Saturday, September 09, 2017

PERJANTAI 08.09.2017

PERJANTAI 09.08.2017
01. INTERNETYHTEYS ulkomaailmaan on toistaiseksi poikki – ollut eilisestä lähtien – enkä sen vuoksi pysty antamaan lähdetietoja tai linkkejä normaaliin tapaan. Kirjoitan JP:n paperikopion mukaan toivoen, että voisin julkaista sen jossain välissä. Yhteys palautui osittain lauantain aikana.

02. EUROOPAN tilanne on ollut kaaoksessa siitä lähtien, kun EU-maiden toisenlaisiin olosuhteisiin laadittujen lakien ja normien vuoksi hallitsematon ja ilmeisesti ulkomaisten avustusten turvin alkanut ja edelleen jatkuva invaasio on hukuttanut jäsenmaiden paikallishallinnon kestokykyjensä äärirajoille. Kestokyky vaihtelee tietenkin kunkin maan vaurauden ja järjestelykyvyn mukaan.

Saamieni tietojen mukaan, joita en pysty vahvistamaan tieto-lähteiden pysyessä internetin vaikeuksien vuoksi edelleen saavuttamattomissa, Euroopan maissa on vahvistumassa kolme toimintasuunnitelmaa, joista yksi valitaan toteuttamiskelpoiseksi. Osa tiedoista tulee epätavallisista lähteistä, mikä tulee huomioida.

Ensimmäisen suunnitelman mukaan tilanne todetaan sellaisena kuin se nyt on ja jatkunee, mutta tarvittavia tilanteen huomioivia lakeja ja sääntöjä muuttaen ja uusia lisäten pyritään sopeutumaan olosuhteisiin sellaisina kuin ne tulevat. Tämä tarkoittanee raja-valvonnan palauttamista jäsenmaiden välille sekä Unionin ulkoisille rajoille, kuten myös rekisteröintitoiminnan tehostamista, mitä myös turvallisuustilanteen valvonta edellyttää. Saksan, Ranskan, Italian ja Espanjan ja EU:n sekä Nigerin ja Chadin edustajien Pariisissa laatima sopimus Eurooppaan haluavien siirtolaisten järjestelmällisen siirrosta hallitusti ja laillisesti kansainvälisen valvonnan alaisena lienee ensiaskeleita tähän suuntaan. Siirtolaisuutta ei estetä, mutta tehdään turvalliseksi.

Toisen suunnitelman mukaan EU-maat – tai keskeiset maat Unionista – toteavat tilanteen kehittyneen hallitsemattomaksi ja ilmoittavat julkisesti luopuvansa juutalaiskristilliseen kulttuurin demokratian toteuttamisesta, koska se on ajautunut umpikujaan. Arabi- ja muslimimaat eivät ole koskaan hyväksyneet demokratiaa sellaisena, kuin länsimaat ovat sitä heille tarjonneet. Niiden perinteen mukaan yksi kansalainen nousee toisten johtajaksi tehden koko kansaa koskevat päätökset kantaen myös vastuun niistä, mikä muistuttaa NL:n maissa toteutettua kommunistista järjestelmää. Ne katsovat vaaleilla valitun hallituksen merkitsevän valtaan nousseen enemmistön valtaa vähemmistön yli, missä hallitsevan eliitin vallan jatkuvuus turvataan ns. turvallisilla ehdokaspaikoilla äänimäärästä riippumatta. Tämä antaa edulliset olosuhteet korruptiolle ja läheisten suosimiselle, ne sanovat.

Tämän suunnitelman mukaan EU nostaa kädet pystyyn ilmoittaen julkisesti luovuttavansa valtansa toista kulttuuritaustaa edustavalle hallintomallille. Eräs italialainen poliitikko ilmaisi jo vuosia sitten juutalaiskristillisen kulttuurin vararikosta ehdottaen hallinnon antamista uusille yrittäjille. Hän ei huomioinut sitä, ettei hänen edustamansa kulttuuri ollut osoittautunut virheelliseksi, vaan että sitä harjoittavat johtajat ja poliitikot olivat menettäneet moraalisen ja eettisen selkärankansa.
Tässä toteutuisi Ilmestys-kirjan ilmoitus 10 kuninkaasta (sarvesta), jotka yksimielisesti antavat valtansa ja voimansa pedolle osallistuen sen taisteluun juutalaiskristillistä kulttuuria vastaan. (Ilm17:12 -14)

Kolmannessa toimintamallissa EU päättää aloittaa taistelun ulkoa tulevaa uhkaa vastaan, mikä edellyttäisi jonkinasteisten sotatila-lakien hyväksymistä ja kansan liikekannallepanoa. Se edellyttäisi EU:n parlamentin hyväksyntää ja tarvittavan vallan luovuttamista hallitukselle ja sen alaisille laitoksille ja instituutioille, ennen kaikkea EU:n armeijalle ja siviilipuolustukselle. Se voisi tarkoittaa myös EU:n hajoamista etenkin periferiassa sijaitsevien maiden kohdalla, joista monet kokevat syrjintää EU:n keskusjohdon taholta ja halutessa itsenäisyytensä palauttamista. Se okisi sotaa, kutsuttakoon sitä kulttuurien väkiseksi tai uskonsodaksi.

03. PUOLUSTUSMINISTERI Avigdor Liberman totesi vastatessaan Syyrian esittämiin syytöksiin Israelin tekemistä hyökkäyksistä sen sotilaallisia keskuksia vastaan Radio FM100 haastattelussa tähän tapaan: "Israel tekee kaikkensa estääkseen shia-muslimien käytävän Teheranista Irakin ja Syyrian kautta Välimerelle ja Israelin maan pohjoisrajan tuntumaan".
Liberman antoi kommenttinsa torstaina muutamia tunteja sen jälkeen, kun Syyria ilmoitti tuomitsevansa Israelin tekemän hyökkäyksen armeijan sotilaallista keskusta vastaan.
Israelin puolustusministeriön julkistaman lausunnon mukaan keskuksessa valmistettiin ja varastoitiin kemiallisia aseita sekä pitkälle kehitettyjä ohjuksia, kuten tehdyissä analyyseissä ilmeni. Israel ei etsi sotilaallista seikkailua Syyrian kanssa" Liberman totesi. "Mutta me pyrimme päättäväisesti estämään vihollista haavoittamasta tai edes luomasta edellytyksiä vahingoittaa Israelin kansalaisten turvallisuutta. Siksi me teemme kaikkemme estääksemme shia-käytävän toteuttamiseksi Teheranista Damaskokseen".
Syyrian virallinen uutistoimisto syytti Israelia armeijan keskus-komennon tiedonantoon viitaten, että IAF ampui useita ohjuksia Syyrian ilmatilassa 2.42 am Al-Talai tutkimuskeskuksen itään Masyafista Hamassa surmaten 2 armeijan sotilasta ja vahingoittaen instituutiota. Syyrian armeija varoitti vakavista seurauksista tämän hyökkäävän toiminnan johdosta alueen turvallisuudelle ja tasapainolle, sekä esittäen suoran syytöksen Israelin tuesta Islamin Valtiolle.
Israelin sotilastiedustelun johtaja kenraalimajuri Hertzi Halevi sanoi torstai-iltana, että Israelille esitetyt syytökset antoi Iranin osittain rahoittaman ja tukeman armeijan organisaatio. "Uhkaus on vakava, mutta ei existentiaalinen", hän arvioi. Hän puhui Israelin kuudennen presidentin Chaim Herzogin muisto-tilaisuudessa. Herzog palveli kahdesti myös IDF:n tiedustelun johtajana. Halevi totesi Israelin vihollisten tiedostavan IDF:n päättäväisyyden sekä tarkan tiedustelun ja iskukyvyn kokonaisuuden.
IDF:n tiedustelun entinen johtaja ja Tel Avivin kansallisen turvallisuus-tutkimuksen keskuksesta totesi, ettei isku ollut rutiiniluonteinen, sillä Al-Talain keskuksessa valmistettiin myrkkykärjin varustettuja ohjuksia, jotka oli tarkoitus kuljettaa Hizbullahille Libanoniin. Hän kehotti tarkkailemaan Syyrian potentiaalisia vastaiskuja. IAF:n entinen komentaja kenraalimajuri Amir Eshel sanoi, että IAF iski viiden vuoden sisällä 100 kertaa asekolonnia ja muita kohteita vastaan Syyriassa. JP 08.09.
Israel pyrkii etenemään Syyrian alueilla hyvin varovaisesti, sillä Venäjä on asentanut S-300 ja S-400 ilmatorjunta ohjuspattereita Syyriassa olevien tukiasemiensa, lentokenttien sekä sataman turvaksi. Israel on pyrkinyt koordinoimaan lentotoimintansa Venäjän kanssa yhteenottojen välttämiseksi.

04. UUTISIA LYHYESTI
• Floridan juutalaiset valmistautuvat hurrikaani Irman potentiaaliseen suoraan hyökkäykseen Floridaan, mikä päivän uutisten mukaan on vahvistumassa. Pahinta siinä tilanteessa on sähkötoimitusten keskeytyminen ja koko alueen menettäessä valonsa ja kaikkien sähköllä toimivien laitteiden pysähtyminen, mikä vaikuttaa ihmisten mielen-tasapainoon. Juutalaisyhteisöt ovat huomioineet tämän ja valmistelevat tukipartioiden lähettämistä alueille, joiden asukkaat ovat kaukana rannikosta asuen päättäneet pysytellä kodeissaan. Asukkaita on matkustanut naapuri-valtioihin kuten Atlanta, ja tässä toiminnassa juutalaisten avustusjärjestöt kuten Young Israel, jotka ovat järjestäneet vastaanottokeskuksia ja majoitustiloja evakuoiduille. Irman voimakkuus on nyt kategoria 5, ja sen vanavedessä kulkevan myrskyn vahvuus on toistaiseksi kategoria 3.
• USA:n presidentti Donald Trump ei osannut tai halunnut sanoa mitään varmaa, onko Lähi-Idän rauhansopimus edes mahdollinen, vaikka välillä lipsuukin positiiviseksi. Trump piti yhteisen lehdistötilaisuuden Kuwaitin emiirin kanssa torstaina. Hän kutsui Israelin ja PA/PLO:n välistä ongelmaa maailman monimutkaisimmaksi ja vaikeaksi, mutta vakuutti tekevänsä laillensa sen ratkaisemiseksi.
• Jerusalemin kaupungin johtajat sanovat nyt pahoittelevansa, että olivat äänestämästä rabbi Shlomo Amirin pääkaupungin rabbiksi. Rabbi Amir on antanut toinen toistaan ristiriitaisimpia ja oudompia lausuntoja, joita hänen ei voitaisi olettaa julkistavan.
• Korkein oikeus ei anna lupaa uuteen oikeuskäsittelyyn murhan vuoksi elinkautiseen tuomitulle miehelle, vaikka hän sanoo tunnustaneensa ollessaan huumattu.
• Tiedonvälitysministeri Aioub Kara sanoo vakavasti, että hän tulee lopulta lopettamaan Al-Jazeeran toimiston Israelissa. Hän sanoo, että jos sen väki haluaa aukaista suunsa, tehkööt sen hammaslääkärissä.
• Jerusalemin Nof Zion lähiö tulee laajentumaan pääasiassa arabien asuttaman alueen suuntaan. Lähiössä on nyt 91 juutalaisten omistamaa asuntoa, mutta suunnitelmissa on 176 asuntoyksikön rakentaminen. Lähiö rajoittuu etelässä Jebel Mykaber arabilähiöön. Israel käy jatkuvaa sotaa arabeja vastaan omistusoikeuksista, mutta juutalaisten hidas laajentuminen koko muinaisen pääkaupunkinsa

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 20 -33; Tiberias 28 -42; Suolameri 28 -40; Eilat 26 -40 +C-astetta. Huomenna on ehkä vähän lauhtuvaa.


Wednesday, September 06, 2017

KESKIVIIKKO 06.09.2017

KESKIVIIKKO 06.09.2017
01. HURRIKAANI Irma on voimistunut ja laajentunut Atlantilla pyyhkien kulkiessaan Caribianmeren saaria aiheuttaen välittömän vaaran pienille pohjoisen Leewards saarille mukaan lukien Antigua ja Barbuda, kuten myös brittien ja USA:n Neitsytsaaret ja Puerto Rico. Edellinen suuri myrsky iski Floridaan 2005, jolloin Wilma myrsky möyhensi osavaltiota 195 km/h tuulilla surmaten 5 ihmistä.
Floridan kuvernööri Rick Scott julisti valtioon hätätilan antaakseen paikallis-hallinnolle tarpeeksi aikaa ja resursseja sekä joustoa valmistautumaan lähestyvän myrskyn varalle. Presidentti vahvisti kuvernööri Scottin julistaman hätätilan kuten FEMA (Federal Emergency Management Agency) raportoi ennen myrskyä.
Scott varoitti, että vaikka myrskyn reittiä ei tarkoin tiedetä, tuulten voima tulee olemaan äärimmäinen ja elämää uhkaava, ja että sen vaikutus tunnetaan sisämaassa rannikon ohella. Hän kehotti Floridan kansalaisia noudattamaan evakuointimääräyksiä.
"Myrskyllä on potentiaali tuhota valtiomme, ja se tulee ottaa vakavasti" Scott sanoi valtion hätäoperaatioiden keskuksessa valtion pääkaupungissa Tallahasseessa. "Me voimme rakentaa kotinne uudelleen, mutta emme palauttaa elämäänne".

Florida Key alueilla, 42 alhaalla sijaitsevat saaret, joihin kuuluu Key West, hallituksen virkailijat sanoivat, että vierailijoiden tulee poistua keskiviikkona ja asukkaitten torstaina, "eikä tämä ole leikkiä", kuten Monroe maan tiedottaja Cammy Clark totesi.
Asukkaat ovat pyrkineet hankkimaan ruoka- ja muita tarpeita sekä vettä tyhjentäen markettien hyllyt odotellessaan Irman saapumista viiden kategorian voimalla ja laajuudella. Autoilijat ovat täydentäneet kulkuneuvojensa bensatankit sekä suojanneet talojensa ikkunoita ja ovia vanerilevyillä toivoen talonsa pysyvän pystyssä hirmumyrskyn kourissa. Saariketju Florida Key on yhdistetty mantereelle yhden valtatien kautta, eivätkä saarille jääneet voi luottaa pelastusoperaatioihin hätätilanteessa, virkailijat varoittavat. Kanaaleissa olevat suuret alukset sidotaan mangroven juuriin, pienemmät alukset kuljetetaan varastoihin olettaen, että ne edes siellä säästyvät myrskyn raivolta.
https://www.timesofisrael.com/anxious-florida-prepares-for-evacuations-as-hurricane-irma-nears/, https://apnews.com/d56a7d7c285d465b9c0aa1f77704484d/Florida-on-edge;-evacuations-coming-as-Hurricane-Irma-nears,

02. ISRAEL on aina ollut ensimmäisten joukossa tarjoten ja kuljettaen apuaan ja avustustyöntekijöitä luonnonkatastrofien tai ihmisten aiheuttamien onnettomuuksien uhreille, eikä hurrikaani Harvey ole poikkeus säännöstä.
Vapaaehtoisten muodostaman ZAKAn lähettämät 8 vapaaehtoista lennätettiin Texasiin avustamaan puhdistusten suorittamisessa, synagogien korjaamisessa, sekä tarjoten ruokaa ja inhimillistä avustusta. Zakan etsintä- ja pelastuspartiot liikkuvat Houstonin kaupungissa FEMA:lta saamansa informaation pohjalta, joka valvoo selviytymisoperaatiota. Voidakseen koordinoida toimintansa paikallisen juutalaisyhteisön kanssa he ottivat myös yhteyttä Ortodoksiseen Unioniin, joka koordinoi vapaaehtoisten toimia Houstonin juutalaisyhteisöissä.

15 tuntia kestäneen lentomatkan jälkeen Zakan vapaaehtoiset aloittivat välittömästi toimintansa työskennellen Yhdistyneen Ortodoksi-synagogan puhdistamiseksi ja avustaen ja toimittaen kosher-ruokaa uhreille. Maanantaina he työskentelivät yhdessä pastori Keenan kanssa Gulf Meadows kirkosta. ZAKA:n puheenjohtaja Yehuda Meshi-Zahav totesi: "Oli erittäin merkittävää pastori Keenanille, että vapaaehtosiryhmä Pyhältä Maalta on tullut tarjoamaan apuaan".

HARVEY:n kuolonuhrien lukumäärä on noussut ja on nyt 65, mutta monet tyhjilleen jätetyt asunnot ovat vielä tarkastamatta tulvassa menehtyneitten löytämiseksi, mikä voi nostaa lukumäärää.
YK hyväksyi ZAKA:n kansainväliseksi inhimillisten vapaaehtois-työntekijöitten järjestöksi. Se on tunnustettu asiantuntijaksi etsintä-, pelastus- ja elvytystoimenpiteissä luonnollisten tuhojen ja terrorihyökkäysten jälkeen kaikkialla maailmassa. https://www.timesofisrael.com/zaka-team-helping-with-hurricane-clean-up-in-houston/
03. ISRAELIN lähetystö Washington DC:ssä välitti useita tonneja avustuksia Harvey hirmumyrskyn uhreille Texasissa. Israelin lähetystö USA:ssa tarjosi avustavaa kättään liittoutuen IsraAid ja Amerikan Israelin muuttoyhtiön kanssa avustusten saamiseksi joustavasti perille Houstonin onnettomuuden uhreille. Hurrikaani Harvey tuhosi laajoja alueita Texasissa Houstonin kaupungista ja sen ulkopuolelta naapurivaltioon Lousianiin asti.

Liittäen voimansa ja kapasiteettinsa Israelin avustusjärjestön ja USAIsrael 495 muuttoyhtiön kanssa Israelin lähetystön virkailijat osallistuivat henkilökohtaisesti avustuspakettien paketoimiseen ja tarvikkeiden lastaamiseen rekkoihin niiden kuljettamiseksi suoraan Houstoniin. Rekkojen saavuttua määräpaikkaansa tavarat annetaan sinne lähetettyjen Israelin avustustyöntekijöitten käsiin, jotka jakavat niitä eniten tarvitseville. Israelin lähetystö DC:ssä sanoo toimivansa kiinteässä yhteistyössä Israelin paikallisen konsulaatin kanssa.
IsraAid vapaaehtoiset matkustivat paikalle viime viikolla tuoden mukanaan tuhonhallinnan asiantuntijoita, henkisen hyvinvoinnin experttejä sekä insinöörejä. Hurrikaanin surmaamien ihmisten lukumäärän noustua useisiin kymmeniin ja tuhottua tuhansia asuntorakennuksia lähetystö otti yhteyttä IsraAid:iin tiedustellen, miten he voisivat auttaa. Bar Dov IsraAidistä sanoo, että saatuaan listan tarvikkeista – etenkin elvytys- ja puhdistustarvikkeista tuhotuilla alueilla - he järjestivät avustusten laajan kuljetuksen painoltaan useita tonneja.
Bar Dov tähdentää, ettei tärkeintä ollut materiaalinen apu, vaan päämääränä oli osoittaa, että "Israel seisoo rinnallanne".
https://www.timesofisrael.com/israeli-embassy-in-dc-ships-several-tons-of-aid-to-harvey-victims-in-texas/

04. UUTISIA LYHYESTI
• Muutamat Floridan asukkaat eivät halua antaa valtaa pelolle, joka kuitenkin nakertaa jokaisen aivolohkossa aavistellen, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan. Ehkä vuosisadan pahimmaksi hurrikaaniksi uskottu IRMA rantautunee USA:n mantereelle loppuviikosta. Se hioo lopullista voimaansa kokeilemalla sitä pienillä saarilla ja saariketjuilla. Se on lisännyt 4 kategorian voimaansa viiteen, joittenkin ennustusten mukaan jopa kuuteen, jos merkit pitävät paikkansa, mikä olisi korkein koskaan mitattu USA:ssa.
IRMA:lla on kolme potentiaalista suuntaa: Kääntyä Meksikonlahdelle jatkaakseen Harveyn aloittamaa tuhoa; iskeä suoraan Floridaan, mitä pidetään todennäköisimpänä, tai kääntyä pohjoiseen tuhoten kulkiessaan USA:n itärannikkoa aina New Yorkiin saakka ja sen taakse.
Valmisteluja myrskyn varalta tehdään monella tasolla sekä yksityisten että valtion ja eri järjestöjen toimesta. Ihmisten pelastamisen kannalta tärkein on hyvin suunniteltu ja toteutettu evakuointi, joka tulisi suorittaa ajoissa. https://www.timesofisrael.com/bubbe-lives-in-the-path-of-hurricane-irma-now-what/
• Israel antoi kehotuksen kansalaisilleen Floridassa pakata kamppeensa ja joko muuttaa heti pois alueilta tai ainakin noudattaa viranomaisten evakuointimääräyksiä. Dominikaanisessa tasavallassa asuvia kehotetaan poistumaan rannikoilta. https://www.timesofisrael.com/israelis-advised-to-pack-up-as-hurricane-irma-threatens-caribbean/
• Taiteilijat ja musiikin sepittäjät ovat mukautumassa olevaan tai kuviteltuun todellisuuteen maustamalla teoksiaan ennen aikakauttamme sekoittamattomina pidetyillä materiaaleilla ottaen palasia sekä Israelista että arabimaailmasta. Tuloksia voidaan arvioida ensimmäistä kertaa Jerusalemin konsertti- ja taidetapahtumassa, jossa pyritään kuvittelemaan toisen-laista rauhallista Lähi-Itää. Tapahtuman nimenä on KULNA, joka toteutetaan suunnitelmien mukaan torstaina Jerusalemissa. Kulna merkitsee "kaikki yhdessä" arabiaksi. (hepreaksi kulanu)
https://www.timesofisrael.com/jerusalem-concert-and-art-show-imagines-a-different-kind-of-middle-east/
• Israelissa on suurella mielenkiinnolla tai pelonsekaisella tyrmistyksellä seurattu kuukaudesta toiseen jatkuvaa
korruptio- ja lahjontaskandaalin tutkimusten kehittymistä, jossa korrektisuus- tai muista syistä johtuen pääministeri Netanyahu on jätetty epäiltyjen ulkopuolelle, mutta mitä pitemmälle poliisitutkimukset edistyvät, sitä tiukemmaksi hirttosilmukka näyttää muuttuvan hänen kaulallaan. Sivullisen on tietenkin mahdotonta antaa puoltavaa tai kieltävää lausuntoa Netanyahun osuudesta sukellusvene-kauppaa koskevasta oman voiton pyynnistä. Se, mikä sivullista eniten häiritsee, on se, onko tämä maailman valoksi ja moraaliseksi johtotähdeksi määritelty maa todella niin korruptoitunut korkeimmalla tasolla, kuten media halukkaasti kuvaa, vai onko kysymys henkilökohtaisesta ajojahdista, kuten pääministeri sanoo. Netanyahulla on vihollisia korkeimmallakin tasolla, jotka mielihyvin näkisivät hänen valtansa romahtavan. Hän on kuitenkin ohjannut maan kehittymistä ja varastumista onnistuneesti maailman talouden polkiessa paikoillaan tai kokevan jatkuvia takaiskuja yleisen epävarmuuden ja kolmannen maailman-
sodan uhkan varjossa. http://www.jpost.com/Israel-News/Analysis-Milchan-bribery-probe-makes-Netanyahu-indictment-more-likely-504351
• Presidentti Donald Trump on joutunut havaitsemaan, ettei kaikki olekaan aivan niin helposti peruutettavissa, kuten hän vaalipuheissaan vakuutti. Iranin kanssa solmittu kansainvälinen Iranin ydinteollisuussuunnitelmaa rajoittava JCPOA sopimus on yksi tärkeimmistä ja myös Israelia suuresti kiinnostava kysymys. Trump ei ole pystynyt löytämään avainta, jolla sen asettama lukko avataan, ja siksi hän haluaa työntää vastuun sopimuksen kohtalosta maansa kongressille. USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley sanoi puheessaan, että presidentti Trumpilla on kaikki tarvittava todistusaineisto käsissään, jos hän haluaa kiistää Iranin noudattavan sopimuksen sille antamia velvoitteita. USA:;n kongressin käsittelemä laki, jonka esittivät senaattori Ben Cardin D-Mar ja senaattori Bob Corker R-Ten, asettaa hajallaan olevat palaset yhdeksi kokonaisuudeksi, sanoi Haley todeten, että kysymystä on harkittava uudelleen.
http://www.jpost.com/International/As-deadline-looms-Trump-may-punt-fate-of-Iran-deal-to-Congress-504306
• Israelin ja EU:n väliset suhteet ovat heikommat kuin pitkiin aikoihin, eikä ole selvää, miten niitä tulisi kehittää "molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla", kuten diplomatian kielellä todettaisiin. Israelin kauppa EU-maiden välillä on vaikeasti korvattavissa, mutta suurimmat erimielisyydet ovat diplomatian alueilla, ja siellä Israelin ja PA/PLO:n väliset suhteet, joita kuvataan "mahdottomiksi selvittää", kuten myös Kushner epäili. Ironista tässä on se, että monet EU-maat ovat kahdenkeskisissä neuvotteluissa todenneet kannattavansa Israelin kantaa, mutta tunnustavat samalla olevansa sidottuja Brysselissä vallitsevaan arabimyönteisyyteen ja Israel vastaisuuteen. Kuin osoittaakseen mielipiteensä selkeyden, EU rahoittaa ja rakennuttaa laittomia "setlementtejä" beduiineille ja arabille Israelin täydessä valvonnassa oleville C-alueille, ja vaatii Israelin korvaavan aiheuttamansa menetykset Israelin purettua laittomat rakenteet Juudeassa ja Samariassa.
EU haluaa Israelin tekevän itsemurhan suostumalla rauhan-sopimukseen, jolla Israelille vihamielinen arabimaa perus-tettaisiin 1967 sotaa edeltäville aselepolinjoille pää-kaupunkinaan Jerusalemin itäosat, sekä sallimaan arabi-pakolaisille paluuoikeuden alueille, joista heidän esi-isänsä lähtivät taisteluja pakoon.
http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/When-will-a-formal-EU-Israel-dialogue-take-place-504336, https://www.timesofisrael.com/more-israelis-like-the-eu-than-dislike-it-poll-finds/,

• Stevequaylen julkaisemien artikkelien mukaan USA:n kansalliskaarti käyttää hyväkseen IRMAA riisuakseen kansalaiset aseista ja ammuksista, kuten tapahtui Neitsyt-saarilla. Toiseksi byrokraatit katsovat oikeudekseen pakottaa ihmiset alistumaan alastontarkastuksiin, scannata, ampua, vakoilla, taserin käyttämiseen pidättämisen yhteydessä sekä pidättää ihmisiä halunsa mukaan.
Kolmanneksi huomioidaan Pedon-2017 merkin asentamisen ihmisiin alkaneen toden teolla. Se aloitetaan
huomaamattomasti ottaen kohteiksi suurten yritysten työntekijät, joille se luvataan asentaa ilmaiseksi yhtiön järjestämillä ohjelmallisilla illallisilla muine etuisuuksineen. Artikkelin alussa todetaan: "Mitä te todistatte ja koette, on lopun alkua, mikä kaikki tulee tapahtumaan, ja aloittamaan yhden ajanjakson päättymisen. Artikkeli on kirjoitettu ilmoituksen tapaan viestinä Jumalalta, kaiken luodun Isältä ja Hänen Pojaltaan Yahshualta. Artikkeliin liittyy 15 minuutin video, jossa sanoma myös esitetään.
http://dailycaller.com/2017/09/05/virgin-islands-allows-national-guard-to-seize-guns-ammo-ahead-of-hurricane-irma/; https://www.rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/what_country_is_this_forced_blood_draws_cavity_searches_and_colonoscopies?utm_source=The+Rutherford+Institute&utm_campaign=1cdbde390f-EMAIL_CAMPAIGN_2017_09_05&utm_medium=email&utm_term=0_d7ffde3304-1cdbde390f-42104341,
https://z3news.com/w/mark-beast-2017-begun/
SÄÄATILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -29; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -32;
Eilat 24 -39 +C-astetta, huomenna ei muutoksia.

Sunday, September 03, 2017

SUNNUNTAI 03.09.2017

SUNNUNTAI 03.09.2017
01. TURVALLISUUSJOUKOT poistivat väkivaltaisesti Amonan juutalais-yhteisön 40 perhettä helmikuussa tämä vuonna korkeimman oikeuden päätettyä, että läheisen arabikylän joittenkin asukkaitten esittämien dokumenttien mukaan yhteisö oli ainakin osittain rakennettu arabien omistamalle maalle. Hallitus lupasi rakentaa karkotetuille uudet asunnot välittömästi, mutta lupaus on edelleen toteuttamatta.
Hallitus lupaa hyväksyä 55 miljoonaa NIS rakennustöiden aloittamiseksi. Projektiin on käytetty tähän mennessä 60 miljoonaa NIS. Hallituksen odotetaan samalla hyväksyvän 5 miljoonan NIS lisäbudjetin Amonasta poistetun 40 perheen tilapäisten asuntojen järjestämisesi, kunnes pysyvät asunnot valmistuvat. He ovat asuneet tähän saakka Ofran koulutiloissa. Hallitus hyväksyi maaliskuussa suunnitelmat kokonaan uuden asuntoyhteisön rakentamiseksi Amonasta karkotetuille. Yhteisö on nimeltään Amichai. Se on tarkoitus rakentaa Shiloan lähelle Binjamin alueella Samariassa. Projekti ei ole kuitenkaan edennyt varojen puutteen vuoksi. Hallitus hyväksyi rahoituksen tänään.

Samanaikaisesti alustaien rakennustöiden kanssa ylin suunnittelu-neuvosto Juudeassa ja Samariassa työskentelee yleiskaavan ja rakennussuunnitelmien hyväksymiseksi Amichai-yhteisölle.
Läheisen Jalud-kylän asukkaat väittävät omistavansa osia maasta, jolle Amichai-yhteisö on tarkoitus rakentaa. He ovat esittäneet valituksensa korkeimmalle oikeudelle, mikä tulee aiheuttamaan viivytyksiä, sillä korkein oikeus ei itse tutki maanomistussuhteita – se tulisi suorittaa alueoikeuksissa – vaan luottaa esitettyjen dokumenttien oikeellisuuteen, jotka usein ovat puutteellisia omistusoikeuden periytyessä ottomaanihallituksen tai Jordanian miehityksen ajoilta, tai tarkoituksellisesti peukaloituja.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaisia alustavia rakennustöitä kuitenkin jatketaan, vaikka varojen hyväksyminen hallituksessa on vielä kesken, eikä tiedetä, mikä korkeimman oikeuden päätös tulee olemaan.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-set-to-approve-NIS-55-million-budget-for-new-settlement-503996,
02. Japanin viranomaiset vahvistavat, että PohjoisKoreassa tapahtui sunnuntaina 6.3 R-asteen maanjäristys lähellä Punggye-ri ydinaseen testausaluetta. Japanin puolustusministeriön mukaan maanjäristyksen aiheutti ydinräjäytys, ja lähetti kolme sotilas-konetta testaamaan mahdollista säteilyä.

USA:n tutkijat vahvistavat BBC:n toimittajalle, että jos maanjäristys aiheutui ydinlatauksen räjäyttämisestä, se oli suurin PohjoisKorean suorittamista. "Tämä voisi olla suurin PohjoisKorean suorittamista atomitesteistä. Meidän tulisi todella olla suuresti huolestuneita" sanoi Dave Schmerler ydinaseen levittämistutkimusten James Martin keskuksesta.

ETELÄKOREAN asevoimien yleisesikuntapäällikkö totesi Seoulissa annetussa lausunnossaan maansa armeijan voimistaneen seurantaansa ja valmiuttaan sekä tutkien erimahdollisuuksia vastatoimista, joita se tulisi tekemään yhdessä USA:n kanssa. Lausunnon mukaan seismiset aallot havaittiin 12.34pm -12.36pm sunnuntaina Pungguye-ri alueella.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4847508/North-Korea-claims-developed-advanced-hydrogen-bomb.htm

03. KONDON DailyMali raportoi lauantaina PohjoisKorean kertoneen uuden kehittyneen ydinpommin rakentamisesta, jolla on suuri tuhoamisvoima. Internetissä esitetyissä kuvissa nähdään PohjoisKorean johtajan Kin Jong Un tarkastavan hydrogen-pommia, joka voidaan asentaa uuden mannertenvälisen ballistisen ohjuksen kärkeen.
Hydrogen-pommin voimakkuutta voidaan säätää, ja se voidaan räjäyttää korkeassa ilmatilassa. Toisin sanoen, se on ihanteellinen EMP:n (elektromagneettisen pulssin) aiheuttamiseksi Japanin tai USA:n yllä, mikä lamauttaisi niiden sähköiset toiminnot jopa vuosikymmenien ajaksi.
PohjoisKorea kehittelee kehittää läntistä maailmaa hämmästyttävällä nopeudella. PohjoisKorea ja Iran työskentelevät yhdessä sekä ydinaseen että ballististen ohjusten kehittämiseksi. Tämän johdosta Israel seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä, mutta vastatoimet ilman täyttä sotaa ovat vähissä. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4847508/North-Korea-claims-developed-advanced-hydrogen-bomb.html

04. Iran jatkaa Israelin saartamista voimistamalla taloustukeaan Israelin naapureissa toimiville terrorijärjestöille sekä toimittamalla niille pitkälle kehitettyjä aseitaan ja ohjuksiaan, kuten Times of Israel raportoi artikkelissaan.
Islamilaisen Valtion menettäessä yhä enemmän miehittämiään alueita Irakissa ja Syyriassa, IS:n pyssymiesten poistuessa tuki-kohdistaan niiden tilalle tukevat Iranin tukemat terroriyksiköt, joista vaarallisin on Hizbullah, jonka pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoo sen ohjuskaluston nousseen 150 000 ohjukseen, joista laser- tai GPS-ohjatut yltävät lähes kaikkialle Israeliin, uhaten Dimonan tutkimusreaktoreita. Tämä asettaa Israelin sotilas-suunnittelijat vaikean ongelman eteen: Iskeäkö ensin vai odottaako vihollisen ensimmäistä ohjussalvoa. Ensimmäisen iskun tehneellä on selvä etuasema, koska se voi lamauttaa vastustajansa sodanjohtokeskuksia, lentoasemia ja ohjuspattereita, sekä tiedon-välitystoimintoja, mikä aiheuttaisi kaaoksen maassa.

Akuutti tilanne on kehittymässä Libanonin ja Syyrian eteläosassa Israelin pohjoisrajan takana. USA:n ja Venäjän neuvotteleman tulitauko-sopimuksen Hizbullahin ja Iranin tai sen tukemien järjestöjen joukot voivat täyttää terrori-järjestöjen jättämät tyhjiöt.
Hizbullah on myös siirtänyt Iranille uskollisia joukkojaan Libanonin ja Syyrian eteläosiin käyttäen hyväkseen YK:n suojelun alla olevia ympäristö-tarkkailijoita, joille se on rakentanut tähystystorneja. IDF:n valitukset YK:lle eivät ole saaneet toivottua tulosta, sillä YK:n Libanoniin lähettämät UNIFIL rauhanturvaajat toimivat Hizbullahin ehdoilla. YK:n turvallisuusneuvosto jatkoi rauhanturvaajien mandaattia antaen niille sanalla oikeudet tehdä tarkastuksia ja ratsioita EteläLibanonin kyliin ilman Hizbullahin valvontaa.

ISRAEL on tiedottanut liittolaistensa kautta Iranille, ettei se tule sallimaan iranilaisia tai Iranin tukemia terrorijärjestöjen joukkoja pohjoisrajansa takana Libanonissa ja Syyriassa.
Iranin tuore puolustusministeri Amir Hatami sanoi lauantaina Iranin keskittyvän maansa ohjusohjelman kehittämiseen ja pitkälle kehitettyjen aseiden viemiseen liittolaisilleen niiden aseman voimistamiseksi. Iran rakentaa maanlaisia ohjustehtaita Libanonin eteläosiin, minkä Libanon kiistää.
Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman informoi asiasta YK:n pääsihteeri Antonio Guterresia hänen 3-päivän Israelin vierailunsa yhteydessä. Liberman ei suoraan uhannut iskeä rakenteille oleviin tehtaisiin Libanonissa, mutta totesi: Libanonin hallituksen ja sen eteläosissa asuvien kansalaisten tulee tiedostaa, että Israel toimii täysillä seuraavissa sodissa.
Artikkelin mukaan Iran ei ole vielä saanut maanalaisia tehtaitaan toimintakuntoon, sillä se haluaa käyttää samaa taktiikkaa kuin Venäjä saadessaan kansainväliset oikeudet Latakian satamalleen.
Iranin tärkeimpiä päämääriä on turvallisen maakäytävän luominen Teheranista Välimeren rannikolle Irakin ja Syyrian kautta. Iran on myös pyrkinyt nostamaan imagoaan rahoittamalla internetti-verkoston ja kaivosten rakentamista.

USA on pysytellyt kovin hiljaa näissä kuvioissa, mikä osoittanee Trumpin hallituksen ja ulkoministeriön vielä opettelevan ulko-politiikan läksyään voidakseen keskittyä maan sisäisten asioitten selvittelemiseen, mikä osoittaa hälyttävää hajanaisuutta. https://www.timesofisrael.com/iranians-at-the-gates/
http://www.debka.com/article/26209/Iran-Hizballah-noose-tightens-around-Israel-.

05. UUTISIA LYHYESTI
• Voidakseen estää IS:n pyssymiesten ja heidän perheittensä siirron Libanonin rajalta Irakin rajalle USA pommitti teitä, joita pitkin 17 bussin oli tarkoitus ajaa pohjoiseen. USA uhkaa pommittaa myös busseja, jos ne yrittävät kiertää esteet toista reittiä myöten. Ne kuitenkin aloittivat matkansa uhasta huolimatta. Aktivistit syyttävät Yhdysvaltoja mahdollisista siviilien kuolemasta ruuan ja lääkintähoidon puutteeseen matkallaan erämaassa. https://www.timesofisrael.com/evacuating-is-convoy-said-to-move-ahead-despite-us-airstrike-threat/
• Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tutkii mahdollisuuksia ostaa S-400 ohjustorjunta järjestelmän Venäjältä, mikä herättää ristiriitaisia tunteita läntisissä maissa, sillä Turkki on NATO:n jäsen ja sellaisena pidetty yhtenä sen voimakkaimmista armeijoista. Venäjän ja Turkin välit ovat olleet perinteisesti ristiriitaiset, mutta Erdoganin haaveitten romahdettua EU-jäsenyydestä hän on kääntänyt yksinvaltaiset pyrkimyksensä islamilaisen tasavallan luomiseksi, missä luodaan uusia suhteita toiselta pohjalta. https://www.timesofisrael.com/turkey-eyes-deal-for-russian-air-defense-system-irking-west/
• Saudi Arabian virkailijat raportoivat, että tämän vuoden hajj-pyhiinvaellukseen osallistuu 2.34 miljoonaa muslimia, heistä 1.75 miljoonaa 168 maasta, kertoo SPA uutistoimisto. Näihin aikoihin muslimit ovat ehtineet vaelluksensa kohokohtaan Arafat vuorella, jossa musliminen profeetta Mohammed piti viimeisen saarnansa. Pyhiinvaeltajien hartauteen on ilmestynyt entistä selvemmin taloudellisen hyödyn siivilöiminen miljoonilta hartailta vaeltajilta. Mattokauppiaan seuraavat tarjouksineen jopa pyhimpiinkin paikkoihin, kuten artikkelissa todetaan. "Pyhiinvaeltajat tuhlaavat tänä vuonna 20 -25 miljardia rialia (5.5 -6.7 miljardia USD) sanoi Mekkan kauppakamasin johtaja Maher Jamal, mikä tarkoittaa 70 %:n kasvua viime vuodesta. Ennen öljymarkkinoiden löytämistä hajj-toiminta muodosti Saudi Arabian tärkeimmän tulolähteen. Saudit pyrkivät kuumeisesti löytämään muita tulolähteitä öljynhinnan heilahdellessa laidasta laitaan sekoittaen samalla valtion budjetit, mikä ei ole tervettä taloudenhoitoa. http://www.jpost.com/Middle-East/Saudi-Arabia-funds-families-of-Palestinian-martyrs-to-make-Hajj-pilgrimage-503873 https://www.timesofisrael.com/they-come-for-the-hajj-but-leave-with-carpets-as-saudis-chase-tourism-dollars/, http://www.jpost.com/Middle-East/Saudi-Arabia-funds-families-of-Palestinian-martyrs-to-make-Hajj-pilgrimage-503873,
• Pääministeri Benyamin Netanyahun neuvonantajan ja ns. sukellusvenetapauksessa pääsyytetyn Miki Ganorin siirtyessä valtion todistajaksi poliisi suoritti kuuden uuden epäillyn pidättämisen tehden ratsioita heidän toimistoihinsa ja koteihinsa. Saksalainen laivanrakennusyhtiö ThyssenKrupp rakensi Israelin tilaamat sukellusveneet ja on mukana uusien veneitten rakentamiseksi. Kauppoihin, jotka solmittiin Saksan valtion suosiollisella avustuksella, liittyy kuitenkin epäselvyyksiä, joita poliisi on tutkinut ja jatkaa edelleen voidakseen jättää tulokset syyttäjälle. Netanayahu ei itse ole epäiltyjen tai syytettyjen joukossa, mitä vasemmistopoliitikot ja muut Bibin syrjäyttämistä etsivät ovat odottaneet. Hänen lakimiehensä David Shimron on ollut useasti poliisin erikoisryhmä Lahavin hiostettavana.
Pääministeri vaimo Sara Netanyahu voi saada syytteen 10 päivän sisällä, kertoo JP etusivun artikkelissaan. https://www.timesofisrael.com/ex-netanyahu-aide-top-officers-said-arrested-in-submarine-probe/
http://www.jpost.com/Israel-News/Channel-2-Sara-Netanyahu-to-be-indicted-within-10-days-504039, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/234927,
• Hebronin juutalaisyhteisö sai itsenäisen kuntayhteisön oikeudet, eikä se tarvitse enää toimia Hebronin muslimi-kaupungin kautta esim. asioidessaan siviilihallinnon kanssa.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 21-33; Tiberias 26 -42; Suolameri 29 -41; Eilat 27 -42
+C-astetta. Huomenna samat lukemat.
Massiivinen hurrikaani Irma uhkaa New Yorkia muistuttaen
11.09. 2001 myrskyä, joka oudosti muutti suuntaansa. http://mashable.com/2017/08/31/hurricane-irma-intensifying-looms-in-atlantic/#vJRWfa7LVaqm