Sunday, November 09, 2014

SUNNUNTAI 09.11.14


SUNNUNTAI 09.11.14
1. VIIKON ensimmäinen päivä alkoi suhteellisen lämpöisen tuntuisena aamuvarhaisella käydessäni turhaan katsomassa, joka lehti olisi tullut. Ehkä tämä lämmin tuulahdus johtui siitä, ettei tuuli ollut vielä herännyt, se on ollut epämukavan kova viime päivinä. Taivas oli kuitenkin pilvetön – kuten ennusteet lupaavatkin, joten päivälämpötila lienee siedettävä.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 14 – 23: Tiberias 19 -30; Suolameri 22 -32; Eilat 21 -33 +C-astetta. Taivas on pilvetön tänään ja huomenna lämpötilan hieman noustessa, mutta pilvisyys lisääntyy tiistaista alkaen päivälämpötilan laskiessa myös.
Tänä viikonpäivänä 1921 Italian diktaattori Benito Mussolini muodosti Kansallisen Fasisti-puolueen. – v. 1938 juutalainen vastarintataistelija Hetschel Grynzpan teloitti Natsi-Saksan diplomaatin Ernst von Rathin Pariisissa, mitä natsit käyttivät verukkeena aloittaakseen hyökkäykset juutalaisia ja heidän omistamiaan liikeyrityksiä vastaan, eli ns. kristalliyön. – Berliinin muuri kaatui v. 1989 tänä viikonpäivänä, tai oikeastaan sen tuhoaminen aloitettiin tuona viikonpäivänä ihmisten hyökätessä muuria vastaan moukareilla ja vasaroilla Itä-Saksan vedettyä muuria vartioivat sotilaansa kauemmas.
2. POLIISI ampui perjantaina Israelin arabin kuoliaaksi Kfar Kannassa, ”Galilean Kaanassa”, olosuhteissa jotka ovat vielä poliisin tutkimusten alaisia. Arabit kuitenkin julistivat yleislakon vastalauseeksi arabin epäinhimillisestä surmaamisesta – kuten surmatun miehen isä sanoo. Tilanne alkoi perjantai-iltana siitä, että 22-vuotias arabi Kheir Hamdan käyttäytyi uhkaavasti poliisiautoa vastaan, minkä johdosta poliisi ampui häntä kohti kyynelkaasua. Miehen isä Rauf Hamdan kertoi median edustajille hakeneensa poikansa kotiin, mutta tämä meni hänen tietämättään uudelleen kadulle uhaten poliisiautoa puukollaan. Videonauhan mukaan poliisit tulivat ulos autosta ja yksi heistä ampui arabimiehen kuoliaaksi.
Miehen isä Rauf Hamdan syyttää poliisia poikansa ”tarpeettomasta ja epäinhimillisestä surmaamisesta sen sijaan, että he olisivat ampuneet häntä jalkoihin tai uudelleen kyynelkaasukranaatilla”. Kheir Hamdan haudattiin sunnuntaina, minkä jälkeen Kafr Kannan tuhannet arabiasukkaat aloittivat mielenosoituksen poliisin toimia vastaan vaatien sisäministeri Yitzhak Aharonovichin ja surmaan syyllistyneitten poliisien eroa.
Poliisikomentaja Yohanan Danino päätti nostaa poliisin kansallisen hälytysvalmiuden toiseksi korkeimpaan kategoriaan Kafr Kannan mielenosoitusten johdosta, jotka voivat laajeta tilanteen ollessa jännittynyt erityisesti Jerusalemin alueella ja Temppelivuorella. Danoni sanoo tukevansa alaistensa toimia todeten: ”Poliisihallinto käskyvaltani alaisuudessa antaa täydellisen tukensa sotilaille, upseereille ja vapaaehtoisille poliisivoimissa”. Sisäministeri kehotti kansalaisia rauhoittumaan odottaessaan poliisitutkimusten valmistumista. http://www.timesofisrael.com/after-killing-israels-arab-sector-set-to-strike/
3.  Tuhansittain Kfar Kannan asukkaita marssi lauantaina iltapäivällä kaupungin pääkatua pitkin osoittaakseen mieltään poliisin tarpeetonta väkivaltaa vastaan. Kaupungin pormestari Majhad Awadeh kutsui poliisin toimia ”kylmäveriseksi murhaksi”.
Mielenosoittajat marssivat pitkin kaupungin pääkatua kantaen käsissään surmatun Kheir Hamdanin kuvia ja tekstejä: ”Hänen ainoa rikoksensa oli se, että hän oli arabi”, ja ”Sionistit jättäkää meidät rauhaan”. He vaativat ampumiseen syyllistyneitä poliisiupseereita sekä sisäministeri Yitzhak Aharonovichin eroa. Mielenosoitukseen osallistui arabikansanedustaja Mohammed Barakeh sekä useita entisiä arabikansanedustajia.
Arabijärjestöjen kattojärjestö julisti sunnuntaiksi yleislakon Israelissa surman seurauksena. Kansanedustaja Ahmed Tibi kertoi medialle Kafr Kannasta, ettei tuollaista surmaamista olisi voinut tapahtua juutalaiskaupungissa. Hän kutsui sitä teloitukseksi. Satoja arabinuorukaisia kokoontui kaupunkiin johtavan tien alkuun polttaen autonrenkaita ja kivittäen poliiseja kivin ja molotovin koktaileilla (palopommeilla). Haavoittuneista ei ole raportoitu, mutta poliisi pidätti neljä nuorukaista epäiltyinä yleisen rauhan rikkomisesta.
Poliisin alustavan raportin mukaan he menivät Kheir Hamdanin kotiin pidättääkseen hänet kivittämiseen osallistumisesta, mutta koska hän vastusti pidätystä, he haavoittivat häntä ampuen lopulta kuolettavasti, kun yritti uudelleen hyökätä poliisin kimppuun. Julkistetussa videonauhassa Kheir Hamdan nähdään hakkaamassa poliisiauton ikkunoita, minkä jälkeen poliisi tulee ulos autostaan ja ampuu häntä rintaan. Poliisit vetivät hänet autoonsa vieden hänet sairaalaan, jossa hän kuoli haavoihinsa. Ahmed Tibi kutsuu tapausta mafia-tyyppiseksi teloitukseksi. Arabit ovat nyt sotajalalla vannoen, ettei asian tutkimista jätetä kesken. http://www.timesofisrael.com/riots-marches-in-kafr-kanna-after-cold-blooded-killing-by-cops/
4. ISRAELISSA odotettiin, että EU:n nimittämä uusi ulkopoliittinen johtaja, italialaissyntyinen Federica Mogherini. osoittautuisi tasapuolisemmaksi Israelin ja arabien välisessä konfliktissa ja osoittaisi ymmärtävänä alueen erityistarpeet ja toiveet, mutta hänen Israelin 3-päiväisen vierailunsa aikana antamansa lausunnot osoittavat toiveet turhiksi. Hänen lausuntonsa seuraavat EU:n aiempia luutuneita käsityksiä ja osoittavat tarvetta luennoida isännilleen, mikä on heille parasta, ja jos sana ei mene perille hyvällä, kuten hän vihjaili, EU liittyy niihin maihin, jotka pakkosyöttävät oman näkemyksensä Israelille pakotteiden muodossa.
”Me tarvitsemme Palestiinan valtion – tämä on lopullinen päämäärä, ja tämä on kaikkien EU-maiden asenne”, hän selitti vieraillessaan Gazassa. Hän selitti edelleen, ettei Gazan kaista – kuten ei muukaan maailma – kestä kolmatta Gazan sotaa.  ”Emme voi vain istua ja odottaa, koska odotuksemme voi vaatia 40 vuotta. Meidän tulee toimia nyt”, hän julisti Gazassa. Mogherini tapasi Gazassa arabijohtajia, mutta ei Abbasia, joka ei uskalla mennä sinne. Hän vieraili myös UNHCR:n koulussa, jonne oli koottu kotinsa menettäneitä Gazan arabeja. http://www.jpost.com/Middle-East/New-EU-chief-Europe-wants-Palestinian-state-as-world-cannot-afford-another-Gaza-war-381164
Tavatessaan pääministeri Benyamin Netanyahun EU:n ulkopolitiikan uusi johtaja ilmaisi kärsimättömyytensä, ettei mitään ole tapahtunut, vaikka jo elokuussa Kairossa sovittiin tulitauosta Hamasin kanssa. Hän selitti, että lukkiutuneet neuvottelut tulevat johtamaan väkivaltaan, ja siksi neuvottelujen aloittamisella uudelleen Israelin ja PA:n välillä on kiire. Hän ei ilmeisesti ole tietoinen, että edellisten neuvottelujen jälkeen väkivalta on noussut aina uusiin lukemiin. Jerusalemin pormestari Nir Barkat paljastaa, että rekisteröidyt väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet 200:sta kuukaudessa viiteentuhanteen.
Jättäen kaiken tämän huomiotta EU:n ulkopolitiikan valvoja Mogherini katsoo, että Jerusalemin uusien asuntojen rakentaminen muodostaa ongelman rauhalle. Netanyahu yritti selittää, ettei Jerusalem ole ”setlementti” ja lähiöt, joihin asuntoja rakennetaan, ovat pääkaupungin kuntarajojen sisällä ja tulevat aina jäämään Israeliin kaikissa sopimus-malleissa. ”Uudet setlementit muodostavat ongelman, kuten me näemme sen, mutta näemme myös, että poliittista tahtoa esiintyy neuvottelujen aloittamiseksi ja että ne myös tulevat saamaan aikaan tuloksia”, hän pontifioi. Uusia setlementtejä ei ole muodostettu moneen vuoteen, joten jää ihmettelemään, mistä ”sylttytehtaasta” tieto on peräisin, ellei siinä kuvastu Abbasin propagandan vaikutus, joka perustuu valheisiin. Hän viittasi, että EU antaa etusijan Lähi-Idän ongelmien ratkaisuille, joista tämä on yksi ja kiireisin. EU on tarjonnut Israelille ja PA:lle porkkanaa hedelmällisen yhteistyön merkeissä, jos rauhan-neuvottelut onnistuvat, mutta tukee salaisesti BDS-liikettä Israelin syrjimiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187173#.VF8SdENsO-o
5. UUTISOTSIKOITA
·        Israelin poliisi nosti maanlaajuista valmiustilaa terroriuhkan vuoksi. Poliisikomentaja Yohanan Danoni piti lauantaina turvallisuuspoliittisen hätäkokouksen Kafr Kannassa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi, jossa poliisi surmasi 22-vuotiaan Israelin arabin. Hälytysvalmiuden nostaminen Gimmel-tasolle tarkoittaa, että poliisi tulee vahvistamaan asemiaan useissa kohteissa, joissa väkivaltaisuuksia voi syntyä. Kafr Kannassa marssi 5000 Israelin arabia poliisin toimia vastaan vaatien tekoon syyllistyneitä poliiseja ja poliisikomentajaa eroamaan. Väkivaltaisia mellakoita syntyi Kafr Kannan lisäksi lauantaina Galileassa, Samariassa ja Jerusalemissa, joissa 11 ihmistä haavoittui. Tunti Kafr Kannan mielenosoituksen jälkeen metsäpaloja syttyi Akadassa ja Mei Amissa lähellä Umm el-Fahmia. Ne sytytettiin luultavasti tahallaan.

Kaksi ihmistä haavoittui lievästi heidän bussinsa jouduttua kivisateeseen Iron alueella Wadi Arassa Israelin pohjoisosassa tiellä no 65. Kaksi matkustajaa haavoittui heidän bussinsa iskeydyttyä suojareunaa vastaan kuljettajan menetettyä bussinsa hallinaan arabien kivitettyä sitä suurilla kivilohkareilla lähellä Barkania tiellä no 5. Väkivaltaisia mielenosoituksia syntyi Jerusalemin Abu Tor-lähiössä, ja kevyen rautatien vaunuja kivitettiin Beit Haninassa. Shuafatissa poliisi pidätti kaksi kivittäjää, jotka uuden lain mukaan voivat saada vankeustuomioita aina 20 vuoteen saakka ja heidän vanhempansa sakkoja ja korvausmaksuja hävitetystä omaisuudesta. Pääministeri harkitsee kansalaisuuden poistamista niiltä, jotka vaativat Israelin tuhoamista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187203#.VF8gA0NsO-o
·        EU:n virkailija kertoi Wall Street Journalin toimittajalle, että monet USA:n tärkeimmistä liittolaisista harkitsevat seuraavansa Ruotsin ja Englannin esimerkkiä ja tunnustaa olemattoman Palestiinan valtion, jolla ei ole rajoja, ei pääkaupunkia eikä virkailijoita tai instituutteja, jotka ovat edellytyksinä järjestäytyneelle valtiolle. PA:n päämääränä on saada valtionsa ilman sopimusta Israelin kanssa, mikä antaisi sille mahdollisuuden kansainvälisillä areenoilla vaatia Israelia vetäytymään 1949 aselepo-linjoille tai jopa ennen sitä YK:n 1947 määrittelemille alueille. PA:n päämääränä on saada Israelin sisäpoliittinen tilanne sekasortoiseen tilaan, mikä antaisi arabeille tilaisuuden armoniskun antamiseksi juutalaisvaltiolle. Tämä näyttää tapahtuvan EU:n ja YK:n suosiollisella avustuksella. Tässä toteutunee Ilmestyskirjassa mainittu tilanne, jossa 10 EU-valtiota liittyvät pedon (Islamin) valtioon. (Ilm. 17:15 -18)
·        550 000 israelilaista asuu Juudeassa ja Samariassa, joita pidetään ”kiistanalaisina”, vaikka ne eivät kansainvälisen oikeuden mukaan sitä ole. Jostain kumman syystä Israelin pääministeri ei ole halunnut ”nostaa kissaa pöydälle” selvittääkseen lopullisesti noiden alueiden omistusoikeuden, vaikka hänellä on Edmond Levinin komitean suorittama tutkimus, jossa asia selvitetään kansainvälisen oikeuden mukaan. Siinä todetaan selkeästi, että alueet Jordan joen ja Välimeren välisellä alueella kuuluvat juutalaisten kansallisen kodin alueeseen, ja että sen mukaisesti Israel voi täysin laillisesti rakentaa sinne laatimiensa suunnitelmien puitteissa.  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4589371,00.html
·        Iranin ylin kaitsija A li Khamenei latasi taas kerran täyslaidallisen Israelia vastaan twiitatessaan sivullaan: ”Tämä barbaarimainen, sudenomainen, murhanhimoinen Israelin hallitus, joka ei kaihda mitään keinoja rikoksissaan, ei ole parannettavissa, vaan se tulee tuhota kokonaan”. (HandsOffAlAksa) Toisessa julkaisussaan hän syytti, että Israel myrkytti Jasser Arafatin. Hän totesi, että ainoa tapa vastustaa Israelin barbaarisia toimia Länsirannalla on aseistaa sen arabimuslimit. ”He tuhoavat koteja ja maatiloja Länsirannalla, häpäisevät ihmisiä, katkaisevat heidän sähkönsä ja veden saannin, surmaavat heidän lapsensa ja nuorukaisensa”. Vapaa Palestiina. Khamenei ei ilmeisesti halua tietää, että Israel toimittaa sähköä Juudean ja Samarian sekä Gazan alueen arabeille, mistä PA on velkaa Israelille useita miljardeja NIS. Wall Street Journalin mukaan Obama lähetti kirjeen Khameneille tarjoten yhteistyötä Islamin valtiota vastaan käytävässä sodassa tarjoten helpotuksia P5+1 neuvotteluissa Iranin ydinsuunnitelmasopimuksen hyväksymiseksi. Kerry ja Ashton neuvottelevat Iranin ulkoministerin Zarifin kanssa runnoakseen sopimuksen ennen 24.11. 2014 määräpäivää. http://www.jpost.com/Middle-East/Khamenei-on-Twitter-No-cure-for-barbaric-Israeli-regime-but-to-be-annihilated-381215
Seuraava raportti julkaistaan keskiviikkona. Post a Comment