Friday, January 06, 2017

PERJANTAI 06.01.2017


 PERJANTAI 06.01.2017

01.MAAILMANTILANNE näyttää olevan seisahtuneessa tilassa odottaessaan USA:n uuden presidentin Donald Trumpin astumista maailman voimakkaimman ja johtavan maan ohjaksiin 20.01.17.  Israelissa jatkuvat edelleen lääkintäjoukoissa toimineen kersantti Elor Azarian jutun jälkipuinnit, hänen ammuttuaan jo vaarattomaksi kuvitellun ja maassa makaavan, IDF:n sotilasta haavoittaneen PA:n arabin uskoen hänen piilottelevan takkinsa alla pommivyötä. Azaria tuomittiin miehentaposta 3 tuomarin tribunaalissa, jonka arvo-valta ja puolueettomuus on kiistetty joittenkin taholta. Tuomareita uhattiin kostotoimilla, joita poliisi tutkii. Azarialle määrättävä tuomiopäätös annetaan lähipäivinä. http://www.timesofisrael.com/after-azaria-verdict-israeli-army-at-odds-with-some-nationalist-politicians/,

02.PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu (Bibi) oli toistamisen poliisin rikosyksikön kuulusteluissa väitettyjen lahjusten vuoksi, joista poliisi sanoo saaneensa vahvat todisteet. Pääministeri itse kutsuu poliisin löytämiä todisteita pikkusinteiksi, jotka heitetään roskiin. Julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan Bibi on saanut tuottaja miljardööri Arnon Milchanilta vajaan 8 vuoden aikana "satojen tuhansien NIS arvosta kalliita sikareita ja satojen NIS arvoista shampanjaa/pullo pitääkseen yllä pääministerin perheen ylellistä elintyyliä", kuten ToI:n artikkelin kirjoittaja Tamar Pileggi toteaa. Kirjoittaja viittaa TV-2:sen tietoihin, joiden mukaan Bibi polttaa kymmenien tuhansien NIS arvosta sikareita kuukaudessa.
POLIISIN korruptiotutkijat kuulustelivat pääministeriä varoituksen alaisena viiden tunnin ajan istunnossa, joka kesti myöhään yöhön. Poliisi vihjaa, että aiempi kolme tuntia kestänyt kuulustelu koski toista syytettä taloudellisista epäselvyyksistä.
Asianajaja Yacov Weinroth kertoi TV-2:n ohjelmassa, että molemmat kyseessä olevat ulkomaiset liikemiehet ovat Bibin vanhoja ystäviä, ja että hänen saamansa lahjat olivat mitättömiä, Bibin kilpailijoiden esille nostamia, eivätkä ansaitse poliisin huomion kiinnittämistä niihin ottaen huomioon, että neljä aiempaa saman-tyyppistä syytettä raukesivat tyhjiin.
"Kuningas Bibin elämäntyyli on kuninkaan arvon mukaista, eikä sitä voida arvioida peruskansalaisen tarpeiden mukaan", on pääministeriä tukevien kansalaisten arvio tilanteesta.
TV-10 on osaksi miljardööri, WJC:n presidentti Ronald Lauderin omistama. Hänen epäillään myös syyllistyneen Bibin lahjontaan, ja poliisi kuulusteli myös häntä. Lauder on kauan tukenut Netanyahua. Kolmanneksi artikkelissa mainitaan ranskalainen taikuuni Arnaud Mimran, jolta Bibin väitetään saaneen vuonna 2001 rahaa 40 000 USD, ja joka tuomittiin Ranskassa 8 vuodeksi vankilaan carbonpäästö-lupien ja verosyytösten vuoksi.
Pääministeri Netanyahu pitää poliisin epäilyksiä mitättöminä ja kehottaa syytösten esittäneitä vihollisiaan sekä median edustajia panemaan jäitä hattuunsa eikä aloittamaan ennenaikaista juhlintaa. http://www.timesofisrael.com/netanyahus-said-to-have-received-cigars-and-champagne-said-to-be-focus-of-netanyahu-fraud-probe/,
Edellisen johdosta on paikallaan todeta, että kullakin lienee oikeus elää varojensa mukaan. Kansanjohtaja on kuitenkin kansansa esikuva, ja häneltä odotetaan korkeampaa moraalia kuin muilta, vaikka laki koskee kaikkia kansalaisia ilman erikois-oikeuksia. Juutalainen laki kieltää lahjusten ottamisen. Mooses varoitti yli 3400 vuotta sitten kirjoissaan, että lahjusten ottaminen sokaisee silmät: "Äläkä ota lahjusta, sillä lahjus sokaisee näkevät ja vääristää syyttömien asiat". (2.Ms.23:8; 5.Ms.16:18; 27:25) Poliisi pyrkiikin selvittämään, olivatko Bibin saamat lahjat lahjuksia vain ystävien antamia hyvän tahdon ilmausta, ja saivatko niiden antajat taloudellista tai muuta hyötyä niistä. Mooses vakuuttaa myös, ettei Herra ota lahjuksia.(5.Ms.10:17)
Aikamme johtajien korkea elintaso lyö pahasti korville verrattaessa sitä maan ensimmäisten pääministerien vaatimattomaan elintapaan, eikä tuntune hyvältä minimipalkkaa saavan tiedostaessa, että pääministeri käyttää kuukaudessa pelkästään sikareihinsa 3 -4 kertaa sen, mitä hän ansaitsee ansiotyöstään.
03.USA:n tiedustelujohtaja James Clapper sanoo saaneensa maansa tiedustelujärjestöiltä selviä todisteita Venäjän osallisuudesta USA:n presidentin vaaleihin. Clapper sanoo, että tiedustelu-järjestöt ovat selvittäneet ne väliportaat, joita Venäjä käytti toimittaakseen varastetut Demokraattisen puolueen Emailit Wikileaksille, raportoi Washington Post torstaina viitaten anonyymeihin USA:n viranomaisiin.
Informaatio sisältyy tiedustelujärjestöjen laatimaan salaiseen raporttiin väitetystä Venäjän vaaleihin liittyvästä hakkerointi-kampanjasta. Raportti esiteltiin presidentti Obamalle torstaina. Kansallisen tiedustelun johtaja James Clapper todisti asiasta Senaatin asepalvelusten komiteassa torstaina. Siinä esitellään lukuisia motiiveja, joiden johdosta Venäjälle oli edullista sekaantumiseen presidentin vaaleihin Trumpin hyväksi.
Clapper ei maininnut yksityiskohtia, mutta Washington Postin artikkelin tuntevat viranomaiset selittivät löytäneensä todisteita yrityksistä murtautua sekä demokraattien että republikaanien verkkoihin, ja että he olivat siepanneet tiedostoja, joissa Venäjän viranomaiset juhlivat Donald Trumpin voittoa. Tämä vahvisti heidän epäilyjään, että Venäjän hakkeroinnista tietoiset viranomaiset olivat osallisia kampanjassa avustaa Trumpia vaalivoittoon ja juhlivat hänen voittoaan.

PRESIDENTIKSI valittu Donald Trump torjuu tiedustelujärjestöjen syytökset, joita hän on vähätellyt viitaten niiden täydellisen virheelliseen arvioon Irakin MT-aseista, mikä johti Irakin sotaan. Hän viittaa myös Wikileaksin johtaja Julian Assangen vakuutuksiin, ettei hänen saamansa aineisto tullut venäläisiltä.
James Clapper puolestaan pysyy kannassaan, jossa hän syyttää Venäjää avoimesta Cyber-sodasta Yhdysvaltoja vastaan. Ovatko tiedustelujärjestöjen kokoamat tiedot tarpeeksi vahvoja vaikuttaakseen Trumpin virkaan vihkimiseen tai jopa vaalien tuloksen mitätöimiseen, on kysymys, johon lähitulevaisuus antanee vastauksen.
Huomioiden vaaliajan perättömät tai vääristellyt tiedot, mihin liittyvät gallupien toistamat tulokset Hillary Clintonin varmasta voitosta, on vaikea nähdä todellista tilannetta. USA:ssa liikkuu monenlaisia huhuja USA:n talouden tarkoituksellisesta ajamisesta vararikkotilaan aina potentiaalisen sotatilan julistamiseen saakka, mikä tulisi vallitsemaan Trumpin ensimmäisen 100 päivän aikana. Eri kysymys on kokonaan se, mitä demokraattien tärkein taloudellinen tukija George Soros ja hän taustavoimansa ovat suunnitelleet Hillaryn odottamattoman tappion varalle.

Clapper lupaa, että kysymyksestä julkaistaan julkinen raportti ensi viikon aikana, mutta ettei siinä puututa Venäjän osallisuuteen. Hän toistaa omaksumaansa kantaa, jonka mukaan Venäjä muodostaa USA:lle eloonjäämiskysymyksen, mikä osoittaa suoraan kylmän sodan aikaiseen retoriikkaan. Obama ei uskaltanut käyttää tällaista terminologiaa hänen "taustalta johtamis-teoriansa" johdosta, mitä hän toteutti käytännössä.
Trump on omaksunut paljon sovittelevamman ja jopa ystävällisen asenteen suhteessaan Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.  
Senaattori John McCainin (RA) kysymykseen tarkoittaako Clappen arviot sotaa Venäjän kanssa, hän väisti vastaamasta.
Obama julkisti uusia sanktioita Venäjää vastaan viime vuonna, joita senaattori Lindrey Graham (RSC) kutsui kivien heittämiseksi todeten osallistuvansa siihen.
Valkoisen Talon tiedottaja Josh Earnest sanoi Obaman olevan vakuuttunut tiedustelun antamista huonoista uutisista, mutta totesi, ettei puutteellisten tietojen levittäminen ja päätösten tekeminen niiden pohjalta hyödytä ketään. (2.Ms23:7) http://www.timesofisrael.com/us-agencies-said-to-identify-parties-who-gave-hacked-emails-to-wikileaks/

04.SÄÄTILA TÄNÄÄN
Jerusalem 09 -14; Tiberias 09 -19; Suolameri 12 -22; Eilat 10 -24 +C-astetta. Tänään ja huomenna on aurinkoista lämpötilan laskiessa pari astetta, mutta maanantaina taivas alkaa pilveilemään lämpötilan romahtaessa 03 -08 lukemiin.
Kinneretin vedenpinta nousee 1 sm:n, ollen nyt 213.57 merenpinnan alapuolella.

05.UUTISIA LYHYESTI
·         Poliisi haluaa lopettaa arabien väitteet kahden Patriarkkain Mausoleumin lähellä olevan asuinrakennuksen omistuksesta.
Arabit väittävät juutalaisten ostajien väärentäneen myyntidokumentit. Rakennukset ostettiin viime vuoden aikana. Tammikuussa rajapoliisi karkotti kahteen taloon, Rachel ja Lea, muuttaneet juutalaisperheet. Talot ostaneet juutalaiset väittivät ostaneensa rakennukset täysin laillisesti, mikä vuotta myöhemmin todettiin aidoksi. Epäselvyyksiä aiheutti se, että rakennuksia väittivät omaksensa kaksi arabiperhettä al-Zaatari ja al-Qadfisha. Rakennusten ostoaikaan PA:n poliisi pidätti useita arabi-henkilöitä epäillen heidän myyneen maata juutalaisille, mistä Jordanian lain mukaan voidaan julistaa kuoleman-tuomio. Valtionsyyttäjä lupaa antaa päätöksensä asiasta lähipäivinä. http://www.timesofisrael.com/police-seek-to-close-case-on-settlers-hebron-home-purchase/
·        Jordanian hallitus ilmoittaa katastrofisista seurauksista, jos presidentti Trump toteuttaa vaalipuheissaan usein toistamansa lupauksen muuttaa USA:n lähetystö Jerusalemiin. Jordanian tiedotusministeri Mohamed Momani kertoi AFP:n toimittajalle, että "lähetystön muutto Jerusalemiin on punainen merkkilinja, joka tulisi sytyttämään arabikadun ja toimisi lahjana äärijärjestöille". Hän vakuutti Jordanian käyttävän kaikkia laillisia keinoja muuton estämiseksi. USA katsoo Jordanian liittolaisuuden olevan tärkeä alueen tasapainon säilyttämiseksi, minkä arvo on noussut potentiaalisesti USA:n politiikan epäonnistuttua täydellisesti Irakissa ja Syyriassa, sekä Saudi Arabian että Gulfmaiden suhteiden ajauduttua Obaman Iranille myönteisen politiikan vuoksi lähelle katkeamispistettä. Israelilla ja Jordanialla on voimassa oleva rauhansopimus, mutta Israelissa Jordaniaa pidetään vihollismaana, jonka kuningas Abdullah II usein antaa Israelille vihamielisiä lausuntoja koskien etenkin Jerusalemia ja Temppelivuoren asemaa. Jordania katsoo olevansa muslimien pyhien kohteiden suojelija Juudean ja Samarian alueilla. Israel vapautti 1967 puolustussodassa Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosat, joita Jordania oli miehittänyt vuodesta 1948 lähtien.
PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat, entinen rauhanneuvottelija, sanoi, että USA:n lähetystön muutto Jerusalemiin aiheuttaisi seuraavia muutoksia:
Hän tulisi eroamaan neuvottelijan roolistaan;
Rauhanprosessi haudattaisiin lopullisesti;
PLO peruuttaa aiemmin antamansa Israelin tunnustamisen;
Arabimaiden yleinen mielipide pakottaisi USA:n sulkemaan kaikki arabimaissa sijaitsevat lähetystönsä.
Trumpin neuvonantajat ovat jo täydessä työn touhussa suunnitellessaan lähetystön muuttoa. Kampanjan johtaja ja pian Valkoisen Talon neuvosmies Kellyanne Conway sanoi viime vuoden lopussa, että lähetystön muutto Jerusalemiin on presidentin agendassa korkealla sijalla. Trumpin nimittämä lähettiläs Israeliin David Friedman sanoo odottavansa malttamattomana toimiakseen Jerusalemissa. Kongressissa on ainakin pari esitystä, joilla Trumpin päätös ja Israelin toive toteutettaisiin mahdollisimman pian. http://www.timesofisrael.com/jordan-moving-us-embassy-to-jerusalem-is-a-red-line/
·        USA:n kongressin edustajainhuone hyväksyi torstai-iltana äänin 342 -80 lain, jossa tuomitaan UNSC:n päätöslauselma no 2334 yksipuolisena ja esteenä rauhanneuvotteluille, asettaen Israelin täysin suhteettomaan asemaan, sekä antaen PA/PLO:lle virheellisen kuvan konfliktin ratkaisemisesta YK:n päätöslauselmilla ilman suoria neuvotteluja, joita Israel on tarjonnut vuodesta toiseen ilman ennakkoehtoja.  Edustajainhuoneen päätöslauselma 11 asettaa sen tukevasti presidentti Obaman ratkaisemaa päätöstä vastaan olla käyttämättä veto-oikeuttaan estääkseen 2334 syntymisen. UNSC:n päätöslauselmassa todetaan, että Israelin rakentamat kylät ja kaupungit Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa ovat laittomia ja vastoin kansainvälistä lakia kertomatta, mihin sellaiseen lakiin se perustuu. Päätös saattaa kaikki Juudeaan ja Samariaan muuttaneet sekä Jerusalemin itäosassa asuvat juutalaiset rikollisiksi, joita voidaan syyttää Haagin kansainvälisessä rikosoikeudessa sotarikoksista. Päätöksessä 2334 kehotetaan kaikkia maita tekemään selvän eron Israelin alueesta ennen 1967 sotaa ja sen jälkeen Israelin Jordanian miehityksestä vapauttamien alueiden välillä. Päätös ei ole sitova, vaan suositus. Kongressin päätöksessä 11 tuomitaan UNSC:n päätös 2334 terrori-järjestöille antamana avoimena valtakirjana hyökätä lainsuojattomia israelilaisia vastaan YK:n suojeluksessa.  http://www.timesofisrael.com/us-house-passes-repudiation-of-un-security-council-resolution-on-israel/
·        PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka arabit hylkäävät lähes kolmen neljäsosa enemmistöllä, jatkoi räikeän valheellista sota-propagandaansa väittäen Ramallahissa eilen, että hän on aina kannattanut suoria neuvotteluja ja että rauha Israelin kanssa saavutetaan neuvottelujen eikä YK:n kautta. "Itse asiassa emme tarvitse UNSC:n päätöstä 2334" hän valehteli silmää räpäyttämättä parille sadalle israelilaiselle aktivistille ja uskontojen johtajille Ramallahin Mukata keskuksessa. Osanottajien matkaa oli avustanut PA:n komitea yhteis-toiminnasta Israelin kanssa. "Me emme usko väkivaltaan emmekä radikalismiin emmekä koskaan turvaudu siihen. Vain pieni osa israelilaisista ei halua rauhaa, mutta me vakuutamme ne rauhanomaisin keinoin" tämä entinen ja nykyinen terrorin salajohtaja valehteli hyväuskoisille. Abbas antoi täyden tukensa puukko-intifadalle viime vuonna, ja kutsuu kaikkia hyökkäyksissä surmansa saaneita sankareiksi, joiden omaisille maksetaan täyttä kuukausipalkkaa, vaikka PA:n talous on konkurssin partaalla länsimaiden ja arabien kannatuksen vähentyessä. http://www.timesofisrael.com/abbas-to-israelis-peace-will-come-through-dialogue-not-un/.
·        Korkeimman oikeuden presidentti Miriam Naor valittaa, että uhkauksilla Elor Azarian triumviraatin tuomareita vastaan ei ole mitään paikkaa sivilisaatiossa. Hän jättää huomiotta, että korkeinta oikeutta syytetään sille kuulumattoman oikeuden kaappaamisesta hylätessään Knessetin laatimia lakeja, joiden toteuttaminen kuuluu maan hallitukselle ja järjestyksen valvojille. KO:n presidentti Naor sanoo hyökkäysten tuomareita vastaan vaarantavan lain noudattamista. http://www.timesofisrael.com/top-justice-threats-to-azaria-judges-imperil-the-rule-of-law/
·        Amonan asukkaitten kanssa tekemästään sopimuksesta välittämättä hallitus ei ole pannut tikkua ristiin valmistellakseen karkotetuille asukkaille uudet kodit, vaikkapa vain tilapäisesti, valittavat asukkaat. Hallitus sai lisäaikaa helmikuun 8. päivään saakka, mutta mitään ei ole tapahtunut. He arvioivat pessimistisesti, ettei hallituksella ole aikomustakaan hoitaa asiaa sivistyneen yhteiskunnan tavoin. Pääministeri pani arvovaltansa peliin, mutta mihin? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222878.
·        Gallupin mukaan Yesh Atid puolue saisi 26 edustajaa Knessetiin nykyisen 11 asemesta, Likud putoaisi 30:stä 22 edustajaan. Netanyahu ja Lapid ovat lähes tasoissa pääministeriä valittaessa. Suuri enemmistö pitää Elor Azarian saamaa tuomiota vääränä ja 70 % kannattaa hänen armahtamistaan välittömästi. Presidentti Reuven Rivlin sanoo harkitsevansa asiaa sitten, jos/kun Elor itse tai joku lähiomainen sitä anoo. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222867,
Wednesday, January 04, 2017

KESKIVIIKKO 04.01.2017


 KESKIVIIKKO 04.01.2017

01.Uusi päivä ja uudet kujeet, sanotaan jossain hokemassa. Mutta aamun uutisaiheita tarkastellessa täytyy tunnustaa, että jotkut kuukausista ja jopa vuodesta toiseen roikkuneet aiheet ovat ajankohtaisia edelleenkin.
Hebronissa jo alistetun ja joittenkin mielestä vaarattomaksi kuvitellun terroristin ampuminen 18-vuotiaan sotilaan toimesta 10 kuukautta sitten on edelleen ykkössivun uutisaihe, jossa sotilasta vastaan nostettua oikeusjuttua pengotaan toimittajien ja poliitikkojen toimesta aina pääministeriä ja entistä puolustus-ministeriä myöten, jotka varomattomasti sekaantuivat juttuun alusta lähtien kuvitellen saavansa jonkin irtopisteen.
Voi vain kuvitella, mitä tuhoa tällainen henkinen kidutus on aiheuttanut nuoren miehen sieluun, puhumattakaan siitä, miten se voi vaikuttaa nuoriin asevelvollisiin.

IDF:n kersantti Elor Azarian tapaus on edennyt päätösvaiheeseen, jossa hänelle luetaan tuomio miehentaposta syytettynä Tel Avivin sotilastribunaalissa tiukkojen turvatoimien alaisuudessa. Azaria on Ranskan juutalaisia, hänellä on kaksoiskansalaisuus. Muutamia satoja mielenosoittajia kerääntyi oikeustalon ulkopuolelle.
Olkoon jutun päätös mikä tahansa, IDF:n kunnia ja imago ovat kärsineet tästä maratonkäsittelystä, joka olisi voitu hoitaa siististi muutamassa viikossa armeijan sisäisenä kurinpitotoimena, elleivät korkean tason poliitikot ja komentajat olisi sotkeutuneet asiaan http://www.timesofisrael.com/10-months-after-shooting-verdict-due-in-divisive-azaria-trial/http://www.timesofisrael.com/idf-chief-soldier-on-trial-for-killing-stabber-not-everyones-child/, http://www.timesofisrael.com/ex-defense-minister-slams-netanyahu-over-azaria-trial/,

02.IDF:n laskuvarjojoukkojen eliitti-osaston majuri Hagai Ben Ari, joka oli tarjolla nimitettäväksi laskuvarjoukkojen eliittikomppanian komentajaksi, menehtyi tiistaina yli 2 vuotta sitten operaatiossa Protective Edge saamiinsa vammoihin oltuaan 2.5 vuotta koomassa haavoittumisestaan lähtien, IDF tiedotti tänään.
31-vuotiasta majuri Haggai Ben Aria jäivät suremaan vaimo ja kolme lasta. Hän liittyi vapaaehtoisena Gazaan lähetettyihin laskuvarjojoukkoihin kesällä 2014 Israelin ja Hamasin välisen sodan aikana. Hän oli silloin kapteeni ja johti eliitin Magia-
osaston koulutusta. Vähän ennen Gazan kesäsotaa hänet nimitettiin ehdolle laskuvarjojoukkojen kuuluisimman yksikön, Sayeret, eli tiedustelujoukkojen, komentajaksi.
Hän haavoittui vakavasti heinäkuussa 2014 eikä koskaan saavuttanut tajuntaansa. Hänet haudataan tänään lähimpänä Nov-kylää sijaitsevaan hautausmaahan Haspin kylässä. http://www.timesofisrael.com/two-years-later-idf-officer-succumbs-to-wounds-from-gaza-war/

03.Yhtiö nimeltä Cormorant, aiemmin tunnettu nimellä AirMule, toivoo saavansa kahden vuoden kuluessa valmiiksi suunnitelmansa vallankumouksellisesta luomuksesta, jota kutsutaan "lentäväksi autoksi". Tämä ilman lentäjää toimiva kauko-ohjattu lentävä objekti on ollut suunnittelupöydällä 15 vuoden ajan, ja yhtiö uskoo sen olevan valmis lentoliikenne- markkinoille vuonna 2020. Siitä vastaa Yavnessa toimiva Urban Aeronautics yhtiö, joka kuvailee luomuksensa voivan toimia ambulanssina vaikeissa taisteluolosuhteissa, tai pelastus-tehtävissä tiheästi rakennetuissa kaupunkiolosuhteissa, tai joukkojen siirtämiseksi taistelukentän eri osiin. 

Kone painaa 1.5 tonnia ja se pystyy ottamaan 500 kg:n (1 100 paunaa) kuorman. Se käyttää sisäisiä roottoreitaan pysyäkseen lennossa ja pystyy lentämään 185 km:n tuntivauhdilla. Sitä voidaan kauko-ohjata ja asentaa lentämään automaattisesti.
Ensimmäinen solo-lento suoritettiin lokakuussa, joka pieniä tarkistusvaatimuksia lukuun ottamatta onnistui hyvin.
Yhtiö aikoo saada Cormorant koneelleen USA:n Federation Ilmailuhallituksen turvallisuus- ja muut vaatimukset täyttävän hyväksymisen, joka avaisi mahdollisuudet globaalimarkkinoille.

PUHUESSAAN Reutersin toimittajille Urman Aeronautics perustaja 
Ja toimitusjohtaja Rafi Joeli kuvaili koneensa etuja perinteisiin helikoptereihin verrattuna, sillä sen roottorit on rakennettu sisäisesti, mikä mahdollistaa lentämistä kapeilla kaduilla rakennusten välissä sekä voimakaapeleiden alapuolella. Hän maalailee tilannetta, jossa katu on vaarallinen miina-ansojen tai
kemiallisten aineiden vuoksi, jotka eivät estä robottikoneen toimintaa kadun puhdistamiseksi.

04.Palestiinan Säätiön wagf vartija puuttui arkeologi Gabriel Bargain selostukseen hänen käydessään läpi Temppelivuoren ja alueen historiaa amerikkalaisille opiskelijoille Vuorella. Wagfin arabi-vartija keskeytti hänen selostuksensa ja pakotti veteraani-arkeologin Israelin poliisien eteen, koska hän oli useaan kertaan käyttänyt sanaa "Temppelivuori" sen sijaan, että olisi käyttänyt arabien Vuorelle antamaa nimeä Haram Al-Sharif (ylevä pyhättö). YK ja sen alaiset instituutiot kuten UNESCO käyttävät Temppelivuoresta vain sen arabinimeä kuin osoittaakseen, ettei juutalaisilla ole mitään historiallisia – kulttuuri – tai uskonnollisia siteitä Temppelivuoreen tai Jerusalemiin yleensä.
Muslimien väittämä yhteys Vuoreen perustuu vain epämääräiseen taruun profeetta Muhammedin yöllisestä ratsastusmatkasta Temppelivuorelle, josta hän tarun mukaan nousi riikinkukko-pyrstöllä varustetulla ratsullaan paratiisiin rukoiltuaan ensin vuorella, jossa historian mukaan lienee ollut bysanttilainen kirkko. Muslimit rakensivat moskeijansa Vuorelle Muhammedin kuoleman jälkeen miehitettyään silloisen Syyria Palestiinan.

TURISTIRYHMÄN mukana seurasi tilannetta kaksi wagfin vartijaa, joista toinen keskeytti Bargain selostuksen arabiankielisellä kiihkeällä vastalauseella, josta erottui englanninkielinen sana Temppelivuori tarkoittaen: Älä käytä sanaa Temppelivuori. Barkai jatkoi selostustaan käyttäen uudelleen kiellettyä sanaa, jolla kristityt ja juutalaiset kuningas Herodeksen laajentaman Vuoren lain tuntevat. Vartijat, joilla oli mustat vetoketjuilla varustetut takit, joiden olkaimissa oli käsinauha, jossa luki Al-Aksa moskeijan vartija, tulivat Barkain luo ja taluttivat hänet poliisiryhmän eteen valittaen, että Barkai käytti kiellettyä sanaa. Jerusalemin poliisi kehotti Barkaita välttämään kielletyn sanan käyttämistä. PLO julkaisi lokakuussa 2014 lausunnon, jossa se kehottaa ulkomaisia ja paikallisia journalisteja olla rikkomasta kansainvälistä lakia ja käyttämään raporteissaan Vuoresta vain arabiankielistä nimeä Haram Al-Sharif.

Temppelivuori on juutalaisten kaikkein pyhin kohde, jossa heidän nousemistaan sinne valvotaan ja rajoitetaan mielivaltaisesti eikä heidän sallita rukoilla siellä Israelin Jumalaa.
Sunni-muslimit väittävät, että Temppelivuori olisi heidän kolmanneksi pyhin paikkansa Mekkan ja Medinan jälkeen, mutta se oli koko Ottomaanihallituksen ajan syrjitty ja hoitamaton kohde, jonka poliittinen arvo havaittiin vasta juutalaisten alkaessa muuttaa muinaisen valtakuntansa alueelle. Shia-muslimit eivät välitä Temppeli-vuoresta, heillä on omat pyhitetyt paikkansa. http://www.timesofisrael.com/islamic-guards-try-to-boot-guide-for-saying-temple-mount-on-temple-mount/.

05.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -11; Tiberias 09 -16; Suolameri 13 -20; Eilat 09 -18 +C-astetta. Tänään ja huomenna on puolipilvistä; sen jälkeen kirkastuu. Perjantaina lämpötila nousee 15 asteeseen. Genessaretinjärvi tarvitsee 60 sm lisää sadevettä noustakseen alemman punaisen varoitusviivan yläpuolelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222640,

06.UUTISIA LYHYESTI
·        Acressa (Akko) lasten äiti teki ilmeisesti itsemurhan hypätessään kuudennessa kerroksessa sijaitsevasta asunnostaan varmaan kuolemaan. Poliisin mennessä hänen asuntoonsa he löysivät sieltä kuoliaaksi puukotetun kuusivuotiaan pojan ruumiin. Poliisi olettaa äidin surmanneen poikansa, ja sen jälkeen suorittaneen itsemurhan.
Vain muutamaa päivää aiemmin Jerusalemissa perheen äiti kuristi kuoliaaksi 4 tytärtään ja ilmeisesti - sytytettyään asuntonsa tuleen - hirttäytyneenä tuhoutui tulipalossa. http://www.timesofisrael.com/mother-and-son-die-in-acre-in-suspected-murder-suicide/
·        Egged bussit eivät kulje tänään Jerusalemissa kuljettajien lakon vuoksi. Opettajien lakkouhka selvitettiin viime minuuteilla, mikä on varmasti helpotus myös vanhemmille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222739
·        Bennettin ja muiden kansanedustajien vaatiessa, että Israelin tulee liittää Maale Adumim Israeliin, Israelin ystävät kyselevät, miksi vain yksi kaupunki? Yeshan ystävien päämääränä on liittää asteittain koko Juudea ja Samaria Israeliin. Liike Israelin huomisesta eli Women in Green varoittaa Knessetin jäseniä antamasta vain rajoitettua itsehallintoa Israelin sydänmaan alueille. 1993 perustettu järjestö Women in Green haluaa kiinnittää kansan huomion PA:n arabien harjoittamaan laittomaan rakentamiseen, osin GOCOA:n myötävaikutuksella. Puolustusministeri Avigdor  Liberman varoittaa, että puheet alueitten liittämisestä Israeliin vahingoittavat maata. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222736, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222724,
·        Tusinoittain Knessetin jäseniä oli ahtautunut kuuntelemaan US-Israel Business Alliance Mission ja USA:ssa sijaitsevan ortodoksijuutalaisten kauppakamarin järjestämän tilaisuuden puhujia, joista tärkein oli Arkansasin entinen kuvernööri, ja presidenttiehdokas Mike Huckabee. Shimmy Blom kertoo, että kuulijat olivat enimmäkseen hiirenhiljaa, mikä kielii ajan sensitiivisyyden muutaman päivän sen jälkeen, kun Obama päätti sysätä Israelin bussin alle, ja jonka John Kerry täydensi puheellaan, jossa hän turvautui hänen asemassaan olevan henkilön häpeämättömään väärien tai virheellisten tietojen esittämiseen Israelin vastaisen puheensa ryydittämiseksi. Eikä vaara ole vielä ollenkaan ohi, sillä Obamalla on vielä pari viikkoa aikaa suorittaa taistelukentän jälkipuhdistusta esittämällä Pariisin 15.01 2017 pidetyn rauhankonferenssin innoittamana yhden uuden päätöslauselman UNSC:n kokouksessa.
Knessetin symposiumissa puhujat toisensa jälkeen ylistivät USA:n vankkumatonta tukea Israelille ja Huckabeen osuutta siinä. Odotukset kohdistuvat tietenkin ennen kaikkea Donald Trumpin tarttumista 20.01.2017 USA:n ja maailman sekasortoisten kysymysten selvittelyjen johtoon.

HUCKABEE ei todellakaan pettänyt kuulijoitten odotuksia, sillä hän osoitti puheessaan rohkeutta, mikä Israelin hallitukselta ja kansanedustajilta näyttää puuttuvan. Hän totesi, että "historia on valtiolle samaa kuin muistot yksityisille". Hän ei myöskään ujostellut nähdä eikä tunnustaa julkisesti Israelin vauhdikkaassa kehittymisessä Jumalan ainutkertaisen henkilökohtaisen ohjauksen. Hän julisti rohkeasti, että Israelilla on laillinen oikeus Juudean ja Samarian hallitsemiseen, ja varoitti tuudittautumisesta virheelliseen uskoon, että alueluovutukset tulisivat vähentämään Israelin vihollisten tuntemaa juutalaisvihaa, "Eivät he vihaa teitä siitä, missä te olette, vaan siksi, mitä te olette" hän kiteytti sanomansa. "Sano mitä tahansa Israelista, mutta minä en haluaisi panostaa sitä vastaan".
·        Senaattorit Cruz, Heller ja Rubio esittivät lakiluonnoksensa, jossa he tunnustavat Jerusalemin Israelin viralliseksi pääkaupungiksi ja vaativat USA:n lähetystön muuttoa sinne. Kolmen republikaani-kansanedustajan laatimassa laki-luonnoksessa todetaan: "Jerusalem on juutalaisen valtion Israelin ikuinen pääkaupunki, ja USA:n lähetystö kuuluu sinne. Kongressin ja presidentiksi valitun on korkea aika poistaa vuotokohta, joka on sallinut molempien puolueitten presidenttien väistää USA:n lakia ja viivyttää lähetystömme oikeudenmukaisen muuton Jerusalemiin kahden vuosi-kymmenen ajan" todetaan lakiesityksessä. Heller sanoi, että kongressin tulee pidättää ulkoministeriön rahoitus, kunnes se suostuu kongressin vaatimukseen.  Viimeiseksi Obama allekirjoitti muuton siirtämisen (waiver) joulukuun alussa. Kongressi päätti lähetystön siirrosta 1995. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222720
·        Israelin johtava turvallisuuspoliittinen älyhautomo piirsi uuden kartan Donald Trumpin aikakautta varten päätyen lopputulokseen, että kahden valtion toteuttamis-mahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Suunnitelmassa suositellaan rakentamisen keskittämistä suurten asutuskeskusten läheisyyteen ja sen estämistä 90 % niiden ulkopuolella Juudeassa ja Samariassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222717
·        Mein Kampf on noussut Merkelin Saksassa suosittujen kirjojen kärkisijoille v. 2016 aikana. Tämän uskotaan tarkoittavan antisemitismin nousseen suuresti maassa. Kirjan kustantamisen ja julkaisemisen yksinoikeus oli 70 vuotta Bavarian valtiolla, mutta se vanheni äskettäin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222708, http://www.wnd.com/2017/01/hot-hitler-whos-really-buying-mein-kampf-will-shock-you/,
·        Kolmen tuomarin muodostama tribunaali tuomitsi IDF:n kersantin Elon Azarian miehentaposta. Entinen IDF:n komentaja ja pääministeri Ehud Barak kehotti tuomareita rohkaistumaan eikä pelätä oikeistolaisia. Tämä osoittanee tribunaalin poliittisen suuntauksen. http://www.timesofisrael.com/conviction-expected-for-idf-soldier-who-killed-palestinian-attacker/
·        Kolme PA:n arabia ajoivat tarkoituksellisesti kahden IDF:n sotilaan yli tarkastuspisteessä lähellä Jeniniä. Sekä sotilaat että arabit haavoittuivat. Ketään ei ammuttu kuoliaaksi. http://www.timesofisrael.com/2-border-police-hurt-in-suspected-west-bank-car-ramming/.
 KESKIVIIKKO 04.01.2017
01.Uusi päivä ja uudet kujeet, sanotaan jossain hokemassa. Mutta aamun uutisaiheita tarkastellessa täytyy tunnustaa, että jotkut kuukausista ja jopa vuodesta toiseen roikkuneet aiheet ovat ajankohtaisia edelleenkin.
Hebronissa jo alistetun ja joittenkin mielestä vaarattomaksi kuvitellun terroristin ampuminen 18-vuotiaan sotilaan toimesta 10 kuukautta sitten on edelleen ykkössivun uutisaihe, jossa sotilasta vastaan nostettua oikeusjuttua pengotaan toimittajien ja poliitikkojen toimesta aina pääministeriä ja entistä puolustus-ministeriä myöten, jotka varomattomasti sekaantuivat juttuun alusta lähtien kuvitellen saavansa jonkin irtopisteen.
Voi vain kuvitella, mitä tuhoa tällainen henkinen kidutus on aiheuttanut nuoren miehen sieluun, puhumattakaan siitä, miten se voi vaikuttaa nuoriin asevelvollisiin.

IDF:n kersantti Elor Azarian tapaus on edennyt päätösvaiheeseen, jossa hänelle luetaan tuomio miehentaposta syytettynä Tel Avivin sotilastribunaalissa tiukkojen turvatoimien alaisuudessa. Azaria on Ranskan juutalaisia, hänellä on kaksoiskansalaisuus. Muutamia satoja mielenosoittajia kerääntyi oikeustalon ulkopuolelle.
Olkoon jutun päätös mikä tahansa, IDF:n kunnia ja imago ovat kärsineet tästä maratonkäsittelystä, joka olisi voitu hoitaa siististi muutamassa viikossa armeijan sisäisenä kurinpitotoimena, elleivät korkean tason poliitikot ja komentajat olisi sotkeutuneet asiaan http://www.timesofisrael.com/10-months-after-shooting-verdict-due-in-divisive-azaria-trial/http://www.timesofisrael.com/idf-chief-soldier-on-trial-for-killing-stabber-not-everyones-child/, http://www.timesofisrael.com/ex-defense-minister-slams-netanyahu-over-azaria-trial/,

02.IDF:n laskuvarjojoukkojen eliitti-osaston majuri Hagai Ben Ari, joka oli tarjolla nimitettäväksi laskuvarjoukkojen eliittikomppanian komentajaksi, menehtyi tiistaina yli 2 vuotta sitten operaatiossa Protective Edge saamiinsa vammoihin oltuaan 2.5 vuotta koomassa haavoittumisestaan lähtien, IDF tiedotti tänään.
31-vuotiasta majuri Haggai Ben Aria jäivät suremaan vaimo ja kolme lasta. Hän liittyi vapaaehtoisena Gazaan lähetettyihin laskuvarjojoukkoihin kesällä 2014 Israelin ja Hamasin välisen sodan aikana. Hän oli silloin kapteeni ja johti eliitin Magia-
osaston koulutusta. Vähän ennen Gazan kesäsotaa hänet nimitettiin ehdolle laskuvarjojoukkojen kuuluisimman yksikön, Sayeret, eli tiedustelujoukkojen, komentajaksi.
Hän haavoittui vakavasti heinäkuussa 2014 eikä koskaan saavuttanut tajuntaansa. Hänet haudataan tänään lähimpänä Nov-kylää sijaitsevaan hautausmaahan Haspin kylässä. http://www.timesofisrael.com/two-years-later-idf-officer-succumbs-to-wounds-from-gaza-war/

03.Yhtiö nimeltä Cormorant, aiemmin tunnettu nimellä AirMule, toivoo saavansa kahden vuoden kuluessa valmiiksi suunnitelmansa vallankumouksellisesta luomuksesta, jota kutsutaan "lentäväksi autoksi". Tämä ilman lentäjää toimiva kauko-ohjattu lentävä objekti on ollut suunnittelupöydällä 15 vuoden ajan, ja yhtiö uskoo sen olevan valmis lentoliikenne- markkinoille vuonna 2020. Siitä vastaa Yavnessa toimiva Urban Aeronautics yhtiö, joka kuvailee luomuksensa voivan toimia ambulanssina vaikeissa taisteluolosuhteissa, tai pelastus-tehtävissä tiheästi rakennetuissa kaupunkiolosuhteissa, tai joukkojen siirtämiseksi taistelukentän eri osiin. 

Kone painaa 1.5 tonnia ja se pystyy ottamaan 500 kg:n (1 100 paunaa) kuorman. Se käyttää sisäisiä roottoreitaan pysyäkseen lennossa ja pystyy lentämään 185 km:n tuntivauhdilla. Sitä voidaan kauko-ohjata ja asentaa lentämään automaattisesti.
Ensimmäinen solo-lento suoritettiin lokakuussa, joka pieniä tarkistusvaatimuksia lukuun ottamatta onnistui hyvin.
Yhtiö aikoo saada Cormorant koneelleen USA:n Federation Ilmailuhallituksen turvallisuus- ja muut vaatimukset täyttävän hyväksymisen, joka avaisi mahdollisuudet globaalimarkkinoille.

PUHUESSAAN Reutersin toimittajille Urman Aeronautics perustaja 
Ja toimitusjohtaja Rafi Joeli kuvaili koneensa etuja perinteisiin helikoptereihin verrattuna, sillä sen roottorit on rakennettu sisäisesti, mikä mahdollistaa lentämistä kapeilla kaduilla rakennusten välissä sekä voimakaapeleiden alapuolella. Hän maalailee tilannetta, jossa katu on vaarallinen miina-ansojen tai
kemiallisten aineiden vuoksi, jotka eivät estä robottikoneen toimintaa kadun puhdistamiseksi.

04.Palestiinan Säätiön wagf vartija puuttui arkeologi Gabriel Bargain selostukseen hänen käydessään läpi Temppelivuoren ja alueen historiaa amerikkalaisille opiskelijoille Vuorella. Wagfin arabi-vartija keskeytti hänen selostuksensa ja pakotti veteraani-arkeologin Israelin poliisien eteen, koska hän oli useaan kertaan käyttänyt sanaa "Temppelivuori" sen sijaan, että olisi käyttänyt arabien Vuorelle antamaa nimeä Haram Al-Sharif (ylevä pyhättö). YK ja sen alaiset instituutiot kuten UNESCO käyttävät Temppelivuoresta vain sen arabinimeä kuin osoittaakseen, ettei juutalaisilla ole mitään historiallisia – kulttuuri – tai uskonnollisia siteitä Temppelivuoreen tai Jerusalemiin yleensä.
Muslimien väittämä yhteys Vuoreen perustuu vain epämääräiseen taruun profeetta Muhammedin yöllisestä ratsastusmatkasta Temppelivuorelle, josta hän tarun mukaan nousi riikinkukko-pyrstöllä varustetulla ratsullaan paratiisiin rukoiltuaan ensin vuorella, jossa historian mukaan lienee ollut bysanttilainen kirkko. Muslimit rakensivat moskeijansa Vuorelle Muhammedin kuoleman jälkeen miehitettyään silloisen Syyria Palestiinan.

TURISTIRYHMÄN mukana seurasi tilannetta kaksi wagfin vartijaa, joista toinen keskeytti Bargain selostuksen arabiankielisellä kiihkeällä vastalauseella, josta erottui englanninkielinen sana Temppelivuori tarkoittaen: Älä käytä sanaa Temppelivuori. Barkai jatkoi selostustaan käyttäen uudelleen kiellettyä sanaa, jolla kristityt ja juutalaiset kuningas Herodeksen laajentaman Vuoren lain tuntevat. Vartijat, joilla oli mustat vetoketjuilla varustetut takit, joiden olkaimissa oli käsinauha, jossa luki Al-Aksa moskeijan vartija, tulivat Barkain luo ja taluttivat hänet poliisiryhmän eteen valittaen, että Barkai käytti kiellettyä sanaa. Jerusalemin poliisi kehotti Barkaita välttämään kielletyn sanan käyttämistä. PLO julkaisi lokakuussa 2014 lausunnon, jossa se kehottaa ulkomaisia ja paikallisia journalisteja olla rikkomasta kansainvälistä lakia ja käyttämään raporteissaan Vuoresta vain arabiankielistä nimeä Haram Al-Sharif.

Temppelivuori on juutalaisten kaikkein pyhin kohde, jossa heidän nousemistaan sinne valvotaan ja rajoitetaan mielivaltaisesti eikä heidän sallita rukoilla siellä Israelin Jumalaa.
Sunni-muslimit väittävät, että Temppelivuori olisi heidän kolmanneksi pyhin paikkansa Mekkan ja Medinan jälkeen, mutta se oli koko Ottomaanihallituksen ajan syrjitty ja hoitamaton kohde, jonka poliittinen arvo havaittiin vasta juutalaisten alkaessa muuttaa muinaisen valtakuntansa alueelle. Shia-muslimit eivät välitä Temppeli-vuoresta, heillä on omat pyhitetyt paikkansa. http://www.timesofisrael.com/islamic-guards-try-to-boot-guide-for-saying-temple-mount-on-temple-mount/.

05.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -11; Tiberias 09 -16; Suolameri 13 -20; Eilat 09 -18 +C-astetta. Tänään ja huomenna on puolipilvistä; sen jälkeen kirkastuu. Perjantaina lämpötila nousee 15 asteeseen. Genessaretinjärvi tarvitsee 60 sm lisää sadevettä noustakseen alemman punaisen varoitusviivan yläpuolelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222640,

06.UUTISIA LYHYESTI
·        Acressa (Akko) lasten äiti teki ilmeisesti itsemurhan hypätessään kuudennessa kerroksessa sijaitsevasta asunnostaan varmaan kuolemaan. Poliisin mennessä hänen asuntoonsa he löysivät sieltä kuoliaaksi puukotetun kuusivuotiaan pojan ruumiin. Poliisi olettaa äidin surmanneen poikansa, ja sen jälkeen suorittaneen itsemurhan.
Vain muutamaa päivää aiemmin Jerusalemissa perheen äiti kuristi kuoliaaksi 4 tytärtään ja ilmeisesti - sytytettyään asuntonsa tuleen - hirttäytyneenä tuhoutui tulipalossa. http://www.timesofisrael.com/mother-and-son-die-in-acre-in-suspected-murder-suicide/
·        Egged bussit eivät kulje tänään Jerusalemissa kuljettajien lakon vuoksi. Opettajien lakkouhka selvitettiin viime minuuteilla, mikä on varmasti helpotus myös vanhemmille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222739
·        Bennettin ja muiden kansanedustajien vaatiessa, että Israelin tulee liittää Maale Adumim Israeliin, Israelin ystävät kyselevät, miksi vain yksi kaupunki? Yeshan ystävien päämääränä on liittää asteittain koko Juudea ja Samaria Israeliin. Liike Israelin huomisesta eli Women in Green varoittaa Knessetin jäseniä antamasta vain rajoitettua itsehallintoa Israelin sydänmaan alueille. 1993 perustettu järjestö Women in Green haluaa kiinnittää kansan huomion PA:n arabien harjoittamaan laittomaan rakentamiseen, osin GOCOA:n myötävaikutuksella. Puolustusministeri Avigdor  Liberman varoittaa, että puheet alueitten liittämisestä Israeliin vahingoittavat maata. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222736, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222724,
·        Tusinoittain Knessetin jäseniä oli ahtautunut kuuntelemaan US-Israel Business Alliance Mission ja USA:ssa sijaitsevan ortodoksijuutalaisten kauppakamarin järjestämän tilaisuuden puhujia, joista tärkein oli Arkansasin entinen kuvernööri, ja presidenttiehdokas Mike Huckabee. Shimmy Blom kertoo, että kuulijat olivat enimmäkseen hiirenhiljaa, mikä kielii ajan sensitiivisyyden muutaman päivän sen jälkeen, kun Obama päätti sysätä Israelin bussin alle, ja jonka John Kerry täydensi puheellaan, jossa hän turvautui hänen asemassaan olevan henkilön häpeämättömään väärien tai virheellisten tietojen esittämiseen Israelin vastaisen puheensa ryydittämiseksi. Eikä vaara ole vielä ollenkaan ohi, sillä Obamalla on vielä pari viikkoa aikaa suorittaa taistelukentän jälkipuhdistusta esittämällä Pariisin 15.01 2017 pidetyn rauhankonferenssin innoittamana yhden uuden päätöslauselman UNSC:n kokouksessa.
Knessetin symposiumissa puhujat toisensa jälkeen ylistivät USA:n vankkumatonta tukea Israelille ja Huckabeen osuutta siinä. Odotukset kohdistuvat tietenkin ennen kaikkea Donald Trumpin tarttumista 20.01.2017 USA:n ja maailman sekasortoisten kysymysten selvittelyjen johtoon.

HUCKABEE ei todellakaan pettänyt kuulijoitten odotuksia, sillä hän osoitti puheessaan rohkeutta, mikä Israelin hallitukselta ja kansanedustajilta näyttää puuttuvan. Hän totesi, että "historia on valtiolle samaa kuin muistot yksityisille". Hän ei myöskään ujostellut nähdä eikä tunnustaa julkisesti Israelin vauhdikkaassa kehittymisessä Jumalan ainutkertaisen henkilökohtaisen ohjauksen. Hän julisti rohkeasti, että Israelilla on laillinen oikeus Juudean ja Samarian hallitsemiseen, ja varoitti tuudittautumisesta virheelliseen uskoon, että alueluovutukset tulisivat vähentämään Israelin vihollisten tuntemaa juutalaisvihaa, "Eivät he vihaa teitä siitä, missä te olette, vaan siksi, mitä te olette" hän kiteytti sanomansa. "Sano mitä tahansa Israelista, mutta minä en haluaisi panostaa sitä vastaan".
·        Senaattorit Cruz, Heller ja Rubio esittivät lakiluonnoksensa, jossa he tunnustavat Jerusalemin Israelin viralliseksi pääkaupungiksi ja vaativat USA:n lähetystön muuttoa sinne. Kolmen republikaani-kansanedustajan laatimassa laki-luonnoksessa todetaan: "Jerusalem on juutalaisen valtion Israelin ikuinen pääkaupunki, ja USA:n lähetystö kuuluu sinne. Kongressin ja presidentiksi valitun on korkea aika poistaa vuotokohta, joka on sallinut molempien puolueitten presidenttien väistää USA:n lakia ja viivyttää lähetystömme oikeudenmukaisen muuton Jerusalemiin kahden vuosi-kymmenen ajan" todetaan lakiesityksessä. Heller sanoi, että kongressin tulee pidättää ulkoministeriön rahoitus, kunnes se suostuu kongressin vaatimukseen.  Viimeiseksi Obama allekirjoitti muuton siirtämisen (waiver) joulukuun alussa. Kongressi päätti lähetystön siirrosta 1995. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222720
·        Israelin johtava turvallisuuspoliittinen älyhautomo piirsi uuden kartan Donald Trumpin aikakautta varten päätyen lopputulokseen, että kahden valtion toteuttamis-mahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Suunnitelmassa suositellaan rakentamisen keskittämistä suurten asutuskeskusten läheisyyteen ja sen estämistä 90 % niiden ulkopuolella Juudeassa ja Samariassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222717
·        Mein Kampf on noussut Merkelin Saksassa suosittujen kirjojen kärkisijoille v. 2016 aikana. Tämän uskotaan tarkoittavan antisemitismin nousseen suuresti maassa. Kirjan kustantamisen ja julkaisemisen yksinoikeus oli 70 vuotta Bavarian valtiolla, mutta se vanheni äskettäin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222708, http://www.wnd.com/2017/01/hot-hitler-whos-really-buying-mein-kampf-will-shock-you/,
·        Kolmen tuomarin muodostama tribunaali tuomitsi IDF:n kersantin Elon Azarian miehentaposta. Entinen IDF:n komentaja ja pääministeri Ehud Barak kehotti tuomareita rohkaistumaan eikä pelätä oikeistolaisia. Tämä osoittanee tribunaalin poliittisen suuntauksen. http://www.timesofisrael.com/conviction-expected-for-idf-soldier-who-killed-palestinian-attacker/
·        Kolme PA:n arabia ajoivat tarkoituksellisesti kahden IDF:n sotilaan yli tarkastuspisteessä lähellä Jeniniä. Sekä sotilaat että arabit haavoittuivat. Ketään ei ammuttu kuoliaaksi. http://www.timesofisrael.com/2-border-police-hurt-in-suspected-west-bank-car-ramming/.