Sunday, February 21, 2016

SUNNUNTAI 21.02.2016

SUNNUNTAI 21.02.2016
1.     TAIVAANKASNSI oli pilvinen aivan ennusteen mukaisesti, ja ilma tuntui kostealta ja viileähköltä lähes helteisen sään jälkeen. Yön aikana ei kuitenkaan ollut satanut, mutta ennusteiden mukaan pilvisyys ja sateitten mahdollisuus jatkuvat lähipäivien aikana.
Jerusalem Post otsikoi säätilan muutosta koskevan artikkelinsa sanoin ”Helleaalto on väistymässä ja talvi valmistelee paluutaan”. Artikkelissa todetaan, että hellesäitä on esiintynyt helmikuussa ennenkin, vuosina 1941, 1971 ja 2010, mutta tämäntalvinen helleaalto helmikuussa ylittää kaikki ennätykset. Artikkelissa todetaan, että se oli kuin unelma, ikään kuin meidät olisi yllättäen siirretty toukokuuhun. ”Toivottavasti kaikki nauttivat siitä, koska talvi valmistelee paluuttaan tällä viikolla”.

TAVALLINEN lämpötila tähän aikaan vuodesta on 8 -10 astetta. Viime viikon aikana todettiin 32 +C-asteen päivälämpötiloja keskimääräisen lämpötilan ollessa 21 -30 astetta - parissa kohteessa maan pohjoisosassa jopa 1 -2 asteen ennätyslukemin. Keskiviikkona Kfar Bloomissa mitattiin +30.2 astetta, ja Kinneretin eteläpuolella Tzmahin tarkkailuasemalla mitattiin +32 astetta.

JERUSALEMISSA mitattiin v-1941 +29.9 +astetta, kun viime viikon korkein pääkaupungissa mitattu lämpötila oli 23.5 +astetta. Säätieteilijät ovat pyrkineet löytämään selityksiä epätavallisen korkeille lämpötiloille keskellä talvea päätyen toteamaan omien termiensä mukaisesti sen johtuvan ylemmän ilmakerroksen jyrkänteen painumisesta alas aiheuttaen ilman lämpenemisen ja kuivumisen, kuten IMS:n sääpalveluosaston johtaja tri Amos Porat selitti kansanomaisesti. Hän sanoi lämpimän ilman tulevan Turkin yllä olevan ilmajyrkänteen painumisen johdosta tulevan kaakosta, Kuolleenmeren alueilta.

Joka tapauksessa sää alkoi jo viiletä lauantaina ja se tulee jatkumaan viikon aikana. Paikalliset kuurot voivat kehittyä yleisiksi sateiksi, mikä tulee aiheuttamaan äkillisiä tulvia joillakin alueilla. http://www.jpost.com/Israel-News/Heatwave-on-its-way-out-as-winter-readies-comeback-445572,
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 10 -14; Tiberias 12 -19; Suolameri 16 -24; Eilat 12 -24 +C-astetta. Iltapäivällä voi olla ukkosta.
Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee samoissa lukemissa.

2.     OPETUSMINISTERI Naftali Bennett julkisti ministeriön laatiman opetusalan ohjekirjan (teztbook, curriculum, opetussuunnitelma), jota jokainen opetusministeri pyrkii muotoilemaan oman kulttuuritaustansa ja maailman-katsomuksellisen näkemyksensä mukaisesti, mikä lienee luonnollista, joskaan ei hyväksyttävää. Tosiasiassa yksikään opetusministeri ei liene pystynyt laatimaan opasta, joka tyydyttäisi kaikkia kansankerroksia, mutta Israelin kiehuvassa kattilassa tämä ilmenee ehkä selvemmin ja rajummin kuin missään muussa maassa.

OPETUSMINISTERI Naftali Bennett (Juutalainen Koti) kuitenkin vakuuttaa, ettei hänen johdollaan laadittu opas ole puolueellinen.
”Uuden opetusohjelman ei tulisi olla setlementtien puolestapuhuja, koska se kuuluu oikeiston ja vasemmiston väliseen poliittiseen polemiikkiin, mutta sen tulee olla Israelille myönteinen” Bennett selittää. Hän sanoo pyrkineensä välttämään edellisten suunnitelmien puutteita maan vähemmistöjen syrjimisestä, mistä jotkut ministeriön artikkeleiden laatijat sitä moittivat sanoutuen irti sen julkaistusta tekstistä väittäen virkailijoiden muuttaneen heidän alkuperäistä tekstiään ilman lupaa. Bennett arvioi, ettei Israelilla ole ollut toista opetus- ja taloudenministeriä usean vuoden aikana, joka hänen tavallaan on paneutunut vähemmistöjen aseman kohentamiseen.
Bennett on tukenut hepreankielen opetusohjelman lisäämistä arabikouluissa, ja vastaavasti arabiankielen opettamista juutalaiskouluissa.
”He oppivat hepreankieltä lastentarhoista lähtien”, Bennett selittää. Samoin juutalaislapsille opetetaan arabiaa. Opetusalan komitean työskentelyyn osallistunut arabi (Joint List) erosi vastalauseeksi ohjelman puutteiden vuoksi, hän väitti.
Heprean ja arabiankielen oppiminen englannin ohella elintärkeä nykyaikana, jolloin etenkin nuoret seuraavat sosiaalisia verkostoja ipodiensa ja kännyköittensä kautta.
Egyptin Tahrir-aukiolle kokoontuvat presidentti Hosni Mubarakin hallitusta vastustavat mielenosoittajat pitivät yhteyttä toisiinsa Facebookin ja Tweetin välityksellä. http://www.timesofisrael.com/amid-textbook-row-bennett-insists-new-edition-isnt-partisan/

3.     SOSIAALISEN verkoston vaikutuksesta nuorisoon on hyvänä joskin tuomittavana esimerkkinä nuori arabityttö, joka seurattuaan videoita online ohjelmissa pyrki toteuttamaan käytännössä samaa, mitä videoissa opastettiin.
19-vuotias arabinuori nainen videoista innoitteen ottaa keittiöveitsi ja mennä Tapuah-risteykseen Samariassa.
Hän kuvitteli voivansa toteuttaa saamansa innoitteen asettuen bussipysäkille odottamaan sopivaa iskukohdetta.
Hänen pahaksi – tai hyväksi – onnekseen hän ei ehtinyt toteuttaa kavalaa aikomustaan, ennen kuin hänet keksittiin.

Paikalla olleet sotilaat käskivät tyttöä useaan kertaan pysähtymään ja näyttämään ID-korttinsa, mutta hän jatkoi hyökkäilyään sotilaita vastaan pysähtyen vasta, kun he vetivät tuliaseensa esiin valmistautuen ampumaan.

Kuulusteluissa ilmeni, että hän oli kotoisin läheisestä Qusran arabikylästä. Innoitteen hän oli saanut seurattuaan videoita, joissa arabinuoria kiihotettiin hyökkäämään juutalaisia vastaan.
Qusran arabikylän asukkaat rettelöivät toistamiseen sekä sotilaitten että läheisen juutalaiskylän Esh Kodesh asukkaitten kanssa. Tytön tulevaisuuden ja elämän kannalta yritys sai onnellisen lopun, vaikka kotikylässä häntä tuskin arvostetaan. Moloch epäjumala vaatii verta ja lapsiuhreja, http://www.timesofisrael.com/amid-textbook-row-bennett-insists-new-edition-isnt-partisan/

4.     TOISENLAINEN puukkosankari heilui brasilialaisessa baarissa keskiviikkona. Siemailtuaan lasillisen rommia tämä karvainen romeo sieppasi keittiöveitsen käteensä alkaen sohia sillä baarin miesasiakkaita, mutta jätti naispuoliset rauhaan.
Kysymys ei siis ollut rasismista eikä politiikastakaan terrorismista puhumattakaan, vaan puhtaasta mieskunnon osoituksesta.
Tolanne kehittyi Patoksessa, Palaussa siihen, että paikalle kutsuttiin palokunta hillitsemään hehkutustilaan kuumentunutta asiakasta. Eräs paikalla ollut oli jopa pystynyt kuvaamaan baarin katolle nousseen apinan suurta keittiöveistä heilutellen. Kuva levisi aRede websivulle, josta UPI sen kopioi keskiviikkona.

Palokunnan komentaja everstiluutnantti Saul Laurentino moitti baarin henkilöstöä väkevien tarjoilemisesta juopuneille asiakkaille. Palokunta sai apinan lopulta rauhoittumaan ja luopumaan aseestaan ja laski sen vapaaksi viidakkoon, mutta sen on nähty myöhemmin hätyyttelevän läheisen koulun (mies?)oppilaita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208290#.VslxaFJxc6s

5.     ESIMERKKINÄ islamin salaisesta levittämisestä pahaa aavistamattomien ja ymmärtämättömien lasten välityksellä voidaan pitää seuraavaa kertomusta.
Les Beaucampin koulun 3. vuosikurssin oppilaita kehotettiin kirjoittamaan kotiaine, jonka aiheena oli ”täydennä kirje, jonka olet aloittanut tai suunnittelet aloittavasi kirjoittaa vanhemmillesi aikomuksestasi kääntyä islamin uskoon”.
Aloitteen kirjeen kirjoittamisesta oli laatinut koulun uskonnon opettaja miss Amber Stables yläkoulun oppilaille, joita hän opasti kertomaan, ”Miltä nyt tuntuu, miten kääntyminen muslimiksi on muuttanut elämääsi, miten paljon rakastat perhettäsi ja toivot sen hyväksyvän valintasi” ohjeissa mainitaan.
”Keskitä: Miten se tulisi vaikuttamaan sinuun joutuessasi kertomaan sen vanhemmillesi? Miten he tulisivat reagoimaan siihen”?

PELÄTEN aloitteensa aiheuttamaa vastareaktiota opettaja oli lisännyt tehtävään selityksen: ”Huomioikaa, että tämä on osa luovaa kirjoitusta, ettekä te (oppilaat) itse asiassa ole kääntyneet tai suunnittelemassa kääntymistä islamilaisiksi. Tämä on testi siitä, mitä olemme opiskelleet vuoden aikana ja miten valmiit olette
keskustelemaan objektiivisesti”.
Vaikka kertomus on kiertänyt internetissä, valtakunnallinen media ei ole puuttunut siihen. Fahrenheit 211 blogissa kirjoitetaan: ”Vaikka tämä olisi vain puhdas testi opitun ymmärtämiseksi, se ei ole hyväksyttävissä enempää niille, joilla on oma uskonnollinen vakaumuksensa kuin ei-uskonnollisillekaan, jotka ovat huolissaan islamin leviämisen tuhoisesta vaikutuksesta”, blogissa todetaan: ”Miss Stablesin kaltaiset islamin myötäilijät ovat propagoimassa islamia tavalla, joka on täysin irti todellisuudesta. Kuvittelepa vaikka, että lapsia olisi kehotettu kirjoittamaan kotiaine aiheesta, miltä tuntuisi perheen vanhemmista, joiden lapsi on kääntynyt tai kääntymässä uskontoon, jossa naiset ovat toisen luokan kansalaisia ja täysin miehensä mielivallan alaisia”.
Artikkelin lopussa muistutetaan, ettei lännen opetusjärjestelmä vain jätä kertomatta sen, mitä islam todella on, vaan kehottaa omaksumaan sen. - Yksi pohdinnan aihe olisi sekin, miksi naiset ovat innokkaimmin kiinnostuneita islamista? Se on kuin perhosen lentelemistä avotulen ympärillä heittäytyen lopulta tuleen. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/21/homework-assignment-tell-your-parents-youre-converting-to-islam/

6.     Saksassa, joka on ottanut vastaan satoja tuhansia muslimeja ”pakolaisia”, on alkanut vasta-aalto sen hallitsemiseksi.
Bremenin kaupunki-valtion 220 poliisiupseeria osallistui Islamilaiseen kulttuurikeskukseen ja sen 12 asuntoon tehtyyn ratsiaan sulkien sen toistaiseksi. Poliisin epäilyksen mukaan kulttuurikeskus toimi yhteistyössä militaristisen islamin kanssa.

Bremenin kaupunki-valtion sisäministeri Walter Maeurer sanoo, että Bremenin muslimiyhteisön samanlainen kulttuurikeskus suljettiin, koska sen jäseniä oli värväytynyt ISIS:n joukkoihin.
Sisäministeri Maeurerin mukaan poliisi ei suorittanut pidätyksiä, mutta takavarikoi tietokoneita, kovalevyjä, kännyköitä ja muistikortteja, kuten hän kertoi uutistilaisuudessa.
Poliisi teki ratsian myös autokorjaamoon Delmenhorstissa Bremenin ulkopuolella. Poliisi epäilee radikalismin leviämistä. http://linkis.com/www.infowars.com/ujzjI
7.     TERRORI-ISKUISSA kuolee ihmisiä molemmin puolin muuria, sekä viattomia uhreja että niitä, joille isku oli tarkoitettu, terroristin itsensä lisäksi. Kaikilla terrorismissa surmansa saaneilla on myös omaisia, vanhemmat, veljiä ja sisaria, ehkä oma vaimo ja myös omia lapsia.
Israelin radion ohjelmassa käsiteltiin kysymystä, jonka yhteydessä juontaja totesi, että ”suru on aina suru” lähiomaisen menetyksestä, oli sitten kysymys terroristin tai hänen uhriensa omaisista. Hänen väitteensä ovat saaneet asiantuntijat pohtimaan, onko asia näin.

Artikkelissa kerrotaan useista terroristien lähiomaisista, isästä ja äidistä ja heidän reaktioistaan kuullessaan omaisensa menehtymisestä iskunsa yhteydessä.
Yksi heistä on Umdan Shalim Qawashmeh, joka 13 vuotta sitten räjäytti 10 kg:n pomminsa Egged bussissa Haifazza Moriyah-kadulla surmaten 17 ihmistä 9 heistä lapsia ja teini-ikäisiä -  itsensä lisäksi. Yksi surmansa saaneista oli 17-vuotias Asaf Tzur.
Hänen isänsä Yossi Tzurin reaktio oli täydellinen tyrmistys poikansa menetyksestä. Hän kertoo kulkeneensa kuin robotti, turtana, pystymättä hyväksymään tapahtunutta.

Asaf Tzur kertoo, että terroriostin äiti käyttäytyi täysin vastoin myös arabien perinteitä. Sen sijaan, että hän olisi pukeutunut mustiin, hän kertoi kaikille juhlivansa poikansa marttyyriutta kolme päivää, ja todella, seuraavana aamuna hän jakoi muistoteltassa makeisia ilon osoitukseksi poikansa urheudesta.

Artikkelissa kerrotaan parista muusta PMW:n taltiomasta terrori-iskun yhteydessä terrorin kuoleman vaikutuksesta omaisiin ja siitä, miten PA:n media ja johto ylläpitävät myyttiä terroristin sankarillisuudesta ja esikuvasta lapsille ja nuorille ihannoimalla kuolemaa ja hyljeksimällä elämää.  
Juutalaiset isät ja äidit toivovat, että verenvuodatus loppuisi, mutta arabiäiti sanoo olevansa ylpeä pojastaan tai tyttärestään, jotka seuraavat marttyyrien esimerkkiä.
”Marttyyrius on ihana”, he vakuuttavat.
Heidän muistoaan kunnioitetaan nimeämällä puistoja ja katuja ja lasten tapahtumia ja urheilukilpailuja heidän nimellään, ja heistä riimitetään suosittuja lauluja ja runoja, joita toistellaan PA;n virallisessa mediassa ja soitetaan levyltä kahviloissa ja kaupoissa. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/21/our-grief-their-death-cult-the-real-story-of-the-ongoing-muslim-palestinian-violence-against-jews-in-israel/

8.     Belgian federatiivinen hallitus maksaa palkkaa 40 muslim-imaamille, joiden tehtävänä on stimuloida EU:n oloihin soveltuva islamin versio. Heille annettu tehtäväkuvaus on mahdoton, sillä islam perustuu koraaniin, joka islamin opetuksen mukaan annettiin Muhammedille suoraan Allahilta, ja on muuttumaton. Belgian hallituksen lupaamat 3.3 miljoonaa Euroa on heitetty Kankkulan kaivoon. Islam etenee EU:ssa voimalla. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/21/belgian-government-to-fund-imams-and-muslim-consultants-to-stimulate-a-moderate-european-form-of-islam/

9.     Ranska on yksi Israelin pahimmista vihollisista, ellei pahin. kerrotaan Guy Milieren kirjoittamassa artikkelissa. Ranska ei vain osoita täyttä sokeutta PA/PLO:n arabien harjoittaman terrorismin suhteen, vaan rikollisesti osallistuu siihen.  http://www.jewsnews.co.il/2016/02/21/frances-relentless-hostility-to-the-jewish-state/

10.                   Kristityt pakolaiset ovat todellisessa vaarassa muslimipakolaisten johdosta, jotka häpeilemättä ja kenenkään estämättä pahoin-pitelevät ja halveksivat heitä. Jotkut esittävät hurskaita toiveita, että ehkäpä heidän käytöksensä muuttaa, kun ovat asettuneet aloilleen. Historian opetukset ja muslimien omat kirjoitukset osoittavat aivan toisenlaista tulevaisuutta. Islamin eskatologian mukaan juutalaiset on tapettava ensin, sitten kristityt, joiden kirkot ja ristit on tuhottava. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/21/germany-entire-muslim-communities-threatening-xtians-in-refugee-camps/

11.                   Pakistan on luvannut toimittaa ydinpommin Saudi Arabialla, joka pian tulee suorittamaan koeräjäytyksen. Jo vuosia sitten kerrottiin, että saudit ovat ostaneet ydinpommin Pakistanista, ja että pommit ja niiden kuljettamiseen tarkoitetut ohjukset on varastoitu Pakistaniin odottamaan Saudi Arabian päätöstä niiden toimittamiseksi saudien kuningaskuntaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/21/saudi-arabia-claims-they-have-a-nuclear-bomb-and-will-test-it-soon/Post a Comment