Friday, August 07, 2015

PERJANTAI 07.08.15

PERJANTAI 07.08.15
1.       ON luvassa kuuma päivä ja studioni kattokerroksessa kuumenee hellepäivinä sietämättömäksi, minkä vuoksi pyrin ajoittamaan raportin laadinnan aamun tunteihin, jolloin on vielä inhimilliset olosuhteet. Lämpömittari osoitti puoli seitsemän maissa 24 astetta, mutta lämpötila noussee iltapäivällä 35 asteeseen.

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN: Jerusalem 21 -36; Tiberias 27 -42; Suolameri 31 -42; Eilat 30 -42 +C-astetta. Huomenna lämpötilat nousevat koko maassa, Jerusalemissa 37 asteeseen, suolamerellä ja Eilatissa 45 asteen lukemiin.
Koska poliittinen ilmapiiri juutalaisten ja arabien välillä on jännittynyt, kuumakallet voivat käyttää tilaisuutta hyväkseen ja sytyttää uusia tuhopolttoja. Se näkyy myös terrorihyökkäyksinä juutalaisia vastaan, joita tehdään ja yritetään sekä maanteillä että muualla maassa. Turvallisuus järjestöt ovat jatkuvassa valmiustilassa pyrkien nappaamaan epäilyttäviä henkilöitä heti vinkin saatuaan.
Esimerkkinä tästä oli poliisin havainto erään henkilöauton epäilyttävä liikehdintä pääväylällä Tel Avivista pohjoiseen. Poliisi sulki liikenteen hetkeksi saadakseen auton pysähtymään tarkastusta varten, mikä aiheutti valtavan ruuhkautuman. Autosta ei löydetty räjähteitä eikä aseita, mutta poliisi pidätti kuulusteluja varten sekä Adalasta kotoisin olevan kuljettajan että autossa istuneet kaksi gazalaista miestä, jotka olivat päässeet soluttautumaan maahan laittomasti. Poliisi on aina valppaana.

Ben Gurionin lentokenttä oli tulossa kosheriksi viikonvaihteen ajaksi työntekojöitten ilmoitettua työnseisauksesta lauantaiksi, mutta 200 lentoa ja 30 000 matkustajan matkasuunnitelmia uhannut uhka saatiin poistettua neuvotteluilla viime hetkellä, vaikka ongelma ei siitä poistunut, vaan neuvotteluja jatketaan sunnuntaina. Ultraortodoksit ehtivät jo iloita lakkopäätöksestä, joka olisi lamauttanut kaiken lentoliikenteen tärkeimmällä kentällä perjantain auringonlaskusta lauantain auringonlaskuun, jona aikana työn tekeminen on halachan mukaan kielletty. http://www.timesofisrael.com/ben-gurion-airport-staff-call-off-strike/

2.       USA:N ulkoministeri John Kerry kiertää arabimaita käyden viimeksi Gufmaissa pyrkien taivuttamaan ne ymmärrykseen Wienissä allekirjoitetusta sopimuksesta P5+1 maiden ja Iranin välillä, joka presidentti Obaman selityksen mukaan tulee estämään Irania rakentamasta ydinpommia loputtomiin, edellyttäen, että Iran noudattaa sitä. Gulfmaiden kerrotaan antaneen varovaisen myöntymisensä siksi, etteivät ne halua antaa maailmalle kuvaa, että ne olisivat samalla puolella barrikadia Israelin kanssa. Perustelu on lapsellinen ottaen huomioon, että kysymyksessä voi olla niiden oman turvallisuuden vaarantuminen ja itsenäisyyden menettäminen. Ei uskoisi järkevien, aikuisten ihmisten leikkivän kuurupiiloa näin kohtalonomaisissa kysymyksissä.

PRESIDENTTI Obama puolestaan pyrkii maanittelemaan Amerikan juutalaisjärjestöjä, jotta ne äänestäisivät sopimuksen Wienin sopimuksen puolesta tärkeässä kongressin äänestyksissä. Sopimuksen vastustajien tulisi saada 40 edustajan enemmistö edustajainhuoneessa ja 13 senaatissa, millä estettäisiin Obaman uhkaus käyttää veto-oikeuttaan kielteisen päätöksen kumoamiseksi.
Kaksi johtavaa juutalaisjohtajaa, Chuck Schumer ja Eliot Engel sanovat vastustavansa
sopimusta, koska se ei lopullisesti estä Irania rakentamasta ydinasetta.
SCHUMER kutsuu tarkastusmenettelyä ongelmalliseksi ja sanktioitten palauttamista vaivalloisiksi. Engel ei ole vakuuttunut sopimuksen toteutumisesta käytännössä. Wienein sopimus allekirjoitettiin osapuolten välillä 14.heinäkuuta 2015.
Kaikkein eniten Schumeria arveluttaa, ettei sopimuksessa mainita mitään Iranin harjoittamasta terrorismin tukemisesta. Kerryn mukaan siitä - enempää kuin uhkauksista Israelia vastaan - ei edes keskusteltu neuvotteluissa. ”Minusta todellinen riski on siitä, ettei Iran muutu maltillisemmaksi, vaan päinvastoin käyttää sopimusta rikollisiin päämääriinsä”. Hän selitti vastustavansa sopimusta - ei siksi, että sodan mahdollisuus olisi toivottava vaihtoehto, tai että hän väheksyisi diplomatian käyttöä - vaan siksi, että sopimus täyttää Iranin kaksi päätavoitetta: Poistaa sanktiot, mutta säilyttää sekä ydin- että tavanomaisen voiman kehittämis-mahdollisuuden pystymättä vakuuttamaan, että Iran täyttää sopimusehdot.

Kongressi äänestää Wienin sopimuksesta 17. syyskuuta. Republikaanit ovat selvemmin vakuuttaneet äänestävänsä sopimusta vastaan. http://www.timesofisrael.com/two-top-jewish-democrats-say-they-will-oppose-iran-deal/

3.       EUROOPAN juutalaisjohtajat esittävät useita varauksia Wienein sopimukselle, mutta Amerikan Juutalaisjärjestöjen Presidenttien Konferenssin puheenjohtajan Malcolm Hoenleinin mielestä ne seuraavat vastahakoisesti Amerikan juutalaisten esimerkkiä.

Hän sanoo, että yksityiskeskusteluissa Euroopan juutalaisjohtajat esittävät epämukavuutensa sopimuksen sisältöön, mutta eivät omaa tarvittavaa rohkeutta puhua epäilyksistään julkisuudessa, mitä hän valittaa.
Hoemlein kuitenkin varoittelee, että kysymyksessä ovat sopimuksen ohella Israelin ja USA:n välisten suhteitten kehittyminen joko myönteiseen tai kielteiseen suuntaan. Toinen kipeä kysymys on Israelin ja Amerikan juutalaisten väliset suhteet, jotka ovat joutuneet kovalle koetukselle viimeaikaisten tapahtumien johdosta.
ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahun äänekäs julkinen vastustus Wienin sopimukselle edustaa Israelin virallista kantaa, joka Amerikan juutalaisten tulee myös huomioida, etteivät galutin ja Israelin juutalaisten suhteet kiristy entisestään. Juutalaiset ovat perinteisesti demokraatteja. Monet heistä odottaisivat että Netanyahu alkaisi tunnustaa tappionsa ja lopettaa yhden miehen taistelunsa Obaman tahtoa vastaan, mutta hän haluaa vaikuttaa vielä kongressiin.

USA:n ulkoministeriö julkisti torstaina lausunnon, jossa se toteaa, että Kaakkois-Aasian 10 jäsenmaan järjestö sekä Australia, Intia, Japani, Etelä Korea ja Uusi Seelanti ilmoittivat tervehtivänsä tyydytyksellä Wienin sopimusta kansainvälisessä huippukokouksessaan Malesiassa. http://www.timesofisrael.com/us-jewish-leader-eu-leaders-wary-of-iran-deal-but-let-us-lead/, http://www.timesofisrael.com/netanyahu-should-dial-down-diktats-on-iran-deal-us-jewish-leader/,

4.       IDF:n neljän miehen sotilaspartio oli tarkastusmatkalla Samariassa torstaina iltapäivällä, kun PA:n arabi ajoi tahallisesti autollaan heidän päällensä. Luutnantti Daniel Elbaz ja yksi hänen miehistään avasivat välittömästi tulen auton ohjaajaa kohti, joka menetti autonsa hallinnan ja se kääntyi ylösalaisin. Hän kertoo lievästi haavoittuneena sairas-vuoteellaan istuen havainneensa, että kysymys oli terrorismista ja avasi tulen estääkseen terroristin pääsemisen karkuun, joka pyrki ulos kaatuneesta autostaan. ”Havaitsin hänen pyrkivän ulos autostaan ja eliminoin hänet”, hän kertoo. Tapaus sattui Sinjilin risteyksessä lähellä Shiloa.
IDF:n sotilaspartioitten täytynee ottaa perustarvikkeisiinsa peruutuspeilejä nähdäkseen, mitä takana tapahtuu.
Autoterrorismista on tullut uusi terrorin muoti-ilmiö, jossa he kuvittelevat pääsevänsä helpommin pakoon ajettuaan pahaa aavistamattomien jalankulkijoitten tai bussipysäkillä odottavien yli. Monet pysäkit onkin varustettu betonisin suoja-harkoin yliajon vaikeuttamiseksi.
Elbaz kertoo auton lähestyneen heitä suurella nopeudella ja päästyään lähelle heitä teki nopean äkkikäännöksen ajaen suoraan heidän ylitseen. Hän avasi tulen toisen haavoittumattoman sotilaan kanssa autoa kohti.

PAIKALLE tulleet PA:n turvallisuusmiehet tunnistivat miehen henkilölisyyden, hän on Mohammad Badwan Biddun arabikylästä. Turvallisuusjoukot tarkistivat ensin, ettei hänellä ollut aseita tai pommia ja vetivät hänet ulos kaatuneesta autosta vakavasti haavoittuneena. Hänet kiidätettiin sairaalaan, kuten myös haavoittuneet sotilaat. Biddun arabikylä on lähellä Ramallahia eikä kaukana Duman arabikylästä, jossa viime perjantaina suoritettiin 18-kuukautisen vauvan hengen vaatinut tuhopoltto. Sotilaitten päättäväinen toiminta sai tunnustusta sekä presidentti Rivlinin että oppositiojohtajien taholta, mikä esti terroristin jatkamasta iskujaan. http://www.timesofisrael.com/i-saw-the-attacker-trying-to-exit-his-car-and-i-shot-him/,

5.       TERRORIJÄRJESTÖT Hamas ja Islamic Jihad ylistivät terroristin rohkeaa hyökkäystä vaatien lisää samanlaisia iskuja.
”Se on oikea tapa vastata rikoksiin vankeja, Al-Aksa moskeijaa ja jopa vauvoja vastaan”, sanotaan niiden julkistamassa lausunnossa.
”Me tervehdimme hyökkäystä sionistista vihollista vastaan”, kirjoitti Hamasin tiedottaja hepreankielisen Maariv-websivun juttupalstalla.

HAMAS ei ottanut kyseenalaista kunniaa hyökkäyksestä, mutta ”ylisti sen tekijää rohkeudesta miehittäjää vastaan käytävässä sodassa”, jonka Hamas julisti muutamia päiviä sitten todeten, että kaikki juutalaiset ovat nyt avointa riistaa. Verukkeena oli Ali Dawabshan menehtyminen tuhopoltossa, jonka tekijää ei tiedetä.
Tämä muistuttaa Labourpuolueen mapain julistamaa taisteluhuutoa ”open season”, avoin jahti, oikeistolaisia salaisia vastarintajärjestöjä vastaan brittihallinnon loppuajalla. Al-Aksaa arabit käyttävät toistamiseen väittäen milloin mitäkin Israelin suorittamaa kunnostustyötä Temppelivuoren ulkopuolisella tasanteella verukkeeksi vahingoittaa moskeijan perustuksia, vaikka työt tehdään kymmenien metrien päässä siitä. PA:n arabien toiminta ei perustu järjen, vaan Israelin vastaisten kiihotettujen tunteitten käyttämiseen, mitä sen imaamit ja mullahit tarkoituksellisesti lietsovat. http://www.timesofisrael.com/hamas-and-islamic-jihad-praise-brave-attack-call-for-escalation/

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Tiedustelulähteet toteavat, että Iran puhdistaa kiireellisesti Parchin sotilastukikohtaa, joka on yksi IAEA:n haluamista tutkimuskohteista, ja jossa Iranin uskotaan kokeilleen ydinpommin sytytintä jo vuosia sitten. Iranin taholta syytökset kielletään arvailuina ilman perusteita. http://www.timesofisrael.com/iran-says-nuclear-site-cleanup-claims-preposterous/, http://www.timesofisrael.com/crates-trucks-seen-at-iran-military-site-ahead-of-un-visit/,
·         USA:n ulkoministeriö varoittaa amerikkalaisia pysymään poissa Iranista, sillä heitä uhkaa vaata joutua pidätetyksi ilman syytä ja tekaistuin perustein. http://www.timesofisrael.com/stay-out-of-iran-us-warns-americans-of-arrest-danger/
·         Presidentti Reuven Rivlin, jonka tulisi pysytellä poissa politiikasta, ei malta pysytellä lestissään, vaan katsoi oikeudekseen ojentaa pääministeriä julkisesti hänen mielestään kohtuuttoman jääräpäisestä asenteestaan USA:n presidentti Obamaa vastaan. Netanyahu selittää, ettei kiista ole henkilö-kohtainen, vaan kyse on Israelin kohtalosta Iranin ydinaseen johdosta, mitä hän uskoo Iranin valmistelevan, ja mihin Wienein sopimus antaa sille avoimen valtakirjan USA:n suojeluksessa. Obama jopa uhkaa, että USA tulee eliminoimaan kaikki yritykset Iranin ydinlaitosten tuhoamiseksi. Tämä voi asettaa Israelin ja USA:n hävittäjät nokatusten, jos IAF hyökkää Iraniin.  http://www.timesofisrael.com/netanyahu-stop-butting-heads-with-obama-rivlin-says/
·         Torstai-iltana ammuttiin 2 rakettia kohti Israelia, mutta ne jäivät lyhyiksi eivätkä aiheuttaneet vahinkoa. Hälytyssireenit ilmeisesti kuitenkin hätyyttivät ihmisiä suojatiloihin. http://www.timesofisrael.com/two-rockets-fired-at-israel-land-in-gaza/
·         Egyptin presidentti Abdel-Fattah al-Sissi avasi torstaina suurin juhlallisuuksin Suezin kanavan uuden väylän, joka on leveämpi ja syvempi kuin nykyinen sallien suurten alusten purjehtimisen molempiin suuntiin, mikä lyhentää kanavan läpi kuljettavaa aikaa usealla tunnilla. Väylän rakentaminen aloitettiin vuosi sitten ja se maksoi 8.5 miljardia USD. Epäilijät eivät usko, että uusi kanava toisi suuria varoja Egyptin kassaan kovin nopeasti, sillä maailma on nyt lamassa. Lisäksi Kiinan rahoittama ja rakentama uusi Panaman kanava sekoittaa liiketoiveita. Se valmistunee ensi vuonna. http://www.timesofisrael.com/egypt-unveils-suez-canal-extension-amid-nationalist-fervor/
·         Juutalainen aktivisti Baruch Ben Yosef esitti oikeudelle 1 miljardin NIS vaateen syyttäen Palestiinan Auktoriteettia, arabi-NGO:ta ja Jordaniaa diskriminoimisesta kieltäessään juutalaisilta pääsyn Temppelivuorelle. Tilanne Temppelivuorella on Israelin hallitusten laiminlyöntien vuoksi - perustuen joko pelkuruuteen tai saamattomuuteen – on kehittynyt nykyiseen kestämättömään tilanteeseen. Israel karkotti Jordanian armeijan Vuorelta 1967 sodassa, mutta antoi tyhmyydessään tai arabienpelosta sen käyttöoikeuden arabi-wagfille (säätiölle), jonka päämaja on Jordaniassa. WAGF julistaa toistamiseen omistavansa Vuoren ja kieltää juutalaisia nousemasta sinne, ja ehdottomasti välttää rukoilemista Vuorella. Säännön rikkojat pidätetään Israelin poliisin toimesta ja heille annetaan eripituisia karanteeneja nousta Vuorelle. Israelissa ovat sekä yksityiset että eri kansalaisjärjestöt alkaneet yhä suuremmalla äänellä vaatimaan pääsyä Vuorelle aina halutessaan eikä vain silloin, kun se sopii muslimeille, sekä oikeuta rukoilla siellä. http://www.timesofisrael.com/activist-sues-pa-jordan-over-jewish-access-to-temple-mount/
·         Senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnel syytti Obaman esittämiä argumentteja Wienin sopimusta puolustaessaan järjettömiksi (absurd). http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199145#.VcRqvmDxQwA
·         Israelin poliisi pidätti Al-Aksassa perjantaina saarnanneen imaamin Maghrubin syyttäen häntä vihan ja kiihotuksen lietsonnasta. Tämä ei ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinen tällainen tapaus, sillä muslimi-saarnaajat voittavat kannuksensa Israelia solvatessaan.
·         Arabit kivittivät torstai-iltana Magen David ambulanssia Jordanjoen laaksossa. Kukaan ie vammautunut, mutta auto kärsi vaurioita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199144#.VcRs_mDxQwA
.
Wednesday, August 05, 2015

KESKIVIIKKO 05.08.15

KESKIVIIKKO 05.08.15
1.       HELLAAALTO, joka vaivaa monia maita Aasian eteläosissa, on iskeytynyt myös Israeliin. Lämpötila pysyttelee edelleen 35 asteen tienoilla ties kuinka monen päivän jälkeen, ottaen pienen hengähdystauon huomenna noustakseen taas uudelleen viikon vaihteen aikana 38 asteeseen Jerusalemin alueilla. Pohjoisessa ja etelässä lämpötilat pysyttelevät useita asteita 40 asteen yläpuolella. Tämä helteitten uusi tuleminen lienee tulossa Arabian niemimaalta.
Helteen jatkuminen aiheuttaa katkoksia sähkön jakelussa ihmisten turvautuessa yhä enemmän ilmastointi- ja tuuletuslaitteisiinsa, kuten tapahtui Jordanin laaksossa.
Myös armeija joutui vaikeuksiin sähköisten laitteiden kuten tuulettimien pysähtyessä, minkä johdosta sotilaat viettivät aikaansa alusasuissaan yrittäen kestää polttavaa hellettä. Yksi sotilas menehtyi Jerusalemin alueella auringonpistokseen.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 26 -35; Tiberias 28 -41; Suolameri 33 -41; Eilat 33 -42 +C-astetta. Kuten mainitsin, huomenna torstaina on lämpökäyrässä pieni notkahdus alaspäin, mutta viikonvaihteen aikana lämpötilat nousevat takaisin huippulukemiin., Tiberiassa, Eilatissa ja Suolamerellä on lauantaiksi luvassa 45 asteen lämpötiloja.

2.       VIIME viikonvaihteen aikana Jerusalemin lähiympäristössä riehuneet metsä- ja pensaspalot on alustavien tutkimusten mukaan todettu tahallaan sytytetyiksi, mistä todisteina ovat paloalueilta löydetyt sytytysneste-kanisterit. Pahinta jälkeä palo teki Even Sapir moshavin alueella vaurioittaen rakennuksia. Kaksi muuta paloa olivat Moshav Illitin sekä Givat Zeevin alueilla. Kaikkiaan 700 ihmistä jouduttiin evakuoimaan kaiken varalta Even Sapiirissa ja sen lähialueilla. Myös Hadashan sairaala oli vaaravyöhykkeessä tulen levittäessä savukaasujaan sen alueille, mutta evakuointia ei tarvittu.

SMURF-piirrossarjojen alkuperäisen kuvittajan Yochanan ja Barbara Boterbergin asuttama kotitalo tuhoutui palossa sunnuntaina vieden samalla kaikki heidän taloustavaransa. Heidän kotinsa sijaitsi Franciscan luostarin omistamalla maalla Even Sapir moshavin sisällä. Parskunta oli asunut Israelissa 20 vuoden ajan. He joutuivat pakenemaan kodistaan monien muiden asukkaitten tavoin raivoisan tulipalon kulkiessa moshavin läpi. Kaikkiaan 50 sammutusmiehistöä ja 8 lentokonetta ponnistelivat 8 tunnin ajan saadakseen tulipalon hallintaan. Riehuessaan moshavin sisällä se tuhosi useita muitakin koteja ja rakennuksia, kuten kanaloita ja varastosuojia.
Poliisi aloitti välittömästi palon syyn selvittämisen, eikä tuhopoltto ole suljettu pois yhtenä selvimmistä syistä.

BOTERBERGIT Barbara ja Yohanna asuivat vaatimattomassa yhden makuuhuoneen asunnossaan. He muuttivat Israeliin Belgiasta 20 vuotta sitten. He elivät vaatimattomasti saaden heikon toimeentulonsa myymällä alkuperäisiä piirrosten ja maalausten salkkuja. He pystyivät ottamaan mukaansa vain passinsa, rahansa ja muutamia vaatekappaleita tulen ympäröityä heidän kotinsa. Rakennus paloi täydellisesti tuhoten heidän kaiken omaisuutensa ja välttämättömyystavaransa, eivätkä he tiedä, miten selviytyä tästä eteenpäin. Tilapäisen suojan he saivat luostarista, mutta tulevaisuus on täysin auki.
”Olemme epätoivoisessa tilanteessa”, toteaa Yohanan. ”Joudumme aloittamaan kaiken uudelleen”. Luostari lupasi heille paikan tammikuuhun saakka, mutta Barbara epäilee suunnitelman käytännöllisyyttä.

Juutalaisten ja kristittyjen kansainvälinen ystävyysseura lupaa heille 8 000 NIS avustuksen välttämättömien taloustavaroiden ja koneiden hankkimiseksi. Barbara suunnittelee hankkivansa jääkaapin ja pesukoneen sekä muita pienempiä taloustavaroita, joita jokainen talous tarvitsee.
Rabbi Yechiel Ecksteinin johtama kansainvälinen ystävyysseura jakaa avustuksia 200 sosiaalipalvelujen osastoille kaikkialla Israelissa avustaen kriisiin joutuneita kansalaisia hankkimaan välttämättömyystavaroita ja palveluja 48 tunnin sisällä hakemuksen saatuaan. Seura arvioi tänä vuonna jakavansa 28 miljoonan NIS arvosta avustuksia 25 000 perheelle. http://www.jpost.com/Israel-News/Original-Smurf-illustrator-loses-home-in-Jerusalem-area-forest-fire-411122,

3.       POLIISI on yllättävän väkivalta-aallon vuoksi aloittanut potentiaalisten rikolliseen toimintaan syyllistyvien pidättämisen. Poliisin toiminta sai tarvitsemansa laillisen selkänojan puolustusministeri Moshe Yaalon päätettyä, että turvallisuusjärjestöt voivat käyttää hallinnollista pidätysmenettelyä pyrkiessään ennakolta estämään rikosten tapahtumista. Päätös on varsin epäilyttävä ja vaatisi todella tavanomaisesta poikkeavat ajat, koska sen toteuttamisessa helposti ylitetään epäselvät sananvapauden ja ihmisoikeuksien rajat. Yaalon puolustelee, että käytäntö on tarpeen äärioikeiston aktiivisuuden nousun estämiseksi, mikä jo perusteluissaan jakaa yhteiskunnan pahasti kahteen leiriin, sillä epäiltäviä lienee kaikissa kansan-kerroksissa. Yaalonia voidaan syyttää määrättyjen ryhmien ajojahdista.

Yaalonin tiistaina allekirjoittamaa käytäntöä alettiin soveltamaan välittömästi.  Turvallisuusmiehet pidättivät äärioikeistolaiseksi leimaamansa Mordechai Ma´ayarin puolen vuoden ajaksi. Hän oli Yaalonin mukaan osallistunut väkivaltaiseen toimintaan ja äskettäin tapahtuneisiin terroritekoihin, sekä kuulumisestaan juutalaista terroria harjoittavaan järjestöön. Yaalon allekirjoitti komennon Shin Betin suosituksesta pian Ma´ayarin pidättämisen jälkeen.  

Shin Bet pidätti tiistaina toisen epäillyn Meir Ettingerin uuden käytännön mukaisesti. Hän on Meir Kahanen lapsenpoika, häntä syytetään kuulumisestä äärijuutalaiseen järjestöön. Viimeisi8n pidätetty oli Avitar Salonim, jota myös syytetään kuulumisesta äärijuutalaiseen järjestöön. Hänellä oli ennestään kielto matkustaa Länsirannalle tai Jerusalemiin. Turvallisuusjärjestöt seuraavat tarkoin ihmisten kirjoittelua sosiaalisessa internetissä, joista FB ja Twitter ovat tulleet suosituiksi, minkä johdosta olisi syytä harkita, mitä niihin kirjoittaa ja missä sävyssä. Hallinnollinen pidätys kestää 6 kuukautta, mutta sílle voidaan hakea oikeudesta jatkoaikaa. http://www.jpost.com/Israel-News/Shin-Bet-arrests-second-far-right-figure-411125, http://www.debka.com/newsupdatepopup/12189/,

4.       ISRAELIN arabikansanedustaja, gynegologin koulutuksen Egyptissä saanut, Ahmed Tibi ikävöi aikaa, jolloin arkkiterroristi, PLO:n pitkäaikainen puheenjohtaja, Jasser Arafat huseerasi mielensä mukaan Israelissa. ”Tänään, neljäs elokuuta, suuren symbolin, Jasser Arafatin 86. syntymäpäivänä. ”Kansanjohtaja”: Kertomus vallankumouksesta. Miten minä ikävöinkään sinua!”.
Ahmed Tibi valittiin Knessetiin Arab Joint list edustajana. Keskiviikkona hän esitti FB:n sivulla tuntojaan tämän hetken tilanteesta.
OSLON sopimusten mukaisesti 1993 Jasser Arafat päästettiin terroristeineen rantautumaan Israeliin, ensin Gazaan ja Jerikoon. Tibi nimitettiin Arafatin neuvonantajaksi Israelia koskevissa asioissa. Marraskuussa 1996 Tibi sanoi Arafatista: ”Kaikki minun toimintani tehdään hänen ohjeittensa mukaan. Uskon hänen luottavan minuun, ja toivon voivani vastata hänen luottamukseensa”.
ARAFATIA pidetään modernin terrorismin luojana. Vuonna 2000 hän aloitti toisen intifadan, ns. ”Oslon sodan”. Ehkä Tibi kertoo joskus muistelmissaan, mikä osuus hänellä oli Oslon sodassa hänen toimiessaan Arafatin läheisenä neuvonantajana.
TIBI pyrki Knessetiin v. 2003, mutta Knessetin eettinen komitea mitätöi sen. Korkein oikeus kumosi komitean päätöksen, jonka johdosta Ahmed Tibi (Raam-Tal listalta) ja Azmi Bishara (Balad) pääsivät parlamentin äänestyksessä Knessetin jäseniksi.
V. 2012 Tibi suitsutti kunniaa henkensä menettäneille terroristeille ”marttyyrien päivänä”, jolle PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas tukensa.
”Kansojen historiassa ja heidän taisteluissaan, palestiinalainen marttyyri on ylimpänä kunniassa” jatkaen: ”Ei ole suurempaa kunniaa kuin kuolema Allahin hyväksi. Marttyyri on se, joka murtautuu läpi ja verellään johtaa tietä vapauteen ja vapautukseen”.
Tibi sanoi marttyyria (shahid) kotimaan symboliksi ojentaen siunauksensa tuhansille marttyyreille kotona ja ulkomailla sekä sanoi tervehtivänsä marttyyreitä molemmin puolin vihreää linjaa, ”noita joita miehitys kutsuu terroristeiksi, mutta joista me sanomme, ettei ole suurempaa kunniaa kuin kuolla kotimaansa puolesta”. ”Miehittäjä on todellinen terroristi, mutta Israelissa häntä kunnioitetaan sankarina tai hallituksen ministerinä”, Tibi määritteli kantaansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199053#.VcGyj4rxQwA

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Toisen Temppelin aikainen mikve, puhdistusallas, löydettiin Jerusalemissa. Sen yhteydessä paljastui merkittäviä seinäpiirroksia ja maalauksia. Löytö tehtiin lastentarha rakennuksen perustusten kaivamisen alkaessa Arnonan lähiöön. Mikve löydettiin 2 kuukautta sitten IAA:n tarkastuksessa. Mikve yhteydessä oli penkeillä varustettu etutila. Myös viininpuristin löydettiin kaivausten aikana. Israelin lain mukaan uuden rakennustyön alkaessa IAA:n tarkastajien tulee saada tutkia maapohja mahdollisten antiikkisten löytöjen vuoksi. Tämä viivyttää monia rakennustoimia, koska maa on täynnä raunioita, suurin osa niistä maan sisällä ilman maanpäälisiä havaintoja. Arnonan antiikkilöydön yhteydessä seiniin oli piirretty ajalle ominaisia symboleja ja kuvioita, joita arkeologit tutkivat saadakseen lisätietoa aikansa tavoista ja uskomuksista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199055#.VcG_uIrxQwA
·         Yossi Dagan valittiin Juudean ja Samarian alueneuvoston johtoon. Hän toimi edellisen johtaja Gershon Mesikan varamiehenä. Meshika joutui eroamaan jouduttuaan todistajaksi Israel Beitenua koskevassa korruptio-oikeuden- käynnissä. Dagan asui Sa-Nur juutalaisyhteisössä, joka Ariel Sharonin myönnytyspolitiikan mukaisesti evakuoitiin väkivaltaisesti ja tuhottiin maan tasalle v. 2005. Uudet asukkaat pyrkivät asuttamaan sen uudelleen IDF:n vastustuksesta huolimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199039#.VcHDAorxQwA
·         Pääministeri Benyamin Netanyahu kutsuu Wienin sopimusta Iranin kanssa historialliseksi virheeksi. Nyt USA:n presidentti Barack Hussein Obama sanoo, että jokainen, joka vastustaa Wienin sopimuksen hyväksyjistä, tekee historiallisen virheen. Tämä tulee olemaan Obaman keskiviikkona kansalle pitämän puheen keskeinen teema. Obama tapasi USA:n juutalaisia johtajia ennen puhettaan pyrkien vakuuttamaan epäuskoisia johtajia sopimuksen ainutkertaisuudesta ja historiallisesta merkityksestä, jolla Irania estetään rakentamasta atomiaseita. Obama selittää, että sopimuksella katkotaan kaikki ydinpommiin johtavat polut. Hän jopa kehui, että Israelin turvallisuus-johtajat kannattavat sitä, mikä ei pidä paikkaansa. Samalla hän vakuutti, että USA tulee puolustamaan Israelia kaikkia hyökkääjiä vastaan. Hän lupasi samaa Iranille, joten kuka tässä lopulta puolustaa ketä? Lupaus on samaa luokkaa, kuin USA:n lupaus puolustaa tukemiaan kapinallisia Syyriassa niitä vastaan, jotka hyökkäävät USA:n tukemia joukkoja vastaan, joista monet ovat USA:n entisiä liittolaisia ja sotivat USA:n antamin asein.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199049#.VcHElYrxQwA
·         Wienin sopimuksen ohella IAEA ja Iranin solmivat keskeisiään sopimuksia, jotka ovat luonteeltaan niin salaisia, ettei edes ulkoministeri John Kerry ole lukenut niitä. Kongressin jäsenet ovat vaatineet niitä luettavikseen, mutta Kerry vakuuttaa, ettei se ole tarpeen. Niissä todennäköisesti kerrotaan tarkemmin, millä perusteilla IAEA saa oikeuden suorittaa tarkastuksia Iranin ydinlaitoksissa. Tarkastusten suorittaminen ja niistä raportointi ovat olleet yksi kiivainta vastustusta herättävä tekijä. Epäillään, että IAEA suorittaa tutkimuksensa Iranin sille toimittamista maanäyttei8stä, joista kukaan ei voi olla varma, mistä ne on otettu ja koska. Kuitenkin Kerry vakuuttaa, ettei Wienin sopimus perustu luottamukseen vaan tosiasioihin. Joku tässä pyrkii sumuttamaan toista täydellä tarkoituksella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199052#.VcHImorxQwA
·         Ranskan ulkoministeriö pyytää anteeksi, että sen koneissa matkustaville jaetuissa turistikartoissa Israel on pyyhitty pois kokonaan. Jotkut länsimaitten virastoissa tieten ja tarkoituksella tekevät tällaista Israelin vastaista propagandaa, eivätkä korkeammat viranomaiset viitsi pitää silmällä, mitä niiden arabimyönteiset virkailijat puuhaavat. Tämä on sekä kallista että maan omaa imagoa likaavaa toimintaa. Israelin tämän hetken sotaa käydään virastoissa ja instituuttioissa, niistä etenkin YK:n alaisissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/199046#.VcHLEorxQwA
·         Lontoon poliisi tutkii Hackneyn lähiössä viime viikolla juutalaista miestä vastaan tehtyä hyökkäystä. Haredi juutalainen joutui roskasakin piirittämäksi, joka kutsui häntä halventavilla nimillä ja uhaten vahingoittaa häntä. Mies pystyi kutsumaan apua sekä omilta joukoiltaan että poliisilta, joka oli paikalla minuuteissa pidättäen syylliset, jotka jatkoivat uhkauksiaan vielä ollessaan poliisin pidättämiä.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198973#.VcHM2YrxQwA
·         Arabimyönteiset rosvot tukeutuivat Ranskan juutalaisten johtajan asuntoon, ryöstäen kalleuksia ja töhertäen seiniin grafiitteja Dirty Jew, Eläköön Palestiina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198940#.VcHOWorxQwA
·         Obama esitti uhkauksen, että jos Wienin sopimus Iranin kanssa raukeaa, USA voi joutua hyökkäämään Iraniin ja sen seurauksena Iranin raketit iskevät Tel Aviviin. Obama on epätoivoinen imagonsa menettämisestä lopullisesti.

Sunday, August 02, 2015

SUNNUNTAI 02.08.15

SUNNUNTAI 02.08.15
1.       LÄHI-ITÄ kipuilee nyt lähes ennen näkemättömissä helteissä, Iranissa paikoin 165 F-astetta, joka vastaa 73.88 C-astetta. Kyproksessa annettiin keltainen lämpövaroitus päivälämpötilan saavuttaessa 42 astetta maan sisäosissa. Israelissa lämpötila saavuttanee 46 asteen rajan Tiberiaassa sekä Eilatissa, jossa ennustetaan peräti 48 astetta. 40 asteen rajan ylittävät myös Beersheba, jossa on 42 astetta ja Kiryat Shmona pohjoisessa, jossa on 44 lämpöastetta tänä päivänä. Pientä helpotusta luvataan ennusteissa välillä, mutta helleaalto jatkuu toistaiseksi.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 25 -38; Tiberias 28 -43; Suolameri 33 -44; Eilat 31 -46 +C-astetta. JP ennustaa Eilatiin 48 astetta tänään muutenkin eroten ToI:n luvuista.

2.       Sisäisen jännitteen nousua on havaittavissa myös Israelin poliittisella areenalla.
Duman arabikylässä tehty murhapoltto, jossa sai surmansa 18 kuukauden ikäinen vauva, ja hänen äitinsä, veljensä ja isänsä kamppailevat hengestään sairaalassa, aiheutti mielenosoituksia sekä Dumassa että sen läheisissä kylissä ja Jerusalemissa. Sunnuntaiaamuna Gazasta ammuttiin kaksi rakettia Israeliin, mutta ne putosivat lähelle turva-aitaa aiheuttamatta vahinkoa. Hamas ilmoitti eilen, että kaikkien arabimuslimien on aloitettava sota juutalaisia vastaan kaikkialla surmaten heitä. Duman asukkaat pelkäävät, että murhaajat voivat iskeä kylään uudelleen. Teon tekijöiksi epäillään äärijuutalaisia, mutta helpoin ja vääristynein tapa on syyttää kollektiivisesti ”setlereitä” ilman perusteita ja todisteita. Jopa YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon tarttui siihen kehottaen taistelemaan ”setlereitten” väkivaltaa vastaan.
Ban on siinä määrin PA(PLO:n arabien aivopesemä, että hän automaattisesti syyttää ”setlereitä” lähes mistä tahansa väkivallasta Israelissa ilman todisteita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198890,

3.       Viimeisten päivien väkivaltaisuudet, joita säestivät torstaina iltapäivällä Jerusalemin homoparaatin aikana kuuden ihmisen puukottaminen, saivat lauantai-iltana aikaan spontaanit väkivallan vastaiset tilaisuudet Jerusalemissa, Tel Avivissa ja Haifassa. Presidentti Reuven Rivlin totesi tilaisuudessa: ”Emme voi jättää huomiotta vihan liekkejä, jotka leviävä Israelin kansan keskuudessa”. Rivlinin onnettomuudeksi hän joutui esittämään puheensa valtavan GL sateenkaarei-lipun edessä, mikä ei välttämättä nostanut hänen kansansuosiotaan sen jälkeen, kun hän oli pääministerin tapaan osoittanut surunvalittelunsa Duman arabiperheelle ja ”pridemarssin” uhreille. Jotkut äärilaidan edustajat jopa uskalsivat ennustaa Rivlinille samaa kohtaloa kuin Rabinille ja Sharonille.
Juutalaisuus ei yleensä suhtaudu vihamielisesti erilaisen seksuaalisen käytännön omaksuneisiin, vaikka juutalaisten pyhät kirjoitukset tuomitsevatkin selvin sanoin sukupuolisen kanssakäymisen samaa sukupuolta olevan kanssa. Myös Israelin Knessetissä on joitakin homoja ja lesboja, jotkut ovat sen julkisesti tunnustaneetkin. Viimeisen Jerusalemin ”pridemarssin” jälkeen yksi Sionistisen Unionin kansan-edustaja ilmoitti poikkeavasta sukupuolisesta käyttäytymisestään.

JERUSALEMIN maistraatin oikeus jatkoi pridemarssin puukottajan ultraortodoksin Ysihai Schlisselin pidätysaikaa 12 vuorokaudella. Syytetty totesi, ettei oikeudella ole oikeutta tuomita häntä, koska se on osa pahan mekanismia. Hän sanoi toimineensa noudattaen Pyhän Toran käskyjä. Schlissel, 50-vuotias, kotoisin Modiin Illitistä, vapautettiin vankilasta kolme viikkoa sitten kärsittyään 10-vuoden tuomionsa v. 2005 Jerusalemin pridemarssin aikana suorittamastaan rikoksesta.
Hän sanoi uhmakkaasti oikeuden tuomarille Gahna Miriam Lompille: ” En hyväksy tämän oikeuden arvovaltaa. Tämä oikeus on osa pahan mekanismia. En tunne minkäänlaista intressiä toimia yhteistyössä sen kanssa, enkä tunnusta mitään tämän hallituksen instituutteja.” http://www.jpost.com/Israel-News/Protests-against-Homophobia-and-Jewish-terror-take-place-throughout-Israel-410816, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198884#.Vb2niorxQwA,

4.       Väkivaltaisuudet ovat nostattaneet myös arabijärjestöjen välisiä tunteita.
Hamasin tiedottaja Sami Abu Zuhri sanoo, että PA on syyllinen murhapolttoon Dumassa ja toteaa, että jos Hamas olisi vallassa, sellaista ei pääsisi tapahtumaan. Zuhri syyttää tilanteesta suoraan PA/PLO:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia. ”Vaadin Abbasia lopettamaan Hamasin jäsenten jahtaamisen Länsirannalla ja asetan hänen henkilökohtaiselle vastuulleen Ali Dawashban kuoleman siksi, että hän häiritsee vastarintataistelijoiden toimintaa”. Hän selitti, että ”jos turvallisuusvastuu olisi Hamasilla, ”setlerit” eivät olisi voineet suorittaa tämän kaltaisia rikoksia ja polttaa lapsiamme”.

VAIKKA teon suorittajista ei ole vielä todisteita, Israelin poliitikot sekä kansainväliset yhteisöt YK, EU ja USA ovat tuominneet kovin sanoin tämän ”setlerien” suorittaman rikoksen olettaen ilman todisteita heidän syyllisyytensä.
ABBAS ilmoitti lauantaina vievänsä murhapolton Haagin kansainväliseen oikeuteen, josta näyttää kehittyvän PA/PLO:lle samantapainen työrukkanen kuin Israelin korkeimmasta oikeudesta ulkomaiden tukemille NGO-järjestöille Israelissa.

HAMAS puolestaan kehottaa arabeja kaikkialla ja kaikissa tilanteissa hyökkäämään IDF:n sotilaita ja ”setlereitä” vastaan sanoen heidän olevan laillisia kohteita.
Hamasin kutsu aseisiin lankesi hedelmälliseen maaperään tarkasteltaessa kivitysten ja polttopulloin tehtyjen hyökkäysten määrän äkillistä nousua sotilaita, autoilijoita ja koteja vastaan perjantain ja lauantain aikana Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198896#.Vb2n9YrxQwA

5.       Ali Dawabshan ja Abu Khdeirin omaiset uhkaavat, että jos 18-kuukauden ikäisen lapsen äiti Riham, jolla on 90 %:n palohaavoja ruumiissaan, menehtyy, Israelin vastainen väkivalta tulee leviämään kaduille. Kolmannen intifadan alkaminen lepää nyt Riham Dawabshan selviytymisen varassa, he toteavat. Perheen isällä on 80 %:n palohaavat, ja 4-vuotias Ahmad taistelee vanhempiensa tavoin hengestään sairaalassa.
Dawabshan omaiset katsovat, että Israelin hallitus on syyllinen murhapolttoon, ja siksi he pelkäävät väkivallan riistäytyvän käsistä, jos perheen äiti Riham kuolee. Lauantaina julkisuuteen levisi tietoja, että hän olisi jo menehtynyt vammoihinsa, muta lääkärit kielsivät nopeasti sen todeten, että perättömät huhut vaikeuttavat heidän toimiaan.

Lauantaina syntyi mielenosoituksia Duman arabikylän läheisellä tiellä mielen-osoittajien kivittäessä turvallisuusmiehiä. Ainakin 200 arabia osallistui mielen-osoitukseen, jonka johdosta maantie suljettiin toistaiseksi liikenteeltä.
Perjantaina mielenosoittajat hyökkäsivät sotilaita ja poliiseja vastaan Qalandian tarkastusasemalla Jerusalemin ja Ramallahin välillä. Mielenosoituksia tapahtui myös Hebronissa ja monilla muilla alueilla. Myöhään perjantai-iltana arabit yrittivät polttaa Josefin hautakammion Sikemissä (Nabkusissa). http://www.timesofisrael.com/families-of-arab-terror-victims-warn-of-rage-on-palestinian-street/

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Murhapoltossa kuolleen 18.-vuotiasan lapsen setä sanoo, että hänen äitinsä tempasi mukaansa huovan uskoen vauvan olevan sen sisällä, ja vasta ulkona havaitsi erehdyksensä. Yrittikö hän vielä palata takaisin sisälle, mistä pahat palovammat voisivat olla peräisin? http://www.timesofisrael.com/slain-babys-uncle-his-mother-grabbed-blanket-as-she-fled-fire-thought-ali-was-in-it/
·         Beit HaYehuda puolueen puheenjohtaja ministeri Naftali Bennett varoittaa käyttämästä äskeisiä väkivaltaisuuksia kaikkien juutalaisyhteisöissä asuvien juutalaisten asukkaitten leimaamiseksi väkivaltaisiksi murhaajiksi, kuten myös kytkemistä hänen puolueensa osalliseksi niihin. Hän sanoo tuomitsevansa kaiken väkivallan, mutta vaatii oikeudenmukaisuutta asioita tarkastellessa. Hän toteaa, ettei kaikkia 430 000 Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä asuvia juutalaisia voida syyttää joittenkin ääriainesten tekemistä laittomuuksista. Tel Avivin väkivaltaa vastusvatilaisuus kääntyi oikeistolaisia vastaan ja vasemmistoa suosivaksi. Bennett ei saanut lupaa puhua tilaisuudessa, ja ministeri Steinitzin puhetta häirittiin.  http://www.timesofisrael.com/bennett-dont-use-jewish-terrorists-to-tarnish-settlers/
·         Poliisi olettaa aktiivisesti LGBT ”Jerusalem pridemarssia” vastaan toimineen rabbin olleen osasyyllinen marssin aikana tehtyihin puukotuksiin. Poliisi meni rabbin kotiin, jossa he väkivaltaisesti pyrkivät pidättämään rabbin vaimon, joka kaikin voimin vastusti heitä. Poliisin väkivallan seurauksena vaimo jouduttiin kiidättämään sairaalaan. Ynetnews kertoo että poliisi hetkeksi pidätti vaimon ja tuli uudelleen hänen kotiinsa kysyäkseen lisää, jolloin vaimo lyyhistyi maahan. Rabbi, jonka nimeä ei ole julkistettu, kertoi walla.news toimittajalle, että hän on syytön, ja että poliisi mursi hänen vaimonsa käden pyrkiessään väkivaltaisesti pidättämään hänet kuulusteltavaksi. Israelin poliisia syytetään toistuvasti turhan väkivaltaisesta käyttäytymisestä. http://www.timesofisrael.com/rabbi-wife-probed-on-ties-with-gay-pride-attacker/,http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198911#.Vb3U8orxQwA,
·         Jotkut israelilaiset, joiden artikkelissa sanotaan kuuluvan oikeistoon, ovat tuohtuneet presidentti Rivlinin - mennessään esittämään osanottonsa ja surunvalittelunsa - tunnustaessa, että ”hän valittaen joutuu toteamaan syyllisten tulleen hänen oman kansansa keskuudesta”. Presidentti Reuven Rivlin pyrkii kokoamaan Israelin kansan taakseen ja omaksumaan yhteisen rintaman vaarallisessa tilanteessa, joissa maa on nyt. Hänellä ei kuitenkaan ole aina diplomaattista taitoa ja hellävaraisuutta, minkä johdosta jokin harkitsematon sana voi aiheuttaa vastalauseita. http://www.timesofisrael.com/threats-against-rivlin-wish-him-fate-similar-to-sharon-rabin/
·         USA:n entisen ulkoministeri Hillary Clintonin lähettämistä Email-viesteistä selviää, että, hän suositteli v. 2009 käyttämään painostusta pääministeri Netanyahun politiikkaa vastaan voidakseen taivuttaa hänet neuvotteluihin PA/PLO:n kanssa, ”tehden hänen olonsa epämukavaksi”. http://www.timesofisrael.com/make-him-uneasy-clinton-emails-show-debate-on-handling-netanyahu/
·         Osama bin Ladenin perheen omistama lentokone syöksyi maahan ja syttyi palamaan yrittäessään pakkolaskua Lontoossa, ilmoittaa Saudi Arabien ulkoministeriö lauantaina surunvalittelujen ohessa. Neljä ihmistä sai surmansa Phenom 300 koneen syöksyessä maahan perjantaina, heidän joukoissaan bin Ladenin äitipuoli ja sisarpuoli. Kone yritti pakkolaskua Balckbushe lentokentälle. Kukaan kentällä olevista ei vammautunut. http://www.timesofisrael.com/osama-bin-ladens-relatives-die-in-plane-crash-in-britain/

Hizbulahin Radwani eliittijoukot perustettiin ja koulutettiin miehittämään Israelin puoleinen Galilean alue, mutta kapinallisten lujittunut vastarinta ja hyökkäysinto Zabadabin taistelun voittamiseksi on pakottanut Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallahin uhraamaan kalleimman aarteensa saadakseen Zabadanin taistelut pikaiseen voittoon. Taisteluilla Al-Nusra Front armeijaa vastaan Zabadanissa on enemmän kuin vain symbolinen arvo, se tulee ratkaisevasti vaikuttamaan Hizbullahin uskottavuuteen.  Lähi-Idässä kasvojen säilyttäminen tarkoittaa kunnioitusta, sen menettäminen on usein kuolemaakin tuskalisempi. Zabadanin taostekuolla on kolme ulottuvuutta: heikentää Al-Nusraa komando-iskuilla; mitätöidä Al-Nusran ja IS:n yritykset pitkittää Zalabanin taisteluja ja sitoa Syyrian ja Hizbullahin joukkoja avatakseen uuden taistelurintaman Libanonissa; Syyrian presidentti Assad on kovan puristuksen alaisena miehistön vähyyden vuoksi. Hän tarvitsee näyttöjä taistelukunnostaan vakuuttaakseen Irania ja Venäjää. http://www.debka.com/article/24778/Hizballah-presses-elite-Radwan-Force-for-conquering-Galilee-into-saving-stalled-Zabadani-battle