Friday, September 29, 2017

PERJANTAI 29.09.2017

PERJANTAI 29.09.2017
01. TÄNÄÄN on Jom Kippurin aattopäivä. Juutalaisten suuri sovituspäivä alkaa tänään auringon laskiessa, ja jatkuu huomenna auringonlaskuun. Ennen tämän illan auringonlaskua syödään myös viimeinen täysi ateria, sillä sovituspäivänä juutalaisen tulee tuntea vuoden aikana tekemiensä syntien taakka myös nahoissaan.
Taistelu poliittisella ja diplomaattisella rintamalla jatkuu kuitenkin ilman taukoa, paastosivatpa juutalaiset tai eivät.

On hyvä muistuttaa mieliin, miten Egypti teki 1973 Jom Kippurina yllätys-hyökkäyksen Suezin kanavan yli. Juutalaiset olivat hyväuskoisesti kuvitelleet, että egyptiläiset sentään kunnioittaisivat juutalaisten suurinta pyhäpäivää ja olivat päästäneet vartiosotilaittensa enemmistön kotiin viettämään paastopäivää. Tämä harhaluulo oli aiheuttaa Israelille katastrofin Egyptin armeijan tunkeutuessa syvälle Siinaille lakaisten tieltään IDF:n armeijan yksiköt. Egypti oli lisäksi saanut runsaasti olalta ammuttavia pst-ohjuksia ja Sam it-ohjuksia, mikä yllätti israelilaiset aiheuttaen suuria menetyksiä sekä panssariyksiköille että ilmavoimille. Oli suuri Jumalan ihme, että Israel pystyi kääntämään sotaonnen pääministeri Golda Meirin suunnitellessa itsemurhaa tajuttuaan virhearvionsa. Se oli yksi niistä tilanteista, joissa IDF harkitsi ydinaseen käyttämistä viimeisenä keinona.

02. ISRAELISSA jatketaan tiistaiaamuna Har Adarin juutalaisyhteisön keittiöportin luona tapahtuneen terrori-iskun jälkipuintia. Yhteisössä parin vuoden ajan siivoustöissä toiminut PA:n arabi ampui kylmäverisesti kolme israelilaista ja haavoitti neljättä saaden itse surmansa syntyneessä tulitaistelussa. Terroristilla oli työlupa ja hän oli ilmeisesti menossa siivoamaan juutalaisperheen kotia pistooli piilotettuna vaatteisiinsa. Voi vain arvioida, oliko hänen tarkoituksensa murhata työnantajaperheensä, mihin hän oli saanut koulutuksen.

Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi odottavansa PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tuomiota terrori-iskulle, mutta sitä on turha odottaa holokaust-kieltäjän taholta.
Hänen tiedottajansa Nabil Abu Runeineh julkisti hänen puolestaan lausunnon, jossa todetaan: "Presidentti tuomitsee pysyvän asenteensa mukaisesti kaikenlaisen väkivallan, mukaan lukien tämän tilanteen, riippumatta sen aiheuttajasta". Hän ei maininnut Har Adaria eikä terroristia nimeltä tai kansallisuudeltaan. Tätä laimeaa myönnytystä tuskin voidaan pitää kolmen israelilaisen murhan tuomitsemisena. Oliko tämä suunniteltu vastalause Trumpin nimittämän sovittelijan Jason Greenblattin yrityksille herättää henkiin koomaan joutuneet rauhankeskustelut, selvinnee aikanaan. PA ja Hamas pyrkivät taas kerran sopimaan kiistansa. PA:n delegaatio vierailee Gazassa lähipäivinä. Hamasin johto ilmoittaa, ettei PA vaatinut sotilassiipeä luopumaan aseistaan.
https://www.timesofisrael.com/abbas-condemns-har-adar-attack-spokesman-says/,

03. USA:n nimittämän Israelin suurlähettilään David Friedmanin ja USA:n ulkoministeriön välille näyttää kehittyneen uutiskatkos tai tahallinen Friedmanin esittämien lausuntojen mitätöiminen ulkoministeriön virkailijoitten toimesta.
USA:n ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert selitti journalisteille torstaina iltapäivällä, etteivät Friedmanin Walla News websivulla julkistaman haastattelun mielipiteet edusta muutosta USA:n ulkopolitiikassa. Friedman totesi haastattelussa, että hän arvionsa mukaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ovat osa Israelin valtiota. "Haluan tehdä selväksi, ettei Friedmanin lausunto tarkoita muutosta USA:n politiikassa. Tämä on kristallin selvä" hän vakuutti.
USA:n ulkoministeriö on johdonmukaisesti omaksunut ja käytännössä toteuttanut näkemystään, jonka mukaan Juudea ja Samaria sekä Jerusalemin itäosat ovat miehitettyjä alueita, joita Israelissa on kutsuttu "kiistanalaisiksi", paitsi Jerusalemin itäosat, jotka Israel liitti Jerusalemiin, sen kuntarajojen sisäpuolelle.
Friedman selitti WALLA news haastattelussa, että 1967 YK:n turvallisuusneuvoston hyväksymässä julkilausumassa no 242 todetaan, että Lähi-Idän rauhansopimukseen tulee sisällyttää Israelin armeijan joukkojen vetäminen konfliktin aikana miehittämiltään alueilta. Lausunnossa 242 käytetään tarkoituksellisesti sanontaa "territories" eikä "the territories", mikä tarkoittaisi niiltä kokonaisuudessaan. Tämä antaa Israelille oikeuden pidättää osan miehitetyistä alueista.
"Kun julkilausuma 242 hyväksyttiin 1967, se oli ja on sitä tänään – ainoa merkittävä lausunto, jonka kaikki hyväksyivät" Friedman selvitteli. "Kaikki hyväksyivät sen, etteivät 1949 tulitaukolinjat täyttäneet Israelin turvallisuusvaatimuksia. Israelille jätettiin oikeus pidättää merkittävä osa Länsirannan alueista, mutta palauttaisi ne osat, joita se ei tarvitse turvallisuutensa takaamiseksi. Israel miehittää 2 % Länsirannan alueista".
Israel on myöntänyt PA:lle rajoitetun itsehallinnon sen valvomilla alueilla, joka on n 40 % kokonaispinta-alasta. Israelin täydessä siviili- ja turvallisuusvalvonnan alaisena on 60 % alueista. Joita PA/PLO vaatii osaksi itsenäistä palestiinalaisvaltiota.
PA/PLO katsoo useiden väärininformoitujen maitten tapaan, että Jordanian 1947 itsenäisyys-sodassa miehittämät Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosat, jotka Israel vapautti 1967 puolustussodassa, kuuluvat tulevaan Palestiinan valtioon, ja että Israel laittomasti miehittää niitä. Sen mukaan kaikki juutalaisten rakentamat yhteisöt Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia.
USA:n ulkoministeriö ja EU ovat käytännössä toteuttaneet omaksumaansa kantaa katsoen juutalaisyhteisöjen olevan rauhan esteenä, mitä myös YK toteuttaa lausunnoissaan katsoen Juudeassa ja Samariassa asuvien juutalaisten rikkovan kv. lakia.
Tämän YK:n omaksuman kannan mukaisesti UNESCO on hyväksynyt useita juutalaisille pyhiä kohteita Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa arabimuslimien perinnekohteiksi, vaikka juutalaisten historialliset ja uskonnolliset siteet niihin ulottuvat vuosisatoja ennen kuin islam synnytettiin Arabiassa 600-luvulla, joka tsunamin tavoin vyöryi Lähi-Itään, myös Pyhään Maahan, jota se miehitti 1917 saakka.
Friedman toteaa lyhyesti haastattelussa: "Käsitykseni mukaan setlementit ovat osa Israelia. Tämä on aina ollut odotukseni".
Friedman selvitteli ajatuksiaan edelleen todeten, että ilmeisesti juutalaisyhteisöillä on tärkeitä turvallisuuskysymyksiä, tärkeitä kansallisia, historiallisia ja uskonnollisia siteitä noille yhteisöille, ja uskoakseni ne pitävät itseään israelilaisina ja myös Israel pitää heitä israelilaisina.
Abbasin läheinen avustaja Nabil Shaat totesi twitter-sivullaan näin: "Friedmanin lausunnot ovat hyvin pahoja uutisia kaikille Amerikan yrityksille saada rauha Lähi-Itään". Saeb Erekat, joka odottaa Washingtonissa keuhkosiirtoa, kutsui Friedmanin sanoja "vääriksi ja harhauttaviksi" lisäten, että "ne tekevät mahdottomiksi oikeudenmukaisen ja pysyvän rauhan saavuttamiseksi Lähi-Idässä".
Presidentti Donald Trumpin kanta Israelin ja PA/PLO:N välisiin suhteisiin on ollut häilyvä ja epävakaa kuten voi olettaa keski-verto-amerikkalaiselta, joka ei tunne tosiasioita. Tämä voidaan osaksi laskea hänen neuvonantajiensa puutteeksi kuten myös Israelin hallitusten virheeksi, jotka eivät ole uskaltaneet selvästi ilmaista omaa kantaansa juutalaisen kansan kansallisista, historiallisista ja uskonnollisista oikeuksista Pyhään Maahan.
Trump lupasi vaalipuheissaan kuivattavansa rämeiset suot maassaan, mutta USA:n ulkoministeriön kuivattaminen Obaman ajan rämeiköistä on vielä pahasti kesken. USA:n ulkoministeriö on perinteisesti ollut hyvin arabimyönteinen ja sen henkilökunnassa on edelleen runsaasti Israelia syrjiviä virkailijoita. https://www.timesofisrael.com/washington-rebuffs-own-envoy-over-statement-backing-settlements/
04. USA:n ja PohjoisKorean välinen sanasota jatkuu edelleen tulisena kummankin osapuolen uhatessa toista tuholla, jos niin tarvitaan. USA:ssa on nousemassa esiin mielipide, jonka mukaan ei ole mitään merkkejä PK:n johtajan Kim Jong Unin lieventävän USA:n vastaista kantaansa voidakseen suostua neuvottelemaan asiasta.
USA:n ulkoministeriön korkea virkailija sanoi tiedustelulähteisiin vedoten, että PohjoisKorea koskaan luopuisi ydinohjelmastaan.
Ulkoministeriön Lähi-Idän ja Tyynenmeren korkea virkailija Susan Thornton sanoi torstaina, että hänen osastonsa kuten muutkin federaation agentuurit "testaavat tiedustelujärjestöjen saamaa
vaikutelmaa PK:n asenteesta". Hän kertoi senaatin banking-komitean jäsenille, että hallitus lisää PK:n kansainvälistä eristämistä ja painostusta, odottaen apua Kiinalta, jota kutsutaan Pyongyangin johtavaksi tukijaksi. Senaattori Bob Gorker (R-Tenn) sanoi, että PK:n johtaja Kim Jong Un näkee ydinaseohjelmansa muodostavan elintärkeän elimen hänen hengissä pysymisekseen, eikä siten mikään voi kääntää hänen päätänsä.
Corker uteli tiedustelu-järjestöjen johtajilta ja asiantuntijoilta, mitä USA:n tulisi tehdä saadakseen PK:n luopumaan kyvystään iskeä ohjuksillaan Yhdysvaltoihin. Thornton vastasi, että hänen osastonsa on pyrkinyt vaikuttamaan Kiinan asenteeseen suhteissaan PohjoisKoreaan, ja että ulkoministeri Tillerson on edistynyt lupaavasti sillä alueella. Senaattorit kuitenkin epäilivät, että tiedustelujärjestöt lähes yksimielisesti vastustavat sitä, mitä Tillerson on saanut aikaan. "Se on todella piikkinen asia" totesi senaattori Martk Warner (D-Va).
Senaattorit muistuttivat, että Kiina on USA:n strateginen kilpailija, eikä sen mielen muuttaminen käy hetkessä. Kiina on kuitenkin alkanut huolestua PohjoisKorean vastuuttomasta käytöksestä, mikä voi antaa toivoa sen kannan muuttumisesta. https://www.timesofisrael.com/with-north-korea-seen-hanging-on-to-nukes-senators-question-us-strategy/

05. UUTISIA LYHYESTI
• Israel sulkee Juudean ja Samarian palestiinalaisalueet ja Gazan täysin Jom Kippurin ajaksi. Vain hätäajoneuvot, ambulanssit ja muut humanismin kannalta välttämättömät ajoneuvot päästetään läpi. Har Adarin terrori-isku ja useiden terrorisolujen paljastuminen on saanut turvallisuusjoukot entistä varovaisemmiksi. Myönnettyjä työlupia Israelissa tarkastetaan uudelleen ja harkitaan uusia järjestelyjä. https://www.timesofisrael.com/israel-to-close-of-west-bank-gaza-for-yom-kippur-holiday/
• Tuomittu mutta vapautettu terroristi Leila Khaled on kutsuttu Espanjaan, jossa hän pitää useita puheita Israelin estämisyrityksistä huolimatta. Hänet kutsuttiin puhumaan EU-parlamenttiin tiistaina, ja viikolla lopulla hän puhunee
Madridin yliopistossalauantaina ja toisessa tilaisuudessa ensi viikon alussa.
Brysselin puheessaan hän vertasi sionisteja natseihin todeten: "Ei voida verrata natsien toimia siihen, mitä sionistit tekevät Gazassa. Natsit tuomittiin Nyrnbergissä, mutta ei yhtään sionistia ole vielä kutsuttu vastuuseen teoistaan". Leila Khaled pidätettiin Israelissa 1970 turvallisuusagenttien toimesta. Hänellä oli hallussaan 2 granaattia, joilla hän yritti kaverinsa kanssa kaapata Amsterdamista lähtevän ELAL matkustajakoneen. Hänen kaverinsa sai surmansa pidätyksen aikana. Leila Khaled oli kaapannut 1969 amerikkalaisen matkustajakoneen Damaskokseen, jossa 2 israelilaista matkustajaa pidettiin vankeina 3 kuukautta, ennen kuin heidät vapautettiin syyrialaisia sotavankeja vastaan Israelin vankiloissa. Khaled on PFLP:n (Kansanarmeija Palestiinan vapauttamisreksi) jäsen. PFLP on EU:n terrorijärjestöjen listalla.
Yair Lapid (Yesh Atid) pyrki estämään Khaledin puhuja-matkat, mutta ilman tulosta. NGO-momitor järjestö lähetti vihaisen kirjeen EU:n parlamentille, mutta EU-maihin levinnyt virus nimeltä islamfobia on saastuttanut niiden aivot estäen kaiken järjellisen ajattelun. https://www.timesofisrael.com/lapid-tries-to-block-palestinian-terrorist-hijacker-from-speaking-in-spain/
• Kahta IS:n tukemaa Israelin arabia Umm al-Fahmista syytettiin torstaina Haifan oikeudessa suunnitelmista toteuttaa tuliasein suoritettu hyökkäys Temppelivuorella Jerusalemissa, samaan tapaan kuin heinäkuussa tehty. 26-vuotias Said Gahsoub Mahmoud al-Jabarin jä hänen 16-vuotia apurinsa olivat IS:n agentteja Israelissa. Poliisi pidätti myös kolmannen miehen, 24-vuotiaan Firas Salah Mahmoud al-Mahajnan, jota myös syytettiin oikeudessa. https://www.timesofisrael.com/2-is-backing-arab-israelis-charged-with-plotting-another-temple-mount-shooting/
Aiemmin poliisi pidätti 8-hengen solun Jerusalemin lähiöissä
• Interpol äänesti keskiviikkona myöntäen PA/PLO:lle täyden jäsenyyden, vaikka se ei ole valtio. USA:n korkein lain-laatija Washingtonissa sanoi, ettei hän tule toimimaan PA/PLO:n pidätysmääräysten mukaan. PA:n johtajat vakuuttavat, että se käyttää oikeuttaan vaatia pidätettäviksi keitä se haluaa, mutta kohteina ovat ensi sijassa sen omat kansalaiset, alkaen Abbasin pahimmasta kilpailijasta Mohammed Dahlanista. Ehkä kiireisin tapaus olisi Abbas, joka tunnetaan syvästä korruptiosta ja nepotismista ja ties mistä muusta. https://www.timesofisrael.com/us-others-wont-honor-palestinian-interpol-notices-top-lawmaker-says/
• Israelissa syntyi outo tilanne korkeimman oikeuden presidentin annettua ohjeen, ettei yksikään sen tuomareista saa osallistua juutalaisen asutustoiminnan alkamisen 50-vuotispäivän kunniaksi järjestettyyn seremoniaan. Pro-setlementti Regavim järjestö lähetti valituksen korkeimmalle oikeudelle, joka joutui tekemään päätöksen koskien sen omaa toimintaansa perustellen tilaisuuden boikotointia. Tämä vain kasvattaa repeämää syvien kansankerrosten ja korkeimman oikeuden välillä, josta on kehittynyt vasemmistolaisten NGO-järjestöjen työ-rukkanen. Ei liene ihme, että KO hylkäsi valituksen. https://www.timesofisrael.com/unprecedented-petition-forces-israels-top-court-to-rule-on-its-own-conduct/
Muistutukseksi kristityille, jotka hyljeksivät kristittyjen toimintaa juutalaisten muuttamiseksi muinaiseen kotimaahansa, pyydän lukemaan seuraavat Sanan paikat.
"Katso kätteni hipiään Minä olen sinut piirtänyt, sinun muurisi ovat aina Minun edessäni,
Sinun lapsesi tulevat rientäen, sinun hävittäjäsi ja rauniosi ryöstäjät menevät pois. Nosta silmäsi ja katso ympärillesi, he kokoontuvat, he tulevat sinun tykösi kaikki".
(Jes49:16 -18)
"Näin sanoo Herra, katso, Minä nostan käteni kansakuntien puoleen, kohotan lippuni kansoja kohti, niin he tuovat sinun poikasi sylissänsä ja kantavat tyttäresi olkapäillään, kuninkaista tule sinulle lapsenhoitajat ja heidän ruhtinaistaan heille imettäjät, sinun edessäsi he kumartuvat maahan kasvoillensa ja nuolevat tomun jaloistasi.
Silloin sinä tiedät, että Minä ole herra, ja että jotka Minua odottavat, eivät joudu häpeään". (Jes49:22 -23)
"Muukalaiset rakentavat sinun muurisi ja heidän kuninkaansa palvelevat heitä, sillä vihassani Minä löin teitä, mutta mielisuosiossani armahdan teitä".
"Sillä se kansa tai valtakunta, joka ei sinua palvele, hukkuu ja se kansa hävitetään perin juurin". (Jes49:10, 12)
No comments: