TIISTAI 01.07.14


TIISTAI 01.07.14
1. TÄMÄ tiistaipäivä, ensimmäinen heinäkuussa, on ennusteen mukaan aurinkoinen ja lämmin. Aamulla lehteä hakiessa pian kuuden jälkeen taivas oli kuitenkin kuin suruverhon peittämä, auringonkin peitellessä itseään murheen merkiksi sumun muuttaessa maiseman pehmoisen utuiseksi. Israel joutui syvän surun ja murheen valtaan.
Eilen illalla keskeytettiin Ranskan ja Nigerian välisen EM jalkapallo-ottelun selostus TV-ykkösessä toisen erän aikana. Sen tilalle kansalle kerrottiin kauhea uutinen, jota jokainen israelilainen pelkäsi kuitenkin toivoen, ettei se toteutuisi, vaikka 18 vrk kolmen israelilaisen nuoren sieppauksen jälkeen toivo heidän löytämisestään vahingoittumattomina alkoivat hälvetä, kuten IDF:n komentaja Benny Gantz totesi. 16-vuotiaan Naftali Frenkelin äiti Rachelle Frenkel, joka esiintyi kolmen siepatun pojan äitien edustajana medialle, sanoi haastattelussa pari päivää ennen Israelin kansaa järkyttävää ilmoitusta yrittävänsä pysyä lujana ja rohkeana toivossa, kunnes heidät löydetään elävinä lisäten, että hänellä on sen jälkeen aikaa ja mahdollisuutta romahtaa, jos kauheat uutiset niin vaativat. Hän pyysi ihmisiä rukoilemaan myös niiden esirukoilijoiden puolesta, jotka taistelevat hänen ja kahden muun äidin kanssa. Rukousten tukea tarvitsevat myös nuorten perheitten lisäksi ystävät ja opiskelutoverit yeshivassa, jossa he opiskelivat, kuten muutkin opiskelijat, ja koko kansa.
KOLMEN israelilaisnuoren, Eyal Yifrach, 19, ja 16-vuotiaat Gilad Shaar ja Naftali Frenkel, jolla oli myös USA:n kansalaisuus, ruumiit löydettiin kiireisesti pellolle haudattuina 18 vrk kestäneiden etsintöjen jälkeen maanantaina 30.kesäkuuta Kachil palestiinalaiskylästä lähellä Halhoulia, Hebronista pohjoiseen. Heidät oli sidottu, ilmeisesti ammuttu pian sieppauksen jälkeen autossa ja raahattu vaikeakulkuisessa maastossa sijaitsevaan matalaan hautaansa.
Koska ruumiin hajoaminen alkaa kolmen päivän aikana, mitä helteinen sää joudutti, ja koska he olivat olleet kuolleina n. 18 päivän ajan, ruumiit olivat löydettäessä kauheassa kunnossa. Ne lähetettiin Tel Avivin oikeuslääketieteelliseen (forensic) Instituuttiin tutkittaviksi, jotta voitaisiin ehkä saada lisätietoja murhan ajankohdasta ja muista todisteista.
IDF:n mukaan etsinnät kahden pääepäillyn, Marwan Qawasmeh 37 ja Omar Abu Aysha 33, molemmat kotoisin Hebronista, etsintöjä jatketaan hellittämättä. Heidän uskotaan piileskelevän edelleen Hebronin alueella. Silminnäkijöiden mukaan IDF:n puskutraktorit tuhosivat epäiltyjen kotitalot Hebronissa IDF:n uudelleen omaksuman käytännön mukaan. Nuorten kohtalon on voinut sinetöidä heidän poliisille tekemänsä puhelinsoitto, jossa yksi heistä ilmoitti kuiskaten tulleensa kaapatuksi, mitä poliisi ei uskonut aidoksi antaen murhaajille lähes 7 tunnin etuajan ennen IDF:n aloittamaa suuretsintää. Viranomaisten mukaan nuorten sieppaukseen ja murhaan on voinut osallistua muitakin PA:n arabeja. Heidän lujan käsityksensä mukaan Hamas on syyllinen ja vastuullinen sieppauksesta ja murhasta, ja siksi etsintöjen aikana on pyritty määrätietoisesti heikentämään Hamasin asemaa pidättämällä sen jäseniä, lopettamalla kymmeniä Hamasin alaisia järjestöjä ja toimistoja, takavarikoimalla sen dokumentteja ja varoja, sekä sen keräämää aseistusta.
HEBRONIN alueen n. puoli miljoonaa asukasta ovat edelleen osittaisessa piiritystilassa etsintöjen jatkuessa murhaajien löytämiseksi. Sivujuonena Debkafile kertoo 21-vuotiaan juutalaisnaisen soitosta poliisille sanoen, että PA:n arabit olivat siepanneet hänet pakottaen hänet Beit Jalan arabikylään Jerusalemin Gilon lähiön viereisen laakson takana. Beit Jalasta ammuttiin intifadan aikana kiväärillä Giloon surmaten ja haavoittaen siviilejä. Voimakkaat poliisi- ja sotilasosastot lähetettiin pelastamaan hänet. Naisen kertomaa tarinaa tutkitaan. Beit Jala tunnetaan myös kristittynä kylänä, jonka PA:n kätyrit ovat siepanneet kuolettavaan otteeseensa. Sotilaat joutuivat PA:n arabien kivityksen kohteiksi kivin, pommein ja petrolipommein heidän suorittaessaan tutkimuksiaan Jeninin pakolaisleirissä. Sotilaat käyttivät aseitaan massojen hajottamiseksi. Yksi mellakoitsija kuoli ja muutamia haavoittui sotilaiden luodeista, vaikka tiedot tapahtumista ovat vielä hajanaisia. http://www.debka.com/article/24056/Israel-air-force-bombs-terrorist-bases-in-Gaza-blasts-Palestinian-kidnappers-Hebron-homes
2. ISRAELISSA on virinnyt vilkas keskustelu, mitä mieltä on haaskata viikkoja ja kuukausia murhaajien ja kidnappaajien suorittamien rikosten tutkimiseen ja tuomitsemiseen eri- pituisiin rankaistuksiin elinkautista myöten, koska heidät voidaan vapauttaa muutaman vuoden kuluessa jossakin vankienvaihdossa tai myönnytykseksi PA:n puhemiehen saamiseksi suosiollisemmaksi keskustelemaan asioista, tai USA:n hillittömän painostuksen vuoksi, kuten on tapahtunut, antaen näille rikollisille mahdollisuuden uusia rikoksensa, kuten myös on tapahtunut. Siksi vaaditaan lain mukaisen kuolemanrangaistuksen ottamista käyttöön.
Viranomaiset tietävät aivan hyvin, että se tulisi herättämään vastalauseita ja lisää sanktioita oikeudenmukaisuutta teeskentelevien länsimaiden ja YK:n instituutioiden taholta, mutta nykyinen käytäntö on kestämätön, eikä minkään pääministerin tahdonlujuuteen voi luottaa. Karkotukset olisi yksi keino, mutta kuka sellaiset ihmiset huolisi? Muslimit ylistävät heitä maasta taivaaseen, mutta he kauhistuvat ajatustakin, että niiden tulisi ottaa heidät alueilleen. ”Miksi meidän tulisi ottaa murhaajia ja terroristeja, nehän ovat vaarallisia!”
Arielin poika Gilad Sharon kirjoitti jokin aika sitten JP:n artikkelissaan kertomuksen krokotiilin poikasesta, jonka joku otti elätikseen. Kaikki sujui aluksi aivan hyvin, mutta elätti kasvoi ja alkoi näykkiä lapsia, minkä vielä pystyi sulattamaan, pedolla kun on pedon luonne. Mutta kasvaessaan täysi-ikäiseksi krokotiili alkoi silmäillä isäntäänsä sillä silmällä, että tuostahan tulisi sopiva paisti kasvisruuan lisukkeeksi. Lopulta krokotiilin poikasen kotiinsa hankkinut joutui alistumaan tosiasiaan, että se on joko minä tai krokotiili, molemmat eivät voi elää sovussa samassa kodissa. Siksi täysikasvuinen krokotiili päätettiin palauttaa sen luonnolliseen ympäristöön oman lajinsa keskuuteen. Gilad Sharon jätti viisaasti sanomatta, miten tämä ehkä sopisi Israelin ja PA:n tilanteeseen.
Tämä tuo mieleen NL:n ollessa vielä voimissaan Suomessa vallinneen julkisen salaisuuden ”kotiryssistä”, jonka mukaan NL piti Helsingin lähetystössään Venäjän salaisen palvelun KGB:n agentteja. Suomen viranomaiset totesivat heistä, että heitä voi paremmin seurata kotona kuin Moskovassa, ja siksi heitä tulee sietää. Heitä kutsuttiin hyväntahtoisesti nimellä ”kotiryssä”. Tai jos vieläkin siedätte, vertauksen käenpoikasesta, jota pieni lintunen ruokkii ja hoitaa, mutta joka perityn luoneensa mukaan ensimmäiseksi potkii pesästä ulos pikkulinnun omat poikaset saaden itse kaiken ravinnon, mitä piskuinen lintu joutuu haalimaan aina suu ammollaan odottavalle tunkeilijalle, joka kasvaa kymmeniä kertoja suuremmaksi kuin elättäjänsä, eikä pieni ahertaja huomaa, miten sitä on jymäytetty. Varsin tuttua, eikö vain?
Miten edellisen artikkelin mukaisia rikollisia tulisi kutsua? Ovatko he itsenäisyystaistelijoita, kuten arabi Haneen Zoabi heitä kutsuu, vai ovatko he murhaajia vai terroristeja? On hyvä tiedostaa, että terroristin tarkoituksena on pelotella ja terrorisoida kansaa. Kolme nuorta juutalaispoikaa murhanneet miehet toimivat julman päättäväisesti, epäröimättä, ampuessaan ensin sitomansa pojat, palkintonaan kansansankareita kunnian ja arvostuksen sädekehä ympärillään, joista heidän äitinsä ovat ylpeitä suositellen sitä toisillekin pojilleen. Eikä tämä ole suinkaan ensimmäinen laatuaan, samanlaisia järjetöntä vihaa ja ihmisarvon kunnioittamisen puutetta Israel on joutunut kokemaan toistamiseen arabien taholta. Mikä sen saa aikaan, onko se heimoperintönä suvussa kulkeva ominaisuus, joka on tavallisesti piilevänä, mutta leimahtaa liekkiinsä pienimmästäkin kipinästä? Vai onko se vuosisatojen opetusten ja vaatimusten synnyttämä pakkomielle? Islamin uskonnon vaatima toiminta, jota Koraanissa kehotetaan harjoittamaan? ”Islamin uskonnon viholliset on surmattava tai naulittava risteille, ja juutalaiset on surmattava sukupuuttoon, ennen kuin mahdi voi tulla kaaokseen joutuneen maailman keskelle”, kuten Koraani opettaa. Eikä kaukaa haettu liene sekään tulkinta, että kyse on demonisesta henkivallasta, joka aikanamme on saavuttanut entistä suuremmat mittasuhteet maailmassa, etenkin suurten kirkkokuntien raunioilla.
Ääri-islamistit Irakissa, Syyriassa, Jemenissä ja Afrikassa toteuttavat Koraanin käskyjä käytännössä. He katkaisevat uhrinsa kaulan tai ristiinnaulitsevat ”vääräoppisia” kristittyjä ja muihin uskontokuntiin kuten myös kilpailevaan muslimiryhmään kuuluvia. Langenneet naiset kivitetään kuoliaiksi; varkaalta katkaistaan käsi ja vastapuolen jalka; pienemmistä rikoksista kuten äänestämisestä vastoin sheikin käskyä katkaistaan sormi tai useampia. Tämä uskontokunta ja sen sharia-lakia noudattava Islamin valtio on nyt Israelin pohjoisrajalla vannoen, ettei mikään raja estä sitä pääsemästä Jerusalemiin. Tämän kaiken he tekevät uskoen toimittavansa uhripalveluksen jumalalleen, kuten Jeesus ilmoitti. http://shoebat.com/2014/06/30/isis-declares-islamist-caliphate-expect-mass-crucifixions/, http://www.dailymail.co.uk/news/article-2674736/ISIS-militants-declare-formation-caliphate-Syria-Iraq-demand-Muslims-world-swear-allegiance.html
3. On korkea aika siirtyä spekulaatioista säätilastoihin ja ennustuksiin, nehän kun ovat luotettavia mutta harvoin toteutuvia, kuten jokainen valistunut kansalainen tietää. Säätilat tänään: Jerusalem 22 -30; Tiberias 24 -37; Suolameri 28 – 38; Eilat 28 -42 +C-astetta. Eilatissa ja Suolamerellä lämpötila pysyy kuivana ja helteisenä, Jerusalemissa hiukan yli 30 astetta.
4. Yhden viime hetken uutisen mukaan juutalaisnuorten murhaajat ovat nyt henkipattoja, joita Israelin kansanedustajat vaativat metsästettäviksi elävänä tai kuolleena. Shokkitila ja hetkellinen lamaantuminen alkaa muuttua vihaksi ja raivoksi. Toivottavasti se saa täyttymyksensä ennen kuin se alkaa etsiä kompromissia vihollisensa kanssa. Nuoret haudataan tänään iltapäivällä yhteisessä hautajaistilaisuudessa.
Murhauutinen on levinnyt kaikkialle maailmaan, saaden osaaottavia, lohduttavia ja myötäeläviä lausuntoja. Etelä Afrikassa muistotilaisuuksia järjestetään kaikkialla maassa. Saksan liittokansleri sanoo joutuneensa shokkiin kuultuaan nuorten järjettömästä murhasta. USA:ssa opiskelijat järjestävät yöllisiä muistotilaisuuksia (vigil), ja Obama tuomitsee murhan epäinhimillisenä. http://www.timesofisrael.com/idf-hunts-for-two-suspects-in-teens-murder/
PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin hätäiset puhelinsoitot P5+1 maiden johtajille pyytäen heitä hillitsemään IDF:n toimia, vihjaa, että Abbas pelkää omaa henkeään, eikä varmaan syyttä, sillä häntä voi odottaa Jasser Arafatin kohtalo, suljetuksi loppuiäkseen Mukatan hallintokeskukseensa kuten Arafatkin. Hänen kiireinen tuomionsa sieppauksesta vihjaa, että hän oli jo siinä vaiheessa tietoinen poikien kohtalosta, ja halusi turvata oman kohtalonsa. Peloissaan hän kuitenkin on, eikä syyttä, sillä Israelin hallituksessa hänellä on vähän tukijoita. Netanyahu syyttää Hamasia, mutta se on osa Abbasin valvomaa ja Rami Hamdallahin johtamaan Fatahin ja Hamasin yhteishallitusta syyllistäen koko hallituksen. http://www.timesofisrael.com/abbas-asks-world-leaders-to-help-restrain-israel/









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021