Wednesday, November 04, 2015

KESKIVIIKKO 04,11.15

KESKIVIIKKO 04.11.15
1.       ISRAELIN sää on oikutellut – aivan kuten sen harjoittama politiikkakin. Välillä sataa vettä, välillä paista aurinko, välillä tuulee niin, että täytyy pitää tukastaan kiinni, ettei mene tuulen mukana, ja tuulen mukana tulivat hiekkapölyt jostain kaukaa Afrikasta ukkosen ja salamoinnin seuraamina. Ilman lämpötila on myös laskenut, minkä epämukavaa vaikutusta lisäävät kosteat tuulet; myös sähkökatkot toistuvat rannikko- kaupungeissa. Elä siinä sitten! http://www.timesofisrael.com/israel-braces-for-dusty-air-power-breaks-as-sandstorm-blows-in/,

SÄÄTILA tänään: Jerusalem 14 -20; Tiberias 21 -27; Suolameri 23 -28; Eilat 20 -30 +C-astetta. Paikallisia ja yksittäisiä sadekuuroja ennustetaan tälle ja huomiselle päivälle. lämpötila laskenee asteen verran päivällä, mutta yölämpötila pysynee tasaisena Times of Israel veikkauksen mukaan; JP ennustaa 11 -20 astetta perjantaiksi ja sateitten mahdollisuutta koko loppuviikoksi.

2.       ARABIt jatkoivat edelleen murhaavia hyökkäyksiään israelilaisia siviilejä vastaan alkuviikon aikana. Jerusalemin tilanteen osittaen rauhoittuessa hyökkäysten painopiste on siirtynyt – Hebronin ohella – Netanyaan ja Rishon LeZioniin.

POLIISIN mukaan Netanyan puukotuksessa maanantai-iltana terroristi valitsi kohteekseen 71-vuotiaan miehen, jota hän puukotti selkään, ja jonka haava vuosi verta valtoimenaan, kuten silminnäkijät kertoivat.
Puukottaja oli poliisin antaman tiedon mukaan 23-vuotias arabi Tulkarmista, joka on vain 16 km:n päässä Netahyasta itään. Hän yritti juosta pakoon, mutta poliisi sai hänet pysähtymään ampumalla häntä jalkoihin. Terroristi on kriittisessä kunnossa sairaalassa. Paikalle tullut avustava lääkintämies Raz Levi kertoi haavoitetun miehen makaavan jalkakäytävällä täysin tajuissaan. Mies kertoi seisoneensa paikallaan kadulla, kun hän äkkiä tunsi iskun selässään. Hänelle annettiin ensiapu kadulla ja kiidätettiin kriittisessä mutta vakaassa tilassa sairaalaan.
Israelilainen mies yritti hyökätä haavoittuneen terroristin kimppuun, mutta poliisit estivät sen ja pidättivät miehen. Kansanjoukko luuli poliisin pidättämää israelilaista miestä terroristiksi yrittäen päästä käsiksi hänen, minkä poliisit estivät. http://www.timesofisrael.com/cops-ward-off-two-lynching-attempts-after-netanya-stabbing/

19-vuotias arabi Hebronista puukotti kolmea israelilaista Rishon LeZionissa maanantaina iltapäivällä. Poliisin antaman tiedotteen mukaan terroristin puukottamat 40-vuotias mies sekä 80-vuotias nainen ovat kriittisessä tilassa sairaalassa. Kolmas uhri oli 26-vuotias mies, joka haavoittui lievästi jalkaan.
Terroristi puukotti 40-vuotiasta miestä selkään bussissa Tarmab-kadulla. Terroristin päästyä ulos bussista, joku huusi: terroristi! minkä jälkeen viisi miestä yritti pysäyttää terroristin, joka pääsi pakoon ja juoksi läheiselle Herzl kadulle puukottaen siellä 80-vuotiasta naista ja 26-vuotiasta miestä. HERZL-kadulla olleet sivulliset huomasivat, mitä oli tapahtumassa ja piirittivät terroristin, joka meni sisään kauneustarvikkeita myyvään pienkauppaan haavoittaen siellä yhtä henkilöä, joka pääsi pakoon lukiten ulko-oven mennessään.
Poliisin tullessa paikalle kansanjoukko oli aikeissa mennä sisään kauppaan, minkä poliisi esti peläten kansanjoukon lynkkaavan terroristin.
Puukotettu 80-vuotias nainen makasi jalkakäytävällä puukonhaava yläruumiissaan, mutta tajuissaan. 26-vuotiasta miestä oli puukotettu jalkaan.
Kolmas uhri, 35-40–vuotias mies kertoi lääkintäryhmälle havainneensa jonkinlaista häiriötä bussin takaosassa, kun hän äkkiä tunsi iskun selässään.
Poliisi vei pidättämänsä terroristin kuulusteltavaksi. http://www.timesofisrael.com/3-hurt-2-seriously-in-rishon-lezion-stabbing-attack/

Rishon LeZionissa puukotetun 80-vuotiaan naisen Rachel Eisenkotin tytär Ruti Malka sanoo olevansa yllättynyt ja pettynyt, ettei kukaan kansanjoukosta mennyt avustamaan hänen haavoittunutta äitiään, vaan juoksivat terroristin perässä. Hän sanoo, että ainakin kuusi ihmistä juoksi hänen äitinsä ohi tämän maatessa verta vuotaen kadulla, eikä yksikään heistä pysähtynyt auttamaan häntä. Malka kertoi äitinsä tilan kohentuneen sairaalassa, eikä enää ole hengenvaarassa.
Videokuvissa nähdään kansanjoukon piirittävän poliiseja ja heidän pidättämäänsä terroristia huudelleen: ”kuolema arabeille”. http://www.timesofisrael.com/family-of-woman-hurt-in-rishon-lezion-attack-fumes-at-unhelpful-mob/

LÄÄKINNÄLISTEN hätäpalvelujen EMS vapaavuorossa olevaa työntekijää puukotettiin selkään keskiviikon vastaisena yönä Crown Heights lähiössä itäisellä puistoteillä New Yorkissa. Puukotettu pääsi pakoon, hän on voinut pitää kasvonaamaria. Puukotettu mies on kriittisessä tilassa sairaalassa. Brooklinin kaupungin presidentti Eric Adams sanoo, etteivät viranomaiset voi sulkea pois mahdollisuutta viha-rikoksesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202904#.VjmmClP4k6s

IDF:n sotilaat pidätti PA:n arabin, jolla oli hallussaan veitsi ja omatekoinen pommi, huoltoasemalla lähellä Gilboan tarkastuspistettä tien no 60 varrella Afulasta etelään. Tarkastusasemalla on tapahtunut useita hyökkäys yrityksiä poliisia ja sotilaita vastaan. Armeija päätti sulkea Gilboan aseman toistaiseksi. http://www.timesofisrael.com/attack-thwarted-near-west-bank-checkpoint-idf-says/

IDF päätti sulkea PA:n radioaseman Al-Huriya Hebronissa sen julkaiseman kiihotuksen vuoksi jatkaa puukotuksia ja nostattaa Israelin vastaisia mellakoita. Radío-aseman tiloihin tehdyssä ratsiassa maanantaiyönä takavarikoitiin lähetys-teknisiä laitteita ja dokumentteja.
Hebronin alueella PA:n arabit ovat tehneet 29 hyökkäystä siviilejä ja turvallisuus-viranomaisia vastaan kuluneen 5 viikon aikana, niistä 22 puukotuksia.
Al-Huriya radioasema on lähettänyt jatkuvasti Israelin vastaisiin hyökkäyksiin kiihottavaa materiaalia lähetyksissään, mutta ne ovat saaneet äärimmäisen kiihotustason viimeisten päivien aikana.
PLO perusti Al-Huriya radioaseman Gazaan 2002, mutta Hamasin kaapattua vallan Gazassa 2007 se muutti Hebroniin jatkaen lähetyksiään sieltä. Sen lähetyksissä väitetään, että Israel teloittaa arabeja sieppaa arabinuoria.

3.       Israelin hallitus päätti, ettei se palauta surmattujen terroristien ruumiita PA:lle, koska se järjestää niiden palauttamisesta propagandatilaisuuden, jossa ylistetään surmansa saaneita terroristeja marttyyreina ja nuorison idoleina. Toiseksi niitä oli tarkoitus käyttää vaihtokaupassa surmansa saaneiden tai siepattujen sotilaitten ja siviilien vapauttamiseksi.
Puolustusministeri Moshe Yaalon oli kuitenkin tehnyt itsenäisen päätöksen ja salli viiden surmansa saaneen terroristin ruumiiden palauttamiseksi sopien, että ne haudataan islamin rituaalien mukaan hiljaisuudessa ilman julkisia menoja.

NÄIN ei tapahtunut, vaan PA/PLO oli järjestänyt hautaustilaisuudesta suuren propaganda tilaisuuden, jossa eri arabijärjestöt Hamas, Islamic Jihad ja Fatah esittelivät omia lippujaan ja iskulauseitaan. PSA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas oli lähettänyt tilaisuuteen viestinsä, jossa hän lupasi omaisille PA/PLO:n myöntämän kuukausipalkan, jonka EU-maat ja USA rahoittavat.
Hallitus ei suinkaan ollut yksimielinen terroristien ruumiiden palauttamisesta, sillä sekä pääministeri että yleisen turvallisuusministeri Gilad Erdan vastustivat päätöstä, mutta pääministeri jätti päätöksen tekemisen Yaalonin harkintaan.

YAALON selitti kantaansa, että IDF:n perinteen mukaan surmattujen arabien ruumiit palautetaan, ja että hän tulee jatkamaan perinnettä. Hebronin alueella sattuneen sopimuksen vastaisen toiminnan vuoksi Hebronin alue tulee olemaan poikkeus. Kansanedustaja Avi Dichter pitää ruumiiden palauttamista suurena virheenä juuri tällaisena aikana, jolloin jännitteet ovat korkealla. Hän ei vastusta Jerusalemin alueella tapahtuvasta palauttamisesta, koska Israel pystyy valvomaan hautauksia. http://www.timesofisrael.com/israel-agonizes-over-the-dirty-business-of-terrorists-corpses/

4.       KIVET eivät tapa, sanoi Shimon Peres toisen intifadan aikana pyrkimyksissään silotella juutalaisten tuntemaa ärtymystä arabien kivitysten johdosta.
Viimeisten viikkojen aikana on todettu useita tapauksia, joissa arabien israelilaisautoilijoiden tuulilasiin heittämät kivenlohkareet ovat aiheuttaneet kolareita tai kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Ongelmana on ollut, miten suhtautua alaikäisiin kivittäjiin, joita lain mukaan ei voida rangaista eikä tuomita vankeuteen. Tämä on ollut Jerusalemin arabienemmistöisissä lähiöissä koululaisten suosima ajanviete, jotka välituntien aikana ovat menneet läheiselle kadulle kivittämään ohi ajavia israelilaisia autoja.
Tämän johdosta lakiin tarvittiin lisäyksiä, joilla puututaan tähän ongelmaan.

Rikoslakiin tehdyn lisäyksen mukaan lyhyin rangaistus kivien heittelystä on 3 vuotta vankeutta. Koska alaikäisiä ei voida tuomita vankeuteen, vastuu kivittämisen aiheuttamista vahingoista lankeaa lasten vanhimmille. Hallitus pyrkii samalla suosittelemaan vanhemmille sopivia korvausmääriä, joita oikeus voi käyttää.
Knessetin arabikansanedustajat esittivät kiihkeitä vastalauseita lakia vastaan. Yhtyneen arabilistan jäsen Jamal Zahalka kutsui lakia polttoaineen heittämiseksi liekkeihin. Hän myös vastusti joittenkin etuisuuksien poistamista rangaistukseksi lakien rikkomisesta. ”Jos oppilas heittää kiven kadulla osumatta mihinkään, häntä rangaistaan, Mutta jos oppilas puukottaa toista koulussa, häntä ei rangaista”, Zahalka selitti mielipidettään. Teksti antaa kuitenkin tuomareille oikeuden tulkita lakitekstiä parhaaksi katsomallaan tavalla. Laki on voimassa 3 vuotta ja vaatii uusimista. ”Ajan erikoisuudesta johtuen tarvitaan tavanomaisesta poikkeavaa lainsäädäntöä”. http://www.timesofisrael.com/knesset-approves-minimum-jail-time-for-rock-throwing/

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Onnettomuuksien välttämäseksi USA:n ja Venäjän hävittäjät ovat pitäneet yhteisiä harjoituksia Syyrian ilmatilassa. Venäjä on tullut voimalla Syyriaan ja kunnostanut Latakian lähellä sijaitsevan lentokentän kalustonsa käyttöön. Venäjä on hankkinut lentokentän myös Irakin alueelta. USA:n koneet on sijoitettu Turkin alueelle, josta ne lentävät suorittamaan tehtäviään Syyrian ja Irakin alueille. Venäjä antoi äskettäin varoituksen USA:n ilmavoimille pysyä poissa Syyrian ilmatilasta ilman ennakkosopimusta Venäjän kanssa. Englannin koneitten lentokenttä on Kyproksessa. IDF on sopinut Venäjän kanssa, millä ehdoilla IAF:n koneet voivat liikkua Syyrian ilmatilassa. Israelin ja Jordanian koneet pitivät äskettäin yhteisiä harjoituksia samasta syystä. Jordanian koneet jopa tankkasivat IAF:n tankkikoneista. IAF:n koneet ovat osallistuneet USA:n järjestämiin ”Red Flag” harjoituksiin Alaskalla, Jordania ja Egypti eivät kuulu tähän klubiin. http://www.timesofisrael.com/jordanian-combat-pilots-trained-with-israel-counterparts-in-us-this-summer/
·         Sodassa kuolee siviilejä, eikä sille voi mitään. Venäjä ilmoittaa käyttävänsä smart-pommeja ja maaliin ohjautuvia ohjuksia, pommituslennoissaan Syyrian kapinallisia vastaan, mutta tarkkuuspommeista huolimatta siviiliuhrien luku kasvaa, mikä huolestuttaa ihmisoikeuksien puolustajia. He sanovat, että kuukauden pommitusten aikana on 185 siviiliä saanut surmansa Venäjän suorittamissa pommituksissa, heistä 46 naista ja 48 lasta. Venäjä sanoo, että se pommittaa IS:n joukkoja ja muita kapinallisia ryhmittymiä. USA:n media väittää, että Venäjän koneet iskevät Assadia vastaan taistelevien kapinallisten asemiin, mutta eivät IS:n joukkoja vastaan. Se väittää myös, että Venäjän täsmä-ohjukset ovat surmanneet enemmän siviilejä kuin IS:n sotilaita. USA:n on vaikea puolustaa väitteitään, sillä sen koneet iskivät sairaalan Afganistanissa surmaten joukoittain ihmisiä. http://www.timesofisrael.com/russian-strikes-take-toll-among-syrian-civilians/
·         Israelia viime päivät vaivanneet hiekkamyrskyt aiheuttivat sen, että kotimaan sisäiset lennot peruttiin huonon näkyvyyden vuoksi: ilma on Kastellissa 11.00 aikaan utuinen ja samea. Ilman saastepitoisuus on Jerusalemissa 26-kertainen normaaliin verraten, mikä varmasti aiheuttaa ongelmia astmaatikoille ja muista hengitysvaikeuksista kärsiville. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/israeli-domestic-flights-cancelled-as-dust-storms-hit-region/2015/11/04/
·         Arabien väkivaltaisuudet israelilaisia kohtaan ovat alkaneet nostattaa vihaa ja hyökkäyksiä arabeja vastaan, mikä on hälyttänyt syyttäjäviranomaiset kohtaamaan uuden haasteen. Lokakuun aikana syytetoimet lisääntyivät 75 %, ja syytöksiä tehdään sekä arabeja että juutalaisia vastaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/prosecution-seeking-help-over-dramatic-rise-in-violence-indictments-against-arabs/2015/11/04/
·         Egyptin armeija taistelee Gazan arabien kaivamia tunneleita vastaan kaivamalla keinotekoisen kanaalin Gaxan ja Siinain rajan tuntumaan. Lisäksi armeija pumppaa vettä suoraan tunneleihin, mikä aiheuttaa niiden romahtamista ja maan vajoamia, sinkholes, raja-alueilla. http://www.jewishpress.com/news/egyptian-army-pumping-sea-water-into-gaza-tunnels-causing-landslides-sinkholes/2015/11/03/
·         Gazan ja PA:n arabien kannatus väkivaltaan Israelia vastaan on noussut selvästi vuodesta 2013 lähtien. Kokonaisuutena syyskuusta 2015 lähtien peräti 57.2 % arabeista kannattaa väkivaltaa Israelia vastaan, vuonna 2013 luku oli 42.9 %. Gazalaisista 70 % kannattaa, Juudean ja Samarian arabeista 50 %, syyskuusta 2015 lähtien. http://www.jewishpress.com/indepth/columns/firstonethrough/an-inconvenient-truth-palestinian-polls/2015/11/03/
·         Pääministeri Netanyahun innokas tukeminen Jordanian tekemää ehdotusta valvontakameroiden asentamiseksi Temppelivuoren alueelle ei saanut PA;n eikä Temppelivuoden islam-säätiön wagfin kannatusta. Netanyahu vakuuttaa olevan tilanteen säilyttämistä kaikin voimin, mikä ei salli juutalaisten rukoilla Vuorella ja antaa Jordanialle oikeuden säädellä tilanteita Vuorella sen mukaan, kuin olosuhteet vaativat. Kaikki israelilaiset eivät ole ollenkaan tyytyväisiä tapaan, millä pääministeri hoiti kysymystä. Alla olevan artikkelin laatija jopa väittää Netanyahun omaksuneen dhimmi-mentaliteetin, alistumisen muslimien tahtoon ja suostuen maksamaan veroa suojeluksesta. Koko ongelman taustalla ovat PA/PLO:n pyrkimykset Israelin laillisuuden mitätöimiseksi murentamalla pala palalta juutalaisten oikeuksia, mitä PA/PLO ajaa YK:n alaisissa laitoksissa. Viimeiset esimerkit ovat Patriarkkain mausoleumin ja Raakelin hautakammion julistaminen islamin perinnekohteiksi. Myös Länsimuurin julistaminen osaksi Al-Aksa moskeijaa on osa tätä operaatiota. Onneksi UNESCO kieltäytyi käsittelemästä esitystä. http://www.jewishpress.com/indepth/columns/fuchs-focus/dhimmi-netanyahu/2015/11/04/
·         41 ihmistä kuoli venäläisen rahtikoneen tuhoutuessa Etelä Sudanissa. http://www.timesofisrael.com/41-said-killed-in-south-sudan-plane-crash/
·         Amerikan juutalaisten uskonnollisuus on nousussa, mutta samaan aikaan yhä harvemmat amerikkalaiset uskovat Jumalan olemassaoloon. http://www.timesofisrael.com/religiosity-on-the-rise-among-american-jews-poll-indicates/. http://www.wnd.com/2015/11/americans-losing-their-religion-poll/?cat_orig=diversionsPost a Comment