Friday, February 16, 2018

PERJANTAI 16.02.2018

PERJANTAI 16.02.2018
01. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu sanoo jatkavansa maansa johtamista ja sen turvallisuuden turvaamista huolimatta poliisin oikeuskanslerille luovuttamiensa 14 kuukautta kestäneiden tutkimustensa tulokset, joissa se suosittaa syytteiden nostamista pääministeriä vastaan.
Netanyahu lensi Sara-vaimonsa kanssa
Myncheniin, jossa hän osallistuu Euroopan turvallisuusneuvoston kokoukseen ja tapaa sinne saapuvia kansanjohtajia, https://www.timesofisrael.com/ahead-of-munich-confab-pm-says-he-wont-accept-limits-on-syria-strikes/,

02. Seuraavana päivänä poliisin suositusten jälkeen suoritetun mielipidetiedustelun mukaan 59 % vastanneista sanoo tutkimusten vahingoittavan Netabyahun kykyä jatkaa maansa johtamista; 48 % uskoo hänen olevan korruptoitunut; 43 % suosittaa häntä pysymään paikallaan, 23 % poistuvan; 22 % eroavan toistaiseksi; 10 % ei osaa sanoa.
Likudin kannatus on edelleen korkea, ja BIBIN
kannatus jopa nousussa poliisin tutkimuksista ja paljastuksista huolimatta.
Jos Netanyahu tuomitaan, Gideon Saar on suosituin ehdokas johtamaan Likudia, häntä seuraavat Israel Katz, Gilad Erdan ja Tzahi Hanegbi. Valtaosa haluaa jonkun muun.
Puolueiden kannatus on nyt: Likud 28 %, Yesh Atid 22; Sionist Union 15; Joint Arablist 12; Beit Yehuda 11; Kulanu 7; Israel Beitenu 7; UTJ 7; Meretz 6; Shas 5 %. http://www.jpost.com/Israel-News/Benjamin-Netanyahu/Nearly-60-percent-say-PMs-ability-to-run-Israel-harmed-by-probes-542792.

03. Oikeuskansleri Avichai Mabdelblit sanoo poliisin toimineen tutkimuksia suorittaessaan ammatillisesti ja huolellisesti, ja tyrmää hänen ja poliisin välisestä välirikosta, kuten myös Netanyahun syytökset poliisin puolueellisuudesta.
"Nämä tutkimukset suoritettiin ohjekirjan mukaan, juuri siten, kuin poliisin odotetaan toimivan käsitellessään tämän kaltaisia kysymyksiä - ammattimaisesti, tarkasti, huolellisesti, etevästi ja päättäväisesti totuuden löytämiseksi", hän sanoi puhuessaan Tel Avivin yliopistossa. Hän kehui läheistä, hedelmällistä yhteistyötä poliisin ja syyttäjien välillä, mukaan lukien useat tapaamiset. Hän tyrmäsi TV-raportit syyttäjien valituksista, ettei poliisilla ollut tarpeeksi todisteita, jotka oikeuttaisivat muutamiin syytöksistä, joita poliisin tiistaina julkistamassa raportissa esitetään, ja että tapaus julkistettiin ennenaikaisesti
Mandelblit myöntää, että oli eriäviä mieli-piteitä joistakin kohdista, mutta kuitenkin kokonaisuutena hän katsoo niiden pohjalta voivansa antaa päätöksensä. Hän vakuutti sulkevansa korvansa kaikelta taustahälyltä voidakseen keskittyä totuuden paljastamiseen, eikä pidä pahana erilaisten käsitysten esittämistä, koska "siten tutkimukset hoidetaan".

Ehkä tämä on käytäntö, mutta se herättää vaikean kysymyksen: Jos Mandelblitin johtamat syyttäjät osallistuivat poliisin toimittamiin tutkimuksiin niiden aikana, eivätkö syyttäjien ja oikeuskanslerin mielipiteet ohjanneet poliisin tutkimuksia haluamaansa suuntaan? Eikö olisi parempi antaa poliisin suorittaa tutkimuksensa ilman syyttäjien ja oikeuskanslerin puuttumista niihin?
Tarkkailijat toteavat, että oikeuskanslerin lupaama totuuden löytäminen voi kestää vuoden ja pitempäänkin. Israelilla ei nykyisessä varallisessa tilanteessa olisi varaa antaa maansa johtamisen ja sen turvallisuus-politiikan toteuttamisen pääministerille, joka ei voine toimia täysipainoisesti jatkuvan painostuksen ja syytösten uhan alaisena. https://www.timesofisrael.com/attorney-general-hails-police-for-thorough-professional-probe-of-netanyahu/

04. Yesh Atid-puolueen puheenjohtaja Yair Lapid, joka pitää itseään itseoikeutettuna pääministeriehdokkaana, kieltää Bibin ja Likudin kansanedustajien väitteet, että hän johtaisi Bibin vastaista kampanjaa, tai olisi ollut päätodistaja poliisin tutkimuksissa. "Älkää uhkailko minua. En anna kansan päätyä tilanteeseen, jossa kunnialliset, rehelliset ihmiset ovat peloissaan kertoa totuutta, kun poliisi kutsuu heidät antamaan todistuksensa" Lapid sanoi Hadashot news ohjelmassa vastauksena Likudin syytöksiin.
Lapid toimi talousministerinä Netanyahun hallituksessa. Hän informoi poliisia Bibin esittämästä verolain muutoksesta, joka olisi vapauttanut maahanmuuttajat ja ulkomailla työskennelleet maksamasta veroa, mikä olisi hyödyttänyt Hollywood tuottaja Arnin Milchania miljoonilla USD.
Netanyahu erotti Lapidin, joka on kääntynyt häntä vastaan. Hän kiisti antaneensa avain-tietoja Netanyahun toimista, joku toinen oli antanut ne poliisille joka kutsui hänet antamaan todistuksensa yhdestä tapauksesta, minkä hän teki totuuden-mukaisesti. Hän väittää unohtaneensa koko verokysymyksen, ennekuin poliisi muistutti siitä. Hän sanoo estäneensä lain, koska se hyödytti moguleja, mutta ei Israelin kansalaisia.
Poliisin näkökannan mukaan "Bibi halusi lain voidakseen vaatia Milchanilta sikaareja ja shampanjaa". Lapid sanoo työskennelleensä Milchanille 22 vuotta, mutta oikeusministeriö ei nåhnyt siinä mitään väärää tai oman voiton tavoittelua."Talousministerin tulee jossain vaiheessa voida sanoa EI". https://www.timesofisrael.com/lapid-rejects-claim-he-was-central-witness-in-pm-probes/

05. Floridan koulumurhaaja Nikolas Crus kertoi kuulustelijoille poliisin pidätettyä hänet, että hän tulitti opiskelijoita Marjoriy Stoneman Douglasin koulussa Parklandissa Miamin pohjoisosassa, kuten Broward piirikunnan sheriffin toimisto kertoi. Crus kertoi sheriffille tuoneensa lisää patruunoita selkärepussaan, kunnes hän pääsi campus-alueelle.
Crus tulitti aseillaan kolmea luokkahuonetta, neljää niistä ensimmäisessä ja yhtä toisessa kerroksessa, sheriffi kertoo.
Tulitettuaan 3 minuutin ajan hän nousi kolmanteen kerrokseen jättäen sinne AR-15 kiväärinsä ja selkäreppunsa ammuksineen. Sieltä hän juoksi rakennuksesta sekoittuen pakenevien opiskelijoitten joukkoon.
Sen jälkeen Crus ajoi metrolla ravintolaan ostaen drinkin, ja käveli sieltä McDonaldsille. Hänet pidätettiin 40 minuutin päästä lähdettyään McDonaldsista.
Lyhyessä oikeuskäsittelyssä hän oli pukeutunut punaiseen hyppypukuun. Hänen nais-asianajajansa pyrki antamaan hänestä kuvan murheellisesta ja pelokkaasta inhimillisestä olennosta kietoen käsivartensa suojelevasti hänen ympärilleen.
Hänen kerrotaan harjoitelleen ampumista takapihallaan, ja käyttäneen savukranaatteja sekasorron aiheuttamiseksi ja opiskelijoitten kokoontumiseksi ryhmiin tulituksen ajaksi. Häntä vartioidaan itsemurhapelon vuoksi.

Nikolas Crus murhasi 17 opiskelijaa, ja haavoitti 50. Sumansa saaneiden joukossa oli viisi paikallisen juutalaisen seurakunnan jäsentä. Hän kuului oikeistolaiseen valkoinen ylivalta-liikkeeseen.
https://www.timesofisrael.com/florida-gunman-had-extra-ammo-at-school-fired-for-3-minutes/
Kaikkien ihmetellessä, miten tällaista voi tapahtua Amerikassa, massamurhaajan omainen kertoo hänen olleen psykiatrisen lääkinnän alaisena, noiden pienten mieltämuuttavien pillereitten alaisena pelottavine sivuvaikutuksineen, joihin kuuluvat itsemurhahaaveet ja murha-tavoitteet. Artikkelissa valitetaan, että tästä huolimatta lehdistö eivätkä muutkaan kysy ja tutki oleellisia kysymyksiä psykiatristen lääkkeiden vapaasta markkinoinnista ja ostamisesta ilman seurantaa. 19-vuotiaan Nikolas Crusin äidin sisko Barbara Kumbatovich kertoi Miami Herald-lehdelle, että hän uskoo lääkinnän johtaneen hänen henkilökohtaiseen tragediaansa. http://www.wnd.com/2018/02/media-ignoring-1-crucial-factor-in-florida-school-shooting/
http://www.wnd.com/2018/02/fbi-agent-bureau-dropped-the-ball-with-florida-shooter/.
http://www.wnd.com/2018/02/the-motives-behind-the-massacre/

06. Israelin entinen varapääministeri Dan Meridor joutui vihamielisen opiskelijajoukon vihellysten ja ivahuutojen kohteeksi, jotka jatkuivat 90 minuutin ajan, tarkoituksenaan puhua Lontoon Kingd Collegessa. Hän oli saanut puhua rauhassa Durhamissa ja Oxfordissa, mutta ei Lontoossa.
Pinsker Keskuksen , joka muodostettiin juutalaisten opiskelijoitten jouduttua väkivaltaisen häirinnän kohteiksi 2016 , Kings Collegen taholta todetaan, että sen tehtävänä on säilyttää puheen vapaus brittien yliopistokeskuksissa, sekä sallia vihamielisyydestä vapaan keskustelun myös Israelista. Se yhdistää voimansa muiden yliopistojärjestön kuten paikallinen Israel-yhteisö, joka on osa Lontoon Yliopiston Kingsin osastoa. Puhetilaísuuden olivat järjestäneet Pinsker, Kingsin Israel-yhteisö ja kaupungin Yliopiston Israel-järjestö.
Mielenosoituksen oli sponsoroimut Kings Collegen Action Palestiina yhteisö (LCLAP) joka oli mainostanut tilaisuutta FB:ssa kehottaen ihmisiä tulemaan ja protestoimaan tilaisuudessa Meridorin puheen johdosta.
Tilaisuus oli tarkoitettu vain pääsylipun ostaneille, mutta 60 heistä pýsyi salin ulko-puolella aloittaen siellä huutamisen ja viheltämisen puheen estämiseksi. Sisään pyrkivät joutivat tunkeutumaan mellakoivan massan läpi, joka huusi Meridorille "Sotarikollinen" ja "Shame" (häpeä). Valokuvaajia häirittiin ja turvallisuusmiehiä painostettiin poistamaan kuvat kameroista. Poliisi oli ehkä kutsuttu paikalle, mutta College kiistää sen. Häpeäksi Englannin yliopistomaailmalle, joka tunnetaan reiluksi. https://www.timesofisrael.com/dan-meridor-welcomed-with-shouts-of-shame-protests-at-london-university-event/

07. UUTISIA LYHYESTI
• Israel aikoo rakentaa kolme tarkkailu-suojaa Jerusalemin Vanhankaupungin sisäänkäyntien yhteyteen poliisin ja sotilaitten suojelemiseksi puukottajilta. Arabit aikovat järjestää mielenosoituksia Jerusalemin "juutalaistamista" vastaan. https://www.timesofisrael.com/palestinians-threaten-protests-over-new-damascus-gate-watchposts/
• Halamish terroristi, joka murhasi Salomón perheen, tuomittiin neljään elinkautiseen eikä häntä saa vapauttaa vankienvaihdon yhteydessä. Eipä se näytä terroristia häiritsevän, iloisena hymyilee ja vilkuttaa kannattajilleen. Monelle arabille elämä Israelin vankilassa on parempi kuin ulkopuolella, vapaa täyshoito ja opiskelumahdollisuus. https://www.timesofisrael.com/military-court-hands-down-4-life-sentences-to-halamish-terrorist/
• Iran syyttää länsimaita liskojen käyttämisestä vakoiluun Iranin ydinlaitoksissa Näin väittää Ali Khamenein neuvonantaja-. https://www.timesofisrael.com/iran-accuses-west-of-using-lizards-for-nuclear-spying/
• USA:n ulkoministeriön virkailija todistaa, että USA ja Israel ovat parhaita ystäviä ikuisesti. Sehän sopii näin ystävän päivänä, ja miksei muulloinkin. Eipä ole Israelilla juuri ystäviä, vihollisisia kyllä riittää vaikka muille jakaa. https://www.timesofisrael.com/state-department-official-us-and-israel-are-best-friends-forever/
• Tilanne Gazassa kehittyy kohti kriisiä, ja Israel kääntyy maailman puoleen tilanteen hoitamiseksi. Israel vie päivittäin 450 rekka-autollista tavaroita ja elintarvikkeita Gazaan, Egypti silloin tällöin, kun uskaltaa pitää Rafahin portit auki terroristien pelossa. https://www.timesofisrael.com/as-gaza-strip-deteriorates-israel-turns-to-world-for-help/
• Abbas sanoo, että sovintoneuvottelut Hamasin ja Fatahin välillä aloitetaan vasta sitten, kun Hamas luopuu vallasta Gazassa. Kaistan suurin sairaala sulki ovensa, koska siivoojan tekivät lakon. Toinen ongelma Gazan sairaaloilla on se, ettei ole sähkövirtaa polttoöljyn puutteen vuoksi. https://www.timesofisrael.com/abbas-refuses-reconciliation-until-hamas-cedes-control-of-gaza-pa-ex-minister/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 7 -17; Tiberias 13 -24; Suolameri 15 -24; Eilat 12 -23 + C-astetta, puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna vesisadetta. Lämpötila alenee vähän.


-

Thursday, February 15, 2018

SISARENI

SISARENI
01. Salli minun esittää ihailuni seuratessani Sinun viehättävää ja suloista liikehtimistäsi toimittaessasi tehtäviäsi.
Ihailen taitoasi korjaillessasi kovan maailman aiheuttamia kolhuja ja mustelmia Eevan olemukseen, joka Jumalan kädestä lähteneenä oli täydellinen: Vähän pakkelia pohjalle, ihomaalia sinne, punaväriä tänne, kutrien kihartamista, helminauhoja sinne, säihkyviä timantteja tänne, ja kaiken kehystämiseksi röyhelöin varustettuja puseroita ja liehuvia hameita, jotka ovat tarpeen alastomuuden verhoamiseksi, sillä ennen lankeemusta Aatamia ja Eevaa verhosi heidän vanhurskautensa.
Ihailen Eevan taitoa rakentaa koti Aatamin kyhäämään rakennelmaan. Kyllä Kaikkivaltias Jumala tiesi, miten ilahduttaa Aatamin yksinäistä sydäntä ja tyydyttää hänen sisäinen kaipauksensa.
Aatamin velvollisuutena oli viljellä synnin kiroamaa maata, joka kasvaa hänelle piikkipensaita ja ohdakkeita, sekä suojella perhettään ja kotiaan ulkoa tulevia uhkakuvia vastaan. Tämä taistelu kylmää ja kovaa maailmaa vastaan kovettaa Aatamin sydäntä, ja siellä koetut epäonnistumiset ja pettymykset seuraavat häntä kotiin saaden Eevan tuntemaan Aatamin poissaolevan ja hajamielisen käyttäytymisen suhteen viilenemisenä. Tarvitaan Eevan koko sydämen lämpö ja läheisyys Aatamin rakentaman kuoren rikkomiseksi voidakseen palauttaa henkisen yhteyden häneen.

02. Yhteiskunnan painostus ja vaatimus Eevan osallistumiseksi perheen elannon hankkimiseen ovat rikkoneet Kaikkivaltiaan tarkoittaman järjestyksen. Eeva joutuu nyt ilman Aatamin antamaa suojelua kohtaamaan kylmän ja sydämettömän maailman. On kohtuutonta olettaa, että hän sellaisen päivätyön jälkeen voisi odottaa Aatamia kaikella sillä lämmöllä ja hellyydellä, johon Aatami oli tottunut, eikä tämä ole voinut olla vaikuttamatta ystävyyssuhteisiin muita ihmisiä ja koko yhteiskuntaa kohtaan.

03. Sisareni, olen hämmentynyt seuratessani julkisen median välittämiä kertomuksia perheiden rikkomisesta ja lasten jättämisestä heitteille. Olen hämmentynyt ja epätietoinen lukiessani kertomuksia naisiin kohdistuvasta sukupuolisesta häirinnästä ja tuomittavasta käyttäytymisestä.
Raporttien perusteella on vaikea tietää, ovatko syytökset ja epäilyt tosia, vai ovatko ne syntyneet pettymyksestä, tai halusta kostaa kokiessaan tulleensa ehkä käytetyksi tai hylätyksi. Moni mies ja nainen voi joutua loppuiäkseen syyttömänä tuomituksi.

04. Sisareni, missä kulkee viattoman halun osoittaa ihastuksensa ja hyväksyntänsä, ja rikollisen lähentelyn välinen raja? Ovatko ystävällinen hymy ja hyväksyvä ilme, tai kevyt kosketus toisen olkapäälle tai käsivarrelle rikollisia? Sisareni, pyydän Sinun ohjaustasi ja tuntemustasi opastamaan minua oikealle, Kaikkivaltiaan Jumalan, tarkoittamalle tielle aikamme sekavassa viidakossa, jossa vallitsee viidakon laki. Me Aatamin geeniperimän jälkeläiset olemme eksyksissä.

Onko aikamme Aatamin "parempí olla naiseen ryhtymättä", kuten opetuslapset kyselivät - suomalaisen käännöksen mukaan - Jeesukselta hänen selvittäessään aviollisia ongelmia Kaikkivaltiaan näkökulmasta. Yhteiskunta näyttää sekin havainneen aiheuttamansa ongelman ja rahoittaa insinöörejä kehittämään Eevan ja Aatamin korvikkeita. He menevät jopa niin pitkälle, että he ovat kehittäneet menetelmän, jolla ihmisen mikä tahansa solu voidaan muuntaa munasoluksi, ja joka voidaan hedelmöittää koeputkessa; eikä siinä kaikki, vaan että ihmisalkio voidaan kehittää syntymä-vaiheeseen keinokohdussa. Mihin sitten enää tarvitaan miestä ja naista?
Tutkijat ovatkin laskeskelleet, miten monta vuosikymmentä kuluu siihen, kun robotit ovat syrjäyttäneet ihmiskunnan kokonaan. Robottien kerrotaan opettavan toisiaan, ja ne ovat kehittäneet oman koodi-kielensä, jota ihminen ei ymmärrä.
Kovapintaisinkin mies huutaa kuoleman-hädässään äitiään. Mitä tulevaisuuden mies - jos heitä on enää olemassakaan.- huutaa avukseen: koeputkea vai keinokohtua? Eihän hänellä ole äitiä eikä isääkään.
Kaikkivaltias Jumala, varjele meidät tällaiselta tulevaisuudelta oman Pyhän Nimesi tähden. Opeta Sinä meitä, että me saisimme viisaan ja ymmärtäväisen sydämen.

05. Tutkijat kertovat meille, että 90 % solun geeneistä ovat käyttämättömiä, ja he kutsuvat niitä nimellä "junk" (romu). Samoin he kertovat että 90 % ihmisaivojen neuroneista ovat ilman käyttöä. On mahdotonta ajatella, että Kaikkivaltias Jumala, jolla on käytettävissään kaikki superhypertietokoneitten alkuperämallit, olisi tehnyt noin suuria arviointivirheitä. Eikö olisi luonnollisempaa ajatella, että Aatamilla ja Eevalla kaíkki nuo olivat käytössä, mutta kun he lankesivat Saatanan ansaan, he menettivät 90 % kapasiteetistaan. Eikö tässä ole selvä korrelaatio? Ehkä ne 90 % geeneistä käsittelivät Jumalan-kaltaisia ominaisuuksia; loput 5 -10 % käsittelevät lihallisia (carnal) ominaisuuksia.
Se oli asteittainen kuolema, kuten suomalainen käännös toteaa: "Sinä päivänä, jona te sitä syötte, teidän tulee kuolemalla kuoleman". Siitä alkoi asteittainen kuolema. Ehkä ne otetaan käyttöön tuhat-vuotisessa valtakunnassa, jolloin kaikki saatetaan ennalleen, ehkä osittain jo suuressa herätyksessä ennen Jaakobin ahdistuksen alkua, tai sen aikana. Jumala yksin sen tietää.

06. Sisareni, tulevaisuus ei todellakaan näytä hyvältä. Kuten Noan aikana, ihmiskunta on liittynyt avoimeen kapinaan Kaikkivaltiasta Jumalaa vastaan, mihin Hän vastaa omalla ajallaan ja tavallaan, ei globaalilla tulvalla, vaan tulella, kuten Hän Sanassaan ilmoittaa.
Älköön tämä kuitenkaan masentako Sinua, sillä "Kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne hetki on lähellä".

Kastel 15.02.2018
Gavriel

Wednesday, February 14, 2018

KESKIVIIKKO 14.02.2018

KESKIVIIKKO 14.02.2018
01. Poliisi suosittelee syytteiden nostamista pääministeri Netanyahua vastaan lahjonnasta kahdessa tapauksessa.
14 kuukautta kestäneiden tutkimusten jälkeen poliisi katsoo saaneensa tarpeeksi todisteita suositella valtion syyttäjälle Avichai Mandelblitille Netantahun syyttämiseksi lahjonnasta ja luottamuksen rikkomisesta tapauksessa 1000, eli ns. lahja-tapauksessa, sekä tapauksessa 2000, ns. Yediot tapauksessa.
Poliisi suosittelee lisäksi lehtimagnaatin Mooseksen ja Hollywood tuottajan Arnon Milchan syyttämisestä lahjusten tarjoamisesta Netanyahulle.
Netanyahu pitää päänsä kylmänä todeten, ettei syytöksillä ole mitään todellisuuspohjaa eikä aio antaa tämän häiritä, vaan jatkaa maansa johtamista. Israelin laki ei vaadi pääministerin eroamista. Vasta korkeimman oikeuden hyväksyttyä häntä vastaan tehdyt valitukset Netanyahu joutuu eroamaan.
Presidentti Reuven Rivlin, jolla on oikeus puuttua pääministerin eroamiseen, arvioi hymyillen, että Netanyahu voi joutua eroamaan.
Poliisin tiistaina julkistamat suositukset tulevat aikana, jolloin Poliisi syyttää pääministerin palkanneen yksityistutkijat selvittämään poliisikomentajan Roni Alsheikhin ja tutkimuksia johtaneen poliisin uskottavuutta.
Netanyahu julkaisi torstaina FB:n sivullaan: "Jokainen kunniallinen henkilö kysyy itseltään, miten voivat ihmiset, jotka sanovat sellaisia etsittyjä asioita pääminiteristä, sitten esittää kysymyksiä hänelle objektiivisesti ja puolueettomasti, kun on aika tehdä päätös hänestä?" Kaikissa edellisissä julkaisemissaan FB lausunnoissa Netanyahu pitää syytöksiä häntä vastaan merkityksettöminä. http://www.jpost.com/Israel-News/Report-Police-to-recommend-Netanyahu-be-indicted-for-bribery-on-two-charges-542512

02. Edellisten lisäksi poliisi tutkii pääministerin osuutta sukellusvenetilausten yhteydessä Saksalaiselta ThysenKrupp tehtaalta tapaus 3000, sekä tapauksessa 4000, jossa Israelin tiedotusministeriön pääsihteeriä Shlomo Filberin syytetään laittomasti sallineen kansallisen puhelinyhtiön Bezekin ostaa satelliitti-palvelujen tuottajan YES osakkeita.
Netanyahu, jolla on käsissään myös tiedotus-ministerin salkku, nimitti Filberin virkaansa.
Sara Netanyhua syytetään valtion varojen väärinkäyttämisestä, ja heidän poikaansa Yair Netanyahua vastaan vasemmistolainen NGO-järjestö nosti syytteen herjauksesta.
Täten koko Netanyahun perhe on joutunut syytteiden ja epäilysten verkkoon, josta pääseminen irti kolhimatta itseään, on tulevan kehityksen varassa. Tämä kaikki tapahtuu aikana, jolloin Israelin kansa on suuressa vaarassa Iranin johtaman Shia-vyöhykkeen maiden taholta uhaten juutalaisvaltiota täydellisellä tuholla. http://www.jpost.com/Israel-News/The-corruption-scandals-plaguing-Netanyahu-and-his-family-explained-542559

03. Edellinen pääministeri Ehud Olmert erosi ennen poliisin suosituksia korruptiosta. Hän istui vankilassa 16 kuukautta. Hänen johtamansa Kadima-puolue voitti seuraavat vaalit hiuksenhienosti, mutta presidentti Reuven Rivlin suositti Netanyahua ennen Livniä pääministeriksi 9 vuotta sitten.

TV-10 suorittaman gallupin mukaan 66 % vastaajista haluaisi Netanyahun eroa, jos Mendelnlitt syyttää häntä oikeudessa. http://www.jpost.com/Israel-News/The-corruption-scandals-plaguing-Netanyahu-and-his-family-explained-542559

04. Likudin tärkein hallitusyhteistyön kumppani n Kulanu-puolueen puheenjohtaja, talous-ministeri Moshe Kahlon totesi FB:n sivullaan saatuaan tiedon poliisin suosituksista Netanyahua vastaan, ettei hän pidä kiirettä tehdäkseen mitään johtopäätöksiä, vaan antaa valtion syyttäjän tutkia rauhassa poliisin antamia todisteita ja tehdä päätöksensä sen mukaan. Kahlon kuitenkin pyysi kaikkia osapulia lopettamaan hyökkäykset poliisia ja oikeuden ja järjestyksen valvojia vastaan.
Pääoppositiopuolue Sionistisen Unionin puheenjohtaja Avi Gabbay sanoi tiistaina, että Metanyahu tulisi erota välittömästi, tai hänen puolueensa jäsenten tulisi pakottaa hänet eroamaan, ja lopettamaan Bibin aikakausi.
Arabipuolueen Joint List puheenjohtaja Ayman Odeh kutsui Netanyhua korruptoituneeksi ja vaaralliseksi pää-ministeriksi, jonka olisi mentävä kotiinsa.
Likudin kansanedustajat sanoivat syytteiden olevan osa kampanjaa Netanyahun kaatamiseksi. Koaliittion puheenjohtaja David Amsalem sanoi poliisin valinneen ammuntansa kohteen pyrkien osumaan laittomassa prosessa. Toiset syyttävät polisia toimivan vastoin äänestäjiä, toisten todetessa odottaneensa juuri tällaista poliisin toimesta. https://www.timesofisrael.com/top-ally-indicates-he-will-not-abandon-pm-despite-police-recommendations/

05. Israelin hallitus on pyöritellyt käsissään lakiesitystä, nimeltään annexation law, jolla Juudean ja Samarian C-alueita- tai koko alue – voidaan liittää Israeliin. Se on kuin kuuma peruna, jota kukaan ei uskalla pitää kauan käsissään sen polttavan arkaluonteisuuden vuoksi. Netanyhaun kerrotaan useaan kertaan estäneen sen ottamista hallituksen
äänestykseen toteamuksella, että hän haluaa ensin saada siitä Trumpin hallituksen lausunnon.
Rafael Ahren toteaa artikkelissaan, että Netanyahu on siinä määrin kiinni syytöksissä, ettei hän kunnolla hallitse sanojaan. Ahren sanoo Bibin tehneen maanantaina aloittelijan virheen. Hän halusi poistaa lakoesityksen, ettei toimisi vastoin Trumpin hallitusta. Hän teki sen kuitenkin oudolla tavalla pyrkiessään myymään sen hallituskumppaneilleen. Hän teki sen kömpelösti, joka vihoitti Valkoista Taloa, eli Netanyahu valehteli.
Vastustaessaan ensikertalaisten Yoav Kisch (Likud) ha Bezalel Smotrich (Jewish Home) tekemää lakialoitetta Netanyahu väitti keskustelleensa toistamiseen Washingtonin kanssa asiasta perustuen kahteen periaatteeseen: optimaaliseen ymmärrykseen Washingtonin kanssa, koska se on Israelin ja setlementti-toiminnan puolustusase. Toiseksi sellaisen historiallisen päätöksen tulee perustua hallituksen eikä yksityisten aloitteeseen, hän totesi. Ahren toteaa Bibin lausunnon olleen dramaattinen, koska Bibi pääministerinä tunnusti ensimmäisen kerran tukevansa Juudean ja Samarian liittämistä Israeliin. Tzipi Hotoveli kiitteli Bibin lausuntoa historiallisena muutoksena. Oppositio viittasi Israeliin juutalaisena ja demokraattisena valtiona, mikä vaarantuu jos laki toteutetaan. Arabit vastustavat esitystä kiihkeästi.
Vaikka Netanyahu on käsitellyt toistuvia saman-kaltaisia lakiesityksiä torjuen ne kaikki, hän ei ilmeisesti koskaan keskustellut liittämiskysymyksestä Valkoisen Tlon kanssa, ei ainakaan Obaman aikana, eikä Trumpin voitettua presidenttikilvan ja muuttaessaan Valkoiseen Taloon – jonka kaikki huonetilat USA:n ensimmäinen lady Melania antoi papin tehtäväksi puhdistaa ne Obaman jättämästä saastutuksesta. Obama oli salaisesti sisustanut yhden siiven huoneen moskeijaksi

Israelilainen nimetön diplomaatti Washingtonissa raportoi, ettei Netanyahu ollut koskaan esittänyt liittämiskysymystä Trumpin hallitukselle, joka vastustaa sitä joka tapauksessa. Toiset kirjeenvaihtajat sanovat, että uutinen on luultavasti tarkoituksellisen harhaan-johtava (fake news). https://www.timesofisrael.com/with-annexation-gaffe-netanyahu-blunders-into-first-real-crisis-with-trump/

06. UUTISIA LYHYESTI
• NFL pelaajat lensivät vierailulle Israeliin edellisen matkan peruuntumisen jälkeen vastakohtaisuuksien vuoksi. He tutustuvat historiallisiin kohteisiin Israelissa, tapaavat pääministerin ja presidentin. Matkan järjesti Israelille myönteinen ryhmä. https://www.timesofisrael.com/nfl-players-land-in-israel-for-tour-a-year-after-trip-marred-by-controversy/
• USA:n ulkoministeri Rex Tillerson kiistää Israelin varapääministerin määritelmän, ettei Yhdysvalloilla ole paljonkaan sananvaltaa Syyriassa, eikä ole mukana leikissä. Diplómatian apulaisministeri Michael Oren totesi Bloombergin haastattelussa viimeisten taistelujen Syyriassa osoittavan, ettei Yhdysvalloilla ole paljon uskottavuutta maassa.
Tillerson totesi USA:n tukemien joukkojen valvovan 30 % Syyriasta, valvoen suurta osaa kansasta ja laajaa osaa Syyrian öljylähteistä. Hän sanoi USA:n olevan hyvin aktiivinen löytääkseen kansainvälisen ratkaisun jatkuvaan ongelmaan siinä arabi-valtiossa. https://www.timesofisrael.com/tillerson-rejects-israeli-officials-claim-that-us-is-not-in-the-game-in-syria/
• Shin Bet syyttää, että Turkki sallii Hamasin koota rahaa maassa ja käyttää rahanpesua hyväkseen. Syytökset nousivat julkisuuteen sen jälkeen, kun Turkin kansalainen Israelin arabimies pidätettiin tammikuussa. Shin Betin mukaan mies oli palkattu Hamasin varainkeräyksen johtoon. https://www.timesofisrael.com/arab-israeli-man-turkish-citizen-arrested-for-helping-to-fund-hamas/
• Benyamin prikaati asentaa kameroilla varustettuja ilmapalloja, joila pyritään seuraamaan tapahtumia juutalaiskylän suojaamiseksi kivenheittäjiltä, joista 2 saatiin kiinni. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241863
• Latvian puolustusjoukot ostavat Israelista Rafaelin valmistamia SPIKER LR ohjattuja ohjuksia, joita IDF käyttää ja joita on myyty moniin maihin maailmassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241932
• PA:n arabimies, jota hoidettiin israelilaisessa sairaalassa, varasti ennen lähtöään kotiinsa sairaalan huonekaluja ja välineitä. Varastaminen on arabin toinen luonto, jolle he eivät voi mitään, jos tilaisuus siihen tarjoutuu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241933

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 6 -13; Tiberias 11 -20, Suolameri 15 -22; Eilat 8 -24 +C-astetta. Huomenna vähän lämpenevää, puolipilvistä.Sunday, February 11, 2018

SUNNUNTAI 11.02.2018

SUNNUNTAI 11.02.2018
01. ISRAELIN ilmavoimat tekivät lauantain aamutuntien aikana ilmaiskuja yli 12 ilmapuolustuskohteeseen Syyriassa aiheuttaen vakavaa tuhoa Syyrian ilma-puolustusjärjestelmälle, sanoi IAF:n ilmavoimien henkilökuntapäällikkö prikaatinkenraali Tomer Bar lauantaina. Kohteet olivat Syyrian ja Iranin valvomia.

Tilanne alkoi siitä, että Israelin ilma-valvonta havaitsi tuntemattoman, vieraan miehittämättömän koneen tunkeutuneen Israelin ilmatilaan pohjoisesta aikaisin lauantai-aamuna. Israel lähetti helikopterin jahtaamaan konetta ampuen sen alas. Koneen sirpaleitten perusteella voitiin todeta sen olevan iranilaista valmistetta ja länsimaisen mallin mukaan varsin pitkälle kehitetyn.
Vastauksena rajan luvattomalle ylitykselle IAF lähetti F-16 koneita Syyrian ilmatilaan tuhoamaan sen ilmapuolustuskohteita. IAF:n koneet kohtasivat kiivasta torjuntatulitusta. Yksi F-16 kone sai osuman ilmeisesti torjuntaohjuksen sirpaleesta. Koneen ohjaaja haavoittui vakavasti, mutta hän pystyi kakkos-ohjaajan avustuksella ohjaamaan koneen Israelin ilmatilaan, jossa se tuhoutui maahan syöksyssä. Molemmat ohjaajat pelastuivat laskuvarjolla.
F-16 kone on normaalisti yksipaikkainen, mutta IAF:n versiossa on ohjaajan lisäksi navigointi- ja ammuntalentäjä.
IAF:n kakkoskomentaja Bar totesi iskujen jälkeen lauantaina, että ne olivat huomattavimmat hyökkäykset Syyrian ilmapuolustusta vastaan 1982 operaation Peace for Galilee jälkeen ensimmäisen Libanonin sodan aikana.
Molemmat IAF:n lentäjät haavoittuivat, ykkösohjaaja vakavammin, jonka tila on kirurgisen operaation jälkeen vakaa mutta edelleen vaarallinen. Kakkosohjaaja pääsi hoidon jälkeen vapaaksi ilman vaaraa.
Kenraalimajuri Bar kutsui Iranilais-valmisteisen miehittämättömän koneen (drone) tunkeutumisen Israelin ilmatilaan merkitsevän vakavaa ja epänormaalia loukkausta Israelin itsenäisyydelle varoittaen, että tunkeutumisen uusiminen aiheuttaa uusia Iranin vastaisia hyökkäyksiä. Hän lisäsi, että Iranilainen drone pysytteli Israelin ilmatilassa 1,5 minuutin ajan ennen kuin taistelu-helikopteri ampui sen alas Beit Sheanin kaupungin yläpuolella lähellä Jordanian rajaa. IAF tutkii alasammuttua dronea. Neljä F-16 koneitten kohteista olivat Iranin armeijan rakentamia Syyriassa. F-16 koneita vastaan ammuttiin 15 -20 SA-5 ja SA-17 ohjusta. Yhtä lukuun ottamatta koneet palasivat vahingoittumattomina kotiin. Tutkimukset jatkuvat.
Lauantain tapahtumat kiristävät ennestään kireitä välejä Israelin ja Syyrian sekä sen kanssa liitossa olevien Iranin ja Hizbullahin välillä.
IDF:n tiedottaja Jonathan Conricus varoitti Syyriaa ja Irania pelaamasta tulella. Hän vakuutti, ettei Israel halua sotaa, mutta tulee puolustusmaan kansalaistensa turvallisuutta. Hän syytti Irania toistuvista Israelin itsenäisyyden loukkauksista viimeisten vuosien aikana. Hän totesi alasammutun drone-koneen olleen sotilaallisella tiedustelulennolla.
Pääministeri Netanyahu kutsui puolustus-ministeri Avigdor Libermanin ja IDF:n komentajan Gadi Eisenkotin korkean-tason hätäneuvotteluun IDF:n Tel Avivin
päämajaan lauantaina tutkien mahdollisia
jatkotoimia.
Iranin kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja totesi Syyrian vastatoimien olleen selvä varoitus Israelille, että sen Syyrian ilmatilan hallinta on muuttunut samalla kiistäen, että kone oli Israelin ilmatilassa. Hän uhkasi armottomilla seurauksilla uusista hyökkäyksistä.
Syyrian tiedotteessa todettiin koneen olleen säännöllisellä lennollaan seuraten IS:n joukkojen toimia Syyrian autiomaassa Homsin provinssissa kiistäen valheina Israelin väitteet, että kone oli Israelin ilmatilassa.
Israel on pyrkinyt koordinoimaan toimintansa Venäjän kanssa, joka hallitsee Syyrian ilmatilaa. Venäjän ulkoministeriö, joka tukee presidentti Assadin hallitusta, esitti huolensa tilanteen kiihtymisestä ja kehotti osapuolia hillintään.
"Me katsomme tarpeelliseksi ilman ehtoja
kunnioittaa Syyrian ja alueen muiden
kansojen itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta. On ehdottoman hylättävää luoda uhkauksia Venäjän asevelvollisille, jotka ovat Syyriassa sen laillisen hallituksen kutsusta avustaen terroristien vastaisissa taisteluissa" todetaan ulkoministeriön tiedotteessa.

Syyrian ihmisoikeustarkkailijajärjestö sanoi IDF:n iskeneen Homsin alueella lähellä Palmyraa olevan lentotukikohdan laitamille, jossa iranilaiset ja Hizbullahin joukot toimivat yhdessä Syyrian armeijan sotilaitten kanssa. Iskut aiheuttivat uhreja yksilöimättä lähemmin. Tiedotteen mukaan IAF:n iskut kohdistuivat alueille Damaskoksen lounaisosassa eteläisten provinssien rajoilla, sekä Syyrian hallituksen asemiin Damaskoksen ja Beirutin tien varrella lähellä Libanonin rajaa. https://www.timesofisrael.com/israel-caused-serious-harm-to-syrias-air-defenses-says-iaf-second-in-command/

02. YK:n pääsihteeri Antonio Guterrez antoi lauantaina julkilausuman, jossa hän vaati välitöntä tilanteen rauhoittamista.
"Guterrez seuraa tarkoin hälyttävää sotilaallista kiihtymistä kaikkialla Syyriassa ja tilanteen vaarallista valumista sen rajojen yli" sanotaan YK:n tiedottajan Stephanie Dujarricin tiedotteessa. "Israel sanoo iskeneensä iranilaisiin kohteisiin Syyriassa sn jälkeen, kun yksi sen koneista sai osuman Syyrian ilmatorjuntatulessa tuhoutuen iskiessään maahan Israelissa".
Guterrez muistutti, että kaikkien osapuolten Syyriassa ja alueella tulee noudattaa kansainvälisiä lakeja.
"Tapaus oli vakavin yhteenotto Iranin ja Israelin välillä sen jälkeen, kun Syyrian sisällissota alkoi 2011, ja sattui nousevan huolen aikana Syyrian kovista otteista kapinallisia vastaan itä-Ghoutassa ja Idlibissä. Syyrian kansa käy läpi suurinta kärsimystään 7 vuotta kestäneen sodan aikana" sanotaan YK:n lausunnossa. Guterrez vaatii osapuolia aloittamaan välittömät toimet poliittisen ratkaisun löytämiseksi sodan lopettamiseksi. Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon vaati YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan välittömästi tuomiten nämä vaaralliset toimet ja lopettamaan Iranin provokaatiot. Diplomaattien mukaan YK:n turvallisuus-neuvosto kokoontuu keskiviikkona käsittelemään tilannetta Syyriassa, mutta ei ennen sitä.
Danny Danon kirjoitti YK:n turvallisuus-neuvoston jäsenille, että "kaikki meidän varoituksemme ovat toteutuneet. Israel ei tule hyväksymään alueensa koskemattomuutta vastaan tehtyjä loukkauksia, eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kin varoitimme tilanteen kehittymisestä vaaralliseksi". https://www.timesofisrael.com/un-chief-calls-for-immediate-de-escalation-in-syria/

03. Israelin arabikansanedustaja Aida Touma-Sliman (joint arablist) syyttää pääministeri Netanyahua, että tämä provosoi Syyrian iskut häiritäkseen häntä vastaan nostettuja korruptiosyytöksiä ja poliisin suorittamia tutkimuksia. "Netanyahu jä hänen hallituksensa ovat korruptoituneet kaulaa myöten poliisin suositusten julkistamisen aattona" Rouma-Sliman sanoo tuoreessa lausunnossaan. Hän syyttää, että "pääministeri on valmis kiihottamaan alueellisen sodan, jossa alueen kansat joutuvat maksamaan kovan hinnan hänen poliittisesta selviytymisestään".
Oppositiossa olevat muut puolueet hylkäävät Toima-Slimanin esittämät sala-liittoteoriat. Meretzin puheenjohtaja Zehava Galon totesi" Netanyahu on
kyynikko, mutta kyynikko lurjus, eikä hän varmasti järjestänyt israelilaisen koneen alas-ampumisen vain estääkseen poliisin suositusten julkistamisen". https://www.timesofisrael.com/arab-mk-pm-provoked-syria-escalation-to-distract-from-corruption-probes/, https://www.timesofisrael.com/netanyahu-launches-fresh-attack-on-cops-investigating-him/,

04. UUTISIA LYHYESTI
• Korkea saudioppinut sanoo lausunnossaan, ettei saudi-naisten tarvitse enää pukeutua kaiken kattavaan abaya-kaapuun. Tämä on ensimmäisiä kertoja, kun sharialain saudioppineet puuttuvat positiivisesti muutoksiin naisten pukeutumisessa. He suostuivat jo naisten oikeuteen saada ajaa autoa. Tämä täytyy kuitenkin pukea vielä lain muotoon. https://www.timesofisrael.com/saudi-women-need-not-wear-abaya-robes-senior-cleric/
• Rajapoliisi kehotti torstaina 15-vuotiasta arabipokaa nostamaan paitansa helmaa, koska metallin-paljastin antoi varoituksen, mikä paljasti hänen piilottamansa puukon paidan sisällä. Hän oli menossa Hebronin Patriarkkain mausoleumille. https://www.timesofisrael.com/palestinian-stopped-outside-hebron-holy-site-with-knife/
• Pohjoisrajan tuntumassa noussut jännitys aiheutti viivästyksiä Ben Gurionin lentokentän toimissa, keskeyttäen tunniksi kaikki lähdöt ja viivyttäen joitain tuloja lauantai-aamuna, mutta kaikki palautui pian normaaliksi. Pohjoisessa hälytys sireenit soivat usein Syyrian ampumien torjuntaohjusten vuoksi, joista jotkut räjähtivät Israelin puolella. https://www.timesofisrael.com/ben-gurion-airport-briefly-halts-flights-due-to-northern-conflagration/
• Intian pääministeri Marenda Modi teki ensimmäinen Intian pääministerin vierailun Ramallahiin, mutta ei tavannut Israelin "ystäviään", vaikka joutui kulkemaan sen alueen kautta. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas pyysi Modia avustamaan sopimuksen saavuttamiseksi Israelin ja PA/PLO:n välillä. Tulee tungosta, jos kaikki Abbasin pyytämät maat osallistuvat. Viimeiseksi hän pyysi Afrikan maita mukaan kuvitellen, että hän pakottaa Israelin taipumaan tahtoonsa massojen avulla. https://www.timesofisrael.com/abbas-asks-india-to-help-mediate-peace-talks-with-israel/
• Hamasin johto Gazassa sanoo nostaneensa hälytysrajaa pelätessään Israelin voivan puuttua tilanteeseen siellä. Hamasin sotilaallinen siiven tiedottaja Abu Obeida twiittasi: "Prikaatit ovat nostaneet hälytys-valmiuttaan puolustaakseen kansaansa sionistisen hyökkäyksen vuoksi Palestiinan pohjoisosassa". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241787
• Turkin presidentti/diktaattori Erdogan matkusti Vatikaaniin tapaamaan paavi Francis I keskustellakseen paavin kanssa Jerusalemin asemasta. Rooman kirkko omistaa suuria alueita Israelissa ja etenkin Jerusalemissa, minkä Shimon Peres tunnusti Roomassa allekirjoittaen sitä koskevan dokumentin. Italialainen arkkipiispa uskoo, että paavi Benedict XVI arosi Obaman vaatimuksesta. https://www.jewsnews.co.il/2018/02/11/italian-archbishop-suggests-pope-benedict-xvi-resigned-under-obama-pressure.html
• USA:n ulkoministeriö painostaa Israelia kieltämään rukoilemisen Temppelivuorella. Ministeriön tarkoituksena on säilyttää rauha Vuorella, ettei häirittäisi muslimeja. https://www.jewsnews.co.il/2018/02/11/us-state-department-pushes-israel-to-ban-jewish-prayer-on-temple-mount-2.html
• Paavi Francis I kertoi italialaiselle La Republica lehdelle, että amerikkalaisilla on vääristynyt kuva maailmasta, ja siksi maailman hallituksen tulee hallita sitä sen oman hyvinvointinsa vuoksi niin pian kuin suinkin. https://www.jewsnews.co.il/2018/02/10/pope-francis-world-government-must-rule-u-s-for-their-own-good-2.html
• WND:n artikkelissa kerrotaan, miksi Turkin diktaattori Erdogan vieraili Vatikaanissa. Artikkelissa viitataan Psalmin 83 toteutumiseen silmiemme edessä. Linkkiin liittyy karttoja, joissa maat on esitetty raamatullisin nimin. http://www.wnd.com/2018/02/prophecy-watchers-why-are-pope-turk-leader-meeting-over-jerusalem/
• Juudean ja Samarian liittämistä Israeliin koskeva lakiluonnos ei ole edistynyt Netanyahun vastustuksen vuoksi, mutta hallituksen ministerit sanovat toimien sen hyväksymiseksi jatkuvan Bibin jarrutuksesta huolimatta. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/West-Bank-sovereignty-bill-on-ministerial-agenda-despite-PMs-reluctance-542254

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 9 -19; Tiberias 16 -24; Suolameri 12 -27; Eilat 16 -29 +C-astetta, pilvistä, huomenna ja ylihuomenna voi sataa vettä. Mittarimme näytti aamulla 9 aikaan 22 astetta, mikä kyllä tuntuukin pistäessä nenänsä ulos ovesta. Se tuoksuu kesälle keskellä talvea.

,