Sunday, January 04, 2015

SUNNUNTAI 04.01.15


SUNNUNTAI 04.01.15
1.       ISRAELIN talvi on alkanut toden teolla siihen kuuluvine sateineen, myrskytuulineen, tulvineen ja ajoittaisine lumisateineen. Eilen satoi hetkittäin ja välillä vanha aurinko pilkisteli pilvien lomasta. Tänä sunnuntaiaamuna maa oli märkä ja sateita ripotteli kaiken aikaa lisää ilmanlämpötilan pysytellessä viiden asteen tienoilla. Sateitten ennustetaan jatkuvan paikallisina, mutta keskiviikkona viimeistään ennustetaan myrskyisten tuulien riepottavan ennestäänkin läpimärkää maata aiheuttaen tulvia ja vahinkoja paikoitellen. Hermonilla satoi jo 5 sm:n lukukerroksen ja lunta ennustetaan satavan maan pohjoisosan ylänköseuduilla ainakin torstaina. Israelin matkaa suunnittelevien on syytä varustautua lämpimin, tuulta ja vettä pitävin vaattein ja jalkinein. Lämpötilat tänään: Jerusalem 5 -13; Tiberias 10 -15; Suolameri 15 -23; Eilat 8 -16 +C-astetta. Tällä hetkellä puoli kahdeksan maissa aurinko paistaa repaleisen pilviverhon läpi, ilma on harmaa ja sumuinen. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel-braces-for-first-winter-storm-of-2015-386541
Gazan kesäsodan aikana IDF:n sotilaat pelastivat Gazan arabien verkkoon rannikon edustalla juuttuneen merikilpikonnan. Eräs sotilaista, jota luonnonsuojelu kiinnostaa, otti konnan kotiinsa hoitaen sen haavoja. Etenkin hänen Rhona tyttärensä ihastui konnaan, minkä vuoksi sille annettiin nimeksi Rhona. Rhona-konnaa hoidettiin eläinsairaalassa, ja päästettiin äskettäin takaisin mereen, jonne se kuuluukin.
2.       Israel ilmoitti lauantaina jäädyttäneensä PA:n arabeilta keräämänsä joulukuun verosaatavat arvoltaan n. 500 miljoonaa NIS (127 miljoonaa USD) vastauksena PA:n tekemään yksipuoliseen ja laittomaan ICC:n jäsenhakemukseen. Asiasta päätettiin jo torstaina pääministeri Netanyahun kutsumassa kokouksessa, jossa keskusteltiin tavasta, millä Israelin tulee vastata PA/PLO:n yksipuolisiin toimiin. Seuraavaksi PA/PLO hakee jäsenyyttä Interpolissa, kansainvälisessä poliisijärjestössä, joka pystyy julkistamaan rikoksista epäiltyjen henkilöitten pidätysmääräyksiä.
Abbas & co ei näytä tajunneen, että sekä ICC:n että Interpolin palveluja voidaan käyttää molemmin puolin, myös Israelin toimesta PA/PLO:n virkailijoita vastaan.

Joulukuun veromäärät oli tarkoitus tilittää PA:n tileille perjantaina, mutta pääministerin käskystä ne jäädytettiin. Ministeri Silvan Shalom vaatii, että kerättyjä veromääriä käytetään PA:n miljardeihin NIS nousevien velkojen lyhennykseksi Israelin Sähköyhtiölle ILC.
PA:n taholta huudetaan ja syytetään Israelia suureen ääneen merirosvoudesta sekä sotarikoksesta, joka tullee olemaan PA/PLO:n ensimmäinen syytös Israelia vastaan ICC:n kv. rikosoikeudessa. PA:n virkailija sanoo, että varat kuuluvat PA:lle, mutta ei halua tunnustaa, että sen velkojen maksut kuuluvat myös sille.

ABBAS jätti ICC:lle tutkimuspyynnön Israelin armeijan ja sen päättäjien mahdollisista sotarikoksista Gazan kesäsodan aikana 2014. 50 vuorokautta kestäneessä sodassa Israel menetti 66 sotilasta kaatuneina ja 6 siviiliä, heidän mukanaan thaimaalainen työntekijä. Hamas ja muut terrorijärjestöt ampuivat Gazasta tuhansia raketteja Israelin siviilikohteisiin. Ilman Iron Dome torjuntajärjestelmän ilmiömäistä torjunta-kapasiteetti Israelin siviiliuhrien lukumäärä olisi ollut tuhansissa. Gazan arabien menetykset olivat 2100 kuollutta, suurin osa heistä aseellisia joukkoja. Hamasin johto piiloutui joko sairaaloihin, maanalaisiin luoliin tai matkustivat ulkomaille.  http://www.timesofisrael.com/israel-freezes-palestinian-funds-after-icc-bid/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/189464, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/189462,
3.       USA:n Jerusalemissa oleva konsulaatti jatkaa Israelin viranomaisten härnäämistä ja tarkoituksellista vähättelemistä Juudean ja Samarian C-alueilla, joissa Israelilla on Oslon ja niitä seuraavien sopimusten mukaan täysi siviili- ja turvallisuusvastuu.
USA:n konsulaatin virkailijat liikkuvat omilla PA:n arabien ajamilla autoillaan pitkin ja poikin Juudeaa ja Samariaa usein joutuen ikävään sanaharkkaan IDF:n asettamilla tiesuluilla ja tarkastuspisteissä vartiosotilaitten ja poliisien kanssa. Heillä on myös aseistettuja vartijoita omissa autoissaan, eivätkä he halua ilmoittaa matkoistaan C-alueilla sopimatta niistä ensin IDF:n kanssa, kuten laki määrää.

Perjantaina iltapäivällä USA:n konsulaatin autot ajoivat PA:n arabien pyynnöstä suorittamaan tarkastusta väitetyistä oliivipuiden taimien kiskomisesta juutalais-asukkaitten toimesta Adei Ad juutalaisyhteisössä. Konsulaatti ei ollut sopinut matkasta IDF:n eikä kylän asukkaitten kanssa, jotka menivät joukolla tarkastamaan, mitä joukkoa vieraat olivat. Konsulaatin ja juutalaisasukkaitten välille syntyi erimielisyyttä, mikä johti siihen, että asukkaat keräsivät kiviä kivittääkseen kutsumattomia tunkeilijoita juuri ennen sapatin alkua perjantaina. Raportin mukaan konsulaatin vartijat vetivät esiin pistoolinsa ja M-16 kiväärinsä hätistellen virkailijoita autoihinsa. Kukaan ei onneksi loukkaantunut tai haavoittunut tilanteessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/189444

SAMARIAN alueneuvoston puheenjohtaja Yossi Dagan laati syytekirjelmän USA:;n konsulaatin virkailijoita vastaan, jonka hän esitti sisäministeri Gilad Erdanille vaatien, että Adei Ad juutalaisyhteisöön luvatta tunkeutuneet USA:n virkailijat tulee karkottaa maasta diplomaattiedustajille kuulumattomasta käyttäytymisestä johtuen. Dagan sanoo, että tilanne olisi voinut kehittyä verenvuodatukseksi USA:n konsulaatin virkailijoitten Israelin laeista piittaamattoman toiminnan vuoiksi. Hän kutsuu tapahtumaa tahalliseksi provokaatioksi ja vaatii, että poliisin tulee pidättää syylliset ja heitä tulee rangaista lain antamissa puitteissa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/189456
4.       USA:n ulkoministeriön tiedottaja kertoi lehdistötilaisuudessa, että ”USA on syvästi huolestunut Adei Ad juutalaiskylässä perjantaina iltapäivällä (juuri ennen sapattia) tapahtuneesta yhteenotosta, jossa aseistetut setlerit vastustivat USA:n diplomaatteja heidän ollessaan tarkastamassa PA:n arabien väitteitä, että ”setlerit” olivat tuhonneet heidän oliivipuitaan”.
Eräs juutalaisasukas, joka ei ollut paikalla kertoi tilanteesta näin: Amerikkalaiset saapuivat Adei Ad kylään kahdella autolla mukanaan viereisen Turmus Aiya arabikylän asukkaita. He ajoivat n. 50 metriä kylään pysähtyen sitten.  
Konsulaatin virkailijat tulivat ulos autoistaan ilmeisenä tarkoituksenaan tarkastaa väitteet. Adei Ad kylän juutalaiset joutuivat sanaharkkaan tunkeilijoitten kanssa, joittenkin kerätessä kiviä. Ei tiedetä, heitettiinkö niitä, mutta vahingoista ei ole raportoitu. Silloin USA:n autoissa istuneet kaksi vartijaa tulivat ulos, toisella pistooli, toisella M-16 kivääri, osoittaen niillä setlereitä. Sen jälkeen virkailijat menivät takaisin autoihinsa ajaen tiehensä. Ilmeisesti myös naapurikylän arabit poistuivat samalla. ”Setlerien” aseista ei ole tietoa.
USA:n tiedottaja ei mainitse, ettei vierailusta ollut sovittu etukäteen, kuten laki määrää. Konsulaatin käyttämät autot on merkitty diplomaattitunnuksin, ja niiden kuljettajat ovat konsulaatin palkkaamia arabeja. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/US-State-Department-deeply-concerned-by-settlers-who-threw-stones-at-a-US-diplomatic-convoy-386535
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Israelin kansalainen Andrei Pshenitchikov tuomittiin kahden vuoden vankeusrangaistukseen laittomasta tunkeutumisesta Egyptin Siinain alueelle vuonna 2013. Alkuperäisen tuomion mukaan hänet olisi karkotettu maasta, mutta tuomari peruutti päätöksen vaatien rangaistuksen suorittamista. Andrei on kotoisin Bat Yamista, hän on 26-vuotias. Hänen äitinsä kertoi 2013, että Andreilla on voimassa oleva viisumi ja että hänen tarkoituksensa oli tavata Ranskasta tulevaa ystäväänsä Kairossa.
Egyptiläisen tuomarin päätökseen on voinut vaikuttaa se, että Andrei on vasemmistoaktivisti, jolla on voinut olla poliittisia suunnitelmia kuten Gazan saarron murtamiseksi. Andrei asui palestiinalaisalueella ja haki ”Palestiinan” kansalaisuutta. Egyptin viranomaisten mukaan miehellä ei ollut passia eikä hän ollut vierailijoiden listalla. Toinen israelilainen, Uda Tarabin, on vuodesta 2000 lähtien virunut egyptiläisessä vankilassa mentyään laittomasti Siinaille tapaamaan sukulaisiaan. Hänet tuomittiin vakoilusta syytettynä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israeli-citizen-released-from-Egyptian-jail-after-serving-two-year-sentence-386570
·         Israelin viranomaisten jatkuva häirikkö arabikansanedustaja Ahmed Tibi, jolla on myös gynecologin pätevyys, halusi kohentaa poliittista arvoaan nostamalla Palestiinan - Ilmestyskirjan neljän ratsastajan värein - (punainen, musta, valkoinen vihreä eli hallava) varustetun lipun Temppelivuorella, mikä on vastoin maan lakia. TV-2:n mukaan Tibi julisti: ”Al-Quds on arabien ja Palestiinan valtion pääkaupunki. Al-Aksa on muslimin rukousten paikka”. Poliisi tuomitsi Tibin vaalitempun, mutta ei pidättänyt ketään.
Beit Yehudista Yishain Yahad HaAm Itanu puolueeseen loikannut Yoni Chetboun totesi: ”Tämä ei ole uusi ilmiö, Knessetissä on viides kolonna, ja siksi Israel tarvitsee vahvan oikeiston”. BY:n Nissan Shlomianski totesi: ”Vain Israelissa voi (arabi)kansanedustaja heiluttaa Palestiinan lippua Temppeli-vuorella, mutta jos heilutat siellä Israelin lippua, sinut poistetaan Vuorelta ja jopa vangitaan. Siksi Vuori täytyy ottaa Israelin valvontaan”. Beit Yehudan Danny Dayan sanoi kuulleensa poliisikomentajan sanovan kuukausi sitten, ettei hän suvaitse kansanedustajien nousevan Vuorelle kiihottamaan, mutta ettei hän ole kuullut mitään poliisikomentajan suusta Tibin tapauksen johdosta. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/MK-Tibi-raises-Palestinian-flag-on-Temple-Mount-386579
·         Jordania päätti siirtää Israelin kanssa lähes valmiiksi neuvotellun 15 miljardin USD 3-vuoden kaasusopimuksen jatkoneuvottelut parlamentin vastustuksen vuoksi. http://www.jpost.com/Middle-East/Jordan-suspends-talks-with-Israel-over-15-billion-natural-gas-deal-386600
·         Oppositiojohtaja Isaac Herzog sanoo, ettei Likudin vaalilista ole minkään arvoinen, koska siinä on vain 2 naisehdokasta. Netanyahu päätti heti lisätä yhden naisen lisää Labourin suosion saavuttamiseksi. http://www.jpost.com/Israel-Elections/Herzog-Likud-list-for-Knesset-not-worthy-has-less-women-than-in-Saudi-parliament-386546
·         JP kertoo pääkirjoituksessaan demografiasta Israelissa otsikolla ”Demographic intifada”. Lähtökohtana on Palestiinan keskusrekisteri-toimiston julkistama raportti vuodelta 2014, joka tarkastelussa todetaan monelta osin virheelliseksi ja tarkoituksellisen vääristellyksi. Mark Twainin mukaan on kolmenlaisia valheita: valheita, kirottuja valheita ja statistiikat. PA:n raportin mukaan arabien lukumäärä ylittää juutalaisten määräneli 6.42 miljoonaa v. 2016, ja v, 2021 arabien määrä olisi 7.14 miljoonaa juutalaisten 6.87 miljoonaa vastaan. Täten toteutuisi Arafatin aikoinaan reklamoima intifada, jota käydään naisten kohtujen kautta. Pääkirjoituksessa kuitenkin osoitetaan, miten vääriä PA:n esittämät arviot ovat. Professori Serbio DellaPergola Heprealaisesta yliopistosta kehottaa varovaisuuteen PA:n esittämistä luvuista. Kuten Yoram Ettinger sanoo, että PA on yliarvioinut arabien lukumäärän Länsirannalla 1.1 miljoonalla, joten sen esittämän 2.83 sijaan oikea määrä on 1.7 miljoonaa. Samoin Gazan luvuksi esitetyn 1.79 sijaan oikea määrä on 1.4 miljoonaa. Myös muissa maissa asuvien PA:n arabien lukumääriin on suhtauduttava suurella varauksella. Juutalaisten lukumäärä vihreän linjan itäpuolella on n. 760 000, joista 250 000 asuu Jerusalemin itäosissa, kasvua v. 2013 n. 13 000. Juutalaisten syntyvyys on yli 3, arabien 2.9 lasta naista kohti ja pienenee.
·         Debkafile kertoo artikkelissaan, jota en saa nyt aukeamaan Googlen tai Bezekin linjasotkujen vuoksi, että Netanyahu neuvottelee salaisesti Isaac Herzogin kanssa hätätilahallituksen muodostamiseksi ohittaen siten hankalat ja pitkälliset neuvottelut useitten pienpuolueitten kanssa kompromissien löytämiseksi. Tämä ei ollenkaan lupaa hyvää tulevaisuudelle niin kauan kuin Tzipi Livni on Herzogin rinnalla. Israelin suurin ihka tulee maan sisältä, kuten se on tullut usein vuosituhansien aikana alkaen kapinasta Moseksen arvovaltaa vastaan Jordanian erämaassa.
·         Fatah poisti aiemman pääkallojulisteen, jossa oli lukuisia juutalaisten pääkalloja ja asetti sen sijaan kuvan pääministeri Netanyahusta puettuja punaiseen kaapuun valmiina teloitettavaksi nirhimällä pää poikki tylsällä veitsellä, kuten ISIS-joukot tekevät. PA:n arabien moraalitaju on monta kertaa ylittänyt kohtuuden ja etiikan rajat hillittömässä juutalaisvihassaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/189480

Post a Comment