Wednesday, February 10, 2016

KESKIVIIKKO 10.02.2016

KESKIVIIKKO 10.02.2016
1.    AAMULLA kuuden maissa taivas oli kauttaaltaan pilvien peittämä, kuten ennusteissa kerrotaankin, ja lisäksi paikallisia sadekuuroja voi tulla päivän mittaan. Maallikon käsityksen mukaan tänä talvena on saatu sateita ihan mukavasti, mutta sääproffat käyttänevät omia perusteitaan väittäessään, että tämä talvi on kolmas kuiva talvi peräkkäin. Olkoon näin, säästä puhuminen on vaaraton ja tunteita häiritsemätön puheenaihe, mutta pelkkää ajanhukkaa, mikä ei johda mihinkään. ’

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 7 -11: Tiberias 10 -18; Suolameri 14 -20; Eilat 10 -21 +C-astetta. Puolipilvisyys jatkuu tänään ja huomenna, torstaina kirkastuu, mutta pilvisyys palaa uudelleen perjantaina. Lämpötila nousee siten, että perjantain lukemat ovat 9 -17 +-astetta. Kinneretin pinta nousi 1 sm:n.

2.    Juutalaiset sen sijaan seuraavat innokkaasti USA:n presidentin esivaaleja, sillä demokraattien toinen ehdokas on juutalaista syntyperää, vaikka hän sanookin vieraantuneensa juutalaisuudestaan vietettyään muutaman kuukauden 60-luvulla nuorena miehenä Israelissa vapaaehtoisena työntekijänä sosialistisessa kibbutsissa keskittyen enemmän hauskanpitoon nauttiakseen seksuaalisesta ja henkisestä – ellen sanoisi – moraalisesta vapaudesta vasemmisto-kibbutsiussa. Juutalaisten tulisi varoa näitä uskostaan vieraantuneita, sillä historian opetuksen mukaan juutalaiset ovat perinteisesti johtoasemassa sekä hyvässä että pahassa. Kukaan ei tiedä, mitä Bernie Sanders tarkoittaa todellisella muutoksella, jota hän tarjoaa valitsijoilleen.
3.    Presidentti Barack Hussein Obama tarjosi myös muutosta saaden 78 % Amerikan juutalaisista äänestämään itseään. Muutosta on todella tapahtunut, mutta ei sitä, mitä juutalaiset ja muutkin äänestäjät odottivat ja toivoivat.
Obaman päämääränä on tuhota USA:n ”kohtuuton valta-asema”, kuten hän sanoo, ja palauttaa maa sille kuuluvaan asemaan. Siksi hän jatkaa USA:n armeijan tuhoamista sisältä päin hallinnollisilla päätöksillään ilman kongressin käsittelyä ja tahtoa. Hän on erottanut yli 350 armeijan avainkomentajaa saaden armeijan iskukyvyn vaaralliseen asemaan. Viimeiseksi hän erotti USA:n laivaston komentajia pyrkien rampauttamaan sen toiminnan maailman merillä, mihin USA:n voima suurelta osin perustuu. http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/naky/,

4.    Obaman viimeaikaiset lausunnot ovat herättäneet joittenkin kristillisten johtajien innostuneesti toteamaan, että Obama taitaa sittenkin olla kristitty, vaikka hän vierailikin moskeijassa, joka tukee kahta tunnettua muslimi-terrorijärjestöä. Olisi syytä muistaa, että alkukirkon johtajat varoittelivat, että aikojen lopussa seurakuntaan hiipii petollisia susia, jotka eivät seurakuntaa säästä. Kristityksi ei tunnustauduta lausumalla jonkin iskulauseen, kuten islamissa tehdään.

Kristityksi tunnustautuminen edellyttää todellista syväkyntöä ihmisen sisimmissä elimissä, joissa synnin aihiot elävät odottaen vain sopivaa tilaisuutta vapautuakseen yhteisönsä rajoituksista ja estoista. Ulos tullessaan ne samalla saastuttavat ihmisen. (Mt.15:18-19)  Pelkkä pintakerrosten karhitseminen ei riitä. ISIS-johtajat ovat antaneet ohjeita varustaessaan agenttejaan länsimaihin, että heidän tulee ajaa pois täyspartansa ja opetella muutamia kristittyjen käyttämiä avainlauseita voidakseen soluttautua kristillisiin järjestöihin tuhotakseen ne sisältä päin. http://www.wnd.com/2016/02/you-dont-know-what-obama-said-at-the-mosque/,

5.    ISRAELIN sisällä sen sijaan pyritään löytämään tapoja, joilla Israelin arabi-kansanedustajat saataisiin käyttäytymään sivistyneen maailman tavoin pyrkimättä puremaan kättä, joka ruokkii niitä. Kolme arabi-kansan-edustajaa vierailivat heti verisen terrori-iskun jälkeen 10 arabiperheen edustaien luona, jotka olivat menettäneet poikansa tai tyttärensä terrori-iskussa, osoittaakseen myötätuntoaan ja osanottoaan. Juutalaiset katsoivat tämän Israelin vastaisen terrorin tukemiseksi ja vaativat lakia, jolla tällaiset kansanedustajat suljetaan määräajaksi Knessetin työskentelystä.

ARABITERRORISMI jatkuu sen sijaan, päivittäin rekisteröidään vähintään yksi kuukotus tai autojen kivitys-tapaus. Eilen rekisteröitiin kolme puukotusta tai sen yritystä, 2 niistä Jerusalemin vanhassa osassa, yksi Gush Etzionissa, jossa arabimies puukotti 20-vuotiasta hölkkääjää Neve Danielin sisäänkäynnin lähellä. Tämä on huolestuttava, sillä käymme silloin tällöin ostamassa perhe-pizzan Efratin keskuksesta ja syömme sen Neve Danielin viehättävässä puistossa. Jerusalemin puukottajat ovat nuoria tyttöjä, toinen yritti osua poliisiin Damaskos-portilla, toiselta löydettiin keittiöveitsi koululaukusta.

PÄÄMINISTERI Netanyahu sen sijaan toteaa, että ainoa tapa päästä edes hetkeksi rauhaan ”noista pedoista”, on rakentaa joka puolelle maan rajoilla niin korkea ja tiivis aita, ettei kettukaan pääse siitä läpi.  Juutalaiset tulisivat .tämän näkemyksen mukaan sulkemaan itsensä maailman suurimpaan ghettoon – tämän vapaaehtoisesti uskoen voivansa tällä päästä erottautumaan noista ”pedoista” Bibin sanoja lainatakseni. Voisi sanoa, että lausunto oli heitetty puolihuolimattomasti ”lonkalta”, mikä tullee nousemaan esiin sopivissa ja sopimattomissa tilanteissa, kuten Herzlian puheessaan antamansa lupaus pyrkiä toteuttamaan kahden valtion periaatetta.
Iranin shia-johtajat ovat todenneetkin kyynisesti, että on hyvä, kun juutalaiset kokoontuvat yhteen valtioon, sillä siten heidät on helpompi tuhota ydinpommilla, mikä on osa Iranin virallista politiikkaa, kuten he tunnustavat. http://www.debka.com/newsupdatepopup/14953/Netanyahu-security-fence-to-be-built-on-all-of-Israel-s-borders

6.    PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon käy henkilö-kohtaista sotaansa opetusministeri Naftali Bennettiä vastaan, jota hän syyttää lapselliseksi vaatiessaan, että IDF:n tulisi tehdä jotain jatkuvan tunnelien rakentamisen lopettamiseksi, ettei rajan pinnassa asuvien juutalais-asukkaitten tarvitsisi herätä jalkojensa alta kuuluviin kaivausääniin. Moshe Yaalon näyttää kuitenkin lopulta tunnustaneen, että kaivauksia tehdään, mistä todistavat nekin Hamasin taholta tulevat tunnustukset, että ainakin 10 kaivajaa on saanut surmansa tunnelien romahtaessa. Todellinen luku lienee paljon suurempi, mutta kukaan ei tiedä, miksi ne romahtavat. IDF pitää hyvin tarkasti tiedot sisällään, mutta vihjaavat: Yksin Jumala tietää.

HAMASIN tärkein ja tunnollisin rahoittaja on ollut Qatar. Debkafile kertoo, että Qatarin edustaja ja itse asiassa sen lähettiläs Gazassa Mohammed al-Emadi on tärkeä mies Yaalonille tunnelien vastaisessa sodankäynnissään, sillä hänellä uskotaan olevan vaikutusvaltaa Hamasin johtajiin ja sen pääministeriin Ismail Haniyehiin. Artikkelin mukaan Emadi on Yaalonin salainen ase, mutta onko hänellä pienintäkään halua avustaa Israelia, jota hän inhoaa, on toinen kysymys. Ehkä tieto tästä antaa Yaalonille kuitenkin rauhalisen yönlevon, joten jotain hyötyäkin siitä on. Emadin tehtäviin kuuluvat myös Hamasin ja Egyptin väliset suhteet, jotka ovat kireät. Egypti syyttää Hamasin toimittavan aseita ja miehiä Siinailla Egyptiä vastaan taisteleville kapinallisille, sekä hoitaa Siinailla haavoittuneita taistelijoita Gazan sairaaloissa, kuljettaen heidät sinne salaisten tunnelien kautta. http://www.debka.com/article/25219/Ya%E2%80%99alon-counts-on-the-Qatari-envoy-for-solving-Hamas-tunnel-problem

7.    ISRAELIN suurimmat ja vaarallisimmat ongelmat ovat kuitenkin toistuvat tiedot, joiden mukaan Hamas varustautuu sotaan Israelia vastaan Se koulutta izzadin al-Qassam sotilassiiven joukkojaan ja täydentää kovalla kiireellä asearsenaaliaan. Sen modifioidut raketit yltävät Gazasta Tel Aviviin, mitkä voisivat aiheuttaa suurta tuhoa IDF:n torjuntajärjestelmien kehittymisestä huolimatta.

JP:n vakiokolumnisti Isi Leibler tarkastelee tilannetta artikkelissaan kysyen: Pitäisikö meidän seistä tumput suoria tietäessämme, että Hamas valmistelee sotaa? Leibler sanoo, ettei Netanyahun asema ole kadehdittava, sillä lähikuukausien aikana hänen on tehtävä tuskaisia ratkaisuja: Odottaako vai turvautuuko ennalta ehkäisevään iskuun? Teki hän ratkaisun kumpaan suuntaan tahansa, ne vaativat ihmishenkiä, mitä hän poliitikkona kauhistelee, sillä vastuu niistä mitataan seuraavissa vaaleissa.
Hamas ei ole suoraan osallistunut Israelin siviiliväestöä rasittavaan terroriin, mutta se kehottaa siirtymän tuliaseisiin ja bussien räjäyttämiseen.

Israelin maine ja tuki maailmalla on alhaisimmillaan aikoihin, ja sitä varjostaa USA:n presidentti Obaman yhä viileämmäksi ja vihamielisemmäksi muuttunut suhtautuminen Israeliin. Myötätuntoa osoittavien lausuntojen taustalla on syvä vastenmielisyys, jota hän ei edes pyri peittelemään viimeisenä vuotenaan USA:n presidenttinä. Israelin pyynnöt 1.9 miljardin lisäämisestä vuosittaiseen 3.1 miljardin tukeen torjuttiin kättelyssä, ja Pentagonia opastettiin torjumaan IDF:n avustuspyynnöt. Pyyntö perustuu USA:n lupaukseen lisätä tukea Iranin kanssa tehdyn ydinsopimuksen tultua hyväksytyksi.

ISRAELIN onneksi Hizbullah on edelleen kiinni Syyrian taisteluissa, eikä sillä riitä kapasiteettia kiihottaa Israelin ja Libanonin välistä rajaa vihaisia lausuntoja lukuun ottamatta. Hizbullahin raketti- ja ohjuskaluston suuruus on arvoitus, mutta arviot liikkuvat Kerryn 80 000 ja median 150 000 välillä. Se on joka tapauksessa valtava määrä, eikä sen keskitettyjen laukausten määrää pysty täysin torjumaan millään keinolla. Ainoa selviytymisen mahdollisuus onkin ennalta estävät iskut, joilla niiden lähtötelineet ja varastot tuhottaisiin, joita on sijoitettu runsaan asutuksen keskelle ja jopa asuinrakennuksiin. Siviiliuhrit tulisivat olemaan suuret, mistä IDF on jo varoitellut, mutta muuta vaihtoehtoa tuhon lisäksi ei ole.  http://www.jpost.com/Opinion/Should-we-stand-by-knowing-that-Hamas-intends-to-attack-us-444399
8.    UUTISOTSIKOITA
·       Israelin entinen pääministeri Ehud Olmert pyysi armoa korkeimmalta oikeudelta, mutta sai kuukauden lisää oikeuskäsittelyn häiritsemisestä. Hän aloittanee istumisensa vankilan VIP-osastolla ensi viikolla. Hänen rangaistuksensa pituus on 19 kuukautta, mutta sitä voidaan lyhentää hyvän käytöksen ja katumuksen osoittamisen johdosta. Siten sekä entinen presidentti että entinen pääministeri istuvat samaan aikaan vankilassa. Korruptio on yleisin tuomioiden aihe, mutta syytökset seksuaalisesta häirinnästä ovat yhä suuremmassa määrin yleisiä. Kuinka paljon niistä on poliittisia ja kuinka paljon aitoja, on vaikea sanoa, mutta feministiliikkeiden nousu vaikuttaa niihin. http://www.timesofisrael.com/olmert-handed-another-6-months-in-jail-for-obstructing-justice/
·       Raportin mukaan Israel ja Eu pyrkivät korjaamaan pahasti ryvettyneitä suhteitaan, mikä johti EU:n sulkemiseen ulos rauhanneuvotteluista. http://www.timesofisrael.com/eu-israel-said-in-talks-to-restore-ties-hurt-by-labeling/
·       Liikenneonnettomuudet vaativat tiistaina 6 ihmisen hengen, 3 niistä samasta perheestä. Nokkakolari tiellä nro 31 Huran lähellä Negevissä vaati vuosi sitten 8 beduiininaisen hengen samalla kohdalla. Nokkakolarissa Shoket risteyksessä luoteeseen Beershebasta Abu al-Kaian perheen 3 jäsentä saivat surmansa. 3 muuta haavoitti eriasteisesti. Beershebassa ajaja kuoli kolarissa, ja Gederassa taksi ajoi jalankulkijan yli surmaten hänet. http://www.timesofisrael.com/car-accidents-claim-5-lives-tuesday-3-from-a-single-family/,
·       Lisa Haven Steve Quaylestä suoritti vaarallisia tutkimuksia YK:n arkistoissa tullen toteamukseen, että lähes kaikki ns. rauhanturvaajat, jotka toimivat YK:n lipun ja rahoituksen alla, ovat muslimeja. Hän tulee johtopäätökseen, että globalistit valvovat YK:ta. http://lisahavennews.net/2016/02/09/major-united-nations-secret-they-dont-want-out-but-has-just-been-leaked-itll-put-all-the-puzzle-pieces-together/, https://www.youtube.com/watch?v=MdDHDh0s_BQ,
·       Paavi Francis I ja Venäjän orthodoksikirkon metropoliitta Kirill tapaavat toisensa Kuubassa valmistellessaan yhtä ja ainoaa uskontoa maailmalle. Tapaaminen on ensimmäinen 11. vuosisadalla tapahtuneen eroamisen jälkeen. http://skywatchtv.com/2016/02/09/en-route-to-one-world-church-petrus-romanus-to-have-historic-meeting-with-russian-patriarch-to-mend-1000-year-old-division/Post a Comment