Tuesday, March 20, 2018

SUNNUNTAI 18.03.3018

SUNNUNTAI 18.03.2018
01. Yritän tässä raportissa paikata sitäm ikä jäi sanomatta sunnuntain normaali-raportissa, sekä antamaan meriselityksen, miksi raportit eivät ilmestyneet aikanaan.
Alkuviikko on mennyt tapaamisiin Suomesta matkanneiden ystävien kanssa, sekä toiseksi muistutukseksi siitä, ettei tämä savimaja kestä loputtomiin; se on tarkoitettu hävitettäväksi. Kun yhden laidan on saanut jotenkin harsittua kokoon, murenee toinen laita. Markku huomasi, että jouduin yhä useammin turvautumaan suurennuslasiin, ja tasi ajan silmälääkäriltä. Hän tutki kuten on tottunut tekemään ja ilmoitti, että oikea silmä on huoinossa kunnossa ja tarvitsee leikkausta.
Mutta se ainainen vastustaja ehti edelle, ja saastutti sen silmän tarttuvalla viruksella, jota hoidetaan silmätippojen avulla. Hoito kestää viikon verran, eikä sitä silmää voi käyttää mihinkään, sillä näkökenttä on aina samea.
En anna sen häiritä kohtuuttomasti vaan käyn läpi näkyvimmät uutisaiheet.
02. Potemtiaalinen pääministeehdokas eroamaan ministerin tehtävistaan jonkun mielensä pahoittaneen naisen syytettyä häntä sopimattomasta hipelöimisestä, mikä sittemmin osoittautui vääräksi, on alkanut esittää mielipiteitään julkisuudessa. Saar totesi, että hän kannattaa rakentamista Juudeassa ja Samariassa vastauksena PA/PLO:n ja Israelin arabien väkivaltaan, mutta sen tulee tapahtua suurten yhteisöjen sisällä, ei kukkuloille rakennettuina etäyhteisöinä. https://www.timesofisrael.com/gideon-saar-no-need-for-new-west-bank-settlements,

03. Viikon alussa sattui kaksi terrori-iskua, joissa sai surmansa 3 israelilaista. Ensimmäinen tapahtui Jeninin eteläpuolella, jossa arabi ajoi autonsa sotilasryhmään surmaten kaksi ja haavoittaen kahta muuta, toinen heistä on hengenvaarassa päähän sattuneesta iskusta. Auton kuljettaja on entinen turvallisuus vanki, joka vapautettiin jonkun sopimuksen yhteydessä.
Toinen oli puukotus, joka tapahtui Jerusalemin itäosassa. Uhri haavoittui vakavasti ja menehtyi haavoihinsa. Puukottaja ammuttiin kuoliaaksi.
Poliisi pidätti 8 palestiinalaista, jotka seurasivat puukotusta tekemättä mitään. Puukotuksen uhri Adiel Kolman 32-vuotias 4 lapsen isä, vastusti puukottajaa, mutta hän menehtyi haavoihinsa. Puukottaja, arabi, asui luvalla Jerusalemin muslimi-korttelissa ja etsi työtä https://www.timesofisrael.com/police-detain-8-palestinians-for-not-intervening-in-old-city-stabbing, http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Deri-weighs-revoking-Jerusalem-residency-of-12-Palestinians-for-terrorism-545521https://www.timesofisrael.com/at-jerusalem-stabbing-victims-funeral-politicians-pledge-more-building,
04 Sisäministeri Arie Deri harkitsee poistavansa Jerusalemin asumisoikeuden 12 palestiinalaiselta. Hän perutelee vielä keskeneräistä paatöstaan sillä, että hallitus on menettänyt luotamuksnsa näiden arabien lojaalisuuteen valtiota kohtaan. Tämä on luonnollinen seuraus kiihtyneestä väkivallasta pääkaupungin itäosissa. Pian alkava pääsiäisloma tulee olemaan vaikea poliisille, vaikka PA/PLO:n valvonnassa olevat alueet eristetäänkin muusta maasta (JPOST).
05. PA/PLO:n ilman valtiota ja mandaattia toimiva puheenjohtaja/presidentti Mahmoud Abbas on päättänyt turvautua poltetun maan taktiikkaan. Hän on polttanut siltansa Yhdysvaltoihin, joka oli hänen surtin tukijansa, ja myös arabimaihin, van EU ja YK roikkuvat edelleen vanhassa uskonmuksessaan, että PA/PLO:n oikeus Israelin maahan on kiistaton. Viimeinen veto Abbasin toimisdsa on suora hyökkäys USA:N Israelin lähettilästä Friemania vastaan, jota hän kutsuu arabimaailmassa hyvin halventavalla nimella "son on a dog (bitch) ja "settleri" . Diplomatian mailmanssa tämä on ennen kuulumatonta ja suora hyökkäys Yhdysvaltoja vastaan, jota Friedman edustaa. Friedman kyselee, eikä tätä jo voida pitää altisemiittisena hyökkäyksenä? Toisten mielestä totuuten paljastuminen oli Abbasille liikaa, ja hän alkaa mnettää järkensä valon.
-
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Friedman-suggests-Abba-antisemite-for-calling-him-son-of-a-dog-545527,
,