Sunday, January 08, 2017

SUNNUNTAI 08.01.2017


 SUNNUNTAI 08.01.2017
01.SUNNUNTAIAAMU valkeni aurinkoisena ja viileänä, joskin ennusteen mukaan puolipilvisyys vallitsee tänä päivänä. Huomenna sen sijaan voi tulla paikallisia sadekuuroja kovan tuulen myötäileminä lämpötilan romahtaessa tämän päivän lukemista 05 -10 lukuihin 03 -09 ja edelleen seuraava päivänä sitäkin alemmas päivälämpötilojen alkaessa hitaan nousemisen.
LÄMPÖTILAT TANAAN
Jerusalem 05 -10; Tiberias 10 -15; Suolameri 11 -22; Eilat 08 -19 +C-astetta. Tiistaista lähtien taivaankansi selkenee ja lämpötila nousee vähän toiselle kymmenelle pääkaupungin alueilla. Sateitten mahdollisuus on olemassa huomenna, mutta ajoittaisena.
EILATIN kaupunki maan eteläisimmässä kolkassa tunnetaan turismistaan, ja sen mukaisesti kaupunki pyrkii kehittämään vierailleen mielen-kiintoisia nähtävyyksiä ja elämyksiä hiekkarannoilla lekottelun ohella, mikä ei onnistu vuoden ympäri eikä sovi kaikkien toiveisiin.
Monet turistit lienevät tienneet sinisen jalokiven kaivauksista ja hyödyntämisestä koruihin, mutta jännittävämmät elämykset koetaan sittenkin dolfiini-akvaariossa, jonne vapaina uiskentelevat merieläimet tulevat esittäytymään turisteille oman aikataulunsa mukaan, mikä voi aiheuttaa joittenkin odotuksille pettymyksiä.
ToI:n julkaiseman artikkelin mukaan Eilatin doofiiniriutta avattiin 1990 tarkoituksella osoittaa ihmisen ja merieläimen tuttavallista tapaamista. Vähitellen laumoissa liikkuvat delfiinit uskaltautuivat lähelle uimarantoja, ei ruuan tai makupalojen toivossa – mikä on kiellettyä - , vaan tutkiakseen elinympäristöään tai paetessaan vaaraa avomerellä. Liian innokkaat turistit ja nopeilla moottoriveneillään liikkuvat ihmiset ovat aiheuttaneet dolfiinien elin- ja ruokailutapojen muutoksia, mitä rantoja valvovat vapaaehtoiset tai palkatut työntekijät pyrkivät estämään. 
Vedenalaisten lasiseinillä varustettujen hallien ohella turisteille tarjotaan tutustumista värikkääseen vedenalaiseen maailmaan snorkkeleilla varustettuina tai sydänmeren sukeltamisella, mitä edellyttää opetusta tarvittavien varusteiden käyttämiseen.
Sen ohella turistit voivat tutustua harvinaisten kalojen museoon, kilpi-konna ja polttavilla piikeillä varustettujen rauskujen altaisiin. Elokuvateatterissa esitetään videoita ja filmejä meren elämästä. Viimeisin uutuus lienee 30 miljoonan NIS kustannuksin rakennettu Lähi-Idän suurin akvaario, joissa hait, piikkirauskut, mursut ja lukuisat muut meren elävät uiskentelevat pelottomina. Mielenkiintoisin elämys koetaan kuitenkin kulkemalla 15 metriä pitkän lasitunnelin läpi, jossa ihminen kokee olevansa osa meren elämää. Joillekin se voi olla liiankin jännittävä - ellei peräti pelkoa herättävä kokemus -villien merieläinten uiskennellessa vapaina joka puolella.
Illalla voi pistäytyä luistelemassa Eilatin jäädytetyillä jääradoilla ja ihailla auringonlaskua, joka usein värittää iltataivaan mahtavalla paletilla. http://www.timesofisrael.com/sharks-above-your-head-and-other-upgraded-attractions-in-thriving-eilat/

02.ISRAELIN poliisi jatkaa epäkiitollisia tutkimuksiaan pääministeri Netanyahun väitetyistä lahjuksista israelilaisilta ja amerikkalaisilta miljardööreiltä. Tutkimukset pitäisi hoitaa salaisina, mutta julkisuuteen niistä tihkuu tietoja, jotka voivat joko edistää tai häiritä poliisin tutkimuksia. Lisäksi uteliaat journalistit eivät kaihda käyttää hylättäviäkin keinoja löytääkseen aineksia raflaaviin artikkeleihin, jotka voisivat edistää heidän omaa uraputkeaan.

HAARETZ raportoi sunnuntaina, että poliisiupseerit ovat saaneet käsiinsä ääninauhoja, joiden tarkoitus lienee epäselvä tai jopa mystinen, mikä voi johtaa tutkimuksia harhateille tai sitten tukea muita tutkimustuloksia. Raportissa mainitut äänitykset eivät artikkelin mukaan välttämättä liity epäilyksiin taloudellisista palveluista korvauksena saaduista eduista. Ne paremminkin kertovat keskusteluista liikemiesten ja Netanyahun välisestä palvelu ja korvaus (quid pro quo) menetelmästä, jossa liike-
miesten pääministerin poliittisen aseman tukemiseen antama apu voisi johtaa korvauksiin, joiden arvo voi nousta omaisuuksien mittaisiksi. Netanyahun kanslia kieltäytyi kommentoimasta asiaa.  
ARTIKKELISSA mainitaan äänityksestä nimeltä "Case 2000", joka voi olla tuhoisa pääministerin imagon kannalta, mutta ei laillisuuden kannalta, kuten tutkimusten suorittajia lähellä olevat tahot ilmaisivat.

Edellä kerrottu aiheuttaa kysymyksiä, miten Haaretz sai äänitykset haltuunsa, ja toisaalta kuka poliisissa vuotaa tietoja medialle? Poliisia on toistuvasti moitittu tutkimustulostensa vuotamisesta julkisuuteen, mikä voi pahoin vahingoittaa sekä tutkimusten suorittajien että niiden kohteena olevien imagoa.
Netabyahu sanoi sunnuntaina olleensa hämmästynyt poliisin saamien tietojen korkeasta tasosta, mutta hän oli myös hyvin valmistautunut kuulusteluihin, kuten Haaretz raportoi.

NETANYAHUN asianajaja Yaacov Weinroth vähätteli poliisin esittämiä todisteita todeten, ettei kyse ollut rahasta eikä lainasta, eikä mistään, mikä todistaisi rikoksista, joten "olen täysin rauhallinen ja pysyn rauhallisena". Hän vakuuttaa, ettei lahjojen vaihtaminen ystävien kesken ole laitonta tai rikollista.

Poliisi kieltäytyy antamasta yksityiskohtia, etteivät ne häiritsisi tutkimuksia, ja toisaalta poliisi kehotti samasta syystä Netanyahua välttämään keskustelua kuulustelujen yksityiskohdista. TV-2 kertoi lauantain ohjelmassaan pääministerin pyytäneen John Kerryä käyttämään vaikutusvaltaansa Hollywoodin elokuvatuottaja Milchanin viisumin muuttamisesta pitkäaikaiseksi oleskeluksi USA:ssa, mikä todellakin tapahtui. Weinroth pitää tätäkin pelkkänä ystävän palveluksena ilman mitään rikollista tarkoitusta. http://www.timesofisrael.com/police-said-to-have-recordings-of-netanyahu-businessman-discussing-quid-pro-quo/

03.HEBRONISSA haavoittuneen terroristin kuoliaaksi ampunut IDF:n lääkintäkersantti Elor Azarian vankeusaikaa voidaan lyhentää tuntuvasti, jos hän lupaa pidättyä valittamasta ja esittämästä tyytymättömyyttään oikeuden antamaan päätökseen. Tämä muistuttaa sian ostamista säkissä tietämättä, onko siellä sika vai koiranraato. Raportin mukaan IDF:n sotilastuomioistuimen syyttäjä voi harkita vankeusajan tuntuvaa lyhentämistä. Azaria tuomittiin kolmen tuomarin tribunaalissa viime viikon keskiviikkona syylliseksi miehentappoon, josta enimmäistuomio on 20 vuotta vankeutta.
Media on tuohtunut siitä, että monet korkean tason johtajat ja poliitikot vaativat Azarian armahtamista jo ennen tuomion julistamista. Syyttäjä vakuuttaa, että vankeusajan lyhentämisestä voidaan sopia, jos Azaria osoittaa yhteistyöhalua, mutta ettei hän voi täysin välttää vankeutta ilman presidentin armahtamista. Syyttäjän virasto ei mielellään päästä käsistään syytettyä, jolla ei ole tarpeeksi voimakkaita tukijoita, joita Azarialla ei ole, etenkään, jos sillä voidaan saavuttaa poliittisia etuja.

TUOMARI-TRIBUNAALI omaksui päätöksessään kaikki syyttäjän esittämät argumentit hyläten puolustuksen esittämät todisteet, että haavoittuneena maassa makaava terroristi oli edelleen vaarallinen, koska hänen käyttämänsä päällystakki voi peittää mahdollisen pommivyön, ja lisäksi hänen käyttämänsä verinen puukko oli edelleen hänen kätensä ulottuvilla. Tuomarit eivät myöskään ottaneet huomioon, miksi terroristia ei ollut tutkittu 15 minuutin aikana, mitkä hän makasi maassa, eikä hänelle annettu lääkintäapua. Tämä on johtanut epäilyihin, että tuomarien päätös oli tehty ennen istuntoa ja vahvasti poliittinen, mikä erottaa lisää entisestäänkin jakaantunutta juutalaista kansaa.

04.UUTISIA LYHYESTI
·        Floridassa Fort Lauderdale lentoasemalla sattunut terrori-isku, jossa 26-vuotias Esteban Santiago ampui kuoliaaksi viisi matkustajaa ja haavoitti kahdeksaa (kuutta) muuta, muistuttaa järkyttävästi sitä, mitä tapahtui 1972 Tel Avivin lentokentällä. Silloin japanilaisen Red Army terrori-järjestön kolme agenttia pystyivät tuomaan laukuissaan aseet ja käsikranaatit, jotka he vetivät esiin laukuistaan saatuaan ne haltuunsa karusellista. He ampuivat kuoliaaksi 26 ihmistä.
Esteban Santiago asui Alaskassa, jossa hänellä oli mielen-terveysongelmia, joiden takia hänet poistettiin IDF:n palveluksesta, mutta psykologit antoivat hänelle terveen paperit. Hän käytti hyväkseen USA:n lakia, joka sallii lataamattoman aseen viemisen lentokoneeseen, jos se on erillisessä kotelossa, jonka lukon vain omistaja voi aukaista.
Santiago sai aseen haltuunsa, meni sen ja patruunoitten kanssa WC-tilaan, jossa hän latasi aseen, ja tultuaan takaisin halliin alkoi tulittaa ihmisiä.  Poliisi pyrkii selvittämään, mikä oli hänen motiivinsa. http://www.timesofisrael.com/echoes-of-tel-aviv-1972-in-florida-shooting/, http://www.wnd.com/2017/01/who-gave-this-guy-his-gun-back-twice/,
·        Hallituskoaliittion puheenjohtaja David Bitan (Likud) sanoo, että Netanyahu voi jatkaa pääministerinä vaikka häntä vastaan nostettaisiinkin rikossyytteet. Bitan ei usko poliisin saamien todisteiden edellyttävän syytteitä rikoksista, koska pelkkä keskustelu eri aiheista, jotka voivat toteutettuina olla rikollisia, eivät tee hänestä lain rikkojaa. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-can-stay-in-power-even-if-criminally-charged-lawmaker-says/
·        USA:n presidentiksi valitun Donald Trumpin vävypoika, se "kiltti juutalaispoika", Jared Kushner, jonka vaimo Ivanka Trump kääntyi juutalaisuuteen, lupaa hakeutua irti liikeyhteyksistään saatuaan tärkeimmän neuvonantajan aseman Trumpin muotoilemassa hallituksessa. Toinen este hänellä on ollut nepotismi, eli lähiomaisen suosiminen hallitusta koottaessa, minkä USA:n laki myös kieltää. Hän on selvittänyt asiaa Federaation viranomaisten kanssa, jotka suosittavat hänen esteettömyyttään virkaa vahvistettaessa. http://www.timesofisrael.com/trump-son-in-law-kushner-eyes-business-exit-ahead-of-white-house-role/
·        Moderni kielijärjestö, Modern Language Association, MLA yksi Amerikan johtavista järjestöistä, äänesti Israelin akatemian boikottia vastaan äänin 113 -79. Boikottia tukevien akateemikkojen korkea määrä kuitenkin hämmästyttää. Järjestö päätti myös sanoutua irti BDS:n boikottivaatimuksista. http://www.timesofisrael.com/modern-language-association-rejects-bds-bid/,
·        IAN:n aluksen kanssa yhteen törmännyt kalastaja Muhammad al-Hissi katosi onnettomuuden aikana, ja nyt kolme vuorikautta jatkuneitten etsintöjen jälkeen hänet julistettiin kuolleeksi. Nuhammad al-Hissin setä Nidal al-Hissi kertoi, että israelilainen alus ajoi kalastajan veneen yli katkaisten sen kahtia ja kääntäen sen ympäri. Kalastajat voivat kalastaa kuuden merimailin syvyisellä kaistalla Gazan rannikon edustalla. Sotilaiden mukaan alus oli saattamassa toista alusta myrskyävällä merellä, kun onnettomuus tapahtui. Merivoimat jatkoivat kadonneen kalastajan etsimistä 3 päivän ajan, ja jatkavat sitä edelleen. Kadonneen 33-vuotiaan kalastajan symbolinen hautausseremonia suoritettiin eilen satojen ihmisten seuratessa. http://www.timesofisrael.com/gaza-fisherman-who-collided-with-israeli-ship-declared-dead/
·        IDF:n eteläisen armeijan komentaja joutui tyynnyttelemään egyptiläisen upseerin värikästä sanailua, kun häneltä kysyttiin hänen mielipidettään Gazan asukkaista. Siinä käytiin läpi aasit ja aasintammat sekä Gazan miesten äidit ja muut lähiomaiset kiihtyneessä äänilajissa, joka ei kestä painettua tekstiä. Egypti on tuhonnut useita satoja tunneleita, joita Gazasta on kaivettu Siinaille. On aina ollut tunnettua, etteivät Egyptin ja Gazan Hamasin välit ole olleet ystävällisiä, mikä on korostunut Abdel Fattah al-Sisin noustua Egyptin presidentiksi, joka syyttää Hamasin hallintoa sekaantumisesta Egyptin sisäisiin asioihin sekä liittoutumisesta Siinain islamin militaristien kanssa. Hamas-johtaja Ismail Haniyeh sai luvan matkustaa Egyptin kautta haj pyhiinvaellusmatkalle Mekkaan useiden muiden Hamasin johtohenkilöiden kanssa, heidän mukanaan Hamasin tärkein operaattori Tawhi Mushtaha, 57, joka on läheinen Gazan vahvan miehen Yahya Simwarin kanssa. Haniyeh on edelleen ulkomailla. Mushtaha vapautettiin Gilad Shalitin vapauttamisen yhteydessä vuonna 2011. Hän on yksi Hamasin johtavista miehistä, jotka sanelevat sen politiikan suunnan. Toinen välien rikkoontumiseen vaikuttanut asia lienee salafistien suosion kasvaminen Gazassa. Aseitten ja rakettien valmistamiseen tarvittavien materiaalien salakuljettamiseen Siinailta Gazaan on osallistunut Islamin Valtio, jonka uskotaan rahoittavan suuren osan toiminnasta http://www.timesofisrael.com/the-enemy-of-my-enemy-egypt-thaws-toward-hamas/,
·        Israel ilmoittaa keskeyttävänsä 6 miljoonan USD maksujen suorittamisen YK:n operaatioihin seurauksena UNSC:n päätöslauselman 2334 hyväksymisestä. Päätöslauselmassa tuomitaan kaikki Israelin rakentamat kylät ja kaupungit Juudeassa ja Samariassa laittomiksi ja sinne kotinsa perustaneet juutalaiset lainsuojattomiksi antaen PA/PLO:n terroristeille avoimen valtakirjan hyökätä juutalaisia vastaan. Se myös katsoo, että Israel laittomasti miehittää Juudeaa ja Samariaa sekä Jerusalemin itäosia, mukaan lukien Temppelivuori, josta se käyttää arabialaista sanaa Haram al-Sharif. Tämän johdosta Vuoden wagf-säätiön arabivartijat kieltävät juutalaisia käyttämästä Vuoresta sen kansainvälisesti hyväksyttyä termiä Temppelivuori. USA on YK:n suurin rahoittaja, ja kongressi harkitsee rahoituksen keskeyttämistä YK:n räikeän Israel-vastaisuuden vuoksi. http://www.timesofisrael.com/israel-cuts-6-million-in-un-funding-over-anti-settlement-vote/
·        PA/PLO:n johtajat Abbasta myöten ovat aloittaneet valtavan kampanjan Trumpin suunnitelmia vastaan muuttaa USA:n lähetystö Jerusalemiin. Abbas sanoo sytyttävänsä koko arabimaailman tuleen, jos tämä toteutuu, ja väittää arabimaitten karkottavan USA:n lähetystöt alueiltaan. Hän puhuu myös rauhanprosessista ikään kuin se toimisi, vaikka se on ollut koomassa koko Abbasin hallinnon ajan. Se mies ei pysty puhumaan mitään lisäämättä siihen puolet valheita. http://www.timesofisrael.com/abbas-warns-us-not-to-go-ahead-with-aggressive-embassy-relocation/
·        Egyptin koptikristityt viettivät lauantaina joulujuhlaa jatkuvan pelon vallassa.
Edes kirkot eivät ole enää turvallisia, he valittavat. Viimeisen terrori-iskun vuoksi 11.12. 2016, jossa sai surmansa 28 kirkossa palvovaa ihmistä sunnuntaimessun aikana, iloista joulujuhlaa sävyttävät pelko ja syvä suru sukulaisten menetyksen johdosta. Miksi UNSC ei puutu tällaisiin räikeisiin rikoksiin, vaan puuhastelee Israelin sisäisten asioitten kimpussa, joista UNSC:n jäsenmailla ei ole mitään tietoa? http://www.timesofisrael.com/fearful-egypt-copts-mark-christmas-after-church-bombing/
·        ISIS antaa ohjeita polttopullojen rakentamiseksi. Islamin Valtio on alkanut uutta terroriaaltoa pitkin maailmaa joutuessaan luopumaan suuresta osasta miehittämiään maita Irakissa ja Syyriassa. Se tarkoittaa myös uutta uhkakuvaa Israelin rajoilla ja Juudeassa ja Samariassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222924
·        USA:n turvallisuusjärjestöt varoittavat, että ISIS ja Meksikon huumekartellien lähettämät terroriryhmät odottavat komentoa aloittaakseen terrori-iskut useisiin USA:n kaupunkeihin samanaikaisesti. Kuka antaa heille komennon? WND:n toisessa artikkelissa kerrotaan, että vastaus komennon antajasta sisältyy tähän artikkeliin. Hillary Clintonin suhteet Muslimiveljeskunnan kanssa ulottuvat paljon syvemmälle kuin ne, joita hänellä oli Huma Abedinin kautta. Se on se "vihollinen keskellänne". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222924


Post a Comment