Friday, February 26, 2016

PERJANTAI 26.02.2016

PERJANTAI 26.02.2016
1.     KALPEA kuunpuolikas seikkaili vielä läntisellä taivaankannella aikaisin aamulla ennen häipymistään auringon vallatessa pääosan. Ennusteet lupaavat todella aurinkoisia päiviä ennusteajan loppuun saakka lämpötilan noustessa korkeimmillaan 21 asteen tienoille, mutta notkahtaa hieman alaspäin parin seuraavan päivän aikana alkaakseen uuden kipuamisen mittarinlukemissa. Ehkä sen oma aurinkokello näyttää, ettei kevät ole vielä ajankohtainen, talvea riittää vielä muutaman viikon ajan. On kuitenkin hyvä muistaa, että virallisesti Israelissa noudatetaan kuukalenteria.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 9 -21; Tiberias 15 -25; Suolameri 18 -27; Eilat 17 -30 0C-astetta.
Kinneretin vedenkorkeus nousee edelleen sm:n päivävauhtia.

2.     TERRORISTIT jatkavat edelleen verenhimoista siviilien murhaamista. Viimeisin tapaus sattui Maale Adumimissa, jossa supermarketin vartija pahoinpideltiin ja puukotettiin henki-hieveriin. Hänet vietiin tajuttomassa tilassa Hadashan Sairaalaan Jerusalemissa, jossa hän hengittää hengityskoneen avulla.

Terroristi, joka silminnäkijöitten mukaan oli 20-vuotias PA:n arabi, pääsi pakenemaan paikalta. Poliisi ja IDF aloittivat hänen etsintänsä välittömästi epätarkkojen vihjeitten avulla.
Terroristi oli jättänyt hyökkäyspaikalle verisen puukkonsa ja lihakirveensä. Voi vain kuvitella, mitä jälkeä terroristi sai aikaan noilla teräaseilla. Uhri on 48-vuotias mies.
Poliisin arvion mukaan kysymys on terrorismista, ikään kuin siinä olisi muitakin mahdollisuuksia. http://www.timesofisrael.com/man-with-stab-wounds-found-in-maale-adumim/
INN lisää edelliseen, että hyökkäyksen uhri toimi kauppa-keskuksen turvallisuusvartijana. Hänen tilansa on hengen-vaarallinen yläruumiiseen tehtyjen puukoniskujen vuoksi. Poliisi kielsi arabityöntekijöitten pääsyn kaupunkiin sunnuntaihin saakka. Keskiviikkona Gush Etzionissa terrorihyökkäyksen aikana sotilaan vahinkoluodista haavoittunut ID:n kapteeni Eliyav Gelman menehtyi haavoihinsa sairaalassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208566#.Vs_dcyZxfhQ

3.     ISRAELISSA hämmästellään nykyistä ”puukko-intifadaa” kysellen, onko kysymys uudenlaisesta terroriaallosta, jota käydään ruohon-juuritasolla yksinäisten susien toimesta, mutta PA:n johdon tukemana ja siunauksella? USA:n ulkoministeri John Kerry ilmaisi pettymyksensä jouduttuaan lähes shokkitilaan PA/PLO:n puheenjohtajan Mahdoud Abbasin kieltäydyttyä tuomitsemasta terrorihyökkäykset ja vetämään niiltä moraalisen tukensa.
Kerry ja Abbas tapasivat toisensa Ammanissa.

Abbasin uskotaan kuvittelevan nostavansa kansansuosiotaan näyttelemällä kovanaamaa tavanomaisen pelkuruuden sijasta. Abbasin kansansuosio on aallonpohjassa eikä taida nousta siitä hänen virkakautensa aikana, joka on kestänyt lainmukaisen 4 vuoden asemesta 11 vuotta. Gazaan hän ei uskalla edes kuvitella tekevänsä vierailua, sillä siellä häntä’ pidetään petturina, joka jatkaa turvallisuusyhteistyötään Israelin kanssa.

VÄKIVALTA-AALLON alkamisajankohtakin on epämääräinen, sillä vaikka rabbi Eitam ja hänen vaimonsa Naaman raaka murha heidän lastensa silmien edessä lokakuussa, on monien mielestä alkukohta, veriset iskut alkoivat jo paljon ennen sitä. Väkivaltaa myös vähäteltiin olettaen, että niissä oli kysymys vain muutamien henkilöiden yksittäisistä tapauksista, mutta väkivallan lisääntyminen ja leviäminen laajalle maassa romuttaa tuon oletuksen. Israelin juutalainen kansa on joutunut raakalaismaísen hyökkäyksen kohteeksi, jonka johtajaa ei tiedetä. Yhtenä ehdokkaana pidetään Fatah Tanzimin entistä johtajaa Marwan Barghoutia, joka vankilasta käsin ohjaa ja kannustaa hyökkäyksiä kärsiessään 5 elinkautistaan + 30 vuotta.

ENTINEN KANSANEDUSTAJA Yoni Chetboun (Jewish Home) jolla on epätavallisen edustava kokemus IDF:n upseerina ja EGOS terrorin-vastaisen eliittijoukon jäsenenä, tarkastelee INN:n artikkelissa väki-valta-aallon syviä syntyjä ja Israelin asukkaitten mahdollisuuksia vastata tähän mielettömyyteen. Hän toimi myös Knessetin ulko- ja puolustuskomitean jäsenenä. Kolmen kuukauden kestäneen ihmisen voimavarat sietopisteeseen kestäneen EGOS-koulutuksen aikana hän sanoo havainneensa, mitä jokainen yksityinen kansalainen voi tehdä.
CHETBOUN toteaa 10-vuoden aktiiviuran IDF:n palveluksesssa kokemuksen – jota hän jatkaa asevelvollisena saaden äskettäin pataljoonan komentajan pätevyyden - antamalla varmuudella, mikä on jokaisen kansalaisen - ei vain moraalinen välttämättömyys vaan myös strateginen velvollisuus - osallistua maansa turvallisuuden säilyttämiseen ja kehittämiseen.
Osa voi antautua IDF:n palvelukseen upseerin ominaisuudessa, toiset toimien opettajina, jotkut voivat lahjoittaa rahaa, toiset toimia PR-toiminnassa laatien kirjoituksia ja artikkeleita.
Hän sanoo upseerina ja kansanedustajana tiedostaneensa Israelin kansaa uhkaavat pelotteet, jotka vaativat jokaisen kansalaisen aktiivisen osallisuuden niiden torjumiseksi.

Chetboun sanoo, ettei tilanne ole niin paha kuin se oli 2000 toisen intifadan aikana tai 80-luvulla, jolloin busseja räjäytettiin ja aiheutettiin massoittain uhreja terrorihyökkäyksissä, mutta myös uhkakuvat ovat nyt paljon suuremmat etenkin vihamieleisten naapurimaiden taholta. Siksi jokaisen kansalaisen tulee tiedostaa velvollisuutensa, mitä hän painottaa.
Kuitenkin nykyinen väkivalta, jota sanotaan yksityisten susien tekemiksi, aiheuttaa uudenlaisen uhan. Turvallisuusjärjestöt eivät tiedä, mitä yksityisen terroristin tai siksi haluavan mielessä liikkuu, minkä johdosta hyökkäysten ennakoiminen ja estäminen on lähes mahdotonta. Monet hyökkäyksiin osallistuneet ja hengissä selvinneet ovat sanoneet saaneensa innoituksen toisten esimerkeistä, joita PA:n ja Hamasin TV-asemat toistavat lähetyksissään ihannoiden niitä, jotka surmaavat mahdollisimman paljon juutalaisia siviilejä tai sotilaita.
Chetboun antaa tunnustusta niille siviileille, jotka ovat toimineet                     oma-aloitteisesti vaarallisissa tilanteissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208552#.Vs_gKCZxfhQ
4.     Sionismin vastainen ja ultra-vasemmistolainen järjestö Zochrot aikoo järjestää Haifan elokuvakeskuksessa filmifestivaalin, jonka päämääränä saada arabien nagba-ideologia, katastrofi, jonka he katsovat kärsineensä Israelin julistaessa itsenäisyyden 1948, osaksi Israelin yleistä keskustelua ja tietoisuutta.
Festivaali alkaa tänään perjantaina vastoin Haifan pormestarin vastustusta, sanoen kieltävänsä kaupungin tuen järjestäjälle, joka joutuu itse vastaamaan kaikista kuluistaan.
Kulttuuriministeri Miri Regev ilmoitti samoin, ettei ministeriö voi osallistua festivaalin menoihin.

LIKUDIN nuorisojärjestö aikoo järjestää festivaalin aikana mielenosoituksen, jolla se pyrkii osoittamaan festivaalin päämääränä olevan – ei vapaan sanan ja mielipiteen ilmaisun vapaus – vaan vaikuttaa kansalaisten ja etenkin Haifassa asuvien tietoisuuteen historian tosiasioiden muuttamiseksi järjestäjien ideologialle myönteisiksi. Järjestön lausunnossa todetaan, että Zochrot järjestön nagba-ideologille antama tuki ja sen propagoiminen on samaa, kuin natsi Saksan tuhoamispäivän julistaminen katastrofiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208550#.Vs_7CiZxfhQ

5.     Englannin pääministeri David Cameron taisi puhua vastoin parempaa tietoaan – hän on juutalaista sukua – sanoessaan olevansa shokissa saatuaan raportin juutalaisten rakentamisesta Jerusalemin, Israelin jakamattoman pääkaupungin, itäosissa. Jerusalemin kysymys on tietenkin ikuisuuskysymys – on ollut sitä siitä lähtien, kun kuningas Davidin innoittama sotilasosasto tunkeutui viemärin kautta silloin jebusilaisten hallitsemaan kaupunkiin liittäen sen Israelin kuningaskuntaan ja rakentamista sen Israelin pääkaupungiksi, jota hallittiin siihen saakka Hebronista käsin. Jerusalemin pormestari Nir Barkat vastasi Cameronin lausuntoon myrkyllisesti todeten, että tilanne itä Jerusalemissa on aivan toista luokkaa nyt, kuin englannin mandaatin aikana.

Pääministeri Benyamin Netanyahu totesi omassa vastineessaan Cameronin väitteeseen juutalaisten laittomista setlementeistä Jerusalemin itäosissa, tunnustaen, että pääministeri Cameron on ollut yksi Israelin uskollisimmista tukijoista koko maailman tuomioita vastaan, mutta että hän on täysin väärässä kritisoidessaan Israelin rakentamista pääkaupunkinsa alueella. Netanyahu osoitti, että miehityksen asemesta Israel suojelee Jerusalemia ja sen pyhiä kohteita ISIS-järjestön ja Hamasin tuhoilta, joita maailman media on uskollisesti toistellut lähetyksissään, eivätkä PA/PLO:n ansiot ole yhtään parempia historiallisesti ja uskonnollisesti arvokkaitten kohteitten suojelijana valvomillaan alueilla.

NETANYAHU kehotti Euroopan maita – mukaan lukien Englanti – suorittamaan laiskanläksynsä tuomitessaan Israelia länsimaisen kulttuurin ja arvojen etuvartioasemana vihamielisessä ympäristössä, jonka päämääränä on juuri noitten arvojen tuhoaminen korvatakseen ne takapajuisella sharia-lakiin perustuvalla kulttuurillaan, joka sotii länsimaista moraali- ja eettistä oikeustajua vastaan.  
Tämän voisi uskoa jokaisen ajattelevan eurooppalaisen tajunneen kovalla kädellä muslimi-tsunamien pyyhkiessä Euroopan ja USA:n rantoja, joissa juutalais-kristillinen kulttuuri on selvimmin osoittanut elinvoimansa ja edistyksellisyytensä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208549#.VtAAVSZxfhQ

6.     UUTISOTSIKOITA
·        USA:n ulkoministeri John Kerry vältti antamasta suoraa vastausta kongressin jäsenen Brad Shermanin kysymykseen, tuleeko USA estämään UNSVR 2231 mukaisesti Venäjän ja Iranin välisen kaupan, jolla Venäjä toimittaa Iranille Sukhoi 30 monitoimi hävittäjiä, joita pidetään yhtenä parhaista maailmassa. Koneessa on kaksi moottoria ja siihen mahtuu kaksi lentäjää. Koneen taisteluominaisuudet ovat huippuluokkaa. UNSCR:n päätös kieltää koneitten myynnin.
Kerry selitti kovin moninaisin mutta sekavin sanoin, että asia kuuluu komitean harkinnan ja päätöksen piiriin hyvin tiedostaen, että viimeisen sanan sanoo presidentti Obama. Kerry on joutunut varsin outoon valoon, kun julkisuudessa kerrotaan, että hänen tyttärensä on naimisissa vaikutusvaltaisen iranilaisen kanssa, ja että hää-seremonioiden valvojana (best man) toimi Iranin ulko-ministeri Zarif. Kerryn olisi pitänyt jäävätä itsensä neuvoteltaessa Wienin sopimusta P5+1 maiden ja Iranin kesken, missä USA näytteli keskeistä roolia. Iranin puolustus-ministeri Hossein Dagheh kertoi kaksi viikkoa sitten sopimuksen allekirjoittamisesta Venäjän kanssa. Tieto herättää pahoja aavistuksia Israelissa, jos Iran saa asettaa joukkojaan Israelin pohjoisrajan tuntumaan. http://www.jewishpress.com/news/kerry-dodges-question-on-un-veto-of-russian-sukhoi-jet-sale-to-iran/2016/02/25/,
·        Puolustusministeri Moshe Yaalon varoittaa, että Iran tulee moninkertaistamaan tukensa terrorijärjestöille sanktioitten poistamisen vuoksi saamilleen sadoille miljoonille USD. Iran ilmoitti jo lisäävänsä terroristien omaisille antamaa tukea, missä kuvaan tulevat sekä Hamasin että PA/PLO:n alueilla toimivat terrorijärjestöt. Iran ilmoitti äskettäin, että sen toiminnan tärkeimpiä kysymyksiä on Israelin vastaisten järjestöjen tukeminen. Iranin vaaleissa presidentti Hassan Rouhanin kannattajien kerrotaan vahvistaneen asemiaan, mutta se tuskin pystyy muuttamaan Iranin hallituksen politiikkaa, jota mullahit täysin hallitsevat vallankumous-kaartin ja Basij-vapaaehtoisjoukkojen avulla.  http://www.jewishpress.com/news/kerry-dodges-question-on-un-veto-of-russian-sukhoi-jet-sale-to-iran/2016/02/25,  
·        Israelin talousministeri Moshe Kahlon ilmoitti, että jallitus siirtää 128 miljoonaa USD PA/PLO:n tileille estääkseen sen romahtamasta. PA/PLO:n kassa on aina tyhjä ulkomaitten suurista avustuksista huolimatta. PA/PLO:n johtajat kuorivat niistä päältä oman osuutensa ulkomaisille pankkitileille. Olisi ollut parempi antaa PA:n romahtaa kuin pitää sen täysin mätää ja korruptoitunutta hallitusta hengissä keinotekoisesti. PA/PLO on velkaa Israelille miljardeja, joitten maksamisesta ei ole tietoakaan. http://www.jewishpress.com/news/israel-transferring-128-million-to-pa-to-prevent-collapse/2016/02/26/,


Post a Comment