Friday, February 10, 2017

PERJANTAI 10.02.2017

PERJANTAI 10.02.2017
01.USA:ssa henkien taistelu presidentti Donald Trumpin ja hänen valintaansa vastustavien välillä jatkuu koskien sekä presidentin tekemiä päätöksiä että hänen hallituksensa ministerinimityksiä. Luonnonvoimatkin näyttävät osallistuvan voimien mittelyyn, sillä USA:n koillis- ja itäosaa koettelevat myrskyt ja lumisateet ovat peruuttaneet lukuisia lentovuoroja ja sulkeneet kouluja.

Israelissa jatkuu tavanomainen arki: välillä paistaa aurinko, välillä tihkuttaa vettä. ISIS joukot sanovat ampuneensa ne 4 rakettia keskiviikkoiltana kohti Eilatin kaupunkia, ja arabiterroristit yrittävät nostaa osakkeitaan joutuessaan kasvokkain Allahinsa eteen pyrkien murhaamaan juutalaisen tai mieluummin useita, tai ainakin haavoittamaan mahdollisimman monia. Pääministeri Benyamin Netanyahua vastaan nostetut syytökset lahjusten vastaanottamisesta kovenevat entisestään. Pääministeri joutui hätäpäissään päästämään ilmeisen hätävalheen, ettei hän tiennyt vaimonsa Saran saaneen shampanjaa ja jalokiviä lahjaksi joltain ulkomailla menestyneeltä liikemieheltä. Haredikansa osoittaa mieltään asepalvelusta vastaan, minkä johdosta poliisi pidätti useita haredi-nuoria yleisen rauhan rikkomisesta. Kuten jo mainitsin: aivan tavanomainen arkipäivä, sillä niin turtuneita kansalaiset alkavat olla toistuviin uutisotsikoihin.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -15; Tiberias 09 -20; Suolameri 14 -21; Eilat 11 -23 +C-astetta. Tänään on aurinkoista, huomenna puolipilvistä; sunnuntaina ja maanantaina ennustetaan ajoittaisia sadekuuroja. Tuuli on paikoin luvattoman kova, mikä häiritsee muuten siedettävää säätä.
Voimakas talvimyrsky iski torstaina USA:n koillisosaan, minkä johdosta tuhansia lento-vuoroja jouduttiin peruuttamaan ja kouluja sulkemaan. Myrskyvaroituksia annettiin Marylandista Maineen. New Yorkissa lumisateen arvioidaan pakkautuvan 25 -35 sm:n nietoksiin lumisateen jatkuessa jopa 5 sm:n vahvuudella tunnissa.
New Yorkin pormestari Bill de Blasio ilmoitti tweet sivullaan, että kaupungin koulut ovat suljettuina torstaina. Yli 3 300 lentovuoroa jouduttiin peruuttamaan. Kansallinen sääpalvelu varoitti kansalaisia menemästä ulos vahvimman lumisateen aikana, koska näkyvyys on lähes olematon ja eksymisvaara on todellinen. Lumituisku varoituksia annettiin koko Long Islandin alueelle New Yorkissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224730
02.KOLMEN tuomarin muodostaman paneelin kahden tuomarin kieltäydyttyä saattamasta voimaan presidentti Trumpin hallinnollista päätöstä, jolla 7 maasta tulevat matkustajat olisi pysäytetty 90 päivän ajaksi lentokentille, turvallisuus-järjestöt ovat joutuneet lisäämään tuntuvasti federaation tuomareiden turvallisuutta saatuaan useita vakavasti otettavia uhkauksia.
CNN:n raportin mukaan poliisipartioita on lisätty ja valvontaa tiivistetty potentiaalisten hyökkäysten varalta federaation tuomareita vastaan. San Franciscon 9. US Circuit Court vetoomustuomioistuin kieltäytyi aiemmin peruuttamasta alemman tuomioistuimen päätöstä, jolla presidentin hallinnollinen päätös matkustuskiellosta estettiin tulemasta voimaan.
Vetoomustuomioistuimen päätöksessä todetaan, ettei hallitus ole pystynyt osoittamaan matkustuskiellon antamia etuja tai että sen peruuttaminen aiheuttaisi korjaamatonta vahinkoa.
Presidentti Trump sanoi saatuaan tiedon oikeuden päätöksestä, että se oli poliittinen lain tulkinta lisäten "Tavataan oikeudessa". Hän myös muistutti, että jos jatain todella pahaa tapahtuu matkustuskiellon peruuttamisen seurauksena, tuomarit joutuvat itse vastaamaan siitä, sillä kysymys on maan turvallisuudesta.

Trump aikoo taistella oikeuden päätöksen kumoamiseksi. Hallituksen oikeus-ministeriö sanoo tutkivansa annettuja päätöksiä ja harkitsee optioita, joita sillä on käytettävissään. Valkoisen Talon neuvonantaja Kellyanne Conway esitti mielipiteenään, että seuraavassa vaiheessa tultaneen vakuuttamaan matkustuskiellon antamia etuja.
Senaatin enemmistöjohtaja Chuck Schumer kehotti presidenttiä harkitsemaan uudelleen antamaansa matkustuskieltoa. Alahuoneen demokraattien johtaja Nancy Pelosi vakuutti demokraattien jatkavan Trumpin vastaista taisteluaan "saadakseen tämän vaarallisen ja perustuslain vastaisen päätöksen" kumottua.
Kolmatta viikkoaan aloitteleva presidentti Donald Trump antoi alentavia lausuntoja USA:n oikeuslaitoksesta. Tämä sai hänen nimittämänsä ja senaatin vahvistuksen USA:n oikeuskansleriksi saaneen tuomarin Neil Gorsuchin kritisoimaan Trumpin lausuntoja kutsuen niitä oikeuden arvovaltaa alentaviksi ja masentaviksi.  
(demoralizing and disheartning)

03.Presidentti Trumpin hallituksen aiemmasta kiellosta huolimatta sen korkea sotilaallisten asiain neuvonantaja Michael Flynn oli todella tavannut Venäjän Washingtonin lähettilään ennen Trumpin astumista virkaansa, kertoo Washington Post artikkelissaan torstaina.
Viitaten nimeltä mainitsemattomaan USA:n virkailijaan lehti kertoo, että FBI tutkii Michael Flynnin ja Venäjän USA:n lähettilään Sergey Kislyakin välillä käytyjä keskusteluja. Flynn on armeijasta eronnut 3-tähden kenraali, jonka Trump nimitti kansallisen turvallisuuden neuvonantajaksi.
Lehti väittää, että Flynn kertoi Venäjän lähettiläälle, ettei kannata suhtautua Obaman asettamiin Venäjän vastaisiin sanktioihin turhan vakavasti.
Flynn kielsi kahdesti keskiviikkona koskaan keskustelleensa Kislyakin kanssa sanktioista, mutta hänen tiedottajansa totesi torstaina, että Flynn oli vihjaillut, että vaikka hänellä ei ole selvää muistikuvaa keskusteluista, puheet sanktioista eivät tulleet esiin hänen ja Kislyakin välisissä puheissa.

PRESIDENTTI Barack Obama oli joulukuussa asettanut Venäjän vastaisia sanktioita siksi, että hänen hallituksensa epäili Venäjän hakkeroineen USA:n poliittisia internetsivuja ja E-mail tilejä ennen marraskuun USA:n presidentin vaaleja.
Washington Postin mukaan sen toimittaja keskusteli yhdeksän USA:n tiedustelu-ja turvallisuusvirkailijan kanssa, joista yksi todisti, että Kislyak sai keskusteluistaan Flynnin kanssa mielikuvan, että Trump voi peruuttaa sanktiot, vaikka mitään kirjallista todistetta lupauksesta ei ole.

Viime kuussa Trump sanoi Wall Street Journal haastattelussa, että koska Venäjä avustaa Yhdysvaltoja esim. taistelussa väkivaltaisia ääriliikkeitä vastaan, hän voi harkita sanktioitten poistamista kokonaan. WSJ kertoo edelleen, että Flynn sai rahaa Venäjän tiedotusyhtiöltä RT osallistuakseen Moskovan gaalaan viime vuonna, jossa hän istui presidentti Vladimir Putinin juhlapöydässä. Edelleen väitetään, että Flynn oli keskustellut Venäjän Washingtonin lähettilään kanssa joulupäivänä ja lähettänyt hänelle tekstiviestin "onnellisen joulun ja uuden vuoden" johdosta.

NEUVONANTAJAN asemassa oleva Michael Flynn ei ole hallituksen jäsen, mutta häntä kunnioitetaan yhtenä luotetuimmista neuvonantajista. Palveltuaan US armeijan joukoissa Afganistanissa ja Irakissa hän antoi varsin kärkeviä lausuntoja islamista, mutta hän suhtautuu paljon joustavammin Venäjään ja Kiinaan.    http://www.timesofisrael.com/report-despite-denials-trump-national-security-advisor-did-discuss-sanctions-with-russia/

04.Kiinan ja USA:n diplomaattiset suhteet olivat todella kireällä presidentti Trumpin annettua luonteensa mukaisia suorasukaisia lausuntoja Kiinan harjoittamasta hegemoniasta sekä Etelä Kiinan merellä että muutamista kalliosaarista Japanin ja Kiinan välisellä merialueella, joita molemmat väittävät omikseen.
USA:n puolustusministeri Jeff Mattisin rauhoittelevat lausunnot Kauko Idän matkansa aikana saivat tilanteen laukeamaan Kiinan johtajan todetessa: Järki voitti asiassa, jonka kärjistäminen olisi johtanut tarpeettomaan tuhoon ja kärsimyksiin. Kiinan kerrottiin jo valmistautuvan antamaan ohjusiskuja USA:n tukikohtiin Kauko Idän alueilla. Kiina on ulottanut merialueensa monen naapurimaan vesialueille, jotka eivät pysty vastaamaan Kiinan sotilaalliseen ylivoimaan. Kysymystä tultaneen aikanaan pohtimaan kansainvälisessä forumissa, Näiden merialueitten kautta kulkevat lukuisat meriyhteyksien laivareitit, minkä johdosta kysymys on kansainvälinen ja vaatii yhteisiä sopimuksia.

Kiinan uhkan vähentyessä Yhdysvalloilla on kuitenkin toinen potentiaalinen vihollinen: Pohjois-Korea, joka toistuvasti uhkailee Yhdysvaltoja ydinaseillaan. Sillä on myös nopeasti kehittyvä ja lisääntyvä ballististen ohjusten arsenaali, joilla sen pelätään pystyvän aiheuttamaan USA:lle tuntuvia vahinkoja.
Vuosikymmenien ajan Yhdysvalloissa on keskusteltu ja vaadittu hallituksen toimenpiteitä maan haavoittuvan sähköverkoston ja sen välitysmekanismin suojelemiseksi yllättäviä ohjusiskuja vastaan, mutta Obaman 8 vuoden hallinto ei myöskään puuttunut tilanteen korjaamiseen.
Yksityiset järjestöt ja painostusryhmät ovat toistuvasti kehottaneet kansalaisia varustautumaan päivään, jolloin kaikki sähköllä toimivat laitteet ja järjestelmät pysähtyvät vuosiksi tai vuosikymmeniksi.  Kauppojen varastot tyhjenevät parissa päivässä, eikä voida täydentää; jääkaapit sulavat ja niihin kootut ruuat pilaantuvat; Julkiset tiedotusvälineet hiljenevät; liikenne pysähtyy; terveyspalvelut loppuvat, koska apteekeissa ei ole lääkkeitä, eivätkä lääkärit pääse potilaittensa luokse;
sähkövalot sammuvat sekä kaduilla että taloissa, koko ympäristö on pimeä, jossa liikkuvat vain ruokaa ja juomaa etsivät jengit tunkeutuen taloihin. Viemärit eivät vedä, eikä kukaan korjaa roskia kaduilta. Palataan keskiaikaan, jolloin likavedet juoksevat katujen ojissa ja naiset tyhjentävät likaämpärinsä ikkunasta kadulle. Poliiseja ja muita turvallisuushenkilöitä on turha odottaa, koska autot eivät liiku.  
Tämän EMP-pulssin aiheuttamiseksi tarvitaan vai parin kolmen ydinpommin laukaiseminen USA:n yläpuolella. Niitä kuljettavat ohjukset voidaan laukaista jopa kauppa-alukselta, joita kaikkia kukaan ei pysty tarkastamaan.

NASA:n entinen avaruusluotain-ohjelman asiantuntija Jim Oberg, joka työskenteli myös USA:n avaruus-komennuskunnan palveluksessa, antoi oman lausuntonsa. Hän sai 2012 luvan vierailla Pohjois-Korean Sohae avaruus-laukaisuasemalla maan luoteisosassa. Hän varoittaa, että Pohjois-Korea voi ampua avaruuteen satelliitin, johon on sijoitettu pieni ydinpommi. Se voidaan laukaista Yhdysvaltain yläpuolella EMP-iskun aiheuttamiseksi.  Oberg selittää isäntiensä vakuuttaneen aseman rauhanomaista merkitystä, mutta miksi jatkuvaa rahapulaa kärsivä ja kansanvälisten sanktioitten alla toimiva maa uhraa käsittämättömän määrän varojaan kehittääkseen ydinaseitaan ja ohjuksiaan, joista sillä ei ole mitään taloudellista hyötyä? http://www.wnd.com/2017/02/new-alarms-sounded-over-north-koreas-emp-potential/

05.UUTISIA LYHYESTI
·        Iranin presidentti Hassan Rouhani vakuuttaa, että sen sotilaallinen voima on tarkoitettu pelkästään maan puolustamiseksi. Voidaan kysyä heti kärkeen Pohjois Korean tapaan, minkä puolustamiseen se tarvitsee ballistisia ohjuksia ja ydinpommeja? Iran on jatkanut ohjustensa testaamista USA:n varoituksista huolimatta. Varaa sillä on, kun Obama poisti Iranin vastaiset sanktiot ja salaa maksoi hyvän miehen palkkioina satoja miljoonia USD ennen poistumistaan Valkoisesta Talosta. Presidentti Trump asetti sopimusrikosten vuoksi 25 yksityistä ja järjestöä, joilla oli yhteyksiä ohjuskokeiluihin, uusien sanktioitten alaisiksi. Iran ilmoitti asettaneensa amerikkalaisia järjestöjä ja liikemiehiä boikottiin. Iranin varapresidentti Eshag Jahangiri totesi, että todellisia häviäjiä ovet ne, jotka turvautuvat väkivallan kieleen suhteissaan Iraniin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224755
·        Venäjä ilmoitti keskiviikkona, että se aloittaa - tai on aloittanut – täsmä-ohjusten toimittamisen Syyrian armeijalle nostattaakseen sen iskukykyä taistellessaan ISIS joukkoja ja muita kapinallisia vastaan Syyriassa. Venäjän Federaation neuvoston apulaispuheenjohtaja Iliyas Umakhavov totesi: "Venäjä jatkaa epätasapainon korjaamista terrorismin vastaisessa taistelussa, mikä voi sisältää joukkojen uudelleen ryhmittämisen – ja tietenkin pitkälle kehitettyjen täsmäaseitten toimittamisen Syyrian armeijalle". Hän perusti lausuntonsa kahteen tosiasiaan:
1.     Sotilaallinen yhteistoiminta USA:n, Venäjän, Syyrian ja Trukin kesken, minkä ensimmäiset ovat jo nähtävissä Syyrian pohjois- ja itäosissa.
2.     Venäjän arvion mukaan Syyrian armeijan toimintakyky ja asevalmius tulee nostaa samalle tasolle toisten osapuolten kanssa. Venäjän puolustus-ministeri Sergei Shoigu totesi 08.02. julkistetun raportin mukaan, että Venäjän armeija oli testannut 160 pitkälle kehitettyä asetyyppiä Syyrian rintamalla syyskuusta 2015 alkaen.
Debkafilen mukaan Venäjän toimitukset Syyrian armeijalle voisivat sisältää seuraavia aseita: Pienet täsmäpommeilla varustetut lennokit; olalta-ammuttavat laserohjatut pst- ja it-ohjukset; itseohjaavat ammukset, jotka lentokoneista pudotettuina seuraavat kohdettaan; pienet lennokit tunnelien puhdistamiseksi; yönäkövarusteet ja –kiikarit; laser ja infrapunatähtäimet; tiedusteluvälineet; sala-ampujan pitkän matkan kiväärit. (voisiko joku keksiä lennokin tilalle paremman termin kuvaamaan ohjaajatonta pienkonetta)
On täysin selvää, että Israel on hyvin kiinnostunut näistä tekniikan tarjoamista sotilaallisista välineistä, koska ennen pitkää niitä on myös Hizbullahilla, joka on Israelin vaarallisin vihollinen 150 000 ohjuksellaan. http://www.debka.com/article/25918/Russia-to-give-Syrian-army-high-precision-weapons,
·        Torstaina 18-v. Sadeq Nasser Abu Mazen – tuskin sukua Abbasille, joka aktiivi-terrori-aikoinaan käytti nimeä Abu Mazen – ampui Petah Tivan marketin edessä ostoksilleen tulleita siviilejä turvautuen sitten puukkoon. Hän haavoitti kuutta ihmistä ja pakeni sitten ompelimoon, jonka asiakkaat saivat taltutettua hänet ompelukoneen avulla. Hänellä oli puukko edelleen kädessään poliisin saapuessa paikalle pidättämään hänet. IDF:n sotilaat tekivät ratsian terroristin kotiin aikaisin perjantaiaamuna Beita Al-Fokeh arabikylässä lähellä Sikemiä (Nablus) pidättäen hänen sukulaisiaan kuulusteluihin. Puolustusministeriö ilmoitti peruuttaneensa perheen jäsenten työ- ja kulkuluvat Israeliin.
Eri operaatioissa turvallisuusjoukot pidättivät 10 etsittyä arabia, joiden epäillään avustaneen laittomasti Israelin puolelle tulevia. He löysivät myös osista internetohjeitten mukaan koottuja aseita, joista Carlo (Carl Gustav) rynnäkkökivääri on suosittu, Tzurif-arabikylästä lähellä Hebronia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224761
·        Perjantaiaamuna PA:n rekisterilaatoilla varustetun auton kuljettaja yritti iskeä autollaan IDF:n tarkastuspisteen sotilaisiin lähellä Beit Haggaita. Hän epäonnistui yrityksessään ja jatkoi ajoaan Yattan arabikylään. Hän ilmeisesti pääsi pakoon, mutta IDF varmaan etsii häntä ja löytääkin, varsinkin, jos rekisterinumero jäi muistiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224771
·        IDF:n sotilasta vastaan hyökättiin Bnei Brak lähiössä haredim-ääriainesten toimesta, jotka vastustavat asepalvelua. Viimeisen neljän päivän aikana haredim Yerusalmi haara, rabbi Shmuel Auerbachin johtama Litvish ryhmä, on osoittanut mieltään asepalvelun suorittamista vastaan. Monet heistä ovat saaneet kutsun tulla suorittamaan asepalveluaan. Mielenosoitukset aloitettiin poliisin pidätettyä yhden ryhmän jäsenen, mutta nyt poliisi on pidättänyt useita lisää. Yksi IDF:n sotilas yritti hajottaa ympärilleen kokoontunutta joukkoa pippuriruisketta käyttäen, mutta hänet kaadettiin maahan, ja koko joukko alkoi potkia ja pahoinpidellä häntä. Lopulta ohikulkijat saivat pelastettua sotilaan, jonka onneksi vammat olivat lieviä. Apulaispuolustusministeri rabbi Eli Ben Dahan tuomitsi hyökkäyksen muistuttaen, ettei Torah anna lupaa tällaiseen laittomuuteen toivoen, että poliisi pidättäisi pian syylliset, sillä tämä voi helposti johtaa verenvuodatukseen ja laajempaan epäjärjestykseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224743
·        Presidentti Donald J Trump osoittaa viimeisillä lausunnoillaan, että honeymoon Israelin kanssa on ohi ja edessä on harmaa arki. Hän sanoi Israel HaJom lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei "setlementtien" kasvu palestiinalaisten alueille ole sittenkään hyväksi
rauhalle.  Hän pyrki selvittämään, että Israelin ja PA/PLO/HAMAS välinen rauhansopimus on osa laajempaa Lähi-Idän ongelmaa, jonka hän haluaa selvittää. Ei lupaa hyvää helmikuun 15.päivän keskusteluille. Tämä päivä on samalla Toran mukainen puiden istuttamispäivä, jota pidetään uuden elämän alkuna. Toisaalta Netanyahun lopullisesta kannasta ei tiedä, vaikka se hyvinkin sopisi yhteen Trumpin esittämän kuvitelman kanssa. http://www.timesofisrael.com/trump-to-israeli-paper-settlement-growth-not-good-for-peace/

Sunnuntaina on Israelissa puitten istuttamisen vuosipäivä Tu B´shwat. Se on samalla juutalainen toimintapäivä pakolaisten hyväksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224757, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224655,

.                      


     


Wednesday, February 08, 2017

KESKIVIIKKO 08.02.2017

KESKIVIIKKO 08.02.2017
01.TAIVAANKANSI on repaleisen pilviverhon peittämä Luvatun Maan yllä, mutta vanha sininen taivas pilkottelee pilvien raoista. Lämpötila on tänään suhteellisen korkea, 17 astetta, mutta tuuli on epämiellyttävän kova ja viileä. Huomenna puolipilvisyys jatkuu mutta lämpötila alenee 14 asteen kieppeille. JP:n sääennuste lupailee myös vesisadetta huomiseksi. Perjantaina sää selkenee uudelleen, mutta puolipilvisyys palautuu sapatiksi lämpötilan pysyessä 14 asteen tienoilla.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 09 -17; Tiberias 13 -22; Suolameri 17 -24; Eilat 14 -25 +C-astetta. Sateitten vähyys vaikuttaa siihen, ettei luonnonkasvien kukinta ole päässyt vielä alkuun. Käydessämme eilen Tel Avivin eläinpuistossa huomasin, että monet pähkinä- tai mantelipensaat olivat tien varrella täydessä kukassa, mutta ei vielä Jerusalemin ympäristössä. Syklaamit sen sijaan uhmaavat tuulista ja viileää säätä ponnistellen kukkaan kuivuudesta huolimatta monin paikoin Juudean kukkuloilla.
02.Amonan juutalaisyhteisön asukkaat evakuoitiin viime viikon aikana 3000 poliisin voimin osittain väkivaltaisiksi ja hävettävän ikäviksi muuttuneissa tunnelmissa. Korkein oikeus päätteli NGO-järjestön Yesh Din, joka saa rahoituksensa pääosin ulkomailta, sponsoroiman oikeudelle esitetyn haasteen mukaan v. 2014, että osa 42:sta juutalaiskodista oli rakennettu PA:n arabien yksityismaalle ilman vaadittavaa tutkimusta omistusoikeudesta.

IDF:n rekka-autot kävivät hakemassa pois Amonaan pystytetyt siirrettävät parakit (caravans) maanantaiaamuna, mikä antoi puolustus-ministeriön puskutraktoreille vapaat kädet poistaa ensin kylän infra-struktuuri ja sähköistys keskittyen sitten pysyviksi rakennettujen rakennusten hajottamiseen ja maan tasoittamiseen arabien ilkkuessa sivusta seuratessaan israelilaisten tyhmyyttä, joka ei olisi mahdollista islamin hallinnon alaisuudessa. Pään tyhmyydestä kärsii koko ruumis.
Amonan tuhoaminen aloitettiin viime viikon keskiviikkona ja viimeinen linnake synagogaan linnoittautuneet toisiinsa kytketyt aktivistit rabbinsa kanssa saatiin poistettua ennen sapatin alkua. Kuutisen-kymmentä ihmistä, suurin osa heistä poliiseja, osa heistä naisia, haavoittui eriasteisesti väkivaltaisiksi kehittyneissä yhteenotoissa. Pääministeri, joka oli osasyyllinen katkenneisiin neuvotteluihin tilanteen ratkaisemiseksi ilman väkivaltaa, kehtasi sanoa tuntevansa kodeistaan karkotettujen tuskan todeten, että hänet karkotettiin pääministerin asunnosta ja hänet pakotettiin muuttamaan viiden tähden hotelliin. Eräs karkotettava totesi, ettei heitä viety viiden tähden hotelliin, eikä heillä ole paikkaa, minne mennä keskellä talven kylmiä, joten eroa oli. http://www.timesofisrael.com/residents-gone-dismantling-of-amona-outpost-begins/

03.PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu yritti saada ns. regulation lakiesityksen, jolla Juudeaan ja Samariaan pystytetyt ns. etäyhteisöt (outposts) laillistettaisiin, käsittelyn kolmannessa ja lopullisessa äänestyksessä estetyksi ennen Lontoon matkaansa. Laki kuitenkin hyväksyttiin äänen 60 vastaan 52. Entisen pääministeri Menachem Beginin poika Benny Begin oli ainoa koaliittiosta, joka äänesti lakia vastaan. Hän on äänestänyt aiemminkin arabeja vastaan suunnattuja lakialoitteita vastaan, mikä hämmentää hänen lojaalisuuttaan puolueensa päätöksiin sekä hänen poliittisen suuntauksensa oikeellisuutta.

Jos lakia ei olisi saatu hyväksytyksi, Juutalainen Koti puolueen puheenjohtajan Naftali Bennettin mukaan olisi eronnut hallituksesta, mikä olisi kaatanut sen ja aiheuttanut uudet vaalit. Oliko Netanyahun tarkoituksena todella toistaa Amonan tragedia Ofran tapauksessa, jonka korkein oikeus määräsi tuhottavaksi kuukauden sisällä?
Korkein oikeus voi estää regulation lain toteamalla sen perustus-lain vastaiseksi, vaikka maalla ei ole hyväksyttyä perustuslakia. Korkeimmalla oikeudella on tähtäimessä kuitenkin uusi kohde. Juutalaiset ovat rakentaneet 17 kotia Arielin kaupungin itäpuolella. Aluetta kutsutaan nimellä Tapuah West, se on Kfar Tapuah yhteisön lähiö. Korkein oikeus kiinnostui Kfar Tapuahin asemasta v. 2004, määräten Tapuah-West lähiöön pystytetyn synagogan purettavaksi.
NGO-järjestö Yesh Din, joka INN:n mukaan on ääri-vasemmistolainen, esitti korkeimmalle oikeudelle viereisen arabikylän Yasuf asukkaitten nimissä vaateen, että Tapuah West rakennukset tai osa niistä on pystytetty arabien omistamalle maalle. Tähän todistamattomaan väitteeseen perustuen korkein oikeus teki tiistaina päätöksen, jolla talot tulee tuhota. Artikkeli vihjaa, että oikeuden kiireeseen on voinut vaikuttaa regulation lain mahdollinen hyväksyminen.
Kfar Tapuah-kylän entinen pormestari ja Samarian alueneuvoston jäsen David HaIvri syytti hallitusta kysymyksen viivyttelystä, vaikka aikaa sillä olisi ollut hoitaa se kuten Amonankin tapauksessa. "Netanyahu.Benettin hallitus on häpeäksi maalle. He ovat seisoneet käsillään aivan liian kauan suhtautumisessaan Israelin itsenäisyyden ulottamiseksi Juudeaan ja Samariaan" hän uhoaa. "Israelin sydänmaalla asuvien juutalaisperheiden koteja ei tulisi tuhota Israelin valtion toimesta. Israelin kansan on korkea aika tarkistaa näiden kahden puolueen sokea kannatuksensa, sillä ne ovat osoittautuneet suureksi pettymykseksi".
Kansanedustaja Bezalel Smotrich (Juutalainen Koti) syytti korkeinta oikeutta kiirehtiessään päätöksen antamista Tapuah West tapauksessa juuri ennen kuin uusi laki tulee voimaan. Hän syyttää karkeasti korkeinta oikeutta, joka kuvittelee, että kansan-edustajat ovat hölmöjä. "Hölmöjä emme ole, ja me tulemme lopettamaan tämän oikeudenkäytön varjolla harjoitetun tyrannian" Smotrich purkaa sisäistä painettaan.   http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224571,

Juutalainen Koti kansanedustaja Shuli Mualem-Rafaeli kertoo INN:n toimittajalle, että hänen ohellaan vain Bezalel Smotrich uskoivat regulation lain hyväksymiseen, mutta ilmeisesti Amonan tragedia sai monen muun kansanedustajan muuttamaan mieltään. Mualem-Rafaeli vakuuttaa, että lain käsittely oli vaarassa siirtyä Netanyahun vaatiessa, että se siirretään hänen ja Trumpin välisen Washingtonin keskustelun jälkeen. Mediassa esitetty draama oli pelkästään Netanyhaun aiheuttama, siitä ei edes keskusteltu kansanedustajien kesken eikä heitä informoitu, mitä Bibi aikoo tehdä. Mualem Rafaeli selittää, ettei laki koske tapauksia, joista on korkeimman oikeuden lopullinen päätös. Siten Ofra ja Tapuah West ovat edelleen vaarassa. Hän sanoo yrittävänsä vaikuttaa siihen, että tuhoaminen suoritetaan vain tapauksissa, joissa asukkaille on järjestetty uudet kodit, mitä ei tehty Amonassa. Mualem Rafaeli uhkaa, että jos korkein oikeus yrittää estää "normalisointilain" voimaan tulon. He tulevat vaatimaan Juudean ja Samarian liittämistä Israeliin.
Hän kehottaa korkeimman oikeuden päätösten vastineeksi kiihdyttämään rakentamista kaikkialla Juudeassa ja Samariassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224582

04.Valkoisen Talon tiedottaja Sean Spicer kieltäytyi tiistaina vastaamasta journalistien kysymykseen Israelin maanantai-iltana hyväksymästä normalisointilaista todeten, että presidentti Trump ja pääministeri Netanyahu tullevat keskustelemaan siitä tavatessaan 15. helmikuuta, joten ei ole mitään mieltä kiirehtiä tilanteen edelle.
USA:n ulkoministeriö kieltäytyi samoin ottamasta kantaa asiaan tässä vaiheessa sanoen AFP:n toimittajalle, ettei se halua kommentoida asiaa toistaiseksi. "Hallituksen tulee voida ensin täydellisesti konsultoida osapuolten kanssa ennen kysymyksen edistymistä" ministeriön edustaja kertoi anonyymisti. "Tällä hetkellä näyttää, että on syytä odottaa Israelin kysymystä tutkivien oikeusistuinten antamaa analyysia, joten odotetaan sitä ennen tarkempaa lausuntoa".
Ulkoministeriön edustaja varoitti samalla palestiinalaisia tai heidän tukijoitaan kyseenalaistaa laki kansainvälisessä oikeudessa, koska se aiheuttaa vastatoimia Israelin taholta.
Viime viikolla Trumpin tiedottaja Sean Spicer totesi lausunnossaan, ettei Trumpin hallitus näe Israelin rakentamia "setlementtejä" esteeksi rauhan solmimiseksi. Hän kuitenkin lisäsi, ettei suurten "setlementtiblokkien rajojen ulkopuolella tapahtuva rakentaminen ole eduksi sen toteuttamiseksi". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224615, http://www.timesofisrael.com/white-house-outpost-law-will-be-topic-of-discussion-between-trump-and-netanyahu/,


05.JP:n analyytikko Ron Kampeas muistuttaa, miten Obama pakotti Netanyahun käyttämään keittiöporrasta tullessaan tapaamaan Obamaa, ja miten Obama irvisteli Bibin luennoidessa hänelle omia näkemyksiään maailmasta. Kampeas otaksuu, että Bibi otetaan vastaan pääovesta, eikä Trump näytä ikävystymistään vieraansa puheen aikana, ei ainakaan kameroiden käydessä. Trump vastasi journalistin kysymykseen tulehtuneista väleistä Israelin kanssa: "Ne paranivat välittömästi, kun sain Netanyhaun langan päähän". Bibi onnitteli hyvää ystäväänsä presidentti Trumpia tämän vihkimistilaisuudessa sanoen odottavansa innolla tiiviistä yhteistyötä hänen kanssaan tehdäkseen Obaman aikana tulehtuneen Israelin ja USA:n välisen liittolaissuhteen entistä voimakkaammaksi.
Kampeas kuitenkin varoittaa, että erimeilisyyksiä voi silti syntyä.
-         Iranin suhteen Bibi haluaisi nopeita ja raflaavia toimia, mutta puolustusministeri James Mattis totesi, ettei hänkään pidä Iranin ydinasesopimuksesta, mutta sen romuttaminen hätiköiden aiheuttaisi vain epäsopua liittolaisten, etenkin EU-maitten parissa, joilla on edullisia kauppasopimuksia Iranin kanssa. Kansainvälisen koaliittion muodostaminen näyttää tällä hetkellä lähes mahdottomalta, minkä myös republikaanit myöntävät. Kongressin enemmistöjohtaja Paul Rayan kehotti toteuttamaan sopimuksen vaateita, ei romuttamaan sitä. Iranin ballististen ohjusten testit saivat Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin asettamaan Iranin varoituksen alaiseksi ja asettamaan uusia pakotteita, mutta Obama yrtti samaa ilman mitään elettä Iranin taholta. Yksityisesti Bibi voisi saada joitain tyynnytteleviä lausuntoja Trumpilta, mutta ettei mitään raflaavaa liene odotettavissa.
-         Presidentti Trumpin hallitus sanoo uskovansa, etteivät Israelin rakentamat yhteisöt Juudeassa ja Samariassa ole rauhan esteinä, eikä Israel yllättäisi Trumpia uusille päätöksillä.
Mutta Israelin Knessetin hyväksymä normalisointilaki sai kuitenkin Trumpin tiedottajan Sean Spicen haukkomaan henkeään ja kieltäytymään antamasta suoraa vastausta suoraan kysymykseen. Asia kytee valkohehkussa nyt Trumpin hallituksen tutkiessa sitä. Ainakin Jordania pelkää sen seurauksena PA:n arabien ryntäystä alueelleen, jossa on jo ennestään palestiinalaisten 65 %:n enemmistö. Uusi siirtolaistsunami voisi kaataa Abdullah II:n hallituksen. Saudi Arabia on myös huolestunut, joskaan se tuskin pelkää tulvaa alueelleen, mutta sekasorto Jordaniassa voisi saada aikaan Saudi-dynastian vastaisten ainesten – Al-Qaida, ISIS ja Muslimiveljeskunta – nousun uuteen ponnistukseen saudien vallan perustuksia, öljylähteitä ja jalostamoita vastaan tuhoten niitä, mitä terrorismia vastaan taistelevat ryhmät suosittavat.
Netanyahun lopullinen kanta kahden valtion periaatteen toteuttamiseen on arvoitus, ehkä hänelle itselleenkin, vaikka hän sanoo kannattavansa sitä. Ehkä hän on kallistumassa Israelissa yleistyneeseen käsitykseen, ettei täysin itsenäistä Palestiinan valtiota tulla koskaan hyväksymään juutalaisten keskeisille historiallisille ja uskonnollisille paikoille.  
-         Syyrian tilanne on varmaan Trumpille vaativin ja haastavin kysymys, jonka hän peri Obaman hallitukselta. CIA oli perustamassa IS:n joukkoja antaen niille aseita ja kouluttaen sen pyssymiehiä. USA:n helikopterien on todettu jopa suojelevan sen sotilassaattueita. Israel on tarkoin pyrkinyt pysyttelemään sivussa Syyrian taisteluista, mutta se on toistuvasti – viimeksi Venäjän suostumuksella – iskenyt aseita ja ohjuksia Hizbullahille Libanoniin kuljettavia rekka-kolonneja vastaan. Israelin päähuoli on Iranin ja sen liittolaisen Hizbullahin pitäminen poissa Syyrian puoleisilta Golanin kukkuloilta. Presidentti Bashar Assadin kohtalo on edelleenkin arvoitus, sillä Venäjä tukee häntä, ja Vladimir Putin sanelee toistaiseksi käyttäytymissäännöt Syyriassa. Ehkä helmikuun 15. päivän keskustelujen jälkeen nähdään, minne mennään.
-         Trumpin hallituksen laatimasta holikaust-muistotilaisuuden lausunnosta oli jäänyt tai jätetty pois 6 miljoonaan juutalaisen tuhoutuminen, mikä aiheutti melkoisia laineita juutalaisten maailmassa, mutta tuskin se heiluttaa maitten välisiä suhteita. http://www.timesofisrael.com/trump-and-netanyahu-where-it-can-go-right-and-wrong/

06.UUTISIA LYHYESTI
Ranskan Israelin lähettiläs Helene Le Gal sanoo, että Israelin Knessetin hyväksymä normalisointilaki on yksipuolinen toimi, joka siirtää entistä kauemmas kahden valtion idean toteuttamisen. Lisäksi se romuttaa Israelin uskottavuuden, hän analysoi. Tähän täytyy kuitenkin todeta, etteivät kaikki ajattele Ranskan tavoin, eivät edes arabimaat, joille myöntyvyyspolitiikka tarkoittaa heikkoutta. He luottavat voimaan. http://www.timesofisrael.com/outpost-law-damaging-israeli-credibility-french-envoy-charges/
Presidentti Trump arvosteli kovin sanoi NATO:n kykyä puolustaa Euroopan ja etenkään Baltian maita, joita Venäjä uhkailee kuten myös Ukrainaa kooten runsaat asevoimat niiden rajojen läheisyyteen. Puhuessaan Turkin presidentti Recep Tayiip Erdoganin kanssa hän lupasi USA:n tukevan NATO-liittolaisia, joista Turkki on yksi, kuten myös strateginen liittolainen.  http://www.timesofisrael.com/trump-vows-nato-support-in-call-with-turkish-leader/
Israelin poliisi aloitti tutkimukset syytösten johdosta, joissa farmaseuttituotteiden jättifirmaa TEVA syytetään viranomaisten lahjonnasta      Venäjällä, Ukrainassa ja Meksikossa. Yhtiö maksoi äskettäin sakkoja USA:n hallitukselle 519 miljoonaa USD lahjonta-syytteiden selvittelyjen sopimusratkaisussa. http://www.timesofisrael.com/israeli-authorities-investigating-teva-over-bribe-allegations/
Tänä vuonna käydään ratkaisevan tärkeitä vaaleja Ranskassa, Saksassa ja Hollannissa, joissa kaikissa ja muissakin EU-maissa kansallismieliset ja oikeistolaiset puolueet ovat niittäneet yllättävän suurta kannatusta. Tämän suuntauksen taustalla ovat Islamin tsunamin hallitsemattomat tyrskyt, jotka ovat asettaneet monissa aiemminkin talousvaikeuksissa ponnisteleville hallituksille ennen tuntemattomia haasteita. Ranskassa presidentin vaalien yllättäjäksi on noussut aiemmin tuntematon 39-vuotias Emmanuel Macron, joka tunnetaan pankkiirina syrjäyttäen entiset tunnetut ehdokkaat. Hän nauttii suurta kannatusta etenkin
 juutalaisten keskuudessa, mutta myös nuorison parissa. Hän toteaa, ettei entisillä määritelmillä - vasemmisto, keskusta, oikeisto - ole enää mitään merkitystä. Sosialistien ehdokas Hamon lupaa maksaa jokaiselle ranskalaiselle peruspalkan 800 USD kuukaudessa selittämättä, mistä varat siihen saadaan. http://www.timesofisrael.com/in-frances-elections-upsets-turn-surprise-front-runner-into-top-choice-for-many-jews/
Hamasin eliittijoukkojen miehiä karkaa Islamin Valtion riveihin kyllästyneinä poliitikkojen päätöksiin ilman mitään iskukohdetta. Heidät on koulutettu toimimaan, ja joutilaisuus tai jatkuvat harjoitukset eivät tyydytä heitä. He tarvitsevat toimintaa. Hamasin ja IS:n välinen salakuljetus toimi kuitenkin hyvin, sillä se tuottaa sekä jännitystä että dollareita Hamasin taskuihin. http://www.timesofisrael.com/elite-hamas-fighters-defecting-to-islamic-state/
Israelin hallituksen ministerit pelkäävät, että Hamasin terroristien harvakseltaan Israelin alueelle ammutut raketit ja IDF:n vastaiskut niihin voivat lopulta eskaloitua avoimeksi sodaksi. Puolustusministeri Liberman uhkaa, ettei uuttaa sotaa jätetä kesken, vaan jatketaan katkeraan loppuun saakka, jonka päämääränä on Hamasin hallinnon lopettaminen Gazassa. Tuntuu vain oudolta, jos IDF tapattaa sotilaitaan luovuttaen maan kuitenkin PA:lle, joka maksaa terroristeille kuukausipalkkaa, jopa enemmän kuin työntekijät saavat työstään. Bibi puolestaan uhkaa, että Israelin vastaiskut tulevat olemaan kovia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224622.


.
Sunday, February 05, 2017

SUNNUNTAI 05.02.1017

SUNNUNTAI 05.02.2017
01.VIIKON ensimmäinen päivä alkoi Israelissa suhteellisen lämpimänä ajankohtaan verrattuna, kuusi +astetta, joka iltapäivään mennessä noussee ennusteen mukaan 15 + asteen tienoille. Maailman ja Israelin ajankohtaisia kysymyksiä käsittelevät artikkelit ovat vähintään huolestuttavia, koska niiden mukaan sekava tilanne on kehittymässä sekä maailman talouselämässä että USA:n sisäpoliittisella rintamalla, kuten myös EU:n sisällä ja Israelissa. Palaan näihin raportin edistyessä, mutta katsotaan ensin säätilanne maassa.
SÄÄTILANNE TÄNÄÄN
Jerusalem 08 -15; Tiberias 07 -18; Suolameri 12 -22; Eilat 09 -21 +C-astetta. Taivaankansi on lähes pilvetön - ohutta pilviharsoa lukuun ottamatta – tänään, mutta huomenna pilvisyys lisääntyy hieman, palatakseen sen jälkeen tämän päivän tilaan. Voimakkaasta tuulesta varoitetaan tiistaiksi, mikä on syytä huomioida.
02.Lukija muistanee patriarkka Jaakobin, joka paettuaan kaksoisveljensä Esaun vihaa kieroudella saamansa isänsä Isakin siunauksen johdosta, paimensi äitinsä Rebekan veljen Labanin lampaita 40 vuotta Mesopotamiassa. Vaivojensa palkaksi hän kehittämänsä "geeni-manipulaattion" avulla kasvatti oman laumansa mustapilkullisia lampaita, jotka hän toi mukanaan Israeliin kahden vaimonsa ja kahden palvelijanaisen kanssa.
(1Ms30:29 -43)
Nämä mustapilkulliset lampaat olivat hävinneet Israelin maata kohdanneitten tuhojen ja hävitysten aikana, mutta nyt Gil ja Jenna Lewinsky saivat idean kehittää tämä lammasrotu uudelleen Israelissa 5000 vuoden "galutin" jälkeen. He hankkivat Kanadassa 118 mustapilkullista lammasta, jotka he kolme vuotta kestäneiden korkeantason poliittisten neuvottelujen jälkeen Israelin Kanadan suurlähetystön ja Kanadan Israelin lähetystön välillä toivat "määkivät paluumuuttajat" kivisen tiensä kautta Pyhään Maahan kuten ToI kutsui niitä artikkelissaan.
Lammaslauman lentomatka Torontosta Israelin maksoi heille
80 000 USD, minkä jälkeen ne oli vielä eristettävä määrätyksi ajaksi ennen päästämistä lopulliseen kotiinsa. Onnettomuudeksi niille joulukuu oli epätavallisen kylmä ja sateinen, mitä kurjuutta lisäsi niiden suoja-katoksen luhistuminen, minkä johdosta 40 määkijää sairastui ja 5 kuoli elvytysponnisteluista huolimatta. Maanviljelyksen ja maatalouden kehitysministeriö armahti lopulta kovia kärsineitä mustapilkullisia lampaita ja antoi niille luvan kaksi päivää ennen määräaikaa asettua kodiksi Nes Harim vuokra-maatilalla farmarien WhatsApp järjestön avustamana. Nyt ne nahistelevat auringon paistaessa leikkituulella toisiaan puskien ja nuuhkien vierailijoiden taskuja makupalojen toivossa.

Janna Lewinsky totesi näin: "Kun me aluksi pääsimme pois erämaasta (karanteenista) oli vaikea uskoa, että olimme Israelissa. Seuraavana päivänä kävelimme Juudean vuorille, josta voimme nähdä Tel Aviviin ja Jerusalemiin ja aina Gazaan asti. Tunsimme näkevämme Jumalan ihmeen jalanjäljet. Joka aamu herätessäni tunnen kuvittelevani". Paitsi että se on täyttä totta, sillä heidän makuuhuoneensa ikkuna avautuu suoraan katokseen, jossa lampaat viettävät yönsä herätäkseen sisäisen kellonsa vuoksi aamuvarhain ikkunaa nenällään naputellen ja määkien nälän kuristellessa vatsassa.

Gil Lewinsky toteaa havaitsevansa mystisen yhteyden juutalaisen kansan ja näiden Jaakobin lampaitten välillä. "Ne tuovat niin paljon iloa jokaiselle, joka vierailee täällä", hän toteaa kiitollisena.  Joskus hän polvistuu laumansa keskelle ja lukee osia Torasta samalla varoen, ettei kukaan utelias mustapilkku pääse nyppimään sivuja pyhästä kirjasta.

03.Tuhannet juutalaiset ja arabimielenosoittajat marssivat sapatin loputtua lauantai-iltana Tel Avisissa vaatien hallitusta tarkistamaan politiikkaansa, jolla se kohtelee vähemmistö-kansalaisiansa ja etenkin arabiyhteisöä. Artikkelin mukaan 5 000 mielenosoittajaa ilmaisivat ärtymyksensä tavasta, millä hallitus tuhoaa laittomasti rakennettuja beduiinirakenteita Negevissä, mistä viimeisin esimerkki on Umm Al-Hiran yhteisö.
Mielenosoittajat syyttivät hallitusta, että se kohtelee pehmustetuin hansikkain tuhotessaan juutalaisten ilman lupaa pystyttämiä parakkiasuntoja Amonassa, joka tyhjennettiin asukkaista viime viikon aikana. "Standing Together" juutalaisten ja aarbien painostusryhmään kuuluva arabi Majed Abu Balal sanoi mielenosoituksen tarkoituksena olevan protestoida hallituksen rasismia vastaan syyttäen, että hallitus käytti kovia otteita tuhotessaan Galansawen ja Umm  Al.Hiran laittomia arabitaloja poliisien ollessa valmiit sotaan arabeja vastaan, mutta turvautuivat vain pieksemään juutalaisia lainrikkojia.

Israelin arabikansanedustaja Dov Khenin (Joint List) syytti pääministeriä antisemitistien apinoimisesta Euroopassa. "Venäjällä tsaarin kannattajat sanoisivat: Piekse juutalaista pelastaaksesi Venäjän. Bibi sanoo: Iske arabeihin pelastaaksesi Netanyahun. Emme voi antaa tällaisen kiihotusmallin leviävän kansan keskuuteen".
Beduiinimiehen leski, jonka mies ajoi kuorma-autollaan poliisijoukkoon surmaten poliisiupseerin ja saaden surnansa poliisin luodeista, syytti hallitusta rasismista ja vaati puolueetonta tutkimusta Umm Al-Hiran tapahtumasta. Hän väittää miehensä menettäneen autonsa hallinnan poliisin ammuttua häntä, sekä saaden surmansa poliisien luodeista yritettyään paeta paikalta. Tutkimukset ovat vielä kesken, mutta alustavan arvion mukaan arabi Abu al-Qia´an on voinut menettää autonsa hallinnan saatuaan luodin polveensa. Hänen leskensä Amal Abu Said vaati lauantaina kiihotuksen ja rasismin lopettamista sekä että tulevaisuudessa tulee osoittaa tasa-arvoa ja yhteistyöhalua. Lisäksi hän syytti, että pääministeri pyrkii arabitalojen tuhoamisella kompensoimaan juutalaistalojen tuhoamista. http://www.timesofisrael.com/thousands-of-march-in-tel-aviv-to-protest-treatment-of-arabs/

04.ASIANAJAJA, Otzma Yehudit puolueen edustaja Itamar Ben-Gvir, joka oli läsnä todistamassa Amonan juutalaisen etäyhteisön tuhoamista sekä tukemassa karkotettuja, kertoo INN:n artikkelissaan, että asukkaita on epäreilusti demonisoitu mediassa. Kuitenkin hän katsoo, että käden nostaminen sotilasta kohtaan, tai poliisille huudetut häväistyshuudot "natsi", on väärin. Hän toteaa, etteivät kaikki nuoret hyökänneet poliisin kimppuun, mutta aina, missä oli pimeää eikä median kameroita lähettyvillä, poliisit pieksivät näitä nuoria armotta.
Aloittaessaan synagogan tyhjentämisen poliisit eivät päästäneet median edustajia lähelle, ja TV:ssä esitetyt kuvaotokset olivat poliisin kuvaajan ottamia ja tiedottajan antamia.
Ben-Gvir tpteaa, ettei tilanne todellakaan muistuttanut Gush Katifin tapausta, jossa karkotetut lauloivat ja tanssivat yhdessä sotilaitten ja poliisien kanssa. Hän lisäsi uskovansa, ettei Amonan tapauksessa protestoitu sotilaista tai poliisia vastaan, vaan Israelin hallitusta ja oikeuskäytäntöä (tällä tarkoitettaneen korkeinta oikeutta, joka viime kädessä määräsi karkotuksen suoritettavaksi).
Ben.Gvir osoittaa syytöksensä myös poliisiministeriä Gilad Erdania vastaan, joka julisti twitter-sivullaan: "On surullista, että media antaa palstatilaa Ben-Gvirin ja  hänen  ystävilleen, jotka hyökkäsivät poliisin kimppuun. Kaikki väkivalta ja rikollinen toimista synagogassa johtui huligaanien linnoittauduttua sinne". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224364http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/West-Bank-settlers-heckle-Israeli-ministers-over-demolitions-480597. http://www.timesofisrael.com/emboldened-by-amona-evacuation-palestinian-mayor-sets-sights-on-ofra/,

Likud-kansanedustaja Oren Hazan sanoi Beershevassa lauantaina pidetyssä kulttuuritilaisuudessa "shabbatrabut", että pääministeri Benyamin Netanyhau johtaa maata kahden valtion toteutumiseen ja palaamiseen 1949 aselepolinjoille. Hän vakuutti tekevänsä kaikkensa nykyisen hallituksen kaatamiseksi.  
Toiseksi Hazan, jonka ristiriitaiset otteet ovat usein median otsikoissa, syytti opetusministeri Naftali Bennettiä leikkimisestä Amonan asukkaitten kustannuksella. "Jos minä olisin ministeri. Amonaa ei olisi koskaan tuhottu" hän uhosi. Hän katsoo Bibin ja Bennettin ajavan vasemmistopolitiikkaa oikeistohallituksessa.

Normalisointilaki (Regulation Bill) , joka hyväksyttäneen Knessetissä ensi viikolla useiden viivytysten jälkeen, toteaa: "Henkilö, jolla on aidoksi todistettu omistusoikeus maahan, jolle juutalainen koti on rakennettu, on oikeutettu saamaan 125 %:n rahakorvauksen tai vaihtoehtoisen maa-alueen".
KE Bezalel Smotrich (Jewish Home) toteaa, että ellei normalisointi-lakia hyväksytä, hallitus kaatuu. Hän suree Amonan karkotettujen kohtaloa, joka olisi voitu välttää, mutta "se tulee ottaa varoittavana esimerkkinä, ettei sellainen tule toistumaan". Vaikka sen moraalinen oikeutus hyväksyttäisiinkin, se antoi Israelin vihollisille esimerkin hallituksen heikkoudesta ja kyvyttömyydestä ratkaista kipeitäkin kysymyksiä. Smotrich varoittaa korkeinta oikeutta puuttumasta lain hyväksymiseen, sillä hallitus voi tarvittaessa säätää uuden lain, jolla sen päätökset kumotaan.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224392, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224416,

05.USA:n Valkoisen Talon tilanteen seuraajat ja harkitsijat näyttävät jääneen junasta päätellen tavasta, millä sen tiedottaja Sean Spicer joutui paikkaamaan hätäisesti antamaansa lausuntoa koskien Israelin hallituksen julkistamia rakennussuunnitelmia Juudeaan ja Samariaan. Aluksi Valkoinen Talo (VT) oli hiljaa, mutta ulkoisen painostuksen vuoksi joutui julkistamaan lausunnon, joka oudosti muistuttaa Obaman aikana annettuja.
Sean Spicer kiirehti ensiksi toteamaan presidentti Trumpin vaali-puheissaan tunnustamansa tosiasian, etteivät Israelin rakentamat yhteisöt Juudeassa ja Samariassa sekä pääkaupungin itäosissa estä lahden valtion periaatteen toteuttamista eivätkä muodosta estettä rauhan solmimiseksi, mutta lisäsi siihen, etteivät niiden laajentaminen tai uusien rakentaminen avusta sopimuksen syntymistä. VT:n lausunnosta voidaan päätellä, ettei se odottanut Israelin intoutuvan julkistamaan tuhansien uusien asunto-yksiköiden rakentamisen viikon sisällä.
VT haluaa muistuttaa Netanyahua, että presidentti Trump sitoutui rauhansopimuksen saamiseen Israelin ja PA/PLO:n välille, ja että tämä on edelleen hänen ohjelmassaan. Siksi myös USA:n lähetystön muutto Tel Avista Israelin pääkaupunkiin on osa laajempaa kokonaisuutta, ja sen tutkiminen vie aikaa. http://www.jpost.com/American-Politics/Trump-recognizes-perils-of-settler-enterprise-480559.

06.JP:n journalisti Tova Lazaroff kyselee artikkelissaan, onko Netanyahu menettänyt "kihlausaikansa armauden" suhteessaan Trumpiin ja arvioi, että jos presidentti Trump ei arkaile esittää eriäviä mielipiteitä valtioista kuten Meksiko ja Australia, miksei sitten Israelista. Hän toteaa, ettei Trump pelkää kaksintaisteluita. Päinvastoin hän ärsyttää niitä. Trump sanoi vaikeista puhelin- keskusteluistaan valtioitten päämiesten kanssa: "Ole huoletta, ne ovat vaikeita, mutta älä anna sen surettaa itseäsi".
Ulkoministerin varahenkilö Tzipi Hotoveli tarttui myös useiden kansanedustajien lausuntoihin, että Trumpin varoitus olisi itse asiassa myönteinen, todeten lausunnossaan, että Valkoisen talon tiedottajan varoitus osoittaa suunnan muutoksesta sen politiikassa. Se voi tarkoittaa, että Obaman harjoittama kielteinen suhtautuminen juutalaisyhteisöihin Juudeassa ja Samariassa on hiipimässä myös Trumpin näkemykseen niiden merkityksestä lopulliseen päämäärään, mikä on kahden valtion toteuttaminen. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Analysis-Can-Netanyahu-cross-Trump-on-West-Bank-settlements-480499

07.USA:n Federaation tuomari James L Robart julkaisi Trumpin matkustuskieltoa koskevasta päätöksestä lausuntonsa pian sen jälkeen, kun presidentti Trump oli julkistanut tilapäisen hallinnollisen päätöksen, jolla kiellettiin 7 määrätystä muslimimaasta tulevat matkustajat odottamaan määrätyn ajan ennen kuin heidän sallitaan päästä Yhdysvaltoihin.
Tuomari James Robart mitätöi presidentti Trumpin päätöksen ja kehotti virkailijoita rajoilla ja lentokentillä jättämään sen huomiotta ja palaamaan entiseen käytäntöön.
Hän puolusti päätöstään selittämällä oikeudessa oikeusministeriön tuomarin Michelle Bannettin kanssa käymänsä keskustelun aikana kysyen retorisesti. "Miten monta pidätystä on tehty noista maista tulleiden keskuudessa 11.09.2001 jälkeen? Koska Bennett ei osannut antaa vastausta odottamattomaan kysymykseen, Robart vastasi siihen: Vastaus on: parhaan tietoni mukaan ei yhtään.
WND:n raportissa kerrotaan useista sellaisista pidätyksistä, joten Robart syyllistyi väärän tuomion antamiseen.
Trump perusti päätöksensä Obaman antamaan määritelmään noista 7 maasta kutsuen niitä laittomiksi, joista terroristien tiedetään matkustaneen välttääkseen joutumasta kiinni.
Trump sanoi vastineessaan Robartin tilapäisestä presidentin antaman päätöksen mitätöimisestä nimittäen tuomaria "niin sanotuksi" ja vakuutti mitätöivänsä hänen päätöksensä. Hän ihmettelee, miten yhden alueen federaation tuomari voi omia oikeuden antaa koko hallinnollista virkakuntaa koskevia päätöksiä. http://www.wnd.com/2017/02/that-travel-ban-lifting-judge-said-what/

08.UUTISIA LYHYESTI
·        WND:n artikkelissa todetaan, että Balkanissa sijaitsevasta Bosnia-Herzegovinasta on kehittynyt Troyan hevonen EU:n sisälle. Siitä maasta on tullut useita ISIS-joukkojen jäseniä tai niiden agentteja. Esimerkkinä mainitaan Itävalta, jossa Viinin ja Grazin kaupungeissa perjantaina tehdyn poliisi-ratsian aikana pidätettiin 14 ihmistä epäiltyinä kuulumisesta ISIS joukkoihin tai niiden tukemisesta. Ratsioihin osallistui 800 poliisia. Pidätetyistä ainakin 4 oli Bosniasta. Heidän epäillään kuuluvan Bosnian verkostoon, jonka johtaja Ebu Tejma tuomittiin heinäkuussa 2016 vankilaan 20 vuodeksi hänen toimistaan nuorten rekrytoimiseksi ISIS-joukkoihin. http://www.wnd.com/2017/02/potential-new-eu-member-is-jihads-trojan-horse/
·        Euroopan avaruusjärjestö (Europian Space Agency) suunnittelee palvontarakennuksen rakentamista kuun pinnalle. Sitä kutsutaan nimellä "Moon Temple" Sen tarkoituksena on palvella tulevaa kuun pinnalle sijoitettavan kolonian palvontapaikkana. Sen arkkitehtonisten suunnitelmien sanotaan olevan jo pitkällä, se on tarkoitettu ihmiskunnan yhteyden symboliksi. Sen pitäisi olla alkuna
Uudelle Yhteiskunnalle ilman rajoja ja kansallisuuksia tai uskontoa, mikä Jorge Marien Rubion mukaan antaa tilaisuuden harkita noita aiheita uudelta pohjalta. http://www.wnd.com/2017/02/space-agency-drawing-up-plan-for-moon-temple/,
·        Pääministeri Benyamin Netanyahu saa hetkeksi irtautua kotoisista ongelmistaan aloitettuaan Englantiin suuntautuvan virallisen vierailun, jossa hän tapaa englannin pääministerin Thereza Mayn sekä ulkoministeri Boris Johnsonin. Turvallisuuskysymysten ohella keskustellaan taloudellisista kysymyksistä sekä teknisestä yhteistyöstä. Israelin toiveena on muodostaa USA:n, Englannin ja Israelin yhteinen triumviraatti, jossa keskeisenä kysymyksenä on Iranin vaikutusvallan kasvun estäminen sekä terrorismin vastainen taistelu, missä Iran on keskeinen sponsori. Tapaaminen on hyvää harjoitusta ennen 15. helmikuuta suunnitellulle tapaamiselle presidentti Trumpin kanssa. Netanhyahun matkaohjelmaan kuuluvat Singaporen ja Australian viikon kestävät vierailut 17.helmikuuta.  http://www.timesofisrael.com/netanyahu-heads-to-uk-seeking-a-united-front-against-iran/
·        USA:n vetoomustuomioistuin hylkäsi Trumpin anomuksen välittömästä tuomari James Robartin tilapäisen päätöksen kumoamisesta, vaan sen sijaan antoi päivän aikaa hallituksen vetoomukselle ja oikeusministeriön vastineelle. Trumpin hallitus katsoo, että Seattlen tuomari Robart ylitti valtuutensa ja vaatii sen kumoamista. http://www.timesofisrael.com/court-denies-trump-request-to-immediately-restore-travel-ban/
·        Israelin arkeologit aloittavat 11 vuoden jälkeen Masadassa. Tel Avivin yliopisto johtaa kaivauksia kapinallisten asuintilojen raunioissa sekä Herodeksen puutarhoissa. Masada on UNESCO:n maailman perintölistalla. http://www.timesofisrael.com/archaeologists-get-set-to-dig-at-masada-after-11-year-hiatus/
·        Turkin valtion energiaviranomaiset vierailevat Israelissa osoitukseksi lämmenneistä diplomaattisista suhteista, jotka jäätyivät Mavi Marmaran onnettoman tragedian vuoksi. Vieraat jatkavat matkaansa Gazaan, jossa sähkön-toimitukset aiheuttavat toistuvia katkoja kuluttajille ja suurta kärsimystä heille keskellä talvea. http://www.timesofisrael.com/in-further-sign-of-warming-ties-turkish-energy-officials-headed-to-jerusalem/
·        PA/PLO:n virkailijat ovat kummastelleet outoa tilannetta, jossa Washington ei edes vastaa heidän tiedusteluihinsa tapaamisesta puhumattakaan. Valkoisen Talon tiedotteen mukaan asia otetaan käsittelyyn Netanyahun vierailun jälkeen. Jasser Arafat oli useimmin nähty vieras Bill Clintonin isännöidessä Valkoista Taloa, ja puhelinyhteys tapahtui välittömästi Jasserin halutessa, mutta nyt tilanne on outo ja käsittämätön. Eivätkö "palestiinalaisten kärsimykset" enää olekaan USA:n ykkösasia? Trumpin nimittämä eriloishenkilö Jason Greenblatt sanoi PA/PLO:n liikemiesten valtuustolle, ettei suhteita rakenneta vielä. http://www.timesofisrael.com/trump-sidelines-palestinians-as-aide-rules-out-building-ties-for-now/