Friday, October 02, 2015

PERJANTAI 02.10.15

PERJANTAI 02.10.09
1.       PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun valmistellessa puhettaan YK:n yleiskokoukselle New Yorkissa PA:n arabi jatkoivat hyökkäyksiään Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa ja Temppelivuorella.
Verisin hyökkäys tapahtui Itamarin ja Elon Morehin välisellä tiellä, jossa arabit apuivat israelilaisen rabbin ja hänen vaimonsa vähän ennen yhdeksää torstai-iltana. IDF:n sotilaitten tullessa paikalle murhapaikalle he löysivät rabbi Eitam Henkinin ohjaaman auton keskellä tietä lähellä Beit Furikin arabikylää. Rabbi Henkin makasi tiellä auton ulkopuolella, hänen vaimonsa Naama oli edelleen auton sisällä.
He löysivät auton takaistuimilla neljä heidän kuudesta lapsestaan, nuorin 4 kuukautta sekä vanhemmat 4, 7 ja 9-vuotiaat pojat. He olivat joutuneet seuraamaan sivusta terroristin murhatessa heidän vanhempansa, mutta olivat muuten täysin vahingoittumattomia. Paikalle saapunut ensiapupartio totesi lasten molemmat vanhemmat kuolleiksi, eikä heidän hyväkseen voitu tehdä mitään.

Ehkä murhaaja ei kiireissään havainnut takapenkillä istuvia lapsia, sillä heidän murhaamisensa olisi lisännyt runsaasti hänen arvostustaan arabien keskuudessa. Vielä ei tiedetä, ammuttiinko kuolettavat laukaukset ohiajavasta autosta vai tien varrelta, mutta terroristin tai terroristien löytämiseksi on aloitettu laaja ajojahti.
Murhan suorittanut terroristi on luultavasti sama, joka aiemmin ampui ohiajavasta autosta israelilaista autoilijaa JIT:n risteyksessä haavoittaen häntä käteen.

RABBI Eitan Henkin ja hänen vaimonsa Naama, molemmat 30-vuotiaita, asuivat Nerian kylässä. Eitam Henkinin lähisukulaisia asuu Peduelin juutalaisyhteisössä Samariassa, jossa Eitam oli syntynyt, ja orvoiksi jääneet 6 lasta vietiin heidän luoksensa, kunnes löydetään ratkaisu heidän hoitamisekseen.

HAMASIN tiedottaja ylisti ”sankarillista murhaa” ja esitti vaatimuksen uusien ”laadukkaitten murhien” suorittamiseksi. ”Sionistit maksavat Netanyahun rikollisesta politiikasta kaikkialla”, kuten lausunnossa todetaan.
Israelin poliitikot syyttivät Abbasin pitämiä puheita, joista hänen YK:ssa keskiviikkona pitämänsä puhe on yksi. kiihotuksesta, joka rohkaisee arabeja verisiin hyökkäyksiin israelilaisia vastaan. Abbas totesi puheessaan, ettei PA ole enää sitoutunut pitämään 1993 ja 1995 sekä sen jälkeen allekirjoitettuja sopimuksia, koska ”Israel on rikkonut sen kaikkia kohtia”, vaikka John Kerryn vaatimuksesta ei kokonaan mitätöinyt turvallisuus. ja taloussopimuksia Israelin kanssa. Sekä PA:n että Mahmoud Abbasin valta lepää täysin Israelin antaman turvallisuussuojan varassa.

PUILUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon totesi lausunnossaan, että ”murhaava terrori-isku torstai-iltana on osoitus jatkuvasta kiihotuksesta Israelin valtiota ja sen asukkaita vastaan terrorihyökkäysten suorittamiseksi”. Hän sanoi taistelun terroria vastaan vaativan teräksistä tahtoa, päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä. ”Taistelu vaatii uhreja aiheuttaen surua ja menetyksiä, mutta IDF ja Shin Bet jatkavat toimiaan murhaajien saamiseksi vastuuseen teoistaan”, hän selvensi.
IDF lisäsi neljä uutta pataljoonaa Juudean ja Samarian alueille armeijan yleis-esikunnan suositusten mukaisesti torstai-iltana. Ensimmäinen pataljoona asetetaan rabbi Eitamin ja hänen vaimonsa Naaman murhaajan etsintöihin osallistuvien joukkojen tueksi. Israelin poliitikot ovat syystä kauhuissaan murhista kyseenalaistaen arabien todellisen halun suostua suoriin neuvotteluihin, mitä myös pääministeri epäili puhuessaan YK:n yleiskokouksessa kuitenkin luvaten, että hän tekee kaikkensa saadakseen Abbasin ja PA/PLO:n johdon luopuman hylkäämispolitiikastaan ja tulemaan keskustelemaan Israelin kanssa ilman ennakkoehtoja. http://www.timesofisrael.com/israel-parents-gunned-down-in-terror-attack-were-dream-couple/,http://www.jpost.com/Israel-News/IDF-rings-Palestinian-villages-in-search-of-terrorists-who-shot-settler-couple-419732,

2.       NETANTAHUN puhe YK:ssa olisi ennakkotietojen mukaan käsitellyt Abbasin esittämiä väitteitä ja puolitotuuksia, jotka israelilaisten tarkkailijoitten mukaan ovat selkeitä valheita, mutta luultavasti ulkoisen ja kotoisen opposition painostuksen vuoksi hän taipui jättämään tämän puolen pois puheestaan, mikä samalla latisti ja miedonsi sen kärkevyyttä ja ajankohtaisuutta. Hän kyllä viittasi torstai-iltana Israelissa suoritettuun rabbin ja hänen vaimonsa murhaan kysellen PA:n arabien todellista rauhantahtoa, koska se ei useista rauhantarjouksista huolimatta suostu suoriin keskusteluihin.  Israelin johtajien näyttää olevan mahdotonta tunnustaa selviä kirjallisia todisteita, että PA:n ja Gazan arabien tavoitteena on Israelin tuhoaminen, Mikään vähempi ei riitä heille, mutta sitä ei haluta tunnustaa.
PLO:n pääsihteeri, entinen päärauhanneuvottelija, Saeb Erekat torjui Netanyahun tarjouksen suorista neuvotteluista, koska ”Israel jatkaa laittomien setlementtien rakentamista ja hyökkää muslimipalvojia vastaan Temppelivuorella”.

NETANYAHUN puheen, jota jotkut kutsuvat tuliseksi, tähtihetki oli luultavasti se, kun hän esitellessään juutalaisia ja Israelia vastaan tehtyjä murhaavia hyökkäyksiä ja todettuaan YK:n ja kansainvälisen yhteisön kuolettavan hiljaisuuden niiden johdosta, piti 45 sekunnin tauon puheessaan tuijottaen kuulijoitaan syyttävä ilme kasvoillaan yleisön pysyessä täysin vaiti ja liikkumatta. Ehkä se herätti pienoisen syyllisyyden tunteen muuten täysin kovettuneiden valtionjohtajien sydämessä. Tilastojen mukaan YK on tehtaillut enemmän Israelia koskevia päätöslauselmia kuin kaikkia muita maita yhteensä. Voiko tätä millään pitää tasapuolisena suhtautumisena? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201301#.Vg4bGlOnI6s

3.       PA:n alainen terrorijärjestö Al-Aksa Marttyyrien prikaati, jota kutsutaan Fatahin aseelliseksi siiveksi, ja Hamas ovat tunnustaneet suorittaneensa sankarillisen teon murhatessaan israelilaisen pariskunnan torstai-iltana Samariassa.
Al-Aksa Marttyyrien Abdfel al-Khader Priklaatti tunnustaa arabiankielisellä web-sivullaan osallisuutensa sankarilliseen operaation.

FATAHIN poliittinen johto, joka on edelleen New Yorkissa keräämässä diplomaattisia voittoja Israelin saamattomuudesta johtuen, on luonnollisesti hiiren hiljaa, ettei monilapsisen israelilaisperheen veri tahraa sen rauhanenkelin lumivalkoisia siipiä.
Abu al-Walid, Marttyyrien Prikaatin tiedottaja Gazassa, kertoi libanonilaiselle Al-Akhbar lehdelle elokuussa antamassaan haastattelussa, että Iran tukee varoillaan Al-Aksa Marttyyrien Prikaatin toimintaa ja kouluttaa sen taistelijoita. ”Palestiinan vastarintaliikkeillä on aina ollut yhteydet Hizbullahin ja Iranin kanssa”, hän toteaa lisäten, ettei se ole mikään salaisuus. Kuitenkin Fatah on maailman median silmissä maltillinen järjestö ja sen puheenjohtaja Abbas rauhankyyhky.
Al-Walid sanoo, että luonnollisesti vastarintajärjestöt taistelevat Israelia vastaan. Hänen kertoo yhteistoiminnan Hizbullahin ja Iranin kanssa ilmenevän erilaisissa muodoissa, kuten koulutuksen, aseitten, valmistelujen, kuljetusavun, ja vastarinnan (hyökkäysten) suunnittelun muodoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201330#.Vg4b4lOnI6s, http://www.debka.com/article/24924/An-Israeli-couple-was-shot-dead-by-Palestinian-terrorists-their-four-children-rescued-under-fire,

4.       TERRORISMIN ärsyttämät mutta myös IDF:n ja poliisin turhan helläkätiseen toimintaan kyllästyneet Juudean ja Samarian juutalaisasukkaat tulivat joukolla ulos asunnoistaan osoittaen mieltään tilanteen kestämättömyyttä vastaan. Mielenosoituksia järjestettiin useiden asuinyhteisöjen lähettyvillä, joista marssittiin läheisen arabikylän alueelle kivittäen taloja ja tiellä ajavia arabiautoilijoita sekä huudelleen arabien vastaisia iskulauseita.

Kiryat Arban juutalaiskylästä 150 asukasta kokoontui Harsima-lähiön sisäänkäynnin edustalle sekä tien no 60 varrelle. Osa heistä marssi Hebroniin vanhaan kaupunkiin kivittäen arabien asumia rakennuksia. Poliisi ehätti joukkoineen erottamaan heidät arabeista, ettei tilanne kiihtyisi liikaa.
Sieltä osa aloitti marssin Beit Hanun ja Halhulin arabikyliä kohti.
Myös Givat Assafin sekä Gidon risteyksessä israelilaiset osoittivat mieltään pyrkien estämään arabiautoilijoiden ajamista tiellä.

Myös arabit osoittivat mieltään. 28-vuotias juutalaisnainen haavoittui arabien heittämistä kivistä Yitzharin juutalaiskylän lähellä. Hänet vietiin sairaalaan silmään saamansa kiveniskun vuoiksi.
PA:n Hebronin alueen tiedustelupäällikkö joutui hyökkäyksen kohteeksi Samariassa paikalla, jossa juutalaispariskunta murhattiin. Päällikön auto kärsi pahoja vaurioita ja hän itse jouduttiin viemään sairaalaan hoidattamaan haavojaan.  Vielä ei ole selvää, ketkä oivat syyllistyneet hyökkäykseen häntä vastaan, Poliisi tutkii asiaa. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/furious-israelis-protest-deadly-arab-terror-attacks-in-judea-samaria/2015/10/02/

5.       UUTISOTSIKOITA
·         USA:n ulkoministeriö tuomitsi jyrkästi terrori-iskun, jossa juutalainen pariskunta sai surmansa torstai-iltana. Ministeriön tiedottaja John Kirby valitteli ihmishenkien menettämistä, todeten, että tulitus oli tarkoituksellinen mutta murha ei sitä ollut. Hän yrittää väittää, ettei tarkoitus ollut surmata ketään, vain pelotella, vaikka tosiasiat kertovat aivan muuta. Lähietäisyydeltä ammutut laukaukset eivät jätä jossitteluille sijaa, mutta USA:n arabimyönteisen ulkoministeriön on vaikea tunnustaa PA:n arabien murhanhimoa. Terroristi ilmeisesti valittaa vain sitä, ettei havainnut neljää pientä lasta auton takaistuimella. Huolimaton terroristi! http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/us-state-dept-condemns-terrorist-attack-on-henkins/2015/10/02/
·         Kedumim-juutalaisyhteisöä aloitti mielenosoituksensa rukouksella lähellä paikkaa Samariassa, jossa Henkinin vanhemmat murhattiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201331#.Vg4xllOnI6s
·         Hallituksen ministerit väittävät lähes yhdestä suusta, että PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on syyllinen verisen väkivallan kasvuun, joka viimeksi vaati 30-vuotiaan pariskunnan hengen jättäen Henkinin perheen 6 lasta orvoiksi, nuorin heistä 4-kuukauden ikäinen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201313#.Vg4yT1OnI6s, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Netanyahu-Palestinian-Temple-Mount-incitement-responsible-for-terror-attack-that-killed-Israeli-couple-419758,
·         New York Times NYT kertoo artikkelissaan, että katkeroitunut Mahmoud Abbas on luopunut rauhanprosessista. Abbas sanoi puheissaan hyllyttävänsä Oslon sopimukset, mutta arabitapaan jätti kuitenkin takaoven auki mahdollista pakoa varten. Abbasille kysymys ei ole - eikä koskaan ole ollutkaan – hänen kansansa hyvinvoinnista, vaan omasta asemastaan historiassa sekä henkilökohtaisesta voitontavoittelustaan. Hän ei ole noussut lähellekään edeltäjänsä Arafatin kansansuosiota ja palvontaa. Hänen kansansuosionsa laskee kaiken aikaa Ismael Haniyehin voitoksi, eikä arabi-mentaliteetti suosi heikkoja ja häviäjiä. http://www.timesofisrael.com/nyt-abbas-acutely-bitter-man-gave-up-on-peace/
·         Oregonissa USA:ssa kiväärillä aseistautunut 26-vuotias mies surmasi 10 opiskelijaa ja haavoitti 7 muuta. Hän itse sai surmansa tulitaistelussa poliisin kanssa. Hänen motiivinsa oli pelkästään uskonsa menettäminen olevaa yhteiskuntaa kohtaan. Hän seuloi uhrejaan kysellen heidän uskoaan ennen surmaamistaan, vaikka ei tiedetä, miksi hän sitä kyseli. http://www.timesofisrael.com/oregon-gunman-asked-victims-to-state-religion-before-opening-fire/
·         Oregonin murhamies kysyi uhreiltaan, oletko kristitty, joita hän ampui päähän. Kieltävän vastauksen antanutta tai ilman vastausta hän ampui jalkaan. http://nypost.com/2015/10/01/oregon-gunman-singled-out-christians-during-rampage/
·         USA:n itärannikkoa lähestyy hurrikaani Joachim, jonka tarkkaa reittiä ei vielä tiedetä. Rannikkokaupungit kuitenkin varustautuivat pahimman varalle, joista Orlando on yksi. Tuulten voima on lähes 130 ml tunnissa, mutta niiden mukanaan tuomat rankkasateet voivat tuoda tulvia ja maanvyörymiä. Ensi viikon alussa rantautuva myrsky Joachim uhkaa Washingtonin ja New Yorkin alueita. Se on vahvistunut 2:n voimakkuudesta neljänteen luokkaan. Nimi Joachim viittaa juutalaisten muinaiseen kuninkaaseen, nimi tarkoittaa Jehova kehitti tai pani alulle. Monet uskovat, että USA:n ja Israelin tilanteet liittyvät kiinteästi yhteen. Se mikä koskee Israelia, koska pian myös USA:ta, hyvässä tai pahassa merkityksessä, riippuen siitä, miten USA:n johto suhtautuu Israeliin. http://www.wnd.com/2015/10/emergency-orders-flood-northeast-as-hurricane-looms/?cat_orig=us
·         Huhut kuiskuttelevat, että USA:n ulkoministeri John kerry ja Iranin ulkoministeri Javad Zarif ovat ehdolla vuoden rauhan Nobelin saajiksi. http://www.wnd.com/2015/10/nobel-prize-rumors-put-focus-on-kerry-iran-coziness/?cat_orig=politics
 LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 20 -29; Tiberias 22 -36; Suolameri 20 -29; Eilat  26 -38 +C-              astetta. Lämpötila noussee pari astetta huomiseksi, mutta laskee sunnuntaina uudelleen.


Wednesday, September 30, 2015

KESKIVIIKKO 30.09.15

KESKIVIIKKO 30.09.15.
1.       SYYSKUUN viimeisenä päivänä uutislähteitä hallitsevat raportit maailman valtioitten johtajien pitämät puheen YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa. Suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti johtavien valtojen USA:n ja Venäjän analyyseihin maailman tämän hetken tilanteesta, kytevien kysymysten lähiajan hoitaminen, sekä suunnitelmiin tulevaisuuden kehittämiseksi.

Keskeiseksi ideaksi näyttää nousevan vuosia sitten laadittu mutta silloin hyllytetty suunnitelma kestävästä kehityksestä, jota kutsuttiin nimellä Agenda 21, mutta jota nyt kutsutaan nimellä agenda 2030. Se oli Obaman puheen keskeinen teema ja siihen viittasivat toisetkin johtajat, heidän mukanaan paavi Francis I.

Toinen valtionjohtajien puheita värittänyt teema on Syyrian tilanne, joka näyttää kehittyvän räjähdysalttiiksi suurvaltojen USA, Venäjä, EU ja uutena tekijänä Kiina, mielenkiinnon kohteeksi, ja jotka kaikki ovat ravalla tai toisella sekaantuneet tai sekaantumassa sen sekavan vyyhden selvittelyyn omista intresseistään lähtien.
Johtajien puheita ja lausuntoja seuratessa on lähinnä havaittavissa, että USA:n presidentti Barack Obama ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat puheissaan päätyneet henkilökohtaiseen nokitteluun, mitä ei odottaisi maailman johtavien valtioitten johtajien suusta kansainvälisessä kokoontumisessa.
Presidentti Obama ilmentää puheessaan alentuvaa ja jopa holhoavaa ellei peräti loukkaavaa kieltä puhuessaan Venäjän presidentti Putinista. Se on vaarallista leikittelyä suuvalta-asemaan nousevan maan johtajasta.
Presidentti Putin puolestaan turvautui purevaan ironiaan kosketellessaan arabikevättä ja sen seurauksia Afrikan pohjoisosissa ja etenkin Irakissa ja Syyriassa.
Palaan näihin kysymyksiin uudelleen, mutta ensin käydään läpi meitä tavallisia kansalaisia lähinnä olevia kysymyksiä, kuten säätila ja Israelin ja PA:n väliset suhteet.

2.       SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 19 -27; Tiberias 25 -37; Suolameri 28 -34; Eilat 25 -36 +C-astetta. Taivas on enimmäkseen puolipilvinen, viimeistään lauantaiksi ennustetaan selkeämpää säätä. Lämpötiloissa tapahtunee parin asteen lämpenemistä ennusteaikana, joka kestää sapattiin saakka. Kinneretin vedenpinnan korkeus laskee yhden senttimetrin vuorokausivauhtia, ollen nyt -212.79.

3.       VÄKIVALTAISUUDET ovat jatkuneet temppelivuorella, mutta myös laajemminkin Juudean ja Samarian alueilla. Uutena kehitysvaiheena on nähtävä Israelin arabikansanedustajien osallistuminen niihin, ei sentään kivien ja polttopullojen heittelyyn, vaan sanalliseen väkivaltaan. Jamal Zahalka oli paljon puhuva esimerkki, joka huuteli solvauksia ja hävyttömyyksiä Vuorelle nousseita turisteja ja juutalaisia vastaan tiistaina. ”Tämä ei ole teidän. Menkää kotiinne, teitä ei haluta tänne” hän valisti juutalaisia palvojia. Poliisit ja siviiliasuiset Shin Betin virkailijat pyrkivät rauhoittelemaan häntä pyrkien ohjaamaan hänet sivummalle puuttumatta fyysisesti hänen, koska kansanedustajana hän on loukkaamaton.

Kivien ja polttopullojen heittelyn lisäksi tilanne eteni jo rutiiniksi kehittynyttä latuaan poliisin pyrkiessä sysimään nuoret miehet Al-Aksa moskeijaan sulkien heidät sinne. Hebronissa japanilainen turisti haavoittui arabien heittämistä kivistä.
ISRAELIN poliitikot ja ministerit kääntyivät joukolla tuomitsemaan arabikansan-edustajien liittymisen Temppelivuoren väkivaltaisuuksiin syyttäen heitä polttoaineen heittämisestä liekkeihin sen sijaan, että pyrkisivät hillitsemään tulta.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Miri Regev kehotti Yhdistyneen arabilistan puheen-johtajaa Ayman Odehia, että hän poistaisi Zahalkan ja hänen kaksi kollegaansa listastaan. Regev sanoi, etteivät Zahalka ja kaksi muuta Balad-puolueen kansanedustajaa kuulu Israelin Knessetiin, sillä he eivät palvele kansaa vaan aiheuttavat vahinkoa äänestäjilleen.
Avigdor Liberman kehotti oikeuskansleri Yehuda Weinsteinia aloittamaan tutkimukset Zahalkan kiihotuspuheista, hyökkäyksistä poliisia vastaan sekä juutalaisten pahoinpitelemisestä Temppelivuorella.

Maatalousministeri Uri Ariel (Jewish Home) vaati juutalaisille oikeutta rukoilla Vuorella sekä pääministeriä ja turvallisuusministeri Gilad Erdania estämään arabikansanedustajien ja arabiaktivistien pääsyn vuorelle kiihotuksen johdosta.
Likud-ja kansanedustaja Anat Barko kehotti Knessetin eettistä valiokuntaa tutkimasan Zamalkan harjoittamaa kiihotusta, joka katsoo vain rohkaistuneensa saamastaan vastarinnasta muitten kansanedustajien taholta. Hän julkaisi lausunnon, jossa hän toteaa mm.: ”Ala –Aksa on miehitettyä aluetta, ja miehityksen vastustaminen  on sekä oikeus että moraalinen velvollisuus. Me tulemme protestoimaan - olen sanonut tämän Israelin hallitukselle – kaikesta huolimatta ja suojelemaan Al-Aksaa, vaikka joutuisimme vuodattamaan verta sen vuoksi”.

Ayman Oden sanoi seisovansa arabiveljiensä rinnalla suhteessa Temppelivuoreen.
”Al-Aksa moskeija kuuluu muslimeille ja ainoa keino puolustaa sitä on vastustaa miehityksen loppumiseen saakka Palestiinan valtion perustamiseksi 1967 sotaa edeltäville aselepolinjoille pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa”. Hän syyttää lausunnossaan Israelin hallitusta kiihotuksesta ja tasapainotilan horjuttamisesta. Hanan Zoabi rinnastaa hallituksen natsivaltaan, jonka esimerkkiä se noudattaa. PA:n arabit itse kehuvat olevansa natseja, jotka täydentävät Saksan natsien kesken jääneen työn juutalaisten lopullisesta tuhoamisesta. http://www.timesofisrael.com/political-furor-erupts-after-israeli-arab-mk-berates-jews-on-temple-mount/, http://jewishstandard.timesofisrael.com/why-violence-has-spiked-in-jerusalem/,

4.       PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas joutui uusimaan puheensa sisältöön liittämänsä ”pommin” USA:n vaatimuksesta. Kukaan ei osanne varmuudella sanoa, mikä tämä pommi oli – ellei se sitten ollut kuin sammakon rinta, joka pullistuu kuplaksi sisään vedetystä ilmasta – mutta arvailuja on useitakin. Erään sellaisen mukaan hän aikoi mitätöidä Oslon sopimukset 1993 ja 1995, hajottaa Palestiinan Auktoriteetin, julistaa mitättömiksi kaikki sopimukset Israelin kanssa sekä julistaa Palestiinan valtion syntyneeksi, joka on Israelin miehityksen alaisena. Ehkä hän samalla olisi halunnut nimittää valtionsa pakolaishallituksen. Toiseksi Abbas torjui pääministeri Netanyahun tarjoamat neuvottelut ilman ennakkoehtoja ulkoministeri John Kerryn pyynnöstä, joka pelkäsi USA:n joutuvan sivusta katsojaksi Ranskan ja EU:n pyrkiessä kaappaamaan rauhanprosessin valvonnan. ABBAS selvitteli keskiviikkona ennen YK:n yleiskokoukselle pitämäänsä puhetta kantaansa Israelin ja PA:n välisiin suhteisiin. ABBAS torjui kaikki suorat neuvottelut ”miehittäjävallan” kanssa.
”Prosessin täytyy olla monikansallinen. Vuosikaudet kestänyt entinen malli ei enää kelpaa Israelin miehityksen vuoksi” kuten hän sanoi Huffington Postin tiistaina julkaisemassa websivun oped artikkelissa. ”Israel valvoo maatamme, luonnon-rikkauksiamme, talouttamme, ja jokapäiväistä elämäämme rikkoen Palestiinan kansan kaikki oleellisimmat ihmisoikeudet. Emme voi neuvotella suoraan sellaisen vallan kanssa, joka valvoo elämäämme tällä tasolla ja osoittaa sellaista ihmisoikeuksien ja kansamme olemassa olon halveksimista”.

Abbas kertoi artikkelissaan myös Palestiinan nelivärisen lipun nostamisesta Y:n lippurivistön salkoon ruusutarhassa ennen hänen puhettaan. Hän kutsui sitä ”rauhanomaiseksi eleeksi, joka muistuttaa oikeudesta ja itsenäisyydestä” jättäen huomiotta, että hänen kansansa harjoittaa laajaa väkivaltaa israelilaisia vastaan Temppelivuorella sekä Juudean ja Samarian maanteillä ja pyhillä paikoilla.

Hän jätti huomiotta myös sen, että PA:lla on itsemääräämisoikeus valvomillaan alueilla, ja että kansainvälinen yhteisö on avustanut sitä 4.1 miljardia USD arvosta 1993 alkaen. PA:n jatkuvat talousongelmat ovat seurausta huonosta talouden-hoidosta, laajasta korruptiosta, nepotismista sekä varojen väärinkäytöstä tuottamattomiin kohteisiin. Infrastruktuurin ja itsenäiselle valtiolle välttämättömien instituutioiden suunnittelu ja rakentaminen on jäänyt suorittamatta. PA ei ole valmis itsenäisyyteen. Arabien enemmistö Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa kannattaa yhä selvemmin yhden valtion periaatetta, vaatien samalla Abbasin eroa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-No-bi-lateral-talks-with-Israel-while-its-an-occupying-power-419440

5.       JEROME CORSI kertoo WND:n artikkelissaan presidentti Barack Obaman puheesta ennen YK:n täysistunnossa pitämäänsä puhetta. Corsi epäilee, että harva ulkopuolinen on tietoinen edellisen puheen sisällöstä, jossa hän vakuuttaa Amerikan sitoutumisen ristiriitaiseen, utopistiseen agendaan maailman muotoilemiseen uudelleen. Obama puhui sunnu8ntaina YK:ssa järjestetyssä ”2030 kestävän kehityksen” huippukokouksessa 25. -27. 09. korkeantason tilaisuudessa.

193 YK:n jäsenmaata, niiden mukana USA, hyväksyivät yksimielisesti ”2030 agendan kestävästä kehityksestä”, suunnitelman köyhyyden poistamiseksi, taistelun eriarvoisuuden ja epäoikeudenmukaisuuden eliminoimiseksi sekä ilmaston-muutosten lannistamiseksi.
Agenda 2030 on luonnos maailman hallituksen perustamiseksi, se on vuonna 1992 laaditun suunnitelman ”agenda 21” herättämiseksi henkiin. YK kutsui sitä ”toimintojen kaiken kattavaksi suunnitelmaksi, jota YK:n järjestelmä, hallitukset ja suurimmat järjestöt tulevat toteuttamaan globaalisti, kansallisesti ja paikallisesti kaikilla aloilla, joilla inhimillinen toiminta vaikuttaa ympäristöön”.

PRESIDENTTI Obama lausui suunnitelman saatua yksimielisen hyväksymisen kättentaputusten saattelema: ”Siten olemme tänään sitoutuneet uuden kestävän kehityksen päämääriin, joista yksi on äärimmäisen köyhyyden poistaminen maailmasta”. Hän muistutti, ettei tehtävä ole helppo eikä ole syytä harhakuvitelmiin sen nopeista tuloksista, sillä aikaa on vain 15 vuotta, mutta se on tehtävä.

CORSI muistuttaa, että monilta jäi samoin huomiotta paavi Francis I:n YK:ssa pitämä puhe, jossa viittasi agenda 2030 suunnitelmaan.
YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon totesi paaville pitämässään tervetulopuheessaan: ”Teidän vierailunne sattuu yhteen kestävän kehityksen 2030 omaksumisen kanssa”. Hän viittasi paavin julkaisemaan paimenkirjeeseen ”Laudato si” (ylistys Sinulle) joka puolestaan viittaa 13. vuosisadan pyhimyksen Fraciscus Assisilaisen kirjoittamaan rukoukseen Cantate de Creatures, ”luotujen ylistys kaiken Luojalle”.

RIO de Janeiron ”Maa konferenssissa” 1992 hyväksytty ”agenda 21” sisältää 17 tavoitetta ja 169 kohdetta.
Sen keskeisimmät tavoitteet ovat köyhyyden poistamine kansojen välillä, nälän-hädän poistaminen, taistelu globaalia taloudellista eriarvoisuutta vastaan, saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo sekä globaalin ilmastonmuutoksen pysäyttäminen.
Kestävän kehityksen agenda 2030 on siten saanut hyväksymisen korkeimmalta taholta, ja sitä tullaan toteuttamaan YK:n omaksuman ja sille myönnetyn globaalin vallan puitteissa yli kansallisten, paikallisten ja henkilökohtaisten esteiden. http://www.wnd.com/2015/09/obama-affirmed-radical-u-n-agenda-in-lesser-known-speech/

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Netanyahu aikoo varoittaa YK:n puheessaan kansoja heittäytymästä liian tuttavalliseksi (cozy) Iranin kanssa kuvitellen, että Iran on osa Syyrian ongelman ratkaisua. Hän toteaa, että Iran on ongelman juuri ja alku. Netanyahu haluaa muistuttaa maailman kansoja, ettei se, että Iranin uraanin rikastaminen pysyy sopimuksen mukaisen ”punaisen viivan” alapuolella, riitä sillä jäljellä on joukko ongelmallisia seikkoja – sanoissa ja teoissa – Iranin tämän hetken käyttäytymisessä. http://www.timesofisrael.com/dont-get-cozy-with-problem-iran-netanyahu-to-warn-un/
·         USA lopettaa Syyrian kapinallisten kouluttamisen, mutta ilmeisesti toimittaa edelleen sinne aseita. USA:n kouluttamia sotilaita liittyi ryhmiin, joita vastaan heidän tulisi taistella, vieden USA:n antamat aseet mukanaan.
·         Obaman ja Putinin välinen keskustelu Syyriasta ja Ukrainasta ei mennyt aivan nuotilleen. Obama pyrki vakuuttamaan Putinin, etteivät aseet ratkaise Syyrian ongelmia ja iS:n joukkojen tuhoamista, vaan että tarvitaan uutta ideologiaa, joka voittaa IS:n tarjoaman. Putin viittasi USA:n ja länsimaitten aseelliseen toimintaan arabikevään aikana heittäen piikin: ”Katsokaa nyt, mihin se johti”. Putin aikoo viedä aseita Syyriaan, mutta vain siten, että ne ovat venäläisten sotilaitten käsissä, mikä tarkoittaa lisää sotilaita. Venäjän avustus presidentti Assadin armeijalle on rohkaissut sitä hyökkäyksiin IS:n ja Al-Qaidan joukkoja vastaan Aleppon ja Damaskoksen välillä. Putin muistutti Obamaa, että vain Assadin ja kurdien joukot ovat taistelleet menestyksellä ISIS:n joukkoja vastaan, http://www.wnd.com/2015/09/obama-offers-ideas-to-fight-isis-putin-sends-guns/, http://www.jpost.com/Middle-East/Russian-parliament-grants-Putin-right-to-deploy-troops-in-Syria-419475.
·         Kvartetti ja YK aikovat saada täysin homehtuneet rauhanponnistelut uudelleen vauhtiin. Venäjä johtaa puhetta tänään YK:n turvallisuus-neuvostossa, jonka palveluja ja lausuntoja Venäjä aikoo hyödyntää taistelussa Syyriaan kapinallisia vastaan. Syyria on luovuttanut vanhoja NL:n aikoinaan toimittamia panssareita Hizbullahille saatuaan uudenaikaisia aseita Venäjältä. http://www.timesofisrael.com/un-quartet-to-discuss-jump-starting-peace-efforts/
·         Putin varoittaa IAF:n koneita tunkeutumasta Syyrian ilmatilaan, Saman varoituksen hän antoi USA:lle kehottaen sitä poistamaan koneensa Syyrian ilmatilasta. Venäjä aikoo muodostaa Syyriaan it-ohjustensa muodostaman kuvun, jota se valvoo tutkalaitteillaan, mutta jonne muitten koneilla ei ole asiaa. Aamun artikkelit toteavat, että kiinalaisia aluksia on havaittu Syyrian rannikon edustalla odottaen Assadin lupaa purjehtia Tartun satamaan. http://www.debka.com/article/24913/Putin-warns-Israel-off-targeting-Iranian-targets-in-Syria-, http://www.jpost.com/Middle-East/Report-Russia-demands-that-American-planes-stay-out-of-Syrian-skies-419487,
·         Iron Dome torjuntapatteristo tuhosi Gazasta ammutun raketin Ashdodin yllä. Kukaan ei haavoittunut eikä vahinkoja raportoitu. IAF:n koneet iskivät Hamasin infrastruktuuria vastaan Gazassa. http://www.jpost.com/Annual-Conference/IDF-strikes-Hamas-military-target-in-response-to-Gaza-rocket-fire-419450
·         Saudi Arabian ulkoministeri Adel Al-Jibeir sanoo, etteivät länsimaat ole tehneet voitavaansa Assadin kaatamiseksi ja vaatii sotilaallisia toimia. Miten se onnistuisi tässä tilanteessa Venäjän Assadille antaman varjon suojassa? http://www.timesofisrael.com/saudis-push-military-option-to-oust-assad/
·         Mekkan pyhiinvaeltajien uhrien lukumäärä herättää erilaisia kysymyksiä. Virallisesti ilmoitettiin 769 ohmisen saaneen surmansa ja haavoittuneen 934. Iran väittää, että oikea luku on 4000, heistä satoja Iranista, ja aikoo avata oikeustoimet Saudi Arabiaa vastaan. Erään uutisen mukaan saudeissa on suunnitteilla salaliitto Salmanin kaatamiseksi ja uuden kuninkaan valitsemiseksi. http://www.timesofisrael.com/saudis-attempt-to-quash-rumors-of-higher-hajj-crush-death-toll/
·         Israelin turvallisuusjoukot ovat varustautuneet mahdolliseen häirintään tuhansien ihmisten pyrkiessä keskiviikkona Kotellille ensin birkat hacohanim (pappien) siunaustilaisuuteen ja myöhempään mussaf rukoustilaisuuteen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201228#.Vgu_HFOnI6s
Sunday, September 27, 2015

SUNNUNTAI 27.09.15

SUNNUNTAI 27.09.15
1.       PA:N arabit uhkaavat Israelia intifadaan verrattavilla terrori-iskuilla succotin eli lehtimajan juhlien aikana. Uhkauksissa ei sinänsä ole mitään uutta, näin he tekevät toistuvasti, mutta Israelin turvallisuusvirkailijoilla ei varaa ottaa epämääräisiäkään varoituksia kevyesti, sillä rennosti heitetyn retoriikan taustalla voi vaania todellinen peto, jolle ihmishenki ei merkitsen mitään. Tämän vuoksi poliisi ja armeija ovat korkeassa hälytysvalmiudessa ja lisäävät henkilöstöään Jerusalemissa ja etenkin Temppelivuorella. Länsimaisessa puvussa liikkuva terroristi on edelleen terroristi.
Sunnuntaina on muslimien eid Al-Adha uhrijuhlien viimeinen päivä, mikä kunniaksi poliisi lievensi kieltoaan Vuorelle nousseille muslimeille. Ääriaineksia oli kuitenkin jäänyt yöksi Vuorelle ollakseen valmiit hei aamulla vastustamaan juutalaisten nousua pyhälle Vuorelleen.
Poliisin raportin mukaan väkivaltaisuudet ovat levinneet laajalle Jerusalemissa ja sen ympäristössä, mikä sitoo turvallisuusvirkailijoiden käsiä. Tänään on myös lehtimajan juhlien aattopäivä, mikä lisää tilanteen vaarallisuutta.

PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon kehotti poliisia poistamaan estoja muslimien rajoittamiseksi nousta Temppelivuorelle, mutta kielsi kokonaan juutalaisten pääsyn sinne. Tämä on viranomaisten normaaliasenne islamin väkivaltaa vastaan: Rajoittaa tai estää kokonaan juutalaisten pääsy Vuorelle myös heidän juhlapyhinään. Turisteja päästettäneen kuitenkin, mutta tarkkojen rajoitusten ja vartioinnin puitteissa.
Tästä huolimatta juutalaisaktivistit kokoontuivat Vuoren sisäänkäynnin läheisyyteen yrittäen myöhemmin murtautua poliisiketjun läpi, kuten ynetnews.com raportoi.

RAPORTIN mukaan useita tusinoita Murabitoun järjestöön kuuluvia muslimimiehiä olivat viettäneet yönsä Vuorella ja olivat valmiit aamulla vastustamaan juutalais-aktivistien pääsyä sinne. Ilman poliisin väliintuloa verenvuodatusta ei olisi voitu välttää, mutta poliisin yksipuolinen toiminta herättää ärtyisyyttä juutalaisissa. He katsovat, että sotilaitten haltioitunut huuto noustuaan ensimmäisen kerran Temppelivuorelle 1967 sodan aikana: ”Temppelivuori on meidän”! on menettänyt merkityksensä, koska muslimit ovat miehittäneet sen uudelleen. Juutalaisten harras toive on päästä rukoilemaan Temppelivuorelle, mutta sitä ei sallita. Poliisit ja muslimisäätlön virkailijat seuraavat tarkkaan jopa huulten liikkeitä, ettei vain joku uskalla esittää äänettömiä rukouksia. Säännön rikkojat pidätetään ja poliisit hiillostavat heitä tuntikausia lopulta antaen heille määräaikaisen kiellon nousta Vuorelle syytettyinä yleisen rauhan ja tasapainon rikkomisesta. http://www.timesofisrael.com/police-gird-for-unrest-on-jerusalems-temple-mount/

2.       Poliisi pidätti neljä PA:n arabinuorta, kaksi heistä alaikäisiä, epäiltyinä osallisuudesta israelilaisen autoilijan Alexander Levlovichin (64) auton kivittämiseen Jerusalemissa hänen ollessaan palaamassa kotiinsa osallistuttuaan juutalaisten uudenvuoden päivällisiin ystäviensä kanssa. Kivittämisen johdosta Levlovich menetti autonsa hallinnan ja ajoi valopylvääseen. Levolvich menetti henkensä välittömästi, hänen autossaan istuneet kaksi n. 20-vuotiasta tytärtään haavoittuivat lievästi, mutta heidän saamansa psykologinen vamma vaatii aikaa parantuakseen.
POLIISIN raportin mukaan arabinuoret ovat kotoisin Jerusalemin itäosan Sur Bahur arabilähiöstä. Poliisi julkisti kolmen nuoren nimet: Muhammas Salah Muhammad Abu Kaj (18); Walid Faresh Mustafa Atrash (18) ja Abed Muhammad Abed Rabo Dawiat (17). Kolmannen nimeä ei ole kerrottu. Arabiyhteisössä mies saa täysi-ikäisyyden 16-vuotiaana ja voi perustaa oman perheensä. Monet nuoret parit jäävät asumaan vanhempiensa kotiin, jota laajennetaan tarpeen mukaan.

SHIN BET kertoo, että kuulusteluissa arabinuoret ovat tunnustaneet lähteneensä juutalaisten asumaan osaan pääkaupunkia kivittääkseen israelilaisautoilijoita.
Dawiat on tunnistanut, että hänen heittämänsä kiven johdosta kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja ajoi päin valopylvästä. He pakenivat paikalta, mutta sopivat keskenään, mitä kertoisivat kuulusteluissa, jos heidät saadaan kiinni.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu kutsui lisääntyneen terrorismin vuoksi turvallisuuskabinetin koolle, jolle hän esitteli suosituksensa uusista kovennetuista rangaistuksista kivittäjille syyllisen iän ja teon vakavuuden mukaisesti. Rangaistukset ovat 4-6 vuotta vankeutta 14 -18-vuotiaille, mutta 12 -14-vuotiaille aiheutettujen vahinkojen maksatus kuuluu alaikäisen vanhemmille.
Lisäksi turvallisuusviranomaiset voivat käyttää 22 Ruger tarkkuuskivääriä kivittäjiä vastaan. Pääministeri vannoi, etteivät kivitykset ja ihmisten vahingoittaminen jää rankaisematta, vaan lakia, oikeutta ja järjestystä vastaan rikkoneita rangaistaan.  http://www.timesofisrael.com/4-palestinian-youths-arrested-for-fatal-rosh-hashanah-attack/

3.       ISRAELIN turvallisuuskabinetin suosittelemat uudet kovennetut rangaistussäännöt eität tietenkään tyydytä PA:n johtoa, jonka mielestä ”kivittäjät ja polttopullojen heittelijät toimivat oikeutetusti miehittäjän asettamia rajoituksia ja sortotoimia vastaan”. Heidän oman käytäntönsä mukaan rangaistukset toteutettaisiin paljon yksinkertaisemmin ja suoraviivaisemmin.
Israelin ongelmana sekä rauhan että sodan aikana on se, että Israel pyrkii toimimaan inhimillisten ja eettisten sekä demokratian säännösten puitteissa vihamielisessä ympäristössä, jossa nuo arvot eivät merkitse mitään.
Muslimien oma sharia-laki perustaa tuomionsa syyhyn ja seuraukseen, missä epäillyn tunnustus saadaan mutkattomasti usein epäinhimillisen kidutuksen kautta. Monet epäillyt tunnustavat lopulta mitä vain saadakseen kidutuksen loppumaan.  Rangaistukset toteutetaan samoin nopeasti ja tehokkaasti.

PA:n pääneuvottelijana tunnettu Saeb Errekat, jonka Abbas nimitti PLO:n pääsihteeriksi annettuaan kenkää edelliselle Abed Rabbolle epäillen hänen vehkeilevän häntä vastaan Mohamed Dahlanin hyväksi, syytti katkerin sanoin Israelin yhteiskunnan muuttumisesta epäinhimilliseksi ja kivittäjiä vastaan säädettyjen kovennettujen rangaistusten voivan aiheuttaa uusia rikoksia. Erekat syyttää Israelia ”vihan kulttuurista”, joka epäinhimillistää (demonisoi) koko kansan.
”Israel jatkaa velvollisuuksiensa välttelemistä ja karkeasti rikkoo vastuutaan kansainvälisen lain vaatimusten vastaisesti”, hän syytti.  
Erekat uhkasi, että PA kääntyy kansainvälisten instituuttien puoleen suojellakseen arabikansaa Israelilta lisäten, että uudet säännöt sallivat tulen avaamisen arabeja vastaan, kun kolmannen osapuolen henki on vaarassa. PA:n johto käyttää termiä kansainvälinen yhteisö tai laki toistuvasti, ikään kuin heillä olisi yksinoikeus siihen.
Hän varoitti että säännös antaa joukoille väljät tulkintamahdollisuudet tilanteissa.
Muutaman kuukauden päästä eroava Israelin oikeuskansleri Yehuda Weinstein vastustaa rangaistusten koventamista kuten myös Ruger-aseen käyttöä todeten, että nykyiset aseet ovat tarpeeksi tehokkaita. Weinstein on omaksunut hallituksen päätösten jarruttamisen kysymyksissä, jotka vaatisivat pikaisia päätöksiä ja toimia, vaikka hänen toimenkuvaansa kuuluu toimia hallituksen edustajana oikeudessa.

Pääministeri Netanyahu ja oikeusministeri Ayelet Shaket aikovat kuitenkin jatkaa sääntöjen ottamista poliisin ja armeijan käyttöön, mikä on herättänyt varoittavia arvioita etenkin Jerusalemin ja Temppelivuoren alueilla, koska tilanteita siellä seuraavat monet maat ja YK paljon tarkemmin kuin muualla maassa. Islamin pyhien kohteiden turvallisuuden valvonta kuluu Jordanialle, joka on viime viikkoina ottanut hyvin kärkevän Israelin vastaisen asenteen.  http://www.timesofisrael.com/erekat-new-israeli-measures-against-stone-throwers-dehumanize-whole-nation/

4.       PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva Mahmoud Abbas - hänen virkakautensa on jo yhdennellätoista vuodella ylittänyt laillisuutensa – esitti julkisuudessa Israelin vastaisen syytöksen, että se ”häpäisee saastaisilla jaloillaan islamin pyhiä kohteita kuten myös Jerusalemin Pyhän Haudan kirkkoa”, jonka suojelijaksi hän esittäytyy. Tämä siitä huolimatta, että kaikki Israelissa tietävät, miten PA painostaa kristittyjä kaikilla alueillaan siten, että kristittyjen määrä pienenee siellä vastakohtana Israelin hallitsemat alueet, joissa se kasvaa ja kukoistaa, ja joiden nuoria arabimiehiä palvelee Israelin Puolustusvoimissa.
Olisi odottanut YK:n johtajisto, johon PA/PLO viittaa kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa tilanteissa termillä ”kansainvälinen yhteisö”, olisi puuttunut tähän Israelia häpäisevään ja alentavaan ja muihin kohtuuttomiin ja vastuuttomiin lausuntoihin, mutta kuten JP:n pääartikkelissa todetaan, ”mikään hävyttömyys ei ole tarpeeksi hävytön herättääkseen YK:n vastuuta kantavan johdon”. YK:n turvallisuusneuvosto ei myöskään nähnyt mitään väärää muslimien väkivaltaisuudessa ja hyökkääväisyydessä Temppelivuorella, vaikka islam tekee voitavansa hävittääkseen kaikki Israelin ja juutalaisuuden merkit kaikkein pyhimmällä kohteella Temppelivuorella.

YK:n raportissa ei ollut edes mainintaa Temppelivuoresta, jota muslimit kutsuvat nimellä Haram al-Sharif, pyyhkien pois 3 000 vuotta juutalaisten historiasta edes mainitsematta kristittyjen osuutta samana aikana. Sen asemesta YK:n turvallisuusneuvoston raportissa toistetaan Vuoren arabinimeä Haram al-Sharif, ylevä pyhättö. YK:n raportin mukaan juutalaiset ovat keksineet koko tarinan juutalaisista Temppeleistä väittäen Jasser Arafatin ajoista lähtien, etteivät muslimit ole löytäneet mitään merkkejä niistä. Muslimien läheiseen laaksoon kippaamista lähes 500 rekka-kuormallisesta Vuoren täytemaata täynnä jäänteitä juutalaisten Temppeleistä, mitä vapaa-ehtoiset israelilaiset ovat haravoineet, on löydetty epäämättömiä todisteita molemmista Temppeleistä, viimeksi Davidin sinetti.
Israelissa tätä kutsutaan ”kulttuuriterrorismiksi”, jota voidaan verrata antiikkisten kulttuuriesineitten ja rakennusten estottomaan tuhoamiseen, jota IS:n joukot harjoittavat miehittämillään alueilla Irakissa ja Syyriassa sekä Afrikassa ja Jemenissä tuhoten samalla tutkimattomia historian todisteita muinaisista kulttuureista, joiden historiaan jää korvaamaton aukko. YK:n turvallisuusneuvoston hampaaton tuomio vain kiihdyttää heidän tuhoamisviettiään. Tämä sama joukko tunkeutuu nyt väkisin länteen tuhotakseen sen juutalais-kristillisen kulttuurin korvatakseen sen keskiaikaisella sharia-lain taantumalla YK:n puuttumatta asiaan.

YK:n raportissa vaaditaan, että ”muslimien tulee voida palvoa Allahiaan Haram al-Sharif-vuorella rauhassa ja ilman Israelin häirintää”, huomioimatta ollenkaan, että muslimit ovat muuntaneet Al-Aksa moskeijan asevarastoksi – ikään kuin ”rauhallinen uskontonsa harjoittaminen vaatisi veitsiä, polttopulloja ja putkipommeja”.
Juutalaisten oikeudesta uskontonsa harjoittamiseen ja Jumalansa palvomiseen Pyhällä Vuorella ei ollut edes mainintaa. Onko tämä tasapuolisuutta YK:n taholta?
YK:n raporttien yksipuomisuus ja toisen osapuolen täydellinen huomiotta jättäminen ei ole puolustettavissa mitenkään, sillä Israel on avoin yhteiskunta, jossa YK:n Israelissa asuvilla edustajilla on täydellinen oikeus liikkua missä haluavat voidakseen verifioida muslimien sepittämiä valheita, joita syötetään YK:n nimissä julkaistuihin lausuntoihin tutkimatta niiden todellisuutta. 
Samalla se osoittaa myös Israelin johdon ja ulkomaisten lähettien pelkuruutta esittää tosiasiat tosiasioina, vaikka se ei aina olisikaan diplomaattisesti korrektia. http://www.jpost.com/Opinion/Jerusalem-Post-Editorial-UN-bias-419185

5.       SÄÄTILAT TÄNÄÄN: Jerusalem 19 -29; Tiberias 22 -35; Suolameri 27 -37; Eilat 24 -37 +C-astetta. Lämpötilat näyttävät pysyttelevän suhteellisen tasaisina, taivas on yleensä puolipilvinen eikä sateista ole pelkoa. Kinneretin pinta alenee sm:n vuorokaudessa. Suolameren kohtalosta ei edes uskalla mainita, se näyttää tekevän hidasta kuolemaa vastuullisten virkailijoiden ja hallitusten pyöritellessä peukaloitaan. 

6.       UUTISOTSIKOITA

·         Perjantaina syttyi Gush Etzionin alueella kaksi vierekkäistä pensaspaloa, mikä vahvistaa epäluuloja, että ne olivat sytytetyt tahallisesti. Palot olivat Gevaot juutalaisyhteisön lähellä, josta useita perheitä jouduttiin evakuoimaan. Sammutustoimiin osallistuivat kymmenien palokuntien virkailijat, joiden toimesta palot saatiin hallintaan ilman pahempia vaurioita.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201128#.VgeqPlOnI6s
·         Shmita-vuoden jälkeen maanviljelijät ovat palaamassa pelloilleen aloittaen viljelystensä istuttamisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201117#.VgesfVOnI6s
·         Debkafile kertoo uutisissaan, että Kiina lähettää valmistamansa lentotuki-aluksen Syyrian edustalle liittyäkseen Venäjän johtamaan liittoutumaan, jota kutsutaan nimellä 4 +1, eli Iran, Venäjä, Kiina ja Syyria vahvistettuna Hizbullahilla. USA:n presidentti Obaman tervehtiessä Kiinan presidentti Xi Jinpingin Washingtoniin perjantaina 25.09. Kiinan lentotukialus Liaoning-CV-16 ankkuroi Tartusin satamaan Syyriassa. Alusta suojasi kiinalasinen ohjus-alus.  Kiina lähettää Syyriaan laivueen J-15 Flying Sharks hävittäjiä, Z-15 F sukellusveneiden tuhoamis-helikoptereita sekä Z-18 I ennalta-varoittavia helikoptereita, lisäksi 1000 sotilasta taisteluihin Venäjän joukkojen rinnalla. http://www.debka.com/article/24909/A-Chinese-aircraft-carrier-docks-at-Tartus-to-support-Russian-Iranian-military-buildup-, http://www.timesofisrael.com/russia-iran-iraq-syria-pool-intelligence-on-islamic-state/,
·         USA:n ulkoministeri John Kerry kehotti Mahmoud Abbasia torjumaan pääministeri Netanyahun maanittelut kahdenkeskisiin neuvotteluihin, kunnes YK:n istunnot alkavat kesätauon jälkeen.  Tämä voi olla USA:n taktiikkaa pitää rauhanprosessi USA:n hallinnassa Ranskan ja EU:n aloitteista huolimatta. Ranska ja USA kilpailevat vaikutusvallasta Lähi-Idässä. Abbas pitää puheen YK:ssa huomenna 28,09, kuten myös paavi Francis I. Kerry ja Abbas tapasivat New Yorkissa lauantaina, Netanyahu lentää sinne myös ollakseen mukana YK:n yleiskokouksen aloittaessa maanantaina. Kerry on edelleen kiinni Iranin kysymyksessä, eikä aikaa riitä Lähi-Idän asioihin. http://www.timesofisrael.com/kerry-reportedly-told-abbas-to-hold-off-on-meeting-netanyahu/
·         IAEA:n pääsihteeri Yukiya Amano sanoo, ettei ole tarpeen tehdä uutta tarkastusmatkaa Iraniin Parchin sotilastukikohtaan. Iran otti maanäytteitä Amanolle sanoen niiden olevan Parchin maasta, mutta kukaan IAEA:n edustaja ollut mukana todistamassa tilannetta. http://www.timesofisrael.com/iaea-chief-says-another-parchin-visit-not-necessary/
·         Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli varoittaa EU-maita, että Juudeassa ja Samariassa valmistettujen tavaroiden ja tuotteiden merkitseminen syrjittyihin tuotteiseen on Israelille punainen raja, ja että taloudellinen boikotti voidaan toteuttaa myös Israelia boikottavia EU-maita vastaan, eikä niitä maita voida enää pitää merkittävinä Lähi-Idän asioita käsiteltäessä. Netanyahu ei ole nimennyt uutta ulkoministeriä, vaan pitää sen itsellään. http://www.timesofisrael.com/eu-labeling-of-west-bank-goods-is-a-red-line-israels-top-diplomat-warns/