taistelua sekä laitonta siirtolaisuutta. EU:n sisäiset ongelmat ja arabiliiton kyvyttömyys käsitellä sisäisiä ongelmiaan jäivät kuitenkin syrjään ikuisuuskysymyksessä Israelin ja arabien välisestä konfliktista.

Loppulausunnossa vahvistetaan tuki kahden valtion periaatteelle perustuen alueiden kompromisseihin arabiliiton 2002 rauhanaloitteen mukaisesti konfliktin ratkaisemiseksi. Palestiinan valtion pääkaupunkina tulisi olla Jerusalemin itäosa ja setlementtien Israelin rakentaminen 1967 sodan jälkeen vapautetuille alueille tullaan alistamaan tarkkaan seurantaan ja rajoittamiseen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469745,00.html,

PA:n arabiterroristit kävivät varastamassa arabin raa`asti pahoinpitelemän, raiskaaman ja murhaaman 19-vuotiaan Ori Ansbacherin muiston kunniaksi istuttamat puut. Hänet murhattiin Tekoan läheisessä Ein Yaelin metsässä alkukuusta. PA:n arabit tuhosivat ja varastivat 50 puuntainta sunnuntaina. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469609,00.html,

Israelilainen startup yhtiö liittyi niiden laboratorioiden joukkoon, jotka valmistavat laboratorioissaan kasvattamaansa puhdasta lihaa. Yhtiön edustajat väittävät, että ”cultured meat in petri dish” on maukasta ja ympäristöystävällisempää kuin perinteinen eläinten liha, sekä vähentää eläinten kärsimyksiä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469569,00.html,

Israelin laivasto harjoittelee pohjoisesta tulevaa sodanuhkaa vastaan.
Koko Israelin laivaston ohjusalusten osasto ja sukellusveneet osallistuivat viime viikolla laaja-alaisiin harjoituksiin pohjoisella areenalla. Mukana olivat myös Shayetet 13 yksikkö, ja harjoitukset päättyivät kohteiden tuhoamiseen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469307,00.html,

Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif ilmoitti varoittamatta eroavansa Iranin hallituksesta myöhään maanantaina. 59-vuotias veteraanipoliitikko ilmoitti epämääräisessä Instagram postauksessaan pyytävänsä anteeksi kyvyttömyyttään jatkaa palvelustaan. Ilmoitukseen oli liitetty profeetta Muhammedin tyttären Fatiman tekemä piirros.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5470006,00.html.

Tamar Gur Krause on reformoitu rabbi, joka palvelee samaa sukupuolta olevia juutalaispuolisoita. Hän väittää johtaneensa satoja hääseremonioita virassaan. ”Katson muodostavani sillan, joka tuo ihmiset hengelliseen elämään ja tarkoitukseen, jotka periytyvät sukupolvia vanhoihin juutalaisiin teksteihin.”
Monet perinteiset rabbit ovat kauhuissaan hänen sanoistaan.

”Ortodoksi hääseremoniassa rabbi seisoo kahden nuken edessä. Toinen heistä, morsian, seisoo peitettynä, eikä puhu mitään. Toinen nukke, joka on aina mies, särkee lasin, nuket suutelevat toisiaan, ja sitten juhlinta voi alkaa. Nuket ehkä tuntevat laulut, mutta heillä ei ole käsitystäkään, mitä he sanovat chuppansa alla.”

Krausen johtamassa seremoniassa molemmat rikkovat lasin, ja laulut lauletaan morsiamen ja sulhasen tai toisinpäin, äänellä, täysin tasavertaisina. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5466982,00.html,

Presidentti Trump on matkalla keskiviikkona ja torstaina suunniteltuun tapaamiseen PohjoisKorean diktaattorin Kim Jong Unin kanssa Hanoissa, Vietnamissa. Kukaan ei rohjenne esittää mitään arvioita, mihin tapaaminen voi johtaa.
Trump näyttää kuitenkin pitävän PohjoisKorean paksusta nuorukaisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259575, ’

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -14; Tiberias13 -21; Suolameri 16 -26; E ilat 14 -27 +C-astetta, tänään puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna sadetta. Lämpötila laskee 05 -11 +S-astetta.

243 uutta mahanmuuttajaa matkusti Israeliin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259605,

Israelin tiedustelu varoittaa, että 150 000 – 200 000 ISIS jäsentä on levittäytynyt kaikkialle maailmassa.
https://gellerreport.com/2019/02/israeli-isis-world.html/,

Sunday, February 24, 2019

SUNNUNTAI 24.02.2019

SUNNUNTAI 24.02.2019
01. Elämme aikaa, jolloin todellisuudentajumme turtuu maailman mediassa liikkuvien huhujen ansiosta, joita tarjotaan kansalle tosiasioina. Tämän johdosta emme koskaan voi olla varmoja, ovatko TV-asemiemme ja sanomalehtemme meille välittämät uutiset tosia, vaiko tarkoitettuja ihmisten manipuloimiseksi.

Koska Israelissa eletään lähestyvien Knessetin vaalien odotustunnelmissa, voimme olla varmoja, että ”kukin ehdokasblokki tulee tarjoamaan ruusuisia tulevaisuuden näkyjä, jotka toteutuvat, jos äänestät heitä”. Karvaasta kokemuksesta tiedämme, että lupaukset unohdetaan, kun äänestys on ohi.

Kehottaisin kaikkia tutustumaan puolueiden julkistamiin ohjelmiin, ja mikäli mahdollista, kunkin ehdokkaan äänestyskäyttäytymiseen.
Venäjän kommunistisen puolueen ja NL:n perustaja Lenin kutsui äänestäjiä ”hyödyllisiksi idiooteiksi”, jotka eivät tiedä, miten heitä vedetään nenästä.

Israelin ensimmäinen pääministeri Ben Gurion totesi: ”En ole selvillä, mitä ihmiset haluavat, mutta tiedän, mikä on heille parasta”.
Nämä tosiasiat on syytä pitää mielessä ehdokasta valittaessasi.

02. Maailman tilanne on lähellä räjähdyspistettä monin paikoin, eikä kukaan liene selvillä siitä, mistä lopullinen jännitys nousee kriittiseksi.

Venezuelassa kansa kärsii kaikenlaista puutetta WC-papereista alkaen ja USA:n lähettämä avustuskolonna joutui presidentti Madurolle uskollisten sotilaitten tulituksen kohteeksi sytyttäen rekkoja tuleen, joista paikalliset asukkaan yrittävät henkensä kaupalla pelastaa minkä voivat palavista rekoista.

Kilpaileva presidentti Juan Guaido vakuuttaa tuovansa avustukset turvallisesti kotiin.
Santa Elena de Uairen kaupungin lähellä syntyi verisiä yhteenottoja sotilaitten ja paikalliset asukkaitten välillä. 2 sai surmansa ja 18 haavoittui yhteenotoissa.

Trump tukee rauhallista vallan siirtoa, mutta vakuuttaa kaikkien optioiden olevan edelleen pöydällä, eli sotilaallinen väliintulo.
https://www.breitbart.com/news/the-latest-2-killed-18-injured-in-venezuela-border-clashes/,

03. Venezuelassa presidentti Nicolas Maduron tankeilla ja automaattisaseilla varustetut sotilaat hyökkäsivät alkuperäheimon jäseniä vastaan - jotka olivat aseistautuneet keihäillä ja jousilla - yrittäessään keskeyttää avustustarvikkeita tuovan autokolonnan
pääsyn Venezuelaan. Yksi nainen Pemon heimosta kuoli ja 15 haavoittui, jotka ottivat panttivangeikseen useita sotilaita, kolme luutnanttia ja kersantin.

Yhteenotto tapahtui etäisellä Gran Sabana alueella lähellä Brasilian rajaa. 30-vuotias mies Marzel Perez Pemon heimosta kertoi heimon kokoontuneen aamunkoitteessa vain keihäin ja nuolin aseistettuina rauhalliseen protestiin estääkseen sotilaita pääsemästä rajalle estämään avustusten tuloa.

Pemo-heimon jäsenet asettivat tiesulun, mutta sotilaat tulivat paikalle runsas-lukuisesti useilla busseilla ja tankeilla, ja he avasivat tulen kovilla ammuksilla. Pahoin haavoittuneiden sallittiin päästä ambulansseilla Brasiliaan hoidettaviksi, mutta Maduron kannattajat pieksivät Pereziä hänen avustaessaan lievemmin haavoittuneita Santa Elena de Uairen sairaalaan Venezuelan puolella.

Presidentti Maduro sanoo estävänsä avustuskolonnien pääsyn Venezuelaan, koska ”ne ovat USA:n lähettämiä ennen sotilaallista puuttumista tilanteeseen”.
phttps: //www.breitbart.com/news/the-latest-2-killed-18-injured-in-venezuela-border-clashes/, https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-venezuela-severs-diplomatic-relations-with-colombia-orders-diplomats-out-of-the-country-in-24-hours,

04. ISIS-joukoille annettiin käsky poistua ”kalifaatistaan”, mutta satoja ellei tuhansia taistelijoita pysyivät alkeellisista olosuhteissa Baghouzin alueella Syyriassa, viimeisessä, josta heitä ei ole vielä ”puhdistettu” pois.

He asuvat maakuopissa ilmapommitusten pelossa ja syövät kuivaa leipää. Sotilas-operaatioissa haavoittuneilla ei ole lääkintähoitoa, eikä sairailla ole lääkkeitä.
He ovat päättäneet pysyä asemissaan, vaikka johtoporras käskisi poistumaan.

Useita satoja aatteelleen antautuneita miehiä, naisia ja lapsia evakuoitiin perjantaina viimeiseltä ISIS:in valvomalta alueelta, mutta satoja – ehkä tuhansia – pysyy edelleen Baghouzessa, viimeisessä jäänteessä kalifaatista, jonka tarkoituksena oli ulottua Roomaan saakka.

Anakin 36 avolava kuorma-autoa kuljetti luovuttaneet erämaa-alueelle, jossa heidät rekisteröidään ja kuulustellaan ennen päätöstä jatkosta. Siviiliasukkaat viedään siirrettyjen leiriin, taisteluihin osallistuneet viedään pidätyslaitoksiin.

60 heistä kuoli aliravitsemiseen, jotkut naiset synnyttävät. Ruokaa he pyytävät jokaiselta, joka voisi antaa. Oman vaikeutensa muodostavat ulkomailta ISIS-joukkoihin liittyneet, joita oli tuhansittain.
https://www.timesofisrael.com/told-to-leave-is-caliphate-holdouts-in-syria-stay-devoted/,

05. Iranin ylimmän kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Ali Shamkhani kertoi Tasnim-news journalistille lauantaina, että Iran on Syyriassa Damaskoksen hallituksen pyynnöstä. Hän vakuutti maansa työskentelevän Syyrian kanssa ”Israelin sionistista hallitusta vastaan”.

Shamkhani sanoi Iranin antavan neuvoa-antavaa avustusta Syyrialle taistelussa terrorismia vastaan Syyrian hallituksen pyynnöstä tarkoituksella tukea sitä ja sen asukkaita.
”Olemme saavuttaneet 90 % tavoitteistamme, Siten Israelin rangaistusiskut Syyriassa eivät ole saavuttaneet strategista vaikutusta ja vastarinta jatkaa toimiaan”.

”Israel todella jatkaa apuaan terroristeille vastustaessaan Syyrian hallitusta ja armeijaa” hän sanoi todeten, että ”Israel on rikkonut asettamiamme punaisia linjoja”.

”Olemme vastanneet raskaasti Israelin hyökkäykseen T-4 lentoasemaa vastaan Syyriassa aiheuttaen kovan iskun viholliselle. Olemme asettaneet punaisia linjoja suhteessa inhimillisiin uhreihin, joita hyökkäykset ja tunkeutumiset ovat aiheuttaneet”, Shamkhani selitti.

Israelin poliittinen johto ei yleensä ole myöntänyt iskujaan Syyrian alueelle, mutta pääministeri Netanyahu teki poikkeuksen äskettäin ehkä vaalikuumeen innostamana, että Israel oli tehnyt satoja ilmaiskuja Syyrian alueelle pyrkiessään estämään Irania toimittamasta täsmäohjuksia Hizbullahille tai perustamasta tukikohtia Syyriaan.

Ajatollah Ali Khamenein neuvonantaja Ali Akbar Velajati vakuutti viime kesänä, että Iran vetää ”neuvonantajansa” Syyriasta vain, jos Syyrian hallitus sitä pyytää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259485,

06. 8 000 Hamasin arabia Gazassa järjestivät perjantaina tavaksi tulleet mielen-osoituksensa ”paluumarssin” nimellä useissa kohdissa pitkin Israelin ja Gazan turva-aitaa, jota Israelin uudistaa 6 metriä korkealla nykyaikaisin monitorioin varustettuna.

Mielenosoituksissa IDF turvautuu tilanteen mukaan koviin luoteihin, aiheuttaen haavoja ja joskus surmaten niitä, jotka pyrkivät turva-aidan läpi Israelin puolelle.

PA lupaa maksaa 300 USD jokaiselle alaikäiselle, joka haavoittuu kahinoiden aikana. https://www.jpost.com/Middle-East/Hamas-activists-protest-on-Gaza-border-watch-581599,

07. IAF järjestää sunnuntaita alkaen useiden yksiköitten yhteisharjoitukset, joiden tarkoituksena on selvittää operatiivinen valmius erilaisissa taistelutilanteissa.

IDF:n tiedottajan mukaan harjoituksiin osallistuvat maajoukot, panssarit, tykistö sekä ilmavoimien yksiköitä. Harjoitus kestää tiistaihin saakka.

”Vakuutamme, että harjoitus oli suunniteltu osana harjoitusohjelmaa, ja sen päämääränä on pitää yllä joukkojemme valmius eri taistelutilanteissa”, IDF:n tiedottaja sanoi.
https://www.jpost.com/Middle-East/IDF-launches-three-day-multi-unit-exercise-on-Sunday-581596,

08. Khamenein turvallisuusneuvonantaja Ali Shamkhani sanoi 23.02. Iranin laatineen 16-kohdan suunnitelman pääministeri ”Netanyahun syrjäyttämiseksi täysimittaisen sodan kautta Syyriasta ja muista vastarintakohteista”. Suunnitelman tarkoituksena on vaikuttaa Israelin Knessetin vaaleihin 9. huhtikuuta.

Päivää aiemmin IRGC:n prikaatinkenraali Amir Ali Hajizadeh väitti Iranin pystyneen ohjaamaan maahan kuusi USA:n lähettämää drone-konetta Syyriassa ja Irakissa.
- Iran, Venäjä ja Hizbullah ovat vahvistaneet sotilaallista voimaansa Syyriassa
- Israelin hallitus ja IDF ovat hyvin tietoisia suunnitelmasta
- Vahvistaminen tulee pian ilmeiseksi, Iran toimittaa Syyriaan ja Libanoniin Iranin kopion Bavar-373 venäläisestä S-300 it-ohjuspatteristosta.
- Iran tulee iskemään IDF:n iskuja vastaan myös Irakissa.
- Shamkhani vakuutti Netanyahun aloittavan sodan Gazassa, Libanonissa, Syyriassa ja Irakissa, mikä tulee kaatamaan hänen horjuvan hallituksensa. https://www.debka.com/irans-lays-out-16-point-war-plan-for-the-supreme-goal-of-toppling-netanyahu/,

09. Tilanne Pakistanin ja Intian välisellä Kashmirin alueella lähenee vaarallista räjähdyspistettä.
Tilanteen vaarallisuutta lisää se, että kummallakin maalla on ydinaseita ja ohjuksia niiden kuljettamiseksi. Mieliala on kiihkeän sotaisa kummallakin puolella.

Tilanne alkoi kehittyä siitä, että terroristit laukaisivat pomminsa Intian alueella, joka uhkaa antaa Pakistanille opetuksen, joka tuntuu ja koskee. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/panic-chaos-as-public-told-of-war-preps-between-india-pakistan,

10. Vaalikuume alkaa polttaa Israelissa, sillä ensimmäistä kertaa vuosiin Israelissa on todellinen oppositioryhmittymä, joka käyttää nimitystä ”Sinivalkoinen”.
Sekä hallituspuolue Netanuahun Likud että oppositio, Gantzin ja Lapidin johtama Sini-Valkoinen, ovat menettämässä jotain kannatuksestaan, mutta ne kaksi ryhmittymää ovat edelleen kaukana muista.

Johdossa on Sinivalkoinen 35 paikalla; toisena Likud 30; Labor 9; UTJ 7; Hadash-Taal 7; Uusi Oikeisto 6, Shas 5; Oikeistolainen Unioni 5; Raam Balad 5; Israel Beitenu 4; Meretz 4; Kulanu 4.

Galluppiin osallistui 500 ihmistä, virhe 4.4 %.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469066,00.html,

11. Netanyahu puolustaa vaaliliitoaan oikeistolaisen Otzma-Yehudit puolueen kanssa, eikä usko AIPAC:n kritisismin vaikuttavan vaalimenestykseen.

Otzma-Yehudit on tavallaan Kahane-puolueen perillinen, ja siksi sen hyväksyminen Likudin johtamaan koaliittioon on saanut vihaisia kommentteja ulkomaita myöten.

Amerikan Jewish Komitea AJC julkisti myös oman tuomitsevan kommenttinsa, vaikka yleensä se pysyttelee erossa poliittisista kysymyksistä.

”He (Otzma-Yehudit) puolueen jäsenet eivät edusta Israelin valtion ydinarvoja, jotka ovat sen todellisia perustuksia. Puolue voi ehkä voittaa tarpeeksi ääniä noustakseen seuraavaan Knessetiin, ja jopa hallituskoaliittion jäseneksi”.
Siksi AJC katsoo asialliseksi antaa oman paheksuvan lausuntonsa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5468995,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5467841,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 08 -16; Tiberias 13 -23; Suolameri 17 -24: Eilat 16 -24 +C-astetta; tänään pilvistä, huomenna puolittain. Lämpötila nousee 3 astetta.

Isrealweather.co.il.

”Varokaa muslimikuljettajia, tämä on vakavaa, hyvät ladyt”, sanoo stewequayle.com. https://barenakedislam.com/2019/02/23/seriously-ladies-how-many-incidents-like-this-to-you-have-to-see-before-you-refuse-to-get-into-a-car-with-a-muslim-driver-you-dont-know/,

Saksan hallitus opettaa muslimeja, miten maata saksalaisnaisten kanssa.
http://www.returnofkings.com/82674/german-government-cuckholds-its-men-by-teaching-migrants-how-to-sleep-with-german-women,

Intian oikeus määräsi evakuoitavaksi yli miljoonan syntyperäistä asukasta kodeistaan yleisestä metsämaasta, koska heillä ei ole laillista oikeutta asua siellä, ja he häiritsevät siellä pesiviä luonnon eläimiä ja estävät metsien säilyttämistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259497,

Muslimit valtasivat lauantaina Israelin 17 vuotta sitten sulkeman tilan Temppelivuorella lähellä Kultaista porttia. Poliisi ei puuttunut tilanteeseen vaan katseli toimettomana sivusta. Poliisi kävi hakemassa aikaisin sunnuntaiaamuna wagfin Jerusalemin toimiston johtajan puhutteluun.

Jordania, joka on jäsen Temppelivuoren wakfin toiminnassa, varoittaa leikkimästä tulella. Hamas iloitsee samastaan suuresta voitosta Israelia vastaan.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-arrests-top-waqf-official-following-unrest-at-jerusalem-s-temple-mount-1.6960901,