Sunday, October 04, 2015

SUNNUNTAI 04.10.15

SUNNUNTAI 04.10.15
1.       TÄNÄÄN on sukkot-sapatin aattopäivä. Tähän sapattiin loppuu tämän vuotinen succot eli lehtimajanjuhla-aika. Olemme saaneet seurata useita taivaallisia merkkejä joiden uskotaan viittaavan siihen, että ajankohta, jota elämme, on osa merkittäviä muutoksia ja jopa mullistuksia Lähi-Idässä ja koko maailmassa. Pelkästään se, että nuo taivaalla näkyneet merkit, joista tetrarka on yksi, sattuivat yhteen juutalaisten juhlien kanssa, on erittäin epätavallinen ja harvinainen ilmiö. Juutalaisessa historiassa tällaiset yhteensattumat ovat ennustaneet onnettomia aikoja juutalaiselle kansalle tai monille kansoille.

SUCCOT-aikaa ei ole yhdistetty mullistaviin tapahtumiin samalla tavoin, kuin monia muita juhla-aikoja, eivätkä juutalaisten pyhät kirjoitukset ole siitä maininneet.
Rivka Lambert Adler kertoo artikkelissaan, että on olemassa sekä ajankohtaisia merkkejä että mainintoja juutalaisessa traditiossa, jotka viittaavat mahdollisuuteen, että Hesekielin ja Sakariaan kirjoissa mainittu Googin ja Maagogin sota voi tapahtua (tai alkaa) tämän succotin aikana. Hän perustaa artikkelinsa suositun rabbi Yosef Mizrachin äskettäin pitämään luentoon, jossa hän viittaa tähän mahdollisuuteen lisäten, että on kolme muutakin havaintoa, jotka liittävät succotin Googin ja Maagogin sotaan.

Ensiksi: Googin ja Maagogin numeraaliarvo hepreassa on 70; tämä viittaa 70 kansaan, jotka muodostavat maailman; succot-viikon aikana juutalaiset uhrasivat Temppelissä 70 härkää, joista kukin edusti yhtä kansaa.

Toiseksi: Succotin sapatin aikana synagogissa kaikkialla maailmassa luetaan profeetallisista kirjoista teksti Hesekielistä (38:18 -39; 16). Tämä teksti käsittelee Googin ja Maagogin sotaa, joka ennustusten mukaan tulee edeltämään juutalaisen kansan lopullista vapauttamista.

Kolmanneksi: Mizrachi sanoi, että ainoa kohta, jossa juutalaisen opetuksen aarreaitassa Talmudissa mainitaan Googin ja Maagogin sodasta on traktaatissa nimeltään succot. Siinä kerrotaan kuolemasta ja surusta messiaanisena aikana.

Talmudin mukaan juutalaisten odottama ensimmäinen Messias Ben Yosef (Yosefin suvusta) saa surmansa Googin ja Maagogin sodassa. (Sen taustalla lienee Sakariaan kirjassa mainittu kansallinen suruaika. Sak.12:10 -13)
Mizrachi yhdistää nämä kolme havaintoa yhteen  - juutalaiseen mystiseen traditioon nimeltä Kabbalah perustuen – ja toteaa, että Talmudin juutalaiset ovat uskonet vahvasti mahdollisuuteen Googin ja Maagogin sodan liittymisen succot-juhliin.

MIZRACHI totesi erikseen Breaking Jewish News toimittajalle, että 7. eli shmita-vuoden lopussa (juutalaisten odottama toinen) Messias Ben David ilmestyy. Hän toteaa, että Gemarassa (Talmudissa) mainitut merkit, jotka edeltävät Messiaan tuloa, ovat jo toteutuneet.
Artikkelissa mainitaan lisäksi, että kulissit Googin ja Maagogin sotaa varten ovat jo muotoutumassa Lähi-Idässä. Samanaikaisesti verikuun kanssa 28.09.2015 Venäjä ja Iran siirtävät joukkojaan Israelin pohjoisrajan tuntumaan Syyriaan, joihin ovat liittymässä Kiinan meri- ja ilmavoimat.

2.       SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -28; Tiberias 25 -34; Suolameri 26 -35; Eilat 25 -36 +C-astetta. Taivas on osittain pilvessä koko alku viikon ajaksi, vaikka JP lupailee välillä aurinkoistakin säätä. Keskiviikkona pilvipeite vahvistuu ja voi tulla sateitakin.

3.       PARIN PÄIVÄN aikana Israelissa tapahtuneet raakalaismaiset siviileihin kohdistuneet murhat ja murhayritykset ovat saaneet aikaan kansassa vastareaktioita, joka vaihtelee epäuskosta epävarmuuteen ja jopa vaatimuksiin kovemmista vastatoimista. Mitään pelkoreaktiota ei ole havaittavissa, vaikka sellaistakin voi esiintyä alueilla, joissa juutalaiset ovat päivittäisessä kontaktissa PA:n arabien kanssa.  Eivät ne ainakaan lisää luottamusta ja yhteistyöhalua kansojen välillä.

MÄÄRÄTYT alueet, kuten Nablusin (Sikemin) ja Hebronin ympäristö sekä Jerusalemin itäosa, ovat osoittautuneet potentiaalisiksi terrorihyökkäysten kohteiksi.
Jerusalemin itäosassa tapahtui muutaman tunnin välein kaksi raakaa hyökkäystä keskellä ihmisvilinää, Tämä pian sen jälkeen, kun terroristi, jota ei vielä ole saatu kiinni, murhasi rabbi Heikinin ja hänen vaimonsa Nablusin lähellä 4 pienen lapsen katsellessa autonsa takaistuimelta kahden jäätyä kotimiehiksi, eikä PA/PLO:n johtajisto ole millään tavoin reagoinut murhiin tai tuominnut niitä.

Times of Israel (ToI) otsikoi asiaa käsittelevän artikkelinsa ”Jerusalem kiehuu hyökkäyssarjan jälkeen, mikä nostattaa jännitystä”. Alaotsikossa lisätään: ”Puukotukset ja muut hyökkäykset järisyttävät pääkaupunkia yön aikana poliisin ja armeijan pyrkiessä lopettamaan vallitsevan väkivallan ja ottamaan kiinni Henkinin pariskunnan murhaajat”. ToI turhaan kainostelee käyttäessään sanaa ”surmaajat”; selvä päivänvalossa tehty suunniteltu murha siinä oli kysymyksessä.

Lauantai-iltana ihmisvirta, sekä juutalaisia että turisteja, valui hiljalleen Leijonaportin läheistä katua pitkin kohti Länsimuuria. Arabiterroristi odotti pitkän puukkonsa kanssa sopivaa tilaisuutta iskeäkseen valitsemaansa kohteeseen. Hän puukotti kaksi miestä, joiden sairaalaan vietyinä todettiin menehtyneen haavoihinsa, sekä yhtä naista ja 2-vuotiasta lasta, joka sai haavoja jalkoihinsa. Miehet olivat 40- ja 20-vuotiaita. Lapsen äiti pystyi haavoittuneena juoksemaan 50 metrin päässä olevaan rajapoliisin asemaan hälyttäen heidät paikalle. Naisella on haavoja yläruumiissaan, mutta hän on selviytymässä sairaalassa. Lapsen isä menehtyi saamiinsa puukon-iskuihin.  Poliisin juostessa kohti murhapaikkaa terroristi, 19-vuotias Muhannad Sfafeq Halabi, tulitti murhaamaltaan mieheltä sieppaamallaan pistoolilla villisti turistijoukkoa kuitenkaan osumatta. Poliisi ei kysellyt tekonsa laillisuutta, vaan ampui terroristin kuoliaaksi. Islamic Jihad ilmoittautui teon suorittajaksi, Hamasin edustaja ylisti tätä sankarillista murhaa. PA/PLO ei ole komentoinut murhia.

TOISESSA hyökkäyksessä arabiterroristi hyökkäsi 15-vuotiaan israelilaisen nuorukaisen kimppuun Damaskos portin lähellä aikaisin sunnuntaiaamuna.
Nuorukainen haavoittui selkään ja rintaan tähdätyistä puukoniskuista. Hänellä ei ole hengenvaaraa. Murhayrityksen tehnyt terroristi pakeni paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet muutaman sadan metrin päässä kevyen rautatien kiskoilla ampuen hänen. Poliisi toteuttaa sotilaitten tavoin uutta sääntöä käyttää tappavaa tulivoimaansa tilanteen vaarallisuuden mukaan.
Hamasin median mukaan terroristi oli Issawiyan arabilähiön asukas Fadi Aloon. Hän totesi FB:n sivullaan aikovansa tulla marttyyriksi (shahid) ja etukäteen pyysi Allahiaan antamaan anteeksi synnit ja aiheuttamansa väkivallan.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu, joka kotiutuu USA:sta tänään, pitää ensi töikseen turvallisuuskabinetin kokouksen. Journalisteille antamassaan haastattelussa hän lupaa aloittaa vakavan operaation arabiterrorismia vastaan. http://www.timesofisrael.com/israeli-teen-stabbed-outside-jerusalems-old-city/

4.       ARABITERRORIA pelkäämättä tuhansia israelilaisia ja turisteja ympäri maailmaa kokoontui Jerusalemin Länsimuurille osallistuakseen perinteiseen succotin viimeisen päivän juhlintaan kuuluviin aamurukouksiin sunnuntaiaamun sarastaessa.
Useilla juhlijoilla oli palmun lehvät käsissään heidän osallistuessaan Kotellilla rukoustilaisuuteen osoittaen uskoa ja päättäväisyyttä succotin viimeisenä päivänä Hoshannah Rabbah.
Juhlijat marssivat juutalaisen korttelin kautta vahvan poliisivartion saattelemina.
Poliisi ilmoitti sunnuntaiaamuna rajoittavansa pääsyä vanhaan kaupunkiin voidakseen pienentää jännitystä, joka uhkaa kiehua yli. Juhlakansan tulviminen Kotellille täytti tunnettujen rabbien kehotukset vierailla Länsimuurilla poliisin antamista rajoituksista välittämättä. Alla olevassa linkissä on kuvasarja tilanteesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201395#.VhDaWFOnI6s

EU:n vastaus arabiterrorismiin Israelissa on vaatia yhden uuden ääriarabien islamistien valvoman valtion perustamiseksi Israelin valtion sydänalueille, joissa sijaitsevat useat juutalaisten pyhimmistä paikoista, kuten EU:n ulkomaanasioitten johtaja Federica Mogherini totesi vaatiessaan samalla tilanteen rauhoittumista. USA ja EU suunnittelevat ns. kvartetin kutsumista uuteen istuntoon päättääkseen, mitä tulee tehdä itsepäisen Israelin saattamiseksi järjestykseen, eli suostumaan hitaasti tapahtuvaan itsemurhaan, mitä Juudean, Samarian ja Golanin ylängön sekä Jerusalemin itäosien luovuttaminen PA/PLO:n valvontaan tulisi merkitsemään käytännössä. EU ja USA tullevat vaatimaan Israelin vastaisten sanktioitten koventamista, etenkin Juudean ja Samarian tuotteiden osalta. Italialaissyntyinen naisjohtaja Mogherini varoi viittaamasta terrorismiin, hän käytti sanoja ”surma ja rikos” kuvaillessaan terrorihyökkäyksiä lapsia, naisia ja miehiä vastaan, minkä johdosta tilanne on ratkaistava poliittisin päätöksin pystymättä esittämään esimerkkiä, missä se olisi toiminut Lähi-Idän syysviimojen aikakaudella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201351#.VhDeOlOnI6s

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Debkafile toteaa artikkelissaan, että viime päivien murhat ja väkivalta ovat seurausta osaltaan IDF:n päätettyä vähentää joukkojensa määrää Juudean ja Samarian alueilla. Armeijan komentaja Eisenkott on siten osittain syypää israelilaisten ihmishenkien menetykseen pääministerin ja puolustus-ministerin myötävaikutuksella. Pääministerin politiikan keskeinen näkyvä piirre on länsimaitten lepytteleminen pelätessään uusia sanktioita ja syrjintää. Käytännössä se tarkoittaa myönnytysten antamista PA/PLO:lle saamatta vastalahjaksi mitään muuta kuin kivityksiä, puukotuksia ja israelilaisten autoilijoiden tulituksia maanteillä. Arabit halukkaasti rekisteröivät kaikki myönnytykset, vaikka he eivät olisi aloittaneetkaan niiden ehtojen toteuttamista käytännössä vaatien niitä ennen seuraavia vaatimusta neuvottelujen aloittamiseksi. Erään havainnon mukaan arabit ovat synnynnäisiä valehtelijoita ja totuuden kieltäjiä. http://www.debka.com/article/24928/Cutback-of-Israeli-troops-on-West-Bank-led-to-upsurge-of-Palestinian-terror-Four-Israelis-dead
·         Israelin hallituksen ministeri Israel Katz uhkaa, että jos tarvitaan, Israel on valmis aloittamaan operaation Defensive Shield II. Tämän hän tarkoitti varoitukseksi PA/PLO:n johtajille, että Israelin mitta alkaa olla täysi. Vuonna 2002 toteutettu Defensive Shield oli suurin IDF:n suorittama operaatio Juudean ja Samarian alueilla 1967 puolustussodan jälkeen. Sen keskeinen päämäärä oli etenkin siviilibusseja, ravintoloita ja kahviloita vastaan harjoittaman terroriaallon lopettaminen, joka surmasi satoja ihmisiä ja haavoitti tuhansia. Sen seurauksena Israel saartoi Jasser Arafatin Mukatan hallintokeskukseen rajoittaen hänen liikkeitään. Olisi korkea aika harkita samaa kohtelua Abbasille, joka pyrkii kaikessa apinoimaan esikuvaansa Arafatia. Abbas oli Arafatin oikea käsi ja toteuttaa nyt salaista terroria myös diplomatian kautta, koska häneltä puuttuu Arafatin röyhkeys ja rohkeus näytellen mieluummin uhrin osaa. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/likud-minister-well-launch-operation-defensive-shield-2-if-needed/2015/10/04/
·         Israelin arabikansanedustaja Hanan Zoabi toteaa, että Temppelivuori kuuluu yksin muslimeille eikä sinne saisi päästää yhtään juutalaista. Hän sanoi hepreankieliselle Makor Rishon lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei ole mitään todisteita juutalaisten yhteyksistä Temppelivuorelle, jota hän kutsui nimellä Al-Aksa. Tällä arabit pyrkivät osoittamaan, että koko Vuori, sen tukimuurit ja viereiset tasanteet ovat heille pyhiä, joista juutalaiset täytyy poistaa eikä sallia heidän saastuttavan niitä likaisilla jaloillaan.   http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/israeli-arab-mk-zoabi-says-no-place-for-jews-at-temple-mount/2015/10/04/
·         IDF pidätti aikaisin sunnuntaiaamuna Jeniniin tekemänsä ratsian aikana Hamasin aktivistin ja hänen veljensä. IDF:n eliittijoukot joutuivat tulitaisteluun ennen pidätystä. Operaatio toteutettiin Shin Betin kanssa. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/idf-captures-wanted-hamas-fugitive-after-firefight-in-jenin/2015/10/04/
·         Venäjä päätti lähettää Syyrian edustalle maailman suurimman sukellus-veneen Dmitri Domskoy (TK 208), Sillä on mukanaan 20 BULAWA ICBM ohjusta (SS -N-30), joilla on arviolta 200 ydinkärkeä. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/04/russia-sends-worlds-largest-submarine-with-200-nukes-to-syria/
·         Venäjän hävittäjät käyttivät kotitekoisia buster bunker pommeja tuhotessaan ISIS joukkojen päämajan Raqqassa Syyriassa. Länsimaat ovat aloittaneet propagandakampanjan Venäjää vastaan väittäen, että sen koneet tuhoavat USA:n kouluttamia ryhmiä, jotka taistelevat Assadia vastaan. USA:n omat hävittäjät iskivät Afganistanissa sairaalaan surmaten 19 ihmistä. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/04/isis-jihadis-obliterated-putin-jets-blast-terrorist-hq-in-syria-with-bunker-buster-bombs/
·         Saksalainen reportteri, joka oli ISIDS-joukkojen mukana 10 vuorokautta, kertoo julkaisemassaan kirjassa, että ISIS suunnittelee suurinta koskaan toteutettua vääräuskoisten tuhoamista Länsimaissa ydinpommien avulla. Operaatioissa tulisi Jyrgen Todehaferin mukaan saamaan surmansa satoja miljoonia ihmistä todeten, että länsi n täysin valmistautumaton sitä vastaan suunniteltuihin hyökkäyksiin. IS:n taholta väitetään, että se on lähettänyt
4 000 taistelijaansa länteen pakolaisiksi naamioituneina sekoittuen heihin. Mistä he saisivat ydinpomminsa, ei selviä artikkelista, mutta Pakistanilla on niitä pitkästi toista sataa, ja Iranilla pian kymmeniä. http://www.jewsnews.co.il/2015/09/26/german-reporter-reveals-isis-plans-nuclear-tsunami/
·         Jihadimuslimi tanssii ekstaattisesti huudellen Allah Kahbar ennen ampumistaan kuulan australialaisen poliisiupseerin päähän. Sydnein poliisikomentaja väittää, ettei sillä ole mitään tekemistä terrorin kanssa, ihan joka päiväinen juttu. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/04/video-final-moments-of-jihadi-dancing-joyously-shouting-allahu-akbar-as-he-executes-aussie-police-worker/
·         Obama syyttää, että Putin hyökkää ”hyvien muslimien” kimppuun, joita USA kouluttaa ja aseistaa taistelemaan IS:n joukkoja vastaan. Käytännössä nämä hyvät muslimit siirtyvät niiden riveihin, joita vastaan heidän tulisi taistella. Syyrian ja Irakin tapatumista kertoviin uutisiin tulee suhtautua suurella varauksella, etenkin USA:sta ja EU:n alueilta tuleviin. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/03/obama-accuses-russia-of-going-after-americas-good-guy-terrorists/
·         Argentiinan presidentti Christina Fernandez de Kirchner esítti syytöksen YK:n areenalla puhuessaan, että presidentti Barack Obama syyllistyi valtio-petokseen vaatiessaan, että Argentiinan tulee toimittaa uraania Iranille vuonna 2010. Obaman agenttina toimi Gary Samone, joka toimi Valkoisen Talon koordinaattorina asevalvonnan ja ydinaseiden levittämisen estämis-neuvotteluissa. Hän vastusti USA:n ja Iranin välistä ydinsopimusta. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/01/breaking-world-leader-accuses-obama-of-treason-on-the-floor-of-the-united-nations/
·         PA/PLO lopulta avasi suunsa ja tuomitsi - mutta arvaapa mitä - kahden nuoren arabimiehen surmaamisen Israelin poliisin toimesta sekä syytti Israelia tunkeutumisesta arabikyliin Juudeassa ja Samariassa vaatien, että kansainvälisen yhteisön tulee estää Israelin suorittamat arabinuorten surmaamiset ja hyökkäykset Juudean ja Samaria arabikyliin. Kirjallisessa lausunnossa ei mainittu mitään arabien murhista tai puukoniskuista. http://www.timesofisrael.com/breaking-silence-pa-condemns-israel-for-killing-jerusalem-assailants/
·         Poliisi estää muslimien nousun Temppelivuorelle seuraavan kahden päivän aikana ja aikoo muutenkin rajoittaa muslimien liikkumista Jerusalemin vanhan kaupungin alueille. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Police-restrict-access-to-Jerusalems-Old-City-in-response-to-terrorist-attacks-419892,

Post a Comment