Friday, June 26, 2015

PERJANTAI 26.06.15

PERJANTAI 26.06.15
1.       ILMA on sumuinen ja harmaa, lämpötila on 18 asteen tietämillä oman mittarimme mukaan, vaikka ennusteet lupaavat 17 lämpöastetta, joka kuitenkin kivunnee iltapäivään mennessä 27 asteen kieppeille. Huomenna lämpötila noussee parin asteen verran laskien uudelleen sunnuntaina. Taivaankansi on edelleen pilviverhon peitossa, vaikka ennusteen mukaan aurinko paistaa tänään ja huomenna täydeltä terältään. Saapa nähdä, miten paljon harhaan osuttiin tällä kertaa. Maanantaiksi luvataan puolipilvistä säätä, joka tulee jatkumaan sen jälkeen ennusteajan aikana.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 17 -27; Tiberias 24 -35; Suolameri 26 -37; Eilat 25 -37 +C-astetta. Hellesää jatkuu etenkin suolamerellä ja Eilatissa, joissa lämpötila kipuaa yli 40 asteen. Kuivaa hellettä jatkunee, mutta ei yhtä rajuna kuin Intiassa ja Pakistanissa, joissa lämpötila jatkuu helteisenä lähes 50 asteen lämpötiloilla. Ihmiset valittavat siellä, ettei voi nukkua yöllä eikä päivällä. Intiassa raportoidaan yli tuhannen ihmisen kuolleen helteen johdosta; Pakistanissa kuolonuhreja on lähes 800. Tämä alkaa muistuttaa Raamatun lupaamia helteitä, joissa ihmisiä paahdetaan polttavalla auringon tulella, eivätkä he kuitenkaan tee parannusta synneistään vaan pilkkaavat Jumalaa, jolla on vallassaan vitsaukset.(Ilm.16:7-8)

2.       PA:n ulkoministeri Riyad Maliki, jonka ministerinpaikka on epäselvä, koska Abbas hajotti PA:n hallituksen eikä uutta ole nimitetty, jätti torstaina ICC:n kirjaamoon PA/PLO:n laatimat dokumentit, joissa Israelia syytetään sotarikoksista Gazassa, sekä laittomasta rakentamisesta Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosan alueilla. Oikeuden kääntyä ICC:n puoleen PA/PLO:lle antoi YK:n yleiskokouksen tekemä päätös, jolla PA/PLO sai YK:n tarkkailijajäsenen oikeuden, vaikka se ei ole valtio.

Kolmantena aiheena syytteessä on Israelin tuomioistuinten eripituisiin vankeus-rangaistuksiin tuomitsemien terroristien kohtelu Israelin vankiloissa, joissa heillä on paremmat olot ja edut kuin joihin heillä olisi varaa kotonaan. Jotkut vangit ovatkin kieltäytyneet lähtemästä vankiloista esim. jonkun vankienvaihdon yhteydessä, koska heidän Israelin sallima ja maksama opiskelunsa kärsii siitä. PA/PLO syyttää, että vankeja kohdellaan kaltoin vankiloissa koska TV-ohjelmia ie ole tarpeeksi, ja että heillä suoritetaan erilaisia lääketieteellisiä kokeita natsien tapaan, millä ei ole mitään perusteita. PA/PLO:n määritelmän mukaan nämä terroristit, joilla useilla on murhia omallatunnollaan, ovat vapaustaistelijoita, joita kunnioitetaan sankareina ja esikuvina lapsille.

Dokumenteissa esitetyt ”tosiasiat” perustuvat PA:n nimittämän tutkimuskomitean havaintoihin sekä NGO-järjestöjen kokoamaan aineistoon, jota ei ole mitenkään verifioitu ja jota ei yleisen oikeustajun mukaan voida käyttää todistusaineistona: Se on englantilaisen termin mukaan ”hear-say” aineistoa, eli pelkkiä huhuja.
Israel syytti aiemmin, että PA/PLO:n tarkoituksena on manipuloida kansainvälistä rikosistuinta ja politisoida sen toiminta. Israelin ulkoministeriön tiedottaja Emanuel Nachshon sanoi toivovansa, ettei ICC kävele tähän rotanloukkuun.
Maliki sanoi todistusaineiston muodostavan yhtenäisen ja täydellisen jutun pikaisten tutkimusten aloittamiseksi. Tutkimusten suorittaminen on tavallisesti kestänyt vuosia, joten tuntuu haetulta Malikin kiirehtiminen pikaisista tutkimuksista.

ICC:n syyttäjän Fatou Bensoudan tarkoituksena on aloittaa tutkimukset, jos hän katsoo saaneensa tarpeeksi todistusaineistoa. Israelin juristit epäilevät Bensoudan pätevyyttä johtaa tämän kaliberin poliittisesti latautuneitten asioitten tutkimuksia.

MALIKI totesi yksityisesti, että dokumentoit sisältävät yksityiskohtia Israelin ”setlementeistä” ja sotilaallisista operaatioista omakseen väittämillään alueilla ja erityisesti Gazan sodan aikana, sekä rikoksista vankeuteen tuomittuja terroristeja vastaan, joita PA/PLO kunnioittaa sankareina ja marttyyreina.

PA/PLO:n ICC:n kirjaamoon jättämä dokumenttiaineisto vaatimuksineen on saanut varsin kärkevän tuomion USA:n taholta. Kansallisen turvallisuuskomitean puheenjohtaja Alistair Baskey totesi, että USA on tehnyt täysin selväksi, että PA/PLO:n syytökset Israelia vastaan ICC:ssa voivat sattua omaan nilkkaan. Tämä siksi, että se jättää PA/PLO:n avoimeksi syytöksille sotarikoksista sekä kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien rikkomisesta. Terrori-iskuissa on kuollut ja haavoittunut myös USA:n kansalaisia, mistä PA:n yhteishallitus Hamasin kanssa on vastuussa. http://www.timesofisrael.com/us-slams-palestinians-israel-war-crimes-suit/

3.       ISRAELIN entinen ulkoministeri, Israel Beitenun puheenjohtaja Avigdor Liberman sanoo vastineeksi PA/PLO:n jättämään Israelin vastaiseen syytedokumenttiin ICC:lle, että PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka mandaatti toimia asemassaan päättyi uaseita vuosia sitten, on ”diplomaattinen terroristi”.
Ihan turhaan antaa tälle arkkiterroristille laatusanan ”diplomaattinen”, sillä terroristi hän on ollut koko elämänsä ajan. Hän opiskeli Moskovan Lumumban yliopistossa ja teki tohtorin väitöskirjan aiheesta holokausti. Hän väitti siinä, että juutalaiset suuresti liioittelevat natsien surmaamien juutalaisten lukumäärää, ja että juutalaisjärjestöt toimivat yhteistyössä natsien kanssa juutalaisten surmaamiseksi. Abbas rahoitti Mynchenin olympialaisten aikana iskun Israelin olympiajoukkueen eliminoimiseksi tunnetun terrorijohtaja Carlosin johdolla

LIBERMAN totesi ”lisätodisteeksi niille, jotka sitä vielä tarvitsevat”, ettei Abbas ole rauhankumppani eikä kiinnostunut rauhasta Israelin kanssa, vaan mieluummin yhteenotoista sen kanssa, sekä pyrkimyksistä pakottaa Israel alistumaan yksipuoliseen sopimukseen diplomaattisen terrorin avulla.
PA/PLO:n yksipuolinen liittyminen kansainvälisiin sopimuksiin kuten Rooman treaty, joka antoi sille oikeuden syyttää Israelia ICC:ssä, on vuoden 1993 Oslon sopimuksen vastainen, jolla PA perustettiin.  ”Jokaisen, joka pitää silmiään kiinni, tulisi avata ne ymmärtääkseen, ettei PA/PLO:n ja Israelin välisillä suhteilla ole mahdollisuutta parantua niin kauan, kuin Abbas toimii johtajana”, hän vakuuttaa.

Liberman pitää Abbasia Israelin vihollisena, ja häneen tulisi suhtautua sen mukaisesti diplomatian kaikilla rintamilla, Abbas torpedoi rauhankeskustelut huhtikuussa ja perusti yhteishallituksen terrorijärjestö Hamasin kanssa, sekä aloitti kampanjan liittymiseksi lukuisiin kansainvälisiin järjestöihin Oslon sopimusten vastaisesti. Liberman jättäytyi pois Netanyahun hallituksesta, koska hänen vaatimuksiaan Hamasin vallan murskaamiseksi Gazassa ei huomioitu. Hän esitti silloin, että ns. triangelin arabikaupungit ja niiden 300 000 arabia tulisi luovuttaa PA:n hallintoon suurten setlementtiblokkeja liittämiseksi Israeliin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197288#.VYzjI7LxQwA

4.       48.5 % Israelin juutalaisesta katsoo, että P5+1 maiden solmima sopimus Iranin ydinteollisuudesta tulee muodostamaan eloonjäämiskysymyksen Israelille.  Geocartograph-Instituutin suorittamassa mielipidetutkimuksessa lähes puolet Israelin juutalaisista katsoo sopimuksen vaarantavan Israelin turvallisuuden, kun 22 % katsoo, ettei siitä ole vaaraa. Tutkimus suoritettiin kuukausi sitten. Loput vastanneista eivät tienneet tai olivat epävarmoja kannastaan.
Kysyttäessä, voiko Obama antaa turvatakuut Israelille, 44.5 % vastasi kielteisesti ja 21 % sanoi luottavansa Obamaan. Loppujen vastaukset olivat epäselviä. Vain 7.4 % antaisi Netanyahulle valtuudet hyväksyä sopimus nykyisessä muodossaan.
Sen sijaan 46.5 % kehotti Netanyahua varovaisesti suosittelemaan Obamalla nykyisten Iranin vastaisten sanktion pysyttämistä edelleen voimassa, kunnes lännen vaatimukset on toteutettu. 15.6 % kehotti Israelia vastustamaan sopimusta julkisesti; 9.2 % tuki sotilaallisia iskuja Iranin ydinlaitoksiin; 21.6 % ei tiennyt tai osannut vastata.
54.9 % vastaajista olettaa, että Euroopan kaltainen antisemitismi leviää USA:han;
34.6 % heistä sanoivat: ei leviä; loput eivät tienneet tai osanneet vastata.
Kysely tehtiin haastattelemalla puhelimella 500 täysi-ikäistä Israelin juutalaista kansalaista. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Nearly-half-of-Israelis-see-Iran-deal-as-existential-threat-407218

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Päinvastaisista vakuutuksista huolimatta jalkavammastaan tervehtynyt ulkoministeri John Kerry sanoo, että sopimuksen valmistuminen P5+1 ja Iranin välillä voi lipsua eräpäivästä 30.06. muutamalla päivällä. Neuvotteluille annettu määräaika umpeutuu ensi tiistaina 30.06. Viimeinen suuri ryntäys aiotaan johtavien diplomaattien mukaan suorittaa viikon vaihteen aikana. Miten lienee Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarifin kunto, jos hän on tunnollisesti noudattanut ramadanin määräyksiä? IS teloitti ristiin naulitsemalla 2 poikaa, jotka eivät kestäneet paastoa.   Tarkkailijoiden mukaan toistuva päivänmittainen täysi paasto nostattaa ainakin ärtyisyyttä ja hyökkäyshalua, ei niinkään sovittelua.
Yksi neuvottelija tunnusti, että tarkoitus on jatkaa kunnes selviää lopullisesti, onko sopimuksen valmistuminen mahdollista vai ei. Zarif kävi hakemassa lisäohjeita Khameneilta, mutta palaa Viiniin lauantaina.
Khamenei on toistanut vaatimustaan, ettei Iran suostu rajoittamaan ydinsuunnitelmansa toteuttamista ja että sanktiot on poistettava välittömästi. Lausannen kehysten mukaan Iranille ei saisi jäädä mahdollisuutta rakentaa ydinpommia. Kukaan ei tiedä, onko se jo rakentanut niitä, kuten jotkut vakuuttavat. Iranilla voi olla salaisia nyrkkipajoja suuren maansa etäkolkassa. Saudit väittävät, että Iran vei sentrifugeja Sudaniin, kuten äsken raportoitiin. Tämä voisi tarkoittaa sitä, että ne joutuisivat Hamasin käsiin, joka voisi perustaa oman ydinteollisuutensa Sudaniin. http://www.timesofisrael.com/us-iran-nuclear-deal-deadline-may-slip-by-a-few-days/
·         Putin soitteli Obamalle yrittäen löytää jotain järkeä Ukrainan kriisiin; USA:n päätökselle viedä uudenaikaisia aseita ja lentokoneita Baltian maihin; Putinin vastaukseen niihin sekä Iranin kanssa valmistuvaan sopimukseen. USA:n ja Venäjän suhteet ovat painuneet kylmän sodan tasolle, ja Obaman hallituksen vähättelevä ja osittain halventava suhtautuminen Putinin hallitukseen on pahentanut tilannetta. Obaman diplomatia noudattelee vaarallisesti hänen henkilökohtaisia tunnetilojaan, jotka eivät näytä aina olevan tasapainoisia tai järjellisiä. Hän vaatii, että Venäjän tulee vetää joukkonsa pois Krimiltä Minskin sopimuksen mukaisesti huomioimatta, että Obama itse aloitti Ukrainan kriisin kaatamalla Venäjälle myötämielisen hallituksen, mihin Putin vastasi miehittämällä Krimin niemimaan. Ukrainan taisteluissa on kuollut 6 500 ihmistä vuoden kestäneen kriisin aikana. http://www.timesofisrael.com/putin-calls-obama-to-discuss-ukraine-is-group/
·         Islamin Valtion kanssa sídoksissa oleva ryhmittymä ilmoittaa levittämissään lentolehtisissä ”kostavansa Jerusalemin kristityille”. Viesti on painettu mustalle taustalle arabiaksi, ja sitä levitettiin torstaina Jerusalemin itäosissa, kertoo Israelin TV-10. Lehtisissä ei kerrottu, missä ne oli painettu ja kuinka paljon niitä oli levitetty, eikä siitäkään, mistä kristittyjä syytetään. Jerusalemin itäosissa asuu n. 12 000 kristittyä viimeisten tietojen mukaan. IS:n joukot ovat keskittyneet kristittyjen jahtaamiseen Syyriassa ja Irakissa, koska he ovat rauhaarakastavina helppo ja vastustelematon ryhmä. IS pyrkii rakentamaan soluja Israeliin, kuten se tekee Jordaniassa esiasteena hyökkäysten aloittamiseksi. Niiden tärkein päämäärä on Jerusalem, minkä toteutuminen edellyttää juutalaisvaltion tuhoamista, sillä juutalaiset eivät luovu Jerusalemista, vaikka ne ovatkin tyhmästi luopuneet Temppelivuoren hallinnasta Jordanian wafkille, joka käytännössä tarkoittaa Hamasia. Israelin arabeja pyrkii rajan yli Syyriaan voidakseen liittyä IS:n joukkoihin saadakseen sotilaskoulutusta, rahoitusta ja opetusta aseellisten ryhmien perustamiseksi. http://www.timesofisrael.com/leaflets-signed-by-is-in-palestine-distributed-in-e-jlem/
·         Ensimmäinen pienveneitten muodostama laivastosaattue valmistautuu aloittamaan purjehduksensa kohti Gazaa, jossa se tulee kohtaamaan Israelin merivoimien alukset, joiden komentaja vakuuttaa pysäyttävänsä Ghotenburgista kotoisin olevan Marianne of Ghotetenborgin johdolla purjehtivan flotillan. Näin kertoo purjehdukseen osallistuva Israelin arabitiedottaja. Lähtösatama on Kreetalla. Laivalla oli suoritettu tuhotöitä, minkä johdosta lähtö viivästyi. Oliskohan Mossad ollut taas asialla, kuten siinä Lontoon muslimin tapauksessa, joka väitti Mossadin varastaneen hänen toisen kenkänsä kertomatta, miksi vain toisen? Dros Feiler otaksuu, että flotilla saavuttaa Gazan kaistan sunnuntaina tai maanantaina, mikä voi osoittautua toiveajatteluksi. MAAN uutistoimiston mukaan aluksessa on 70 ihmistä, Tunisian entinen presidentti ja yksi Israelin arabikansanedustaja Basel Ghattas, sekä aurinkopaneeleja ja lääkintätarpeita. Knessetissä mietitään, miten rangaista Ghattasia. http://www.timesofisrael.com/first-ship-in-gaza-bound-flotilla-sets-sail-from-crete/

Wednesday, June 24, 2015

KESKIVIIKKO 24.06.15

KESKIVIIKKO 24.06.15
1.       TAIVAANKANSI oli aamulla ohuehkon, repaleisen pilviverhon peittämä, ja tuuli tuntui viileän kostealta. Mittari osoitti kuitenkin 18 lämpöastetta, vaikka ennusteet lupaavat vain 16, joka iltapäivään mennessä kipuaa 25 asteen tienoille. Lämpötilan uskotaan pysyttelevän suhteellisen tasaisena lähipäivien aikana osittaisen pilviverhon peittäessä taivaan, joskin vanhaa sinistä taivasta näkyy paikoin.
Muuten voisi todeta, ”ettei mitään uutta länsirintamalta”, kuten sensuurin rajoittamassa uutiskatsauksessa todettiin sodan aikana.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 16 -25; Tiberias 22 -34; Suolameri 25 -35; Eilat 24 -37 +C-astetta. Hellekausi näyttää ennusteiden mukaan jatkuvan Tiberiassa, Suolamerellä ja Eilatissa, mutta 40 asteen ylityksiä ei ennusteta lähipäivinä.

2.       YK:n julkistama raportti Gazan kesäsodasta Operaatio Protective Edge on saanut varsin tuomitsevia ja epäileviä kommentteja muualtakin kuin Israelista.
USA:n ulkoministeriö toteaa lausunnossaan, että raportti on laadittu väärille perusteille, millä se viitannee siihen, että sisältö on lähes kokonaan lainattu Israelin NGO-järjestöjen antamista hyvin yksipuolisista raporteista. Israelissa on pyritty laatimaan lakeja, joilla nämä ulkomaiden rahoittamat ns. NGO-järjestöt voitaisiin julistaa laittomiksi ja lakkauttaa, mutta vasemmiston vastustuksen takia se ei ole onnistunut. Useimmat näistä yrityksistä ovat ideologialtaan vasemmistolaisia.

JEWISH HOME kansanedustaja Yinon Magal esitti tiistaina lakiluonnoksen, jolla pyritään rajoittamaan ulkomaiden tukemien NGO-järjestöjen rahoitusta siten, että yli 50 000 NIS ylittävästä tuesta joudutaan maksamaan veroa 37 %. Laki koskisi NGO-yrityksiä, jotka tukevat IDF:n sotilaitten rangaistuksia ulkomaisissa oikeusistuimissa, tai kampanjoita Israelin instituutioiden tai tuotteiden syrjimiseksi. Lakiluonnoksessa myös mainitaan, että hallituksen ministeriöitten ja IDF:n tulee välttää yhteistyötä sellaisten NGO-järjestöjen kanssa.

Lakiluonnoksen esittelyssä Magal totea: ”Lain tarkoituksena on vaikeuttaa niiden NGO-järjestöjen toimintaa, jotka vapaaehtoisesti palvelevat ulkomaisten hallitusten ja niiden järjestöjen tarkoitusperiä, jotka kokoavat tietoja Israelin vihollisille voidakseen koota itselleen voittoa halventamalla Israelin uudisasukkaita, IDF:n sotilaita tai Israelin nimeä ulkomailla”.
Lakiesitys perustuu vuonna 2011 esitettyyn luonnoksen, jolla Netanyahun toivomuksesta olisi pyritty erottamaan toisistaan vasemmistolaiset ja ihmisoikeudelliset NGO-järjestöt. Oikeuskansleri Yehuda Weinstein vastusti esitystä, koska se hänen mielestään rajoitti puheenvapautta ja tasa-arvolakeja.
Esitys uusittiin 2013 Ayelet Shakedin toimesta, joka nyt on oikeusministerinä. Esitys kaatui silloisen oikeusministeri Tzipi Livnin vastustukseen.

YK:n UNHRC:n laatima raportti Gazan kesäsodasta Operation Protective Edge on tuomittu lähes laidasta laitaan Israelin kansanedustajien toimesta. Raportin laatineen UNHRC:n komitean puheenjohtajana toimi amerikkalainen juristi Mary McGowan Davies. Siinä tuomitaan molemmat osapuolet syyllisinä sotarikoksiin. Israelin näkemyksen mukaan raportti käsittelee Israelin demokraattista hallitusta ja terrorijärjestö Hamasin johtamaa hallitusta Gazassa tasavertaisina, mikä ei ole oikeudenmukaista. Sota sai alkunsa Hamasin toistuvien raketti- ja kranaatti-iskujen vuoksi Israelin siviilikohteisiin tulitaukosopimuksista huolimatta. Yli puoli miljoonaa israelilaista eli kuukausien ajan jatkuvassa pelossa pakottaen heidät kiirehtimään lähimpään pommisuojaan sekä yöllä että päivällä aina sireenin varoittaessa.

Magalin laatima lakiluonnos esitetiin pian YK:n raportin julkistamisen jälkeen.
Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja ministeri Naftali Bennett sanoo, että lakiluonnos on sopivan vastaus UNHRC:n yksipuoliseen raporttiin, joka perustuu pääosin vasemmistolaisten NGO-järjestöjen kuten B´Tzelem ja Breaking the Silence kokoamaan aineistoon selvittämättä niiden oikeellisuutta.

Bennett sanoo tutkineensa vasemmistoon kallistuneen New Israel Fund websivua ja löytäneensä sieltä uutisen, jonka mukaan B´Tzelem on valittu ”sosiaalinen muutos” palkinnon saaja-ehdokkaaksi. Miksi, kysyy Bennett? Siksikö, että se luettelee raportissaan Gazan kesäsodassa surmansa saaneiden lasten nimet?

Beaking The Silence on IDF:n sotaveteraanien 2004 perustama järjestö, joista valtaosa palveli IDF:n joukoissa Hebronissa. Järjestön raportti perustuu sotilailta keräämiinsä haastatteluihin usein ilmoittamatta haastateltujen nimiä. Osa heistä sanoo joko todistaneensa tai itse osallistuneensa sotilaallisiin operaatioihin Gazassa. He syyttävät armeijaa ylimitoitetun voiman käytöstä, mikä aiheutti suuret siviiliuhrit.
IDF:n taholta tuomittiin haastattelumetodi epäasiallisena ja virheellisenä, mutta lupasi tutkia omalta osaltaan kaikki esitetyt väitteet turhan suuren voiman käytöstä.
NGO-järjestöjen edustajat tapasivat alkukuussa Valkoisen Talon ja ulkoministeriön edustajia Washingtonissa keskustellen väitetyistä sotarikoksista Gazan sodassa.

GAZAN kesäsodassa 2014 sai Hamasin arabien antamien tietojen mukaan n. 2100 Gazan arabia, joista IDF:n tutkimusten mukaan 44 % olivat aseistettuja. IDF:n sotilaita kuoli 66, ja 7 israelilaista siviiliä sai sumansa Hamasin raketti- ja kranaatti-iskuissa. Tämä epäsuhde Hamasin ja Israelin surmansa saaneiden välillä on yksi syytöksen aihe. YK:n mukaan molempien osapuolten uhrilukujen tulisi olla tasavertaiset, mikä osoittaa komitean omituisen käsityksen sodankäynnistä.

BREAKING the Silence järjesti alkukuussa kuva- ja tekstinäyttelyn Zyrichissä Gazan ja PA:n arabeista. Vastalauseiden vuoksi näyttely välillä suljettiin, mutta avattiin uudelleen. Israelin apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli pyrki heti nimityksen saatuaan mobilisoimaan Israelin Bernin lähetystöä ja ministeriönsä virkailijoita toimimaan näyttelyn sulkemiseksi yksipuolisena sekä Israelin valtion että IDF:n mainetta pilaavana, mutta yritykset olivat ”liian heikkoja liian myöhään”. Näyttelyssä kuvataan PA:n arabien jokapäiväistä elämää Juudeassa ja Samariassa kuvin ja sanoin.  http://www.timesofisrael.com/jewish-home-revives-bill-limiting-foreign-funds-for-left-wing-groups/
Pääministeri Netanyahu julkisti päivää ennen YK:n raporttia hallituksen laatiman raportin, jossa vakuutetaan ilman epäilyksiä, että Israel toimi sotilaallisissa operaatioissaan Gazan kesäsodan aikana täysin kansainvälisen lain puitteissa. Israelissa lähdetään vuosikymmenien kokemuksiin nojaten, että YK on korkeinta virkamiehistöään myöten asennoitunut vihamielisesti Israelia kohtaan, ja että sitä syytetään aina, oli se tehnyt jotain tai ollut tekemättä. Lisäksi UNHRC on keskittynyt toiminnassaan käsittelemään lähes yksinomaan Israelia koskevia kysymyksiä, vaikka maailmassa tapahtuu paljon räikeitä ihmisoikeusrikkomuksia avoimesti kaikkien silmien alla, joilla on silmät päässään ja järki vielä toimii. http://www.jewishjournal.com/opinion/article/owning_up_to_truths_the_unhrc_and_its_report

3.       ISRAELIN Golanin kukkuloilla tapahtui ikävä välikohtaus. IDF:n sotilaat olivat käyneet hakemassa Syyrian puolelta Israeliin hoitoa saamaan syyrialaisen haavoittuneen, kuten se on tehnyt satoja kertoja aiemminkin. Tämä tapahtui kuitenkin druusein asuttaman Syyrian rajan pinnassa sijaitsevan kylän lähettyvillä.

Druusi epäilivät – ehkä IDF:n sotilaalta saamansa vihjeen perusteella - , että ambulanssissa kuljetettiin haavoittunutta ääri-islamilaista taistelijaa israelilaiseen sairaalaan, ja järjestivät väijytyksen kuljetuksen estämiseksi.
Satakunta druusia kokoontui ambulanssin ämpärille pysäyttäen sen etenemisen, ja he lynkkasivat vaikeasti haavoittuneen taistelijan ambulanssiin haavoittaen toista.
Kuljetuksella ei ollut poliisi- eikä sotilassuojaa, joten ambulanssin henkilökunta ei voinut estää selvää murhaa kirkkaassa päivänvalossa.
Pääministeri lupasi aloittaa tutkimukset välittömästi.

ISRAELIN poliisi pidätti tiistai-iltana kymmenen druusia sekä Golanin että Galilin druusikylissä. Pidätettyjen epäillään syyllistyneen yhden haavoittuneen Syyrian kansalaisen murhaan ja toisen haavoittamiseen lähellä Majdal Shamsia Golanilla. Toisten epäillään hyökänneen ambulanssia vastaan Horfishissa. Yksi epäillyistä oli joutunut kerran saman ambulanssin yliajamaksi, ja hänet vietiin sairaalaan.
Druusit ovat aiemminkin syyttäneet, että Israel hoitaa myös jihadisteja sairaaloissaan. IDF ei julkaise hoitamiensa haavoittuneiden henkilötietoja.

SYYRIAN druusit ovat ahtaalla Al-Nusra Front piirittäessä sen kyliä, joskaan suoraa hyökkäystä niihin ei ole aloitettu. Druusit vakuuttavat, että heillä on koulutettuja sotilaita, mutta he tarvitsevat uudenaikaisia aseita puolustautuakseen hyvin aseistautuneita militaristeja vastaan. Israel on pyrkinyt huolellisesti pysymään sivussa Syyrian taisteluista, mutta on vakuuttanut menevänsä väliin, jos Al-Nusra tai muu ryhmittymä valmistelee druusien kansanmurhaa. Israelin armeijassa palvelee useita druusisotilaita vastuullisissa tehtävissä, minkä johdosta Netanyahu puhuu veriliitosta druusien kanssa ja sen velvoitteista druusikansaa kohtaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197186#.VYpZ01PxQwA

4.       PA/PLO:n johto on saanut uutta pontta ja uusia aseita Israelin vastaisessa taistelussaan YK:n UNHRC:n julkaisemasta Gazan kesäsotaa koskevasta raportista.  
Korkea PA:n virkailija kertoo, että PA:n entinen ulkoministeri Riyad Maliki aikoo hyödyntää YK:n julkaisemaa raporttia jättäessään virallisen syytteen Israelin suorittamista sotarikoksista ICC:n rekisteritoimistoon tiistaina aamupäivällä. Abbas hajotti PA:n yhteishallituksen, muodostaakseen uuden toiselta pohjalta.
Maliki pyytää, että ICC:n syyttäjä Fatou Bensouda luovuttaa heidän käyttöönsä kokoamiaan eri arabimaiden PA/PLO:n hyväksi jättämiä dokumentteja. Tämä satoja sivuja pitkän dokumentin oli laatinut 45 jäsenen muodostama toimikunta, jonka jäsenistä puolet kuuluu Hamasin puoluetoimiston henkilökuntaan.
PA/PLO:n tarkoituksena on käyttää UNHRC:n raporttia esittääkseen syytteitä sotarikoksista IDF:n korkeita upseereita ja hallituksen ministereitä vastaan, ja rikoksista kansainvälistä lakia vastaan Gazan kesäsodan aikana.
Omar Hajizi, juristi, joka osallistui dokumentin laadintaan, sanoo sen jakaantuvan kolmeen osaan. Yksi käsittelee Israelin toimia Juudeassa ja Samariassa; toinen Israelin pidättämiä ja tuomitsemia terroristeja vankiloissa; kolmas osa käsittelee Gazan kesäsotaa v. 2014.
Israel on ilmoittanut, ettei se suostu yhteistoimintaan ICC:n kanssa, jonka arvovaltaa se ei ole koskaan tunnustanut. Israelissa hämmästellään ICC:n toimien ripeyttä Israelin kysymyksessä, koska tutkimukset kestävät tavallisesti vuosia. Israel on myös kyseenalaistanut syyttäjäksi valitun Fatou Bensoudan pätevyyden kansainvälisten asiain käsittelemiseksi.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197188#.VYpd8VPxQwA
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Maatalousministeri Uri Ariel poisti B´Tzelemin NGO-järjestöjen luettelosta, jonka tarjoamia palveluja ministeriö voisi käyttää. Ariel johtaa kansallista vakuutus instituuttia, jonka kansallisen palvelun ohjelma tarjoaa mahdollisuuksia saada toimeksiantoja. ”Tuleeko Israelin maksaa järjestöille, jotka toimivat sitä ja sen sotilaita vastaan?” hän kyselee jatkaen, ettei se koske vain B´tzelemiä, vaan monia muita vihamielisiä järjestöjä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197168#.VYpliVPxQwA
·         Korkein oikeus harjoittaa rasismia juutalaisia vastaan, sanoo B´Tzelmo organisaation puheenjohtaja Yehuda Puah vastineessaan korkeimman oikeuden päätökseen juutalaisten rakentamien talojen tuhoamiseksi Beit Elin kylässä, sekä toiseksi ”Patriarkkain Polun” varrelle rakennetun 17 juutalaisten omistaman rakennuksen tuhoamiseksi Hebronin ja Kiryat Arban välillä. Kiistoja maan omistamisesta on toistuvasti korkeimman oikeuden ratkaistavina, vaikka sen mandaattiin ei kuulu käsitellä maan omistamiseen kuuluvia kysymyksiä, ne tulee valmistella alemmalla oikeustasolla, alue- eli piirioikeuksissa. NGO-järjestöt käyttävät hyväkseen tätä selvää poikkeamista hyvästä hallinnosta hyvin tiedostaen, ettei korkeimmalla oikeudella ole henkilökuntaa tutkimusten suorittamaan kentällä tai virastoissa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197160#.VYpnc1PxQwA
·         Prikaatinkenraali Imad Fares (res.), korkein druusi upseeri koskaan IDF:n palveluksessa, sanoo, ettei Israel voi osallistua Syyrian sisällissotaan, ei edes hänen druusiveljiensä auttamiseksi Syyriassa Al-Nusran ja Al-Qaidan hyökkäyksiä vastaan.  Fares asuu Hurfeishin kylässä Golanilla. Hän pyrkii tyynnyttelemään kohonneita jännityksiä äskeisen lynkkaustapauksen johdosta ja vakuuttaa, että druusit pysyvät uskollisina Israelille. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Former-Senior-army-official-The-IDF-cannot-intervene-in-Syrias-war-406914
·         Puolustusministeri Moshe Yaalon sanoo, että cyber-turvallisuus on oma taistelukenttänsä, ja että sillä tulee olla oma rahoituksensa infrastruktuurin rakentamiseksi cyber-hyökkäysten torjumiseen. Cyber-hyökkäyksien avulla koulutetut hakkerit pystyvät tunkeutumaan potentiaalisen vihollisen salaisille sivuille varastaen sieltä sadoittain salaisia tietoja, kuten äsken paljastuneet hyökkäykset USA:n armeijan ja monien muiden laitosten tieto-pankkeihin. Syylisiksi epäillään Venäjää, Kiinaa, Irania ja Pohjois Koreaa. Hyökkäyksiä tehdään myös Israelia vastaan, tavallisesti lukuisat hakkerit samaan aikaan. Yaalon kertoi, että hakkeroinnin avulla voitiin todistaa, että tiistaina Gazasta ammuttu raketti oli Hamasin ampuma vastoin sen omia väitteitä. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Yaalon-Cyber-is-its-own-battlefield-406973
·         USA:n ulkoministeriön tiedottaja John Kirby totesi lehdistötilaisuudessa, ettei UNHRC:n laatimaa raporttia Gazan kesäsodasta ole tarpeen käsitellä YK:n turvallisuusneuvostossa. Hän kehotti YK:n johtoa hyllyttämään koko raportin, koska se perustuu ilmi selvästi Israel-vastaisuuteen ja se laadittiin valmiiksi ennen tutkimuksia. Raporttia käsiteltäneen pesäkuun 29. päivänä UNHRC:n kokouksessa, jolloin päätetään sen lähettämisestä edelleen. http://www.timesofisrael.com/washington-calls-on-un-to-ignore-biased-gaza-war-report/
·         Tiistai-iltana Gazasta ammuttu raketti pakotti Gazan rajan pinnassa asuvat juutalaisasukkaat pommisuojiin. Raketti putosi aukealle pelolle Yad Mordechain alueella eikä aiheuttanut vahinkoa. http://www.timesofisrael.com/iaf-jets-strike-gaza-rocket-launcher-used-in-earlier-attack/
·         Islamin Valtion terroristit tuhosivat Palmyran kaupungin ikivanhan muslimien mausoleumin. Heidän mielestään hautojen ja hautakammioitten rakentaminen ja niiden kunnioittaminen tarkoittaa palaamista pakanuuteen. Tämä kuuluu erityisesti Saudi Arabian Wahhabi-suunnan vaatimuksiin. Terroristit sanovat miinoittaneensa Palmyran kaupungin ikivanhat rakennukset tai rauniot niistä, joista joittenkin uskotaan olevan kuningas Salomon rakennuttamia. Paran kaupunki on YK:n perinnekohteitten listalla, mutta terroristit viis veisaavat vääräuskoisten päätöksistä. http://www.timesofisrael.com/is-destroys-ancient-muslim-mausoleums-in-syrias-palmyra/
·         Kurdit ovat Syyriassa ainoa järjestö, joka pystyy valloittamaan takaisin IS:n miehittämiä kyliä ja kaupunkeja. He vapauttivat Tel Abyadin kaupungin IS:n pääkaupunkina pitämän Raqqan lähellä. Tel Abyad on ollut tärkeä huoltoreitti Turkkiin, josta se sai ase- ja miehistötäydennystä. USA suunnittelee pestaavansa kurdit taistelemaan sen sotia Syyriassa ja aseistamaan sen. http://www.timesofisrael.com/kurds-syrian-offensive-against-islamic-state-continues/
·         IS painattaa oma rahayksikköään, dinaria. Kolikon malli on otettu Cuthmanin kalifaatista n. 634. IS:n Islamin kultadinari on arvoltaan 139 USD. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11694838/Islamic-State-mints-its-own-Islamic-Dinar-coins.html
·         Jordania seuraa hermostuneena IS:n toimia kurdien alueilla Syyriassa. Jordaniassa on ennestään n. 600 000 Syyrian pakolaista, eikä halua lisää. http://www.timesofisrael.com/jordan-tiptoes-around-syrian-druze-refugee-issue/

Tuesday, June 23, 2015

ISRAELIN TILANNE 580


Israelin tilanne 580
Olen parin viikon ajan kipuillut itseni kanssa, miten kirjoittaisin sisäisen paineen vaatiman yhtenäisin artikkelin Lähi-Idän ja maailman tämän hetken tilanteesta.
Yksinkertaisinta olisi todeta kuivat tosiasiat ilman hengellistä ulottuvuutta, mutta hengessäni koen, että se jättäisi monet kylmäksi - ellei peräti pelokkaiksi ja epävarmoiksi. Runsas viikko sitten näkemäni uni, jossa kulkemani tie päättyi täydelliseen umpikujaan, antoi lisäinnoituksen aloittaa artikkelin kirjoittaminen. Unessa kävin vielä tarkistamassa, ettei mitään sivupolkua ollut jatkaa samaa tietä. Uni voisi tarkoittaa minua henkilökohtaisesti, mutta hengessäni koen, että sillä on myös laajempi merkitys.
Maailman yleinen tilanne, mikä koskee myös Lähi-Itää, on ajautumassa – ellei jo ajautunut - kohtaan, jossa ei ole etenemismahdollisuutta ilman perusteellista suunnan muutosta. Kyselin mielessäni, tarkoittaako tämä sitä, että Jumalan armonaika olisi loppunut kansojen keskuudessa ja koin, ettei se oikein sovellu kuvaan armahtavasta Jumalasta, joka tuhopäätöksen tehtyään voi vielä peruuttaa päätöksensä, jos kansa tekee parannuksen, kuten profeetta Joona koki mennessään Jumalan lähettämänä saarnaamaan Niiniven tuhoa. Toisaalta Raamatussa on esimerkkejä, jossa päätös on peruuttamaton, kuten tapahtui globaalin tulvan yhteydessä, tai Sodoman ja Gomorran tapauksessa.
Profeetta Jeremia saarnasi parannusta Jerusalemissa ennen Babylonian hyökkäämistä Israeliin ja Jerusalemin tuhoamista. Israelin kansa ei välittänyt mitään Jeremiaan varoituksista, vaan pilkkasi häntä ja ylipappi pani hänet jalkapuuhun yön ajaksi syyttäen häntä isänmaansa petturiksi. Se oli erittäin raskasta aikaa Jeremiaalle, ei oman itsensä, vaan Israelin kansan ja Jerusalemin vuoksi, sillä näki ja kuuli hengessään vihollisvankkureiden äänet ja sotilaiden marssitahdit. Hän rukoili sydäntä särkevästi armoa kansalleen, mutta lopulta Jumala kehotti häntä lopettamaan rukoilemisen kansansa ja Jerusalemin puolesta, sillä tuhopäätös oli tehty, eikä Jumala kuullut enää Jeremian rukouksia.
Hengessäni olen kokenut ilmapiirin muutoksen. Rukoillessani kansojen puolesta en koe enää samaa Jumalan Hengen läsnäoloa, mikä sai minut levottomaksi. Onko todella niin, että kuten ennen vedenpaisumistasilloisen ihmiskunnan pahuus oli saavuttanut mittasuhteet, jossa pyrittiin kyseenalaistamaan Jumalan yksinoikeus luomaan uusia lajeja, samoin aikamme yhteiskunnan tieteellis- tekninen kyky on saavuttanut tason, jossa tehdään kokeita ihmisen perintötekijöillä pyrkien muuttamaan niitä tiedemiesten haluamalla tavalla? Juutalaisen perimätiedon mukaan vedenpaisumisessa tuhoutunut yhteiskunta teki langenneitten enkelien opastamana kokeita ihmisen ja eläimen perintötekijöiden yhdistämiseksi, kuten aikamme tiedemiehet tekevät salaisissa laboratorioissaan. Ihmisen kloonaaminen on myös heidän ohjelmassaan, kuten ihmisen ja tietokoneen yhdistäminen, mikä antaisi ihmiselle yhteyden rajattoman tietolähteeseen. Sotilaiden geenejä muuntelemalla pyritään kasvattamaan yksilöitä, jotka eivät tunne pelkoa eikä väsymystä, ja joilta olisi poistettu kaikki inhimillinen tunne kärsimyksen aiheuttamisesta tai säälin tunteista.
Tällaisten kokeilujen ja toimien kautta tiedemiehet kuvittelevat voivansa nousta Jumalan tasolle, kuten monet heistä avoimesti tunnustavat. Juuri tämä oli saatanan keskeinen houkutus innostaessaan Eevaa syömään kielletyn puun hedelmää: Te tulette olemaan kuin Jumala, ja tiedätte kaiken.
En ole profeetta enkä väitä, että Jumala olisi antanut minulle tehtäväksi saarnata aikamme yhteiskunnan tuhoa, mutta käydessäni läpi päivittäin maailman tapahtumia koen hengessäni
levottomuutta, kuin Jumala alkaisi siirtää suojaavan kätensä kansojen yltä ja vapauttaisi saatanalliset voimat riehumaan kansojen keskuudessa, kuten tapahtuu Israelin naapurimaissa, mutta mistä on selviä oireita myös länsimaissa. Ihmisten ja etenkin nuorten käyttäytyminen ei ole normaalia, kuten amerikkalaiset esimerkit osoittavat heidän kehittämästä musiikistaan lähtien, jossa tietoisesti käytetään sävelasteikkoja, joita aiemmin pyrittiin välttämään. Nuoret käyttävät voimakkaita psyykelääkkeitä päästäkseen haluamaansa mielentilaan, kuten se nuori mies Dan Roof Carolinessa, joka käytti ihmisen aivotoimintaa muuttavaa lääkettä, jonka vaikutuksen alla hän ilman säälin tunnettakaan ampui 9 seurakunnan jäsentä afrikkalais-amerikalaisten kirkossa tunnustaen aikoneensa aloittaa rotusodan maassa ja suunnitteli jatkavansa surmaamista opistossa. Onneksi hänet saatiin kiinni ennen kuin hän ehti tehdä vielä enemmän pahaa.
USA:n ulkoministeriön laatiman ja keskiviikkona julkistaman raportin mukaan terrorismi maailmalla on rajussa kasvussa ja terroriuhrien lukumäärä jyrkässä nousussa. Eivät terrori-teot ole itsetarkoitus, joku niitä suunnittelee ja toteuttaa saadakseen herätettyä kansoissa pelkoa ja kauhua valmistellessaan kansoja seuraavia siirtoja varten.
MAAILMAN kristilliset kirkot ja seurakunnat ovat – mukautuessaan tämän maailmanajan mukaan, mistä Raamattu varoittaa – menettäneet suolaisen makunsa, eivätkä enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäviksi ja ihmisten tallattaviksi. Kirkkojen ja seurakuntien johtajat ovat avoimesti nousseet kapinaan Jumalan antamia käskyjä ja ohjeita vastaan selittäen, etteivät tuhansia vuosia sitten annetut käskyt sovellu kehittyneen yhteiskunnan oloihin. He ovat menettäneet uskonsa elävään Jumalaan, joka on muuttumaton, ja jolle menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus ovat tässä ja nyt. Eikä Hän ole kuolleitten Jumala vaan elävien, jolle kaikki elävät, vaikka olisivat fyysisesti kuolleita, kuten Jeesus todisti.
JUMALAN valitsema Israelin kansa ja Hänen sille iankaikkiseksi perinnöksi antamansa Israelin maa ei ole suinkaan jäänyt erikoiseksi saarekkeeksi, jossa oikeus ja vanhurskaus virtaisivat kuin vesi, ja joka olisi säästynyt maailmaa saastuttavalta turmelukselta. Jumala sanoo profeettansa kautta, että Hän tulee tuhoamaan ne, jotka maan turmelevat. Maapallon meret ovat saastuneet tasolle, jossa sen eläimet pyrkivät rannoille saastumista pakoon. Tuhansittain ja taas tuhansittain meren eläimiä huuhtoutuu rannoille suurista valaista, haikaloista, delfiineistä äyriäisiin ja rapuihin saakka. Myös meri- ja maalintuja kuolee tutkijoitten ja tiedemiesten silmien edessä, eivätkä he voi tilanteelle mitään.
Japanin Fukushiman ydinvoimala Tyynenmeren rannikolla valuttaa edelleen kuolettavaa, säteilevää jäähdytysvettä meriveteen, jonka eläimet kuolevat. Ydinvoimalan lähettyvillä ihmisillä on havaittu hälyttävästi syöpäkasvaimia. Viranomaiset vihjailevat, että koko voimalan lähettyvillä asuva väestö jouduttaneen lopulta evakuoimaan. Myös Tokion kaupunki on vaaravyöhykkeessä. Minne kaikki nuo ihmiset sijoitettaisiin? Tsunamin hajottamien rakennusten jäännöksiä kulkeutuu merivirtojen mukana Amerikan länsirannikon edustalle kuljettaen mukanaan säteilyä rannikkoalueille.
USA:n kuivuusalue, joka koettelee pahiten Kaliforniaa ja Texasia, on pakottanut maanviljelijät luopumaan karjastaan ja viljapelloistaan, koska vettä ei ole tarpeeksi edes juomavedeksi. Läheltä tilannetta seuraavat epäilevät, että Kalifornia ja Texasin alueiden kuivuus on ihmiskäden työtä HAARP-järjestelmän kautta, jolla he pystyvät säätelemään ilmakehän lämpötilaa ja sen kautta modifioimaan säätilaa ja sateitten kehittymistä. HAARP asemia on asennettu eri puolille maailmaa, joiden avulla valtiot olettavat voivansa käyttää säätilojen muutoksia taisteluaseina. Mutta sitä voidaan käyttää myös omaa kansaa vastaan, kuten epäillään USA:n hallituksen toimivan Kalifornian ja Texasin tapauksessa. Pystytäänkö HAARP-järjestelmän avulla aiheuttamaan myös maanjäristyksiä ja tulivuorenpurkauksia, on kysymys, josta kerrotaan joissakin artikkeleissa, mutta virallisesti julkistettuja näyttöjä siitä ei ole. HAARP järjestelmillä suoritetut kokeet ovat valtiosalaisuuksia, joista ei kerrota kansalle mitään. Vain niiden vaikutuksista voidaan havaita, että kokeita suoritetaan.
TYYNENMEREN reuna-alueilla yleistyneet maajäristykset ja tulivuorenpurkaukset tuskin ovat ihmiskäsien työtä, mutta niiden aiheuttajaksi epäillään maan sisäisen sulan magman liikkeitä, mikä puolestaan johtunee maapallon ulkopuolisista tekijöistä. Onko jokin X-planeetan kaltainen vierailija tullut turhan lähelle maapalloa aiheuttaen vetovoimallaan muutoksia maan kuoressa ja sen sisäisten massojen liikkeissä?
MAAPALLON kansojen yleinen terveydenhoito huolestuttaa kansainvälisiä järjestöjä kuten YK ja sen alaiset instituutit toteavat. Toistuvasti syntyy eri puolilla maailmaa Egyptin vitsauksiin verrattavia kulkutauteja, jotka sairastuttavat ja surmaavat ihmisiä, eikä niihin ole ehditty kehittää lääkkeitä. YK:n ohjelmassa on kehittää pakollisia rokotusoperaatioita, joiden avulla voitaisiin helpommin vahvistaa etenkin kansojen immuniteettia, joilla ei ole riittävästi ravintoa kuivuuden ja sadon epäonnistumisen seurauksena.
Tähän kysymykseen ovat tarttuneet myös ihmisten turvallisuudesta vastaavat järjestöt, jotka suosittelevat rokotusten lisäksi - tai niiden asemesta - ihmiset varustettaviksi kehittyneen tekniikan tuottamilla siruilla, jotka joko lääkkeen tavoin nieltyinä tai rokotuksen tavoin ihmiseen siirrettyinä toimisivat eräänlaisina terveyspoliiseina, jotka rekisteröivät ihmisen terveydentilaa, mikä voitaisiin lukea terveysviranomaisten skannauslaitteilla. Niihin voitaisiin myös liittää automaattinen lääkityksen annostelu. Tämä kauniilta kuulostava menetelmä sisältää kuitenkin erään kammottavan mahdollisuuden: Sitä voidaan käyttää sterilisoimaan ihmisiä, tai jopa surmaamaan heitä virkailijoiden niin halutessa.
EDELLÄ esitettyihin kysymyksiin puuttui myös Rooman paavi Franciscus I Rooman kirkolle tarkoitetussa encyclical paimenkirjeessä, joka jaetaan 5000;lle piispalle, mutta jota maailman media innokkaasti esittelee artikkeleissaan. Paavi on toiminut aktiivisesti paitsi uskonnollisella yhä näkyvämmin myös poliittisella rintamalla. Hän haluaa toimia sosiaalisella kentällä hyödyntäen etenkin Amerikan mantereella saavuttamaansa kansansuosiota. Hän haluaa olla ”koko maailman paavi” ja toimii sen mukaisesti omaksumistaan yhteis-kunnallisista perusteista lähtien, joita voidaan kutsua sosialistisiksi tai kommunistisiksi.
Paavi suosittaa kansainvälisen neuvoston perustamista, joka tulisi toimimaan kansain-välisesti hyväksytyn perustuslain puitteissa. Neuvoston valta olisi ehdoton, jonka päätökset sitoisivat kaikkia maailman kansalaisia rajoista, roduista ja uskonnoista riippumatta. Kansat tunnustaisivat yhtä yhteistä uskontoa, eikä muita suvaittaisi. Maapallon luonnonvarat tulisi käyttää yhteisen edun hyväksi, eikä siten, että yksi kansa elää yltäkylläisyydessä naapurimaan kärsiessä nälkää.  Samoin tekniikan, lääketieteen ja muiden alojen saavutukset palvelevat vain määrätyn kansanosan tarpeita, mikä tulee muuttaa, paavi toteaa.
PAAVI esittää, että maapallo on vahvasti liikakansoitettu, ja esittää väestön alentamista kuudella miljardilla. Tässä paavi saa tukea aikamme miljardööreiltä sekä vaikuttajilta, kuten Soros, Turner, Buffet, Rockefeller, Gates ja muut, jotka ovat jo aiemmin esittäneet samankaltaisia suunnitelmia, joita voitaisiin toteuttaa esim. rokotuksen yhteydessä. He kutsuvat sitä väestönkasvun suunnittelemiseksi. Paavi luottaa tieteen saavutuksiin uskoen sen perustuvan tosiasioihin, ja siksi hän suosittaa maailman väestöä vapaaehtoisesti alistumaan tiedemiesten suosittelemiin toimiin maapallon ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Mutta koska aina on toisinajattelijoita, tarvitaan kokoamislaitoksia, leirejä, joihin heidät kootaan. USA:ssa niitä on jo rakennettu kymmenittäin täysin varustettuina.
Paavi suhtautuu lämpimästi ihmisiin, joiden seksuaalinen mieltymys poikkeaa valtaväestön mieltymyksistä. Hän sanoo edustavansa vapautta, mutta unohtaa Raamatun varoitukset, ettei vapaus saa olla verukkeena himojen heräämiseksi. Vaikka paavi tunnetaan inhimillisenä ja ihmisystävänä, hän ei näe mitään väärää syntymättömien lasten surmaamisesta jo kohdussa eri syistä johtuen, eikä maailman väestön valtaosan tuhoamisessa, mikä voitaisiin suorittaa suunnitellusti nälän, laboratorioissa kehitettyjen tautien, luonnonvoimien ja sodan avulla, kuten profeetat ilmoittivat. Tämä on melkein suoraan ilmestyskirjan tekstiä Rooman paavin suusta sovellettuna maailman yhteiskuntarakenteisiin toteutuskelpoisena ohjelmana.
MICHAEL SAVAGE sanoo, että paavi on susi ja ekosusi paavin viitassa, salamarxisti ja Ilmestys-kirjan väärä profeetta, joka ohjaa maailmaa antikristuksen tyrannian valtaan. Hänen mielestään Uusi Maailmanjärjestys NWO valitsi paavin kuten Obamankin.
ISRAELIN turvallisuustilanne on nyt vahvempi kuin aikoihin, sanoo puolustusministeri Moshe Yaalon. Tämä ei johdu vain Israelin varustautumisesta, vaan paljolti siitä, että ”Israelin pahoilla naapureilla” ovat kädet täynnä yrittäessään selviytyä Lähi-Idän kiehuvassa kattilassa. Irak, Syyria ja Libanon selvittelevät IS:n veristen taistelijoiden ja Al-Nusran kanssa elintilaansa, johon Hizbullah on sekaantunut korviaan myöten. Hizbullah on menettänyt satoja miehiään kaatuneina ja tuhansia haavoittuneina, mutta samalla saanut elintärkeää sotakokemusta. Iran ehdotti äskettäin, että Hizbullah kääntää edes osan 100 000 ohjuksistaan kapinallisjoukkoja vastaan. Iran tuo yhä enemmän omia vallankumouskaartin joukkojaan Syyriaan Hizbullahin ja Assadin hallituksen avuksi.
EGYPTI on puolestaan juuttunut taisteluihin Siinaille pureutuneitten Jihadin ja Al-Qaidan taistelijoitten kanssa, jotka tekevät uhkarohkeita iskuja sotilaskohteita vastaan Siinailla. Egypti pitää kuitenkin Israelia päävihollisenaan ja harjoittaa armeijaansa tältä pohjalta. Venäjä rakentaa Egyptin ensimmäisen ydinreaktorin ja toimittaa Egyptille lentokoneita, tykistöä, ohjuksia ja muuta sotilaskalustoa, sen joukossa S-300 ohjustorjuntajärjestelmä.
SAUDI ARABIA jatkaa Jemenissä Houti-kapinallisten asemien pommittamista pidättäytyen maahyökkäyksistä. Sen ilmaiskut surmaavat myös lapsia iskiessään Houtien tukikohtiin, jotka useimmiten ovat asuntoalueitten keskellä. Iranin tukemat Houdit miehittävät edelleen Adenin kaupunkia. Islamin valtion johto vakuuttaa, että sen pääkohde Lähi-Idässä on Saudi Arabia ja sen pyhät kaupungit Mekka ja Medina, mutta odottaa suotuisaa tilaisuutta toteuttaa uhkauksensa. Saudi Arabia ja Iran käyvät julistamatonta sotaa Jemenissä. Islamin Valtiolla on agentteja myös Yhdysvalloissa, jossa ne suunnittelevat iskuja suurkaupunkeihin.
Saudi Arabia teki valtavan sotilassopimuksen Venäjän kanssa, jonka puitteissa se saa Venäjältä uudenaikaista aseistusta. Sopimukseen kuuluu 16 ydinreaktorin tilaus, jotka Venäjä rakentaa lähivuosien aikana. Kilpailu ydinaseistuksesta on alkanut Lähi-Idässä.
TURKIN presidentti Recep Tayyip Erdogan koki pahan takaiskun kansan äänestäjien pudottaessa hänen johtamansa puolueen 40 %:in, mikä romutti hänen haaveensa maansa johtamisesta presidentin johtamaan demokratiaan USA:n tavoin. Tietäen hänen luonteensa hän tuskin tyytyy tähän etsiessään uutta tapaa jatkaa suunnitelmansa toteuttamista.
JORDANIAN kuningas Abdullah II seuraa sydän kylmänä IS:n lähestymistä maansa rajoille.  
KAUKO IDÄN mahtavimmaksi valtioksi noussut Kiina rakentaa kiireellä armeijaansa kehittäen sille jatkuvasti uusia aseita, joista USA:n kannalta vaarallisin lienee MIRV järjestelmään kuuluva WU-14. Tämä ohjus ammutaan ylös lähelle ilmakehän ulkolaitaa, jossa sen omat moottorit suuntaavat ohjuksen haluttuun ilmansuuntaan. Ohjuksen nopeus on 10 kertaa äänen nopeus. Saavuttuaan halutun iskukohteen kohdalle ohjus kääntyy suoraan sitä kohti pudottautuen alas suurella nopeudella. Sitä vastaan ei liene kehitetty torjuntamenetelmää. Kiinalla on ollut jo vuosien ajan hyökkäyssuunnitelma Yhdysvaltoja vastaan.
Suunnitelman mukaan ohjukset ammutaan pohjoisnavan kautta USA:n länsirannan kaupunkeihin, jotka tavalla tai toisella ovat mukana USA:n aseteollisuudessa.  Kiina on ilmoittanut vaativansa maata Yhdysvaltain keskiosista valtavien velkasaataviensa korvaukseksi, jotka noussevat 1.3 triljoonan USD tienoille. Kiina kehittää omaa kultakantaan perustuva rahajärjestelmäänsä korvatakseen sillä USA:n dollarin maailman vaihtovaluuttana Venäjän tuella. Kiinan armeijan kehityksen kärjessä ovat sen ohjustuotannon ohessa ilmavoimat ja merivoimat. Tämä siksi, että Kiinan potentiaaliset viholliset ovat kaukana sen rajoista Intiaa ja Venäjää lukuun-ottamatta. Kiina laajentaa merialueitaan naapureittensa kustannuksella. Etelä Kiinan meri on Kiinan näkemyksen mukaan sen aluerajojen sisällä ja rakentaa sinne keinotekoisia saaria.
VENÄJÄN talous on länsimaitten boikottitoimien vuoksi Krimin niemimaan miehityksen johdosta melkoisissa vaikeuksissa, mikä häiritsee pahoin ulkomaisia kauppasuhteita länteen. Venäjä kuitenkin kehittää armeijaansa. Sen raskaat pommikoneet lentävät toistuvasti lännen raja-alueiden lähettyvillä, myös USA:n rannikon edustalla. Niiden tarkoituksena lienee testata länsimaiden reaktioita ja selvittää puolustusjärjestelmien koodeja. Poliittisten analyytikoiden mukaan Venäjällä on suunnitelma ydinpommin räjäyttämiseksi Yhdysvaltain maa-alueen yllä, mikä lamauttaisi sen vuosikymmeneksi ja palauttaisi sen keskiajalle. USA:n hienot taisteluvälineet ja niitä valmistavat tehtaat tulisivat käyttökelvottomiksi alistaen koko hienon maailmanlaajuisen valtajärjestelmän, ”uuden Babylonian”, vihollistensa armoille.
USA yhdessä P5+1 maiden kanssa pyrkii valmistelemaan Iranin ydinteollisuutta koskevaa sopimusta allekirjoituskuntoon ennen 30.06.2015 määräpäivää. Raporttien mukaan avoimia kohtia on lähes kaikissa keskeisissä kysymyksissä, mutta USA:n hallituksen päämääränä on saada sopimus aikaan vaikka keskeneräisenä, koska se tulisi olemaan presidentti Obaman tärkein saavutus ulkopolitiikan alueella, jossa hänellä on näytettävänä vain tappioita. Israel on pyrkinyt estämään sopimuksen syntymisen, joka tulisi antamaan Iranille oikeuden jatkaa ydinsuunnitelmansa toteuttamista, jonka päämääränä on ydinpommin rakentaminen. Pommin suojassa Iran nousisi Lähi-Idän hallitsevaksi voimatekijäksi, joka toistuvasti uhkaa tuhota Juutalaisvaltion ja toteuttaa Hitlerin keskenjääneen tehtävän juutalaisten hävittämisestä sukupuuttoon. Iran tukee Syyrian presidenttiä Bashir Assadia ja hänen liittolaistaan Hizbullahia Al-Qaidan ja Islamin Valtion hyökkäyksiä vastaan.
Israelin ja USA:n suhteet ovat nyt huonommat kuin koskaan aiemmin. Israelin entinen USA:n lähettiläs Michael Oren kritisoi Obamaa ja hänen hallitustaan asettaen syyn suhteiden joutumisesta aallonpohjaan lähes kokonaan Obaman syyksi, jota hän pitää lapsellisena ja epävakaana korkeaan tehtäväänsä. Israelin turvallisuuden kannalta tämä on valitettavaa, sillä USA on ollut Israelin luotettavin tukija syntymästään lähtien. Israelin asevalikoima perustuu USA:lta ostettuihin aseisiin, mikä voi kriisin hetkellä saattaa Israelin turvallisuuden vaaralliseen asemaan, sillä USA voi kieltäytyä toimittamasta varaosia kehittyneisiin asejärjestelmiin ja korvata tuhoutuneita, kuten kävi Gazan kesäsodan aikana 2014.
USA on myös tukenut Israelia kansainvälisissä järjestöissä kuten YK ja sen alaiset instituutit. Israelin kannalta tärkein on ollut USA:n veto-oikeus YK:n turvallisuusneuvostossa, jossa se on voinut pelkästään vihjaamalla siihen estää Israelia vahingoittavien päätöslauselmien synnyn. Presidentti Obama on kuitenkin julkisuudessa vakuuttanut tukevansa Israelia, jota hän kutsuu USA:n uskollisimmaksi liittolaiseksi Lähi-Idässä. Israelin tilaamat maailman tehokkaimmat F-35 hävittäjäkoneet on luvattu toimittaa ensi vuoden aikana. Obama lupaa vielä runsaan vuoden virkakautensa ajan huolehtia Israelin armeijan teknisestä ylivallasta Lähi-Idässä. Israelia vaaditaan toistamiseen selvittämään ydinteollisuutensa laatu ja mahdollisten ydinpommien määrän, mihin Israel ei ole suostunut. Erän tuoreen arvion mukaan Israelilla on 80 ydinpommia ja lisäksi taktisia neutroniaseita. Israelin Jericho I ja II ohjuksen kantamatka on tuhansia kilometrejä. Ne voidaan varustaa ydinkärjin. Israel ei ole koskaan virallisesti tunnustanut omaavansa ydinaseita.
ISRAELIN aseteollisuus IAI on tuottanut huippuluokan tuloksia, mistä ohjustentorjunta- järjestelmä Iron Dome lyhyen matkan torjuntaan on kuvaava esimerkki, Sen osumistarkkuus oli 90 %:n luokkaa Gazan kesäsodan aikana. Ilman sitä Hamas olisi pystynyt saamaan pahaa tuhoa Ashkelonissa, Ashdodissa ja myös Tel Avivissa. Myös Ben Gurionin lentokenttä oli vaarassa ja sen sulkemista harkittiin. Keski- ja pitkänmatkan torjuntaan IAI on kehittänyt Arrow II ja III USA:n tuella. Miehittämättömien pienkoneitten (drones) kehittämisessä ja rakentamisessa Israel on johtavia maita maailmassa. Myös maalla ja merellä kulkevien robottien rakentamisessa saavutukset etsivät
Jos sota Hizbullahia vastaan syttyy, IAF:n johto uhkaa, että se tulee iskemään täydellä voimalla alusta lähtien kaikkia ohjusasemia ja niiden varaostoja vastaan välittämättä ihmisuhreista. Tämä siksi, että Israel taistelee olemassaolostaan, missä palkkiona on elämä tai kuolema. vertaansa.
EU:n alistuessa yhä enemmän muslimien painostuksen alaisuuteen ja uhatessa syrjintä-toimilla Israel on joutunut etsimään uusia kumppaneita Kauko Idästä, missä Kiina, Intia, Japani ja Vietnam ovat uusia kohteita.
RAUHANPROSESSI PA:n ja Gazan arabien kanssa on pysähtynyt. Ranska puolestaan yrittää löytää tapaa, millä nelikulmainen keppi sovitetaan pyöreään reikään. Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius oli äskettäin Israelissa esittelemässä laatimaansa suunnitelmaa, joka perustuu paljolti arabiliiton hyväksymään suunnitelmaan vuodelta 2002. Ranskan suunnitelman mukaan Israelin tulee vetäytyä Juudean ja Samarian alueilta 2017 loppuun mennessä. Pääministeri Netanyahu ilmoitti, ettei Israel suostu sanelupolitiikkaan. Israel neuvottelee salaisesti Hamasin kanssa, minkä johdosta PA:n puheenjohtaja Abbas hajotti yhteishallituksen sen kanssa ja perustaa uuden toiselta pohjalta. USA:n hallitus vihjaa, että se on kyllästynyt Mahmoud Abbasin valheisiin ja venkoiluun, ja haluaa syrjäyttää hänet.
Annan ohessa muutamia otsikkomme aiheeseen liittyviä linkkejä.
Kastel 23.06.2015
Gavriel

Sunday, June 21, 2015

SUNNUNTAI 21.06.15

SUNNUNTAI 21.06.15
1.       VIIKON ensimmäinen päivä alkoi harmaana ja sumuisena, jossakin lienee sadellutkin muutaman pisaran, mutta yleisiä sateita ei ennusteta. Lämpömittari osoitti 18 lämpöastetta, mutta lämpötila noussee iltapäivään mennessä 28 asteen tienoille, Internetyhteydet reistailevat, joten joudun aloittamaan raportin laatimisen pääosin JP:n aamulehden perusteella.
Muslimit jatkavat perjantaina alkanutta ramadan paastokuukauttaan, jolloin heidän oletetaan selvittävän tilejään Allahin kanssa, jota he palvovat tunnontarkasti, mikä voisi olla esimerkkinä toisillekin, mutta ei opilliselta kannalta, koska siinä he ovat erehtyneet järkyttävän pahasti. Heidän pääsemisensä irti islamin kaiken kattavasta otteesta näyttää edellyttävän, että Israelin Jumala antaa heille näyn oikeasta uskosta., Näin tapahtui eräälle IS:n kurkunkatkaisijalle, joka kertoo saaneensa näyn, jossa Jeesus Kristus ilmestyi hänelle kysellen: ”Miksi sinä vanoat Minun seurakuntaani?” Olen rukoillut tämän vellovan, 1.2 miljardia ihmistä käsittävän ”islamin meren” puolesta, kuten he itse kutsuvat islamin kansaa. Islam ei tunne Israelin Jumalan laatimaa pelastussuunnitelmaa, eikä halua kuullakaan siitä.

Perjantaina, joka on muslimien ”pyhäpäivä” ja myös paastokuukauden ensimmäinen päivä, Temppelivuoren alueille kokoontui 90 000 muslimia, sillä’ Israel salli myös 500 Gazan muslimille oikeuden päästä Al-Aksa moskeijaan vuorella, sekä järjesti sinne bussikuljetuksen Juudean ja Samarian alueilta. Poliisi oli asettanut yli 2 000 poliisia seuraamaan tilannetta, joka kuitenkin sujui ilmeisen häiriöittä. Wafkin paikallis-johtaja sheikki Azzam al-.Khatib arvioi, että 200 000 muslimia ahtautui Temppeli-vuoren ja lähialueille perjantaina. Israelin lupaama bussikuljetus Juudeasta ja Samariasta Vuorelle ei sujunut suunnitelman mukaan PA:n viivyttelyn vuoksi.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 16 -25; Tiberias 23 -33; Suolameri 27 -36; Eilat 27 -36 +C-astetta. Lämpötilat pysyttelevät ennusteen mukaan melko tasaisesti tämän päiväisissä lukemissa, eli lämmintä ja paikoin jopa hellettä riittää toistaiseksi.

2.       Terroristi, joka ampui perjantaina kuoliaaksi 25-vuotiaan israelilaisen Danny Gonenin Dolev-juutalaisyhteisön lähellä, kuusi km Ramallahista länteen, ja haavoitti toista, kunnioitti ramadania omalla tavallaan. Hän pysäytti juutalaisten ajaman auton kapealla hiekkatiellä kysyen heiltä ensin, onko läheisessä lähteessä vettä, ilmeisesti varmistaakseen, että he ovat juutalaisia. Sen jälkeen hän aloitti tulituksen heidän autonsa tuulilasin läpi. Poliisi ja Shin Bet aloittivat murhaajan etsimisen välittömästi, mutta häntä ei ole vielä löydetty, mutta ennen pitkää hänet saadaan kiinni.  Uhrit kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, mutta Gonen kuoli tunnin kuluttua.

Maatalousministeri Uri Ariel vakuuttaa, että hän tulee kunnioittamaan Gonenin muistoa muuttaen lähteen nimen muotoon ”Ein Danny”, Dannyn lähde. ”Danny oli Israel-rakkauden ruumiillistuma, Israelin kansan ja Toran rakkauden”, hän sanoi luvaten kunnostaa lähteen ja sen lähialueen siten, että siitä tulee yksi Israelin eniten vierailluista paikoista. ”Murhaajat, jotka eivät halunneet nähdä retkeilijöitä, tulevat pian näkemään tuhansien juutalaisten tungeksivan alueelle. Danny asui Lodissa ja opiskeli yeshivassa Maale Adumimissa toimien sosiaalisen ja fyysisen rakentamisen hyväksi kaikkialla Israelin maassa ja uskoen siihen. Me olemme antautuneet jatkamaan hänen teitään vahvistaen sosiaalista toimintaa kaikkialla maassa sekä rakentaen ja vahvistaen Juudean ja Samarian alueita”.

3.       USA:N ULKOMINISTERIÖN laatiman ja perjantaina julkaiseman raportin mukaan terrori-hyökkäykset lisääntyivät vuoden 2014 aikana Lähi-Idässä ja maailman-laajuisesti 35 % terrorin uhrien luvun noustessa 81 %.
Terrorismin keskus on Syyriassa.
Kaikkiaan vuoden 2014 aikana rekisteröitiin 13 463 terrorihyökkäystä, joissa kuoli
32 700 ihmistä.
Yli 9 400 ihmistä siepattiin panttivangeiksi terroristien toimesta – eli kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2013.
USA:n lähettiläs ja vastaterrorismin koordinoija Tina S Kaidanow totesi terrorismin nousun johtuvan pääasiassa terroritoiminnan lisääntymisestä Irakissa, Afganistanissa ja Nigeriassa. Yli 60 % hyökkäyksistä tapahtui viidessä maassa: Irak, Afganistan, Nigeria, Pakistan ja Intia, ja 78 % terrorihyökkäyksissä surmansa saaneita olivat samoin viidessä maassa: Irak, Nigeria, Afganistan, Pakistan ja Syyria.
Kuolonuhrien kokonaismäärän kasvu johtui siitä, että muutamat hyökkäykset olivat erittäin verisiä – vuonna 2014 tapahtui 20 hyökkäystä, joissa kuoli yli sata ihmistä, vuonna 2013 luku oli kaksi.

KAIDANOW esitti lisäksi muutamia erikoishuomioita terrorismista:
-          Al-Qaidan heikkeneminen – tai sen johdon epäonnistuminen - on johtanut muiden terroriryhmien nousuun kuten ISIS ja sen liittolaiset Jemenissä, Syyriassa, Libyassa, Nigeriassa ja Irakissa ja innostanut kymmenien tuhansien ryntäämisen noihin maihin saamaan oppia terrorismista.
-          Noin 16 000 ulkomaalaista 90 maasta matkusti Syyriaan joulukuusta 2014 liittyäkseen terroriryhmiin, ja siten Syyria on muodostunut terrorismin ja sen käyttämisen keskukseksi poliittisena aseena.
-          USA:n johtama kansainvälinen koaliittio on tehnyt raskaita iskuja ISIS joukkoja vastaan, mutta ei ole pystynyt vapauttamaan sen miehittämiä alueita.
-          ISIS on ainutlaatuisella tavalla hyödyntänyt mediaa terroriaseena.
-          Boko Haram on Afrikassa kehittänyt ISIS käyttämän mukaisen oman brutaalin taktiikkansa, johon kuuluvat kivittämiset, ihmisten massateurastukset, sekä naisten ja nuorten tyttöjen systemaattinen alistaminen, mukaan lukien orjuuttaminen, kiduttaminen ja raiskaukset.
-          Yksinäisten susien merkittävä lisääntyminen länsimaissa sekä vaikeus niiden yhdistämiseksi Al-Qaidaan tai ISIS-joukkoihin. Nämä hyökkäykset voivat ennakoida uuden sukupolven nousemista, jossa terroriryhmä tai sen keskitetty johto ei merkitse ratkaisevaa osaa, ryhmän identiteetti on joustava ja ääriryhmien motiivit edustavat laajempaa kenttää väitetyistä kärsimyksistä ja vihollisista.
-          On havaittavissa Iranin ja sen vallankumouskaartin nousu terrorin viennissä sekä sen tuen kasvu Hizbullahille, useille Irakin shia-ryhmille sekä Hamasille ja Islamic Jihadille.
Raportissa esitetään joitakin suosituksia terrorismin leviämisen estämiseksi ja kiinnitetään huomiota siihen osallistuneitten tai oppia saaneitten palaamiseen kotimaihinsa. Sitä lukiessa ei voi välttyä havainnolta, ettei Obaman hallitus taida olla tietoinen raportin antamista havainnoista ja vihjeistä etenkään Iranin kysymyksissä.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197011#.VYZNPFPxQwA

4.       RANSKAN ulkoministeri Laurent Fabius vierailee Israelissa ja Ramallahissa tänään sunnuntaina. Hän tapaa erikseen pääministeri Netanyahun ja PA:n puheenjohtajan Abbasin. Hänellä uskotaan tuovan salkussaan laatimansa luonnoksen rauhan-sopimuksesta Israelin ja PA:n välillä. Ainakin se lienee keskustelujen keskeisin kysymys.

”On tärkeää saada neuvottelut alkamaan”, hän sanoi vieraillessaan Kairossa lisäten: ”Israelin turvallisuus tulee saada varmistettua, mikä on välttämättömyys, mutta samalla palestiinalaisten oikeudet tulee huomioida, sillä ilman sitä rauhaa ei tule”. Hän selitti, että tältä pohjalta asiaa tarkastellen, kun setlementtien rakentaminen jatkuu, kysymys kahden valtion periaatteesta hämärtyy.
”Käsityksemme mukaan, jos kysymykseen ei tartuta tarvittavalla vakavuudella, vaarana on jatkuva ristiriita tai kysymyksen räjähtäminen käsiin”.

RANSKAN aloitteen mukaan lopullinen sopimus on neuvoteltava 18 kuukauden sisällä. Jos neuvottelut eivät onnistu, Ranska uhkaa tunnustaa Palestiinan valtion. ”Tulevan aseettoman Palestiinan valtion itsenäisyys tulee vahvistaa Israelin vetäytyessä asteittain palestiinalaisten alueelta”, kuten hän maalailee. ”Israelin vaatimat turvallisuustakuut sekä arabien aseistautuminen ja terrorismin aktiviteetti tulee estää. Palestiinalaispakolaisten kysymykseen täytyy löytää oikeudenmukainen, tasapainotettu ja realistinen ratkaisu, perustuen periaatteelle, että pakolaisten menetykset tulee korvata”. Luonnoksessa on myös viittaus Netanyahun esittämään vaatimukseen, että PA/PLO:n tulee tunnustaa Israel juutalaisena valtiona. PA:n puheenjohtaja Abbas sanoi äskettäin, ettei hän hyväksy luonnosta, jos siinä viitataan Israelista juutalaisena valtiona.

Fabius sanoi toukokuussa, että Ranskan luonnoksessa yksilöidään perusteet ja neuvottelujen aikataulu, sekä pyritään mobilisoimaan kansainvälinen yhteisö helpottamaan osapuolten pääsyä sopimukseen.
Fabius luottaa kansainvälisen painostuksen voivan taivuttaa Israel ja PA/PLO neuvottelemaan vilpittömästi vuosikymmeniä kestäneen ongelman ratkaisemiseksi. Pääministeri Netanyahu ei ole virallisesti ilmoittanut kantaansa Ranskan aloitteeseen, mutta on vihjaillut vastustavansa sen epämääräisesti esittämiä vaatimuksia koskien aikataulua ja Israelin turvallisuusvaateita, joissa hän ei luota kansainvälisiin turvallisuustakuihin, koska ne eivät ole onnistuneet missään. Fabius oli yhteydessä Labourin Herzogiin todeten yhdessä tarpeesta aloittaa neuvottelut niin pian kuin suinkin. http://www.timesofisrael.com/fabius-expected-in-region-to-push-french-peace-initiative/
5.       UUTISOTSIKOITA
-          Kahlon toivoo, että uusi laki, joka tulee voimaan heinäkuun alusta, auttaa ensi-asunnon ostajia asunnon hankkimisessa. http://www.timesofisrael.com/will-kahlons-new-plan-make-housing-affordable/,
-          Kulttuuriministeri Miri Regev pyrkii rauhoittelemaan jännittynyttä tilannetta käyden keskusteluja mielensä pahoittaneiden henkilöitten kanssa, joista yksi on Norman Issa, jonka teatterilta hän uhkasi lopettaa valtion tuen, koska Issa ei suostu esiintymään vihreän linjan takana. http://www.timesofisrael.com/culture-minister-makes-nice-with-arab-israeli-actor/
-          Entinen puolustusministeri Shaul Mofaz uhattiin pidättää Lontoossa, mikäli hän astuu jalallaan sen maaperälle. Sotilaan rohkeudella hän kuitenkin lensi sinne, eikä kukaan uhannut häntä pidätyksellä. Tzipi Livni oli samoin äskettäin vierailulla Englannissa. Hän välttyi pidätykseltä järjestäen toistuvia neuvotteluja korkeitten virkailijoitten kanssa. Mofazin ongelma on se, ettei hänellä ole diplomaatin suojaa. Mofaz osallistuu konferenssiin, jossa ovat mukana myös Silvan Shalom, Yair Lapid ja oppositiojohtaja Isaac Herzog. Israelin Lontoon lähetystön henkilökunta oli mobilisoitu lentokentälle kaiken varalta. http://www.timesofisrael.com/shaul-mofaz-lands-in-london-without-incident/
-          Iran torjuu USA:n ulkoministeriön raportissa esittämät väitteet, että se tukisi terrorismia. Iranin ulkoministeriön tiedottaja väittää, että päinvastoin Iran itse on terroriuhan alaisena. http://www.timesofisrael.com/iran-rejects-us-claim-it-continues-to-sponsor-global-terror/
-          Al-Jazeeran journalisti Ahmed Mansour pidätettiin Berliinin lento-kentällä, koska Egyptin oikeus oli tuominnut hänet poissaolevana 15 vuodeksi vankeuteen. Hän halusi matkustaa Dohaan. http://www.timesofisrael.com/al-jazeera-journalist-detained-in-berlin-on-egyptian-warrant/
-          Israelin entinen USA:n lähettiläs Michael Oren sanoo, että presidentti Obama voi etsiä suhteita muslimimaihin siksi, että hänen muhamettilaiset isänsä Keniassa ja ottoisänsä Indonesiassa hylkäsivät hänet pyrkien nyt saamaan hyvitystä menetyksilleen. Orenin kirja Israelin ja USA:n suhteista, jotka Orenin havaintojen mukaan Obaman vuoksi ovat valuneet viemäriin, on herättänyt vilkasta polemiikkia sekä Yhdysvalloissa että Israelissa. USA:n poliitikoille ja diplomaateille on ominaista se, että he asettuvat puolustamaan presidenttiään ulkomailla, olkoon hän sitten kuinka pahoin ryvettänytkin maataan. Kyllä juutalaisen valtion olisi syytä ottaa oppia tässä asiassa. Orenin havainnon mukaan Obaman politiikka on lapsellista ja irrotettu todellisuudesta. http://www.timesofisrael.com/oren-obama-reaches-out-to-islam-because-2-muslim-father-figures-abandoned-him/
-          Uusi kolmen laivan muodostama flotilla lähteen lähiviikkojen aikana seilaamaan kohti Gazaa jostain Välimeren satamasta. Laivoissa on
järjestäjien mukaan aurinkopaneeleja ja lääkintätarvikkeita.
Alusten aikataulusta ei ole tarkempia tietoja, mutta Israelin laivasto vakuuttaa estävänsä laivojen yritykset murtaa Gazan ympärille asetettu kansainvälinen kauppasaarto, jota sekä Egypti että Israel valvovat. Aluksissa on lisäksi arabimyönteisiä aktivisteja. V. 2010 Israelin miehittämässä ja Ashdodin satamaan johdetussa Mavi Marmara-aluksessa oli järjestäjien mukaan vain avustustarvikkeita, mutta suoritetussa tarkastuksessa aluksessa oli vain hyvin aseistautunut aktivistijoukko eikä mitään avustustarvikkeita. Laivan valtauksessa sotilaat ampuivat itsepuolustukseksi 9 turkkilaista aktivistia, mikä sotki Turkin ja Israelin välit vuosiksi, ja ovat edelleen huonot. http://www.timesofisrael.com/new-flotilla-heads-for-gaza-in-bid-to-break-blockade/
-          Irakin sunniheimot, jotka Irakin hallitus oli jättänyt huomiotta, ovat nyt tärkein miesten rekrytoimisalue ISIS/IS:n armeijoille. Tämä on todellista realipolitiikkaa, jossa uskonnolliset vakaumukset sivuutetaan oman nahkansa ja perheensä turvallisuuden pelastamiseksi. Israelin hallituksen olisi syytä nähdä tämä ja pyrkiä luomaan suhteita entisen Palestiinan alueen arabi- ja beduiiniheimoihin, joiden heimopäälliköillä on todellinen vaikutusvalta alaisiinsa. Heimouskollisuus ylittää kansallisen uskollisuuden. PA/PLO:n johto on suurelta osalta ulkomaalta tullutta eikä siten edusta paikallisia heimoja. http://www.timesofisrael.com/sunni-tribes-abandoned-by-iraq-key-to-islamic-state-fight/
-          Israel torjuu YK:n laatiman raportin, jossa syytetään Israelia lasten jättämistä huomiotta käymissään sodissa Gazassa. Israelin on vaikea ymmärtää, miksi YK:n pääsihteeri vakavalla naamalla julistaa Israelin armeijan suorittamia rikkomuksia inhimillisyyttä ja etenkin lasten oikeuksia vastaan. YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon (monkey boon) on tyypillinen byrokraatti, joka ei näe hänen eteensä asetettujen papereitten lisäksi ollenkaan, mitä maailmassa tapahtuu. http://www.timesofisrael.com/israel-slams-balanced-un-response-to-palestinian-terror/
-          Oikeistoryhmittymä voitti Tanskan parlamenttivaalit, minkä johdosta vasemmistolainen pääministeri erosi hallituksineen. Euroopan asukkaat alkavat vähitellen herätä sata-vuotisesta unestaan vain nähdäkseen kauhulla, että vieraat tunkeutujat hallitsevat heidän maataan. Vaalit voitti Tanskan Venstre puolue. toiseksi sinnitteli maahanmuuton vastainen Tanskan Kansanpuolue DPP, joka haluaa rajoittaa maahan-muuttoa. http://www.timesofisrael.com/far-right-party-is-big-winner-of-danish-elections/
-          Rajapoliisin upseeri haavoittui vakavasti arabiterroristin puukotettua häntä Jerusalemin Damaskos-portilla tänään sunnuntaina. 20-vuotiasta rajapoliisia puukotettiin niskaan. Haava on hengenvaarallinen. Uhri pystyi apumaan 18-vuotiasta hyökkääjää, joka vietiin haavoittuneena sairaalaan, mutta menehtyi haavoihinsa. Isku tapahtui 10.26 aikaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197023#.VYZ9plPxQwA
-          78 kadonneeksi luullun Bnei Menashe heimon jäsentä palaa kotimaahansa Intiasta, jonne he jatkoivat pakoaan assyrialaisten miehitettyä heidän maansa Israelin ia ajaen heidät maanpakoon. Tämä tapahtui toisen Temppelin ollessa vielä pystyssä Jerusalemissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196955#.VYaKFFPxQwA