Sunday, October 12, 2014

SUNNUNTAI 12.10.14


SUNNUNTAI 12.10.14
1. TALVEN tulo näyttää vahvistuvan päivä päivältä huolimatta ennusteista, joissa luvataan aurinkoista ja lämmintä säätä. Lehtimajanjuhlan aattopäivänä alkaneet sateet ja pilvisyys ovat jatkuneet siitä lähtien tihkuttaen välillä vettä, joskaan yleisiä sateita ei ole ollut Jerusalemin alueella, jossa ne tulevat yleensä yöllä. Ilma on kuitenkin selvästi viilentynyt mitä vahvistaa korkea kosteisuusaste. Säätilat tänään: Jerusalem: 16 -25; Tiberias 21 -31; Suolameri 26 -32; Eilat 24 -33 +C-astetta. Lämpötila pysytellee tämän päivän lukemissa tänään ja huomenna taivaan ollessa osittain pilvien peitossa, mutta laskee asteen pari tiistaista lähtien sateitten alkaessa uudelleen; näin ennusteiden mukaan.
Gamlan luonnonsuojelualueella Golanilla salaman sytyttämä tulipalo tuhosi satoja eekkereitä pensastoa ja puustoa. Palomiehet ponnistelivat yli yön perjantaina syttyneen palon sammuttamiseksi, joka vahingoitti 750 eekkerin alueella suojeltua aluetta, joka on myös villieläinten pakopaikka ja historiallinen suojelukohde. Palo saatiin hallintaan sapattiaamuun mennessä kuuden lentokoneen avustamana. Asiantuntijat arvioivat, että luonto korvaa kärsimänsä vahingot ilman, että tarvitaan keinotekoisia toimenpiteitä. http://www.timesofisrael.com/gamla-blaze-consumes-hundreds-of-acres-of-woods/
2. USA sanoo lopettavansa kaikki avustuksensa Libanonille, jos sen hallitus hyväksyy Iranin tarjouksen pienehkön aseavun toimittamiseksi hallituksen joukoille sen valmistautuessa taistelemaan ISIS-joukkoja vastaan. IS:n taholta vihjaillaan, että saavutettuaan tavoitteensa Syyrian kurdialueella, se tulee kohdistamaan huomionsa Libanoniin merisataman saamiseksi.
Libanonilaisen al-Akhbar lehden mukaan Teheranin tarjoukseen sisältyy Tow panssarin- torjunta ohjuksia alustoineen, yönäkö-kiikareita, 120 ja 60 mm:n kranaatteja sekä tykin-ammuksia T 55 ja T62 panssareihin sekä Doshka konetuliaseita ammuksineen.
Viimeisen 7 kuukauden aikana USA on toimittanut Libanonin armeijalle 19 miljoonan USD arvosta sotilaallisia tarvikkeita sen taisteluissa IS:n joukkoja vastaan maassaan, sekä 103.5 miljoonaa USD pakolaisten avustamiseksi Libanonissa. Libanonin sisäministeri Nohad Machnouk totesi Wall Street Journalin toimittajalle, että USA antaa Libanonille lähes 150 miljoonaa USD arvosta sotilaallisia ja turvallisuustarvikkeita. Vuonna 2013 USA antoi Libanonille 80 miljoonaa USD sotilaallista apua, osittain Iranin tarjoamia aseita. Valkoisen Talon mukaan USA vastaa 75 % Libanonin armeijan kansainvälisistä turvallisuusavustuksista.
USA:n haluttomuus viedä uudenaikaisia aseita Libanoniin johtuu osittain siitä, että se pelkää aseitten voivan joutua Hizbullahin käsiin, mistä Israel on myös huolestunut. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah kiitteli Iranin asetarjouksesta Libanonin armeijalle, joka Hizbullahin tavoin taistelee sunni-suuntaa edustavia ääri-islamilaisia ISIS ja IS joukkoja vastaan rajojensa sisällä. ”Jos haluamme puhua realistisesti ja avoimesti, Islamilaisen Tasavallan lahja Libanonin armeijalle tänä taistelujen kriittisenä aikana taisteluissa terroristeja vastaan on ajankohtainen”, todetaan Iranin Fars-uutistoimiston lainaamassa Hizbullahin toimenpanevan neuvoston johtajan Seyed Hashem Shafiaddinin lausunnossa viime viikolla. http://www.timesofisrael.com/us-threatens-to-end-aid-to-lebanon-if-iran-sends-arms/
3. IRANIN apulaisulkoministeri Hossein Amir Abdollahian paljasti, että Iran ja USA ovat vaihtaneet viestejä koskien taistelua Islamilaisen Valtion joukkoja vastaan. Hän varoitti Obaman hallitusta, että Israel joutuisi vaaraan, jos USA liittolaisineen tähtäävät Syyrian hallituksen kaatamiseen. Iran tukee presidentti Assadin hallitusta Syyriassa.
USA katsoo, että Bashar Assadin hallitus on menettänyt laillisen oikeutensa hallita Syyriaa, ja vaatii Assadia eroamaan. USA ei ole halunnut Syyrian hallitusta mukaan kokoamaansa liittoutumaan sen taistellessa IS:n joukkojen keskityksiä vastaan Irakissa ja Syyriassa, mutta on kuitenkin odottanut Iranin positiivista panosta yhteisessä projektissa. Abdollahian lausunto on ensimmäinen julkinen tunnustus, että Iran osallistuu liittoutuman taisteluun. http://www.timesofisrael.com/iran-israel-would-be-at-risk-if-assad-falls/
4. LÄNSIMAIDEN osallistuessa vastahakoisesti USA:n johtaman IS:n vastaiseen liittoutumaan taisteluissa IS:n etenemisen lopettamiseksi Irakissa ja Syyriassa, Islamilaisen valtion suosio leviää maailmalla siten, että Australiasta ja Japanista saakka vapaaehtoisia ilmoittautuu mukaan. Ranskasta matkusti n. 100 naista Irakiin osallistuakseen IS:n joukkojen mukana, heidän mukanaan oli 2 juutalaista naista, jotka pian ilmoittivat Irakista haluavansa palata kotimaahansa, mutta se ei olekaan yhtä helppoa kuin meno sinne. Lähes kaikista EU-maista vapaaehtoisia matkustaa Irakiin liittyäkseen IS:n joukkoihin, osa varmaan seikkailuhalusta. Uutisissa ei kerrota, ovatko vapaaehtoiset arabimaista muuttaneita siirtolaisia, mutta EU-maiden hallitukset ovat alkaneet tajuta, minkä vaaran he aiheuttavat palatessaan kotimaihinsa saatuaan taistelukokemusta ja ideologisen aivopesun ääri-islamin ohjauksessa.
MUSLIMIT eivät enää edes arkaile tunnustaa avoimesti, että heidän tarkoituksensa on kaataa juutalais-kristillinen kulttuuri Euroopassa ja korvat se sharia-lakiin perustuvalla islamin kulttuurilla, jota he ylistävät ylivertaisena länsimaiden kulttuuriin verraten: Ei enää sotia, ei heimoriitoja, naisten asema on turvattu ja ohjelmoitu pukeutumista ja käyttäytymis-sääntöjä myöten miesten suojeluksessa, inhimillisiä oikeuksia valvotaan hallitusten toimesta, ja tasa-arvoisuus on yleinen tuntomerkki kalifaatin maissa. Mutta he varovat paljastamasta sitä, että ennen kuin tuo haavemaa voi toteutua, sitä edeltää aiemman kulttuurin ja sen edustajien täydellinen tuhoaminen, massamurhineen ja etnisine puhdistuksineen. Monikulttuurimalli ei sovi muslimien suunnitelmiin. http://www.dcclothesline.com/2014/10/11/christian-women-raped-embracing-islam-graphic-images-warning/
Muslimit arvailevat keskenään, mikä EU-maa saa kunnian ensimmäisenä virallisesti hyväksyä sharia-lain ylimmäksi ohjeekseen kaikissa kysymyksissä kehdosta hautaan. Tanska on viimeisissä kaavailuissa vahvin ehdokas, jota seuraavat Norja, Ruotsi ja Espanja, joka Andalusian nimellä on entinen muslimimaa ja palaa nyt muinaisen emonsa helmaan.
5. KURDIEN taistellessa hengestään ja selviytymisestään Kobalissa Syyrian ja Turkin rajalla Turkki on koonnut tankkejaan pitkin omaa rajaansa, josta he seuraavat taistelujen kulkua puuttumatta niihin mitenkään. YK:n edustaja varoittaa suuresta massamurhasta, naisten raiskauksista ja orjuuttamisesta muistuttaen Bosnian verilöylyä, jota YK:n joukot seurasivat sivusta pystymättä tai haluamatta estää niitä.
Kobalissa asuu tai asui 160 000 asukasta, osa heistä lienee paennut, mutta valtaosa odottaa sydän kylmänä kohtalonsa täyttymistä. Kurdit ovat urhoollisia taistelijoita, mutta heillä ei ole juuri mahdollisuuksia taistellessaan IS:n joukkojen uudenaikaisia aseita vastaan. Turkin asenne on kielteinen, se on vuosikymmenet taistellut kurdeja vastaan omassa maassaan. Kurdeja asuu Turkin ja Syyrian lisäksi Irakissa ja Iranissa. Heillä on ollut jatkuvia itsenäisyys-haaveita, jotka Ranska ja Englanti jättivät täysin huomiotta järjestellessään Lähi-Idän alueita I maailmansodan jälkeen Ottomaanihallituksen romahdettua. Otollisin mahdollisuus kudeilla on Irakissa, jossa he valvovat asuma-alueitaan maan pohjoisosassa. Kurdeja arvioidaan olevan kaikkiaan 30 -40 miljoonaa. IS uhkaa heitä sekä Irakissa että Syyriassa.
F Michael Maloof kertoo WND:n artikkelissaan, että USA:n Turkin ja Saudi Arabian välinen salainen sopimus on jo sinetöinyt Kobalin kurdikaupungin kohtalon. Hän sanoo luotettaviin lähteisiin viitaten, että USA, Turkki, Saudi Arabia ja jopa Iran ovat päättäneet antaa strategisesti tärkeän Kobalin kaupungin joutua ISIS-joukkojen käsiin. He vakuuttavat hoitavansa ISIS-joukkojen uhkan myöhemmin. Sopimuksen tarkoituksena on heikentää kurdien vaikutusvaltaa ja vähentää sen mahdollisuuksia itsenäisen Kurdistanin perustamiseksi, jota he haluavat paitsi Irakissa, myös Turkissa ja Syyriassa ja jopa Iranissa.
Artikkelissa todetaan, että nämä maat ovat salaisesti sopineet kurdien kohtalosta hiiskumatta siitä kenellekään. Kurdien pyynnöt uudenaikaisten aseiden ja ohjusten saamiseksi sekä ilmahyökkäysten koventamiseksi IS:n joukkoja vastaan ovat kaikuneet kuuroille korville. Ilmahyökkäyksiä on tosin lisätty Kobalin ympärillä, mutta IS:n joukot sekoittuvat siviilien sekaan kaupungin reuna-alueilla lännen, etelän ja idän puolella, mikä estää liittoutumaa tehokkaisiin ilmaiskuihin siviilien säästämiseksi.
KURDIT ovat taistelleet IS:n joukkoja vastaan Irakin pohjoisosassa, jossa he valvovat Irakin ja Syyrian suurinta öljykenttää. Siellä IS on joutunut osittain perääntymään antaen kurdien pesmerga-taistelijoille tilaisuuden miehittää uudelleen menettämiään alueita. Kurdien asemaa vaikeuttaa sen antama tuki Bashar Assadin hallitukselle, jota Iran ja Venäjä tukevat.
Iranin asema USA:n Saudi Arabian ja Turkin salaisessa sopimuksessa ei ole selvä, mutta Iran on ilmoittanut antavansa tukea Syyrian kurdeille, mikä tapahtuu Damaskoksen kautta. Iran sanoo lähettävänsä humanitääristä apua Kobaliin, mutta ei aseita tässä vaiheessa. Iranissa on järjestetty mielenosoituksia, joissa vaaditaan lähettämään Iranin vallankumous-kaartin joukkoja Kobalin puolustajien tueksi. Iran ei halua turkkilaisia joukkoja Syyriaan. http://www.wnd.com/2014/10/source-secret-deal-could-doom-160000-to-isis/
6. UUTISOTSIKOITA
·        Tuhansia juutalaisia Israelista ja ympäri maailmaa kokoontui sunnuntaiaamuna Länsimuurin edustalle vuosittaisen tapahtumaan, Kohen-pappien suorittamaan siunaustilaisuuteen, joka tapahtuu succotin aikana. Turvallisuusjoukot ovat tehostaneet valmiuttaan ja järjestäneet tarkastuspisteitä alueelle johtaville teille ja kaduille, etenkin pääkaupungin itäosista. Yksityisautoilu suljettiin kaiken varalta kokonaan vanhan kaupungin alueella. Varotoimet ovat paikallaan, sillä arabiasukkaat ovat kiihdyttäneet hyökkäyksiä juutalaisia jalankulkijoita ja autoilijoita vastaan, eikä kevytrautatie ole säästynyt vahingoilta. Lukuisia vaunuja on kivitetty ja niiden laseja särjetty mielettömässä vihanlietsonnassa juutalaisia vastaan. Kevytrautatie palvelee myös arabeja, mutta se on samalla Israelin vallan symboli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/186045#.VDo5W0NsO-o
·        Knessetin apulaispuhemies Moshe Feiglin moittii Jerusalemin poliisia siitä, että se sulki Temppelivuoren juutalaisilta succot-juhlien aikana ja toteaa: ”ISIS ja Hamas ovat ottaneet vallan Temppelivuorella Lehtimajanjuhlien neljäntenä päivänä. Pääministerin sanat voitosta Hamasista ja viestin lähettämisestä Hizbullahille murskautuvat Jerusalemin Temppelivuoren kiviin”. Hän sanoo noiden terroristi-järjestöjen asettuneen puolustusasemiin Vuorelle, mikä estää poliisia pidättämästä terrorismiin syyllistyneitä, mikä vapauttaisi Vuoren sallien juutalaisten nousun sinne. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/186048#.VDo7sUNsO-o
·        Kotelin rabbi Rabinowitz sanoo Temppelivuoren muuttuneen terroripesäkkeeksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/186016#.VDo-iUNsO-o
·        Iran myöntää, että se kokeili Parchinin ydinlaitoksessa pommin sytytinlaitteita, kun koko laitos räjähti surmaten kaksi tutkijaa ja haavoittaen tuntemattoman määrän muita. Räjähdys oli valtava, sillä se särki ikkunoita 15 km:n säteellä. IAEA on vuosikaudet pyytänyt lupaa saada tutkia Parhinin aluetta mitä Iran ei ole antanut. IAEA epäilee, että Parchin laitoksessa kokeiltiin ydinpommia. Räjähdyksen syy on vielä epäselvä, mutta Iran mainitsi, että vieras valtio on voinut aiheuttaa sen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/186003#.VDo_F0NsO-oPost a Comment