Friday, February 17, 2017

PERJANTAI 17.02.2017

PERJANTAI 17.02.2017
01.ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahun ja USA:n presidentti Donald J Trumpin väliset neuvottelut, jotka olivat luonteeltaan vain kahden samalla tavoin ajattelevan miehen välisiä keskusteluja, olivat tuloksiltaan pettymys. Ei heidän todellakaan odotettu pystyvän yhdessä keskustelutilanteessa ratkaisemaan Lähi-Idän tai edes Israelin ja PA:n arabien välisiä ongelmia, joita on usean vuoden ajan ja monien miesten voimin pyritty selvittelemään, mutta odotettiin sentään selviä suuntaviivoja, mihin suuntaan ollaan menossa.

PÄÄMINISTERIN odotettiin selvittävän isännälleen, mikä on Israelin kanta Juudean ja Samarian sekä Gazan suhteen, mitä Israelin kansa haluaa ja mihin se ei voi missään tapauksessa suostua. Hänen odotettiin selvittävän Juudeassa ja Samariassa sijaitsevien juutalaisille pyhien paikkojen merkitystä, mikä tulee huomioida päätöksiä tehtäessä. "Kaksi valtiota tai yksi, samantekevää, voin elää kumman tahansa kanssa" Trump totesi, eikä Netanyahu esittänyt mitään vastalausetta. Päinvastoin, hän heitti kuin taka-ajatuksena, ettei Juudeaa ja Samariaa liitetä Israeliin; huomio, jonka hän olisi voinut jättää sanomatta.

Pääministerin odotettiin selvittävän Israelin suhtautumista Jerusalemin asemaan, onko se Israelin pääkaupunki ja jos on, miksi USA itsepäisesti pitää lähetystöään Tel Avivissa? Temppelivuoren asemasta ja muinaisen Temppelin paikasta ei mainittu sanaakaan, ikään kuin ne olisivat sivulauseen kysymys. Juutalaisille ne eivät ole sitä. Vuosisatojen ajan eläessään diasporassa, hajaannuksessa kansojen erämaassa, juutalaiset tervehtivät erotessaan toisistaan sanoilla: "Ensi vuonna Jerusalemissa. Rakentakoon HaShem sen meidän eläessämme". Jerusalemia rakennetaan ja laajennetaan nyt kauas muinaisten kuntarajojen ulkopuolelle USA:n vastustuksesta huolimatta.
Pääkaupungin asema on kuitenkin edelleen vahvistamatta. Virallisesti Jerusalem on edelleen YK:n valvoma kiistanalainen kaupunki, jota YK hallitsee Pahan Neuvovuorelta käsin. USA:n hallitukset ovat johdonmukaisesti noudattaneet tätä periaatetta pyrkien rajoittamaan sen rakentamista poliittisesti vaihtelevien virtausten mukaisesti, vaikka Israelin poliittinen ja hallinnollinen johto sekä parlamentti toimivat siellä.
(Hes2:1 -4; Jes49: 18 -28; Ob11)
Jerusalem on myös juutalaisen uskonnon ehdoton keskus. Tel Aviv, jossa USA:n lähetystö sijaitsee, on maailman homokeskus. Kansan parissa elää - ja on elänyt hajaannuksessa asuessaan - voimakkaana tunto Temppelivuoren pyhyydestä. (Ps137:5)
Sinne Israelin matkustavat juutalaiset pyrkivät aina nousemaan, ja sinne pyrkii Israelin kansa nousemaan nykyisinkin hallituksen asettamista rajoituksista huolimatta. Jerusalemin ja Temppeli-vuoren kysymystä ei voi haudata sivulauseeseen, tai jättää niiden aseman määrittämistä pakanakansojen ratkaisujen varaan.
(Jes62; Sak12:2-3; 13:1 -2))

NÄISTÄ kysymyksistä olisi odottanut kansanjohtajien keskustelevan ja tuovan esiin jotain tilannetta selventävää.
Pääministeri Netanyahun olemuksessa ilmeni poissaoleva tunne, jota hän pyrki peittelemään leveällä hymyllään. Häntä ja hänen vaimoaan vastaan toistuvasti nostetut syytökset ovat ilmeisesti vaikuttaneet hänen henkiseen tasapainoonsa ja vireyteensä syvemmin, kuin mitä hän haluaa näyttää.

02.Maailman johtajat toivovat saavansa selvitystä USA:n ulkomaan politiikasta tänään perjantaina alkavan Mynchenin turvallisuus-konferenssin aikana. Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman edustaa Israelia; Iranin ulkoministeri Javad Zarif on myös mukana.

USA:n hallituksen edustajina mukana ovat varapresidentti Mike Pence, puolustusministeri Jim Mattis sekä kotimaan turvallisuus-ministeri John Kelly. Vuosittainen kansainvälinen konferenssi tarjoaa valtion päämiehille ja diplomaateille avoimen ja epävirallisen tilaisuuden tavata liittolaistensa ja vastustajiensa edustajia vapaamielisessä ilmapiirissä. Käsiteltävien kysymysten määrä asettaa kuitenkin rajoituksia rentoon oleskeluun.

Konferenssiin odotettavien vieraiden joukosta mainitaan Saksan liittokansleri Angelika Merkel; YK:n pääsihteeri Antonío Guterres, Euroopan neuvoston presidentti Donalfd Tusk ja NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg, yhteensä yli 30 valtionpäämiestä ja hallituksen johtajaa, sekä 80 ulko- ja puolustusministeriä.

Presidentti Trumpin viime kuussa antama lausunto NATO:sta obsoliittisena ja kyvyttömänä suoriutumaan sille annetusta tehtävästään puolustaa läntistä maailmaa, sai hälytyskellot soimaan. Trumpin kerrotaan sittemmin täydentäneen lausuntoaan todeten tunnustavansa sotilasliiton periaatteellisen merkityksen. Hän kuitenkin sanoi odottavansa jäsenmaiden suorittavan kullekin määrätyn osuuden puolustusmenoista, mitä NATO-johtajatkin ovat painottaneet vuodesta toiseen.

USA:n puolustusministeri Mattis vakuutti Brysselissä NATO:n 27 jäsen-maan puolustus-ministereille keskiviikkona, että presidentti Trump tukee vahvasti NATO:a ja sanoi Stoltenbergille, että NATO pysyy olennaisena peruskalliona Yhdysvalloille. Hän kuitenkin painotti jäsenmaiden osuusmaksujensa suorittamista vuoden loppuun mennessä välttääkseen riskin, että USA voi pienentää puolustustukeaan. '
Konferenssin organisoija Wolfgang Ischinger totesi, että muiden asioitten rinnalla Trumpin antama tunnustus Britannian eroamisesta EU:sta, hänen hallituksensa väitetyt suhteet Venäjän kanssa, NATO, EU, vapaakauppa, ihmisoikeudet, Iranin ydinsopimus, suhteet Kiinan kanssa sekä Syyrian konflikti ovat nostattaneet suuren joukon kysymysmerkkejä. Ischinger kertoi, että osanottajat ovat asettaneet suuria odotuksia varapresidentti Pencen lauantaina pitämään puheeseen, jossa hänen odotetaan selvittävän tai ainakin koskettelevan noita kysymyksiä.

ANGELIKA Merkel, jonka näkemykset poikkeavat oleellisesti Trumpin esittämistä, puhunee myös konferenssissa lauantaina.

Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov, Kiinan ulkoministeri Wanf Yi, Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif , Irakin pääministeri Haider al-Abadi ja Afganistanin presidentti Ashrat Ghani ovat myös  tarvittaessa tavoitettavissa.

Konferenssiohjelman siivellä Saksa, Venäjä, Ukraina ja Ranska, jota kutsutaan nimellä Normandia-ryhmä, keskustelevat konfliktista Ukrainan itäosissa.
Pohjois-Korean ydin- ja ohjusohjelman vaarallisuudesta ja kiireellisyydestä kertoi Etelä-Korean ulkoministeri Yun Byung lehtimiehille, minkä hän toivoo voivansa esittää konferenssissa. Muita kysymyksiä ovat USA:n esittämät väitteet Venäjän tekemistä aserajoitus-sopimuksen rikkomuksista asentaessaan ydinkärjillä varustettuja risteilyohjuksia aluksiinsa ja hävittäjiinsä.  

USA:n kongressin yli 12 edustajan delegaatioon kuuluu myös useita Trumpin Venäjä-suhteitten kriitikoita, heidän joukossaan aktiivinen senaattori John McCain. http://www.timesofisrael.com/world-leaders-hoping-for-clarity-on-us-policy-at-munich-security-meet/

03.UUTISIA LYHYESTI
·        Pääministeri Benyamin Netanyahu kertoi USA:n median edustajille torstaina ennen kotimatkaansa, että tapaaminen presidentti Trumpin kanssa oli hyvin, hyvin lämmin. Hän vakuutti aiemmin esittämäänsä tosiasian, etteivät "setlementit" ole se kiperin ongelma pyrittäessä solmimaan rauhaa PA/PLO/HAMAS arabien kanssa. Hän sanoi sopineensa varapresidentti Mike Pencin kanssa kehittää mekanismi ongelmien koordinoimiseksi. Bibi painotti MSNBC haastattelussa Trumpin pyytäneen "hieman hillitsemään" vauhtia "setlementtien" toiminnassa, mutta hän selitti: "Todellinen ydinongelma palestiinalaisten kanssa ei ole "setlementtien" toiminnassa, toi niiden lukumäärässä, vaan arabien pysyvä ja ehdoton kieltäytyminen tunnustaa juutalaisvaltio minkäänlaisilla rajoilla. Tämä on iskostettu ihmisten mieleen, ja se
muodostaa todellisen ongelman, jonka selvittämiseksi me (USA:n ja Israelin hallitukset) olemme muodostaneet mekanismin. Sen päämääränä on myös koordinoida molempien asennoituminen setlementtien rakentamiseen siten, etteivät intressit törmää toistuvasti toisiinsa".  
Hän kieltäytyi vertaamasta Obaman ja Trumpin hallitusta sanoen, ettei hän halua antaa arvosanoja presidenteistä.  Sen sijaan Bibi vakuutti toistamiseen lämmintä ja hyväksyvää ilmapiiriä, jonka hän tunsi tavatessaan vanhan ystävänsä Donald Trumpin, sekä vakuutti, että Israelin kansa tuntee samaa syvää myötätuntoa USA:n kansaan. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-settlements-an-issue-not-the-issue-in-conflict/
·        Presidentti Trumpin nimittämä Israelin suurlähettiläs Daniel Friedman joutui pahaan pyöritykseen kongressin kuulusteluissa torstaina. Hän pyysi anteeksi aiempaa lausuntoaan, jossa hän vertasi JStreet tukijoita pahemmiksi kuin "kapot", juutalaiset, jotka toimivat natsien pidättämien juutalaisten vartijoina. Hän sanoi vastoin aiempia lausuntojaan, että kahden valtion ratkaisu olisi ihanteellinen Juudean ja Samarian arabeille.
Liberaali-juutalaiset sekä USA:n aiemmat Israelin lähettiläät ovat kiivaimmin vastustaneet Friedmanin valintaa väittäen, että hänen "setlementeille" antamansa tuki tekee hänet sopimattomaksi korkeaan virkaan Yhdysvaltain edustajana Israelissa. Eräs juutalaisaktivisti huusi: "Et sinä edusta meitä etkä tule koskaan sitä tekemään" hän huuteli shofariin (oinaan sarveen) puhaltaen ennen kuin hänet ohjattiin ulos tilaisuudesta. Aiemmin aktivistit olivat tuoneet paikalle Palestiinan lippuja huudellen" Me olimme siellä, me olemme ja tulemme aina oleman Palestiinassa". Friedman puolusti aiempaa 2 valtion periaatteen vastustamistaan todeten, etteivät palestiinalaiset ole koskaan luopuneet väkivallasta, eivätkä tunnustaneet juutalaisten valtiota. http://www.timesofisrael.com/trumps-israel-envoy-pick-heckled-expresses-remorse-at-confirmation-hearing/
·        Valkoinen Talo tunnustaa, ettei se pystynyt sopimaan Bibin
kanssa juutalaisyhteisöjen toiminnan rajoittamisesta, mutta yrittää saada sen aikaan.
Tarkkailijat ovet todenneet Trumpin epävarman suhtautumisen johtuvan pelkästään siitä, ettei hän ole vielä muodostanut omaa politiikkaansa vuosikymmenien ajan jatkuneeseen ongelmaan. Toiset sanovat suoraan, että Israelin tulee opettaa Trumpia, ennen kuin joku toinen tekee sen tavalla, joka ei miellytä Israelia. Netanyahun täytyy kuitenkin huomioida hallituksensa pysyminen vallassa, ennen kuin hän ottaa liian kovan asenteen.  http://www.timesofisrael.com/trump-netanyahu-to-continue-discussions-on-israeli-settlements/
·        Ensimmäinen oire Bibin uudesta suhtautumisesta Trumpin tapaamisen seurauksista on se, että hän vihjaa peruuttavansa uuden kaupungin rakentamisen Amonasta karkotetuille juutalaisille. Opetusministeri Naftali Bennett otti perjantaina yhteyttä Netanyahuun muistuttaen häntä, ettei annettuja lupauksia voi noin vain peruuttaa. Myös oikeusministeri Ayelet Shaked muistutti Bibiä, että lupauksista on pidettävä kiinni. Bibi näyttää hyökkäävän heikoimman kimppuun, joka ei pysty lyömään takaisin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225182
·        PLO:n edustaja, Jasser Arafatin serkku, Nasser al-Kidwa, joka edelleen väittää, että Israel myrkytti Arafatin, sanoo -presidentti Donald Trumpin keskiviikkona esittämästä mielipiteestä, että kahden valtion vaihtoehdolle on olemassa toinen, jota hän tulee myös tutkimaan - että se toinen vaihtoehto on tuskallinen verenvuodatus. Kidwa sanoi Ramallahissa pitämässään lehdistö-tilaisuudessa torstaina, että Trumpin lausunto merkitsee rauhanprosessin täydellistä hylkäämistä.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/plo-warns-alternative-to-2-state-solution-is-painful-bloodshed/2017/02/16/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 02 -08; Tiberias 04 -14; Suolameri 10 -16; Eilat 09 -15 +C-astetta. Sateet näyttävät loppuneen tänään, taivas kirkastuu kokonaan tai osittain ja lämpötila nousee selvästi. Mutta tuuli on voimakas.
·        Juutalaiset arvostetaan Yhdysvalloissa suositummaksi uskonnoksi, mutta myös muitten uskontojen hyväksyminen on korkea. Islamin ääriainesten tekemät väkivaltaisuudet nostattavat vihaa sen edustajia vastaan, mikä näkyy Trumpin toiminnoissa. http://www.timesofisrael.com/pew-jews-are-best-liked-religious-group-in-america-2/


Wednesday, February 15, 2017

KESKIVIIKKO 15.02.2017

KESKIVIIKKO 15.02.2017
01.TÄMÄ on nyt se päivä, jolloin maailman tapahtumat – Iran, Syyria sekä Israelin ja PA:n arabien suhteet - lopultakin selvitetään – vai selvitetäänkö, se nähtäneen aikaisintaan torstaina aikaerosta johtuen. Times of Israel (ToI) internetin etusivun otsikoissa komeilevat seuraavat tekstit.
"Korkea virkailija sanoo, että rauha on ensisijalla, mutta ettei USA tule sanelemaan sen ehtoja", mikä osoittaa diplomaattista kypsyyttä.
"Analyytikot sanovat. Kaksi valtiota tai ei; se on kysymys, kun Bibi ja Trump tapaavat". JP:n pilapiirroksessa esitettiin 2 tweet-lintua tekstillä: "Ei ole kysymys ovatko ne samalla tasolla, vaan onko niitten laulu samalla tweet-sivulla". Kumpikin twiittaa ahkerasti.
JStreet johtaja s anoo, ettei 2 valtiota ole maaginen ratkaisu". Tämä on juutalaisten painostusryhmä USA:ssa joka puoltaa arabeja ja vastustaa Israelia.
Dennis Ross sanoo: "Trump pyrkinee palauttamaan Bush-Sharon sopimuksen setlementeistä". Ross on entinen rauhanneuvottelija, jonka soisi mieluummin pidättyvän julkisista lausunnoista. Hän tarkoittaa sitä, että Bush tunnusti Israelin rakentamat yhteisöt Juudeassa ja Samariassa, mikä tulee huomioida rajoja miettiessä. Palataan noihin kysymyksiin jäljempänä.

02.Tämä on myöskin päivä, jolloin tutkitaan säätilaa Israelissa.
Jerusalem 04 -08; Tiberias 09 -14; Suolameri 13 -20; Eilat 11 -19 +C-astetta. Sateet jatkuvat tänään ja huomenna, ja taivas on puolittain pilvinen selkeytyen lauantaiksi lämpötilan hieman noustessa, mutta torstaina se on alimmillaan 03 -05 +C-astetta.
Kaliforniassa Orovillen padon murtumisen uhan alla viranomaiset ovat aloittaneet 200 000 asukkaan evakuoimisen 75 neliömailin alueella, myös 2 miljoonan asukkaan Sacramenton kaupungissa. http://www.thecommonsenseshow.com/2017/02/14/oroville-dam-nearing-collapse-local-officials-begin-evacuations/,

03.SUOLAMEREN jatkaessa hallitsematonta kuivumistaan meren rannalle rakennettujen hotellien tulee pystyä etsimään uusia luovia ideoita, miten jatkaa turistien pyydystämistä tiloihinsa. Meren vedenpinnan laskiessa yli metrin vuosivauhtia rantaviivan etääntyessä yhä kauemmas, lähelle sen aiempaa rantaviivaa rakennettuja rakenteita, maaperän kuivumisen johdosta paljastuneelle vesijättömaalle on muodostunut yli 6000 vajoamaa
(sinkholes). Tämä pakottaa palautumaan luonnontilaan.
Vesijättömaa on paitsi vaarallinen äkillisten vajoamien vuoksi siellä kävelijöille, se uhkaa myös hotellirakennuksia, joita on suunniteltu siirrettäviksi ylemmäs tukevalle maapohjalle. Suolameren pohjoisosissa sijaitsivat suosituimmat hiekkarannat, mutta nyt rantaviivan vetäydyttyä nekin ovat osin ränsistyneet eikä niiden rannanpuoleisia rakenteita ole huollettu vuosiin.
Suolameren eteläpäässä sijaitsevat veden mineraaleja hyödyntävät teollisuuslaitokset, jotka tarvitsevat vettä tuotanto-prosessissaan. Ne yhdessä Ein Gedin yhteisön kanssa ovat tarjonneet työpaikat lähes 40 työntekijälle.

Asiantuntijat selittävät, että vaikka Suolamereen virtaa jatkuvasti myös pohjavettä, sen maanalainen virtaus huuhtoo yhä lisää suolaa maaperästä kuljettaen sitä mereen. Tämä prosessi aiheuttaa lisää maan kuivumista ja kiinteyden vähenemistä.

Suolameri saa pääosan vedestään pohjoisesta Genessaretin-järvestä, mutta koska senkin vedenpinta pysyy huolestuttavan alhaalla johtuen veden lisääntyvästä käytöstä maatalouden kasteluun ja muihin tarpeisiin, Israel vastustaa sen juoksutuksen lisäämistä Jordanin jokeen.
ToI:n artikkelissa todetaan, että Suolameri tarvitsee n. 800 miljoonaa kuutiometriä vuodessa pysyäkseen nykyisellä tasolla, mutta se ei pysty korjaamaan 50 vuoden aikana tehtyjä virheitä. EcoPeace, jonka tutkija Mira Edelstein avulla on keskittynyt Suolameren tutkimiseen ja se tilan korjaamiseen, laskee, että keskinäisten sopimusten avulla voitaisiin tilannetta parantaa osittain: Israel 200 miljoonaa; Jordania 100 miljoonaa ja Syyrian 100 miljoonaa kuutiometriä vuodessa, mutta sen toteutuminen on vähintään epävarmaa sekä alueen poliittisen tilanteen että kunkin valtion omien poikkeavien intressien vuoksi.  

LUONNONSUOJELIJAT ovat jopa kiitelleet maakuoppia ja niiden aiheuttamasta vaarasta, että ne ovat pakottaneet jättämään vesijättömaan rauhaan ja alentamaan rannan yläpuolella kulkevan tien no 90 nopeuksia radikaalisti, mikä vähentää ajoneuvojen ja gasellien ja muiden luonnoneläinten yhteentörmäyksiä.
Artikkelissa ei ole puututtu ollenkaan etenkin Jordanian ajamaan projektiin veden johtamiseksi Punaisestamerestä kahden putken kautta Suolamereen, mitä luonnonsuojelijat ovat vastustaneet peläten sen muuttavan koko alueen ekosysteemin lopullisesti. http://www.timesofisrael.com/as-dead-sea-dries-its-pit-pocked-shores-precipitate-return-to-nature/

04.ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu on vaimonsa ja muun seurueensa kanssa laskeutunut onnellisesti pitkän lentomatkan jälkeen USA:n maaperälle valmistautuen ehkä uransa merkittä-vimpään tapaamiseen presidentti Donald J Trumpin kanssa.

Valkoisen Talon virkailija selitti tiistaina Trumpin hallituksen näkemyksiä pian alkavista neuvotteluista journalisteille.
"Kahden valtion periaate, joka ei tuo rauhaa, ei ole tavoitteemme, jonka jokainen haluaisi saavuttaa" hän selitti jatkaen. "Rauha on tavoitteemme, olkoon se sitten osapuolten neuvottelema kahden valtion ratkaisu tai jotain muuta, jos he niin haluavat, me olemme valmiit avustamaan heitä" hän selitti. "Emme tule sanelemaan heille, mitkä rauhan ehdot ovat. Presidentti Trump on voimallisesti painottanut, että hän haluaa saavuttaa rauhan, mikä on korkealla etusijalla myös hänen hallituksensa ohjelmassa".

ISRAELIN TV-2 kertoi ohjelmassaan tiistaina, että Netanyahu tulee kertomaan presidentti Trumpille, että Palestiinan valtion perustaminen nykyisessä ilmanalassa on ajan haaskausta, eikä missään tapauksessa ajankohtainen.  
Artikkelissa todetaan, että kaikki kolme edellistä USA:n presidenttiä ovat omaksuneet kahden valtion periaatteen edellytyksenä Lähi-Idän rauhan saavuttamiseksi. Poikkeamat tästä merkitsevät dramaattista suunnan muutosta USA:n ulkopolitiikassa.
Vaalikampanjansa aikana ja siirtymäkautensa alussa Trump toisti moneen kertaan muuttavansa useita traditioita, mukaan lukien USA:n Tel Avivin lähetystönsä muuttaminen Jerusalemiin. Hän jopa uhoili, että päätös siitä tulisi olemaan hänen ensimmäinen hallinnollinen toimensa. Israelin vastustaessa näin ei käynyt.
Israel Hajom suorittaman haastattelun mukaan hän näyttää kuitenkin tutkivan tilannetta tarkemmin ennen lopullista päätöstä, koska se koskee useita osapuolia.
Siinä haastattelussa hän näytti ensimmäistä kertaa kritisoivan Israelin rakentamia yhteisöjä Juudeaan ja Samariaan todetessaan, etteivät ne ehkä sittenkään ole eduksi rauhan saavuttamiseksi.
Trump näyttää vielä haarukoivan edullisinta ratkaisumallia.
On syytä muistaa, että hän on USA:n presidentti ja tarkastelee tilannetta maansa ja kansansa näkökulmasta.
Valkoisen Talon virkailija antoi ymmärtää, että koko terminologia kahden valtion periaatteesta, ja mitä se sisältää, on syytä muuttaa kokonaan.

Trumpin ja Netanyahun neuvotteluissa kosketeltaneen myös turvallisuusneuvoston tekemää päätöslauselmaa 2334, jossa kaikki 1949 aselepolinjan itäpuolelle rakentamat yhteisöt todetaan laittomiksi ja niiden asukkaat lainsuojattomiksi rikollisiksi. Valkoisen Talon virkailija totesi varovaisesti, että Trumpin hallitus tulee estämään kaikki Israelia tuomitsevat päätöslauselmat YK:ssa ja sen elimissä. Koskien UNSC:n tekemää päätöslauselmaa 2334 hän sanoi Trumpin seuraavan kiinteästi, mitä vaikutuksia sillä tulee olemaan Israelille, ja tekemään päätöksensä sen jälkeen, mitä USA voi tehdä tilanteelle. Obama kieltäytyi käyttämästä veto-oikeuttaan UNSC:n äänestyksessä.

NETANYAHU tapasi tiistaina USA:n ulkoministeri Rex Tillersonin, jonka kanssa hän keskusteli 2 tunnin ajan mm Iranista. Hän kutsui Tillersonin Israeliin sekä muodostamaan suoran yhteyden pääministerin kanslian kanssa. Bibi toimii myös ulkoministerinä.
Presidentti Trump ja pääministeri Netnayhu pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden keskiviikkona, jota seuraa yksityinen keskustelu sekä kahdenkeskinen neuvottelu. Sen jälkeen Netanyahu menee Capital kukkulalle tavatakseen kongressin jäseniä, mukaan lukien senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell, edustajainhuoneen puheenjohtaja Paul Rayan sekä senaatin vähemmistöjohtaja Chuck Schumer. http://www.timesofisrael.com/white-house-trump-will-not-insist-on-two-state-solution-to-mideast-peace/

05.ISRAELIN hallituksen alueellisen yhteistyön apulaisministeri Ayoub Kara esitti tiistaina, että pääministeri Netayahu oli luvannut ottaa keskusteluissaan Trumpin kanssa aiemmin kansainvälisen yhteisön hylkäämän suunnitelman Palestiinan valtion perustamiseksi Sinain niemimaalle, jota Egypti hallitsee.
Kara kirjoitti tweet-sivullaan tiistaina, että Trump ja Bibi voivat omaksua Egyptin presidentti Abdel Fattah el-Sisin esityksen.

"Trump ja Netanyahu voivat omaksua Egyptin el-Sissin esityksen Palestiinan valtiosta Gazassa ja Sinaissa Juudean ja Samarian asemesta" hän kirjoitti. "Tällä tavoin me saavutamme rauhan, myös sunni-koaliittion kanssa".

Kara viittaa kirjoituksessaan Egyptin esitykseen vuodelta 2014, jossa se tarjoaa palestiinalaispakolaisten sijoittamista laajalle ja harvaan asutulle Siinain niemimaalle. Gaza voitaisiin yhdistää Siinain niemimaahan, muodostaen täten yhtenäisen valtion.
PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas hylkäsi esityksen kauhistuneena, kuten myös Egyptin viranomaiset. Israelissa esitystä tervehdittiin tyydytyksellä.
Pääministeri Netanyahu, joka edelleen elättelee jonkinasteisesti itsenäistä Palestiinan valtiota, ei ole lämmennyt ajatukselle.
Kara kertoi ToI:n toimittajalle puhuneensa Bibin kanssa esityksestä sunnuntaina painottaen, ettei ongelmalle ole mitään muuta järjellistä ratkaisua.
Netanyahu kokosi hallituksensa maanantaina erityisistuntoon, jossa ministereillä oli mahdollisuus esittää omia näkemyksiään rauhanprosessista ja sen etenemismahdollisuuksista.  

06.UUTISIA LYHYESTI
·        New York Times kertoo viitaten useisiin sekä nykyisiin että entisiin USA:n virkailijoihin, että Trumpin vaalitiimi oli pitänyt jatkuvaa yhteyttä Venäjän tiedusteluvirkailijoitten kanssa vuoden aikana ennen presidentin vaaleja.
NYT:n artikkelissa niiden sanotaan tapahtuneen samoihin aikoihin, kun Venäjän väitettiin yrittäneen tunkeutua USA:n demokraattien kansallisen konvention internetsivuille. USA:n tiedustelujärjestöt pyrkivät selvittämään, olivatko Trumpin vaalitiimin virkailijat olleet yhteydessä Venäjän virkailijoitten kanssa. USA:n tiedustelujärjestöt julkistivat version raportista viime kuussa, jossa väitetään, että Venäjä pyrki vaikuttamaan USA:n presidentin vaaleissa Trumpin eduksi. USA:n tiedusteluvirkailijat kieltäytyivät nimeämästä muita Trumpin tiimin jäseniä kuin jonkin aikaa Trumpin kampanjan johtajana toimineen Paul Manafortin, joka erosi toimestaan elokuun lopussa.
Kysymys on ajankohtainen, sillä Trumpin nimittämä kansallisen turvallisuusneuvoston jäsen Michael Flynn katsoi parhaaksi erota hänen suhteittensa Venäjän lähettilään kanssa tultua julkisuuteen. http://www.timesofisrael.com/trumps-top-campaign-aides-had-repeated-communication-with-russian-intel-report/
·        Trumpin nimittämä kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn oli FBI:n kuulusteluissa ennen virka-nimitystään. NYT:n julkaiseman artikkelin mukaan Flynn antoi vääriä tietoja Venäjän suhteistaan Trumpin vaali-tiimille pyytäen niitä anteeksi. Jos tämä oli totta, Flynn katsottiin haavoittuvaksi ja siksi hänen eronsa hyväksyttiin. http://www.timesofisrael.com/trumps-ex-national-security-adviser-flynn-questioned-by-fbi-report/
·        Vastauksena korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Adei Ad juutalaisyhteisön laillisuudesta, valtio käytti äskettäin Knessetin hyväksymää normalisointilakia, joka antaa valtiolle oikeuden pakkolunastaa maapohjan, jos väitetty omistaja ei ole hoitanut sitä ja uudet asukkaat asuvat siinä. http://www.timesofisrael.com/state-invokes-controversial-new-law-to-defend-illegal-west-bank-outpost/
·        Presidentti Trumpin ja Netanyahun keskustellessa kahden valtion periaatteesta muiden tärkeimpien ohella Israelin hallituksen ministerit ovat entistä rohkeammin tulleet esiin salaisine ajatuksineen Juudean ja Samarian C-alueitten liittämiseksi Israelin valtioon, kuten voi havaita siitä innosta, miten he puhuivat Jerusalemin Crowne Plaza konferenssin tilaisuudessa maanantaina. Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan vaati, että Israelin tulee välittömästi liittää valtioonsa alueet, jotka joka tapauksessa tulevat liitetyiksi siihen missä tahansa rauhansopimuksessa. Kulttuuriministeri Miri Regev sanoi, ettei Välimeren ja Jordanin välille mahdu kuin yksi valtio esittäen, että Israelin tulee punnita PA:n arabien tilannetta kansalaisuudesta autonomiaan. Sosiaaliministeri Gila Gamliel kehotti valtiota omaksumaan v. 2012 korkeimman oikeuden ent. tuomarin Edmund Levyn johtaman komitean suositukset kaikkien Juudean ja Samarian alueille pystytettyjen yhteisöjen laillistamiseksi. Opetusministeri Naftali Bennett ja oikeusministeri Ayelet Shaked vaativat, että aloitetaan alueitten liittäminen Israeliin C-alueista, mitä seuraa osittainen A- ja B-alueitten liittäminen, ilman USA:n hyväksymistä. http://www.timesofisrael.com/buoyed-by-trump-netanyahu-summit-ministers-openly-scratch-annexation-itch/http://www.timesofisrael.com/palestinians-puzzled-by-diluted-us-view-on-two-state-solution/,
·        Israel veti Kairon lähettilääksi nimitetyn David Govrinin kotiin turvallisuussyistä. Tämä siksi, että poliittinen tilanne Gazassa on sähköinen ja purkautumispisteessä, kuten Shin Bet sanoi vihaisessa lausunnossaan British Daily Telegrapgh kirjoitukseen. Shin Bet sanoo, että Govrin kutsuttiin Jerusalemiin turvallisuussyistä, mutta että hän jatkaa tehtäviensä hoitamista Israelin pääkaupungista. Telegraph julkaisi egyptiläisen analyytikon Amin el-Mahdyn FB-kirjoituksen, jossa hän arvioi Govrinin kutsun kotiin johtuneen jännityksen kasvamisesta Jerusalemin ja Kairon välillä. Tekegraph sanoi Israelin viranomaisten kiistäneen, että kutsu kotiin johtuisi jännityksen kasvamisesta.
Israelissa muistetaan, miten syyskuun 9. päivänä 2011 tuhannet mielenosoittajat tunkeutuivat Israelin Kairon lähetystöön tuhoten kalusteita ja levittäen dokumentteja kadulle. Terrorijoukot hyökkäävät Egyptin sotilaita vastaan Siinailla ja hyökkäyksiä tapahtuu myös Kairossa. http://www.timesofisrael.com/buoyed-by-trump-netanyahu-summit-ministers-openly-scratch-annexation-itch/
·        Pääministeri Netanyahun lanko tri Hagi Ben-Artzi lähetti Bibille selväsanaisen viestin Washingtoniin, jossa hän toteaa yksiselitteisesti, että vain juutalaiset elävät miehitetyissä olosuhteissa, ja jos Bibi ei läpäise testiä, meidän tulee poistaa hänet ja asettaa toinen hänen tilalleen. Hän selittää INN:n haastattelussa, että meillä on nyt ainutkertainen tilaisuus presidentti Trumpin kanssa. Hän sanoo, ettei muutaman tuhannen asunnon rakentaminen ratkaise mitään, vaan Israelin tulee lopettaa vuodesta 1967 alkanut juutalaisten miehittäminen Juudeassa ja Samariassa. "Ihmiset sanovat, että arabit asuvat miehityksen alaisina, mutta me juutalaiset asumme miehityksen alla. Se on vasemmiston valhe, jossa juutalaisia kutsutaan miehittäjiksi, sillä me siellä asuvat olemme sotilaallisen miehityksen alla" hän valittaa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225045,
·        Gazan terrorijärjestö Hamas valitsi uudeksi johtajakseen Ismail Haniyehin tilalle Yahya Sinwarin, jonka Israelin pääministeri Netanyahu vapautti v. 2011 Gilad Shalitin vapauttamiseksi tehdyn sopimuksen yhteydessä. Sinwar oli tuomittu Israelin oikeudessa neljään elinkautiseen israelilaisten ja arabien murhasta, sekä Nachshon Wachsmanin sieppaamisen ja murhan osallisuudesta 1994. Lähi-Idän asiantuntija tri Ephraim Arera varoitti hänen vapauttamisesta todeten: "Hän on terroristi, joka on ollut perustamassa Hamasin izza din alQassan sotilaallista prikaatia. Ensimmäistä kertaa huomattava sotilaallinen henkilö tulee johtamaan poliittista Hamasia Gazassa". Hän vakuuttaa, että Sinwarin päämääränä on houkutella Israel sotaan, jonka hän aiheuttaa järjestämällä suuren hyökkäyksen Israelin siviilejä vastaan, jonka jälkeen Hamasin johto painuu kokonaan maan alle kaivettuihin tunneleihin. Arera ennustaa, ettei IDF saa mitään näkyvää muutosta aikaan Sinwarin aloittaman sodan kautta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224996,
·        Trumpin ja Netanyahun vastainen lehti Yedioth Aharonot Israelissa on aloittanut – tai jatkanut – herjauskampanjansa. Lehti väittää, että Trump oli antanut henkilökunnalleen tehtäväksi koota pääministeri Netanyahua vastaan nostetut rikosepäilyt. Tämä siksi, että Trumpille kerrottiin Netanyahun varoittaneen Trumpista, koska hän on arvaamaton, eikä hänen persoonallista henkilöään tunneta.  Yedioth Aharonot ei mainitse tietolähdettään. Artikkelia lukiessa tulee tunne, että se on osa lehden Netanyahun vastaista kampanjaa, jota se on käynyt vuosikaudet.
Tässä leikitään jo tulella arvaamattomin seurauksin.
Sunday, February 12, 2017

SUNNUNTAI 12.02.2017

SUNNUNTAI 12.02.2017
01.Juutalaisen ajanlaskun mukaisen viikon ensimmäinen työpäivä alkoi sateisena ja harmaana, ja ajoittaiset tai paikalliset sadekuurot tullevat jatkumaan ainakin seuraavan kolmen päivän aikana lämpötilan samalla pudotessa päivän lukemista 06 -11 keskiviikon lukemiin 03 -08. Sateita on odotettu ja rukoiltukin hartaasti, sillä pohjaveden vähetessä sen suolapitoisuus kasvaa, minkä poistaminen voi kestää sukupolven ajan. PA:n arabit käyttävät runsaasti pohjavettä ilman lupaa kaivamistaan kaivoista. Osan arabien vedestä tulee kansallisen putkiston kautta, mutta koska se maksaa, he mieluummin poraavat laittomia kaivoja tai varastavat vettä kansallisesta putkistosta.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -11; Tiberias 10 -18; Suolameri 13 -20; Eilat 10 -22 +C-astetta. Taivas on puolittain tai osittain pilvien peittämä.
Käydessämme eilen Kanada-puistossa saimme ihailla täyteen kukkaan puhjenneita mantelipuita, vaikka muut luonnonkukat eivät ole vielä päässeet leikkiin mukaan. Talomme viereisillä tonteilla kasvaa useita mantelipuita, mutta ne nukkuvat vielä talviuntaan. Syklaamit ovat jokaisena keväänä ensimmäisten uskaliaitten joukossa uhmaamaan talven valtaa joutuen usein lumen peittämiksi. Narsisseja löysimme myös lenkkipaikkojemme läheisyydestä.
02.SATOJEN mailien pituinen maan halkeama avautui Pakistanissa Quila Abdullah alueella saattaen paikalliset kansalaiset pelon valtaan. Se on pisin tunnettu ja mitattu halkeama maailmassa. Vastaavan kaltaiset muutokset maan kuoressa ovat tavallisia tällä alueella, jossa Indo-Pakistanin osa Intian Australian laatasta hieroo kylkiään Afganian osaan Euraasian mannerlaatasta. Toinen maapeitteen repeämä on Balochistanin alueella Pakistanissa. Samantapaisia repeämiä maan kuoressa on havaittu San Andrean repeämän alueella Kaliforniassa. http://strangesounds.org/2017/02/gigantic-earth-crack-pakistan-video-sparking-fears-among-locals.html
03.VANHA tuttavamme planeetta XPlaneetta – miten sitä kutsutaankin – jatkaa ellipsin muotoista rataansa lähestyen uhkaavasti maapalloa - joskaan tuskin vaarallisen lähelle, mutta sen vaikutus tuntuu jo. Seuraamassani artikkelissa muistutetaan, että NASA:n tiedemiehet kehittivät viime vuonna hypoteesin, että aurinkokuntamme on osa binaarista, kaksi tahoista aurinkojärjestelmää, joka voisi selittää maapallon toistaiseksi selittämättömän hoippumisen ja hoipertelun, kuten Jesaja ilmoittaa.
"Kauhu Ja kuoppa ja paula ovat edessäsi, maan asukas. Joka pakenee kauhun ääntä, putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, juuttuu paulaan. Sillä korkeuden ikkunat avautuvat ja maan perustukset järkkyvät. Maa murskaksi musertuu, maa halkeilee ja hajoaa, maa horjuu ja huojuu. Maa hoippuu ja hoipertelee kuin juopunut, huojuu kuten lehvämaja. Raskaana painaa sitä sen rikkomus, se kaatuu, eikä enää nouse".
(Jes.24:17 -20)
Jesaja ilmoittaa myös syyn, miksi näin tapahtuu: " Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton. Sen tähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät, sen tähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle". (Jes.24:5 -6)

Artikkelissa viitataan USA:n hallituksen suorittamaan Minuteman tai vastaavan ohjuksen testaamiseen Hawaijilla viime perjantaina. Virallisesti ilmoitettiin, että testi suoritettiin USA:n laivaston uuden SM3 Block IIA ohjuksen suorituskyvystä Amerikan ja Japanin välisen sopimuksen mukaan Venäjän presidentti Putinin suorittaman ICBM ohjuksen testin vastapainoksi. Se on kuitenkin voinut olla verho ihmiskunnan pelastamiseksi tuholta. Todellinen tarkoitus oli ehkä tuhota tai estää maapalloa uhkaavan 2.2 km suuruisen Nibirun vanavedessä lentävän taivaankappaleen harhautumisesta maapallon vetovoiman vaikutuksesta kohti maapalloa.  
VENÄLÄINEN astronomi tri Dyomin Zhakarovich ilmoitti tammikuun 4. päivänä Nibirun seurasta eksyneen kappaleen voivan iskeä maapalloon 16, helmikuuta. Uusien todisteiden mukaan Trumpin hallituksen ohjauksessa useiden valtioitten yhteisvoimin ammuttiin harhautunutta vierailijaa kohti useita ohjuksia, ja se tuhottiin aikaisin tiistaiaamuna.
Artikkelissa kerrotaan laajemmin Nibirua koskevista tutkimuksista, mutta yllä oleva riittänee tässä vaiheessa. http://www.prepperfortress.com/planet-x-continues-movement-elliptic-orbit-drawing-ever-nearer-planet-swarm-volcanoes-erupting-worldwide-earths-crust-becoming-unstable/

04.VUODEN 2017 aikana nähtäneen uusien johtajien ottavan asemansa monessa maassa ja kansainvälisissä järjestöissä. Ranska valitsee uutta presidentti entisen Francoise Hollanden astuessa sivuun, Hollannissa toimitetaan parlamenttivaalit, jossa Geers Wildersin johtama kansallinen puolue saanee johtavan aseman. Ehkä merkittävin muutos tulee tapahtumaan Saksan federaation alueella, jossa pitkään maata hallinnut liittokansleri Angelika Merkel poltti siipensä kutsuessaan suurilla mainoksilla kaikki halukkaat siirtolaiset EU:n ulkopuolella muuttamaan Saksaan, minkä johdosta puolitoista miljoonaa työtä tai parempia olosuhteita etsiviä ihmisiä tulvi maahan sekä Lähi-Idästä että Pohjois-Afrikasta. EU:n avoimien rajojen ansiosta niitä valui myös Saksan kautta Alankomaihin, Englantiin ja Pohjoismaihin. Nyt Saksa tarjoaa moninkertaisen korvauksen niille, jotka suostuvat palaamaan kotimaahansa.

Kohtuuden nimissä on tunnustettava, että heidän joukossaan oli - ehkä jopa enemmistö - varmaan aitoja pakolaisia, jotka pakenivat kodeistaan murhan-himoisia terroristeja, mutta heidän mukanaan tuli myös aitoja terroristeja, jotka koulutettuina ja omilla varoillaan varustettuina soluttautuivat pahaa aavistamattomaan ja puolustuskyvyttömään yhteiskuntaan, kuten Syyrian presidentti Bashar Assad myönsi äskettäin. Kukaan ei tiedä todellista tilannetta, koska heitä ei tilastoitu eikä merkitty rekistereihin maitten olemattomilla rajoilla.
USA:n uuden presidentin Donald J Trumpin esimerkin mukaan nationalismi on nousemassa Euroopassa, joka vaatii rajojen sulkemista ja vapaan liikkumisoikeuden poistamista maasta toiseen EU:n alueilla. Monet maat ovat alkaneet valmistella omaa "brekxit"-suunnitelmaansa EU:sta eroamiseksi Englannin esimerkin mukaan. EU voi typistyä 10 valtion liitoksi.  
YK sai uuden pääsihteerin korealaisen Ban kiMoonin erottua ia hakiessa virkaa kotimassaan. Uusi pääsihteeri on Antinio Guterres. 
YK joutuu samalla täydentämään muitakin korkeita virkailijoitaan. Viimeisin yritys oli saada kansojen hyväksyminen YK:n Libyan lähettiläälle. Mihin pääsihteeri esitti PA:n entistä pääministeriä Salaam Fayyadia. USA kuitenkin esti hänen valitsemisensa Israelin YK:n lähettilään Danny Danonin suosituksesta. Fayyadin meriitti-listalla on hänen toimintansa Maailmanpankin talousjohtajana.

Israelin mielestä Fayyadin nimittäminen huomattavaan virkaan merkitsisi Palestiinan valtion tunnustamista. PA/PLO sai YK:n 2012 osittaisen tunnustuksen hyväksyessään sen YK:n tarkkailijamaan asemaan ilman äänioikeutta Vatikaanin tapaan. Vatikaanin tapaus poikkeaa kuitenkin PA/PLO:n tilanteesta täysin, sillä Vatikaani on yleisesti tunnustettu itsenäiseksi maaksi, mitä PA/PLO ei ole.

YLLÄTTÄEN Sionistisen Unionin toinen puheenjohtaja Tzípi Livni on nostettu YK:n apulaispääsihteerin ehdokkaaksi. Pääsihteeri Guterres soitti Haaretz lehden tietojen mukaan viikonvaihteen aikana Tzipi Livnille pyytäen häntä liittymään maailmanjärjestön henkilökuntaan. Livni toimi aikoinaan myös Israelin ulkoministerinä, ja hänen ansiokseen luetaan surullisen kuuluisan Libanonin sodan lopettamissopimuksen laatiminen, jota Israelissa on moitittu esimerkiksi siitä, miten kansainvälistä sopimusta ei tule tehdä, sillä se oli täynnä ristiriitaisia aukkoja ja aiheutti Hizbullahin nousemisen Libanonin hallitukseen ja Israelin vaarallisimmaksi vihollisjärjestöksi.
Tzipi Livnin valinta täytyy hyväksyä YK:n turvallisuusneuvostossa. Onko Fayyadin nimitys ja Livnin valinta kytkettyinä toisiinsa, kuten Haaretzin artikkelista voi aavistella, on vielä avoin kysymys.
Näin nämä länsimaista demokratiaa edustavat järjestöt EU ja YK täydentävät itse itseään korkeita nimityksiä tehdessään. Ei olekaan mikään ihme, että muslimimaat ovat hylänneet sen oloihinsa sopimattomana pitäytyen omaan sharia-lakiinsa. http://www.timesofisrael.com/will-mk-tzipi-livni-be-the-first-israeli-deputy-chief-of-the-un/http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.771145?=&ts=_1486892920947

05.Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu, jota kotimaassaan uhkaa syytös useista häntä vastaan nostetuista epäilyksistä korruptiosta, lahjonnasta ja monista muista epäselvyyksistä, matkustaa Washingtoniin, jossa hänellä on ensimmäinen tapaaminen presidentti Donald J Trumpin kanssa Valkoisessa Talossa. Trump vakuutti vaalipuheissaan toistuvasti ystävyyttään Israelia kohtaan luvaten samalla useita myönnytyksiä kysymyksissä, jotka edellisen presidentin Obaman aikana saattoivat maitten väliset suhteet alemmaksi kuin koskaan.

Presidentti Trumpin alkaessa tottua korkean virkansa vaatimaan asemaan ja havaittuaan Ariel Sharonin tapaan, että "asiat näyttävät erilaisilta ylhäältä katsoen", eikä voi enää vedota kehenkään, sillä hän on nyt ainakin läntisen ja koko maailman ehdoton johtaja, joskaan kaikki ei ole vielä muotoutunut osaksi hänen tajuntaansa, Trump on alkanut vetää takaisin lupauksiaan. Kuten edellä kerroin, presidentti Trumpilla on paljon suurempia ja kiireellisempiä kysymyksiä, kuin pikkaraisen juutalaisvaltion säilyminen hengissä islammeren vihamielisissä tyrskyissä.

Jos hän kuitenkin on saanut oikeaa informaatiota Israelin Jumalan oikeasta luonteesta ja mieltymyksistä, hänen tulisi varoa jokaista askeltaan ja jokaista sanaansa tavatessaan "vanhan ystävänsä" Benyanin Netanyahun. Tämä siksikin, sillä, kuten aiemmin on arvioitu, hän ja koko Amerikan yhteiskunta on nyt tarkkailun alaisena saatuaan jatkoaikaa potentiaalisesta tuholta. Kuinka usein VT:n kuninkaista todetaan: "He saattoivat kansan tekemään syntiä, josta rangaistiin koko kansaa". Abrahamin liittosopimus on edelleen voimassa, mikä on syytä pitää mielessä, eikä tällä ole mitään tekemistä sionismin kanssa. 

Edellä kerrottu ei suinkaan vapauta juutalaisten yhteiskuntaa velvoitteistaan, päinvastoin, sillä kuten Torah kertoo useissa tapauksissa, että Jumalalla on määrämitta kutakin "pakanamaata" kohti, ja tuomio langetetaan sen tultua täytetyksi, mutta Israelia rangaistaan synneistään välittömästi. Muistakaa vaikkapa Jerikon valtaus, josta Jumala antoi määräyksen tuhota se täydellisesti. Muutaman kauniin puvun ja hopeatangon vuoksi, jotka yksi israelilainen sotilas oli pitänyt itsellään, Israel hävisi seuraavan taistelun vähälukuisan Ain kaupungin valtaamiseksi. Vasta synnin tultua tunnustetuksi ja sovitetuksi Jumala siunasi Israelin toimet. Jumala odottaa ehdotonta kuuliaisuutta, sillä kuuliaisuus on parempi kuin uhri tai kauristen ja härkien veri. (Jes1:11, Miik6:6-7)

JOS olen arvioinut oikein Israelin kansan suhtautumisen, se tuntee määrättyä epäluuloa Netanyahun uskottavuuteen esittää asioita Trumpille siten, kuin juutalainen kansa odottaisi.
Tämä tulee ilmi selvästi Juutalainen Koti puolueen puheenjohtajan Naftali Bennettin evästyksistä pääministerille: "Netanyahun tapaaminen presidentti Trumpin kanssa tulee olemaan hänen elämänsä testi, ja se tulee määrittämään Israelin harjoittamaa politiikkaa PA:n arabeihin vuosikaudet".
Bennett totesi tweet-sivullaan: "Jos nuo kaksi miestä mainitsevat kahden valtion eli velvollisuudesta perustaa Palestiinan valtio, me tulemme tuntemaan sen nahoissamme vuosikaudet; se on maanjäristys" hän selitti. "Kansainvälinen painostus, Israelin vastaiset raportit, ohjukset, rakentamisen jäädyttäminen, IDF:n sotilaitten käsien sitominen taistelussa terrorismia vastaan, - kaikki nämä tulevat jatkumaan ja voimistumaan" Bennett varoitti.
Hän kehotti pääministeriä perumaan julkisesti v. 2009 Bar Ilan yliopistolla antamansa tuen Palestiinan valtiolle. 

PÄÄMINISTERI Netanyahu pitää sunnuntaina hallituksen erityisistunnon, jossa hän pyytää ministereitään esittämään omat näkökohtansa kysymyksistä, joista he toivovat pääministerin keskustelevan presidentti Donald Trumpin kanssa keskiviikkona 15.02. Washingtonissa. Virkailija, joka ilmoitti tilaisuudesta, esitti samalla varoituksen hallituksen ministereille pidättyä esittämästä julkisuudessa omia raflaavia näkemyksiään ennen tapaamista, koska ne voivat aiheuttaa säröjä herkässä tilanteessa ja vielä kehitysvaiheessa oleviin suhteisiin pääministerin ja presidentin välillä.
Torstaina kulttuuri- ja urheiluministeri Miri Regev vakuutti Bibin
oikeistolaisia mieltymyksiä todeten, että Bibi on ollut kaiken aikaa regulation lain säätämisen kannalla, vaikka diplomaattisista syistä ei ole halunnut painottaa sitä. Laki hyväksyttiin ''nin 60 -52, vaikka Bibi olisi halunnut siirtää äänestyksen Trumpin tapaamisen jälkeen.

Presidentti Trump analysoi omia ajatuksiaan todeten Israel Hajom lehden haastattelussa tähän tapaan: "Joka kerran kun te annatte maata setlementtiin, sitä on vähemmän. Mutta me tulemme tutkimaan sitä ja katsomme mitä muita optioita meillä on. Mutta ei, en tunne olevani yksi niistä, jotka uskovat setlementtien rakentamisen, laajentamisen olevan hyväksi rauhalle".  Vaikka Trump ei aiempien lausuntojensa mukaan pidä setlementtejä esteenä rauhalle, "niiden laajentaminen tai uusien rakentaminen on esteenä, ja siksi sitä on vastustettava", hän analysoi. Sama koskee USA:n lähetystötalon rakentamista Jerusalemiin, josta hän raportin mukaan lupasi PA/PLO:n turvallisuuspäällikön johtamalle delegaatiolle, ettei se tapahdu aivan lähiaikoina.

06.UUTISIA LYHYESTI'
·        PA/PLO:n arabilähteiden mukaan presidentti Trumpin turvallisuusjohtaja lupasi heidän turvallisuuspäällikkönsä Majed Farajin johtamalle delegatiolle, että presidentti tulee informoimaan PA/PLO:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia suoraan sen jälkeen, kun hän on selvittänyt välinsä Bibin kanssa. PA/PLO:n johto on kummastellut, ettei kukaan ota heidän lähentymisaloitteitaan todesta Washingtonissa eivätkä edes vastaa tiedusteluihin. Abbas uhkasi lopettaa turvallisuusyhteistyön IDF:n kanssa, jos regulation laki hyväksytään. Laki hyväksyttiin Abbasin ja Abdullah II:n vastustuksesta ja varoituksista huolimatta, eikä taivas ole pudonnut. Kummatkin herrat pysyvät asemassaan vain IDF:n antaman turvatakuun varassa, joten parempi pitää suu supussa, ettei tule vahinkoa. http://www.timesofisrael.com/palestinians-trump-to-brief-abbas-after-meeting-with-netanyahu/,
·        Presidentti Reuven Rivlin ei malta pysyä lestissään, vaan sekaantuu politiikkaan, mihin hänellä ei ole oikeutta. Hän kutsuu regulation lain ennakoivan maan muuttumiseksi apartheid-valtioksi. http://www.timesofisrael.com/rivlin-said-to-warn-outpost-law-redolent-of-apartheid/,
·        Gazan kaistan Hamas-johtajat, joita johtaa ja ohjailee entinen turvallisuusvanki 55-vuotias Tahya Sinwar, joka vapautettiin Israelin vankilasta 22 vuoden jälkeen Gilad Shaltinin vankien vaihtokaupan yhteydessä: 1026 vankia yhtä IDF:n sotamiestä vastaan. ToI:n artíkkelin mukaan tämä Sinwar on pystynyt raapimaan itselleen merkillisen suuren vaikutusvallan Hamasin johtoportaassa. Hän rakentaa läheisiä yhteyksiä toisiin terrorijärjestöihin, eikä tunne omantunnon tuskia eliminoida häiritseviä kilpailijoita. Hän haluaa sotaa, jota muut Hamasin johtajat eivät halua, vaikka se on täydentänyt asevarikkonsa vuoden 2014 kesäsotaa edeltävälle tasolle ja valmistautuu siihen kaiken aikaa. http://www.timesofisrael.com/yahya-sinwar-the-man-who-can-ignite-the-south-and-may-want-to/
·        Puolustusministeri Avigdor Liberman haluaa poistaa kaikki PA/PLO/HAMAS arabit Israelista. Hän kannattaa kahden valtion periaatetta, mutta hänellä on omia ehtojaan sille. http://www.timesofisrael.com/liberman-all-the-palestinians-in-israel-should-go-live-under-abbas/
·        2 israelilaista autoilijaa haavoittui arabien heittämistä kivistä Etzion Blogin lähellä. Kivet särkivät auton tuulilasin. Heidät vietiin sairaalaan ensi avun jälkeen. http://www.timesofisrael.com/2-israelis-lightly-hurt-by-stones-thrown-at-car-in-west-bank/
·        Vallankumouksellinen Israelissa kehitetty laite eliminoi tarpeen rintasyöpäleikkauksen jälkihoitona. Laite on vasta testivaiheessa, mutta sitä käytetään 100 sairaalassa USA:ssa. http://www.timesofisrael.com/revolutionary-israeli-device-can-eliminate-need-for-follow-up-breast-cancer-surgery/
·        Polisi vihjailee saaneensa tarpeeksi todisteita Netanyahua vastaan syytteiden nostamiseksi. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/report-police-to-recommend-netanyahus-indictment/2017/02/11/
·        Jerusalemista suoraan Ben Gurionin kentälle johtava bussilinja saadaan vihdoin käyttöön. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224841

,
,