Wednesday, November 19, 2014

KESKIVIIKKO 19.11.14


KESKIVIIKKO 19.11.14
1. KESKIVIIKKOPÄIVÄ alkoi puolipilvisenä, osittain heikon pilviverhon peittämänä, lämpötilan ollessa mittarimme mukaan 12 astetta. Ehkä tästä tulee kuitenkin ihan siedettävä päivä. Sateista ei ole tässä vaiheessa tietoakaan, mutta taivas jatkanee puolipilvisenä. Säätilat tänään: Jerusalem 12 -21; Tiberias 15 -25; Suolameri 19 -29; Eilat 12 -31 +C-astetta. Huomenna ennustetaan asteen nousua lämpötiloissa, mutta tuuli on kova. Perjantaista lähtien lämpötila alkaa laskea uudelleen puolipilvisyyden jatkuessa.
2. ISRAELISSA seurataan järkyttyneinä tiistaiaamuna tapahtunutta terrori-iskua ultra-ortodoksien synagogaan Har Nof lähiössä. Erityisesti järkytystä lisää terroristien julmuus ja inhimillisyydestä piittaamaton raakalaismaisuus. Mukanaan tuomallaan lihakirveellä he olivat hakanneet rauhanomaisilta, aseettomilta miehiltä jäseniä pois täydentäen sitten surmaamistaan pistooleilla ja puukoilla. Ainakin toinen kahdesta terrorista, serkukset Abed Abu ja Ghassan Mohammed Abu Jamal, työskenteli synagogan lähellä olevassa kaupassa, joten hänellä oli ollut erinomainen tilaisuus vakoilla juutalaisten rutiinia alueella. He myös varmaan panivat merkille, ettei synagogassa ollut vartijaa eikä poliisia lähettyvillä, joten kukaan ei suorittanut mitään tarkastusta heille aseitten löytymiseksi.
TIISTAIAAMUN terrori-iskussa sai surmansa kolme USA:n ja Israelin kaksoiskansalaisuuden omannutta rabbia sekä yksi Englannin ja Israelin kaksoiskansalaisuuden omaava rabbi. Heidän lisäkseen tulitaistelussa terroristien kanssa kuolettavasti haavoittunut poliisivääpeli Zidan Saif, 30-vuotias, menehtyi haavoihinsa. Hän oli kotoisin Kfar Yanouch druusikylästä Galileassa. Hänet ylennettiin arvoasteikossa osoittamansa urhollisuuden ansiosta. Häntä jäivät suremaan vaimo, 4-kuukauden ikäinen vauva ja kolme lasta. Hänet haudattaneen keskiviikkona kotikyläänsä.
Synagogassa oli hyökkäyshetkenä yli 30 ihmistä. Terroristit huusivat Allahu agbar, Allah on suurempi, osoittaakseen, kenen käskystä ja hyväksi he murhasivat aseettomia miehiä, jotka juuri olivat aloittaneet aamurukouksensa rukousliinat hartioillaan ja Raamatun lausekotelot sidottuina käsivarteensa ja otsaansa. Hamas ja Islamic Jihad ilmaisivat ihailunsa ja hyväksymisensä hyökkäyksestä välittömästi uutisen tullessa julkiseksi. Myös PFLP ilmaisi oman hyväksymisensä, mutta mikään ryhmittymä ei suoraan ilmoittanut osallisuutensa hyökkäykseen tai sen suunnitteluun.
Aron Klein kertoo WND:n artikkelissaan, että Hamas ja Islamic Jihad ovat aiemmin ilmoittaneet perustaneensa salaisia soluja Jerusalemin arabilähiöihin. Klein kertoo lisäksi, että näille soluille annettiin ohjeet suorittaa iskunsa siten, että ne näyttäisivät ”yksinäisten susien” tekemiltä ilman tausta- ja tukiryhmittymiä. Terrori-iskussa surmatut amerikkalaiset rabbit olivat huomattavia ja tunnettuja johtajia USA:ssa. Rabbi Aryeh Kupinski, 43; rabbi Kalman Zeev Levine, 55; rabbi Moshe Twersky, 59 olivat USA:sta; rabbi Avraham Shmuel Goldberg, 68, oli Englannista. He kaikki asuivat Har Nofissa. Heidät haudattiin tiistaina iltapäivällä satojen ihmisten osallistuessa tilaisuuteen.
Hyökkäyksessä haavoittuneet 7 miestä kiidätettiin Jerusalemin Shaare Zedek lääkintä-keskukseen ja Hadashan yliopistolliseen sairaalaan Ein Keremissä. Kahden tila on kriittinen, kahdella heistä on vaarallisia haavoja, kaksi muuta haavoittuivat lievemmin.
Poliisi lähetti runsaasti joukkojaan hyökkäysalueelle, koska ei ollut selvyyttä, oliko siellä vielä muita terroristeja. Tulitaistelu terroristien ja poliisin välillä kesti 7 minuuttia. Paikalle kerääntyi runsaasti paikallista väestöä ja seminaarin yeshiva-opiskelijoita, jotka poliisi aitasi pois lähialueelta. Money perheet kokosivat lapsensa kadulta vieden heidät kotiinsa ja lukiten ovet tiukasti terroristiepäilyn vuoksi. Pääministeri Netanyahu kutsui turvallisuuskabinetin hätäistuntoon, jonka ensimmäisiä päätöksiä oli molemman terroristin kotitalojen tuhoaminen Jebel Mukaberin arabilähiössä pääkaupungin itäosassa. Samalla vahvistettiin, että myös muiden äskeisiin terrori-iskuihin syyllistyneitten arabien kotitalot tuhotaan. Netanyahu kehotti poliisia tehostamaan toimiaan niitä vastaan, jotka kiihottavat muslimeja hyökkäyksiin Israelia vastaan. Hän mainitsi erityisesti Abbasin, joka on joutunut pahaan välikäteen äskettäin pitämiensä lukuisten kiihotuspuheiden vuoksi. Raportit kertovat, että Abbas esitti hyökkäyksen tuomitsevat lausuntonsa John Kerryn vaatimuksesta.
POLIISIN tiedottaja Micki Rosenfeld sanoi, että poliisi pidätti 7 arabia tiistaipäivän aikana Jebel Mukaberin mielenosoituksiin osallistumisesta. Hän totesi, että poliisin tehostetut toimet tulevat jatkumaan koko pääkaupungin alueella. Hamasin lausunnossa terroristeja ylistettiin sankareiksi ja marttyyreiksi. Abbas seurannee vanavedessä tilanteen rauhoituttua, ja luvannee poliisin surmaamien terroristien omaisille tuntuvat stipendit ja eläkkeet. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Police-officer-wounded-in-Jerusalem-terror-attack-dies-bringing-death-toll-to-5-382196, http://www.wnd.com/2014/11/sources-jerusalem-attack-might-not-be-lone-wolf/
3. ABBASIN johtama Fatah ylisti tiistaiaamun terrori-iskua sankarilliseksi operaatioksi. Mahmoud Abbasin neuvonantaja Sultan Abu al-Einen, joka ylisti aiempia terrori-iskuja urhoollisiksi, sanoi FB:n lausunnossaan tiistain iskua sankarilliseksi operaatioksi, kuten sen kääntänyt PMW raportoi. Hän postitti FB-sivullaan kuvia maassa verissään makaavista uhreista sekä poliisin surmaamista terroristeista, joilla on veriset puukot ja lihakirveet vierellään. Hän kirjoitti: ”kuvia paikalta sankarillisesta operaatiosta uskonnollisessa sionistisessa instituutissa marttyyri Yusuf al-Raminin ”Abu Jihadin” teloituksen vuoksi”. Tällä hän viittaa Egged-bussin arabikuljettajan tekemään itsemurhaan hirttäen itsensä ajamassaan bussissa, kuten oikeuslääketieteellinen tutkimus vahvisti.
FATAHIN tiedottaja Jamal Tirawi sanoi ”Donia al-Fatah News” julkaiseman ja PMW:n kääntämän raportin mukaan ryhmittymänsä nimessä tervehtivän tyydytyksellä marttyyrin kaapua havittelevan operaation Jerusalemissa ja sanoi opastavansa Abu Jamalin perheen marttyyrit paratiisiin. Fatah ylisti terrori-iskua todeten, että Gazan asukkaitten tapaan sen jäsenet jakavat kansalle makeisia ja pieniä leivonnaisia, kuten juhlallisuuksiin kuuluu. Fatahin virallisilla sivuilla todettiin: ”Makeisia jaetaan Länsirannan kaupungeissa juhliaksemme Jerusalemin operaatiota, jolla kostettiin marttyyri Yusuf al Ramunin teloitus ja Al-Aksa moskeijaa vastaan tehdyt väkivaltaisuudet”. Fatahin FB-sivulla julkistettiin Jasser Arafatin entisen henkivartijan Mohammed Dauehin video, jossa hän selittää, että Arafat usein tuomitsi väkivaltaisuudet kansainvälisestä painostuksesta, mutta että hän valehteli. Videota seurasi teksti: ”Noille, jotka ihmettelevät, miksi Fatah tuomitsee itsemurhaoperaatiot”, kuten PMW:n kääntämässä tekstissä todetaan.
PMW julkaisi tiistaina kääntämänsä PA:n korkeimman sharia-oikeuden tuomarin ja Abbasin neuvonantajan Mahmoud al-Abbashin pitämän puheen PA:n TV:ssä marraskuun viidentenä päivänä, jossa hän suoraan sanoo Abbasin kiihottavan uskonnolliseen sotaan. Pääministeri Netanyahu totesi tiistaina, että samalla kun Abbas tuomitsee terrori-iskun, hän kiihottaa vaatien lopettamaan tunkeutumisen Al-Aksaan, setlerien provokaatiot ja useiden ministerien suorittamat kiihotustoimet Temppelivuorella.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187629#.VGw_3ENsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
·        Lisääntynyt terrorismi Jerusalemin alueella – ja muuallakin Israelissa – on saanut koululasten vanhemmat vaatimaan parempaa turvallisuutta koulumatkoillaan ja kouluissaan, koska terroristit voivat iskeä missä ja minne tahansa. Heidän liikkumistaan ja paljastumistaan lisää se, että heillä on käytössään Israelin valtion myöntämä sininen ID-kortti, kuten Har Nofin terroristiserkuksilla oli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187632#.VGxUXENsO-o
·        Ron Kehlman, jonka 17-vuotias tytär sai surmansa terroristin kädestä, vaatii, että Israelin tulee lopettaa myönnytysten tekeminen arabeille, ja puhua heille kielellä, jota he ymmärtävät. Hän kehottaa lopettamaan terroristien jäännösten palauttamisen, vaan hautaamaan heidät nimettömiin joukkohautoihin. Kehmanin tytär sai surmansa 2003 Haifan bussissa itsemurhaterroristin kautta. ”Olemme taas kerran joutuneet toteamaan, mitä loputonta pahuutta ihmisaivo voi keksiä. PA:n arabeilla on oikeutus siihen, koska PA ei ole koskaan lopettanut kiihottamistaan. Kuolleet terroristit oli tapana haudata nimettömiin hautoihin, eikä meidän tule palauttaa niitä omaisilleen. He ovat aloittaneet pogromin meitä vastaan, ja meidän tulee vastata siihen samalla mitalla”, hän vaatii. Hän sanoo murhien Tapuah-risteyksessä, Tel Avivin kadulla ja Jerusalemissa nostaneen esiin menetyksen, minkä hän koki 17-vuotiaan Tal-tyttärensä jouduttua terrorismin uhriksi. ”Uhrien ihmis-oikeudet ovat tärkeämmät kuin terroristien”, hän kiteyttää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187626#.VGxUv0NsO-o
·        Michael Freund kertoo tuoreessa kolumnissaan, että hallituksen ensisijainen tehtävä on suojella kaikilta uhkakuvilta, ja PA on osoittautunut sellaiseksi uhkaksi. Hän sanoo, että on vaikea kuvitella iljettävämpää tointa kuin Har Nofin synagogan massamurhat. PA:n arabien brutaalit toimet vuosien aikana ovat kovettaneet israelilaiset siihen, ettei heiltä voi muuta odottaakaan, mutta tiistaiaamun veriteko ylitti kaikki entiset kokemukset raakuudellaan. Freund kyselee, millainen ihminen on se, joka herättyään aamulla ottaa aseensa, eikä vain ampuma-aseita, vaan myös veitsiä ja lihakirveitä läheisemmän kontaktin saamiseksi uhriinsa, ja suunnistaa niiden kanssa aamurukouksiinsa kokoontuneiden rukoilijoiden täyttämään synagogaan aloittaen aseettomien ja pahaa aavistamattomien ihmisten lahtaamisen ja teloittamisen. Käyttäytyessään näin terroristi riisui yltään viimeisenkin jäännöksen Luojan kaltaiseksi luoduksi olemuksestaan, alentuen eläimen kaltaiseksi pedoksi, joka on hylännyt kaikki inhimilliset ja oikeudelliset pidäkkeet, Freund sanoo.
Freund vakuuttaa, että kysymys on PA:n puheenjohtajan Abbasin aloittamasta pogromista, sillä viikkojen ajan hän vaati arabeja puolustamaan Al- Aksaa kaikin käytettävissä olevin keinoin. Freund suomii kovin sanoin myös sisäministeri Aharonovichiä, joka rikkinäistä levyä soitattaen antaa tyhjiä lupauksia, joita hän antoi edellisten terrori-iskujen jälkeen pystymättä antamaan mitään vinkkiä siitä, miten hän korjaa tilannetta. Samalla hän myös kovistelee useita hallituksen ministereitä, jotka hymistelevät samalla tavoin. Freund läväyttää ohjelmansa pöytään: ”On aika purkaa Palestiinan Auktoriteetti (PA) ja julistaa koko maailmalle: Palestiinan valtiota ei koskaan tule olemaan Juudeassa ja Samariassa. Arafatin tavoin Abbas on käyttänyt PA:ta hyväkseen hyökätäkseen sen avulla Israelia vastaan sen tuhoamiseksi. ”Ei ole mitään rauhaa ja yhteistyötä, vain verenvuodatusta ja väkivaltaa. Israelin tulee hajottaa PA välittömästi ja liittää Juudean ja Samarian alueet valtioonsa”. Freund tunnustaa, että se aiheuttaisi vastalauseiden myrskyn maailmalla ja sitä olisi vaikea toteuttaa. mutta on korkea aika lopettaa myönnytysten tekeminen murhanhimoiselle viholliselle, ja nousta sitä vastaan torjuakseen kansaa uhkaavat vaarat, mitä PA selvästi ilmentää. http://www.jpost.com/Opinion/Fundamentally-Freund-A-Palestinian-pogrom-in-Jerusalem-382193
·        Hamasin kanssa yhteisymmärryksessä toimiva sosiaalinen media jatkaa veristen ja antisemitististen karikatyyrien levittämistä, joissa ihannoidaan Har Nofin massamurhaa ja selitetään sitä oikeutetuksi, koska sen tarkoituksena on puolustaa Al-Aksa moskeijaa. Yhdessä piirroksessa näytetään verinen lihakirves tekstillä: Sinun hyväksesi, oi Al-Aksa. Toisessa piirroksessa näytetään juutalaisten ruumiita täynnä oleva lattiaa yhden terroristin nostaessa päätään kysellen verinen lihakirves kädessään: Missä ne ovat? kuin etsien lisää juutalaisia lahdattavia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Hamas-affiliated-social-media-abuzz-with-cartoons-glorifying-Jerusalem-terror-attack-382152
·        Myös populistinen musiikki on valjastettu Israelin vastaisen propagandan käyttöön. Yksi sellainen teos on nimeltään ”Sionisti juokse, juokse tiehesi, tai sinut tullaan surmaamaan autolla”. Musiikkikappaleet ovat hepreankielisiä, ja Hamas levittää niitä pelon lietsomiseksi juutalaisten sydämeen. http://www.jpost.com/Middle-East/Hamass-new-hit-song-in-Hebrew-Zionist-you-are-about-to-be-killed-by-a-car-382233
·        Hamas kokee tulevansa yhä enemmän syrjäytetyksi PA:n toimesta, ja siksi se pyrkii käyttämään Palestiinan lakiasäätävää neuvostoa (PLC) PA:ta ja Abbasia vastaan, mihin sillä on hyvät edellytykset, sillä Hamas on enemmistönä siinä. PLC:n toiminta on käytännössä halvaantunut Hamasin kaapattua vallan Gazassa 2007. PLC:llä on 132 kansanedustajaa. Hamasin virkailija Salah Bardawil sanoi, että hän kokoaa Gazassa asuvat PLC:n jäsenet keskustelemaan PA:n yhteishallituksen laillisuudesta. Hän sanoo, että kesäkuun 2.päivänä muodostettu Rami Hamdallahin johtama yhteis-hallitus syrjii Gazan kaistaa ja Hamasia etenkin budjettikysymyksissä. Tammikuussa 2006 pidetyissä vaaleissa Hamas sai 70 kansanedustajaa 132 jäsenen PLC:ssä. Hamas syyttää, ettei Abbas uskalla pitää uusia vaaleja pelätessään, että hän häviää ne. PLC:n jäsenistä 26 on pidätettynä ja tuomittu eripituisiin rangaistuksiin Israelissa. http://www.timesofisrael.com/mahmoud-abbass-parliamentary-headache/
·        Egyptin hallitus päätti syventää Siinain ja Gazan kaistan välille rakentamaansa puskurivyöhykettä 500 metristä kilometriin löydettyään 800 -1000 metrin pituisia tunneleita Gazasta Egyptin puolelle. Siinailla toimivat islamilaiset äärijärjestöt tekevät toistuvia hyökkäyksiä Egyptin armeijan sotilaita ja tukikohtia vastaan. Egypti julisti hätätilan Siinailla sen jälkeen, kun viime kuussa sen tukikohtaa vastaan tehdyssä hyökkäyksessä kuoli ainakin 33 sotilasta ja useita haavoittui. Egypti syyttää, että Hamas toimittaa Siinaille aseita ja miehiä pyrkien hajottamaan hallinnon ja muodostamaan Siinaista itsenäisen ääri-islamistien johtaman kalifaatin. http://www.reuters.com/article/2014/11/17/us-egypt-sinai-buffer-idUSKCN0J11M920141117Post a Comment