Sunday, May 07, 2017

SUNNUNTAI 07.05.2017

SUNNUNTAI 07.05.2017
O1. RANSKA äänestää tänään uudesta presidentistään, joka tulee johtamaan maataan presidentti Francoise Hollanden siirtyessä syrjään. Johtava ehdokas on keskustaa edustava Emmanuel Macron, jolle viimeiset gallupit lupaavat 68 % äänistä, haastajalle äärioikeistoa edustavalle 48-vuotiaalle Le Penille 42 %. '
39-vuotias Macron on naimisissa 64-vuotiaan entisen opettajansa kanssa, joka erosi miehestään voidakseen suostua Macron kosintaan. Ehkäpä Emmanuel tarvitsi enemmän äitiä kuin vaimoa. Hänellä ei ole kokemusta politiikasta eikä häntä ole aiemmin valittu äänestyksen kautta mihinkään virkaan.
On enneaikaista tietää, miten satojen tuhansien dokumenttien ja E-mailien varastaminen ja julkaiseminen online Macronin kampanjasta vaikuttaa äänestykseen, mutta romantiikka on aina viehättänyt ranskalaisia. Vaalikomitea varoittaa, että hakkeroitujen tietojen levittäminen voi olla rikollista.
Hillary Clintonin dokumenttien hakkeroinnista USA:ssa syytettiin Venäjän valtionjohtoista kampanjaa, mutta Ranskan tapauksessa kysymys on arvailujen varassa. Ensimmäistä kertaa Ranskan historiassa kummallakaan valtapuolueella ei ole edustajaa loppuvaaleissa.
Macron voitti 23.04. esivaalit 24.01 % äänimäärällä, Le Pen sai äänistä 21.3 %. Macron on suosittu varakkaimpien keskuudessa; Le Penin kannattajat tulevat maaseudulta sekä köyhyydessä eläviltä alueilta. http://www.timesofisrael.com/macron-le-pen-face-off-in-dramatic-final-vote-of-french-election/, http://www.timesofisrael.com/russian-effort-suspected-in-french-election-hacking-attack/,
MACROn sanoo kannattavansa kahden valtion periaatetta neuvottelujen pohjaksi Israelin ja PA/PLO:n välisessä kiistassa. Hän sanoo, ettei hänen presidenttikaudellaan Ranska tule tunnustamaan yksi-puolisesti Palestiinan valtiota. La Pen syyttää häntä globalistiksi, joka kannattaa globaalia keskusjohtoista hallintoa ilman valtioitten välisiä rajoja. "Kannatan vahvaa Ranskaa EU:n sisällä, joka tarjoaa turvallisuutta" hän
vakuuttaa. Tuntemattomasta finanssiasiain pankkiirista potentiaaliseksi presidentiksi nousseen nuoren miehen ura on ollut meteorinen, kuten artikkelissa todetaan. Erottuaan presidentti Hollanden johtamasta hallituksesta hän perusti vuosi sitten puolueen "En Marche", marssilla.
Emmanuel Macron kertoo avoimesti omasta elämästään. Hän on kotoisin keskiluokan perheestä Amiensista Ranskan kaakkoisosassa. Hän alkoi tarmokkaasti ja peräänantamattomasti kosiskella draama-opettajaansa nyt 64-vuotiasta Brigitte Trogneuxia, 3-lapsen äitiä, joka erosi miehestään 2007 ja suostui Macronin kosintaan. Macron katsoi parhaaksi osallistua henkilökohtaisesti vaalityöskentelyyn havaittuaan, että Le Pen kasvatti suosiotaan vierailemassa Amiensin tehtaassa, jonka työntekijät aluksi buuattuaan hänelle keskustelivat hänen kanssaan tunnin verran. Aivan vaalien kynnyksellä julkaistut hakkerien paljastukset ovat voineet muuttaa tilannetta dramaattisesti.
Marine LE PEN puolestaan on ollut Ranskan politiikassa mukana vuosi-kaudet. Hänen isänsä Jean-Marie Le Pen eteni 2002 loppuvaaleihin saakka, mutta hävisi keskusta-vasemmiston Jacques Chiracille selvin numeroin. Le Pen uskoo olevansa Ranskan ensimmäinen naispresidentti. Hän oli ehdokkaana 2012 päätyen kolmanneksi 18 % kannatuksella. Hän on kahdesti eronnut, lapsen äiti, mutta hän valvoo yksityiselämäänsä huolellisesti julkisuudelta. Hänen nykyinen miesystävänsä on FN:n varapresidentti Louis Aliot, mutta he esiintyvät harvoin julkisuudessa.
Le PEN haluaa rajoittaa tuntuvasti siirtolaisuutta, erota EU:sta sekä irrottaa Ranskan EURO-valuutasta.
http://www.timesofisrael.com/in-french-vote-two-radically-different-visions-for-countrys-future/,
Ray Starman sanoo, että Macron on Ranskan Obama. Sosialistista keskustalaiseksi muuttunut Rotschildt pankkiiri on marionetti, joka tanssii EU:n tahtiin globalistien rahoittamana. Hänen vaalikampanjansa muistuttaa Obaman kampanjaa nauttien median suosiota, joka kutsuu häntä Ranskan JFK:ksi (J F Kennedyksi). Starman kutsuu Macronin politiikkaa katastrofaaliksi Ranskalle, sen teollisuudelle, työllisyydelle ja itsenäisyydelle, eli tavalliselle kansalaiselle, ja kuoliniskuksi Ranskalle. http://usdefensewatch.com/2017/05/macron-is-french-for-obama/,
02. Netanyahun kabinetin muutamat ministerit ehdottavat, että Israelin tulee sanoa irti YK:n vuokrasopimus Arnon HaNatzim vuokratikoistaan Jerusalemissa, joissa sijaitsevat sen keskeiset virastot.
Ulkoministerin virkailijat varoittavat, että YK nauttii diplomaattista immuniteettia eikä sen karkottaminen ole aivan yksinkertaista, sillä se tulisi sotimaan kansainvälisiä lakeja ja solmittuja sopimuksia vastaan.
YK:n vuokratilojen irtisanomista on vaadittu vastauksena YK:n elimien harjoittamaan Israelin itsenäisyyden kieltävien päätöslauselmien johdosta, joista UNESCO:n hallituksen täpärästi tekemä päätöslauselma kiistää Israelin historialliset ja uskonnolliset oikeudet ja siteet Jerusalemiin, Temppelivuoreen sekä Patriarkkain mausoleumiin Hebronissa ja Raakelin hautakammioon Betlehemissä käyttäen niistä lausunnoissaan pelkästään musliminimiä ja Israelista miehittäjävaltiona.
Kulttuuriministeri Miri Regev vaati, YK:n vuokrasopimus tulee ottaa uudelleen hallituksen käsittelyyn. YK on toiminut vuokraamissaan tiloissa vuodesta 1967 lähtien. Viimeisten raporttien mukaan YK on suorittanut muutos- ja lisärakentamista alueella ilman Jerusalemin kaupungin lupaa ja valvontaa. Alue, jolla vuokratilat sijaitsevat, on kokonaan Israelin valtion maata kuuluen Jerusalemin Arnon HaNatzim-lähiöön. Regev sanoi hallituksen istunnossa, että Israel on nauttinut itsenäisyydestä 50 vuotta 67-sodan jälkeen, eikä siten ole mitään tarvetta tulitauon tarkkailijoiden jatkuvaan asumiseen ja toimintaan Jerusalemissa.
UNESCO:n päätöslausemassa todetaan, että kaikki Israelin tekemät Jerusalemin itäosia ja Temppelivuorta koskevat päätökset ja sopimukset ovat mitättömiä. (Null and void)
Pääministeri Netanyahu alensi joulukuussa YK:n päätöslauselman 2334 jälkeen YK:lle maksettavaa maksua 6 miljoonalla USD, ja UNESCO:n Israelin vastaisen viiden päätöslauselman vuoksi toiset 2 miljoonaa. http://www.timesofisrael.com/foreign-ministry-set-to-warn-un-cant-be-evicted-from-jerusalem-report/
03. USA:n kongressin jäsenet kehottavat Trumpin hallitusta tunnustamaan Jerusalemissa syntyneiden USA:n kansalaisten syntymäpaikaksi Jerusalem Israel. 52 lainlaatijaa kongressissa murehtivat USA:n ulkoministeriön tapaa jättää Jerusalemissa syntyneitten USA:n kansalaisten lasten syntymäpaikasta pois nimen Israel. Kongressin kirjeessä ulkoministeri Rex Tillersonille painotetaan, ettei tällaisella muutoksella tulisi olemaan mitään kansainvälisiä vaikutuksia, kuten USA:n ulkoministeriön virkailijat ovat väittäneet. He viittaavat Taiwanin esimerkkiin, jonka asema on myös avoin Kiinan vaatiessa sitä.
Kuitenkin Taiwanissa syntyneitten passiin hyväksytään merkintä syntymämaaksi Taiwan eikä Kiina. USA:n kongressi hyväksyi 2003 lain, jonka mukaan Jerusalemissa syntyneitten syntymätodistukseen täytyy merkitä Jerusalem, Israel USA:n korkein oikeus totesi päätöksessään vuonna 2015, että vain USA:n presidentillä on perustuslaillinen oikeus ja voima tunnustaa vieraita valtioita ja kokonaisuuksia. http://www.timesofisrael.com/us-lawmakers-urge-trump-administration-to-recognize-jerusalem-births-as-in-israel/
04. UUTISIA LYHYESTI
• Saksan presidentti Farbk-Walter Steinmeier aloitti lauantai-iltana 3-päiväisen Israelin vierailunsa. Hänen kansliansa ilmoitti jo ennen vierailua, ettei hän tapaa Israelin hallituksen boikotoimia NGO-järjestöjä, kuten Breaking the Silense, joka Saksan ulkoministerin Sigmar Gabrielin vierailun aikana aiheutti lähes parantumattoman haavan diplomaattisiin suhteisiin maiden välillä.
Presidentti Steinmeier esitti heti saavuttuaan maahan, että hän haluaa tutustua Jerusalemin Mahane Yehuda markettiin. Presidentti Reuven Rivlin oli valmis toimimaan oppaana, ja niin presidentit Steimeierin Elke Budenbender-vaimon kanssa suuntasivat sapatin loputtua matkansa ulkoilmamarkettiin. Suurin osa pienistä kauppapuodeista oli jo suljettu, mikä' mahdollisti esteettömän näkymän alumiinisäleikköjen graffiti-luomuksiin. Saksalaisena Steimeier nautti oluet Rivlinin kanssa pubissa pääosin nuorten muodostaman väkijoukon kanssa.
Steinmeyer vieraili Israelissa toimiessaan ulkoministerinä.

Presidentti Steinmeier tapaa Netanyahun sunnuntaina. Maanantaina hän tapaa PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin Ramallahin Mukata päämajassa. Hänen uskotaan puuttuvan NGO-järjestöjen boikotointiin Heprealaisessa Yliopistossa sunnuntai-iltana pitämässään puheessa, tähdentäen kansalaisjärjestöjen merkitystä valtion demokratialle. Hänen tulisi kuitenkin tehdä selkeä ero aidosti kriittisten ja valtion turvallisuutta vaarantavien NGO-järjestöjen välillä. http://www.timesofisrael.com/rivlin-germanys-steinmeier-tour-jerusalems-iconic-mahane-yehuda-market/
• Nigeriassa 82 Boko Haram terrorijärjestön 3 vuotta sitten sieppaamaa Chibok koulutyttöä, monet heistä kristittyjä, päästettiin vapaaksi lauantaina vankien vaihtokaupassa. Monet koulutytöt oli pakotettu pakkoavioliittoon terroristien kanssa. Tämä on suurin vapautettaviksi sovitussa 300 koulutytön sieppaus-operaatiossa. Presidentti Muhammadu Buharin kanslian ilmoituksen mukaan hallitus oli tehnyt sopimuksen alustavasti 21 Chibok-tytön vapauttamisen jälkeen, joko vankien vaihtona tai maksamalla lunnaat. Boko Haram aloitti siviilien sieppaukset huhtikuussa 2014 nostaen sen pian maailman tietoisuuteen. Monet lasten vanhemmat ovat jo kuolleet. Tytöt pakotettiin avioliittoon kaappaajiensa kanssa ja joutuivat synnyttämään lapsensa erämaan karuissa olosuhteissa. Ennen lauantaina toteutettua vapauttamista 105 tyttöä oli vankina, 113 tytön kohtaloa ei tiedetä. Vapautetut tytöt löydettiin Bankin kaupungissa Borno-valtiossa lähellä Cameronia. He tapaavat Nigerian presidentin maan pääkaupungissa Abujassa sunnuntaina.
Boko Haram on aktiivinen alueella, ja perjantaina USA ja Englanti varoittivat ulkomaisten sieppauksista Borno-valtiossa Kumshe-Banki akselilla. Tuhansien Boko Haram vuosien aikana sieppaamien vankien joukossa on 276 Chibok koulutyttöä.
http://www.timesofisrael.com/nigeria-says-82-chibok-girls-free-in-boko-haram-exchange/,
• Italian viranomaiset kertovat, että Afrikasta Libyan kautta Eurooppaan pyrkivien määrä on noussut 30 % viime vuoteen verrattuna. Perjantaina ja lauantaina viranomaiset pelastivat 6 000 muuttajaa epätoivoisessa pyrkimyksessään löytää rauhallisempi asuinpaikka. Osa heistä ovat jo Italian rannikolla, mutta osa heistä, noin 730, ovat edelleen laivoissa odotellen doctors without borders (lääkärit ilman rajoja) käyntiä ennen rantautumista. Libyan rannikkovartijat kertoivat AFP:lle pelastaneensa 170 muuttajaa, mutta loput oli jätettävä kaluston puutteen vuoksi. Aiemmin löydettiin 3 000 muuta ajelehtimassa merellä kumiveneissä tai omatekoisissa lautoissa. Kalastajien kerrotaan pelastaneen perjantaina 371 muuttajaa merestä Libyan Zuwaran kaupungin ulkopuolella.
Vuonna 2016 yli 4 500 muuttajaa on kuollut tai ovat kadoksissa. Tänä vuonna toiset tuhat muuttajaa kokivat saman kohtalon. http://www.timesofisrael.com/6000-migrants-rescued-in-mediterranean-in-two-days/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 15 -24; Tiberias 18 -31; Suolameri 23 -32; Eilat 21 -38 +C-astetta. Taivaankansi on pilvetön ja lämpötiloissa tapahtuu äkillinen hyppäys hellelukemiin, Suolamerellä ja Eilatissa yli 40 astetta. Keskiviikon lukemat Jerusalemissa: 21 -34 +C-astetta.
Ennätysmäärä kuolleita merieläimiä huuhtoutuu pitkin USA:n länsirannikkoa, ja tm'on viranomaisten mukaan vain jäävuoren huippu. Osalla eläimistä on ollut verenvuotoa, monilla aivo-infektioihin. Haikalat ja tappaja valaat ovat myös entistä suuremmin joukoin lähestyneet rannikkoa säikytellen ja paikoin hyökkäillen lomanviettäjiä. http://enenews.com/alarm-record-die-off-of-marine-life-along-west-coast-huge-numbers-washing-up-on-shore-this-is-just-the-tip-of-the-iceberg-several-types-of-animals-found-dead-hemorrhaging-from-brain-i,

Post a Comment