Sunday, October 18, 2015

SUNNUNTAI 18.10.15

SUNNUNTAI 18.10.15
1.       PA:N ARABIT, joita olen mielessäni alkanut kutsua amalekilaisiksi, koska heidän tavoitteensa ovat yhtä – juutalaisten tuhoaminen - muinaisten amalekilaisten kanssa, ovat jatkaneet puukotuksiaan tai niiden yrityksiä Jerusalemissa, Hebronissa ja muuallakin. Poliisi ja IAF ovat voimistaneet joukkojaan pääkaupungissa ja muissakin kaupungeissa sekä maanteillä, mutta tämä ei ole estänyt uusien yrittäjien nousemista esiin. Yksittäistä puukottajaa on vaikea havaita tungoksessa, ja he keksivät uusia tapoja ohittaa tarkastajan silmää. Hebronin naispuukottaja oli pukenut photojournalistin paidan ylleen päästäkseen lähelle sotilasta puukottaen häntä vaarallisesti niskaan. Saaneeko hän naisena Allahilta 72 tulikatseista miestä?
Viikonvaihteen aikana rekisteröitiin viisi puukotusta tai sen yritystä, ja jokaisessa tapauksessa puukkoa vaarallisesti heiluttanut sai surmansa. Allahilla voi olla jo pulaa neitsyistä, jos jokaiselle luvataan 72 koskematonta, tummasilmäistä neitokaista.

GAZAN kaista on myös aktivoitunut ja uusia yrityksiä tehdään toistuvasti raivata aukkoja turva-aitaan massaryntäykselle Israelin puolelle. Sotilaat ovat valppaina ja karkottavat aidan varteen päässeet kovalla kädellä pyrkien kuitenkin osoittamaan tulituksensa jalkoihin kuolonuhrien välttämiseksi. 15 Gazan arabia haavoittui lauantain aikana sotilaitten luodeista, koska he tulivat toistuvista kielloista ja varoituslaukauksista huolimatta sotilasalueeksi julistetulle alueelle aidan varrella.

VIIKON ensimmäinen päivä alkoi puolipilvisenä ja vuoden aikaan nähden suhteellisen lämpimänä, mutta lämpömittarin punainen nestejana pudonnee parin pykälän verran tämän päivän lukemista, kuten ennusteet osoittavat. Sateita ei luvata ennusteajan eli vajaan viikon aikana, mutta kerrankos ennusteet epäonnistuvat.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 20 31; Tiberias 23 -36; Suolameri 27 -36; Eilat 26 -38 +C-astetta. Korjaan edellä mainitsemaani sateettomuutta; Times of Israel lupailee kevyitä sadekuuroja huomenna ja ylihuomenna maan pohjoisosiin.

Eilisen patikka/aamukahviretken aikana nuorisomme Make ja Tarja olivat nähneet ensimmäisten luonnonkukkien ponnistelevan nupuistaan. Kovin ovat aikaisessa, kun talvi ei ole vielä’ päässyt kunnolla alkamaankaan. Lieneekö tuokin osoituksena maailman kirjojen sekaannuksesta, jota koetaan monella tasolla. Jumalan säätämät luonnonlait, ajat ja ajanjaksot seuraavat kuitenkin järkkymättä omaa tahtiaan.

2.       EU-MAAT ovat aktivoitumassa uudelleen saatuaan Iranin ydinpommisuunnitelmat turvallisesti voimaan ilman ulkopuolisten häiriöitä. Iran esitteli äskettäin lehdistölle aiemmin salaisena pidettyä ballistista ohjustaan, jonka laukaisualusta oli asennettu luolaan 500 m maanpinnan alapuolelle testaten samalla toista 1300 mailin päähän kantavaa ballistista ohjustaan. Iran väittää, ettei Wienin sopimus P5+1 maiden ja Iranin kesken estä ohjusten suunnittelua, rakentamista ja niiden testausta. Tämä paljon puhuttu sopimus näyttää olevan täynnä reikiä, joita Iran hyödyntää.

Israelin pääministeri kanslia esitti kiivaan vastalauseen saatuaan tietää, että Ranska valmistelee esitystä, jolla Temppelivuorelle asetetaan kansainvälisiä tarkkailijoita. Kanslian tiedottaja kertoi lauantaina - sapatin päätyttyä – että Israel työskentelee yhdessä USA:n ja muiden kanssa estääkseen tällaisen suunnitelman esittämisen YK:n turvallisuusneuvostolle. Liittyneekö tähän PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin esitys YK:n UNESCO:lle, että Temppelivuoren Länsimuuri tulee liittää osaksi Al-Aksa moskeijaa. Tämä antaisi PA:lle oikeuden kieltää ei-muslimien – ja etenkin juutalaisten - pääsyn Länsimuurille rukoilemaan ja itkemään Temppelinsä hävitystä.

JPOSTIN vakiotoimittaja Herb Keinon kertoo, että ranskalaisen päivälehden Le Figaron lauantain raportin mukaan Ranskan YK:n lähettiläs esitti luonnostekstin YK:n turvallisuusneuvoston presidentille, joka tulee edistämään sen etenemistä. Sen mukaan ”riippumattomat huomioitsijat tulevat tarkkailemaan mahdollisia ”olevan tilanteen (status quo) rikkomuksia”.
Pääministerin kanslian korkea virkailija pitää Ranskan esitystä tarkkailijoista merkityksettömänä ja tarkoitettuna vain näytösluonteiseksi.
”Odotamme heidän tuomitsevan islamsäätiön wakfin pätemättömyyden Temppeli-vuorella”, virkailija arvioi, mutta tietäen laajenevan Israel-vastaisuuden maailmalla esitykseen tulisi suhtautua vakavasti. Virkailija selitti asennettaan todeten, että nuo arabit, jotka toivat räjähteitä ja ilotulitusraketteja Temppelivuorella muuttaen Al-Aksa moskeijan terrorismin asevarastoksi myös laukoen niitä, ovat niitä, joiden tavoitteena oli olevan tilanteen muuttaminen.

PÄÄMINISTERI kehotti kansallisen turvallisuusneuvoston johtajaa Yossi Cohenia yhdessä ulkoministeriön kanssa protestoimaan Ranskan esityksen yksipuolista ja perusteetonta kieltä. Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan kutsui esitystä vääristellyksi ja yksipuoliseksi, joka palkitsee PA:n arabit. Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli sanoi, että esitys riippumattomista tarkkailijoista Temppelivuorella loukkaa Israelin Israelin itsenäisyyttä Vuorella, ja että vain toinen osapuoli, eli Israel pyrkii säilyttämään tasapainotilan ja varmistamaan kaikkien uskontokuntien edustajien vapaan pääsyn Länsimuurille ja Temppelivuorelle.

PÄÄMINISTERIN kansliassa vakuutettiin Netanyahun halua tilanteen säilyttämiseksi nykyisellään arabien häirintäyrityksistä huolimatta. Lausunnossa viitataan tilanteeseen, joka syntyi 1949 Jordanian saatua Jerusalemin itäosan ja Temppeli-vuoren hallintaansa. Jordanian valvonnassa tuhottiin n. 57 synagogaa ja juutalaista uskonnollista keskusta 17 vuoden aikana, ja vastoin tehtyä sopimusta vapaasta pääsystä Länsimuurille Jordania esti juutalaisten pääsyn muurille. Tämän tulisi osoittaa maailmalle, mitä tulisi tapahtumaan, jos PA/PLO saa Temppelivuoren hallintavallan nykyisen päivärutiinin hoidon lisäksi. Toinen varoittava esimerkki on Josefin hautakammio Sikemin (Nablusin) lähellä, jonne juutalaisilla tulisi olla vapaa pääsy, mutta jota arabit pyrkivät häiritsemään jopa useasti sytyttäen hautakammion tuleen. Vain IDF:n sotilaitten valvonta estää sen tuhoamisen kokonaan. Netanyahu painottaa, että PA:n arabien väkivalta on suoraa seurausta Abbasin valheellisesta kiihotuksesta, eikä sillä ole mitään tekemistä Al-Aksan tai Temppelivuoren kanssa.

Netayahu matkustaa hallituksensa ministereitten kanssa Berliiniin, jossa heillä on yhteinen kokous Saksan ministereitten kanssa – tämä mikäli tilanne helpottuu kotona. Edellinen tapaaminen jouduttiin peruuttamaan.
Kerry soitti Netanyahulle perjantaina vakuuttaen, että Israelilla on oikeus puolustautua hyökkäystä vastaan, ja sanoi kehottaneensa Abbasia siivoamaan suunsa ja pudottamaan terminologiastaan valheelliset ja kiihottavat aiheet.
Israel on vaikeassa tilanteessa, koska PA:n kiihottamat terroristit ovat olleet suurelta osin alaikäisiä, vaikka heidän puukkonsa ovat yhtyä tappavia aikuistenkin. Alaikäisiä ei voida tuomita vankilaan, mutta heidän aiheuttamansa vahingot voidaan määrätä oikeuden päätöksellä heidän vanhempiensa maksettaviksi. Ihmishenkien menetykset ja elinikäisiä vammoja ei millään voida kompensoida. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Jerusalem-furious-at-French-bid-for-observers-on-Temple-Mount-426253

3.       JPOST on koonnut muutamia esimerkkejä viikonvaihteen hyökkäyksistä
Lauantaiaamuna tarkkaavainen siviili ollessaan matkalla synagogaansa Armon Hanatziv lähiössä kíinnitti huomionsa epäilyttävään nuorukaiseen ja ilmoitti asiasta rajapoliisille. Poliisin lähestyessä nuorukaista tämä veri puukkonsa esiin yrittäen puukottaa poliisia, joka empimättä avasi tulen surmaten hänet., Nuorukainen, Muataz Awisat, 16, oli kotoisin läheisestä Jebl Mukaberin arabilähiöstä. Poliisi on valinnut varsin suoraviivaisen tavan vastata terroristien murhayrityksiin. Samalla paikalla 4 päivää aiemmin terroristi puukotti 2 kuoliaaksi ja haavoitti kolmea muuta EGGED bussissa no 78. Poliisi ampui hänetkin.

Lauantaiaamuna arabiterroristi yritti puukottaa polisia Kalandian tarkastus-asemalla, mutta poliisin turvallisuusliivi esti puukkoa aiheuttamasta vahinkoa. Poliisi ampui miestä alaruumiiseen, mutta kaaduttuaan maahan hän veti esiin toisen puukon yrittäen osua apuun tulleeseen poliisiin. Poliisi joutui ampumaan häntä toistamiseen saadakseen hänet vaimennetuksi. Poliisin myöhemmän arvion mukaan arabi-terroristi, 24, oli juovuksissa, eikä siten täysin hallinnut tekojaan. Kalandian tarkastusasema Jerusalemin ja Ramallahin välillä on toistuvien hyökkäysten kohteena, jossa usein joudutaan käyttämään tuliaseita.

Lauantaina arabi yritti Hebronissa puukottaa juutalaista siviiliä, joka veti esiin pistoolinsa surmaten arabiterroristin.
Myöhemmin lauantaina arabinainen lähestyi tarkastuspisteen naisupseeria kysyen tietä. Rajapoliisin upseerin tultua tielle arabi yritti puukottaa häntä, mutta osui turvaliiviin.  Poliisi astui askeleen taaksepäin ampuen kiväärillään arabinaista, joka vietiin sairaalaan.

Perjantaina Hebronin Zayit tarkastusasemalla Kiryat Arban ulkopuolella ulkomaiseksi journalistiksi pukeutunut arabi lähestyi armeijan sotilaita. Hän oli pukenut ylleen värikkään liivin tekstillä PRESS ja roikottaen kameraa kaulallaan. Terroristi veti esiin yllättäen veitsensä puukottaen pahoin 20-vuotaisat sotilasta, joka vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan. Lähellä seisonut toinen sotilas ampui terroristin kuoliaaksi.
Ulkomaan kirjeenvaihtajien yhdistys FPA pitää tapausta erittäin huolestuttavana, koska se vaarantaa jokaisen journalistin hengen jokaisen PRESS-tekstillä varustetun journalistin joutuessa epäilyksen alaiseksi. FPA:lla on journalisteja sekä Israelin että PA:n valvomilla alueilla, ja aikoo suorituttaa täydellisen tarkastuksen jokaisen kohdalla, että hänellä on oikeus käyttää kansainvälisesti hyväksyttyä tunnusta. Turvallisuusjoukot ovat alkaneet tarkastaa journalistien oikeuksia.
Perjantaina PA:n arabit tulittivat IDF:n autoa Silwadin arabikylän lähellä. Sotilaat havaitsivat kolmen arabin pakenevan paikalta aloittaen heidän etsintänsä. Kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.
Juudean ja Samarian poliisi pidätti perjantaina miehen (ilmeisesti juutalaisen) jonka aikomuksena oli tehdä ”hintalappu”, eli kostohyökkäys arabikohteeseen. Poliisi kertoi nähneensä miehen yrittävän päästä eroon repusta, jossa poliisin mukaan oli mustat käsineet, ruiskumaalia, kasvinaamio, sähkölamppu ja käsipumppu, Mies yritti paeta, mutta hänet saatiin kiinni. Hän on kotoisin Jerusalemista. Oikeus määräsi hänet pidätettäväksi kolmen päivän ajaksi. Pidätettyä miestä ei kuitenkaan voida liittää löydettyyn reppuun, vaan hänet päästettäneen vapaaksi maanantaina.

Lauantaina arviolta 200 PA:n arabia - joiden mukana ja kiihottajina toimii usein ulkomaisia aktivisteja ja nihilistejä – kokoontui Ayosh tienristeykseen Ramallahin ja Beit Elin välillä hyökäten risteystä suojaavien sotilaitten kimppuun. Arabit ampuivat sotilaita kaasukranaateilla lähettäen palavia autonrenkaita heitä kohti. Sotilaat vastasivat hyökkäykseen mellakan torjuntavälineillä ja lopulta ampuen heitä pieni-kaliberisillä kivääreillä haavoittaen Punaisen Ristin mukaan useita arabeja.

Arviolta 300 arabia marssi Hebronista Halhoulin sillan läheisyyteen. Sotilaat vastasivat mellakan torjuntavälinein karkottaen heidät. Yksi arabi haavoittui.
Perjantaina 150 PA:n arabia kivitti Beit Umarin juutalaisyhteisöä Hebronin lähellä. Sotilaat ampuivat heitä kumiluodeilla havaiten useiden saaneen osuman. Arabit hajaantuivat paikalta ja tilanne rauhoittui.
Nablusin (Sikemin) eteläpuolella Prigar risteyksessä arabit kivittivät sotilaita ja heittivät putkipommeja heitä kohti. Sotilaat saivat heidät hajaantumaan, mutta havaintojen mukaan useita arabeja haavoittui.
Myös Rachelin hautakammion lähellä arabit mellakoivat kivittäen kivin palo-pommein ja putkipommein sotilaita, jotka vastasivat mellakantorjunta-välineillään haavoittaen muutamia heistä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Rash-of-Palestinian-stabbing-attempts-continues-over-weekend-426254

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Arielin poliisi pidätti viisi ihmistä Josefin haudalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Kolme heistä on alaikäisiä. PA:n poliisi oli löytänyt heidät ja hakanneet heitä siten, että heidät vietiin suoraan sairaalaan. IDF syyttää heitä tunkeutumisesta laittomasti sotilasalueelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202041#.ViNV8FP4k6s
·         Opetusministeri Naftali Bennet sanoo, että Netanyahun suostuminen tapaamaan Abbasia missä ja milloin vain, on väärin, koska Abbas on terroristi, eikä sellaisten kanssa saa neuvotella. Netanyahu ilmoitti olevansa valmis Abadullah II, Abbasin ja Kerryn tapaamiseen Ammanissa lähi päivien aikana, olettaen, että Abbas tunnustaa juutalaisen valtion.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202033#.ViNXYlP4k6s
·         Hallituksen oikeisto ministerit vaativat, että Josefin hautakammion alue täytyy ottaa Israelin täyteen valvontaan torstain tuhopolttoyrityksen jälkeen. Sama koskee Rachelin hautakammiota. http://www.timesofisrael.com/rightists-call-to-retake-josephs-tomb-after-torching/
·         Israelin uusi USA:n lähettiläs Ron Dermer sanoi puhuessaan Israelin Amerikan Neuvoston vuosikokouksessa Washingtonissa, että juutalaisten Juudeaan ja Samariaan rakentamien yhteisöjen rinnastaminen arabien aloittamaan väkivalta-aaltoon on typerää eikä perustu tosiasioihin. Hän selitti, että Oslon sopimuksesta lähtien 1993 arabikansaa on aivopesty lastentarhoista yliopistoihin saakka aliarvioimaan, halveksimaan ja demonisoimaan juutalaisia sikojen ja apinoiden jälkeläisinä, mikä on kasvattanut kokonaisen sukupolven vihaamaan juutalaisia. Tähän peltoon PA:n poliittinen ja uskonnollinen johto kylvää valhevehnäänsä kiihottaen heitä tekoihin, joita ei kukaan tervejärkinen menisi tekemään, kiihottaen heidät valheellisilla lupauksillaan 72 mustasilmäisistä neitsyistä ja Allahin suosiosta, mikä vaatii veriuhreja. Näiden vaurioiden korjaaminen vaatisi ainakin yhden sukupolven ajan. http://www.timesofisrael.com/dermer-linking-settlements-to-terror-wave-very-foolish/
·         Sadat huolestuneet kansalaisen kokoontuivat osoittamaan mieltään rauhan puolesta Jerusalemiin ja Beershebaan. Jerusalemissa marssi ainakin 1500 ihmistä Meretzin johtaja Zahava Gal-On esitti vaatimuksen, että hänen täytyy hyväksyä kansainvälisten tarkkailijoiden asettaminen Temppeli-vuorelle. Beershebassa mielenosoittajia oli 150 henkeä, arabeja ja juutalaisia, jotka muodostivat ihmisketjuja painottaakseen rauhaa. http://www.timesofisrael.com/hundreds-rally-for-peace-in-jerusalem-beersheba/
·         UNESCO suunnittelee rauhanturvaajia suojelemaan arvokkaita arkeologisia kohteita IS:n tuholta Irakissa ja Syyriassa. Erityisesti Palmyran kohtalo on suuri kulttuurimenetys, mutta lukuisia muita kohteita on tuhottu ja samalla tuhottu alueen maiden historiaa ja korvaamattomien arvokkaita kirjoituksia, joita ei ollut ehditty tulkita. Tätä kutsutaan kulttuuriterrorismiksi, jota myös PA harjoitta Israelissa, etenkin Temppelivuorella mutta myös Josefin haudalla ja Rachelin hautakammiolla yrittäessään hävittää kaikki juutalaisuuden ja kristinuskon jäljet valvomillaan alueilla. Ranskan vaatimia tarkkailijoita tarvittaisiin kulttuuriarvojen säilyttämiseksi kaikkialla, missä PA hallitsee, eikä niinkään tasapainotilan säilyttämiseksi. Miten rauhanturvaajat uskaltautuvat IS:n valvomille alueille, on toinen kysymys ilman vastausta. http://www.timesofisrael.com/un-peacekeepers-to-guard-heritage-sites-from-islamic-state/
·         Kuuba sanoo, ettei se ole lähettänyt miehiä taistelemaan Syyriassa, mutta heitä voi siellä olla ilman valtion tietoa. Kiina vakuuttaa, ettei se ole lähettänyt sota-aluksiaan eikä ainakaan ainoaa lentotulialustaan Syyriaan.  http://www.timesofisrael.com/cuba-denies-sending-troops-to-fight-in-syria/
·         Israelin puheohjelmien juontaja Lusy Ahash antoi täyslaidallisen Israelin arabi-kansanedustajille ja muille vaikuttajille todeten pitkässä puheen-vuorossaan, ettei hän voi ymmärtää heidän ilmiselviä valheitaan ja totuuden kiertämistä asemansa pönkittämiseksi välittämättä tuon taivaallista kansan eduista ja hyvinvoinnista. Enemmän tällaisia uskalikkoja! Arabinaisena hän tarvinnee poliisisuojaa. http://www.timesofisrael.com/clip-of-israeli-arab-anchor-slamming-muslim-leadership-goes-viral/


Post a Comment