Wednesday, March 30, 2016

KESIVIIKKO 30.03.,2016


KESKIVIIKKO 30.03.2016
01.AJATTELIN mielessäni muutamia viikkoja ennen operaatiota, että alamme olla molemmat - minä ja uskollinen palvelijamme Lancia Thema - valmiit romutettaviksi. Taivaan isä antoi minulle selvän kehotuksen: "Eipäs hoppuilla, sinulla on vielä monta hyvää vuotta jäljellä, mutta huolehdi paremmin kunnostasi". Lancia hoidettiin kuntoon ennen minua, mutta sitten oli minun vuoroni, jota nyt parhaillaan käydään läpi. Merkittävää tässä prosessissa on ollut se, etten ole missään vaiheessa tuntenut, että minulle tapahtuisi jotain outoa. Olen tuntenut Isän hyvän hoidon kaiken aikaa.

MAANANTAINA kävimme rasituskokeessa, jossa jouduin kävelemään jonkin aikaa – 81 % normista – koneessa lukuisten tunnistimien siirtäessä sydämen arvot piirturille, joka piirteli erilaisia piikkilankaa muistuttavia kuvioita paperille. Ne olivat aivan toista luokkaa, kuin ennen operaatiota saadut pieniä' nystyröitä sisältävät "sydänkäyrät". Kaiken tultua valmiiksi lekuri antoi oman arvionsa, jonka mukaan kuntoutus operaation jälkeen on edistynyt hyvin, antaen kuitenkin kehotuksen hankkia cardiologin asiantunteva analyysi tuloksista.

           Miten tästä edetään, on vielä Taivaan Isän kädessä, mutta järjen mukaan arvioiden uskoisin voivani antaa rajoitettuja raportteja tilanteesta. Täysipainoisten raporttien laatiminen saa odottaa. Toipumisajan olen kokenut eritäin hyödyllisenä perheen yhtenäisyyden kannalta. Tuntuu hyvältä todeta, miten kaikki olivat jollain tavoin mukana asioita selvitettäessä. Erityisesti haluan tunnustaa suhteeni vaimooni, joka on voimiaan säästelemättä pyrkinyt pehmentämään miehensä ponnisteluja alistumaan tosiasiaan, että hän on nyt avuton, eikä voi luottaa miehiseen voimaansa. Se on kova paikka miehelle. Olen myös pyrkinyt käymään läpi sydänkammioitten salaisuuksia, joissa asustaa kaikki potentiaalinen paha vain odottaen sopivaa tilaisuutta muuttuakseen teoksi. Jeesus mainitsi tästä opetuslapsilleen varoittaen heitä tarkkailemaan omia ajatuksiaan ja tekojaan.

02.Israelin sisäinen tilanne jatkuu edelliseen tapaan salaisine sopimuksineen asianomaisten välillä, mistä jotain putkahtaa kansan arvioitavaksi joko lakiesitysten tai julkisuuteen vuotaneitten vahvistamattomien tietojen mukaisesti.
Median uutissivuja ovat hallinneet erilaiset tulkinnat Hebronissa äskettäin tapahtuneen ampumistapauksen taustoista, joissa kukin journalisti esittää oman versionsa, mitä todella tapahtui. B´Tzelemin ottaman videon perusteella jo kerran vaarattomaksi luokiteltua PA:n arabiterroristia paikalle tullut sotilas ampui tarkoituksellisesti päähän varmistaakseen, ettei hän pysty sytyttämään turvaliivin alle piilottamaansa pommivyötä. Tässä videossa terroristi ei liiku, mutta toisessa tilanteessa otetussa videossa hän liikuttaa käsiään. B´Tzelem on israelilainen Juudean ja Samarian alueilla toimiva NGO ihmisoikeusjärjestö, jonka tulkintoja ei aina hyväksytä puolueettomina.

Sekä pää- että puolustusministeri pitävät lujasti kiinni kannastaan, että sotilaan teko on verrattava tappoon, ellei peräti murhaan. Sotilas on heidän mielestään jo tuomittu IDF:n arvojen vastaisesta toiminnastaan. Kansanedustajat puhuvat puolesta ja vastaan, ja mielenosoituksia on järjestetty sotilaan tueksi. "Parempi kuollut terroristi kuin kuollut sotilas", kiteytti ajatuksensa eräs kansanedustaja. Ehkä oikeus pystyy antamaan lähinnä oikeuden-mukaisen tuomion, mutta epäilys jäänee kytemään.

Toinen sisäistä tasapainoa järkyttävä tapaus, on korkeimman oikeuden annettua kieltävän lausunnon hallituksen laatiman ja valmiiksi osapuolten kanssa sovitun Leviatanin kaasukentän luonnonkaasun hyödyntämisestä. Pääministeri Netanyahu oli erityisen harmistunut korkeimman oikeuden päätöksestä todeten, että se osoittaa oikeuslaitoksen asiattoman puuttumisen hallituksen toimintaan, mikä tulee vahingoittamaan koko maata. Toisten mielestä se sotii demokratian sääntöjä vastaan.

Israelin arabit järjestävät tänään yleislakon 40 vuotta sitten tapahtuneen ikävän ampumistapauksen muistoksi, jossa alimitoitetut poliisit avasivat tulen arabien massamarssia vastaan. He kutsuvat muistotilaisuutta nimellä "Maan päivä", joka järjestetään vuosittain 30.maaliskuuta, tänä vuonna päätilaisuus järjestetään Arraben arabikaupungissa, pienempiä tilaisuuksia järjestetään useissa kylissä ja lähiöissä., Negevissä järjestetään mielenosoitus laittomasti rakennetussa Umm al.Hiran kylässä, joka on vaarassa joutua tuhottavaksi.
Arabikansanedustajat käyttävät Maan päivää kiihottaakseen kansaa Israelin hallitusta vastaan, jota he syyttävät kansan kiihottamisesta ja rasismista maan arabiväestöä vastaan. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israeli-Arabs-set-for-general-strike-protests-on-40th-annual-Land-Day-449662,


03.Israel ja Kiinan aloittavat keskustelut kahdenkeskisestä vapaa-kauppa-alueesta, jonka uskotaan suuresti edistävän maitten välisiä suhteita etenkin taloudellisella sektorilla ja turismissa. Kiinan varapääministeri Liu Yandong lensi Israeliin, jossa hän eilen keskusteli pääministeri Benyamin Netanyahun kanssa, joka sanoi suhtautuvansa hyvin toiveikkaasti ja myönteisesti Kiinan ja Israelin välisten suhteitten kehittämiseksi

Egyptissä sattunut Egypt Air yhtiön koneen kaappaamisdraama päättyi lopulta onnellisesti kaappaajan antauduttua ilman väkivaltaa, ja kaikkien matkustajien päästessä vapaaksi ilman henkilövahinkoja.  
Seid Eldin Mustaja antautui Kypróksessa lähetettyään kirjeen ennen antautumistaan entiselle vaimolleen.
Kaappaajalla on uumillaan pommivyö, joka osoittautui kotitekoiseksi ilman räjähteitä. Kyproksen viranomiaset sanoivat, että mies oli patologisesti häiriintynyt.

Israelin poliisikomentaja Roni Alsheikh sanoo, että nimettöminä seksuaalisesta häirinnästä syyttävät naiset edustavat sairasta ilmiötä maassa. Niistä on tullut todellinen maanvaiva, koska poliisin velvollisuuksiin kuuluu tapausten tutkiminen, vaikka ne olisivat motiiviltaan kaikkea muuta kuin seksuaalista häirintää. Moni täysin syytön ja kunno9llinen virkamies on joutunut tämän sairauden uhriksi menettäen paitsi yleisen kunnioituksen että ylenemismahdollisuutensa tai jopa virkapaikkansa. Etenkin politiikassa tämä on huolestuttavan yleistä.
Knesset hyväksyi pilottikokeiluna biometrisen database järjestelmän jatkamisen yhdeksän kuukauden ajaksi, vaikka sen vastustus on noussut hallitusrintaman keskuudessa.

Turkin juutalaiset pelkäävät Islamin Valtion toteuttavan uhkauksensa välittömistä hyökkäyksistä Turkin juutalaisia vastaan. Turkin viranomaiset pidättivät viime viikolla kuusi Israelin Valtion jäsentä Turkin eteläosassa, mikä osoittaa uhkan olevan todellinen. Hyökkäykset ja uhkaukset Euroopan juutalaisia vastaan ovat nousseet viimeisten kuukausien aikana, ja sitä tehostavat Islamin valtion lausunnot, joiden mukaan se on soluttanut pakolaisvirtojen mukaan runsaasti aktiivisia taistelijoitaan.

Valtion tarkastajan vuosiraportin mukaan Israel on pahoin epäonnistunut Juudeassa ja Samariassa laittomasti rakennettujen rakentamisen estämisessä ja valmiiden laittomien rakennusten tuhoamisessa. Vuosien 1997 ja 2013 välisen' aikana rakennettiin 20 086 laitonta rakennusta, joista 13 481 oli arabien ja 6 605 juutalaisten rakentamia. Rakennukset sijaitsevat C-alueilla, joissa Israel vastaa sekä alueitten turvallisuudesta että hallinnosta.

04.Säätila on tänään Israelissa puolipilvinen ja suhteellisen viileä lukemin 9 -15 astetta, mutta huomisesta alkaen ilma kirkastuu ja lämpötila alkaa nousta siten, että huomisen lukemat ovat 10 -17 +C-astetta.
Post a Comment