Friday, June 24, 2016

PERJANTAI 24.06.2016

PERJANTAI 24.06.2016
01.VIIKON viimeinen työpäivä, joka samalla on suomalaisten juhannusaatto, alkoi 24 asteen lämpötilalla auringon paistaessa lähes pilvettömältä taivaalta sekä tänään että ainakin ennusteajan eli maanantain loppuun saakka. Huippulämpötila noussee 35 asteen tienoille ja pysynee korkealla ainakin lauantaina ja sunnuntaina, mutta maanantaiksi ennustetaan 4 asteen pudotusta.
SÄÄTILAT tänään:; Jerusalem  24 -35; Tiberias 26 -41; Suolameri 31 -41; Eilat 28 -43 +C-astetta. Huippulämpötila noussee Tiberiassa, Suolamerellä ja Eilatissa runsaasti yli 41 asteen; Eilatissa yli 44 astetta lauantaina ja sunnuntaina.
02.PÄIVÄN kuumin aihe lienee Englannin referendum, eli neuvoa antava kansanäänestys "brexit" EU:ssa pysymiseksi tai eroamiseksi siitä. Vielä puoli kahdeksan aikaan ei ole varmaa tietoa, kumpi puoli voitti, mutta se varmistunee aamupäivän kuluessa.
Brittimedia kertoo kuitenkin, että eroaminen EU:sta on varmistumassa, mikä tarkoittaa sitä, että hallitus lienee pakotettu aloittamaan välttämättömät toimet kansan-äänestyksen tulosten toteuttamisen käytännössä tehdäkseen hajuraon EU:n 27 valtion kanssa.
Englannilla on aina ollut "holhoava" asenne Euroopan valtioihin, joita se piti Ernest Bevinin tavoin etäisinä, joilla ei ollut paljonkaan tekemistä saarivaltion kuningas-kunnan kanssa, mitä näkemystä se joutui korjaamaan natsien pyrkiessä tuhoamaan sen.
Englannin asennetta kuvannee tapa, millä se lähetti tuomittuja rikollisia Australiaan ja Uuteen Seelantiin kärsimään rikoksiaan kysymättä paikallisten asukkaitten mielipidettä. Lieneekö tämä ajattelutapa vaikuttanut julkisuudessa liikkuneisiin tietoihin EU:n suunnitelmiin muodostaa Suomesta tällainen "kruunun kolonia", jonne tumpattaisiin Etelä- ja Keski-Eurooppaan tunkeutuneitten vierasmaalaisten enemmistö, eli ns. "pakolaiset".

ÄÄNESTYSTULOSTEN alkaessa valmistua 302:ssa valtion 382 äänestysalueesta tulokset ennustavat 52 %:n voittoa EU:sta irtautumisen hyväksi.

Välittömiä seurauksia tästä trendistä on ollut punnan arvon romahtaminen alimmalle tasolle 31 vuoteen verrattuna USD:in. Investoijat pyrkivät myymään puntia, ja pörssikurssit hyytyivät odoteltaessa sekavan tilanteen selkiytymistä. Englanti on EU:n 60-vuoden historiassa ensimmäinen maa, joka pyrkii eroon siitä.

Lähitulevaisuus näyttänee, miten se vaikuttaa muihin epätietoisiin maihin, kuten Suomi, joissa EU:n vastaisuus nousee maan talousongelmien kasaantuessa, mistä monet syyttävät Suomen liittymistä EU:n Euro- rahajärjestelmään. EU tekee kaikki unionia koskevat päätöksensä Brysselissä, eikä päättävillä virkailijoilla useinkaan liene juuri mitään todellista tietoa tilanteesta "periferiasta", jollaisena Suomea pidetään. Suomen väitetään joutuneen maksajan epäkiitolliseen asemaan huolehtien Etelä- ja Keski-Euroopan maitten holtittoman talouden aiheuttamista laskuista.
Suomen talous oli vahva sen liittyessä EU:hun, ja sen velvoitteita mitataan asteikolla, mikä ei vastaa tämän hetken todellisuutta.

ENGLANNISSA EU:ssa pysymistä vastustavat kansalaiset sanovat, että kesäkuun 23. päivä 2016 merkitsee maalle uutta itsenäisyyspäivää. Cameron joutunee eroamaan.
Times of Israel artikkelissa kuvataan äänestäjien joutuneen houkutelluksi eroamaan EU:sta ja ottamaan tukevaisuutensa omiin käsiinsä, sekä hallitsemaan korkea maahanmuuttajien virta, mitä on lisännyt vapaa liikkuminen EU-maiden sisällä.  
Englannin päätös erota tullee vaikuttamaan epävarmojen EU-maiden kansalaisten vaatimuksiin erota EU:sta. Suomen ohella Ruotsi lienee yksi potentiaalinen kohde.
Englannissa spekuloidaan, voiko pääministeri David Cameronin jallitus jatkaa maan johdossa. Potentiaalisena pääministeriehdokkaana on Lontoon entinen pormestari Boris Johnson, joka johti eroamisliikettä Englannissa.

EU-komission johtaja Jean Claude Juncker sanoo pahaenteisesti, ettei EU tule avustamaan Englantia sen neuvotellessa uudet sopimukset maihin, joitten kanssa se kävi kauppaa EU:n lipun varjolla. Juncker ennustaa neuvottelujen olevan vaikeita ja kestävän vuosi-kymmenen. Pahimpien ennusteiden mukaan Englannin talous voi IM:n arvion mukaan taantua ensi vuonna ja laskea 5.6 % vuoden 2019 ennusteista.

Vaalitaistelun ilkein ilmentymä oli EU:ssa pysymistä kannattavan kansanedustaja Jo Coxin raaka puukotus- Ja ampumamurha viikkoa ennen äänestystä. Kahden lapsen äiti Jo Fox jätettiin vertavaluvana makaamaan kadulle.


03.TRI Joseph Frager kertoo blokissaan Zions Corner maanjäristyksistä Jerusalemissa otsikolla luonnolliset murtumalinjat ja EU (Natural Faul Llines and the EU). Artikkeli julkaistiin Arutz Shevassa 24.06.2016.
Frager viittaa aluksi Sukkotin ensimmäisenä päivänä luettuun Sakariaan Haftora-profetiaan maanjäristyksestä Jerusalemin keskustassa. "Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemista itään. Öljymäki halkeaa keskeltä kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi, toinen puoli siitä siirtyy pohjoista ja toinen puoli etelää kohti". (Sak.14:4)

FRAGER kertoo, että Jerusalemin murtumaa verrataan paremmin tunnettuun San Andreas murtumaan USA:n länsirannalla. Hän toteaa, että EU on käyttänyt miljoonia tutkiakseen Jerusalemin murtumalinjaa voidakseen hyödyntää sitä poliittisesti Jerusalemin jakamiseksi.  
Jerusalemin murtuma on osa murtumalinjaa, joka alkaa Syyrasta ja jatkuu 3000 mailia Mozambikiin, ja joka syntyi Afrikan ja Euraasian mannerlaattojen erotessa.
Jerusalemin murtumalinjan alueella on sattunut maanjäristyksiä ennenkin aiheuttaen aineellista tuhoa ja henkilömenetyksiä.
Sakarian kirjassa viitataan maanjäristykseen Juudan kuningas Ussian aikana (Sak.14:5). Tiedemiesten arvioiden mukaan se oli voimakkuudeltaan 7.2 -8.2 Richterin asteikolla.
Toinen vakava maanjäristys sattui 15. tammikuuta 1546, Richterin asteikolla mitaten 6-7 astetta.
Kolmas maanjäristys tapahtui v. 1927, mikä romahdutti Allenby sillan. Arutz 7 julkaisi äskettäin kuvia sen aiheuttamista vaurioista Temppelivuoren Al-Aksa moskeijalle, mm. romahduttaen sen katon. Kuvissa näytetään maanalaista käytävää, joka johti nyisin suljetusta itämuurin kaksoisportista Temppeli-alueelle.

Maanjäristyset tapahtuvat Jerusalemin murtumalinjan alueella 80 vuoden välein, joten sen mahdollisuus on suuri lähiaikoina. Afrikan murtumalinjassa on artikkelin mukaan 10 metrin selkiytymätön jännitys.

FRAGER kertoo blogiartikkelissaan, miten EU-maat ovat tehneet kaikkensa Israelin maan ja sen asukkaitten hajottamiseksi ja Jerusalemin jakamiseksi. Ruotsi päätti tunnustaa "Palestiinan" olemattoman valtion ja Englanti teki samoin, joskaan päätös ei ole sitova.
EU päätti lahjoittaa Hamasille varoja terroritunnelien vahvistamiseksi, ja John Kerry lahjoitti 212 USD samaa tarkoitusta varten, Frager kertoo.

EU ja USA ovat määritelleet PA/PLO:n ja Hamasin hyökkäyksen uhreiksi, joita tulee tukea kaikin tavoin, ja Israel väkivaltaiseksi hyökkääjäksi, jota tulee kaikin tavoin boikotoida ja joka tulee eristää muista maista.
Länsimaiden päättävät elimet ovat siinä määrin NWO:n ja globaalin accord 2030 suunnitelman sokaisemia, etteivät he pysty näkemään kunnolla ja ajattelemaan järkevästi, mistä on osoituksena Israelin vastainen BDS kampanja ja avuton islamin invaasion vastustaminen omassa maassaan, joka uhkaa tuhota länsimaisen kulttuurin..

04.ISRAELIN johdon kärsivällisyys PA/PLO:n puheen-johtajan Mahmoud Abbasin Brysselissä esittämiin valheisiin ja aiheettomiin syytöksiin kaivovesien myrkyttämisestä, sekä kieltäytyminen tapaamasta pääministeri Netanyahua sekä presidentti Rivliniä Brysselissä alkaa osoittaa lopullista päättymistä. Alkaisi olla aika eristää Abbas Ramallahin Mukatanin hallintokeskukseen Arafatin tavoin, mikä on ainoa sivistynyt keino pysäyttää Abbasia juoksemasta valtoimenaan maailmassa levitellen kehittelemiään valheellisia syytöksiä Israelia vastaan.

Arabimielikuvituksen tapaan Abbas voi jopa itse uskoakin niitä, kuten esimerkki osoittaa. Väsyneenä työstä tullut arabimies kyllästyi poikansa loputtomiin kysymyksiin ja vaatimuksiin huomion herättämiseksi ja sanoi pojalleen: Tuolla kadunkulmassa jaetaan ilmaisia karkkeja. Poika ryntäsi heti katsomaan, mutta vähän ajan kuluttua mies alkoi ajatella, että jospa se onkin totta ja siellä jaetaan ilmaiseksi jotain, ja meni itse katsomaan.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu tarttui torstaina Abbasin esittämiin valheisiin syyttäen häntä keski-aikaisista murhasyytöksistä juutalaisia vastaan.
Pääministeri Netanyahu valmistautuu matkustamaan sunnuntaina Roomaan, jossa hän tapaa USA:n ulkoministeri John Kerryn. He keskustelevat Israelin ja PA/PLO:n välisten rauhankeskustelujen uudelleen aloittamisesta. Bibi oli yhteydessä presidentti Putinin kanssa, saadakseen laajemman kuvan ennen matkaansa.
Pääministerin kanslian antamassa lausunnossa todetaan: "Henkilö, joka kieltäytyy tapaamasta presidenttiä ja pääministeriä suorissa keskusteluissa ja esittää EU:n parlamentissa Brysselissä valheellisia murhasyytöksiä, valehtelee väittäessään kätensä olevan ojennettuna neuvotteluja varten".

Puheessaan torstaina EU-parlamentissa Abbas syytti nimeltä mainitsemansa rabbin kehottaneen "setlereitä" myrkyttämään arabien käyttämiä kaivoja, sekä väitti, että Israelin miehityksen loppuminen lopettaa globaalin terrorismin, joka saa sytykkeitä Israelin ja /PA/PLO:n välisestä konfliktista. Abbasin syytös kaivovesien myrkyttämisestä perustuu keskiajalla esiintyneisiin syytöksiin. Abbasin mainitsemaa rabbia ei ole olemassa.

05.Sionistinen Unioni vahvistaa virallisesti, että unionin puheenjohtaja Yitzhak Herzog tapasi PAS/PLO:n 11 vuotta ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan Mahmoud Abbarin nimittämän rauhanneuvottelijan, nykyisin PLO.n pääsihteerinä toimivan Saeb Erakatin vuonna 2015 ennen Israelin vaaleja.
Neuvotteluissa Herzog lupasi, että kaikki on neuvoteltavissa, mikään ei ole pyhää.
Hän lupasi luopua Juudeasta ja Samariasta sataprosenttisesti pienin aluevaihdoin, julistaa Itä Jerusalemin Palestiinan pääkaupungiksi. Hän suostui arabipakolaisten paluuoikeuteen tai oikeutetun korvauksen maksamiseksi menetetystä omaisuudesta YK:n turvallisuusneuvosto päätöslauselman 194 mukaan. Sopimusluonnoksen paljasti TV-10 sunnuntain 19. 06. ohjelmassaan.  
Luonnosta ei ole käsitelty missään maan virallisessa instituutiossa, eikä sillä ole enempää merkitystä kuin paperilla, jolle se lienee kirjoitettu. Arabien ajattelutavan mukaan se kuitenkin katsotaan luvatuksi ja annetuksi, joka varmasti tullaan vetämään esiin neuvotteluissa, joita länsimaat painostavat Israelia aloittamaan suhteiden heikkenemisen ja mahdollisten boikottitoimien uhalla.

Tiedustelu-ja liikenneministeri Israel Katz pyysi oikeuskansleria tutkimaan, onko maan lakeja rikottu, ja voidaanko tätä verrata maan petturuuteen, toimimiseksi valtion hallituksen ja knessetin selän takana.

Esimerkkinä voi toimia tapa, jolla Oslon sopimukset neuvoteltiin Shimon Peresin ohjauksessa Jossi Beiliniä ja muita vasemmistojournalisteja käyttäen, mikä oli täysin kiellettyä lakien mukaan. Heidät vapautettiin syytteistä jälkikäteen Knessetin päätöksellä. Pääministeri Yitxhak Rabinia informoitiin vasta sopimusten ollessa valmiit, eikä hänellä ollut voimaa kieltäytyä allekirjoittamasta niitä.  

Toinen maan sisäistä turvallisuutta nakertava liikehdintä on entisten puolustusministerien toiminta pääministeri Netanyahun 10 vuotta kestäneen hallituksen kaatamiseksi ja vasemmiston nostamiseksi valtaan.
(JP 21.06.2016)
06.Kolmas juutalaisvaltion moraalikäsityksiä käytännössä murentava toiminta oli silloin valtaa pitävän hallinnon päätös kaapata Jemenistä ja muista arabimaista tulleitten perheitten lapsia ja antaa heitä adoptioon ashkenazi-juutalaisille perheille. Tämä tapahtui 1970-luvulla. Hallitus määräsi korkeimman oikeuden tuomarin Yehuda Cohenin johtaman 7 vuoden tutkimukset asiasta salaisiksi vuoteen 2071, koska asiaan olivat sekaantuneet korkeat virkailijat ja poliitikot, mitä ei voitu julkaista kansalle. Raportista vuotaneiden tietojen mukaan todellisuutta tapahtumista ei pystytty selvittämään, eikä sitä, keille lapsia annettiin hoidettaviksi. Adoptoidut lapset itse vastustavat asian julkistamista peläten sen tuovan heille lisäkärsimýksiä. Vanhemmiltaan riistettyjä lapsia oli yli tuhat, varmaa lukua ei tiedä kukaan. Perusteluna selitettiin, etteivät vanhemmat pystyneet itse hoitamaan lapsiaan, mikä on varsin outo syytös.  
Kysymystä käsittelevät kirjoitukset käsittelevät sitä hyvin pintapuolisesti.
Jemeniläisten rabbina toiminut Meshulam pyrki saamaan oikeutta lapsensa menettäneille perheille, mutta hän taisteli virkavaltaa vastaan, joka ei halunnut totuuden julkistamista. Sairaalat, joissa lapsia ja synnytyksiä hoidettiin, kertoivat vanhemmille lapsensa kuolleen, mutta eivät antaneet lupaa nähdä lapsen ruumista, ja sairaalan todistukset osoittautuivat usein väärennetyiksi. Meshulam linnoittautui kotiinsa kannattajiensa kanssa, mutta hänet vangittiin ja tuomittiin yli 6 vuodeksi vankilaan. Hän kuoli murtuneena miehenä 1994. http://www.jpost.com/Opinion/Yemenite-children-457575.Wednesday, June 22, 2016

KESLIVIIKKO 22.06.2016

KESKIVIIKKO 22.06.2016
01.ISRAEL on nyt joutunut helleaallon kouriin, eikä lähipäivinä ole odotettavissa helpotusta. Tänään ja huomenna lämpömittarin lukema yltää 33 asteen tienoille, mutta seuraavina päivinä jo 35 asteeseen. Perheen nuoriso, Tarja Michal ja Markku lähtevät tänään Keitaan, nykyisen Lähteen, väen kanssa retkelle Tel Avivin eläinpuistoon. Parhaan päivän valitsivatkin, sillä autossa lämpötila tuntuu paljon pahemmin, ilmastointilaitteista huolimatta. Toivotaan heille Taivaan Isän varjelua.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 23 -33; Tiberias 25 -43; Suolameri 29 -42; Eilat 28 -41 +C-astetta.
Lämpöisillä alueilla huippulukemat nousevat perjantaina ja lauantaina 45 asteen tienoille. Ihana lämpö sitä tarvitseville!
02.Kestävä rauha Lähi-Idässä on yksi EU:n keskeisistä tavoitteista, kertoi Euroopan Neuvoston presidentti Donald Tusk Israelin presidentti Reuven Rivilinille, joka oli myös mennyt Israelin hellettä pakoon Brysselin viileyteen, ainakin poliittisesti katsoen, sillä viileät tuulet puhaltelevat EU:n yhtenäiselle tulevaisuudelle ja samalla koko maailman talouselämän vakavuudelle EU:n valta-koneiston yskiessä pahoin kylmettymisen vuoksi.

Englanti äänestää huomenna 23.06. neuvoa-antavassa kansan-äänestyksessä pysymisestään - tai paremminkin eroamisestaan siitä, mitä kutsutaan nimellä brexit.
Mielipidetiedustelut ovat sahanneet laatijasta lähtien puolesta ja vastaan, useimmat kuitenkin myönteisesti eroamisen puolesta. Äänestystä ovat pahoin häirinneet naiskansanedustajan murha, jonka tekijä oli ilmeisesti natsi-sympatisoija.
Pääministeri Daniel Cameron vihjaili äänestyksen siirtämistä murhan vuoksi, mikä ei toteutune.

Kuten uutiset kertoivat, EU on hyväksynyt Saudi Arabian v. 2002 julkistaman ja arabiliiton myöhemmin omaksuman rauhanaloitteen neuvottelujen pohjaksi, mitä Israel aluksi vastusti mutta jota Netanyahu sanoo nyt kannattavansa uudistetussa muodossa, jossa Israelin turvallisuusvaatimukset huomioitaisiin. Arabiliiton pääsihteeri Nabil al-Arabi toteaa, ettei aloitteen sanamuotoa voida muuttaa, mutta ehkä Saudi Arabian prinssien nuorikaarti pystyy sen tekemään. Israel on salaa neuvotellut Saudien edustajien kanssa Iranin uhan vuoksi. Ranskan tekemä aloite, jota EU näyttää nyt suosivan, perustuu arabialoitteeseen. Israel vastustaa molempia.

Presidentti Rivlinin ohella myös PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on kalastelemassa lisäsaaliita tärkeimmän tukijansa EU:n kalavesiltä sen johdon pitäessä konferenssiaan.
Rivlinin ja Tuskin neuvottelut sujuivat "innostavassa ilmapiirissä", kuten EU-neuvoston presidentti Donald Tusk niitä kuvaili. Israelin poliittisessa ilmapiirissä presidentti Rivlinillä ei ole todellista valtaa – se on tiukasti pääministerin johtaman hallituksen käsissä – mutta pitkään politiikassa mukana olleella Rivlinillä on erittäin hyvä tuntuma poliittiseen päätöksentekoon, eikä ajoittainen ajautuminen kielletyille vesille ole tuntematon Rivlinillekään, mistä presidentti Shimon Peres oli tunnettu toimiessaan vastaavassa virassa.

EU:n piirissä pyritään järjestämään presidentti Rivlinin ja PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tapaaminen Brysselissä, koska molemmat ovat paikalla. Mistä he keskustelisivat, on arvoitus, sillä Rivlinillä ei todellakaan ole poliittista valtaa, ja hänen joskus löysät lausuntonsa ovat herättäneet poliittisissa päättäjissä enemmän harmia kuin tasoittaneet vastakohtaisuuksia. Rivlin sanoi olevansa valmis tapaamiseen, mutta katsoi, että Netanyahun ja Abbasin tapaamisella voisi antaa todellisia tuloksia rauhanprosessin edistämiseksi. Abbasin asema PA/PLO:n johdossa on kuitenkin horjuva ja heikko.  Arabimaat Egypti, Jordania ja UAE avoimesti spekuloivat Abbasin korvaamista esim. Mohammed Dahlanilla.

YK:n pian virkansa jättävä pääsihteeri Ban ki-Moon, jonka nimen jotkut kääntävät muotoon Monkey-Boon, saapuu myös Brysseliin. Hänen matkansa lienee enemmän kohteliasuus ja hyvästelymatka kuin työmatka. Pääsihteeri on virkansa loppupuolella yhä enemmän kääntynyt Israelia vastaan, mikä ilmenee hänen lausunnoissaan Israelin mielipahaksi. Hän saapuu Israeliin maanantaina, tavaten Netanyahun ja Abbasin erikseen, sekä käyden myös Gazassa tutustuen YK:n kohteisiin siellä. Ban ki-Moon luopuu virastaan vuoden lopussa.

ISRAEL pyrki viimeiseen saakka estämään EU:ta omaksumaan Ranskan aloitteen järjestön viralliseksi ohjeeksi ja rauhankeskustelujen pohjaksi mutta epäonnistuen siinä. Netanyahu hyväksyy aloitteen, jos sitä muutetaan Israelin asettamien toiveitten mukaan.  

EU-neuvoston presidentti Donald Tusk, joka toimi aikoinaan Puolan pääministerinä, sanoo ymmärtävänsä Israelin ahdingon arabimaiden puristuksessa läheltä seurattuaan natsien suorittamaa holokaustia, ja
 on pyrkinyt levittämään tietoisuutta siitä omassa maassaan. Terrorismin vastainen taistelu ja rauhan saaminen Lähi-Itään olivat keskustelujen keskeisiä aiheita. Donald Tusk totesi, että EU:n ja Israelin väliset suhteet ovat alueen pisimmälle kehitetyt. Tusk huomioi viime viikkoina Israelissa tapahtuneet terrori-iskut lähettäen surunvalittelut uhrien omaisille. Israel ei ollut ollenkaan ilahtunut, että EU kannattaa Ranskan suunnittelemaa kansainvälistä rauhankonferenssia loppuvuodesta.

Tusk totesi, että Bryssel on sopiva paikka keskustelulle terrorismista sen itsensä jouduttua terroristien kynsiin.
Tusk tarjosi Israelille ja potentiaaliselle palestiinalais-valtiolle ennen näkemätöntä yhteistyötä, mukaan lukien inhimillinen ja kehitysapu.

PÄÄMINISTERI Netanyahu lentää sunnuntaina Roomaan, jossa hän tapaa USA:n ulkoministeri John Kerry, sekä EU:n ulkomaanasioitten johtajan Federica Mogherinin. Bibi soitti ennen matkaansa Venäjän presidentti Putinille keskustellen hänen kanssaan maitten välisistä suhteista, sekä tilanteesta Lähi-Idässä. Netanyahu ja Kerryn uskotaan keskittyvän rauhanprosessin edistämiseen. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/European-leader-to-Rivlin-Lasting-Mideast-peace-is-a-top-priority-for-EU-457363

03.ISRAELIN puolustusministeri Avigdor Liberman on ensimmäisellä tärkeällä úlkomaan matkallaan neuvottelemassa USA:n virkailijoitten kanssa USA:n vuosittain myöntämän tukipaketin suuruudesta ja kohdistamisesta, kuinka paljon siitä täytyy käyttää ostoksiin USA:sta. Liberman vakuuttaa, että pääkohdista on jo sovittu, mutta yksityiskohtia jauhetaan vielä.  Israelin tarkoituksena on saada sopimus allekirjoitettua lokakuun aikana, ettei sen katsota vaikuttavan USA:n presidentin vaaleihin marraskuussa tänä vuonna.
Tuen suuruus on ollut n. 3.1 miljardia vuodessa, mutta Israel haluaisi sen nostettavaksi viiteen miljardiin USD. Osa avustuksesta käytetään USA:n ja Israelin yhteistyössä suunnitellun ja rakentaman ohjuspuolustusjärjestelmän edelleen kehittämiseksi, joista Iron Dome on osoittanut 85 %:n osumatarkkuudellaan käyttövarmuutensa, Davidin linko, Arrow 2 ja Arrow 3 ovat lähes käyttökunnossa.

Entinen puolustusministeriLeon Panetta kertoo, että vuosia sitten Obamalta kyseltiin Israelille myöntämän avustuksen tarpeellisuutta, koska silloin saudeille tarkoitetut hävittäjätoimitukset myöhästelivät, ja toiseksi Obama pelkäsi silloin IAF:n voivan iskeä Iranin ydinlaitoksiin, mikä olisi kyseenalaistanut hänen luotettavuutensa länsimaailman johtajana.
Israelissa on myös ajoittain kyselty, tarvitseeko maa enää USA:n avustuksia, sillä maa on vauras ja sen armeija ylittää kaikkien Lähi-Idän maiden armeijoitten voiman.
Kysymys lieneekin nyt enemmän osoituksena ystävyydestä ja yhteisen kulttuuri- ja uskonnollisen perinnön jakamisesta, vaikka jälkimmäinen on hämärtynyt Obaman hallituksen aikana. http://www.timesofisrael.com/liberman-says-israel-us-close-to-finalizing-deal-on-defense-aid/

04.ISRAELIN tilaamien F-35 viidennen sukupolven hävittäjien kaksi ensimmäistä runkoa siirretään valmistuslinjan viimeiselle vaiheelle. Juhlallinen tilaisuus pidetään loppuviikosta, johon puolustusministeri Liberman osallistuu. Koneet on tarkoitus toimittaa
Israelin ilmavoimille (IAF) vuoden lopussa.
Koneen valmistus ja rakentaminen on kohdannut lukuisia vaikeuksia, jotka ovat viivyttäneet sen valmistumista ja nostanet sen kustannuksia kohtuuttomasti, mutta IAF uskoo edelleen sen nostavan IAF:n tason ennalta aavistamattomalle tasolle, jolle ei löydy vertaa Lähi-Idän alueelta, edelleen huomioiden Israelin lentäjien korkean tason. Koneeseen on tehty runsaasti Israelin toivomia muutoksia ja asennettu sen valmistamia varusteita, joista lentäjän kypärään asennetut laitteistot antavat hänelle jatkuvaa tilanne kuvaa lähiympäristöstä ja taistelu-kentältä, jota kone seuraa teknisillä laitteillaan. Myös koneen kyberlaitteisto on Israelin omaa tuotantoa.

Koneen Stealth-ominaisuus antaa mahdollisuuden suorittaa tiedustelua vihollisalueella joutumatta torjuntatulen kohteeksi.
Koneen kehittynet sensorit, ohjausmekanismi ja täsmäohjukset antavat lentäjälle vapauden keskittyä koneen taktisiin ominaisuuksiin sekä saamansa tieto-määrän selvittämiseen eri kohteista.
Kone on yksimoottorinen ja yhden lentäjän ohjaama kone. Kone on ollut vuosia USA:n armeijan käytössä, Israel saa sen käyttöönsä ensimmäisenä ulkomaana. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel-to-install-its-own-cyber-defenses-on-F-35-jets-457438

05.UUTISOTSIKOITA
·       Hallitus hyväksyi 74 miljoonaa NIS juutalaisyhteisöjen avustamiseksi kehittämään erityisesti turismiteollisuuttaan.(JP)
·       Iranin armeija sanoo suorittavansa 20 sota-harjoitusta lähikuukausien aikana kehuen ylivoimaisuuttaan, jos joku uskaltaa testata sitä. http://www.timesofisrael.com/iranian-navy-announces-20-military-drills-over-coming-months/,
·       USA:n tiedustelujohtajat sanovat, että Jonathan Pollard on edelleen turvallisuusriski, jos hän saa oikeuden matkustaa ulkomaille. Hän haluaa muuttaa Israeliin heti, kun se on mahdollista. http://www.timesofisrael.com/pollard-could-still-cause-damage-us-intelligence-community-says/
·       Yhteistoiminta Israelin kanssa on välttämättömyys, vakuutti NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg tavatessaan presidentti Rivilinin Brysselin päämajassa, jossa IDf sai luvan avata oman toimistonsa yhteyden helpottamiseksi. Pääsihteeri viittasi maihin, jotka jakavat samat arvot ja perinnön. Kulttuuri- ja uskonnollisen perinnön jakaminen on tullut entistä tärkeämmäksi islamin suorittaman valtavan invaasíon uhatessa syöstä länsimaat siihen, mistä ne vuosisatojen aikansa olivat vapautuneet: Taikauskoon, takapajuisuuteen, laittomuuteen, ihmisarvon kunnioittamisesta luopumiseen ja mielettömään kulttuuriperinnön tuhoamiseen, mitä kurittomat joukot harjoittavat uskontonsa nimissä. http://www.timesofisrael.com/nato-chief-says-upping-cooperation-with-israel-essential/
·       Iran allekirjoitti 25 miljardin arvoisen sopimuksen matkustaja koneitten toimittamiseksi Boeing yhtiöltä. Sopimus edellyttää, että Iran toteuttaa P5+1 maiden kanssa solmimansa ydinaseiden http://www.timesofisrael.com/iran-boeing-sign-historic-25-billion-sales-agreement/rakentamisen kieltävän koskevan sopimuksen asettamat ehdot. http://www.timesofisrael.com/iran-boeing-sign-historic-25-billion-sales-agreement/
·       Gazaan voidaan taas kuljettaa israelilaisia vesimeloneita 8 vuoden kiellon jälkeen. Toinen Gazaa koskeva uutinen kertoo, että Gazan rannikon edustalle suunniteltu keinotekoinen saari on saamassa uusia kannattajia. Saari toimisi satamana ja sinne voitaisiin myöhemmin rakentaa lentokenttä. Saari on Israelin aluevesillä, ja sen kautta kulkevaa liikennettä valvoisivat Israelin virkailijat. Saaren hinnaksi arvioidaan 5 miljardia USD. http://www.timesofisrael.com/israeli-watermelons-delivered-to-gaza-ending-8-year-palestinian-ban/
·       Terroristien autopommi surmasi 6 Jordanian armeijan sotilasta ja haavoitti useita Jordanian Syyrian raja-alueella maanantaina. Jordania julisti tiistaina raja-alueen sotilaalliseksi vyöhykkeeksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213940#.V2pPFWOKTIU

Sunday, June 19, 2016

SUNNUNTAI 19.06.2016

SUNNUNTAI 19.06.2016
01.ULKOLÄMPÖTILA oli jo kuuden maissa aamulla 23 asteen tienoilla, joskin ennusteet lupaavat vain 22 astetta mutta kerrankos sääennusteet epäonnistuvat. Huippulämpötila noussee päivän aikana 34 asteen tienoille ja sama helle jatkunee ainakin keskiviikkoon, eli ennusteajan loppuun saakka. Taivaankaksi lienee samoin ennusteen mukaan pilvetön, eli aurinko porottaa esteettä kirkkaalta taivaalta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 22 -33, Tiberias 24 -40; Suola-meri 29 -41; Eilat 27 -40 +C-astetta. Kyllä siinä jo nahka alkaa kärventyä, jos uskaltaa heittää paidan pois päältään. Moni suomen sateiseen ja viileähköön kesään kyllästynyt mies kuitenkin filosofoi: Kun kerran on tullut aurinkoa hakemaan, otetaan sitä silloin, kun se on tarjolla, vaikka nahka palaisi.
02.ISRAELIN sisäpolitiikan ikävimpiä ilmiöitä ovat entisten korkeissa viroissa palvelleiden mutta syrjään siirtyneiden henkilöiden hyökkäykset maan hallitusta ja istuvaa pääministeriä vastaan. He tekevät yökkäyksensä useimmiten jonkin huipputason konferenssin aikana, jonne on kokoontunut arvovieraita myös ulkomailta.

Ikävää tässä on nimenomaan se, etteivät hyökkäyksen kohteeksi joutuneet pysty esittämään omia ajankohtaisia näkemyksiään, eikä jälkikäteen tehty oikaisu pysty enää korjaamaan syntynyttä vahinkoa. Lisäksi kansainvälinen media hyvin halukkaasti tarttuu tällaisiin hyökkäyksiin, sillä Israel on kansainvälisesti tunnustettu heittopussi, josta levitetään maailmalle vääristeltyjä tietoja.

Herzlian vuosittainen konferenssi on muodostunut otolliseksi tilaisuudeksi hyökkäysten esittämiseen.
Edellisessä raportissa kerroin jo edellisen puolustus-ministeri Moshe Yaalonin katkerantuntuisesta hyökkäyksestä pääministeri Netanyahua vastaan, jossa hän kyseenalaisti pääministerin todellisuudentajun väittäen hänen turvautuvan pelotteluun ja todellisen tilanteen liioitteluun vain pysyäkseen vallassa muutaman kuukauden tai vuoden.

Viimeisin hyökkäys tulee entisen puolustus- ja pää-ministerin Ehud Barakin taholta, joka vetäytyi syrjään politiikasta, mutta näyttää nyt tekevän varovaista paluuta, vaikka hän JP:n haastattelussa väittää, ettei paluu politiikkaan eikä pyrkimys pääministeriksi ole hänen lähivuosien ohjelmassaan. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö hän olisi altis houkutteleville tarjouksille etenkin huomioiden, ettei näköpiirissä ole muita potentiaalisia pääministeriehdokkaita.

EHUD BARAK aiheutti JP:n artikkelin mukaan melkoista aaltoilua vesilasissa kiivassävyisessä puheessaan Herzlian konferenssissa torstai-iltana. Barak kuulutti puheessaan kansan yhdistymistä Netanyahun kaatamiseksi.
Makor Rishon uutisraportin mukaan Netanyahu tarjosi Barakille ulkoministerin salkkua toukokuun 18. päivänä tasapainottaakseen hallituksensa politiikkaa nimitettyään Avigdor Libermanin puolustusministeriksi.
Barak totesi, ettei hänelle tarjottu ulkoministeriötä, eikä hän hyväksyisi tarjousta, jos sellainen tehtäisiin. Hän vertasi itseään USA:n sisällissodan aikaiseen kenraaliin W T   Shermaniin, joka vuonna 1884 kieltäytyi antautumasta  republikaanien presidenttiehdokkaaksi.
'Kysyttäessä, miksi Barak ei pyrkisi hallitukseen voidakseen saada muutoksia aikaan sisältä päin,
hän vastasi tähän tapaan: "Näin, mitä hallitukselle tapahtui kuluneen vuoden aikana, Se on jyrkässä luisussa päätyen tilanteeseen, josta varoitin vuosi sitten vastaavassa Herzlian konferenssissa".

LIKUDIN korkeat virkailijat ovat vihjailleet, että Netanyahu etsii tilaisuutta nimittää ulkoministeriön johtoon julkista arvostusta nauttivan asiantuntijan hallituksensa poliittisen pohjan tasapainottaniseksi.
Netanyahun läheiset neuvonantajat ja ministerit Yariv  Levin ja Zeev Elkin kieltävät, että ulkoministeriön johtoa olisi tarjottu Ehud Barakille."Emme ole tehneet sellaista tarjousta, mikään ei ole kauempana totuudesta".
Barak muisteli, että hän voitti Netanyahun 1999 vaaleissa, mutta ettei hän halua uusia samaa taistelua, kuten hän totesi TV-2:n haastattelussa perjantaina.
Hän pyrki siinä myös korjaamaan New Yorkin synagogassa antamaansa ennustetta pitäen Donald Trumpin mahdollisuutta voittaa presidentin vaalit vain 30 %:n luokkaa todeten, että hän puhui matemaattisesta laskelmasta, joka esitettiin mediassa kokonaisuudesta irrotettuna.
BARAK sanoi haastattelussa tuntevansa Netanyahun 20 vuoden ajalta, ja näkevänsä hänessä selviä oireita paniikista. "Netanyahu ymmärtää selvästi, että lähtö-laskenta hänen päivistään pääministerinä on alkanut, mikä voi tapahtua vuoden tai puolentoista aikana".
Hän valitti hallituksen oikeistolaisuutta todeten, että se muodostuu vain oikeistolaisista puolueista ilman tasapainottavaa elementtiä. "On aika korvata Netanyahu uudella henkilöllä, ja kiitellen valtiolle tekemistään palveluksista todeta: Hänen on aika siirtyä syrjään. Netanyahu ei ole maagikko, hän on ylittänyt rajansa".
Neyanyahu vähättelee Barakin esittämiä hyökkäyksiä häntä vastaan todeten, että Barakin imago vaatii niitä julkisen imagonsa säilyttämiseksi kerran kuussa.
Pääministerinä ollessaan Barak tarjosi PA:lle yli 97 % Juudeasta ja Samariasta, maan vaihtoa loppuosasta, Jerusalemin arabienemmistöiset osat sekä arabi-pakolaisten rajoitettua paluuoikeutta.

03.Kolme ihmistä saivat surmansa lauantai-iltana epätavallisessa auto-onnettomuudessa Tel Avivin Ben Yehuda-kadun viereisen jalankulkutien varressa olevassa ravintolassa. Auton kuljettaja, 41-vuotias Raananasta kotoisin ollut mies, sai poliisin arvion mukaan sydän-kohtauksen ja menetettyään autonsa hallinnan auto ohjautui pois kadulta tie varrella olevan aasialais-ravintola Furaman pöytiin ja lopulta seinään.
Kaksi muuta henkilöä kuljettajan lisäksi kuoli onnettomuudessa; lisäksi kaksi ihmistä haavoittui vakavasti ja useita lievemmin. Onnettomuus aiheutti paniikkia paikalla olleiden keskuudessa heidän kuvitellessaan, että kysymys oli autoterrorismista, ennen kuin poliisi pystyi kokoamaan palaset yhteen vakuuttaen, että kysymys oli onnettomuudesta.
Yksi surmansa saaneista oli amerikkalainen liikemies ja Israelin ystävä New Yorkista Alan Weinkrantz, joka usein vieraili Israelissa. Hän toimi omistamansa yrityksen Alan Weinkrantz presidenttinä. Hän oli illallisella ravintolassa onnettomuuden tapahtuessa. Hänen websivunsa MySonAntonio kertoi USA:n Israelin lähettilään Dan Shapiron ilmoittaneen Alanin kuolemasta Antonio-pojalle. Ulkona olevat ravintolan pöydät suojattiin metallikaiteella onnettomuuden jälkeen. http://www.timesofisrael.com/texas-pr-guru-linked-to-israeli-startup-scene-among-tel-aviv-crash-victims/

04.ISRAELIN hallituksen tehdessä kaikkensa estääkseen kiihotuksen Temppelivuorella muslimien ramadanin, paasto-kuukauden, aikana, PA:n hallituksen pääministeri Rami Hamdallah teki vierailun lauantaina Al-Aksa moskeijaan Temppelivuorella.
Vierailu oli koordinoitu ja sovíteltu puolustusministeri Avigdor Libermanin kanssa – arvattavasti Netanyahun myötävaikutuksella.
Hamdallahin seurueeseen kuuluivat PA:n yleisen turvallisuuspalvelun johtaja Majed Faraj ja PA:n estävän turvallisuuspalvelun johtaja Ziad Hab al-Rieh.
Vierailu sujui ilman välikohtauksia, kuten edellisenä perjantaipäivänä normaali rukouspäivä, jolloin Vuorelle nousi arviolta 10 000 arabia, osa myös Gazasta.  

ISRAELIN hallituksen parissa on ollut yleinen uskomus, että PA:n hallitus on katteettomilla lausunnoillaan kiristänyt jännitystä israelilaisten ja PA:n arabien välillä. Myös Avigdor Liberman on antanut useita kiivaita lausuntoja PA:n arabien ja erityisesti PA/PLO:n puheen-johtajan Mahmoud Abbain toimista.
Nyt puolustusministerinä Liberman näyttää siivonneen terminologiaansa, jonka länsi voi paremmin hyväksyä.

Netanyahun hallitus on lieventänyt aiemmin Tel Avivin Sarona-marketin tulitustapahtuman jälkeen asettamiaan kovia rajoitusmääräyksiä, 300 gazalaista sallittiin päästä Al-Aksa moskeijaan ja liikkumista Juudean ja Samarian alueilla helpotettiin. http://www.timesofisrael.com/palestinian-pm-hamdallah-prays-at-al-aqsa-mosque/

05.Israelin erämaahan pystytetty Ashalim Tower, aurinkolämpövoimalaan kuuluva torni, kohoaa korkeampana kuin mikään vastaava lv-torni maailmassa. Se kerää miljoonan neliömetrin alueelta
55 000 aurinkokennosta tulevat auringonsäteet. Insinöörit ja teknikot pystyttävät kovalla kiireellä huipputeknolgiaa edustavaa tornia, jonka on määrä olla valmis v. 2017.
Ashalim-torni on valmistuttuaan 240 m korkea.  
Se päällystetään ruostumattomalla teräksellä. Tornin yläosassa sijaitsee kiehutuskattila, jossa veden lämpötila nousee 600 asteeseen. Vesi johdetaan tornin alaosaan, jossa sen energiasisältö muutetaan sähköenergiaksi. Peilipintoja on yhteensä 300 hehtaaria (740 eekkeriä), 400 jalkapalloareenan verran. Voimala maksaa 570 miljoona USD, sen rahoittavat General Electrik USA:sta, Ahlsrom Ranskasta sekä yksityisyhtiö Noy Israelista. Torni näkyy kymenien kilometrien päähän erämaassa valtavana kummajaisena, joka välkkyy auringonsäteiden voimasta. http://www.timesofisrael.com/in-israeli-desert-worlds-highest-solar-tower-looks-to-future/,

06.UUTISOTSIKOITA
·       Uutisotsikot kertovat, että Sudi Arabia lisää öljyn tuotantoaan ennätyskorkealle, mutta samaan aikaan liikkuu tietoja ja artikkeleita, joiden mukaan saudit tulevat osoittamaan sijoituksiaan, kuten myös useat maailman rikkaimpina pidetyt yksityis-henkilöt mukaan lukien Gates, Zuckenberg, Buffet ja monet johtavat öljy-yhtiöt, uuteen energiaan.

Se on jatkuvasti uudistuva, täysin ympäristö-ystävällinen energiamuoto, jonka Aegenda 2030 ja maailman ympäristö-aktivistit voivat hyväksyä. Sitä on määrättömästi saatavilla kaikkialla maailmassa. Kysymys on aurinkoenergiasta, joka perustuu mullistavaan uuteen solukennokeksintöön, jolla tuotantokustannukset pienenevät oleellisesti. Asiaa käsittelevässä artikkelissa väitetään, että maailman johtavat valtiot ovat aktiivisesti mukana, ja että se tulee lopettamaan raakaöljyn käytön energian-lähteenä lähes kokonaan, https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15563766d28c2882
·       Israelin syyttäjänvirasto joutui pidettyään Duman polttomurhasta epäillyn Natanel Porkowitzin kuusi kuukautta pidätettynä toteamaan, ettei todisteita syytöksiin löytynyt. Hänet pidätettiin ilman näyttöä syyllisyydestä, mitä eivät tiiviit 12 vrk:n tutkimukset ja kuulustelut myöskään vahvistaneet. Poliisin epäilys voi johtua siitä, että Porkowitz toimi nuoriso-ohjaajana Kokhav haShahar yhteisössä; mutta hän palveli kunnialla armeijassa saaden arvostetun presidenttin laatan erinomaisesta palveluksesta. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/prosecution-quietly-closes-duma-arson-suspect-case-for-lack-of-evidence/2016/06/19/
Rajapoliisi pidätti lauantaina kolme arabimiestä Tapuah risteyksessä löydettyään hajotetun M-16 kiväärin heidän autostaan. Rajapoliisi sai vinkin ID:Ltä alkaen seurata heidän toimiaan. He yrittivät myydä hajottamansa aseen. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/three-arabs-captured-with-m-16-near-tapuach-junction/2016/06/19/,
·       Hamasin ja PLO:n väliset sovintokeskustelut päättyivät lauantaina Qatarissa negatiiviseen toteamukseen, ettei yhteistä säveltä löytynyt. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/hamas-plo-qatar-reconciliation-talks-end-early-on-negative-note/2016/06/18/
·       Arabiterroristit heittivät palopommeja juutalaisten asuntoon Armon HaNatziv lähiössä perjantaina. Poliisi aloitti syyllisten etsinnät asettaen tiesulkuja Jabel Mokaber arabilähiöön meneville teille. Asunto vaurioitui palon johdosta, mutta kukaan ei haavoittunut; 4 epäiltyä saatiin kiinni.  http://www.timesofisrael.com/firebombs-damage-home-in-jerusalems-armon-hanatziv/, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Four-Arabs-arrested-for-hurling-firebombs-at-Armon-Hanatziv-home-457136,
·       EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysseliin maanantaina äänestämään, voiko EU tukea Ranskan tekemään rauhansuunnitelmaa, jonka Israel hylkäsi. Israelin suureksi mielipahaksi päätös voi olla myönteinen. http://www.timesofisrael.com/to-israels-dismay-eu-ministers-to-meet-on-backing-french-peace-push/
·       Israel suostui Nicosiasta tulleeseen hätähuutoon, etteivät he pysty sammuttamaan Kyproksessa syntyneitä tulipaloja kovan tuulen vuoksi. Israel lähettää palontorjuntaan hankkimiaan lentokoneita avustamaan sammutustoimia. http://www.timesofisrael.com/israel-sends-firefighting-planes-to-help-battle-cyprus-blaze/

·       Etiopiasta Israeliin muuttaneita juutalaisia on tarkoitus käyttää yhteyksien luomiseksi Afrikan maihin, mitä etiopialaiset kansanedustajat Israelissa kannattavat, kertoo Avraham Meguise JP:n artikkelissaan. Israelin kehittämiä aurinkovoimaloita on viety ja viedään moniin Afrikan maihin, Israelin toimittavat aurinkokennot tuottavat 6 % Ruandan sähköntarpeesta. Tämä on viemäriveden ja meriveden puhdistuslaitteistojen ja tippukastelun ohella yksi Israelin vientiartikkeli kehitysmaihin, mistä Israel vaatimattomasti vaikenee julkisuudessa.