Thursday, February 06, 2014

TORSTAI 06.02.14


TORSTAI 06.02.14
1. PÄIVÄSTÄ näyttää tulevan aurinkoinen, sikäli kuin aamupäivän enteisiin on luottamista, mutta ilma tuntui kylmältä ja ikävältä, eikä postimies ollut tuonut vielä lehteä. Toi JP:n sijaan hepreankielisen Maariv-lehden, jota minun kielitaidolla ei pysty lukemaan. Siispä toimitaan internetin avulla, siellä on runsaasti uutisia, joista siivilöidä tärkeimpiä. Lämpötilat: Jerusalem 4 -11; Tiberias 4 -17; Suolameri 10 -20; Eilat 9 -19 +C-astetta. Taivas pysyttelee puolipilvisenä pari päivää lämpötilan hieman noustessa, sapatiksi luvataan aurinkoista.
2. USA:n ulkoministeri John Kerry, joka näyttää ottaneen elämäntehtäväkseen pakottaa Israel suostumaan rauhaan PA/PLO:n kanssa Auschwitzin rajoin, joilla sen turvallisuus lepää vankasti ääri-islamilaisten hyvän tahdon varassa. On hyvin luultavaa, että Fatahin otteen heiketessä valtaan nousevat Hamas ja Islamic Jihad, joiden tavoitteensa on Israelin tuhoaminen ja ääri-islamilaisen kalifaatin perustaminen sen raunioille. Kerry alkanee tuntea mahdottomuuden paineen sydänalassaan, sillä hän vannoo jättävänsä politiikan eikä asettuvansa presidenttiehdokkaaksi Obaman jälkeen. Hän sanoo henkilökohtaisista hyökkäyksistä häntä vastaan, että häntä on uhattu todellisin luodein eikä hätkähdä vähästä.
Kerryn olisi kuitenkin syytä miettiä Ariel Sharonin kohtaloa, joka epärehellisin keinoin pakotti juutalaisasukkaat Gazasta ja kolmesta Samarian kylästä rehvastellen, että hänen sukunsa miehet ovat pitkäikäisiä voidakseen toteuttaa näkynsä Juudean ja Samarian tyhjentämiseksi juutalaisista. Rabbit asettivat kuolemankirouksen hänen ylleen. Parin kuukauden jälkeen hän sai massiivisen aivoverenvuodon vajoten koomaan, mihin hän kuoli 9 vuoden kuluttua. Kerryä vastaan on asetettu samankaltainen uhkaus varoituksella, että Kerryn tulee tiedostaa, ketä vastaan hän taistelee, ei Israelia vaan Israelin Jumalaa vastaan.
Rabbien muodostama "Komitea Israelin maan ja sen kansan pelastamiseksi" lähetti Kerrylle sunnuntaina pitkähkön kirjeen, jossa sanotaan mm: "Pyhän Toran voimalla me kehotamme teitä lopettamaan välittömästi noiden tuhoisten sopimusten saavuttamisen – jotta kaikki siihen osallistuneet välttyisivät taivaalliselta rangaistukselta".  INN kertoo alkuperäisessä artikkelissaan, miten rabbien komitea varoittaa Kerryä hänen hyökkäävästä asenteestaan juutalaista valtiota kohtaan kärkevästi kritisoiden hänen suunnitelmiaan perustaa arabi-pääkaupunki Jerusalemiin PA:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia varten ja pakottaa Israel vetäytymään 1949 aselepolinjoille. Viikonvaihteen aikana Kerry uhkasi Israelia kansainvälisellä boikotilla ja jopa kolmannella intifadalla, jos neuvottelut epäonnistuvat.
Rabbien kirjeessä selitetään: "Teidän lakkaamattomat yrityksenne pakkolunastaa Pyhän Maan keskeiset osat ja ojentaa ne Abbasin terrorijengille on sodanjulistus maailman-kaikkeuden Luojaa ja Hallitsijaa vastaan. Sillä Jumala antoi koko Israelin maan esi-isillemme Abraham, Isaac ja Jacob, että he testamenttaavat sen ikuisena perintöosana jälkeläisilleen, juutalaiselle kansalle maailmanaikojen loppuun saakka".
Kerrylle lähetetyn kirjeen allekirjoittivat useat johtavat rabbit: Haifan rabbiinisen oikeuden emeritusjohtaja Gedalya Axelrod; Temppeli-instituutin johtaja rabbi Yisrael Ariel; Migdal Haemekin rabbi Ben Tzion Grossman; Maimonideen täydellisen koodin Instituutin dekaani rabbi Shalom Dov Wolpo sekä Kiryat Shmuelin Yeshivan dekaani rabbi Yigal Pisam.
Rabbit muistuttavat Kerryä, että karkottaessaan 20 % Juudean, Samarian ja Jordanin Laakson hyvin voivista juutalaisista hän aiheuttaisi välittömästi Israelille samankaltaisen turvallisuus-uhkan, kuin Gazan karkotukset muuttaen heidän vapauttamansa alueet islamin rakettien laukaisualueiksi. Kirjeessä muistutetaan edelleen, että Kerryn suunnitelman mukaan kymmenet tuhannet juutalaiset asukkaat karkotettaisiin ammateistaan, tuhoten heidän elämänsä rahoituksellisesti, taloudellisesti ja psykologisesti, kuten tapahtui Gazasta karkotetuille, jotka pakotettiin muuttamaan vauraista yhteisöistä, ja joista monet 8 vuoden jälkeen edelleen kärsivät tuhoisten karkotusten jälkiseurauksista.
Kirjeessä muistutettiin myös raamatullisesta historiasta: "Jos jatkatte tuhoon johtavaa tietänne, te varmistatte itsellenne ikuisen häpeän juutalaisessa historiassa aiheuttaessanne onnettomuuden juutalaiselle kansalle – kuten Nebudnessar ja Titus, jotka omana aikanaan tuhosivat ensimmäisen ja toisen Temppelin ja koko Jerusalemin pyhän kaupungin, ja jotka taivaallisena rangaistuksena lopulta tuhosivat itsensä".
Tunnetut kristillisten kirjojen kirjailijat ovat huomioineet rabbien Kerrylle lähettämän kirjeen. Yksi heistä on Carl Callups, jonka julkaisi kirjan "Rabbi, joka löysi messiaan; Kertomus rabbi Yitzhak Kadurista ja hänen lopunaikaa koskevasta profetiastaan". Hän kertoo WND:n haastattelussa, että se on samantapainen kirous, kuin se, mikä asetettiin Sharonin päälle. Toinen kristillinen kirjailija Jim Bramlet, joka toteaa: "Uskon rabbien olevan oikeassa. Obama, Kerry ja muut asiaan liittyvät tulevat kärsimään Jumalan tuomion siitä, mitä he ovat tekemässä tai aikovat tehdä Israelille".  http://www.wnd.com/2014/02/divine-wrath-of-god-threat-on-kerrys-head
3. Talouden ministeri Naftali Bennett totesi Israelin Radion ohjelmassa, ettei Israelin tule kärsiä USA:n ulkopolitiikan virheistä, joita se on tehnyt useita Lähi-Idässä. Hän vakuutti samalla tekevänsä kaikkensa, ettei USA tekisi samoja virheitä ja virhelaskelmia uudelleen Israelille.
"USA vaati vaalit pidettäviksi palestiinalaisille, ja me saimme Hamasin, joka voitti vaalit. USA rohkaisi Sharonia vetäytymään Gazasta, ja sen vuoksi me saimme kymmeniä tuhansia raketteja Israelin eteläosaan demokraattisesti valitun Hamasin kaapatessa vallan". Naftali Bennett selitti, että nyt on uusi idea putkahtanut julkisuuteen: NATO ottaisi Israelin turvallisuusvastuun Jordanin Laaksossa ja muilla Israelin vapauttamilla alueilla PA/PLO:n kanssa solmitun lopullisen sopimuksen mukaisesti. "Kuten on käynyt muiden USA:n esittämien ideoiden yhteydessä, ne ovat tuoneet onnettomuutta Israelille, ja nyt on varmistettava, ettei se tule toistumaan".
"Emme koskaan tule antamaan turvallisuusvastuutamme kenellekään toiselle", Bennett vakuutti. "Vain IDF:n tulee puolustaa israelilaisia. Viimeisten viikkojen aikana meille on vakuutettu, että jos teemme rauhan palestiinalaisten kanssa, hinnat laskevat, mutta jos emme siihen suostu, meidät eristetään ja hyljätään. Ehdottaisin niitä, jotka noita uhkauksia esittävät, ajattelemaan kahdesti. Israelilaiset ovat vahvempia kuin nuo uhkaukset, eikä kukaan voi pakottaa meitä antautumaan noitten uhkausten edessä".
Bennett vakuutti, ettei hänellä ole mitään Kerryä tai USA:ta vastaan ja sanoi olevansa kiitollinen USA:n ja Israelin välisistä erityissuhteista. Hän myös vakuutti, etteivät Kerry eikä Obama ole Israelin vastaisia, kuten jotkut väittävät, mutta muistutti, että Israelin tulee valvoa omia intressejään ja tehdä tarvittavat päätökset puolustautuakseen. Hän sanoi, että jos kehyssuunnitelma esitetään Israelille, se tulee alistaa kansanäänestykseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177153#.UvMxVkBsNDQ
4. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu on tiettävästi antanut pääneuvonantajalleen ja toisena neuvottelijana tunnetulle Yitzhak Molcholle tehtäväksi ottaa yhteyttä Mohammed Dahlaniin, jonka Abbas karkotti maasta 2010 syyttäen häntä vehkeilystä hallitusta vastaan. Dahlan asuu nykyisin Dubaissa, jossa hän toimii menestyvänä liikemiehenä.
Arafatin pääministeriksi nimittämä Mahmoud Abbas valitsi 2003 Dahlanin hallituksensa turvallisuusministeriksi vastoin Arafatin tahtoa. Molemmat joutuivat eroamaan viroistaan Arafatin hallinnon karkean korruption vuoksi. Dahlanin ja Abbasin välit ovat aina olleet huonot ja epäluuloiset päättyen lopulta siihen, että Dahlan karkotettiin Ramallahista. Ehkä hän pakeni säilyttääkseen henkensä. PA:n poliisi teki ratsian hänen Ramallahin kotiinsa. Dahlania syytettiin Hamasin pääministerin Ismail Haniyehin murhayrityksestä v. 2006, minkä hän kielsi. Vuonna 2007 hän järjesti mielenosoituksen Gazassa syyttäen Hamasia joukoksi ja murhamiehiä ja varkaita, mutta pian sen jälkeen Hamas otti vallan Gazassa syrjäyttäen Fatahin virkailijat. Dahlan erosi turvallisuusneuvonantajan virastaan heinäkuussa 2007. Vuonna 2011 häntä syytettiin Arafatin murhasta ja PA:n poliisi teki ratsian hänen kotiinsa pidättäen hänen yksityiset henkivartijansa.
PA/PLO:n johto katsoo edelleen vastoin kansainvälisten asiantuntijoitten lausuntoja, että Yasser Arafat murhattiin Israelin toimesta väittäen, että 2012 suoritetuissa tutkimuksissa Arafatin vaimon Suhan vuodesta 2004 säilyttämissä likaisissa alusvaatteissa löydettiin merkkejä radioaktiivisesta poloniumista. Koska Dahlania pidetään Abbasin manttelin pääperijänä, Netanyahu haluaa kerrankin olla ajoissa liikkeellä ottaessaan yhteyttä häneen. Tällainen yhteydenotto ei kuitenkaan välttämättä ole eduksi PA:n arabien keskuudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177156#.UvM-t0BsNDQ
Uutisten mukaan Netanyahu on valmis luovuttamaan 90 % Juudeasta ja Samariasta PA:lle. Tämän johdosta 90 000 juutalaisasukasta karkotettaisiin kodeistaan, kuten Walla uutis-toimisto raportoi. Israel tulisi säilyttämään suuret juutalaisten asumat blokit: Ariel, Maale Adumim, Etzion blokki sekä Beit Eli ja Karnei Shomron lähialueineen. PA vaatii 97 % Juudean ja Samarian alueista, Itä Jerusalemin sekä vanhan kaupungin ja Temppelivuoren, terroristien vapauttamisen, pakolaisten paluuoikeuden, PA:n poliisien aseistamisen, kaikkien rajojensa ja Jordanian Laakson valvonnan sekä ilmatilan hallinnan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177160#.UvNG5EBsNDQ
Jerusalemin piirioikeus syyttää neljää Itä Jerusalemin arabiasukasta terrorihyökkäyksen suunnittelusta häätilaisuuteen tai muuhun yleisötapahtumaan Jerusalemissa voidakseen murhata mahdollisimman paljon ihmisiä. Aikaisin joulukuussa 2013 Awisat ja Abidat päättivät iskusta Jerusalemissa auttaakseen toisia terroriryhmiä taistelussa Israelia vastaan. He valitsivat kohteekseen Beit Vegan lähiössä sijaitsevan juhlahuoneiston tutkien sen sisäänkäyntejä ja muita iskussa huomioitavia kysymyksiä. Huoneistoon mahtuu 800 – 1500 ihmistä. He ottivat yhteyttä aseiden välittäjään, joka lupasi toimittaa kaksi Uzi pienoisasetta viikossa 50 000 NIS hinnalla. He löysivät myös henkilön, joka lupasi rahoittaa aseitten oston. Myöhemmin he houkuttelivat kaksi muuta miestä mukaan sopien, että tuhon maksimoimiseksi kolme miestä osallistuu tulitukseen, mutta lopulta he jänistivät. Uutinen ei kerro, miten ja missä vaiheessa Shin Bet ja poliisi pääsivät heidän jäljilleen.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177121#.UvNJUkBsNDQ
Jerusalemin kaupungin suunnittelijat antoivat eilen luvan 558 uuden asunnon rakentamiseksi pääkaupunkiin, Har Homaan, Neve Yaacoviin ja Pisgat Zeeviin. Sekä Israelin vasemmisto että USA:n ulkoministeriö tuomitsevat päätöksen. On se kumma, ettei Israel saa rakentaa asuntoa pääkaupunkiinsa. Israelin tulisi esittää vastalause joka kerran, kun Washingtoniin päätetään rakentaa jotain. http://www.timesofisrael.com/hundreds-of-permits-issued-for-east-jerusalem-housing/
No comments: