Wednesday, December 02, 2015

KESKIVIIKKO 02.12.15

KESKIVIIKKO 02.12.15
1.       SATEET olivat lakanneet yön aikana, ainakin toistaiseksi, ja aurinko nousi yöpuultaan hämmästyttävän valoilmiön kanssa. Läntinen taivas oli sumuinen, mutta nousevan auringon hehku väritti sen oranssin punaiseksi. Pilvien lomasta itäisellä taivaan kannella näkyi ihmeellisen kirkkaan sinistä taivasta, mitä ei ole nähtykään pitkään aikaan, auringonvalonkin tullessa kuin sumuverhon läpi. Sateet näyttävät puhdistaneen ilmaa, mitä totisesti tarvittaisiin myös poliittisella rintamalla.
Mutta ennen sitä tarkastetaan säätila, joka osoittaa tavanomaista oikkuilua.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 9 -16; Tiberias 15 -22; Suolameri 17 -23; Eilat 14 -23 +C-astetta. ToI lupaa enimmäkseen pilvisyyttä tänään, ja huomenna osittaista pilvípeittoa paikallisine sadekuuroineen. Lämpötilat ovat alhaiset ja romahtavat edelleen siten, että lauantaiksi ennustetaan vain 4 -11 +C-asteen lämpötilaa pääkaupungin alueilla, mutta auringon ennustetaan paistavan täydeltä terältään.

2.       Poliittisen ilmapiirin puhdistamista todella tarvittaisiin kipeästi, kuten jo edellä vihjaisin. Ei tunnu oikein mukavalta se, että uutisraporteissa uhkaillaan toistuvasti kolmannen maailmansodan alkamisen mahdollisuuteen, joissakin jopa todistellaan sen alkaneen viitaten ensimmäisen maailmansodan alkamiseen, mihin ei lopulta tarvittu kovin näyttävää aihetta – ehkä siksi, että sotainen ilmapiiri oli jo valmiiksi muokattu odottaen vain, että joku sytyttäisi sen.

VENÄJÄN ja Turkin välinen sanasota, joka kuumeni jo venäläisen hävittäjäkoneen SU24 alas ampumiseen Venäjän väittämän mukaan Syyrian ilmatilassa, mikä nostatti slaavilaisen veren kiehumispisteeseen: Ei Venäjän koneita voida noin vain ampua takaapäin ilman vakavia seurauksia. Kuten valveutunut lukija tietää, Putin vastasi ilmeiseen provokaatioon kieltäen turkkilaisten tuotteiden tuonnin Venäjälle, ja kielto tuli voimaan välittömästi. Turkkilaisia tuotteita Venäjälle kuljettavia rekkoja käännytettiin takaisin Venäjän rajalla, ja viranmaisille annettiin tehtäväksi laatia listaa yhtiöistä, jotka toimivat tavaroiden välittäjinä.
Turkki vastasi tähän määräämällä Mustaltamereltä Välimerelle johtavan salmen suljettavaksi, mikä aiheutti liikenneruuhkan väylän itäosissa ja estäen Venäjän Mustallamerellä olevien sota-alusten pääsyn suurille vesille.

Venäjä syytti Turkkia, että se välittää ISIS-joukkojen myymää öljyä edelleen länsimaihin rikkoen eristämissopimuksia. Turkin räväkkäsuinen presidentti Recep Tayyip Erdogan totesi Putinille: ”Jos pystyt näyttämään väitteesi Turkin osallistumisesta kielletyn öljyn välittämiseen todeksi, minä eroan virastani.” Varsin arveluttava kiristysyritys, sillä Erdoganin liikemiespojan tiedetään osallistuvan toimivan myös öljyalalla, joskaan ei tiedetä, miten hän on ryvettynyt Syyrian öljyyn.

VENÄJÄN taholta väitetään edelleen, että USA, jonka kanssa Venäjä jakaa tietoja lentokoneittensa liikkumisesta yhteenottojen välttämiseksi, on antanut saamiaan tietoja edelleen NATO-jäsenelle Turkille. Tällä halutaan vihjata, että USA halusi Turkin tekevän jotain Venäjän näyryyttämiseksi, mihin venäläiskoneen tuhoaminen sopisi erinomaisesti. Ehkä SU24 kone tutki salakuljetusreittejä Syyriasta Turkkiin, ja siksi sen toiminta haluttiin keskeyttää. Presidentti Obamalla on jotain hampaankolossa Putinia vastaan, ja hän tarttuu jokaiseen tilanteeseen hänen arvovaltansa murentamiseksi. Obama ei voinut sulattaa sitä, että Putin esti – tai ainakin häiritsi pahoin - hänen suunnitelmansa Ukrainan liittämiseksi NATO:on ja länsiliittoutuneisiin tukemalla venäläismielisiä maassa ja sieppaamalla Krimin niemimaan, jossa on suuri venäläinen laivastotukikohta. Venäjän arvion mukaan Ukrainan liittäminen NATO-jäseneksi merkitsisi sen etenemistä Venäjän etupiiriin. Länsimaiden hyökkäykset Venäjää vastaan ovat kulkeneet Puolan kautta kiertäen Ukrainan, koska sen korkeat vuoret toimivat tehokkaana muurina länttä vastaan.

SELVÄSTI ärsytetty presidentti Vladimir Putin päätti osoittaa länsimaille ja USA:lle, ettei hänen johtamaansa maata voida enää potkia ilman vakavia seurauksia.
Putin antoi määräyksen S-400 IT-ohjusjärjestelmän välittömästä asentamisesta Latakian läheisyyteen, josta käsin se pystyy valvomallaan tehokkaalla tutkallaan lentoliikennettä koko Syyrian ja Libanonin ilmatilassa sekä puolet Turkin, Irakin, Jordanian ja Israelin alueista.
Lisäksi Putin määräsi 150 000 Venäjän sotilasta Syyriaan puhdistaakseen maan presidentti Bashar Assadin armeijaa vastaan taistelevista kapinallisista, joista ISIS-joukkojen ohella tärkein on Al-Nusra Front, joka valvoo alueita Israelin pohjoisrajan tuntumassa. Venäjä on lisännyt ilmaiskujaan juuri noilla alueilla, ja muutaman kerran koneet ovat ylittäneet Israelin rajan, mutta IDF:n taholta vakuutetaan, että sopimuksen mukaan myös IAF:n koneet voivat vastavuoroisesti operoida Syyrian ilmatilassa koordinoiden ne Venäjän armeijan kanssa.

USA:n presidentti Barack Hussein Obama on toistuvasti vannonut, ettei hänen valvontansa aikana yksikään USA:n sotilassaapas tallaa Lähi-Idän maaperää, eikä varsinkaan Syyriassa. Nyt hän lupaa lähettää erikoisjoukkojen sotilaita Syyriaan avustamaan ISIS-joukkojen etenemisen pysäyttämistä.
PUTIN kieltäytyi tapaamasta Erdogania Pariisin ilmastonmuutos konferenssin aikana. Turkin pääministeri Ahmat Davutoglu toivoi kärjistyneen tilanteen ratkaisemista neuvotteluilla eikä asevoimin. Suurin vaara piilee siinä, että Venäjän ja USA:n armeijoiden yksiköt, joko maalla, ilmassa tai merellä, joutuvat joko vahingossa tai väärinkäsityksen vuoksi tulitaiteluun keskenään, mikä voisi laajeta eräitten saamien ilmoitusten mukaisesti maailmansodaksi, jota käytäisiin ydinasein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/204242#.Vl6Q4hT4k6s, http://rebelplanetdispatch.blogspot.co.il/2015/12/us-to-deploy-extra-forces-to-iraq.html,

3.       SYYRIASN tilanteen vakavoitumisesta vaarallisesti kertovat tiedot, joiden mukaan Venäjä tuo Syyrian rannikon edustalle maailman suurimman sukellusveneen, jossa on 200 ydinkärjin varustettua ohjusta, tämä muiden sota-alusten lisäksi.
Debkafile kertoo, että Venäjä kiihdyttää raskaan sotakaluston toimittamista Syyrian rintamalle. Toistuvien tapausten johdosta, joissa militantit hyökkäilevät Venäjän asemia vastaan ampuen 130 mm:n kranaatteja tukikohtaan, armeija päätti kohentaa puolustusvalmiuttaan Moskovan suostumuksella kahdella asejärjestelmällä.

Ensimmäinen on 3 pataljoonan tykistöyksikkö, joiden pääase on raskas tykki 2S19 Mista-S, joka on asennettu T-80 tankin alustalle T-72 tankin moottorilla. Tykki ampuu nopealla tahdilla 152mm ammuksia. Se on jo otettu käyttöön Khmeimim tukikohdassa lähellä Latakia moukaroiden lähellä toimivia kapinallisten joukkoja.
Toinen on TOS-1, usean putken rakettijärjestelmä, joka ampuu 220 mm:n raketteja. Se on asennettu T-72 tankin alustalle, ja operoi Haman ja Homsin alueilla.
Sekä Putin että puolustusministeri Sergei Shoigu ovat vakuuttaneet, ettei Venäjän tarkoituksena ole laajentaa sotilaallista aktiivisuuttaan Syyriassa, mutta vietyään joukkojaan Syyrian rintamalle, taistelujen laajeneminen riippuu kapinallisista. http://www.debka.com/article/25050/Russia-speeds-tons-of-heavy-artillery-and-MRLs-to-Syria-for-expanded-ground-combat

Venäjä ilmoitti eilen tiistaina, että se on tuonut Syyriaan suurimman komento- ja valvontakeskus-lentokoneensa, joka on tarkoitettu otettavaksi käyttöön ydinsodan tai luonnollisen katastrofin aikana, jolloin toiset viestintäjärjestelmät on tuhottu tai joutuneet epäkuntoon. Se on yhteydessä maa-, ilma- ja merivoimien komento-keskusten sekä satelliittien kanssa toimintojen koordinoimiseksi. Kone on Ilyushin 80 tyyppiä. Komentokeskus on jatkuvasti miehitetty, sen miehistöön kuuluu vastaavia kenraaleita, operaatiokomentajia sekä teknikoita.
Venäjä pelaa kovaa peliä: Joko Putin valmistautuu ydinsodan varalle, tai hän käyttää joukkojensa keskityksiä Lähi-Itään pelottelukeinona tai tehdäkseen selväksi, ettei hän halua leikkiä kuurupiiloa NATO:n eikä etenkään Obaman kanssa. http://www.debka.com/newsupdatepopup/13928/Moscow-to-deploy-latest-command-plane-for-disasters-nuclear-war,

4.       USA:n TV-verkossa tunnettu toimittaja ja juontaja Alex Jones kertoo olevansa vihainen seuratessaan, miten hänen maansa purkaminen on suoritettu lähes loppuun eliittijoukon laatiman suunnitelman ja vallankeikauksen mukaisesti. Tämä eliitti vihaa Yhdysvaltoja. Hänen vihaansa lisää se, miten ”Amerikan kansa on alistettu hulluimman Stockholm Syndrome mielenhallinnan valtaan, mitä missään on koettu”. (Siinä uhri lopulta alistuu ja omaa kiduttajansa mielenlaadun pitäen sitä oikeutettuna)

Jones toteaa, ettei Amerikan kansa ole koskaan ollut siinä määrin tuhoisan ydinsodan uhkaama kuin nyt viitaten edellisessä artikkelissa Venäjän Syyriassa käyttöön ottamaan ”tuomiopäivän” komento- ja valvontakoneeseen, joka otetaan käyttöön ydinsodan tai luonnonkatastrofin aikana. Jones kysyy, mitä he tietävät jotain sellaista, mistä me emme ole tietoisia?
Jones viittaa ilmoituksiin, että ”Amerikka on tuomittu surmatessaan miljoonia vauvoja, ja tuomitessaan ikääntyneet ja sotaveteraanit toisen luokan kansalaisiksi, jotka ovat menettäneet hyödyllisyytensä yhteisölle ja ovat vain rasitteena sille, suojellen samaan aikaan potentiaalisia terroristeja, jotka suunnittelevat meidän lahtaamistamme”. Jones viittaa myös geomanipulointiin ihmisten alistamiseksi.
”Onko Amerikka menettänyt sielunsa? Tuleeko rikollinen eliitti käyttämään kolmatta maailmansotaa heidän suunnitelmansa toteuttamiseksi varmistaakseen Amerikan muotoilemiseksi saatanaliseksi diktatuuriksi miljoonien ihmisten surmaamisen hinnalla?” Jones kyselee kehottaen kansalaisia heräämään ja aloittamaan vastarinnan kaikin liallisin keinoin massamielenosoitusten ja median toimistojen valtaamisen muodossa. Artikkeliin liittyy videoita, joissa Jones esiintyy. http://allnewspipeline.com/Satan_Stands_At_The_Gate.php, http://thewashingtonstandard.com/a-call-for-patriots-to-stand-with-governors-against-islamic-invasion-of-their-states/,  http://www.dailycrow.com/eodm-or-edom-the-eagle-has-landed-a-brief-reflection/,

5.       Susan Douglas tarkastelee All News Pipeline artikkelissaan voimasuhteiden kehityksestä ja Venäjän massiivisen sotakaluston ja sotilasyksiköiden toimittamisen vaikutusta yleiseen tilanteeseen Syyrian rintamalla, minkä vaikutukset tuntuvat kaikkialla Lähi-Idässä. Hän kertoo, miten tarkkailijat seurasivat huolestuneita tilanteen kärjistymistä Syyriassa, minkä johdosta USA toimitti kapinallisille joukoille TOW-pst-ohjuksia, joilla turkmenilaiset kapinalliset tuhosivat tankkeja ja venäläisen helikopterin, joka oli lähetetty pelastamaan Turkin ampuman SU24 koneen eloon jääneen lentäjän toisen saadessa surmansa. Artikkelissa painotetaan, että pelot kolmannen maailmansodan syttymisestä heräsivät jo ennen koneen pudottamista, eivätkä sen jälkeiset tapahtumat ole ainakaan hälventäneet pelkoja.
Artikkelissa kerrotaan Venäjän suorittamista sotilaallisista valmisteluista sotaa varten, jonka se olettaa voivan kuumeta laajemmaksi konfliktiksi.
Venäjä toimitti Syyrian Latakiaan Khmeimim tukikohtaan S-400 IT-järjestelmän, kutsumanimeltä hirviö, vain 50 km:n päähän Turkin rajalta. Se pystyy iskemään 400 km:n päässä oleviin kohteisiin erittäin tarkasti. Se oli vastaus alasampumiseen.
Putin sanoo, että Venäjä valmistautuu tilanteeseen ja sen muutoksiin pitkällä aikavälillä, eli niin kauan kuin on tarpeen.
Venäjä on kehittänyt aktiivisen puolustusjärjestelmän tankkeihinsa, joka pystyy estämään TOW-PST-ohjuksen tuhovaikutukset.
Venäjä aloittaa operaation turkmenilaisia kapinallisia vastaan saadakseen koko Syyrian rannikkoalueen valvontaansa vastoin Turkin vastalauseita.
USA:n sotilasneuvonantajat ja suunnittelijat sanovat suoraan olevansa hyvin huolissaan sekä Venäjän että Kiinan sotilaallisen tekniikan kehityksestä, mihin USA:lla ei ole vastinetta. Tämä koskee erityisesti elektronista sodankäyntiä. Artikkelissa viitataan mm. elektronisten laitteiden ja tiedotusvälineitten jumiuttamiseen, jamming, käyttäen digitali radiofrekvenssi muisti-jamming laitteistoja, jolla lähestyvä tutkasäde taltioidaan ja lähetetään takaisin lähettäjälleen saaden siten tutkan tehottomaksi.
USA:n vastaavat viranomaiset ovat huolestuneita, että USA:n potentiaaliset viholliset ovat saavuttaneet USA:n teknisen tason ja ylittäneet sen. He pelkäävät, että USA on jäämässä jälkeen useilla sotilastekniikan kehittämisen alueilla. http://allnewspipeline.com/Putin_Fully_Mobilized_For_War.php
6.       UUTISOTSIKOITA
·         Arkeologit löysivät Jerusalemin vanhan kaupungin etelämuurin lähettyviltä Temppelivuoren ulkopuolelta pienen sinetin, jossa oleva kirjoitus viittaa Ahazin poikaan kuningas Hesekieliin, joka hallitsi Juudeaa 800-vuosisadalla eKr. Sinetti on kooltaan vain sm:n mittainen, kirjoituksen lisäksi siinä on egyptiläisiä symboleja. Sitä on voitu käyttää papyrusrullien sinetöimiseen. http://www.timesofisrael.com/seal-bearing-name-of-judean-king-found-in-jerusalem/
·         Poliisi hajotti PA:n arabin Ibrahim al-Akarin talon viime yön aikana. Akari surmasi autollaan kaksi israelilaista vuosi sitten. Hän sai surmansa poliisin luodeista. Poliisi pidätti 28 epäiltyä yön tunteina, 13 heistä oli kivien heittäjiä. Pidätykset tehtiin Ramallahin, Betlehemin ja Hebronin ympäristössä. http://www.timesofisrael.com/jerusalem-police-idf-prepare-terrorist-home-demolitions/
·         Pääministeri Netanyahu matkusti Pariisin ilmastokonferenssiin 70 hengen matkaseurueen kanssa. Hänellä on ollut useita neuvotteluja ja keskusteluja maailman johtavien vaikuttajien kanssa, konferenssiin osallistuu 150 maan edustajat. Surkein näky oli tapa, millä Bibi tervehti PA:n johtajaa suu maireassa hymyssä, vaikka Abu Mazen oli hetkeä aiemmin solvannut Israelia ladellen jo tutuiksi tulleet perättömät syytökset, patologinen valehtelija kun on, eihän luonnolleen voi mitään. Oikea tapa olisi ollut potku takapuoleen varoen kääntämästä selkäänsä, ettei tule puukosta. Bibi muistutti ystävällismielisiä johtajia, että ystävyyttä tulee hoitaa, eikä aina äänestää Israelia vastaan YK:ssa ja sen elimissä. EU:n ulkomaanasioitten johtaja Catherine Mogherine sanoi, että EU tulee mukaan rauhanneuvotteluihin vaikka väkisten, kun Bibi antoi ulkoministeriölleen ohjeet välttää EU:n virkailijoita kuin ruttotautisia, mikä voi pian ollakin todellisuutta Euroopassa. http://www.timesofisrael.com/with-israeli-eu-relations-strained-netanyahu-looks-toward-asia/
·         PA:n arabinainen yritti tiistaiaamuna puukottaa IDF:n upseeria Einavin risteyksessä Jerusalemin eteläpuolella. Upseeri otti esiin aseensa ja surmasi naisen ennen kuin hän ehto tehdä mitään pahaa. Nainen oli 19-vuotia Maram Mariz Hassouna Nablusista. Toinen puukotusyritys tapahtui Gush Etzionin risteyksessä puukottajan pyrkiessä hyökkäämään bussipysäkillä autoa odottavia peukalokyytiläisiä. Arabi ammuttiin kuoliaaksi. Puukottaja oli 16-vuotias Mahmoud al-Khatib Beit Fajjarin arabikylästä. http://www.timesofisrael.com/fresh-stabbing-attempt-thwarted-in-west-bank-army-says/Post a Comment