Friday, July 03, 2015

PERJANTAI 03.07.15

PERJANTAI 03.07.15
1.       AAMULLA oli kovin kostean sumuista pilviverhon peittäessä taivaankannen. Mittari osoitti 18 lämpöastetta, ennusteen mukaan 17, nousten iltapäivään mennessä 27 asteen tienoille. Yritin eilen illalla kuvata Venuksen ja Juppiterin kuhertelua taivaalla, mutta paksu pilvipeitto esti yritykset, vaikka eiväthän sellaiset asiat kuulukaan sivullisille. Itse asiassa ne ovat varsin kaukana toisistaan – Venus n. 90 miljoonaa km ja Jupiter lähes 900 miljoonaa km maasta – ne vain sattuvat osumaan maasta katsoen samalle linjalle. Kuvasin kyllä edellisenä iltana, mutta niiden välinen etäisyys oli silloin melkoinen.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 17 -27; Tiberias 25 -36; Suolameri 28 -38; Eilat 26 -36 +C-astetta. Lämpötilat nousevat huomenna ja sunnuntaina siten, että sunnuntain maksimilämpötila on 32 astetta, alkaen sen jälkeen laskea asteen päivässä. Taivas on tänään puolipilvinen, mutta selkiytyy sunnuntaista lähtien. Näin eletään Times of Israel mukaan; JP ennustaa asteen pari alempia lämpötiloja.

2.       EGYPTI käy Siinailla lähes täysimittaista sotaa Islamin Valtion kanssa liittosuhteessa olevaa islamilaista ryhmittymää vastaan, joka teki useita pommi-iskuja ja aseellisia hyökkäyksiä sotilaallisia tukikohtia vastaan niemimaalla. Hyökkäyksiä edelsi pommi-isku Kairossa aiemmin viikolla, joka surmasi Egyptin yleisen syyttäjän. Egyptin poliisit aloittivat laajan operaation Kairossa syyllisten etsimiseksi poliisien kulkiessa ovelta ovelle kotietsintöjen suorittamiseksi. Presidentti Abdel-Fattah al-Sis pyrkii koventamaan terrorin vastaisia lakeja saadakseen laillisen tuen koville otteilleen.

KESKIVIIKKONA poliisin erikoisjoukot tekivät ratsian asuntoon Kairossa surmaten yhdeksän Muslimiveljeskunnan jäsentä, joka vaatii yleistä kapinaa Egptissä.

EGYPTI on vienyt lisää joukkojaan Siinaille ja lisännyt ilmaiskujaan ääri-islamistien tukikohtia vastaan. Torstain ilmaiskuissa Rafahin kaupungista etelään kuoli 23 ihmistä, raportoivat Siinain turvallisuusjoukot. Rafah on rajakaupunki Gazan eteläpuolella, jonka asutus ulottuu osittain Gazan puolelle rajaa. Turvallisuusjoukot kertoivat, että sotilaat suorittavat etsintöjä Sheikh Zuweidin kaupungissa, jossa islamistit tekivät useita hyökkäyksiä armeijan asettamia tarkastuspisteitä vastaan.
Virkailija kertoi anonyymisti, että sotilaat poistivat tienvarsipommeja ja miina-ansoja rakennuksista. Armeija tiedotti myöhemmin, että Sheikh Zuweidin alue on puhdistettu pommeista ja miinoista.
Armeija suoritti kotietsintöjä myös Rahain kaupungissa surmaten kuusi islamistien jäsentä, joilla oli yllään armeijan sotilaspuvut.
AP:n kirjeenvaihtaja raportoi kuulleensa pommien räjähdyksiä ja nähneensä paksujen savupilvien nousevan alueella torstain iltapäivän kuluessa. Lentokoneet tekivät omia ilmaiskujaan, ja panssaroidut autot partioivat pohjoisrajan tuntumassa.

TÄNÄÄN perjantaina 03.07. on kaksi vuotta siitä, kun al-Sisin sotilaat kaatoivat presidentti Mohammed Mursin hallituksen, joka odottaa vankilassa oikeuden päätöksen toimeenpanoa. Hänet tuomittiin kuolemaan, mutta hän valitti siitä.
Viranomaiset ja hallitusta tukeva lehdistö syyttävät Muslimiveljeskuntaa (MV) viimeisistä verisistä hyökkäyksistä armeijan tukikohtia vastaan, mutta MV kieltää osallisuutensa niihin. Armeija ja poliisit ovat jatkaneet MV:n jäsenten pidätyksiä operaatiossaan sen lopulliseksi murskaamiseksi pidättäen tuhansia MV:n jäseniä.

SIINAIN taisteluihin osallistuneista ääri-islamilaisista ryhmistä merkittävin käyttää itsestään nimitystä ”Islamin Valtion Siinain provinssi”. Se sanoi julkaisemassaan tiedotteessa tehneensä iskuja 15:en sotilas- ja poliisinasemaan, tehneensä kolme itsemurhaiskua, joista 2 tarkastusasemaa ja yksi alueen suurimman kaupungin El-Arishin upseeriklubia vastaan. Tietoja ei ole voitu verifioida.

Armeijan tiedotteen mukaan taisteluissa on kuollut 17 sotilasta ja yli 100 ääri-islamilaista taistelijaa. Turvallisuusjoukkojen taholta kuitenkin kerrotaan, että sotilaita on kuollut runsaasti enemmän kuin armeijan tiedotteessa sanotaan.
Egyptin sisäministeriön mukaan MV oli valmistellut iskuja poliisia, oikeus-viranomaisia ja mediaa vastaan. MV kutsuu kansaa yleiseen kapinaan, mikä voi innostaa MV:n maltillisia ryhmiä liittymään taisteluihin.
Raportit eivät kerro siviilien tappioista, joita varmaan tullut etenkin ilmaiskuissa. Sheikh Zuweidin jotkut asukkaat ilmoittavat joutuneensa taistelujen saartamiksi ja jääneensä ilman vettä ja sähköä.
HALLITUSTA lähellä oleva uutislehti kertoi torstaina, että islamisteilla on käytössään uudenaikaisia aseita, venäläisvalmisteisia Kornet PST-sekä IT-ohjuksia. Al-Watan kertoi, että he käyttävät kranaatteja sekä ohjattuja IT-pattereita.

PÄÄMINISTER Netanyahu varoitti taistelujen voivan levitä Israelin puolelle, minkä johdosta IDF vahvistaa joukkojaan raja-alueilla ja sulki Egyptin rajaa seuraavan tien. Netanyahu viittasi ääri-islamistien erittäin raakaan taistelumoraaliin.  
IDF antoi luvan Egyptille tuoda Siinaille sotilaitaan ja raskasta aseistustaan sekä lisätä ilma-iskuja Siinailla yli sen, mitä rauhansopimus sallii. http://www.timesofisrael.com/egypt-warplanes-strike-back-at-extremists-in-troubled-sinai/

KENRAALIMAJURI Yoav Mordechai, joka toimii koordinaattorina hallituksen toimissa Juudeassa ja Samariassa, kertoi Al-Jazeeran toimittajalle, että Hamas avustaa Siinain IS:n taistelijoita toimittaen heille aseita ja räjähteitä sekä lääkintäapua. Hän kertoi, että keskiviikon iskujen suorittaja on Wilayat Sinai- niminen järjestö.
Mordechain mukaan Hamasin korkea virkailija Wa´al Faraj on järjestänyt IS:n haavoittuneiden kuljettamisen Gazaan saamaan lääkintähoitoa.
Hamasin toinen korkea virkailija Abdullah Kishta oli osallistunut IS:n joukkojen kouluttamiseen Siinailla. Mordechai toteaa, että IDF voi todistaa tiedot.
Wilayat Sinai (Siinain provinssi) tunnettiin aiemmin nimellä Ansar Beit Al-Miqdas. Se on ajoittain ampunut raketteja Israelin puolelle Eilatin lähelle.
IDF seuraa tilannetta Siinailla sivusta, mutta valmistautuu pahimman varalle. http://www.timesofisrael.com/idf-official-says-hamas-helping-is-in-sinai/

EGYPTIN armeija tullee kostamaan veriset hyökkäykset sotilaitaan vastaan, ja siinä se saa kansan tuen, sillä armeijaa kunnioitetaan Egyptissä. Kostoiskut tullevat kohdistumaan Siinain beduiiniheimoja sekä Hamasia vastaan, joiden tiedetään tukeneen IS:n taistelijoita. IS:n tukija Gazassa on Hamasin sotilaallinen siipi, joka toimii varsin itsenäisesti poliittisen johdon ulkopuolella. Egypti voi tehdä ilmaiskuja Hamasia vastaan Gazan alueella, mistä on jo vihjeitä.
IS:n taistelijoiden onnistuneet iskut paljastavat myös karun tosiasian, että Egyptin armeijan tiedustelu ei toimi Siinailla, koska mitään vihjettä iskuista ei saatu.

3.       TERRORISTIT olivat järjestäneet väijytyksen IDF:n joukoille Qalandia tarkastusaseman pohjoispuolella perjantaiaamuna Jerusalemista pohjoiseen.  Arabit saartoivat IDF:n sotilaat ja alkoivat kivittää heitä kivillä ja petrolipommeilla. Sotilaat vastasivat kivitykseen ampuen lopulta kovilla panoksilla surmaten yhden arabin.
Sotilaat selvisivät saarroksesta ilman vahinkoja.
Tiistai-iltana PA:n arabi yritti ajaa autollaan IDF:n sotilaiden yli samalla tarkastus-pisteellä huutaen Allahu akhbar. Sotilaat pysäyttivät hänen autionsa, mutta arabi jatkoi jalan kohti tarkastusasemaa. Sotilaan neutraloivat hänet ilman vahinkoa.
IDF:n tiedottaja julkisti tiedotteen, jossa hän kertoi: Perjantaiaamuna arabit hyökkäsivät IDF:n joukkoja vastaan A-Ram kylässä Ramallahin eteläpuolella. Joukko arabeja alkoi kivittää autoja lähietäisyydeltä. Joukkoja komentava eversti poistui autostaan peläten henkensä puolesta ja aloitti normaalioperaation joukon hajottamiseksi. Yksi arabeista haavoittui ja vietiin Ramallahiin sairaalahoitoon.

QAOALAJDIAN tarkastusasema Jerusalemin pohjoisrajalla Ramallahiin johtavalla tiellä on tärkeä, koska sen kautta terroristit pyrkivät pääkaupungin keskustaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197643#.VZYuq7LxQwA, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4675812,00.html,

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Israelin poliisi raportoi, että Juudean ja Samarian arabit käyttävät hyväkseen heille annettuja myönnytyksiä liikkumiseen vapaasti ramadahin aikana. Arabit tungeksivat hiekkarannoille käyttäytyen uhkaavasti ja sopimattomasti naispuolisia lomalasia vastaan. Tämä on jokavuotinen ilmiö Israelin hallituksen myönnytyspolitiikasta johtuen ramadanin aikana. Myönnytyksen tarkoitus oli antaa heille mahdollisuus osallistua Al-Aksan tilaisuuksiin, mutta nuoret miehet jäävät tilaisuuden jälkeen Israeliin mennen hiekkarannoille, joissa he lähentelevät juutalaisia naisia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197645#.VZY0drLxQwA
·         Akateemikot pitivät eilen Menachem Begin perinnekeskuksessa keskustelu-tilaisuuden, jossa he käsittelivät akateemikkojen Israelin boikotointia aloitteeseen Akateemikot Vahvan Israelin puolesta. Keskustelun aikana he esittävät toivomuksen apulaisulkoministeri Tzipi Hotovelille syventää kansan tietoisuutta juutalaisyhteisöjen laillisuudesta 1949 aselepolinjan itäpuolella ja Jerusalemissa. Professori Elisha Haas ja tri Ronen Shovat katsoivat, että Hotovelin velvollisuutena on valistaa kansaa juutalaisten oikeuksista asua ja rakentaa koko Israelin alueella, kuten Levin komitean raportissa vuodelta 2012 todetaan. Haas mainitsi EU:n laatiman tulevaisuuden suunnitelman Horizon 2020 tieteellisen tutkimuksen rahoittamisesta, jossa vaaditaan boikotoimaan yrityksiä, jotka sijaitsevat vihreän linjan itäpuolella ja osissa Jerusalemia, mitä vastaan Israel esitti voimakkaan vastalauseen. EU:n ohjeiston mukaan nuo alueet eivät kuulu Israeliin. Akateemikot vaativat, että Israel julkistaa virallisen vastineen EU:n ohjeistoon. USA ei ole koskaan tunnustanut Israelin oikeutta niihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197646#.VZY2pLLxQwA
·         PA:n turvallisuusjoukot pidättivät äskettäin 50 Hamasin jäsentä ja kannattajaa Juudean ja Samarian alueilla. Vain vähän aiemmin Fatahin ja Hamasian sovitteluyritykset romahtivat. Pidätyksiä tehtiin Hebronin, Betlehemin sekä Nablusin alueilla. PA:n puheenjohtaja Mahmouid Abbas pelkää tosissaan menettävänsä asemansa ja lisäksi päänsä, sillä Hamas pitää häntä kansan petturina. Abbas erotti äskettäin PLO:n pääsihteerin Abdel Rabbon väittäen hänen juonivan Muhammad Dahlanin kanssa hänen kaatamisekseen. Rabbo hämmästeli erottamista, josta hän sai tiedon mediasta, mutta ei mitään syytä erottamiseen. Hamas julkisti äskettäin tiedon, jonka mukaan se on solminut liiton IS:n kanssa kutsuen Gazan kaistaa ”Islamin Valtion Gazan provinssiksi”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197642#.VZY8UrLxQwA
·         Palokunnat taistelevat suunnatonta pensas- ja metsäpaloa vastaan Yavnen alueella Galileassa. Myös Jerusalemin ympäristössä palaa HaHamishan alueella. Poliisi pyrkii selvittämään ovatko aina hellesään aikaan syttyneet palot ihmisten aiheuttamia vai luonnollisista syistä johtuvia. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4675672,00.html
·         P5+1 maiden ja Iranin välisissä neuvotteluissa koskien Iranin ydinsuunnitelman toteuttamista ei ole löydetty läpimurtoa. Käytännössä neuvottelut ovat vain USA:n ja Iranin välisiä, muut vain seuraavat sivusta. Iranille tämä sopii hyvin, vaikka pakotteet purevatkin, sillä se voi jatkaa ydinpomminsa rakentamista tarvitsematta pelätä IAF:n hyökkäyksiä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4675638,00.html, http://www.timesofisrael.com/iran-nuclear-talks-set-to-drag-into-weekend-and-beyond/,
·         ISIS jatkaa arvokkaiden muinaismuistojen tuhoamista Palmyran kaupungissa, eikä kukaan mahda sille mitään. http://www.timesofisrael.com/is-destroys-iconic-lion-statue-at-syrias-palmyra-museum/
·         Muutamasta onnistuneesta yksittäistapauksesta huolimatta, jossa joku IS:n tai Houtin komentaja on saatu surmattua, Obaman johtama terrorismin vastainen taistelu saa yhä laajemmat kansalaispiirit uskomaan, ettei Obaman ohjelma tuota tulosta terrorin voimakkaasti kasvaessa maailmalla. Obaman hallitus näyttää kadottaneen suuntavaistonsa thttp://www.timesofisrael.com/obamas-counterterrorism-policy-facing-mounting-criticism/ässä kuten ulko-politiikassaan yleensäkin, joka on pahoin eksyksissä.  http://www.timesofisrael.com/obamas-counterterrorism-policy-facing-mounting-criticism/Wednesday, July 01, 2015

KESKIVIIKKO 01.07.15

KESKIVIIKKO 01.07.15
1.       HEINÄKUUN ensimmäinen päivä alkoi mukavan viileän tuntuisena lämpömittarin osoittaessa 18 lämpöastetta. Pilviä seilaa taivaalla, mikä tarkoittanee, että on puolipilvistä tänään ja ennusteiden mukaan myös lähipäivien aikana. Lämpötilat pysyttelevät uskollisesti tämän päivän lukemissa, vasta sapattina ennustetaan nousua parhaimmillaan 30 asteen tienoille pääkaupungin alueilla.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 16 -28; Tiberias 23 -35; Suolameri 27 -36; Eilat 27 -38 +C-astetta.

2.       Shvut Rachel juutalaisyhteisön lähellä Samariassa maanantain vastaisena yönä terroristien tulituksessa haavoittuneesta neljästä juutalaisesta yksi, Malachi Rosefeld, kuoli haavoihinsa sairaalassa. Toinen sairaalassa haavojaan paranteleva mies sanoi toimittajille: ”Meidän tulee voida olla turvassa omassa maassamme, sen jokaisessa kolkassa. Meidän tulee tuntea olevamme turvattu maassamme”, hän toisteli kokemukseensa perustuen. Terroristit tulittivat heidän autoaan ohiajavasta autosta. Poliisin mukaan hyökkäys oli hyvin suunniteltu ja siihen osallistui useampia terroristeja. IDF:n keskuskomitean virkailijan mukaan Samariassa viime päivien aikana tapahtuneet tulitukset ovat osa laajempaa suunnitelmaa.
Danny Cohen sai surmansa terroristin pysäyttäessä hänen ajamansa auton Dolevin lähellä ja kysyttyään jotain avasi 9 mm:n pistoolilla tulen surmaten Cohenin ja haavoittaen hänen ystäväänsä.

IDF lisää partioitaan arabikylissä Samarian alueilla ja siirtää sinne lisäjoukkoja nähdessään hyökkäysten lisääntyneen, vuodesta 2012 lähtien peräti 50 %.
Puolustusministeri Moshe Yaalon esitti tiistaina syytöksen PA:n kiihotusta vastaan. Hän selitti arabien seuraavan PA:n TV-ohjelmia päivisin ja illalla siirtyvän maastoon toteuttamaan saamiaan vinkkejä.
Pääministeri Netanyahu sanoi, ”etteivät viime päivinä kokemamme hyökkäykset ole käyttäytymistä, jota odotamme arabinaapureiltamme, eivätkä osoita rauhantahtoa heidän taholtaan”.

HAMASIN tiedottaja Qatarissa ylisti hyökkäyksiä todeten, että Länsiranta on palaamassa vanhoihin hyviin päiviin toisen intifadan aikana, jolloin hyökkäyksiä tehtiin paljon nykyistä useammin.  

Parin viikon sisällä tapahtuneet terrori-iskut ovat motivoineet joitakin arabeja toivottomiinkin iskuihin, kuten se 21-vuotias aseeton mies, joka Kalandia tarkastus-pisteessä Ramallahin ja Jerusalemin välillä juoksi autoille varattua väylää pitkin sotilaista kohti huudellen Allahia avukseen. Sotilaat ampuivat varoituslaukauksia ilmaan vaatien miestä pysähtymään, mutta lopulta ampuen kohti, koska hän jatkoi juoksuaan. Hän haavoittui vatsaan ja vietiin sairaalahoitoon odottamaan toimen-piteitä. Lääkärit harkitsevat, tarvitaanko hänelle kirurgista operaatiota.

Maanantaina lähellä Rachelin hautakammiota Jerusalemista etelään 20-vuotias arabinainen Betlehemistä Misun Musa puukotti 23.00 aikoihin 20-vuotiasta naissotilasta niskaan useita kertoja. Sotilas kiidätettiin sairaalaan, musa pidätettiin ja vietiin kuulusteluihin. Sotilaalla ei ole hengenvaaraa, mutta haavat ovat pahoja.
Begin Sadat strategisten tutkimusten instituutin johtaja Efraim Inbar toteaa terrorihyökkäyksiin viitaten, että motiivi niihin on näin ramadanin aikana suuri, mutta toppuuttelee, ettei niiden johdosta pidä antaa tilaa paniikkimielialalle. Hän toteaa, ettei niissä ole mitään uutta, näin tapahtuu kaiken aikaa. http://www.jpost.com/Israel-News/A-Jew-needs-to-feel-safe-in-every-part-of-his-country-407561, http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/three-terror-victims-still-hospitalized-after-malachi-rosenfeld-dies-of-wounds-video/2015/06/30/,

3.       SAKSAN sisäisen tiedustelujärjestön (BjF)julkaiseman raportin mukaan islamistit tekivät Saksassa v. 2014 yhteensä 43 890 hyökkäystä, edellisvuonna 43 190.
BjF-järjestön presidentti Hans Georg Maassen totesi, että ”radikaalit islamistit ovat suurin uhka maan turvallisuudelle”.
Tiedusteluraportin mukaan Saksassa on 950 Hizbullahin ja 300 Hamasin jäsentä. Saksa on määritellyt Hamasin terrorijärjestöksi kuten myös Hizbullahin sotilaallisen toiminnan, mutta tunnustaa sen poliittisen aktiivisuuden Libanonissa.

SAKSAN Federatiivisen Toimiston maan perustuslain suojelemiseksi (BfV) mukaan Saksassa oli viime vuonna 7 000 salafistia, edellisvuonna 5 500. Raportin mukaan salafistit ovat dynaamisin islamin järjestö maassa, jonka jäseniä jihadisti-järjestöt rekrytoivat palvelukseensa Irakissa ja Syyriassa.

Raportin kappaleessa ”Islamismi ja islamin terrorismi” todetaan, että Gazan kesäsodan vastaisissa mielenosoituksista useimmat olivat Hamasia tukevia kuin rauhaan kannustavia, ja ne olivat selvästi anti-semiittisiä. Iskulauseissa esiintyivät hyökkäykset juutalaisia ja Israelia vastaan, kuten ”Kill the Jews”, ”Jews out”, ja ”Hamas, Hamas, juutalaiset kaasutettaviksi”, selviä viitteitä natsien toimenpiteisiin. Ne kiihottivat hyökkäysiin juutalaisia ja Israelia puolustavia vastaan.

BfC:n raportin mukaan Hamas onnistui mobilisoimaan perusjäsentensä lisäksi myös ulkopuolisia osallistumaan Israelin vastaisiin mielenosoituksiin. Yleinen anti-semitismi oli havaittavissa Gazan kesäsotaa vastustavien keskuudessa, ja lisäksi merkille pantavaa oli runsaan maahanmuuttajanuorison käyttäytyminen anti-semitismiä ja vihaa osoittavalla tavalla. Mukana oli myös ääri-turkkilaisia kuten myös ääri-vasemmistoa ja ääri-oikeistoa edustavia fanaatikkoja.
Ääri-oikeistoa kannattavien luku nousi 990:en, nousua 23.6 % vuodesta 2013.  Heidän ideologiansa perustuu yleiseen vihaan ja erityisesti poliittisten siirtolaisten ja pakolaisten asumisoikeuden vastustamiseen.
”Palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset pyrittiin naamioimaan anti-semiittisiksi ja anti-sionistisiksi selkeän juutalais-vastaisuuden asemesta”, raportissa todetaan. http://www.jpost.com/International/950-Hezbollah-operatives-300-Hamas-members-in-Germany-intelligence-report-407651

4.       ISIS, Islamin Valtio, tai mitä termiä tästä terrorijärjestöstä käytetäänkin, on selvästi kiinnittämässä huomionsa Israeliin, alkaen varovaisesti Jerusalemin itäosan kristityistä, joita se kehottaa muuttamaan pois ennen ramadanin loppumista, tai
vaihtoehtona on kristittyjen massamurha Syyrian ja Irakin tapaan.
Israelin turvallisuusjärjestöt ottavat uhkaukset todesta, sillä tämän fanaattisen
järjestön kanssa ei kannata leikkiä.
Sen päätavoitteena on Israelin tuhoaminen ja Jerusalemin ”vapauttaminen”, koska siitä halutaan muodostaa islamin kalifaatin pääkaupunki.

ISIS etenee kuitenkin hissukseen Israelin laitamilla saartaakseen sen joka taholta.
Viimeisin varoitus annettiin Hamasille, joka ei IS:n mielestä ole tarpeeksi tiukka uskonnollisessa vakaumuksessaan, kuten REUTERS tiedottaa.

Harvinaisessa videolausunnossaan, jonka ISIS julkaisi Syyrian tukikohdastaan, IS arvostelee Hamasia sen aloittamista toimista Al-Qaidan alaisia järjestöjä vastaan Gazassa estääkseen niitä häiritsemästä tulitaukoa Israelin kanssa. Vaikka Hamasin tiedetään valmistautuvan uuteen sotaan Israelia vastaan, valmistelut ovat vielä pahasti kesken. Uusien hyökkäystunnelien louhiminen on hidasta ja ne on varustettava tarpeellisin asein ja miinoin kutsumattoman vieraan varalta. Se esitteli äskettäin videolla uutta 3.5 km:n pituista hyökkäystunnelia, joka päättyy Israelin puolelle, vaikka Moshe Yaalon väittää, ettei niitä ole kaivettu uusia.

”Me tulemme repimään juuriltaan juutalaisten valtion, ja Hamas ja Fatah ja muut sekularistit ovat tyhjän veroisia, ja Hamas jää hyökkäävien massojen jalkoihin”, sanotaan naamioidun IS:n tiedottajan lausunnossa Hamasin tyrannille REUTERSIN välittämän uutisen mukaan. ”Islamin sharialakj tullaan saattamaan voimaan Gazassa sinusta (Hamasista) huolimatta. Vakuutamme, että mikä tapahtui Levantissa ja etenkin Yrmoukin leirissä, tulee tapahtumaan myös Gazassa”.
ISIS on aiemminkin varoittanut Hamasia Gazassa kovilla vastatoimilla, joihin kuuluvat julkiset päänleikkaukset ja massamurhat, joista on tullut ISIS:n tavaramerkki.

Israelin tiedusteluministeri Yizrael Katz syyttää Hamasia yhteistoiminnasta Siinailla toimivien islamistien kanssa, joille se vie aseita ja räjähteitä sekä avustaa hyökkäysten valmisteluissa Egyptin armeijaa vastaan. Katz sanoi, että Egypti on tietoinen tästä, kuten myös Saudi Arabia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197525#.VZN_l7LxQwA

5.       VÄKIVALTA Israelin arabiyhteisöissä on saavuttanut tason, jossa arabikaupunkien johtajat vaativat poliisien lisäämistä ja valvontakameroiden asentamista todeten, että juutalaisten asumissa kaupungeissa on satoja valvontakameroita, mutta arabien asumissa vain muutama kussakin.
He syyttävät myös arabikansanedustajia, joita arabien yhteislistan mukaan on kolmanneksi eniten, että he ovat kiinnostuneita vain Gazasta eivätkä piittaa mitään kansalaisista, jotka äänestivät heidät Knessetiin, kuten Tamran arabikaupungin pormestari valittaa. Hän julisti yleislakon viimeisen ampumistapauksen johdosta, jossa sai surmansa 60-vuotias Tamran asukas tiistai-iltana. Moottoripyörällä liikkunut mies avasi tulen supermarketin edustalla osuen kolmeen sivulliseen, yksi heistä surmansa saanut mies. Hän oli Meretzin kannattajia.

SUNNUNTAINA 33-vuotias mies puukotettiin kuoliaaksi Arraban kaupungissa Galileassa. Puukotus tapahtui perheiden välisessä tappelussa. Poliisi pidätti kuusi henkilöä epäiltyinä osallistumisesta tappeluun.
Viime viikolla 42-vuotiaan opettajan ruumis löydettiin Beit Jann druusilylästä. Hänen ruumiissaan oli selvät merkit vakavasta pahoinpitelystä. Hänen rajapoliisi puolisonsa ja poikansa pidätettiin epäiltyinä kunniamurhaan.
Kolme päivää aiemmin 49-vuotias Tayben arabikaupungin asukas sai surmansa harhalaukauksen uhrina.

TAMRAN kaupungissa tapahtuneet tulitukset herättävät arabiasukkaissa yleistä pelkoa, että heidän elämänsä on vaarassa. Tamran pormestari Suhel Diab vaatii viranomaisilta ja kansanedustajilta selvitystä, miten väkivalta saadaan hallintaan. Hän julisti kaupunkiinsa yleislakon ja kehotti ampuma-aseen omistajan omaisia ilmoittamaan siitä poliisille.
Ahmed Tibi järjesti kodissaan sulhan, sovittelutilaisuuden, kahden toisilleen vihamielisen perheen edustajien kanssa. Yleisen asenteen muutoksen saaminen vaatisi kuitenkin laajempia toimia, joissa viranomaiset ovat mukana.  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4674753,00.html

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Älä pidätä heitä vaan surmaa heidät, sanoo Moshe Zur, jonka pojan terroristit murhasivat Samariassa. Hän selittää, että IDF:n komentajien tulee uudelleen itseistää, mitä sota merkitsee. Malaci Moshe Rosenfeldin murhan jälkeen 77-vuotias Moshe Zur vaatii, että sotalakien mukaan vihollisen eliminoiminen, joko surmaten hänet tai haavoittaen kyvyttömäksi, on sääntö, jota IDF:n komentajat eivät ole tajunneet. Ei ole kysymys nuoriso-liikkeestä, tämä on sotaa, hän selittää. Hän katsoo Israelin antavan vangeilleen paremmat oltavat, kuin mihin heillä on varaa kotonaan.  Hän selvisi hengissä terroristin hyökkäyksessä 1983, jossa häntä hakattiin kirveellä ja ammuttiin läheltä. Hän palveli Sharonin 101 eliittijoukoissa 1956 menettäen toisen silmänsä, ja kuului maanalaiseen liikkeeseen, joka asetti pommin Sikemin (Nablusin) arabikaupunginjohtajan auton alle. Terroristit surmasivat hänen poikansa Giladin 2001. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197533#.VZOWArLxQwA
·         Hamas ottaa vastuun Shvut Rachel hyökkäyksestä israelilaisautoilijaa vastaan maanantaina, jossa kuoli Malachi Rosenfed ja haavoittui kolme muuta. Hamasin sotilassiipi Al-Qassem sanoo suunnitelleensa hyökkäyksen. Hamasin tiedotteessa sanotaan, että se oli yksi valikoiduista iskuista, joita se on suorittanut kuukausien aikana. ”Iskun suorittajat avasivat tulen läheltä ”setlereitä” vastaan onnistuen sen jälkeen pakenemaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197535#.VZOcJbLxQwA
·         Israelin ulkoministeriön lausunnossa tuomitaan United Church of Christ päätös liittyä tukemaan BDS liikettä. Ministeriö tähdentää, että uskon ja uskonnon ihmisten tulisi toimia rauhan hyväksi. Se leimaa kirkon päätöksen boikotoida Juudeassa ja Samariassa valmistettuja tuotteita moraalittomaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197537#.VZOd_7LxQwA
·         Shin Betin johtaja Yoram Cohen sanoo Hamasin valmistautuvan seuraavaan soitaan. Puhuessaan Kneesetin turvallisuus- ja ulkoasioitten valiokunnassa Cohen totesi, ettei Hamas haluaisi sotaa, mutta työskentelee korvatakseen kesäsodan menetykset kehittäen uusia raketteja, kaivaen uusia tunneleita sekä kouluttaen miehiään uutta yritystä varten. http://www.timesofisrael.com/hamas-gearing-up-for-next-round-with-israel-says-shin-bet-chief/
·         UNHRC:n raportti Gazan kesäsodasta voi sekoittaa pahoin terrorin vastaisia toimia, varoittavat sotilaalliset asiantuntijat. Raportissa ei juuri puututtu Hamasin taktiseen siviilisuojan käyttämiseen, joka on sotarikos, eikä etenkään lasten pakottamiseksi asettumaan potentiaalisiin iskukohteisiin, skuten talojen katoille, joihin IDF ilmoitti iskevänsä. Lisäksi raportissa asetettiin Israelin äärimmäiset toimet siviilien suojelemiseksi samalle tasolle, kuin terrorijärjestö Hamas, joka ei välitä kansainvälisistä säännösitä. http://www.timesofisrael.com/un-gaza-report-may-hamper-fight-on-terror-military-experts-warn/
·         IDF:n laivasto alukset valtasivat Gazaan matkalla olleen ruotsalaislaivan ja kuljettivat sen hinauksessa Ashdodin satamaan, koska piraattialuksen koneisto oli sabotoitu kelvottomaksi. Aluksesta ei löydetty avustus-tarvikkeita. Aluksen miehistö ja matkustajat passitetaan kotimaihinsa. Kolme muuta saattueessa olutta alusta päättivät palata lähtösatamaansa. http://www.timesofisrael.com/footage-shows-israeli-commandos-intercepting-gaza-bound-ship/


Sunday, June 28, 2015

SUNNUNTAI 28.06.15

SUNNUNTAI 28.06.15
1.       VIIKON ensimmäinen päivä alkoi suotuisissa merkeissä, ilma oli kuin maitovelliä, lämpöistä ja pehmoista, jota tuuli hieman sekoitteli. Mittari näytti 20 astetta, vaikka ennusteet lupaavat vain 17 astetta, mutta meidän mittari vetää aina vähän kotiin päin. Taivas on kauttaaltaan heikon pilviverhon peittämä, mikä lisää mukavuuden tuntua. Lämpötila noussee iltapäivällä 27 asteen tienoille, varsin siedettävä vielä.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 17 -27; Tiberias 22 -34; Suolameri 27 -37; Eilat 26 -38 +C-astetta. Huomenna ennustetaan asteen verran lisää taivaan pysytellessä kainosti ohuen pilviverhon suojassa, mutta joka tiistaina poistuu.

Israelin vastaisuus lisääntyy maailmalla. Sitä pyritään peittelemään milloin milläkin nimikkeellä: antisemitismi tai antisionismi tai muuta, mikä ei hämää tarkkailijaa.
USA:ssa korkein oikeus päätti 5 -4, että homoliitot laillistetaan koko Yhdysvaltain alueella, eli 50 osavaltiossa, mikä ruuhkautti rekisterivirastot osavaltioissa, joissa se oli ollut kielletty, Ilmeisesti ihmisiä kiinnostaa kulkea laittomuuden tietä.

2.       USA:n presidentti Obama, jonka kerrotaan opiskeluaikanaan ja valmistuttuaan juristiksi olleen Chicagon homoklubien vakiovieras erikoistuen vanhoihin miehiin, ei häpeillyt avoimesti osoittaessaan iloaan verraten sitä salamaniskuun amerikkalaiseen yhteiskuntaan. Tulee mieleen Jeesuksen sana opetuslapsilleen, jotka palasivat onnistuneelta saarnamatkaltaan. ”Minä näin saatanan putoavan taivaalta kuin salaman”. Perusteet vain putoamiseen ovat vastakkaiset.
”TÄMÄ tulkinta on voitto Amerikalle”, ensimmäinen avoimesti homoutta kannattava USA:n presidentti Obama sanoi. ”Tämä päätös vahvistaa sen, mitä miljoonat amerikkalaiset jo aiemmin uskoivat sydämessään. Kun amerikkalaisia kohdellaan tasavertaisina, me kaikki olemme enemmän vapaita”, hän iloitsi haltioituneena. Illan tultua Valkoisen Talon rakennukset valaistiin homouden sateenkaarivärein osoitukseksi, mihin suuntaan maailman johtavaa valtiota kuljetetaan kuin pässiä.

OBAMAA äänesti yli 75 % Yhdysvaltain juutalaisista, ja hänen kannatuksensa on edelleen yli 50 %:n luokkaa juutalaisten keskuudessa – joskin se on pudonnut selvästi Israelin juutalaisten keskuudessa Obaman ja Netanyahun suhteiden painuessa korrekteista keskinäiseen syyttelyyn. Jää vain ihmettelemään, miksi älykkäinä pidetyt juutalaiset ovat langenneet Obaman maagisuuden loukkuun.

Israelin puolustusministeri Moshe Yaalon tviittasi sivullaan ihaillen USA:n korkeimman oikeuden päätöstä todeten: ”USA:n korkein oikeus teki tänään tärkeän, oikeudenmukaisen ja historiallisen päätöksen”, hän uhosi perjantaina. ”Jokaisella ihmisellä on oikeus mennä naimisiin ja saada lapsia riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestaan. Toivon toisten maitten, niiden mukana Israel, noudattavan USA:n esimerkkiä ja antavan tämän perusoikeuden kaikille”. En tiedä Yaalonin seksuaalista orientoitumista eikä se minulle kuulu, mutta hänen lausuntonsa osoittaa jonkin asteita hämäännystä ja vapautumista pidätetyistä tunteista. Luulisi Israelin puolustusministerillä olevan tärkeämpiä kysymyksiä pohdittavinaan.
ISRAELIN liberaalit juhlivat tätä historiallista päätöstä, mutta esittivät samalla toivomuksen, että Israel jonain päivänä liittyisi niiden 22 maan joukkoon, jotka jo ovat hyväksyneet homouden keskuudessaan.
Obama lähetti viestin oppositiojohtaja Isaac Herzogille kutsuen oikeuden päätöstä ”rohkeaksi ja tärkeäksi askeleeksi”. Herzogin kantaa ei tiedetä, mutta Sionistisen Unionin kakkoshenkilö Tzipi Livni ehätti onnittelemaan päätöstä todeten, miten hän puheessaan Beershevassa edellisenä päivänä painotti tasa-arvon suomista kaikille.

Korkeimman oikeuden päätös herätti Yhdysvalloissa katkeraa vastustusta. Ainakin Mississippi ja Louisiana ilmoittavat, etteivät ne anna avioliittolisenssejä välittömästi. Oikeuden päätökset tulevat yleensä voimaan 25 päivän kuluessa päätöksestä.
Yksi johtavista oikeistolaisista tuomareista Antonin Scalia kutsuu päätöstä uhkaksi demokratialle todeten, että ”päätöksen tekijäni ja 320 miljoonan amerikkalaisen päätöksentekijät rannikolta rannikolle ovat ne viisi tuomaria yhdeksästä korkeimmassa oikeudessa”.
Myös republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaat ovat alkaneet esittää kantansa oikeuden päätöksestä, mutta vain Mike Huckabee esitti toistaiseksi eriävän kantansa toisten odotellessa kansan reaktioita. Huckabee kutsui päätöstä ”perustuslain vastaisen juridisen tyrannian hallitsemattomaksi toimeksi”.
Kuten yleistä, etenkin johtavan tuomarin John Robertsin epäillään painostuksen ohessa joutuneen lahjussyytteiden uhriksi.

LOUISVILLEN arkkipiispa Joseph Kurtz Kentuckysta, USA:n katoisten piispojen konferenssin presidentti, lausui näin: ”On erittäin moraalitonta ja epäoikeuden-mukaista hallituksen julistaa, että kaksi samaa sukupuolta olevat ihmiset voivat solmia avioliiton”. Opposition edustajat sanovat, että ”päätös tämän kaltaisissa kysymyksissä tulisi tehdä osavaltioissa eikä oikeuden tuomarien päätöksellä”. http://www.timesofisrael.com/jewish-groups-celebrate-supreme-court-ruling-on-gay-marriage/, http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Yaalon-I-hope-Israel-follows-US-lead-and-permits-gay-marriage-407263

3.       EHDIN jo ihmetellä mielessäni, ´miksei kukaan syytä juutalaisia ja Israelia USA:n korkeimman oikeuden päätöksestä sallia homoliitot. Tulihan se sieltä lopulta.

Luterilainen pappi ja poliittinen aktivisti Mark Dankof selitti puhuessaan Iranin TV:n toimittajille perjantaina, että USA:n korkeimman oikeuden päätös julistaa osavaltioiden tekemät päätökset homoliittojen kieltämiseksi ovat perustuslain vastaisia, on seurausta juutalaisten vaikutusvallasta ja rahasta, jota käytetään kristillisen kulttuurin ja arvojen tuhoamiseksi maailmalla.
”Ei tulisi väheksyä, että voitot abortin suorittamiseksi vaadittaessa ja LGBT oikeudet kuvastavat juutalaisten epäsuhtaista vaikutusvaltaa, rahaa ja aktiivisuutta Yhdys-valloissa”, hän julisti.
”Juutalaisen roolin merkitys abortin, LGBT, ja pornografian levittämiseksi voitaneen dokumentoida GOOGLE-search kautta, etenkin katsottaessa Frankfurtin koulua ja sen instituuttia sosiaalisesta tutkimuksesta”, Dankof väittää. Hän väitti edelleen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on yksi harvoista johtajista, jotka ovat havainneet tämän vaaran. ”Uskon, että presidentti Putin on avaintekijä tämän globalin uhkan torjumiseksi, ja kulttuurin eheyden ja kansallisen itsenäisyyden palauttamiseksi maassaan, muodostaen esimerkin sionistisen maailmanlaajuisen tavoitteen voittamiseksi”.
USA:ssa on 13 osavaltiota, joissa homoliitot ovat kiellettyjä.
Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan ne ovat perustuslain vastaisia.
Obama allekirjoitti 2010 lain, jolla homot voivat palvella USA:n asevoimissa.
V. 2013 korkein oikeus päätti, että v. 1996 säädetty laki, jolla avioliitto määritetään Federatiivin edun mukaisesti miehen ja naisen väliseksi, on perustuslain vastainen. http://www.jpost.com/International/Lutheran-pastor-says-Jews-to-blame-for-destroying-Christian-values-after-US-approves-gay-marriage-407353,

4.       ISIS joukkojen käyttämät hirmuteot perustuvat Talmudin rituaaleihin, väittää Syyrian kysymysten asiantuntija. Tämän ”asiantuntijan” mukaan Islamin valtion suorittamat äärimmäisen väkivaltaiset teot poikkeavat muitten ryhmien toimista, mikä hänen mukaansa on Israelin syytä.
Syyrialainen analyytikko Hessam Zoaib kertoi havainnoistaan Iranin FARS uutis-toimiston toimittajille, että Islamin Valtion tarkoitus ja tyyli, millä se harjoittaa väkivaltaansa, poikkeaa muitten ryhmien suorittamista alueella ja on Israelin syytä.
Zoaib selittää, että israelilaisten läsnä olo IS:n komentokeskuksessa nähdään sen suorittamien terroritekojen julmuudessa, jotka perustuvat Talmudin rituaaleihin.

ZOAIB ei esittänyt väitteittensä tueksi otteita Talmudista, joilla olisi pystynyt verifioimaan hänen väitteittensä todenperäisyyttä.
FARS uutistoimisto sen sijaan on julkistanut useita näytteitä ISIS-joukkojen suorittamista hirmuteoista, jotka osoittavat täydellistä piittaamattomuutta ihmisen kärsimyksistä ja inhimillisyyden osoittamisesta.
Viimeisimpiä esimerkkejä ovat: ’
·         Tapaus, jossa ihmisiä täyteen ahdettu teräshäkki upotetaan asteittain vesialtaaseen, jossa he hitaasti hukkuvat.
·         3 ryhmän sieppaamaa miestä lukitaan autoon, joka tuhotaan pst-ohjuksella
·         7 miestä on sidottu ryhmäksi, kullakin miehellä pommi kaulassaan. Videossa näytetään miesten pään irtoaminen ruumiista, kun räjähteet laukaistaan.

Islamin valtio käyttää näitä kauhistuksia propagandassaan miesten ja naisten värväämiseksi joukkoihinsa sekä arabimaista että etenkin länsimaista, mitkä oudosti vaikuttavat ihmisten haluun päästä osallistumaan niihin. Se antanee heille tuntemuksen voimasta ja toisen ihmisen täydellisestä hallinnasta, jossa hylätään kaikki ihmisyyden ja inhimillisyyden rajoitteet. Länsimaissa pelätään aikaa, jolloin nuo raakimukset palaavat kotimaahansa alkaen soveltaa toimiaan siellä.

Toinen päämäärä on tietenkin pelon ja kauhun levittäminen vihollisen leiriin, mistä on useita esimerkkejä Irakin ja Syyrian armeijan joukkojen paosta ilman taisteluja.
Artikkelissa todetaan ironisesti, etteivät Talmudin saget ole vielä lähettäneet opiskelijoitaan opettamaan IS:n joukoille kosheri sodankäyntiä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/ISIS-atrocities-based-on-Talmudic-rituals-says-Syrian-expert-407324

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Entinen tiedustelujohtaja Yadlin ennustaa, että kurdien johdosta Israelin harjoittama pyyteetön hyväntekeväisyys haavoittuneiden hoitamiseksi Syyrian rajan tuntumassa pakottanee Israelin lopulta osallistumaan
avoimesti Syyrian sisällissotaan, mitä se ei haluaisi. Hän ennustaa, ettei
juutalainen oikeudenmukaisuus voi lopulta katsella sivusta, miten terroristit lahtaavat Syyrian vähemmistökansalaisia. Ensimmäinen testi tapahtunee silloin, kun Al-Qaidan liittolainen Al-Nusra tai IS:n joukot hyökkäävät druusi-kyliin ja kaupunkeihin lähellä Israelin pohjoisrajaa. Druuseja asuu druusi-vuorilla puolisen miljoonaa. He sanovat, etteivät he tarvitse sotilaita vaan aseita. Toinen osa heistä asuu Turkin rajan tuntumassa, jossa Al-nusran joukot surmasivat toistakymmentä druusisiviiliä pyytäen anteeksi erehdystä.

Al-Nusra johtaja Muhammad al-Julani sanoo, että he ovat aloittaneet druusien värväämisen joukkoihinsa. Taistelijoista alkaa olla pulaa sekä Assadin ja Hizbullahin armeijassa että myös kapinallisten joukoissa. Vuosikausia kestäneet taistelut rassaavat miesten kestävyyttä heidän halutessaan käydä tervehtimässä perheitään tai siirtymään siviiliin.
Israelin sotilastiedustelun entinen johtaja Amos Yadlin sanoo, että on välttämätöntä Israelin estää druusien massamurha, sillä useita druuseja palvelee IDF:n riveissä, se on veriliitto. Druusipäällikkö sheikki Muafak Tarif sanoi tavattuaan Netanyahun, etteivät he halua Israelin sekaantuvan Syyrian sotiin, vain inhimillistä ja sotilaallista apua he kaipaavat. http://www.timesofisrael.com/for-israel-a-druze-dilemma/
·         Hälytyssireenit soivat ilmoittaen, että Gazasta on ammuttu raketti tai useampia Yad Mordechain ja Netiv Ha´Asaran alueille. Sireenit soivat 11.10 aikaan sunnuntaiaamuna. Tuhoista ei ole ilmoitettu. Ei ole selvää, oliko hälytys virhesoitto tai putosiko raketti Gazan puolella turva-aitaa. Ruotsalaisen laivan Gothenburgin johtama saattue, flotilla, purjehtii kohti Gazan aluevesiä ja mahdollista yhteenottoa IAN:n alusten kanssa. Kuvista päätellen mukana on useita pienaluksia, jotka voivat yrittää ohittaa Israelin saarron hajaantumalla, mikä voi pakottaa käyttämään kovempia otteita. Egypti sulki Rafatin terminaalin kahden tai kolmen päivän jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197364#.VY-34LLxQwA
·         Danny Danon vaatii, että oikeuskanslerin tulee estää arabikansanedustajien, jotka osallistuvat Gazan saarron murtamisyritykseen, osallistuminen Knessetin toimintaan. Tätä on yritetty aiemminkin, mutta oikeuskansleri Yehud Weinsteinin rohkeus ei taida riittää siihen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197365#.VY-6fLLxQwA
·         Siviilihallituksen lähettämä gangsterijoukko kävi taas kerran tuhoamamassa Hazon David synagogan Kiryat Arban lähellä väittäen, että se oli rakennettu laittomasti. Kylä rakennettiin 2001 David HaCohenin ja Chezi Mullamin muistoksi, jotka terroristit murhasivat lähellä Kiryat Arbaa. Itamar Ben Gvir ranoo paikallisen sotilasjohtajan käyttäytyvän kuin norsu posliinikaupassa. Ben Gvir sanoo, että synagogan ympärillä on useita laittomia arabitaloja, mutta niihin armeija ei koske, mikä lisää asukkaitten vihaa. Juutalaisyhteisö on tuhottu jo 33 kertaa (huomaa vapaamuurarien luku), rakennettu aina uudelleen. Jollakin ei ole järkeä päässään, ei edes ”hiukka-ripponut”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197359#.VY_BlbLxQwA
·         Laivaston komentaja Eliezer Maron varoittaa, että Israelin tulee toimia nyt freedom-flotillan pysäyttämiseksi eikä odottaa Iranin laivaston alusten ankkuroimista Gazan aluevesille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197354#.VY_EWLLxQwA
·         Terroristit tulittivat ambulanssia Beit Elin lähellä. Autosta löydettiin kolme luodinreikää. Terroristit pakenivat Bitin arabikylään. Kukaan ei haavoittunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197349#.VY_FJrLxQwA
·         Arabiterroristi avasi tuleen Jordanjoen laaksossa ID F:n tarkastusasemaa vas taan. Sotilaat vastasivat tuleen haavoittaen terroristia kuolettavasti. Terroristilla oli uudistettu Carl Gustav automaattiase. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197313#.VY_GDLLxQwA
·         Satoja israelilaisia kävi lähteellä, jossa terroristit murhasivat Danny Gonenin ja haavoittivat hänen kumppaniaan. Ministeri Uri Ariel sanoi, että lähde ja sen vieressä oleva lammikko rakennetaan turismikohteeksi. Lähteen nimi Ein Bubin muutettiin muotoon Ein Danny. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197325#.VY_G2rLxQwA
·         Chabad rabbin auto poltettiin LA:ssa Hollywoodissa Olympusvuorella. Rabbi Sholom Ben Rodel vakuuttaa, että isku oli antisemiittinen. Autosta kuultiin toistuvia räjähdyksiä sen palaessa kokonaan. Poliisi tutkii asiaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197310#.VY_H6rLxQwA
·         PLO neuvottelee Hamasin ja Islamic Jihadin kanssa PA:n uudesta hallituksesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197348#.VY_JebLxQwA,
·         PA/PLO:n mukaan ICC aloittaa tutkimukset syytteistä Israelin sotarikoksista. Israelin olisi hyvä estää sen tutkijoitten pääsy Israeliin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197346#.VY_J4LLxQwA
·         Ainakin 5 brittiä kuoli Tunisian terrori-iskussa. Ranskan poliisin mukaan Ranskan, Tunisian ja Kuwaitin terrori-iskut oli koordinoitu eivätkä yksinäisten susien tekemiä. Niissä kuoli yhteensä n. 50 ihmistä, Tunisiassa yksin 37.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197335#.VY_KWLLxQwA, http://www.debka.com/article/24700/ISIS-%E2%80%9Clone-wolf%E2%80%9D-violence-on-global-stage-baffles-Western-authorities-fighting-terror,
·         Ranskalla on vielä kolme varausta Iranin sopimukseen liittyen, jotka Iranin tulee täyttää ennen sopimuksen allekirjoittamista. http://www.timesofisrael.com/iranian-fm-west-must-stop-excessive-demands/
·         Ecoland Group aikoo rakentaa Suomeen 40 asuntoyksikköä, joiden ostajiksi houkutellaan israelilaisia. Ryhmä osti Petäjäsaaren Suomesta 16 miljoonalla USD Kaavin kirkonkylän läheltä . Ryhmä on jo myynyt 14 asuntoa, sillä ”Tel Avivista on vaikea löytää saaria”, kuten ryhmästä todetaan. Saari ostettiin kirkolta. Sen pinta-ala on 40 5 eekkeriä. Asunnot rakennetaan ekologisten vaatimusten mukaan. Järeitä koneita ei käytetä eikä teitä päällystetä saarella. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4672823,00.html
·         Egyptissä oli pieni 5.2 asteen maanjäristys. Sen keskus oli Suweidan niemimaalta etelään, josta israelilaiset ylittivät Punaisenmeren, mutta järistys tuntui Eilatista Haifaan saakka. Se ei aiheuttanut vahinkoa Israelissa.